Találatok a következő kifejezésre: Milyen érzés a baba (81 db)

Milyen érzés a baba csuklása? Ha nem csuklik a babám, akkor még nincs felkészülve a kinti életre a tüdeje?

27.hétben vagyok, és azt hallottam, hogy amikor a baba már csuklik, akkor fel van készülve a kinti életre a tüdeje.de én még nem éreztem.ezek szerint az én babám még nincs felkészülve?

Legjobb válasz: Szia. Èn olyankor mindíg kis ra´ngásokat éreztem.Szinte minden nap.Volt mikor 3*4*naponta.látszott is a hasamon,mikor csuklott. 13hetes kislány anyukája.

Szia. Èn olyankor mindíg kis ra´ngásokat éreztem.Szinte minden nap.Volt mikor 3*4*naponta.látszott is a hasamon, mikor csuklott. 13hetes kislány anyukája.
Ugyanolyan, mint amikor te csuklasz, csak a pocidban. Apró ritmikus rángások. Olyan mint egy kicsi rugás, csak ritmikusan ismétlõdik, szabályosan, eltart jó pár percig. Kívülrõl nem is mindig érezhetõ, csak belülrõl. De ettõl még nincs felksézülve a tüdeje, ez készíti fel a tüdejét. A babád már életképes lenne, ha megszületne, de még legalább 10 hetet húzz ki!! És ne félj, biztos minden rendben van!!
A kérdező hozzászólása: szia ilyen gyors pró remegést már éreztem:D akkor ez lehet az õ csuklása?
Az én babám sose csuklott a hasamban (vagy legalább is nem vettem észre), de szép egészséges lett, ahogy megszületett, rögtön felsírt, soha nem volt gond a tüdejével.
Nekem is naponta háromszor-négyszer csuklik a babám, fõleg evés, ivás után. Olyan érzés, mintha a baba egy eret nyomna, és érezném annak lüktetését, de persze lassabb, mint a saját pulzusom. Az ilyen csuklások egyébként fél-egy percig szoktak tartani, utána elmúlik. 33 hetes kismama
Nekem is sokszor naponta 2x 3x csuklik a Babócám, van olyan, hogy 10-15 percet is. :) Apró ütemes rángások, ami (ha a pocidhoz van közel a fejecskéje, mellkasa), akkor kívülrõl is jól látható, mint egy ideg, amikor dolgozik benned. Szerintem semmirõl nem vagy lekésve, hogy esetleg nem érezted eddig (vagy nem tudtad, hogy azt érzed) én is elmúltam már 27 hetes, amikor éreztem és azért tudtam csak beazonosítani, hogy csuklásról van szó, mert vándorolt bennem az ütemes rángatózás... :) 35 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. azt gondolom, akkor már éreztem :D mindenkinek nagyon boldog babavárást kívánok
Ha csuklik szerintem tuti rájössz rögtön.Kiszámítható idõben "ugrál" a pocidban, de csak pici lökések.Mindig ugyanazon a ponton.Ha ráteszitek a kezeteket akkor sem hagyja abba.Én törpém nagyon hamar megmozdult, de a csuklását csak 27. hét után éreztem elõször.Addig nem tutam csuklott-e már.Akkor viszont biztos voltam benne.Szerintem napokon belöl jelentkezhet nálad is.Tuti biztosan tudni fogod, hogy csuklik akkor, hisz összetéveszthetetlen érzés.

Milyen érzés a terhesség az utolso 2-3 hetében? Mennyire izgalmas hogy mikor jön a baba?

mikor a legizgalmasabb az utolso 2 hét vagy az utolso napok? vagy már a utolso 3 honap is

Legjobb válasz: Nekem az utolsó 3hónap volt a legcsodálatosabb (27-28héttõl) és nagyon sokmindent megadnék azért h ujra csak 1* ujra átélhessem azokat a napokat. Én csak a szülés elõtti 2napban szenvedtem a fájásoktól de amugy semmi bajom nem volt, jöttem mentem boldog büszke fürge kismama voltam. Tudtam h ennél nagyobb biztonságba soha nem lesz a babám. Én 2hete szültem és nagyon szép egészséges kislányunk született és boldog vagyok de rengeteget sírok mert nagyon hiányzik a terhesség, az érzés, a pocaklakóm! Most teljessen más minden. Nekem az utolsó idõszak volt a legcsodálatosabb!!! Használjad ki és ne várd h megszülessen mert várandósnak lenni a legjobb a világon!!!!

