Találatok a következő kifejezésre: Milyen érzés repülni (2 db)

Milyen érzés repülni? Mi volt a leghosszabb utad?

Annyira szeretnék egyszer repülni és lehetőleg éjszaka a sötétben, de még soha nem adatott meg, mondjuk még csak 14 éves vagyok.

Legjobb válasz: Szép dolog. A felhõk fölött szikrázóan süt a Nap és iszonyatos hideg van odakint. De bent, a gépben unalmasan zajlik az élet. Monoton a gép zúgása, néha van valami film, az ember megpróbál aludni, fészkelõdik, takarózik, szóval ha sok órát mész valahová, akkor vigyél könyvet is.

Szép dolog. A felhõk fölött szikrázóan süt a Nap és iszonyatos hideg van odakint. De bent, a gépben unalmasan zajlik az élet. Monoton a gép zúgása, néha van valami film, az ember megpróbál aludni, fészkelõdik, takarózik, szóval ha sok órát mész valahová, akkor vigyél könyvet is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát remélem, hogy megtapasztalom minnél hamarabb. Egyébként sokan mondták már, hogy csak mintha buszon utaznál, de nem tudom elképzelni, hogy csak olyan lenne mint a buszon..
Én is szeretek repülni. Az utóbbi 2 évben elég sokszor voltunk a filléres repjegyeknek hála. :-D Ha csak a repülést szeretnéd átélni az igen olcsón megtehetõ. Olcsóbb mint Magyarországon belül eljutni valami távolabbi helyre. Na persze ha már eleve a budapesti reptértõl távol élsz akkor már nem túl olcsó de nem a repjegy hanem a Magyarországon belüli vonat vagy busz jegy árak miatt. :-(
Nyaralni nagyon szeretek, de a repülés szerintem nem túl kényelmes. Mondjuk nem turista osztályon biztos jó lehet utazni :) Személy szerint a legnagyobb gondom a fülem, minden utazás után bedugul ill. nagyon fáj repülés közben. Szerintem kicsit unalmas is. A leghosszabb utam 36 óra volt, Helsinki-Frankfurt-Oszaka-Auckland vonalon. Maga a repülés 24 óra + 12 óra várakozás Frankfurtban és Oszakában.
Baromi jó repülni... Imádom :D A leghosszabb utam az Bécs-London- Sydney volt. 26 óra :D
Én nagyon szeretek repülni. A leghosszabb utam New York-Frankfurt út volt, de akkor még nagyon kicsi voltam és nem emlékszem rá. Amikre emlkészem, azok Európán belüli utazások voltak. Szóval azok rövidebbek, de én nagyon szeretem.
Mikor a gép negyedszer kezd neki a leszállásnak, de mindig visszaemelkedik, és repül még egy-két kört, akkor izgi.
a leghosszabb non stop repuloutam Hon Kong - San Francisco volt
Van, aki fél tõle, van, aki izgatott, van akit meg egyáltalán nem izgat. Én eleinte borzasztóan féltem a repüléstõl, a magasságtól. Aztán jött egy 11 órás repülõút, akkor tudtam, hogy minden álmom helyére jutok el, és ez a gondolat megnyugtatott. A repülõgépen egyébként nincs semmi különös, a felszállást és a leszállást érezni, út közben nem történik semmi. Ha nem felhõs, akkor érdekes nézegetni felülrõl a világot.
