Találatok a következő kifejezésre: Milyen érzés, mozog (8 db)

Milyen érzés mikor először mozdult meg a baba a pocakodba? Hanyadik hétten volt? És milyen időben mozog utána?

Legjobb válasz: Hogy értve milyen idõben mozog? Az elsõ babám a 15-16. héten kezdtem érezni, most van a második a pocakomban, õt már a 12. héten már éreztem. Nehéz leírni, hogy milyen. :) Mintha buborékok szállnának a pocidban, vagy pillangók verdesnének a szárnyaikkal. Egy egészen gyenge, apró rebegés, amit a méhednél, a szeméremcsont feletti területen lehet érezni. Kezdetben nem is biztos, hogy egyértelmû lesz a számodra, de amit esetleg annak vélsz, idõvel úgyis egyre erõsödni fog és akkor fogod igazán elhinni. :)

Hogy értve milyen idõben mozog? Az elsõ babám a 15-16. héten kezdtem érezni, most van a második a pocakomban, õt már a 12. héten már éreztem. Nehéz leírni, hogy milyen. :) Mintha buborékok szállnának a pocidban, vagy pillangók verdesnének a szárnyaikkal. Egy egészen gyenge, apró rebegés, amit a méhednél, a szeméremcsont feletti területen lehet érezni. Kezdetben nem is biztos, hogy egyértelmû lesz a számodra, de amit esetleg annak vélsz, idõvel úgyis egyre erõsödni fog és akkor fogod igazán elhinni. :)
16. héten, olyan kis rándulás-féle volt. Onnantól rendszeresen éreztem, bár 1-2 alkalommal volt, hogy 1 napig is alig. A 20. héttõl viszont abszolút rendszerezõdött, 3-4 óránként jelentkezett, 24. héttõl még többször, innentõl kívülrõl is látszott a mozgása. Most meg már van, hogy egész nap meg sem áll... :) )) 38 hetes km
Kb. 18. héten. Most elsõ baba. 33+4 hkm
Nekem is kb a 18. héten kezdõdött. Nekem elsõre olyan volt, mintha belülrõl kapargatná. :) Most meg már 22 hetesen rendes rúgások vannak, már a férjem is érzi, ha a kezét ráteszi a pocakomra. Már kezd egész rendszeres lenni, bár most a melegben kicsit lustább, kevesebbet mozog.
15.héttõl érzem, de nem sûrûn még.Rángatózáshoz hasonlít, meg csikizéshez.15.héten éreztem akár óránként is 2-3x.17.héten nem is éreztem szinte.Ez a 18.hét, most tüsszentettem egyet és mocorgott is rá, de most legalul.Sokszor a köldök alatt balra érzem.Mosogatás hangját nem szereti, mert arra eléggé rugdos, és a hirtelen zajt se kedveli.Vagy legalábbis ezekre mozog.18hkm
Én a 18.héten éreztem elõször megmozdulni, elsõ baba. Tényleg olyan, mintha buborékok szállnának az alhasamban. Utána egyre erõsödött és gyakoribbá váltak, azóta hatalmasakat tud rúgni, meg nagyokat mocorogni, minden órában érzem mozogni elég látványosan :) 28 hkm
Mert egyszer vért vesznek éhgyomorra, utána cukros víz ivása után, hogy lássák a különbséget.
Az terheléses vércukorvizsgálat lesz, célja a terhességi cukorbetegség kiszûrése.
Nekem szerencsém volt nem kellett azt a cukros löttyöt meginni, helyette 2 zsömi+2 dl langyos tej volt!:D Nyugalom, majd fogja Apuka is érezni, de mi a legkisebb mocorgást is érezzük, amikor riasztjuk Apukát is, hogy itt fogd meg, de mégsem érez semmit. Igazából akkor érzi majd ha nagyobb lesz és forgolódik a kis helyen. Nekem ilyenkor szemmel láthatóan olyan volt a hasam mint amikor a megdermedt kocsonyát/zselatint picit megpöckölöd! :D
Nem kell annyira félni a cukros víztõl.Én féltem hogy ki fogom hányni de vittem citromot és úgy elviselhetõbb volt az íze, Persze azért nem kortyolgattam.Nekem 18 hetesen mozdult meg elõször a kislányom, mikor hanyatt feküdtem akkor lehetett a legjobban érezni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat hát holnap megyek vérvételre!!! további szép napot!!
Kitartást, nem lesz olyan rossz, mint amilyennek képzeled. Elviselhetõ az íze, gyorsan megiszod és kész! Sokan félnek tõle, én is féltem anno, de simán megittam, semmi bajom nem lett utána. A legrosszabb nekem a várakozás volt a két vérvétel között.