Nekem az utolsó 3hónap volt a legcsodálatosabb (27-28héttõl) és nagyon sokmindent megadnék azért h ujra csak 1* ujra átélhessem azokat a napokat. Én csak a szülés elõtti 2napban szenvedtem a fájásoktól de amugy semmi bajom nem volt, jöttem mentem boldog büszke fürge kismama voltam. Tudtam h ennél nagyobb biztonságba soha nem lesz a babám. Én 2hete szültem és nagyon szép egészséges kislányunk született és boldog vagyok de rengeteget sírok mert nagyon hiányzik a terhesség, az érzés, a pocaklakóm! Most teljessen más minden. Nekem az utolsó idõszak volt a legcsodálatosabb!!! Használjad ki és ne várd h megszülessen mert várandósnak lenni a legjobb a világon!!!!
Az elsõ trimeszterben elég rosszúl voltam (hányós), de nagyon élveztem!Tudtam, hogy Törpi miatt van, így édes kinlódás volt.A másodikat élveztem talán legjobban.Vártam, hogy nõljön a pocim, egyre gyakrabban és erõsebben éreztem a mozgásait.Közben tünetmentes voltam és fitt.Bármit meg tudtam csinálni amit elötte is.A harmadikban már nehéz felhúzni a zoknit meg a cipõt, kimászni a kádból, stb...Egyre gyakrabban keményedtem, ami nem fájt, csak arra késztetett, hogy pihenjek.Nehéz kemény hassal menni, állni.Néha ideges voltam ok nélkül és haraptam bármiért.Ez tényleg csk néha volt, de tudtam nem én vagyok.A 34. héttõl már végképp érzem miért nevezik terhességnek.:) Általában ugyan még mindig fitt vagyok és fürge, de van, hogy napokig nem bírok csinálni szinte semmit.A frontokat nagyon megérzem, fáj kezem lábam tõle és gyenge vagyok.Picit már vzesedtem is a nagy melegben, de ki lehetett bírni, bár nyûgösen.Most 36 hetesen élvezem az utolsó heteket, tudva "bármikor" zülhetek, már nem túl korai.Várom a végét, miközben élvezem ahogy mozog bennem, én pedig még "szabadon" mozoghatok, máramennyire tudok.Hetetnte pár napot még dolgozok a munkahelyemen.Egyre nehezebb, de még élvezem.Nemsokára már nem lesz ilyen szabad életem, mégis várom.:)
Én 36 hetes vagyok és alig várom már h. megszüljek!Sokszor ha egy kicsit is érzek fájásokat már bebeszélem magamnak h. szülni fogok.Most kezdek el parázni egy kicsit.És amióta félni kezdetem annyira gyorsan mennek a napok h. hihetetlen.Szerintem a terhesség alapba már az elejétõl izgalmas egyenesen a végéig.A legszebb dolog amit valaha is átélhetünk!:)

Milyen érzés a méhlepény megszülése? Ugyanolyan fájásokkal jár, mintha a baba születne meg?

Legjobb válasz: Szia! Miután megszületett a baba, a méhlepény már semmi. :) Boldog vagy hogy láthatod a babádat és nem is törõdsz mással. Én teljesen megfeledkeztem arról hogy a méhlepényt is meg kell szülni, és nem értettem minek nyomogatják a hasamat. Boldog babavárást és könnyû szülést! :)

