Találatok a következő kifejezésre: Milyen érzés, mozog a baba (4 db)

Mert egyszer vért vesznek éhgyomorra, utána cukros víz ivása után, hogy lássák a különbséget.
Az terheléses vércukorvizsgálat lesz, célja a terhességi cukorbetegség kiszûrése.
Nekem szerencsém volt nem kellett azt a cukros löttyöt meginni, helyette 2 zsömi+2 dl langyos tej volt!:D Nyugalom, majd fogja Apuka is érezni, de mi a legkisebb mocorgást is érezzük, amikor riasztjuk Apukát is, hogy itt fogd meg, de mégsem érez semmit. Igazából akkor érzi majd ha nagyobb lesz és forgolódik a kis helyen. Nekem ilyenkor szemmel láthatóan olyan volt a hasam mint amikor a megdermedt kocsonyát/zselatint picit megpöckölöd! :D
Nem kell annyira félni a cukros víztõl.Én féltem hogy ki fogom hányni de vittem citromot és úgy elviselhetõbb volt az íze, Persze azért nem kortyolgattam.Nekem 18 hetesen mozdult meg elõször a kislányom, mikor hanyatt feküdtem akkor lehetett a legjobban érezni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat hát holnap megyek vérvételre!!! további szép napot!!
Kitartást, nem lesz olyan rossz, mint amilyennek képzeled. Elviselhetõ az íze, gyorsan megiszod és kész! Sokan félnek tõle, én is féltem anno, de simán megittam, semmi bajom nem lett utána. A legrosszabb nekem a várakozás volt a két vérvétel között.

Tizenhet hetes vagyok. Mit kene erznem ha mar mozog a baba? Ilyen idosen ar mindenki erzi? Mit figyeljek magamon? Milyen erzes az mikor mozog?

Legjobb válasz: Van aki csak késõbb érzi, 23-24. hét körül. Én 16 hetesen éreztem elõször, olyan zizegésfélét :)

Van aki csak késõbb érzi, 23-24. hét körül. Én 16 hetesen éreztem elõször, olyan zizegésfélét :)
Én mikor elõször éreztem olyan volt mintha egy buborék ment volna a hasamba.Teljesen lent. Aztán napokig nem is éreztem aztán megint, és megint, és szép lassan erõsödött.Én 19 hetesen éreztem elõször, de ez mindenkinél más!
Szia! Nem törvényszerû, hogy mindenki ilyen korán megérzi. Ha jól tudom azt mondják, hogy átlagosan 20-22 hetesen érzik a mamik a babát. Én 15. hetet töltöttem be amikor éreztem: mintha ici-pici buborékok mocorogtak volna a pocakba. Persze amint nagyobb a csöppség annál intenzívebb lesz! Jó baba "figyelést"!!!
Én az elsõ terhességnél óramû pontossággal 20 hetesen éreztem elõször. Határozottan éreztem, ahogy a baba végighúzta a hasamat bebülrõl, elõtte pedig semmi buborékot vagy ilyesmit.

Milyen érzés, amikor mozog a baba?

Sokan azt írjátok, hogy már a 15-16. -dik héten érzitek, hogy mozog a baba.

Legjobb válasz: ahoz hasonlitanám mint amikor a beleid mozognak.neked hol fekszik? befordult már? 15 hetes de néha fel van pörögve az apjátol meg ha eszek