Tizenhet hetes vagyok. Mit kene erznem ha mar mozog a baba? Ilyen idosen ar mindenki erzi? Mit figyeljek magamon? Milyen erzes az mikor mozog?

Legjobb válasz: Van aki csak késõbb érzi, 23-24. hét körül. Én 16 hetesen éreztem elõször, olyan zizegésfélét :)

Van aki csak késõbb érzi, 23-24. hét körül. Én 16 hetesen éreztem elõször, olyan zizegésfélét :)
Én mikor elõször éreztem olyan volt mintha egy buborék ment volna a hasamba.Teljesen lent. Aztán napokig nem is éreztem aztán megint, és megint, és szép lassan erõsödött.Én 19 hetesen éreztem elõször, de ez mindenkinél más!
Szia! Nem törvényszerû, hogy mindenki ilyen korán megérzi. Ha jól tudom azt mondják, hogy átlagosan 20-22 hetesen érzik a mamik a babát. Én 15. hetet töltöttem be amikor éreztem: mintha ici-pici buborékok mocorogtak volna a pocakba. Persze amint nagyobb a csöppség annál intenzívebb lesz! Jó baba "figyelést"!!!
Én az elsõ terhességnél óramû pontossággal 20 hetesen éreztem elõször. Határozottan éreztem, ahogy a baba végighúzta a hasamat bebülrõl, elõtte pedig semmi buborékot vagy ilyesmit.

Milyen érzés, amikor mozog a baba?

Sokan azt írjátok, hogy már a 15-16. -dik héten érzitek, hogy mozog a baba.

Legjobb válasz: ahoz hasonlitanám mint amikor a beleid mozognak.neked hol fekszik? befordult már? 15 hetes de néha fel van pörögve az apjátol meg ha eszek

ahoz hasonlitanám mint amikor a beleid mozognak.neked hol fekszik? befordult már? 15 hetes de néha fel van pörögve az apjátol meg ha eszek
Semmiképpen ne aggódj! Én elõször a 20. héten éreztem, és olyan volt (lehet, hogy ezért sokan hülyének néznek), mintha valami kis halacska úszkált volna bennem és idõnként hozzámért volna belülrõl. Elõször csak nagyon puha érzés, szinte csak sejteni lehet. Aztán az utolsó hetekben már sokszor kellemetlen és alig várod majd, hogy kibújjon :-)
Szia Szeritnem ne aggodj, miert lenne baj?!En amugy is ugy olvastam, h aki elso babas, ok kesobb ismerik fel a babajuk mozgasat. http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=20 En itt olvastam rola. Szerintem nyugodj meg semmi baj nicsen a babaval. Boldog babavarast 10 hetes kismama
Szia! Én is elsõ babás vagyok és a 17. héten éreztem elõször...Vagyis akkor voltam 100%-ig biztos abban, h õt érzem! Addig meg ugyan úgy mint te, foggalmam sem volt, hogy mit is kéne éreznem...és ez engem is idegesített. Sok helyen olvastam, ilyeneket, hogy "kis buborékok pattannak" stb., de nekem semmi ilyen nem volt. Mikor elõször biztosan tudtam, akkor egy hatalmasat rúgott.:) Sztem nem baj, h még nem érzed(csak tudom, kicsit türelmetlen vagy már), általában a 18-20. hét körül szokták...(nálam meg is lepõdött a védõnõ, hogy már érzem...) Addig pedig legyél türelmes, had erõsödjön még a babád! Üdv.: 21 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon sokat segítettetek.Köszönöm.
Szia!Amikor a hasunkat fogjuk, szinte mindenkinél megnyugszik a pici és ne mozog!Én korán éreztem ugyan, de az elsõ pár napban nem voltam biztos, hogy õt érzem!Valami nagyon enyhe érzés volt, mint amikor éppencsak érintõlegesen megsimítod a hasad egy centi hosszan, csak bellülrõl érzed!Nekem legalábbis így jelentkezett.Szintén, mint az elöttem író, én is este éreztem amikor hanyatt feküdtem nyújtott lébbal.Az elsõ napokban csak egy, vagy két kis simítás, majd napközben is jelentkezett!1-2 hét múlva már nagyon aktív volt!:) Napjában többször lehet érezni!:) Viszint aggodalomra semmi okod, álltalában tényleg 18-20 hetesen érzik elõször!Ez sokkal ritkább, ha korábban jelez!:) Viszont mivel alig van hasad, jó eséllyel figyelheted esténként!:) Úgy tudom a legtöbben este érzik elõször, amikor lepihennek!Nálam rendszeresen akkor rugdos, mikor pont elaludnék!:)

Lányok! Ti mit éreztek szex közben? Milyen érzés amikor a hüvelyben ki-be mozog a pénisz?

Arra gondolok, hogy ugye azt mondják hogy csak nagyon kevés nőnek van hüvelyi orgazmusa, de ez csak a végkifejlet. Ami az egész aktus alatt történik, azt sem élvezik a nők?

