Találatok a következő kifejezésre: Milyen érzés lenni, és (24 db)

Dohányzók! Nektek milyen érzés lenne, ha elvennék az összes nálatok lévő cigit, és tönkre tennék?

Haverom anyja, egyszer bejött hozzánk, valamiért dühös volt haveromra, és kipakolta a táskáját kivett belőle 2 doboz cigit, és beledobta egy vödör vízbe. Nektek ez milyen érzés lenne? És ez most mire volt jó? Mert semmi olyat nem mondott az anyja, hogy "most többé nem gyújtasz rá!" nem, bejött kiszórta a táskát, és vödör vízbe bele a cigis dobozokat...

Legjobb válasz: Esélyes, h idegbajt kapnék....nem konkrétan a cigi miatt.Bármimet is dobnák ki/tennék tönkre, amihez ragaszkodom.A cigihez meg egy dohányos nyilván ragaszkodik, hisz a dohányzás függõség.Nem mondom, h jó dolog, nagyon nem az, de nem is ez a kérdés.

Esélyes, h idegbajt kapnék....nem konkrétan a cigi miatt.Bármimet is dobnák ki/tennék tönkre, amihez ragaszkodom.A cigihez meg egy dohányos nyilván ragaszkodik, hisz a dohányzás függõség.Nem mondom, h jó dolog, nagyon nem az, de nem is ez a kérdés.
Én is úgy vagyok, mint az elsõ, ha valaki az én cuccomat tönkre teszi, akkor elkap az idegbaj és felpofozom az illetõt legszívesebben.
Rosszul esne, de nem azért, mert nem bírok ki pár órát nélküle, hanem mert én tiszteletben tartom mások cuccait, nem matatok, nem teszem tönkre a családtagjaim dolgait, nem számít, hogy az 100 ft volt, vagy 5000. A cigit saját pénzbõl veszem (heti egy doboz), úgyhogy elvárnám, hogy ne tegyék tönkre, mert nekik nem kellett a kisujjukat sem megmozdítani érte, és nem tõlük lopom vagy kunyerálom a pénzt.
Én nem szeretem a dohányosokat, (más azt mondja rám ezen az oldalon hogy antibagós köcsög, de szerintem ez túlzás:) ) de megértem hogy ideges volt. Senkinek nem tenném tönkre a cigijét, mert rohadt drága. Ha 12évesen cigizne a gyerekem, akkor sem viselkednék vele ilyen parasztként, máshogy érném el hogy ne akarjon dohányozni, a haverjai dolgába meg fõleg nem szólnék bele :D
Háát ha ezt velem valaki megcsinálná közölném h akkor most kifizeted... ha a válasza a Nem szócska lenne oda költöznék hozzá csak 2 napra .. így megtudná milyen mikor nem tudok rágyújtani 2 napig..

Milyen érzés lenne ha van barátod és valentinnapra nem kapnál semmit? Ha nincs pénze? Vagy ha van és nem vesz?

Legjobb válasz: Nekem speciel semmilyen, mert mi nem "ünnepeljük" ez a (számunkra) semmitmondó "ünnepet", ami arról szól, hogy ki mekkora virágcsokrot tud köttetni. Mi minden nap szeretjük egymást, nem kell erre külön ünnep. Sõt, sokkal jobban örülök, ha egy szál rózsát egy általános napon kapok, nem pedig ilyenkor.