szia:) 14 vagyok, mindig is foglalkoztattak és foglalkozatnak a repüléssel kapcsolatos dolgok, repülõk minden ehez kapcsolódó dolgok. Nagy álmom volt hogy kipróbálhassam milyen repülni. Most nyáron sikerült kipróbálnom és nagyon szerettem.:) Eleinte még amikor keresi magának a helyet a felszálláshoz szép nyugiság van és egyszer csak beindulnak a gépek és jön a nagy hang. Na ez az a pillanat ami nagyon izgalmas.:) épp hogy észhez kapsz már fent vagy a magasba. Én oda-vissza nappal mentem, de a haverom már este is volt és aztmondta hogy amikor este mész, leülsz a székbe és egybõl elálmosodol. Már amikor fent vagy a magasba olyan mintha alattad egy síkon lenne egy lap mintákkal. Olyan mintha alig mennél, nagyon lassan tûnik belülrõl az út ha kinézel pedig kb. 800km/h-val repülsz. Ha csak teheted próbáld ki átkell érezni milyen.:) Remélem sikerül kipróbálnod majd.:)
mint autóban, nem érzel semmit, sem a sebességet, semmit csak ülsz, mint egy vonaton.
Én is épp így voltam vele, mint te...már kiskoromtól kezdve álmodoztam róla, hogy kipróbálom a repülést. Mindenféle gépet ki akarok próbálni egyszer, kicsit is, helikoptert is, nagyot is :) Most végre így 24 évesen megadatott, hogy elõször repülhessek. Igaz, nem messzire és csak fapados járatokon. Az elmúlt pár hónapban két utam is volt oda-vissza, egyszer Németországba, ma pedig Londonból tértem haza. Az elsõ elõtt nagyon izgatott voltam, már attól a perctõl kezdve, hogy beléptem a reptér ajtaján és próbáltam kitalálni, merre menjek és mit kell csinálni :) Az átvizsgálásnál kicsit meglepõdtem, hogy még a cipõmet is le kell venni, meg nem voltam felkészülve a folyadékokkal kapcsolatos szabályozásra sem, szóval bíbelõdnöm kellett, de annál vidámabb voltam, amikor ezen is túljutottam. A tranzitváróban úgy tapadtam az ablakra, mint a gyerekek és néztem a repülõket tátott szájjal, ahogy jönnek, mennek. Amikor végre feljutottam a sajátomra, sikerült ablak mellé ülnöm. Furcsa hangokat adott ki alattam a gép, és éreztem, hogy valami mozog, mintha kapcsolgatna valamit a kapitány. Na akkor ijedtem be egy kicsit, hogy úristen, mi lesz, közben megláttam a hányószacskót az elõttem lévõ ülés hálójában kikészítve és beparáztam, hogy mi van, ha rosszul leszek (érdekes, addig eszembe se jutott :D). Mikor szépen komótosan elkezdett gurulni a gép, akkor azt mondtam, oké, akkor most maradjon is így végig, ne szálljon fel :D Jó sokáig keresgélte a kifutót, aztán mikor megtalálta, irányba fordult és hirtelen minden leállt, vészjósló csönd lett egy pillanatra...aztán fel se tudtam rá készülni, hirtelen felzúgott az egész, nagyon hangosan, és kilõtt, hogy belepréselt a székbe. Aztán amikor elkezdett emelkedni, elkezdett múlni a félelmem és minél inkább emelkedtünk, annál izgatottabb lettem megint a jó értelemben. Egész úton bámultam kifelé az ablakon vigyorogva, olyan szinten, hogy belefájdult a nyakam :D Valahányszor nagyot fordult, dõlt, vagy rázkódott a gép, úgy éltem meg, mintha hullámvasúton lennék, nagyon élveztem. Épp láttam a szárnyakat is, csodáltam, ahogy a kapitány külön mozgatja rajta a részeket. Miután megérkeztem, alig vártam a visszautat, hogy újra átélhessem. Sajnos az újdonság varázsa hamar eltûnik, ma már csak aludtam és mocorogtam az úton, pedig nem volt hosszú, csak 2 óra 20 perc. De azért a fel és leszállás még mindig nagy kedvenc :D 24/L