Szia! Miután megszületett a baba, a méhlepény már semmi. :) Boldog vagy hogy láthatod a babádat és nem is törõdsz mással. Én teljesen megfeledkeztem arról hogy a méhlepényt is meg kell szülni, és nem értettem minek nyomogatják a hasamat. Boldog babavárást és könnyû szülést! :)
Nem, azt már észre se veszed. Nekem csak annyi bajom volt vele, hogy "még nem vagyunk készen". Fáradt voltam, hagyjanak már...
Nekem a méhlepényt kis sem kellett nyomnom, mert mire szóltak hogy most nyomjak egyet addigra kicsusszant magától. így szóltak hogy mégsem kell nyomni, de egyáltalán nem fáj. Igazából nekem nem is a pici kinyomása fájt hanem elõtte a vajúdás. Maga a szülés nem fájt nekem. Könnyû szülést kívánok
Szinte észre sem vettem, akkor már nem voltak fájásaim, magától kicsúszott. Az elõzõ babánál úgy nyomta ki a mûtõs, mert a doki nem várta meg, míg magától leválik (sietõs dolga volt, ment volna aludni..).
egyet nyomtam, és lazán kicsusszant - még a doki is meglepõdött, nem fájt egyáltalán
Nekem nagyon fájt, ahogy megszületett, de csak egy pillanatra.
Én nem nyomtam, kicsit nyomogatták a hasam, észre se vettem. egyáltalán nem fájt!!!!
Nekem nem akart kijönni, a doki már beletenyerelt a hasamba, aztán könyökölt, meg kézzel próbálta kiszedni, hát nem volt kellemse. Aztán végül elkábítottak és kikaparta. Szóval nekem emiatt fájt, amit a doki okozott, de akkor már annyira nem érdekelt az a fájdalom, hogy nem is emlékszem rá. Csak örültünk a párommmal, hogy megvan a baba :) Állítólag akkor nem jön ki (megtapad), ha abortusz, vagy vetélés volt már az anyának. Nekem egyik sem volt :)
Nekem lazán megnyomták a hasam, és kicsúszott. Észre sem vettem.


Milyen érzés a mamának, ha a baba csuklik?

Els? babás vagyok, 26. hétben. Néha érzek ritmusos remegéseket a hasamban, amik különböznek a rugdosástól és a forgolódásoktól. Pár percig tart. Ez lehet az?

Legjobb válasz: Én 29 hetes vagyok, és egy hete éreztem elõször... Egy pontban, ütemesen "lüktet" pár percig... Tuti meg tudod különböztetni a mozgolódásoktól... Jó egészséget!

Én 29 hetes vagyok, és egy hete éreztem elõször... Egy pontban, ütemesen "lüktet" pár percig... Tuti meg tudod különböztetni a mozgolódásoktól... Jó egészséget!
én 39 hetes vagyok és az utóbbi idõben sokat csuklik a pocaklakó. Ezt onnan tudod megkülönböztetni a mocorgástól, hogy ugyanabban a pontban lüktet hosszabb idõn keresztül egyenletes ritmusban.
A kérdező hozzászólása: Igen, azt hiszem, én is ezt éreztem! Egy fura, "rebegõ" érzést egy pontban. Köszi a válaszokat, mindenkinek jó egészséget!
Az lesz az!:) Ha ilyenkor valaki megfogja a pocid akkor sem marad abba.

Milyen érzés ha a baba megmozdul?

16 hetes vagyok,és nem tudom eldönteni, hogy ?t érzem e!Kb 1 hete ilyen nyilallásokat érzek hirtelen mint ha valaki jól megrúgna belülr?l!El?ször kicsit fáj, aztán meg olyan furcsa!Nem tudom elmagyarázni!

Legjobb válasz: A második babámat várom. Az elsõ babát 18 hetesen éreztem elõször, õ akkor már határozottan rúgott, és rendszeres is lett a mozgása, még a férjem is érezte a kezével. De õ akkor már erõs baba volt, gondolom ezért volt határozott a mozdulata. A második babával 14 hetes vagyok és három napja érzem. Ez teljesen más, mint a fiam elsõ rúgása volt, inkább csak simogatásnak tûnik. Elsõ két napban nem is említettem még a férjemnek sem, mert elsõ este csak egy gyenge simogatós, kicsit csiklandós érzésem volt, második este este egymás után háromszor volt ugyanez, tegnap viszont kb egy percen keresztül pár másodperces szünetekkel, szóval biztos, hogy a baba volt, mert egybõl beugrott az érzés, hogy milyen volt, amikor a fiam lágyan mozgott. És én a szeméremdombom felett nem sokkal, középen érzem jelenleg, az én babám még csak ott tart.