Nekem speciel semmilyen, mert mi nem "ünnepeljük" ez a (számunkra) semmitmondó "ünnepet", ami arról szól, hogy ki mekkora virágcsokrot tud köttetni. Mi minden nap szeretjük egymást, nem kell erre külön ünnep. Sõt, sokkal jobban örülök, ha egy szál rózsát egy általános napon kapok, nem pedig ilyenkor.
Nem hiszem, hogy kapok tõle bármit is... szarul fog esni, de ez van.
Hülyeség a valentin nap!! Sokkal inkább a hétköznap bedobott praktikák, virágok, stb. okzhatnak nagyobb örömöt. Legalább is szerintem.
én nem vagyok 100%ig biztos abban, h kapok vmit, mert mondta, hogy õ felesleges hülyeségnek tartja a valentin napot, de viszont kérdezte vmelyik nap, hogy pontosan melyik nap is ez, mert mindenhol (TV, rádió, stb) errõl hall... szóval én készülök vmi kis aprósággal, de ha õ nem, akkor én sem adom oda, majd csak a névnapjára:)
mi a párommal jelenleg mindketten nagyon nagyon csórók vagyunk, napról napra úgy kapargatunk össze párszáz forintot innen onnan, barátoktól, családtól.... úgyhogy egyáltalán nem várom el tõle, hogy vegyen bármit is, és én sem tudok neki...de úgy gondolom, ha lenne is pénzünk, hülyeség erre költeni... a valentin nap csak egy újabb amerikanizálódjunk hóbort. Ha szerelmesek vagytok, szeretitek egymást az év 365 napján, és ugyanúgy... nem kell hozzá valentin napnak lenni, hogy ezt kifejezzétek. Én pl ha van pénzem csak úgy meglepem valami aprósággal a párom ha hazamegyek hozzá az egyetemrõl...és nincs se valentin nap, se évforduló, se szülinap...spontán jön, azért mert szeretem... és az igazi ajándék az, ami nem tárgyi és nem került egy filléredbe sem...ha nem érted, itt vannak rá a példák: egy szerelmes masszázs, egy finom vacsora, egy illatos fürdõ....és még ami a fantáziádban megtalálható...
Mi is megbeszéltük, hogy ez a világ leghülyébb ünnepe, én semmire nem tartom, csajom sem, megdumáltuk hogy mivel mi midnen nap boldogok vagyunk nekünk egy iylen nap nem különleges, nem veszunk semmit egymasnak :) !
Szerintem egyáltalán nem hülyeség ez az ünnep. Nagyon sokan jönnek össze ezen a napon.
Örülök ennek a napnak, mert jó hogy van mentség rá, hogy lépésenként megállunk csókolózni, és hogy a máskor túl romantikus (avagy nyálas) dolgokat megtegyük. Ezt csak azzal lehet elrontani, ha ajándékozás van. Az annyira kötelezõ ilyenkor. (Persze a nagyon giccses csillámporos rózsaszín hungarocellszivecske nem számít, az olyan undorító hogy muszáj szeretni.)
én is hülyeségnek tartom, de ha a barátom meg szeretné tartani, hát legyen. ha már itt tartunk, szerintetek vmi kis plüss dolog, szív vagy maci, túl giccses egy fiúnak? 17/l
Én valószínûleg nem kapok semmit tõle és én sem adok neki, nem egy érzelmes típus alapból és baromságnak tartja a Valentin naphoz hasonló konzumidiótaságokat, én meg egyetértek vele. nem szólnék semmit, idén egy közös külföldi kiruccanás lesz a "valentinozás" és ez nekem 1000x többet ér mint egy 12 egy tucat plüss szív.
mi sem veszunk semmit el telik mint egy normalis nap nem kell nagy penz osszeget ki dobni mert csak egy nap van ami nem nagyon fontos. Fontosabb unnep a karacsony szulinap stb esetleg veszek egy szal viragot mert azt kap minden hetvegen tolem de ez valami mas lesz valami erdekesebb
Kicsit kellemetlen érzés lenne, legalább egy sms-t azért kaphatnék, hisz nekem annyi is elég, de akkor hamarosan kiderül:)
Szerintem egy kis kedvesseg eleg, vagy egy akarmilyen kis ajandek, nem kell a penzen legyen a hangsuly, ha kapsz vlmit akkor odafigyelesbol legyen, nem pedig mert huu Valentin nap van(szerintem):) es sose az szamit, hogy kapsz e, lehet hogy az is eleg ha egyutt toltitek a napot :P
A kérdező hozzászólása: én ettöl a barátomtol még sose kaptam semmit csak 1bon-bont peidg egy éve járunk és legalább most olyan jol esne lehet azért várom ennyire de nem tudom
A kérdező hozzászólása: nekem még sose volt olyan hogy pont akkor legyen valentinnap mikor van barátom igy még sose kaptam valentinnapra semmit.szerintem most sem fogok...
Rossz érzés! Minek van egy nõ olyan pasival, aki nem tud neki majdnem mindent megadni? Legközelebb majd születésnapodra nem vesz semmit. Két lábbal rúgnám ki.

Lányok milyen érzés a csikló orgazmus? Mert én nem tudom eldönteni hogy ez az volt vagy nem. Sokáig ingereltem és egyszer csak hirtelen ilyen bizsergő jó érzést éreztem. Ez lenne az orgazsmuS? Vagy milyen érzés?

