Találatok a következő kifejezésre: Milyen érzés, csuklik (15 db)

Mikortól lehet érezni ha csuklik a pici? Milyen érzés, honnan tudom, hogy csuklik?

Nagyon korán megéreztem a mozgását,mert vékony a hasfalam.Nem tudom ez számít e valamit.19 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Én 39 hetes vagyok és kb. a 34. héttõl éreztem, sokkal késõbb mint ahogy a mozgását. Nem tudom miért, de biztosan tudni fogod, hogy azt érzed. Amikor csuklik ugrál a hasad, belülrõl meg kopogásszerû érzés. Az is jel, hogy csuklásról van szó, hogy több ideig ugynazon a helyen ézel mozgást és nem múlik el ha megsimogatod, megnyomogatod azt az oldalt. Én néha már sajnálom a babámat, olyan rossz lehet neki csuklani és nem tudok segíteni... Szóval biztos megismered, de szerintem erre még várnod kell.

Szia! Én 39 hetes vagyok és kb. a 34. héttõl éreztem, sokkal késõbb mint ahogy a mozgását. Nem tudom miért, de biztosan tudni fogod, hogy azt érzed. Amikor csuklik ugrál a hasad, belülrõl meg kopogásszerû érzés. Az is jel, hogy csuklásról van szó, hogy több ideig ugynazon a helyen ézel mozgást és nem múlik el ha megsimogatod, megnyomogatod azt az oldalt. Én néha már sajnálom a babámat, olyan rossz lehet neki csuklani és nem tudok segíteni... Szóval biztos megismered, de szerintem erre még várnod kell.
Szia! Szerintem ez is egyénenként változó. Mert én jelenleg 20 hetes vagyok és mégis kb 5-6 napja érzem. Nem minden nap de elég gyakran. szerintem csak csuklás lehet, mert teljesen ráillik az elõttem szóló mondatsorára. tehát monoton, szinte megtudom mondani amikor csuklik, hogy nah most jön a következõ és tényleg jön, mert ugye ritmikus. És volt már hogy kb 20 percig egyfolytába csuklott. Szóval szerintem már bármelyik nap érezheted. Én a 16-17 hét között éreztem meg a mozgást, nem írtad nekem mikor volt az a "kkorán" ezért írom, hogy esetleg tudj viszonyítani. Boldog babavárást!!! :)

23 hetes kismama vagyok! Milyen érzéshez hasonlít, ha csuklik a kisbabám? Ezt mindenkinek kell érezni? Minden kisbaba csuklik?

Legjobb válasz: Szia, én csak olyan 26 hetesen éreztem elõször, ütemes néha nagyobb-néha kisebb erejû mozgás, teljesen meg lehet különböztetni, még ha elsõ babás is vagy, tuti felismered, mert ritmusos. Szerintem a babák döntõ többsége csuklik, szerintem kevés az amelyik nem, de biztos olyan is van! Üdv: 36 hetes kismama

Szia, én csak olyan 26 hetesen éreztem elõször, ütemes néha nagyobb-néha kisebb erejû mozgás, teljesen meg lehet különböztetni, még ha elsõ babás is vagy, tuti felismered, mert ritmusos. Szerintem a babák döntõ többsége csuklik, szerintem kevés az amelyik nem, de biztos olyan is van! Üdv: 36 hetes kismama
Többet én sem tudok hozzátenni, valóban kb 25-26 hetesen kezdõdött nálam is mindkét terhességnél, a fent leírtak szerint. Annyiban nem értek egyet, hogy igen, minden magzat csuklik, ugyanis magzatvizet nyel és lélegzik be, ezáltal érik a tüdeje és készül fel a méhen kívüli életre.
Szerintem is nagyon egyértelmûen fel lehet ismerni ezt a ritmusos "mozgást" akkor is ha elsõ terhesség. Én unka közben vettem elõször észre. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy ugyanazon a ponton mozog, rugdos már jó ideje ... és milyen sokat egymás után ... és milyen ritmusosan ... Akkor jöttem rá, hogy nem is rugdos (egyyébként nagyon aktív) hanem csuklik. De ha jól emlékszem, a 30. hét táján ztemére csak. 34 hetes gömbike
szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Kb. én is úgy a 28-30. hét tájékán érzetem elõször. Meg is lepõdtem, mert ezt senki se mondta, hogy a pici baba bent csuklik... Onnan lehet felismerni, hogy hasonlít a rugdosásához, de ütemes és akár 10 percig "eltarthat". Azt olvastam, hogy azért csuklik, mert lehet hogy jó nagyot kortyolt a magzatvízbõl /pl. felébredt/, vagy ugyanez , és kis mohó volt, mert számára valami finomat kortyolt...Mindenesetre természetes, és tényleg a tüdejét is fejleszti vele; ami ugye egy nagyon fontos szerv , ha megszületik :) Jó babavásást!:) 37 hetes kismami
A párod tegye oda a fülét a pocakodra, ha ilyesmit veszel észre, õ hallani fogja :)

Milyen érzés mikor csuklik a baba?

21 hetes vagyok, 5 hete érzem hogy mozgolódik, de nem tudok megkülönböztetni két külön mozgást. Jó persze vannak er?sebbek vannak gyengébbek, de ennyi...:(! Hullámzik néha a pocakom, olyankor csuklik??

