Találatok a következő kifejezésre: Milyen érzés haskeményedés (10 db)

Milyen érzés a haskeményedés? Fájdalommal is jár?

28 hetes kismama vagyok, és a mellem alatti terület érzékeny. Olyan érzés mintha feszítené a bordáimat. Mi lehet ez ? Haskeményedés?

Legjobb válasz: Szia! Nem tudom, mi lehet az. A haskeményedést konkrétan a hasadban, a méhednél érzed. Olyan mintha egy csomóba összeállna a hasad, feszül, és konkrétan az egész méhed kemény lesz. Egyáltalán nem fáj, csak kellemetlen, és nem is jó, ha túl sokszor (napi 10-15-ször) elõfordul, mert kinyílhat tõle a méhszáj. Sokszor, ha a baba kinyomja valamelyik testrészét, az olyan érzés, viszont mivel az csak egy-egy ponton történik, és csak ott lesz kemény a hasad, lehet tudni, hogy ez nem keményedés. Üdv, 9 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Nem tudom, mi lehet az. A haskeményedést konkrétan a hasadban, a méhednél érzed. Olyan mintha egy csomóba összeállna a hasad, feszül, és konkrétan az egész méhed kemény lesz. Egyáltalán nem fáj, csak kellemetlen, és nem is jó, ha túl sokszor (napi 10-15-ször) elõfordul, mert kinyílhat tõle a méhszáj. Sokszor, ha a baba kinyomja valamelyik testrészét, az olyan érzés, viszont mivel az csak egy-egy ponton történik, és csak ott lesz kemény a hasad, lehet tudni, hogy ez nem keményedés. Üdv, 9 hónapos kisfiú anyukája
Nekem a haskeményedések kifejezetten kellemesek voltak, szóval szerintem nem feltétlenül kell, hogy fájdalommal járjon. Viszont egyetértek az elõzõ válaszadóval, ha a melled alatt érzed, akkor az valószínûleg csak az egyik kis testrésze lehet a babónak.:)
Sokáig fogalmam sem volt, hogy milyen az a haskeményedés, mert volt hogy keményebb lett a pocim, de csak akkor, amikor a baba mocorgott. S olyankor valóban csak egy ponton lesz kemény. Mostanában már éreztem teljes haskeményedést, olyankor az egész pocakom nagyon megkeményedik mindenhol, mint a kõ. S ilyenkor a baba mozgását sem érzem, viszont a pocakom lassan összehúzódik, ahogy az elsõ is írta, úgy mintha egy nagy csomó lenne. Én ezeket a valódi méhösszehúzódást csak mostanában, kb. a 35. hét környékén kezdtem el érezni. 36 hetes kismama

Haskeményedés? Elmondaná valaki hogy mi az mitől van és milyen érzés, illetve hogy mikortól várható? 13. khm

Legjobb válasz: Szia! Igazából ezt így nem lehet leírni, de én kívülrõl is éreztem, hogy teljesen bekeményedett a pocim, olyan volt mint a kõ, belül meg nagyon feszült. Valami ilyesmi érzés. 16 hós kislány anyukája

Szia! Igazából ezt így nem lehet leírni, de én kívülrõl is éreztem, hogy teljesen bekeményedett a pocim, olyan volt mint a kõ, belül meg nagyon feszült. Valami ilyesmi érzés. 16 hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: köszönöm, és mikortól várhato és mitõlvan?
És ilyenkor az egész has bekeményedik egyébként? Elnézést hogy én is belekérdezek, de nekem ilyen foltokban elõforduló "keményedéseim" vannak amit nem tudok eldönteni hogy a baba nyomja ki magát, vagy ez már a keményedés. 31 hetes km
ja igen szerintem kedves kérdezõ hogy ez mikortól várható, nagyon egyéni lehet. Azt tudom hogy összefüggésben lehet azzal hogy nyílik-e a méhszáj vagy sem, mert amikor az orvos kérdezte hogy keményedek-e én közöltem hogy nem tudom :) õ pedig azt mondta, hogy a méhszáj állapotából kiindulva valószínûleg nem. Ezek az apróbb "keményedések" utána kezdõdtek. 31 hetes km
nekem olyan erzes, mintha behuznam a hasam, es probalom kiengedni, es nem megy ahogy tagul a meh, meg feszul nekem kb 5 hetes terhessegtol

Leírnátok hogy mit értetek haskeményedés alatt? Milyen érzés? Mitől lehet? És ez minden esetben baj? Honnan veszem észre? Az orvosnak szólni kell olyankor?