Legjobb válasz: sosem volt hüvelyi orgazmusom és ha rendesen felizgulok, akkor nagyon jól esik és kívánom is a behatolást... de én nagyon hamar is elunom. És onnantól már teljesen közömbös a dolog. Lehet ezért nem is tudok így a csúcsra jutni, mert ehhez idõ kéne, én meg elég hamar állj-t mondok.

sosem volt hüvelyi orgazmusom és ha rendesen felizgulok, akkor nagyon jól esik és kívánom is a behatolást... de én nagyon hamar is elunom. És onnantól már teljesen közömbös a dolog. Lehet ezért nem is tudok így a csúcsra jutni, mert ehhez idõ kéne, én meg elég hamar állj-t mondok.
Ha szereted a párodat és vágysz rá, akkor minden érintést és a szexnek minden percét élvezed..nem csak az orgazmust.
Nekem pl. minden alkalommal sikerül eljutnom az orgazmusig. Az együttlét minden egyes percét élvezem. De persze már 5 éve vagyok a párommal, ismerjük már egymásnak minden egyes porcikáját.
Jooooo :D Es tenyleg nem csak az orgazmus jo, ha jo a szex akkor az egesz jo. Meg attol is kepes vagyok amugy beindulni hogy kezzel csinalom neki... Viszont az orgazmus meg jobb, total kiut, mintha valami brutalis egeszseges amde elvezetes drog lenne par mpre :D
Én akkor is élvezem egy bomba nõvel a szexet ha nem vagyok belé szerelmes.39/f

Ikerterhességnél mikor éreztétek először, hogy mozognak a babák? Milyen érzés? Igaz, hogy az ikres kismamák előbb érzik?

Legjobb válasz: Én olyan 11-12 hetesen már éreztem azt a gyomorbugyborékolás szerû valamit. Azt viszont nem tudom, hogy ikres elõbb érzi-e.

Én olyan 11-12 hetesen már éreztem azt a gyomorbugyborékolás szerû valamit. Azt viszont nem tudom, hogy ikres elõbb érzi-e.
Szia! Én 15 hetesen éreztem elõször. Elsõ terhesség volt. A második terhességemnél csak 1 baba volt, õt 19 hetesen éreztem. Tehát a kérdésedre a válasz, igen az ikreket hamarabb érezni. Legalábbis az én esetemben így volt.
Én csak a 22. héten éreztem õket.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! :) Én most vagyok 12hetes és szerintem õket érzem, mert soha nem éreztem még hasonlót, ilyen izomrángás féle, egészen alul, köldök alatt jóval. a férjem is érezte ha oda rakta a kezét. De nem minden napos ez a dolog csak pár napja van ez, néha egészen kicsit érzem, néha pedig elég erõteljesen, de szinte mindig ugyan ott. Akkor ezt most kell jelezni szerintetek a védõnõnek és az orvosnak? Vagy majd csak azt kell mikor erõsen rúgnak?
A kérdező hozzászólása: A második válaszadótól kérdezném: Te hány hétre szülted az ikreket?
Nekem 37.hét plussz 2napra indultak el a Kisfiaim :)
A kérdező hozzászólása: tegnap óta én is tudom h kisfiúk lesznek, 15 hetesek most. :) és miért kellett megindítani olyan korán? Fogadott orvosod volt? természetes vagy császár? (bocsi a sok kérdésért, de annyira új nekem még minden. :) )

Parazitairtás! Amikor távozik a szervezetből egy parazita még él és mozog, milyen érzés?

Remélem nincs bennem,mert lehet sokkot kapnék a látványtól,de valamiért foglalkoztat a kérdés,talán a szünni nem akaró ekcémám miatt amire már egy vagyont költöttem.Nézegettem a colonix és colon hidroterápiát,de elég információt nem találtam a neten róla.Kérem azok irjanak akiknek tapasztalata van ezzel kapcsolatban!

Legjobb válasz: Miért nem mész el orvoshoz, ha ilyen gyanúd van? Ez a Colonix egy nagy átverés, de ha azt akarod , hogy lehúzzanak akkor OK. Nem hiszem el, hogy ilyeneket bevesznek az emberek. Köszönjük meg mindenkori kormányunknak a biológia/kémia oktatás leépítését...