Legjobb válasz: Ha orgazmusod van/lesz, azt érezni fogod. Nem merül ki csupán annyiban,hogy bizsergetõ érzés, attól tovább kell csinálni és talán akkor csattan a dolog. 22/L

Ha orgazmusod van/lesz, azt érezni fogod. Nem merül ki csupán annyiban, hogy bizsergetõ érzés, attól tovább kell csinálni és talán akkor csattan a dolog. 22/L
Hát orgazmuskor megfeszül az egész tested, és ahogy elõttem írták, nem lesz kérdés, h volt-e.
érzed hogy összehúzódik a hüvelyed miközben érzed az orgazmust, majd összehúzódik-lüktet párat. szóval ha ezt nem érzed, akkor nem..
neked kell tudni, hogy hogyan csináld. Én nem értem, magamnak 11 évesen gond nélkül megoldottam, itt meg mindenki értetlenül áll, h most mi van??? legyél már annyira életrevaló, h fel tudd fedezni magad 20N
Ahogy érzed, hogy bizsereg gyorsíts a tempón.
Feküdj le egy fiúval és meg tudod milyen is az, majd hasonlítsd össze. ;)
Én szívesen segítek neked! :) Volt bnõmnek 5 perc elég volt hozzá. Írj privátot! Hello
csak csináld ahogy jól esik, aztán kész. gyorsan húzogasd az ujjad. most erre mást nem tudok mondani...
A kérdező hozzászólása: és mit tegyek, hogy ne essek vissza a bizsergés után?
A kérdező hozzászólása: de onnan meg áll, visszaesik hiába csinálom tovább olyan mintha ujból kezdeném
hogy érted, hogy bizsereg a puncid ???

Milyen érzés szokott nektek lenni, ha mondjuk hétvégén nagyon mennétek valamerre, de kinéztek az ablakon és esik az eső, és nyomorult egy idő van?

Legjobb válasz: Kellemetlen, aggasztó, lehangoló, nyomasztó, deprimáló, elszomorító, bús, gyötrelmes, tépelõdõ, fájó, nyomorúságos, kínzó, szenvedõs, maró, boldogtalan, szerencsétlen, balsorsú, kétségteli, megelégelõ, undorodó, visszataszító érzések lepnek el engem! :( Aztán leülök gépezni éjfélig. :)

Kellemetlen, aggasztó, lehangoló, nyomasztó, deprimáló, elszomorító, bús, gyötrelmes, tépelõdõ, fájó, nyomorúságos, kínzó, szenvedõs, maró, boldogtalan, szerencsétlen, balsorsú, kétségteli, megelégelõ, undorodó, visszataszító érzések lepnek el engem! :( Aztán leülök gépezni éjfélig. :)

Kettö gyermekem van, egy 10 hónapos és egy 4 éves, nem tudom miárt de megint elkezdtem azt érezni hogy milyen jó lenne terhesnek lenni, pedig nemigazán szeretnék 3. babát. Normális ez az érzés?

Legjobb válasz: igen, ismerõs nekem, is, mi most a negyediket várjuk, olyannyira belejöttünk :-) szeretek várandós lenni, minden nyûgével együtt olyan jó visszagondolni is rá :-) ha nagyon vágysz rá, és az anyagiak is engedik, akkor miért is ne? jó a nagycsalád,de rengeteg türelem, megértés és tolerancia szükséges hozzá :-)

igen, ismerõs nekem, is, mi most a negyediket várjuk, olyannyira belejöttünk :-) szeretek várandós lenni, minden nyûgével együtt olyan jó visszagondolni is rá :-) ha nagyon vágysz rá, és az anyagiak is engedik, akkor miért is ne? jó a nagycsalád, de rengeteg türelem, megértés és tolerancia szükséges hozzá :-)
Nekem egy 5 és egy másfél éves fiam van, de én is így érzek......
Nekem nem múlt el a harmadik után, sõt, elhatalmasodott rajtam, hogy soha többé nem élhetem majd át. már most rendezgetem a fejemben, hogy ez az utolsó, élvezzem ki minden pillanatát, még azt is, mikor a wc mellett görnyedek fél napja :-) ne küzdd le, mert késõbb még rosszabb lesz, meg fogod bánni, hogy nem vállaltad be :-(
szia én most a harmadikkal vagyok 20hetes terhes de már az jár a fejem be hogy milyen jó lenne egy negyedik is de az anyagiak már nem engedik úgy hogy hajrá. 20km két gyermek édesanya
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nekem azt mondta az egyik ismerösöm hogy a 3. baba után ez elmulik.
Szia! Én a harmadikkal vagyok 25 hetes km.Nagyon élvezem minden pillanatát, fõleg mert szerintem már nem lesz több babám.35 éves vagyok, késõbb már öregnek érezném magam(bocsi senkit nem akartam megbántani).Aztán soha nem lehet tudni:) ! Az én gyermekeim 8 és 6 évesek és már nagyon várják a kis tesót.Jó látni õket ahogy örömködnek minden uh fotónál, és ahogy simizik a hasam az páratlan értés!