Sokan írjátok hogy keményedik a hasatok.Én nekem halvány lila fogalmam sincs arról hogy az milyen érzés,mit kell érezni.Els? babás még tapasztalatlan kismama vagyok.Bocsánat a tudatlanságomért és el?re is köszönöm a felvilágosítást.16 hetes km.

Legjobb válasz: Szia, én 19 hetes vagyok, és sajnos már keményedek. Második baba. Észre fogod venni, mert hiretelen az egész hasad beton kemény lesz, és kicsit fura érzés. Ne aggódj, ha nem keményedsz!!!Ja és nem minden esetben baj, nekem legalábbis ezt mondja a domkim. Pihenni kell.ennyi.

Szia, én 19 hetes vagyok, és sajnos már keményedek. Második baba. Észre fogod venni, mert hiretelen az egész hasad beton kemény lesz, és kicsit fura érzés. Ne aggódj, ha nem keményedsz!!!Ja és nem minden esetben baj, nekem legalábbis ezt mondja a domkim. Pihenni kell.ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy írtál!Szokott fájdogálni a hasam, de akkor nincs összefüggésben a kettõ!?Végülis akkor kellemetlen nem pedig fájdalmas ugye?
Szia! Én 34 hetes vagyok, és mostanában jöttem rá, hogy mi az a keményedés, ha egyáltalán ez az... Ahogy tapogatod a pocakod, keménynek érzed, jóval keményebbnek, mint máskor, leginkább a pocak alsó részén, és emellett egy kicsit feszül, húzódik. Ha ilyenkor beveszek egy Magneb6-ot, akkor elmúlik. Szerintem ez a keményedés, mi más lehetne... :)
Szia!En 38 hetes vagyok es mar nagyon sokat kemenyedek.Inkabb ugy tudnam neked leirni, hogy befeszul az egesz hasad nem faj hanem borzasztoan feszul es meg a seta is nehez tole.Ha fajdogal a hasad az nem kemenyedes.Meg nol a mehed es ezert fajdogalsz.Arra figyelj , hogy ha elkezd fajni akkor pihizzel le egy picit.Ez szokott segiteni.Kemenyedest sztem majd csak kesobb fogsz erezni.De tudni fogod, hogy ha az lesz.:) Boldog babavarast!


Milyen érzés a haskeményedés?

Lehet, hogy buta kérdés, de lehet, hogy nekem is szokott lenni, de nem figyelek fel rá. Milyen gondot okozhat? 19 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Nem tudnám igazából jól leírni ezt az érzést, de kb. olyan, mintha leakarna szakadni a pocim, mintha betonból lenne, vagy valami hasonló. Egyébként ha keményedni fog a pocid, azt észre fogod venni!

Szia! Nem tudnám igazából jól leírni ezt az érzést, de kb. olyan, mintha leakarna szakadni a pocim, mintha betonból lenne, vagy valami hasonló. Egyébként ha keményedni fog a pocid, azt észre fogod venni!
Ha haskeményedésed van azt észreveszed.Most még nem is kell, hogy nagyon legyen.Nekem szinte alig volt várandósság alatt.3 nappal túlhordtam, és a vajúdás beindulása elõtt is csak alig volt 1-1.
Én is a 19. hetet koptatom :) A haskeményedés olyan, mintha egy betontömb lenne a hasad helyén, ha megfogod, iszonyatosan kemény, szinte be sem tudod nyomni. Legalábbis én ezt tapasztaltam, ha nem érzed, az csak jó :) A Magne B 6-ot javasolják haskeményedésre, ha majd lesz jele, vegyél be belõle, segít!

Milyen érzés a haskeményedés?

Hol és mi fáj olyankor?

Legjobb válasz: Az egész hasad bekeményedik, mintha egy nagy dinnyét cipelnél. nem itt-ott szurkál, hanem az egész pocakod kemémny lesz.