Miért nem mész el orvoshoz, ha ilyen gyanúd van? Ez a Colonix egy nagy átverés, de ha azt akarod , hogy lehúzzanak akkor OK. Nem hiszem el, hogy ilyeneket bevesznek az emberek. Köszönjük meg mindenkori kormányunknak a biológia/kémia oktatás leépítését...
irány a Holt-tenger...két hét fürdés, és mindenbõl kigyógyulsz...
Arról fogalmam sincs milyen érzés amikor távozik a parazita, de sok fokhagyma evéssel ki lehet irtani a szervezetbõl az élõsködõket (féregtelenítéskor szokták alkalmazni.
láttam a tévében, hogy egy pasi direkt megnövesztette magában a férget. táplálta. de hogy fájt-e neki azt nem tudom:) olvass utána. azt tudom, hogy teltebb emberben nem lehet féreg, mert az megeszi a teste elõl a kaját, így nem rakódik le. ha sokat fogysz hirtelen és nem tudod mitõl, pl nem is diétázol, akkor feltehetõ... esetleg csináltass valami tükrözést. van már kamera kapszula, lenyeled és látod mi van a beleidben:) http://crohn-colitis.hu/hun/hirado-040108-kamerakapszula.php csak nehogy integessen valaki onnan bentrõl:)

Milyen érzés, ha mozog a kisbaba a pociban? Mihez hasonlít?

Most várom az els? kisbabámat, 15 hetes a csöppség. Szeretném tudni, hogy ha már mocorog. Aki már átélte az els? baba mozgásokat, kérlek írja le nekem az érzést.

Legjobb válasz: Változó. Van, aki már a 13-16. héttõl érzi (õk vannak kevesebben). Én csak a 20. hét végén kezdtem el érezni. Eleinte olyan volt, mintha egy kukac mászott volna a bõröm alatt. Késõbb apró pici rúgások voltak, mintha összerándult volna a hasfalam. Még késõbb erõteljes rúgások jöttek, egyre jobban összehangolva. Most már rendesen érzem, hogy egy csecsemõ van a pocimban, mert idõnként kidugja egy-egy testrészét, és megsimogathatom. (Persze nem tudom, mit dug ki, csak tippelhetek, hogy ez éppen a keze vagy a háta-e.) 33h km

Változó. Van, aki már a 13-16. héttõl érzi (õk vannak kevesebben). Én csak a 20. hét végén kezdtem el érezni. Eleinte olyan volt, mintha egy kukac mászott volna a bõröm alatt. Késõbb apró pici rúgások voltak, mintha összerándult volna a hasfalam. Még késõbb erõteljes rúgások jöttek, egyre jobban összehangolva. Most már rendesen érzem, hogy egy csecsemõ van a pocimban, mert idõnként kidugja egy-egy testrészét, és megsimogathatom. (Persze nem tudom, mit dug ki, csak tippelhetek, hogy ez éppen a keze vagy a háta-e.) 33h km
szia!az én élményem , mintha pici valami csikolna belülröl.ha napokon át érzed a furi érzést(amit eddig nem)akkor mocorog.sok boldogságot hozzá
Vártam, hogy majd érzem a bugyogást, simogatást stb. amit a tapasztaltabbak írtak, de az én kisfiam kapásból csak mocorgott, lehetett érezni, hogy mozognak odabent:) . Jó pesze nem olyan ersõsen, mint késõbb, de egyértelmûen lehetett érezni. 17 hetes voltam az elsõ babaával. 24 hetes uh.-ra annyira megerõsödött, az orvos is meglepõdött, hogy mekkorát sózott az uh fejre. 34 h km
18 hetesen éreztem elõször, olyan volt, mintha kapirgálna belülrõl :)
Nekem 16 hetesen volt az elsõ, akkor kicsir buborékot enyhe rezgéseket éreztem...azóta egy nap kivételével mindennap jelentkezik, de már minden nap más érzés.mostmár bukfencezõ, rugdosó, hullámzó érzés:) már nem sok idõ de ugyis megérzed hogy kopogtat:) 19hetes km
16 hetesen olyan volt oldalt, mintha remegne a belem.18 hetesen volt az igazi, minta csiklandoztak volna belülrõl.A legjobb a vége felé volt, mikor kinyomta a fenekét, ha megsimogattam abbahagyta:)
19 hetesen én is kis buborékokat éreztem, mintha szét pukkadtak volna a hasamban, most pedig 22 hetesen már látom is a pocimon, hogy fészkelõdik, pedig még nem nagy a hasam. Nagyon jó érzés, beszélj hozzá és simogasd, megérti és tudni fogja mit szeretnél, én is ezt szoktam csinálni, megmondom neki, hogy anyuci nagyon szeretné ha mozognál picikét, meg fogod érezni.Jó egészséget és boldog baba várást!
Én kb.:18 hetesen, olyat éreztem, mintha buborékok szálltak volna felfelé a pocimba. 19+2 hetesen meg rendesen éreztem hogy rugdos, elég nagyokat rugdos. De szerintem tudni fogod, hogy õ az. :) 24hetes kismama:)
A kérdező hozzászólása: Hányadik héten lehet már érezni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor várom türelmesen az érzéseket. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!