Milyen érzés amikor egy srác belehatol egy lányba? A lány részéről érdekelne. Szűz vagyok még, 19 éves és lány. Már jó lenne nagyon, de érdekelne, hogy ti mit éltetek át.

Legjobb válasz: Hát qrvára jó érzés. Nekem mindig az elsõ ,,behatolás,, esik a legjobban, persze a többi is nagyon jó, de az elsõ, oooo, az qrva jóóó.:)

Hát qrvára jó érzés. Nekem mindig az elsõ , , behatolás, , esik a legjobban, persze a többi is nagyon jó, de az elsõ, oooo, az qrva jóóó.:)
A kérdező hozzászólása: óóó, ez szépen megvolt fogalmazva!:D Miért az milyen érzés, ha szûz lánnyal vagy?Ez érdekel!:) Néha úgy lennék férfi!:D
A felettem szólóval értek eggyet annyi különbséggel hogy szüzeknél megvan az a plussz is hogy amikor átszakítod a hártyát azt is érzed. És ez nekem olyan mint amikor valami ajándékot kapok, ami fóliaba van csomagolva és az ujjammal finoman kiszakitom majd elkezdhetem tépkedni. :)
Felettébb kellemes, egy meleg szûk nedves hely, ahol a szerszámot lehet kényeztetni.
A kérdező hozzászólása: És fiúknak milyen érzés?
Elsõre persze hogy fáj, nemis nem ez a jó szó rá, hanem kellemetlen, de ez az érzés hamar elmúlik. Egy jó tanács, mikor megtörténik ne oda fokuszálj hanem arra a gondolatra hogy aki szeret téged pasi belédhatol és végre magadban érezheted õt, ez nagyon sokat segít, elterelí a figyelmet, és mikor már megtörtént figyelmedet újra inrányíthatod a nunusod felé, na akkor lesz igazán jó élvezetben részed, bár a csajok többsége jobban szereti mikor újjazák õket vagy ha nyalják.
az elsõ inkább lelkileg jó, ha tényleg szeretitek egymást.fizikailag az elején még nem mindíg olyan jó, mint amilyen lesz majdmindenki eltervezi, hogy milyen a tökéletes elsõ alkalom, de ilyen nincs.Viszont, ha oda figyel rád, akkor az elsõ is nagyon jó tud lenni, és minden alkalommal jobb lesz.
A kérdező hozzászólása: Ige, azt gondoltam, hogy nagyon jó.:D Különben miért csinálnák az emberek, nem?XD Szerintem, fel vagyok készülve rá egyébként, de ha szûz vagyok, elsõre is olyan nagyon jó érzés lesz?Nagyon odafigyel egyébként rám a barátom. Ha ez buta kérdés, de ha megvolt az elsõ, utána nem fáj vagy valami?Szóval ha akarom utána nemsokára indulhat a következõ menet, nem?:D
Nem lehet igazán leírni, mert nem hasonlít semmire, de nagyon jó:) .
Kellemes érzés egy kicsit megakad a szerszám és plussz erõt kell kifejteni a gyõzelemhez, de az a hálás sóhaj amit a lánytól hall az ember mindent megér. Ekkor meg kell állni közben kicsit mert fájhat neki de ha odafigyel az ember a lányra, egy nagon kellemes felszabaduló érzés neki.

Vannak híres felmenőid? Milyen érzés az utódjuknak lenni? Ki volt, és mit tett?

Legjobb válasz: Nem tudok róla (mondjuk nem is néztem utána) de ha lenne akkor büszke lennék rá.