A második babámat várom. Az elsõ babát 18 hetesen éreztem elõször, õ akkor már határozottan rúgott, és rendszeres is lett a mozgása, még a férjem is érezte a kezével. De õ akkor már erõs baba volt, gondolom ezért volt határozott a mozdulata. A második babával 14 hetes vagyok és három napja érzem. Ez teljesen más, mint a fiam elsõ rúgása volt, inkább csak simogatásnak tûnik. Elsõ két napban nem is említettem még a férjemnek sem, mert elsõ este csak egy gyenge simogatós, kicsit csiklandós érzésem volt, második este este egymás után háromszor volt ugyanez, tegnap viszont kb egy percen keresztül pár másodperces szünetekkel, szóval biztos, hogy a baba volt, mert egybõl beugrott az érzés, hogy milyen volt, amikor a fiam lágyan mozgott. És én a szeméremdombom felett nem sokkal, középen érzem jelenleg, az én babám még csak ott tart.
JÓ lenne ha válaszolnátok!!! én is nagyon kiváncsi vagyok:) Hallottam olyat is, hogy valaki remegõ érzést fedezett fel elõször. Már alig várom hogy érezzek valamit!!!
A kérdező hozzászólása: Akkor amit én éreztem az lehet, hogy nem is a baba mozgása volt???!!!!
Lehet, hogy az volt. Én is így voltam vele, hogy sokáig nem tudtam eldönteni, hogy a babát érzem vagy mást, de késõbb egyértelmûvé vált a dolog. Nekem olyan érzés volt az elején mintha finoman bökdösnének késõbb meg mintha boxolnának.:-))))
A második válaszoló vagyok. De lehet, hogy õ volt, nem írtam, hogy nem. :-) Szerintem úgysem tudjuk ezt az érzést úgy leírni, hogy egyértelmû legyen a másiknak, ráadásul a baba korától, erõsségétõl függ, hogy milyen erõs mozgást produkál, ki milyennek érzi, illetve az egyéni érzékeléstõl. Látod, én a két babámat teljesen más terhességi korban éreztem elõször és teljesen más a két érzés. De sokan pillangószerû mozgást éreznek eleinte, mások karmolászás szerût, nagyon sokféle leírást olvastam már.
én is éreztem 18 hetesen olyan buborékszerü érzést, én se tudtam eldönteni, h a baba vagy a gyomrom.viszont a 20ik héttöl más, mintha valami lüktetne bent, ezt érzem és ez pedig rugások, de jo, olyan tompa még, nagyon jo érzés.meg néha kinyomja magát bizonyos helyeken.már majdnem mindennap érzem, most vagyok 21 hetes.boldog babavárást neked is.
Szerintem is ennyi hetesen még csak nagyon enyhe mozgásokat érezhetnél, és az egyáltalán nem fáj, a legcsodálatosabb dolog. 3-szor voltam terhes, 17. héttõl kezdtem kb. érezni. Volt, hogy olyan volt mintha buborék szállna fel, volt amikor bélmozgásra hasonlitott. Aztán egyre nagyobbak és sûrûbbek lesznek. A végén már akkorákat tud rúgni, hogy néha kellemetlen is, de akkor is szuper érzés. :-)
15 és fél hetesen azt éreztem, mitha belülrõl zsibbadna a pocim (szerintem ez lehet az a bizonyos kaparászás, csak ki mihez hasonlítja). És amikor megdörzsöltem finoman, akkor abbamaradt, abbahagytam, folytatta, dörzsöltem, abbahagyta:) Azóta egyszer volt pillangós, de ebben nem vagyok biztos hogy õ volt. 2x egy-egy pöckölés. És ma elõször keresztbetett lábbal a térdemen könyökölve-fejemet tartva ültem, és reklamált a Drága (kényelmes volt, nincs nagy pocim). Kellett egy kis idõ, mire felfogtam hogy Õ az és mi a csudát akar, de amint kinyújtóztam abbamaradt. Remélem nemsokára már a férjem is érezni fogja. 17+6
18:53as vagyok. Ne harizzatok, de meg kell osztanom Veletek! Most az elõbb éreztem elõször kívûlrõl hogy rugott. Fogtam a hasam és megrúgta a tenyerem :) Sajna a férjem nincs itthon, pedig most aktív. Mindjárt elolvadok:) Bocsi az OFF-ért.