ahoz hasonlitanám mint amikor a beleid mozognak.neked hol fekszik? befordult már? 15 hetes de néha fel van pörögve az apjátol meg ha eszek
Semmiképpen ne aggódj! Én elõször a 20. héten éreztem, és olyan volt (lehet, hogy ezért sokan hülyének néznek), mintha valami kis halacska úszkált volna bennem és idõnként hozzámért volna belülrõl. Elõször csak nagyon puha érzés, szinte csak sejteni lehet. Aztán az utolsó hetekben már sokszor kellemetlen és alig várod majd, hogy kibújjon :-)
Szia Szeritnem ne aggodj, miert lenne baj?!En amugy is ugy olvastam, h aki elso babas, ok kesobb ismerik fel a babajuk mozgasat. http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=20 En itt olvastam rola. Szerintem nyugodj meg semmi baj nicsen a babaval. Boldog babavarast 10 hetes kismama
Szia! Én is elsõ babás vagyok és a 17. héten éreztem elõször...Vagyis akkor voltam 100%-ig biztos abban, h õt érzem! Addig meg ugyan úgy mint te, foggalmam sem volt, hogy mit is kéne éreznem...és ez engem is idegesített. Sok helyen olvastam, ilyeneket, hogy "kis buborékok pattannak" stb., de nekem semmi ilyen nem volt. Mikor elõször biztosan tudtam, akkor egy hatalmasat rúgott.:) Sztem nem baj, h még nem érzed(csak tudom, kicsit türelmetlen vagy már), általában a 18-20. hét körül szokták...(nálam meg is lepõdött a védõnõ, hogy már érzem...) Addig pedig legyél türelmes, had erõsödjön még a babád! Üdv.: 21 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon sokat segítettetek.Köszönöm.
Szia!Amikor a hasunkat fogjuk, szinte mindenkinél megnyugszik a pici és ne mozog!Én korán éreztem ugyan, de az elsõ pár napban nem voltam biztos, hogy õt érzem!Valami nagyon enyhe érzés volt, mint amikor éppencsak érintõlegesen megsimítod a hasad egy centi hosszan, csak bellülrõl érzed!Nekem legalábbis így jelentkezett.Szintén, mint az elöttem író, én is este éreztem amikor hanyatt feküdtem nyújtott lébbal.Az elsõ napokban csak egy, vagy két kis simítás, majd napközben is jelentkezett!1-2 hét múlva már nagyon aktív volt!:) Napjában többször lehet érezni!:) Viszint aggodalomra semmi okod, álltalában tényleg 18-20 hetesen érzik elõször!Ez sokkal ritkább, ha korábban jelez!:) Viszont mivel alig van hasad, jó eséllyel figyelheted esténként!:) Úgy tudom a legtöbben este érzik elõször, amikor lepihennek!Nálam rendszeresen akkor rugdos, mikor pont elaludnék!:)


Milyen érzés mikor először mozdult meg a baba a pocakodba? Hanyadik hétten volt? És milyen időben mozog utána?

Legjobb válasz: Hogy értve milyen idõben mozog? Az elsõ babám a 15-16. héten kezdtem érezni, most van a második a pocakomban, õt már a 12. héten már éreztem. Nehéz leírni, hogy milyen. :) Mintha buborékok szállnának a pocidban, vagy pillangók verdesnének a szárnyaikkal. Egy egészen gyenge, apró rebegés, amit a méhednél, a szeméremcsont feletti területen lehet érezni. Kezdetben nem is biztos, hogy egyértelmû lesz a számodra, de amit esetleg annak vélsz, idõvel úgyis egyre erõsödni fog és akkor fogod igazán elhinni. :)

Hogy értve milyen idõben mozog? Az elsõ babám a 15-16. héten kezdtem érezni, most van a második a pocakomban, õt már a 12. héten már éreztem. Nehéz leírni, hogy milyen. :) Mintha buborékok szállnának a pocidban, vagy pillangók verdesnének a szárnyaikkal. Egy egészen gyenge, apró rebegés, amit a méhednél, a szeméremcsont feletti területen lehet érezni. Kezdetben nem is biztos, hogy egyértelmû lesz a számodra, de amit esetleg annak vélsz, idõvel úgyis egyre erõsödni fog és akkor fogod igazán elhinni. :)
16. héten, olyan kis rándulás-féle volt. Onnantól rendszeresen éreztem, bár 1-2 alkalommal volt, hogy 1 napig is alig. A 20. héttõl viszont abszolút rendszerezõdött, 3-4 óránként jelentkezett, 24. héttõl még többször, innentõl kívülrõl is látszott a mozgása. Most meg már van, hogy egész nap meg sem áll... :) )) 38 hetes km
Kb. 18. héten. Most elsõ baba. 33+4 hkm
Nekem is kb a 18. héten kezdõdött. Nekem elsõre olyan volt, mintha belülrõl kapargatná. :) Most meg már 22 hetesen rendes rúgások vannak, már a férjem is érzi, ha a kezét ráteszi a pocakomra. Már kezd egész rendszeres lenni, bár most a melegben kicsit lustább, kevesebbet mozog.
15.héttõl érzem, de nem sûrûn még.Rángatózáshoz hasonlít, meg csikizéshez.15.héten éreztem akár óránként is 2-3x.17.héten nem is éreztem szinte.Ez a 18.hét, most tüsszentettem egyet és mocorgott is rá, de most legalul.Sokszor a köldök alatt balra érzem.Mosogatás hangját nem szereti, mert arra eléggé rugdos, és a hirtelen zajt se kedveli.Vagy legalábbis ezekre mozog.18hkm
Én a 18.héten éreztem elõször megmozdulni, elsõ baba. Tényleg olyan, mintha buborékok szállnának az alhasamban. Utána egyre erõsödött és gyakoribbá váltak, azóta hatalmasakat tud rúgni, meg nagyokat mocorogni, minden órában érzem mozogni elég látványosan :) 28 hkm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!