Nem tudok róla (mondjuk nem is néztem utána) de ha lenne akkor büszke lennék rá.
Nekem üknagyapám egy falun volt bíró, az 1900-as évek elején. Büszke vagyok rá, jó érzés és motivál, mikor tanulok. 22N
Anyai ágon Rózsa Sándor.nem nagyon foglalkozom a dologgal, bár ha róla van szó a tv-ben, felkapom a fejem, vagy olvasok róla, ha találok egy cikket.
Én a nem híres felmenõimre is büszke vagy.Nem voltak nemesek, se grófok, "csak" dolgos és becsületes parasztemberek!
Tudtommal nekem nincs, de ismerem Dréher bácsi dédunokáját :D:D
Van, az õseim fõnemesek voltak, oldalági leszármazott vagyok. Semmilyen érzés nincs bennem, büszke vagyok az õseimre, akik biztos jóarcok voltak, de ettõl én még nem leszek jobb.
A "XY" család története. Bocsi, azért nem írom ki, mert nem akarok kiadni magamat senkinek. :)
ma 16:16 Mi a könyv címe?
Nekem egy rokonom családfakutatást indított 2006-ban. Olyan nagyméretû lett az egész, hogy 2x is szerveztek találkozót, amin több száz- eddig ismeretlen rokon- részt vett. Könyvet is adtak ki a történetünkrõl. Kiderült, hogy dohánytermesztõ földbirtokosok voltunk. Családi címer, sok-sok birtok. Igazi nemesi család. :) Rajzoltak is egy családfát az 1700-as évektõl napjainkig, és ott van az én nevem is a lombok tetején születési dátummal. :) Nagyon jó érzés ezeket tudni.
Nekem József Attila a rokonom volt de semmi különöset nem érzek ettõl
Egyik felmenõm(anyai ágon)pilóta volt a II.világháborúban.Arról az ágról azóta is több tehetséges pilóta, repülõs került ki, köztük én is.(Nem sok mindenhez értek szerintem, de annak ellenére, hogy nõ vagyok-oktatóim szerint is-piszok jó érzékem van a géphez, a repüléshez, férfitársaimat sokszor lekörözöm:) )Büszke vagyok a felmenõimre, és hálás ezért az, , adottságért".

Milyen érzés volt mikor először megláttátok a babátokat? Elhittétek hogy a Tiétek és hogy Õ rugdosott belülről? Első babát várjuk, de nagyon, és már jó lenne látni. Nagyon izgulok, milyen lesz a lányom, a szülés, stb 34 hetes vagyok.

Még mindig hihetetlen hogy anya leszek, és fel fogom fogni hogy Õ tényleg az ÉN lányom?

Legjobb válasz: Én pont olyannak képzeltem el a babámat amilyennek éreztem belülrõl. Gyönyörû, erõszakos :), rafinált, huncut, sokat nevetünk és imádnivaló.