Milyen érzés, amikor először mozdul meg a baba? Honnan ismerem meg, hogy az tényleg az Õ mozgása volt?

Legjobb válasz: szerintem általában az anyukák föleg elsö babások napokig gondokkodnak hogy ez most akkor az? nem elöször mozdul meg ö már mozog bent ezerrel, de ekkor érzed elöször. nem sok csak mintha belülröl kicsit valaki piszkálná a hasadat. pl kisebb bélgörcök is lehetnek ilyen érzés, vagy a puki mikor megy a beleidben. de rendszeresedik. majd másnap is érzed. mindig egy bizonyos pozicióban (pl én mindig ülve érzetem) aztán már tudod hogy pl kaja után ülve jönni fog az érzés és ez a baba. akkor visza gondolsz mikor volt ez az érdekes érzés és rájöszz már egy hete érzed.

szerintem általában az anyukák föleg elsö babások napokig gondokkodnak hogy ez most akkor az? nem elöször mozdul meg ö már mozog bent ezerrel, de ekkor érzed elöször. nem sok csak mintha belülröl kicsit valaki piszkálná a hasadat. pl kisebb bélgörcök is lehetnek ilyen érzés, vagy a puki mikor megy a beleidben. de rendszeresedik. majd másnap is érzed. mindig egy bizonyos pozicióban (pl én mindig ülve érzetem) aztán már tudod hogy pl kaja után ülve jönni fog az érzés és ez a baba. akkor visza gondolsz mikor volt ez az érdekes érzés és rájöszz már egy hete érzed.
én elõször olyannak éreztem mintha egy kis buborék ki durrant volna.mondta is a védõnõm hogy elsõnek ilyen lesz.de aztán egy hét múlva már nem tévesztettem össze semmivel tudtam hogy a baba az mert erõsebbek lettek a mozgások!19hkm
Nekem olyan volt az elsõ babómnál, mint amikor tudod valamilyen izmod elkezd magától rángani. Vagy mikor a szemhéjad. Csak ezt érzed, hogy az alhasadban történik és mégis más kicsit, tudni fogod azonnal, hogy õ. Vagy pl arra is hasonlít kicsit mikor egy buborék pattanna a hasidban.összehasonlíthatatlan és csodálatos érzés. Én most 12hetes vok és már érzem akkor ha mondjuk leguggolok és összepréselem a hasam:) Onnantól h megmozdul, igazán fogod élvezni a terhességet!Minden jót nektek!
Sziasztok, én is napok óta érzem a bugyborékolást a hasamban :) Ha fekszem a hátamon vagy az oldalamon, akkor érzem a legerõsebben. Napközben annyit teszek-veszek, hogy tudatosan nem figyelem. :) 18 hetes km
A kérdező hozzászólása: Lehet-e nyilaláshoz, vagy kis szúráshoz hasonló ez az érzés? Ehhez hasonlót éreztem elõször a hasam alján aztán pár nap múlva a hasam közepe felé és még csak 13 hetes vagyok.
sztem nem nyilaló érzés. Án 19 hetesen érzetem elõször, olyan volt, mint mikor sokat iszok hirtelen, és kortyogott a hasam. AMikor ültem, akkor meg inkább olyan gyenge izomrángáshoz hasonlítanám. Aztán ahogy nõ és erõsödik a manó, egyre egyértelmûbb lesz :) Sztem a 13. héten még nem érzed, fõleg ha a lepényed a mellsõ falon tapad.
Nem nyillalás szúrás nem jellemzõ, illetve én is szoktam nyillalást érezni, de az nem mozgástól szerintem. Ez fájdalommentes és inkább ténlyeg ilyenkis pattogás.
Énis 19 hetesen éreztem, mintha izom rángott volna a hasamon. :D Most 21 hetes vagyok, és napi többször is ébrednek a pöttömök, fõleg ha kajaidõ van. :D Lehet korábban is voltak jelek, de nem nagyon foglalkoztam vele, úgyse lehet megmondani, hogy most az mi. De ez az izomrángásos dolog elég egyértelmû volt! :)