Milyen érzés elsőre repülni?

felszálláskor biztos kemény lehet,hánytató,megy 500al vagy 1000rel a gép:) én meg nembirom annyira a sebességet,inkább ugy döntök h meghuzok egy üveg whiskyt,sztetek?? az egy dolog h roszabb lesz,de nem fogom érezni.

Legjobb válasz: Ki lehet bírni, egyedül talán az a rossz amikor elrugaszkodik a földtõl a gép, és megdobja a gyomrodat. Ja és csökken a légnyomás az emelkedésnél, nyeldekelj sûrûn enyhén nyitott szájjal, akkor kiegyenlítõdik a füledben. Alkoholt nem annyira ajánlom, bár én még nem próbáltam, lehet h. nem örülnek majd a biztonsági ellenõrzésnél...

Ki lehet bírni, egyedül talán az a rossz amikor elrugaszkodik a földtõl a gép, és megdobja a gyomrodat. Ja és csökken a légnyomás az emelkedésnél, nyeldekelj sûrûn enyhén nyitott szájjal, akkor kiegyenlítõdik a füledben. Alkoholt nem annyira ajánlom, bár én még nem próbáltam, lehet h. nem örülnek majd a biztonsági ellenõrzésnél...
a megyében van egy Hosszú nevû temetkezési vállalkozó
Egyáltalán nem rossz! Én is olyan vagyok, hogy sok mindentõl rosszul leszek, amikor hajóval utaztunk akkor is rosszul voltam, de repülésnél semmi nem volt. Sõt, érdekes volt és élveztem.
Szia! Szerintem nem annyira félelmetes.Én amikor elõször repültem akkor ráadásul egyedül is mentem, és nem nagy para:) Nekem a felszállás a legrosszabb, amikor érzem, hogy már csak a hátsó kerekek vannak lenn...:S De utána már semmit nem érzel az utazásból(persze ha nincs turbulencia)És persze egy idõ után unalmas, szóval vigyél vmit amivel elfoglalod magad. A leszállás szerintem a legjobb dolog az egészben:) Ott talán érezni fogod a sebességet amikor leteszi a gépet, de csak pár percig tart amíg nem fékez le. Ha jó a pilóta észre sem veszed, hogy landoltatok:) Kellemes repülést:)
Ülj be a Vidám Parkban a rakétaszimulátorba - az nagyjából hasonló. De a repülõbõl tényleg annyira csodálatos a táj, hogy az mindent megér. A képen kívül, mit látsz, ráadásul a felhõk aranyszínben ragyognak - én nem hagynám ki! Csak vigyázz, nehogy pont a szárny fölé tegyenek.
Addig kicsit parás még meg sem mozdul az egész gép... tehát én csak addig féltem míg beszálltuk és elindult. Mikor elindul csak arra gondolsz h úristen most repülõvel mész, de megpillantod a kilátást és azt mondod, h huhh ha most lezuhannék legalább láttam milyen csodálatos ilyen magasról. Szóval az elsõ élményes, de aztán olyan lesz mintha felszállnál a buszra...
Repülni szerintem az egyik legcsodálatosabb érzés a világon. Ahogy már írták, a felszállás egy kicsit hajaz a hullámvasútra, de annál sokkal lazább. A légnyomásra figyelni kell, nagyon fájhat a füled (bár az inkább leszálláskor), ilyenkor segít a rágó vagy ha nyitva tartod a szád (bármilyen hülyén is néz ki, sokan csinálják). A sebességet meg gyakorlatilag nem is érzed, a földtõl való elrugaszkodás hihetetlen élmény! :) A hányinger egyéni dolog: én a buszon rendszeresen rosszul szoktam lenni, repülõn még nem fordult elõ ilyen. Jó utat! :)
A sebességet nemnagyon lehet érzékelni. A gép nem megy még ötszázzal se, a felszállási sebessége durván 200km/h körül van. A levegõben meg kb. 900km/h körüli a végsebesség, de abból meg semmit nem érzel, buszon sokkal roszabb ülni.
Én 20 évesen repültem elõször, tavaly tavasszal, és jó volt. Én élveztem, amikor felszálltunk, pedig terhes voltam. Kicsit olyan volt, mint a hullámvasút, én csípem az ilyesmit.
én olyan ötévesen repültem elõször, akkor imádtam, whiskey meg minden nélkül nagyon teccett... most már sajna félek:( am a sebességet az ember nem érzi csak a gyorsulást, és ki lehet bírni azt is simán. ha tök máshova figyelsz észre se veszed h felszálltál:)
..milyen elsore repulni? ..hm..elso repulesem 8eves koromban volt, masfel mertert repultem, mikor apam seggbe billentett "nem kellene a macskat farkanal fogva emelgetni"..aztan, evekmulva (tavaly) repultem 12orat egyhuzamba..milyen erzes volt? fantasztikus! az elso feloraban..aztan kezdtem rajonni, hogy igazabol megesz az unalom csak otmeter tavolsagot tudok mozogni..felala.. :o(
*te tudod
Repülni szerintem nagyon jó érzés. (Légiutas kísérõ szeretnék lenni) Kicsit pattogni fog a füled és az kicsit zavaró, de egy cukorka csodákra képes. A Whisky helyett én inkább a Daedalont javaslom, de tudod! Jó utazást!!!
Ne igyál semmi alkoholt!!!!! Felszállásnál szopogass egy cukrot vagy rágózz. Szerintem nagyon jó érzés repülni, sõt én elõször nagyon paráztam de amint elkezdték a felszállást már élveztem. Alig vártam hogy újra repülõre üljek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!