Az egész hasad bekeményedik, mintha egy nagy dinnyét cipelnél. nem itt-ott szurkál, hanem az egész pocakod kemémny lesz.
olyan mint mikor a baba kinyomja magát csak mindenhol...én igy tudom leirni.

Milyen erzes a haskemenyedes? Mikortol van? Mit jelent?

Legjobb válasz: Nem könnyû leírni,olyan kisebb görcs féle,ha lesz úgyis ráismersz,gyakran a terhesség végefelé szokott elõfordulni,magnéziumot kell rá szedni.Mindenképp jelezd a dokinak,fõleg ha már korábban jelentkezne.

Nem könnyû leírni, olyan kisebb görcs féle, ha lesz úgyis ráismersz, gyakran a terhesség végefelé szokott elõfordulni, magnéziumot kell rá szedni.Mindenképp jelezd a dokinak, fõleg ha már korábban jelentkezne.

Honnan tudom, hogy épp haskeményedésem van? Milyen érzés?

Volt már hogy épp éreztem, de nem vagyok vékony és a hasamon elég sok a felesleg, nemigen érzem ha kivülröl megfogom,hogy épp kemény vagy sem a méhem,nyomkodni meg nem akarom.

Legjobb válasz: Hány hetes terhes vagy?

Hány hetes terhes vagy?
Észre fogod venni, nehogy ezen aggódj! Amúgy olyan kemény a hasad mint a dob, úgy feszül, levegõt is alig kapsz, lehetetlen nem észrevenni. 35 hkm
A kérdező hozzászólása: 25 hetes vagyok.
olyan, mintha követ tennének az alhasadba, egyszer csak érzed a súlyt, hogy húzza lefelé. és ekkor ráteszed a kezed és olyan, mintha felfújták volna matracpumpával az alhasad (de nem puffadás, csak a keménységre modnom)
Nagyon befeszül. Ilyenkor már simán érezhetõ; én 23 hetesen keményedtem néha. Tegnap este úgy bekeményedtem, hogy már majdnem kihívtuk az ügyeletet, mert levegõt alig kaptam. 37+6 hkm
Elsõ vagyok. Akkor még nem volt haskeményedésed. :o) Biztos rájössz majd, ha lesz. Olyasmi, mintha egy vákuummal beszippantanák a hasad. Eleinte csak a has alja szokott keményedni, ahogy a terhesség a vége felé ér, már az egész méh bekeményedik, el is veszíti gömbölyû formáját, kirajzolódik a baba formája. Egyébként ennyi idõsen nem baj, ha vannak keményedéseid, ha túl sok van, az a baj, és ha görcs társul hozzá, akkor is orvoshoz kell menni, egyébként teljesen normális.

Milyen érzés a haskeményedés? Létezik, hogy nekem még nem volt 34 hetesen egyszer sem?

körülöttem mindenkinek volt/van,van olyan akinek 25-26hetes korától..nekem még egyszer sem.vagy lehet nem eszem észre??

Legjobb válasz: Az elsõvel nekem sem volt soha:) jóslóm is csak 2x (1 a 38. és 1 a 39. hét elején):) Hát,mit ne mondjak... nem is volt brutális a szülés! Szinte kipottyant belõlem a bébynk :D Ne aggódj,nem kell mindenkinek keménykednie! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