Milyen érzés, amikor megmozdul a baba? Mire kell figyelnem?

Legjobb válasz: nekem is elso baba de rogton tudtam amikor ot ereztem 18 hetesen. olyan mintha egy kis gorcsos osszerandulas lenne belul,nekem sosem volt az a "buborek" erzes.

nekem is elso baba de rogton tudtam amikor ot ereztem 18 hetesen. olyan mintha egy kis gorcsos osszerandulas lenne belul, nekem sosem volt az a "buborek" erzes.
A kérdező hozzászólása: Görcsszerû érzés nálam is van.
Szia!Nálam sem repkedtek pillangók, meg ilyenek, ez hülyeség, én olyat éreztem, mintha belülrõl egy ideg rángatózna, vagy olyan, mintha belülrõl valami lüktetne♥
én sem éreztem pillangókat! egyértelmûen éreztem 17 hetesen hogy belém rugott. olyan volt mintha hirtelen görcsbe rándult volna a pocakom alja. furcsáltam is, de aztán a 3.4. rugásnál már rájöttem hogy ez már a baba lesz. és tényleg, azóta minden nap jelentkezik :)
Elsõ alkalom egy simítás szerû volt. Hirtelen álltam fel fekvõ helyzetbõl és indultam el, és olyan volt, mintha Õ ott maradt volna az eredeti helyén, ezáltal hozzáért a méh oldalához. Utána szintén az apró görcsökként éltem meg. Aztán rájöttem, ez nem görcs. :)
Nekem is elsõ baba 18+5 naposan éreztem elõszõr, bal oldalt , mintha az izmom rándult volna össze, aztán egyre többet éreztem és általában mindig ugyanott.
Szia! Nekem olyan érzés volt eleinte, mintha egy piha szivacslabdával megdobták volna a hasam, csak belülrõl. Lehet, hülye hasonlat, de nekem egyáltalán nem görcsszerû érzés volt. Inkább vmi kellemes kis rebbenés. (17+0-nál éreztem elõször, fekve)
Elnézést, "puha"... :-)

Milyen érzés mikor csuklik a baba?

21 hetes vagyok, 5 hete érzem hogy mozgolódik, de nem tudok megkülönböztetni két külön mozgást. Jó persze vannak er?sebbek vannak gyengébbek, de ennyi...:(! Hullámzik néha a pocakom, olyankor csuklik??

Legjobb válasz: Szia!Én 24-25 hetes voltam, amikor elõször éreztem csuklani.Olyan érzés, mint amikor ráng az izmod, csak folyamatosan, és ütemesen pár percig:)Jó érzés, meg fogod tudni különböztetni más mozgástól,hidd el.Jó terhességet:) 38 hetes pocakos

Szia!Én 24-25 hetes voltam, amikor elõször éreztem csuklani.Olyan érzés, mint amikor ráng az izmod, csak folyamatosan, és ütemesen pár percig:) Jó érzés, meg fogod tudni különböztetni más mozgástól, hidd el.Jó terhességet:) 38 hetes pocakos
Ha csuklani fog a babád, azt egyértelmûen fogod érezni. Pont olyan lesz, mintha csuklanának benned :) De szerintem erre még várnod kell pár hetet!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! :) Mikor kezdi majd el?
Szia! én most éreztem elõször 1-2 napja, olyan furi volt :D tényleg olyan érzés, mintha én csuklanék, ugyan így ütemesen rángatózik a hasam, persze a baba "rángatózik" :) vicces érzés. Olyan 2 percig tartott kb. aztán abba is hagyta :) 22h km

Miután kijött a baba már egyböl elmujik a fájás a hasadban? Milyen érzés mikor a baba feje jön ki? Miket varrnak szülés után ami annyira fáj?