Én pont olyannak képzeltem el a babámat amilyennek éreztem belülrõl. Gyönyörû, erõszakos :) , rafinált, huncut, sokat nevetünk és imádnivaló.
hát igen az elõttem szólók összefoglalták a lényeget. kicsit sajnálom a pasiikat, mert õk soha nem fogják ezt a csodát megtapasztalni. 9 hónapig non-stop velünk van, érezzük õt (kivülrõl más mint belülrõl), vele együtt változunk, és mi szüljük meg, mi etetjük(ha szerencsések vagyunk és tudjuk) csodálatos könnyû szülést jó babázást :)
Leírhatatlan... Életem legszebb napja volt. Soha nem láttam még olyan szépet mint akkor a kicsi fiamat. :)
Engem császároztak, nem tették rám, csak a praván felett megmutatták, mikor kiemelték.Nem tudom leirni, még mindig sokat gondolok erre a pillanatra.Most 5hós, de minden nap rácsodálkozom, hogy ez az édes kislány az enyém.Fõleg reggelente mindig várom, hogy felébredjen és megfogjam.Nagyon imádom, de ezt a szeretet sem lehet leirni, csak mi anyák ismerjük ezt az érzést és hamarosan te is részese leszel.
Szia, engem altattak császárnál, így csak pár óra múlva láthattam, akkor is félig kómásan, de csodálatos érzés volt! Nekem olyan érzés volt, mintha már "találkoztunk" volna, mintha mindig is ismertem volna õt:) imádom:) azóta 3 hónapos nagylány:)
Én nagyon elfáradtam a szülésben, elég sok gond is volt közben, a babám se sírt fel elsõre. Talán ezért egy hét is kellett, mire felfogtam, hogy õ az. Addig is mindent megadtam neki, de alig-alig kötõdtem. Van ilyen is, ne ijedj meg, nem vagy rossz anya, ha így alakul. Egy hét után már úgy éreztem, az életemet adnám érte. De el kellett telnie egy kis idõnek.
Én sokszor elképzeltem milyen érzés lesz, ha majd meglátom. Azelõtt mindig elsírtam magam, ha megláttam a tv-ben egy szülést, vagy újszülöttet, de amikor én szültem olyan stresszben voltam, hogy nem tudtam hírtelen felfogni tényleg az én babám van ott, akit annyira vártam. Nagyon gyorsan jött, 2 óra leforgása alatt megszületett, sajnos õ sem sírt, így hamar elvitték tõlem. De amikor picit rátették a hasamra, rögtön láttam hogy olyan mint a 4D-s képen:) Már 5 hónapos, és imádom!!!!!
A leghihetetlenebb élmény az ikerlányaim születése után ért, mikor mindkettõt odahozták.Ott volt két hatalmas baba-mindkettõ 50 cm és 3 kg fölött volt-, és elképzelni nem tudtam, hogyan fértek el a pocakban.:) ))A két fiam születése után sokkal egyszerûbben elfogadtam, és elhittem, h ott voltak, de a lányok...a mai napig nem értem hogyan tudták olyan picire összelegózni magukat.:)
A babádat meglátni elmondhatatlan, ezt át kell élned! :D A világ leggyönyörûbb, legkülönlegesebb dolga, amit semmi máshoz nem lehet hasonlítani. Én is csak néztem, néztem, egyszerre volt ismerõs és ismeretlen... A kisfiam már 1 éves lesz, de még mindig rácsodálkozunk, hogy "Nézd már, gyerekünk van!" :) . A szülés mindenkinek más, nekem szép emlék, bár nem volt egyszerû, de mégis nagyon vágyom rá, hogy újra terhes legyek és szülhessek. Remélem egy év múlva nem lesz semmi akadálya! Gyors és könnyû szülést kívánok, addig pedig boldog babavárást!
Nagyon furcsa érzés volt megpillantani! Kellett pár nap, mire elhittem, hogy igen, Õ az enyém!!! Érdekes volt, még 3-4 hétig simogattam a pocakomat, mire leesett, hogy már nem ott van, akit keresek:) Készülj fel a leggyönyörûbb dologra, amit valaha tapasztaltál!!!
Nagyon-nagyon jó érzés, amikor megszületik. Minden fájdalmam elfelejtettem, amikor megláttam. Sajnos nem tehették rögtön a pocakora ( nem sírt fel), csak megmutatták és megsimizhettem. Ja és önkéntelenül rámosolyogtam sírva: "Szia Kicsi, én vagyok az anyukád!"
A kérdező hozzászólása: De sokan írtatok! Köszönöm:) Olyan jó olvasni amit írtatok, már annyira várom hogy átélhessem! Most még a fájdalom sem rémít, pedig félek a szüléstõl. Nagyon sok boldogságot és jó babázást Nektek!
Szia! Egy csoda ami elötted áll.Kicsit irigykedem is::) pedig 4 hete szültem én is, még friss élmény.:) Én fel sem fogtam h 31ora szenvedés, fájdalom után rajtam fekszik a drágám:) Egy 7kellett mire felfogtam, és elért engem is az az euforia amiröl sokan beszélnek.akkor örömömben elsirtam magam mikor a kisfiamat altattam vissza hajnalban és dudoltam neki az édes kisfiamat:D:D minden nap megnézem a szülöszobás képeket, , olyyan szépek:) Minden jot Neked, könnyü szülést és utána kellemes baabázást kivánok!! Üdv:4hetes Kukimano anyuja
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Tuti én is sírni fogok :) Már "vágom a centiket" még 6 hét :)
Az elõttem szólóhoz hasonlóan irigyellek. 11 hete szültem. Azonnal enyém lett a kislányom, egy pillanat alatt, ahogy a hasamra tették. ÉS most, 11 héttel késõbb lett hihetetlen, hogy akkor tényleg szültem... Annyira réginek tûnik és mintha nem is én lettem volna ott, de mégis! Érted ezt? Mert én nem. Nagyon szép dolog elõtt állsz, a mai napig jóindulatú irigységgel nézem a pocakos mamákat, de ha igaz, hamarosan a kistesón fogunk ügyködni! Ahogy a napok telnek majd, egyre több hasonlóságot találtok majd a kislányotokban. De hogy én anya lennék? Megkérdezték tõlem a szülésem után vagy 1 héttel, hogy és milyen az édesanyaság? Én meg mondtam megdöbbenve, hogy hát azt én honnan tudjam? Aztán a következõ pillanatban rádöbbentem, hogy jéé, hát már én is tudom. Könnyû szülést és sok boldogságot nektek!
Még nem de kipróbálná, :-)
Fiúként mondom.. én nem lennék benne a 2F 1N ben
Én imádom amikor bennem az egyik a másikat meg közben szopom.

Milyen érzés terhesnek lenni? Nagyon nehéz, nagyon szenvedés az a 9 hónap? Milyen kötelezõ vizsgálatok vannak és hogyan zajlik? Nagyon fáj a szülés?