Az elsõvel nekem sem volt soha:) jóslóm is csak 2x (1 a 38. és 1 a 39. hét elején):) Hát, mit ne mondjak... nem is volt brutális a szülés! Szinte kipottyant belõlem a bébynk :D Ne aggódj, nem kell mindenkinek keménykednie! Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Szia! Nekem is csak a 35-36.héten volt elõször. Én sem tudtam, hogy milyen, de hidd el, ha keményedni fogsz, akkor rájössz hogy az az. Az egész pocakod elnehezül, és olyan lesz mint egy nagy kõtömb. Boldog babavárást!37 Hkm
Létezik, hogy neked nem volt! Nekem egyáltalán nem volt a terhességem alatt.
Jó nektek, nekem már kb 25. héttõl volt, mindkét terhességnél. Most 33 hetes vagyok, vannak, bár a magnézium visszatartja valamelyest. Nem fájdalmas, picit kellemetlen, mintha az összes vér a hasadban gyûlne össze, és olyan vákumszerû összehúzódást érzel, alakra meg összeugrik a hasad, és kõkemény. Ilyesmi lesz a szülés közben a fájás, csak az már fáj is...
Én pl fájdalom nélkül keményedek. Fene tudja mióta... Most derült ki, amikor elkezdett feszülni is keményedés közben. Egyébként ha nem teszem oda a kezem akkor nem is veszem észre. 30 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor ezek szerint észrevenném.. mitõl függ, h kinek van, vagy nincs??
Függ szerintem alkattól is, meg aktivitástól is, életmódtól is. Nekem pl. ha sokat állok, vagy nehezebbet csinálok, akkor gyakoribb lesz és fõként este, és inkább hanyatt fekve jelentkezik. Azt olvastam, hogy ezek készítik fel a méhet a szülésre, és ha csak néhány van naponta, az normális. Az a baj, mikor nagyon gyakori, mert ezektõl hamarabb kinyílhat a méhszáj. Nekem az elsõnél ezt eredményezte. Ha nincs, az biztos nem baj! Mondjuk szerintem ezt nem lehet nem érezni, ha van, akkor felismered az érzést.

Milyen érzés a haskeményedés?

Annyit hallok róla mostanában és nem tudom milyen érzés vagy ha volt is nem tudom, hogy az volt-e. Mesélnétek róla, hogy tudjam?

Legjobb válasz: Amikor az egész hasad olyan lesz mint a beton. Kitapintható a méh körvonala. Pár mp-ig tart.

Amikor az egész hasad olyan lesz mint a beton. Kitapintható a méh körvonala. Pár mp-ig tart.
Röviden és tömören tényleg ennyi, ahogyan az elsõ leírta.Viszont minél több hetes vagy, annál kellemetlenebb a dolog, már-már picit fájdogál is... 34 hetes 3. babáját váró Km.
Ezt a kérdést már én is fel akartam tenni. És meglehet különböztetni könnyen attól amikor a baba feszít? Koszi 29.hetes
/3. babáját váró vok/ persze hogy meg lehet.Ez egészen lentrõl indul a medence csontodtól, az egész hasad bekeményedik, és , , lüktet, , a pocakod.Szó szerint, lehet még látni is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Akkor szerencsére nekem nincs ilyen. Jajj, olyan boldog vagyok, képzeljétek ma végre hallhattam a szívének hangját. Sajnos eddig még nem volt rá alkalmam. :-)

Milyen érzés a haskeményedés? Hány hetes kortól gyakori?

Legjobb válasz: szia!nekem olyan volt,mintha egy lufit kezdenének szép lassan felfújni a hasamban.Pár másodpercig tartott,de néha a vége felé kicsit kellemetlen volt.

szia!nekem olyan volt, mintha egy lufit kezdenének szép lassan felfújni a hasamban.Pár másodpercig tartott, de néha a vége felé kicsit kellemetlen volt.
Kb. 14 hetesen kezdõdött, akkor még csak akkor keményedett a hasam, amikor nagyon elfáradtam, megterheltem a szervezetemet (pl.lakásfelújítás). Most már néha sokáig tart és fájdalommal is jár, máskor pedig csak érzem, hogy kemény, és furcsa érzés, de nem fáj. Hogy milyen? Kõkemény a hasam :) 32 hetes
Ez egy belsõ érzés, amikor azt érzed, hogy egy nagy gombóc lett a hasad, ami kõ kemény. Nem feltétlenül jár fájdalommal. Pár másodperdig tart. változó, hogy mikor jelentkezik, nekem kb. 25 hetesen kezdõdött. Késõbb járhat kisebb görccsel is, ami már arra figyelmeztet, hogy kicsit vissza kell fogni a lendületbõl, többet kell pihenni. A magnézium a legjobb rá, van különbözõ dózisú van, és az 500 mg-osat eszem naponta háromszor, és így nem keményedem, vagy csak ritkán. (30 hetes mami)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!