Legjobb válasz: A fájás a hasban nem múlikel teljesen, mert utánna még a lepényt is megkell szülni és a méh összehúzódása még másnap is fájhat. Persze ez már semmi a szüléshez képest. Amikor a baba feje jön ki, az feszitõ érzés. Sok mindent varhatnak szülés után, ami sérült odabenn, pl. méhszáj, hüvelyfal és persze a gátmetszés, ha volt. De ez nem törvényszerû. Nekem a harmadik szülés után nem kellett semmit varni.

A fájás a hasban nem múlikel teljesen, mert utánna még a lepényt is megkell szülni és a méh összehúzódása még másnap is fájhat. Persze ez már semmi a szüléshez képest. Amikor a baba feje jön ki, az feszitõ érzés. Sok mindent varhatnak szülés után, ami sérült odabenn, pl. méhszáj, hüvelyfal és persze a gátmetszés, ha volt. De ez nem törvényszerû. Nekem a harmadik szülés után nem kellett semmit varni.
Nálam sem múlt el a fájás, igaz én annyira kimerültem a szülésben, hogy nem nagyon figyeltem ezt a fajta fájást. A tolófájásokhoz képest az már semmi. Mikor a feje jön ki az tényleg feszítõ érzés, soha nem éreztem ilyet azelõtt. Nekem fájt, kellemetlen volt, de nem akarlak ijesztgetni, minden szülés más. Azért ki lehet bírni. Szülés utánra is megmaradnak az alhasi fájdalmak, fõleg mikor szopizik a babád, mert a szoptatás elõsegíti a méhösszehúzódásokat, az még eltarthat pár napig, de nem vészes.
Minden fájás megszûnt, amint kibújt a kisfiam :) Nekem nagyon elhúzódott a kitolási szak..másfél óra...úgyhogy sajna nem éreztem, mikor kijött, csak már azt láttam, ahogy magasba tartják :) . Gátmetszést varrják, attól függ, hogy repedsz, mennyire..akár fájhat is, nekem pici metszésem volt, akkor egyáltalán nem fájt...aztán éjszaka., .húúú meg utána még pár napig.
szia én múlthét pénteken szültem meg a kislányomat, szülés után még sokáig fájt a hasam! Viszont hála istennek nem kellett vágni és nem is repedtem, pedig 3800g és 55cm lett a kislányom!Az elsõ babámnál viszont sokat vágtak pedig csak 2900g volt a fiam!!aztán kb:2 hétig még ülni is alig tudtam! helyzetfüggõ, hogy vágnak e vagy sem mindenesetre akkor már nem arra figyelsz, hanem arra, hogy kibújjon a babóka! Könnyû szülést! 6napos kislány anyukája

Második babánál mikor kezdtétek el érezni a baba mozgását? Attól kezdve milyen gyakran éreztétek? Kinek milyen érzés volt?

Legjobb válasz: Kb. a 14. héten, onnantól pedig elég rendszeresen, mert fiú volt, jó erõs már akkor is. Természetesen nagyon jó érzés volt!

Kb. a 14. héten, onnantól pedig elég rendszeresen, mert fiú volt, jó erõs már akkor is. Természetesen nagyon jó érzés volt!
A kérdező hozzászólása: Volt olyan nap, amikor nem érezted, mármint úgy az eleje táján még, amikor még csak nemrég kezdett el mozogni? Kis remegés vagy kaparászás volt inkább? Vagy enyhe rúgásszerû?
16 hetesen vált biztossá. Olyan volt mintha finoman bökdösne, most már erõsödik szépen. 19h
16.hét elõtt ritkán éreztem, de tudtam, hogy õ az. Most, a 18.hétben már elég rendszeres a mozgása. Persze még nem olyan határozott, de egyre inkább erõsödik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!