Mennyire változott meg az életetek a terhesség alatt? Én leginkább úgy szeretném, hogy ne kelljen dokihoz járkálnom max néha egy ultrahang vagy vérvétel, de nem akarok kellemetlen vizsgálatokat. Lehet dolgozni a terhesség alatt? Ti meddig dolgoztatok? És szülés után mikor lehet visszamenni munkába? Nagyon "tönkremennek" a nõk szülés alatt, mármint mennyire terheli meg a szervezetet? Kötelezõ a gátmetszés? Miért van az, hogy szinte mindenkit császároznak mostanság?? Áááá nagyon félek, annyira szürreálisnak tûnik az egész. Azt mondják a terhesség nem betegség, tök természetes dolog akkor miért fújják fel annyira az emberek ezt a terhesség dolgot. Annyira jó lenne, ha zavartalanul menne tovább az életem, 9 hónap múlva bemennék szüli, senki nem zaklatna... :(

Legjobb válasz: Szerintem ne akard átélni. Az élet gyerek nélkül is szép lehet.

Szerintem ne akard átélni. Az élet gyerek nélkül is szép lehet.
Nincs két ugyan olyan terhesség, és még egy nö is külömbözöen él meg többedik terhességét. Èn az elsö lányom elött, nagyon lazán álltam hozzá, elvem Volt, hogy végig dolgozom, én Leszek a legfittebb, leg nem siránkozobb kismamam, nekem bajom nem lehet, ez egy természetes folyamat, és én erös vagyok. Na terhes lette, és 6 hetesen elöntöttek a hormonok. 3 napig rettegtem, hogy elvetélek, pedig akkor semmi bajom nem Volt. Egyszerüen aludni nem tudtam, csak az óriási rettegés. Aztán jött az erös rosszullétek, és vérzés. Bajom nem Volt, de az elsö 14 hétben többször véreztem, mindig rohanás az ügyeletre stb... Aztán jött a második trimeszter és elkezdtem görcsölni. Marékszám szedtem magnéziumot a görcsök elle, de sokszor az Sem segített, dolgozni már szinte nem is tdutam. Aztán jött 30-ik héten hogy nyílik a méhszáj lehet koraszülés. Közben 36-ik héten egy kiütést kaptam a terhes hormonok miatt, és kegyetlen viszketésbe kezdtem, oly annyira, hogy véresre vakartam a testem nagyrészét. majd elmultak a szülés elött a fájások, így 42-ik héten szültem meg csak. A szülés az gyors és elég fájdalom Mentes Volt. Aztán jött a szoptatás aminek megint úgy álltam, hozzá, hogy tuti tudok szoptatni, de nem egy kicsit Sem ment, és lelkileg nagyon megviselt. Második babámnál vártam, hogy lesz majd megint sok bajom, de semmi de semmi bajom nem Volt. Könnyü terhesség Volt. Szülés még gyorsabb Volt, de a szoptatás itt Sem ment igazán, ami megint csak megviselt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes válaszaitokat! Elsõ válaszoló pedig úgy néz ki, hogy babát várok, azért is tettem ki a kérdést mert nem tudom pontosan hogy zajlik le egy terhesség. Ismerõseimet nem szeretném kérdezgetni, mert amíg nem 100% a dolog és nem telik el 1-2 hónap addig nem szeretném senkinek se mondani. Csak jó lenne elolvasni egy-két tapasztalatot, mert nagyon félek.
Minden terhesség más és más. Nincs két egyforma. Van aki joban viseli van aki kevésbé. Ez egyén függõ. A lényeg hogy a terheeség végén anya leszel és ez csodás dolog. A szülés pedig igen valóban fájdalmas. Bár ezt is ki hogy viseli. A kötelezõ vizsgálatokra azonban el kell menni, már a baba érdekében is.
elõszõr azt gondoltam ezt a kérdést egy kamasz tette fel..! fõleg amikor azt írd, hogy nem akarsz dokihoz járkálni..-hát ez anélkül nem fog menni, ráadásul ez a baba érdeke is.és háát a terhesség néha kellemetlen vizsgálatokkal jár. sokan dolgoznak terhesség alatt. csak akkor nem szabad ha valami gond adódik! az hogy mikor mész vissza dolgozni, az csak rajta múlik. a szülés fájdalmas, de sokan túl élték már, és nem mindenkinek ugyan úgy fáj. és nem, nem mennek tönkre a szülés alatt a nõk. kell pár nap/hét regenerálódás-de aztán minden redben.
ha jól értem, véletlenül estél teherbe, és nem tervezted
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok már kamasz, 27 éves vagyok:) Lehet sajnos nem a legszebben fogalmaztam mikor kiírtam a kérdést, de hirtelen ezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem. Terveztük a babát, csak 1-2 év múlva szerettük volna. Az anyaságtól nem félek, úgy gondolom azért jó anya lennék. Páromnak van egy gyermeke és vele is szerencsére elég jól kijövök, csak magától a terhességtõl félek. Most azt érzem, hogy ez egy teljesen természetes dolog de mi van ha mégse lesz olyan könnyû, vagy valami bajom lesz, vagy a babának lesz baja, vagy betegen születik...
Én nem tervezetten estem teherbe, mi is szerettünk volna babát, csak pár év múlva. Én amint kiderült a terhesség elkezdtem rettegni a terhességtõl, szüléstõl, szoptatástól, hogy milyen szörnyû lesz. Ehhez képest életem nagyon szép szakaszának tartom a terhességemet. Én jól éreztem magam végig, csak az töltött el mindig félelemmel, hogy mindig vártam, hogy rosszabb lesz majd, mert azt mondták. Akármikor megkérdezték hogy vagyok és azt mondtam, hogy jól, mindig az volt rá a válasz, hogy majd leszel rosszul is. Nem volt könnyû terhességem, mert terhességi cukrom lett, így diétáznom kellett, és nehezen mondtam le az édes ízrõl, illetve a vérnyomásom is rakoncátlankodott, mégis végig boldog voltam. Nekem egyetlen vizsgálat volt kellemetlen és fájdalmas az egész terhességem alatt, amikor elfolyt a magzatvizem és az ügyeletes orvos vizsgált, nah akkor le tudtam volna ugrani a vizsgálószékbõl, de amikor a saját orvosom vizsgált, az egyáltalán még csak kellemetlen sem volt soha. A szülésem napján még vígan sétáltam kb. 8 km-t és lépcsõztem, mert egy mini kirándulást tettünk. Én 38. hét közepéig dolgoztam, akkor is csak azért hagytam abba, mert a férjem, és a nagyszülõk nem hagytak békén. A szüléstõl mindenkinél jobban rettegtem, ahogy az összes vizsgálattól is a terhesség alatt (ez nálam fóbia), mégis nagyon könnyû szülésem volt. Rosszabbra számítottam, így sikerült úgy kitágulnom 4 ujjnyira, hogy én azt hittem még csak kósza görcseim vannak és nem rendes fájások. Ha a szülésznõ nem erõsködik, hogy vajúdik én megszültem volna egy sima kórteremben, ahova befektettek a magzatvízelfolyás miatt, mert én csak azt hajtogattam, hogy ezek tuti nem vajúdófájások, mert nem ilyennek szokták bemutatni õket. (Úgyhogy engem nem igazán zaklattak a szülés alatt, idejük sem lett volna rá.) A gátmetszéstõl és varrástól is féltem, mert volt már gyerekkoromban egy rekonstruáló mûtétem ott lent, de én egyiket sem éreztem, meg volt beszélve az orvosommal, hogy még akkor sem varr érzéstelenítés nélkül, ha egy aprócska öltés kell. A szülés után két órával én már sétálgattam és simán ültem egy egyszerû faszéken, úgyhogy a gátmetszés helye sem fájt annyira mint számítottam rá, és fáradt sem voltam annyira. Mondjuk én egész terhességem alatt rengeteget mozogtam, soha olyan jó kondiban nem leszek mint most vagyok a szülés után egy hónappal. Amikor letelik a tgyásom (a kisbabám 5 és fél hónapos lesz) én visszamegyek dolgozni, és a férjem lesz vele itthon. Ez sokaknak nem tetszik, de mi így döntöttünk, nekünk ez így lesz jó. Én annyit tanácsolok, hogy készülj a legrosszabbra, de reméld a legjobbat, és ne hallgass másokra, tedd azt, ami neked jól esik. A te tested, te ismered a legjobban, így tudni fogod pl., hogy mikor elég a munkából. Az én életem a terhesség alatt nem sokat változott, nem hagytam, hogy változzon, végig vezettem (pedig egy balesetem is volt, ahol nem én voltam a hibás, mégis újra volán mögé ültem), utaztam munka miatt messzire, segítettem a lakásfelújításunkban, mozogtam rengeteget, elmentem koncertekre, sõt a diplomaosztó bulimra is elmentem, egyszerûen tudtam mindig, hogy hol a határ.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!