Legjobb válasz: Szia!Én 24-25 hetes voltam, amikor elõször éreztem csuklani.Olyan érzés, mint amikor ráng az izmod, csak folyamatosan, és ütemesen pár percig:)Jó érzés, meg fogod tudni különböztetni más mozgástól,hidd el.Jó terhességet:) 38 hetes pocakos

Szia!Én 24-25 hetes voltam, amikor elõször éreztem csuklani.Olyan érzés, mint amikor ráng az izmod, csak folyamatosan, és ütemesen pár percig:) Jó érzés, meg fogod tudni különböztetni más mozgástól, hidd el.Jó terhességet:) 38 hetes pocakos
Ha csuklani fog a babád, azt egyértelmûen fogod érezni. Pont olyan lesz, mintha csuklanának benned :) De szerintem erre még várnod kell pár hetet!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! :) Mikor kezdi majd el?
Szia! én most éreztem elõször 1-2 napja, olyan furi volt :D tényleg olyan érzés, mintha én csuklanék, ugyan így ütemesen rángatózik a hasam, persze a baba "rángatózik" :) vicces érzés. Olyan 2 percig tartott kb. aztán abba is hagyta :) 22h km


Milyen érzés, ha csuklik a baba?

Legjobb válasz: hali, Eleinte olyan érzés, mintha a szívverését éreznéd, csak lassabb ütemes lüktetés...amíg kicsi 18-25 hetes addig, még vicces is a dolog...de utána már egyre kellemetlenebb érzés..de legalább tudjuk, hogy jól van a kicsi...:)) Kellemese babvárást kívánok..

hali, Eleinte olyan érzés, mintha a szívverését éreznéd, csak lassabb ütemes lüktetés...amíg kicsi 18-25 hetes addig, még vicces is a dolog...de utána már egyre kellemetlenebb érzés..de legalább tudjuk, hogy jól van a kicsi...:) ) Kellemese babvárást kívánok..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
41 hetes kismami vagyok, amikor a babam csuklik olyan erzes mintha le akarna esni a hasam :) van olyan hogy ejszaka arra ebredek, hogy "jar" a pocakom. Eleg vicces erzes meg ekkora hassal is :)

Milyen érzés amikor a baba csuklik?

Nem érzem és nem tudom,hogy ez normális-e?Mindenkinek csukilik vagy hogy is van ez?Köszönöm a válaszokat.23hetes mami

Legjobb válasz: Szia! 37 hetes terhes vagyok és kb.1 hete vettem észre,hogy csuklik a babám.Ütemesen egy pontban érezni,nem olyan mint amikor rugdos.Szerintem ilyenen ne aggódj,hogy te még nem érzed,lehet,hogy nem is fogod,23 hetesen biztosan nem.Én is azt hittem,hogy az én babám nem fog csuklani,de mégis.A doki azt mondta,hogy normális.Nyel a magzatvízbõl.Remélem segítettem.Boldog babavárást!

Szia! 37 hetes terhes vagyok és kb.1 hete vettem észre, hogy csuklik a babám.Ütemesen egy pontban érezni, nem olyan mint amikor rugdos.Szerintem ilyenen ne aggódj, hogy te még nem érzed, lehet, hogy nem is fogod, 23 hetesen biztosan nem.Én is azt hittem, hogy az én babám nem fog csuklani, de mégis.A doki azt mondta, hogy normális.Nyel a magzatvízbõl.Remélem segítettem.Boldog babavárást!
Szia!Az én törpim 27 hetesen csuklott elõször.Rögtön rá fogsz jönni, hogy csuklik, nem lehet összetéveszteni mással.Elöttem már leírták, ütemes ugrálások ugyanazon a ponton, ha ráteszed a kezed(vagy a párod)akkor is folytatja.29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.Kicsit megnyugodtam:)

Milyen érzés, amikor csuklik a baba?

23 hetes kismami vagyok,els? babás.

Legjobb válasz: Én is kiváncsi vagyok rá még én sem tapasztaltam de kérdezgettem rokonoktol és azt mondták hogy olyan mint amikor te csuklanál csak mégis valamennyivel másabb! Anyu mondta hgy higgyem el hogy rá fogok jönni mikor csuklik! Már nagyon kiváncsi vagyok! 22 hetes kismama

Én is kiváncsi vagyok rá még én sem tapasztaltam de kérdezgettem rokonoktol és azt mondták hogy olyan mint amikor te csuklanál csak mégis valamennyivel másabb! Anyu mondta hgy higgyem el hogy rá fogok jönni mikor csuklik! Már nagyon kiváncsi vagyok! 22 hetes kismama
Szia! Olyan mintha rúgna csak finomabbak a mozgások és többször egymás után következik be...mint nálunk felnötteknél. Üdv: 21 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!:) Olvastam, hogy mostanában kezd el csuklani, de én még nem éreztem. Vagy csak nem tudtam, hogy ez volt az!?:)
Olyan, mintha te csuklanál valaki hasában. Pici ritmikus mozgások, sok egymás után. Nem rugás, nem mocorgás, csak megugrás, és ritmikus. Aranyos:-)
Olyan érzés, mint amikor te csuklasz, csak ez finomabb. Meg lehet különböztetni a mozgástól. Ritmusos finom megugrások, a pocakon szabad szemmel látható:) 24 hetes kismama, akinek sokat csuklik a pocaklakója.

Milyen érzés ha csuklik a baba a pocidban?

Hasonló, mint amikor mozog, rugdos? Meg lehet különböztetni? Mikortól lehet érezni? Els? babámat várom, 25 hetes vagyok

Legjobb válasz: Hát igen már lehetne érezni.kb.olyan érzés,mintha buborékok pattognának a hasadban.

Hát igen már lehetne érezni.kb.olyan érzés, mintha buborékok pattognának a hasadban.
Ütemes rázkódás inkább. Nagyon vicces :)
Igen ütemes és ott érzed ahol a kis fejecskéje van :) ) (legalább is én mindig a fejénél érzem :) )
hát elég kellemetlen fõleg már a vége felé volt az. volt amikor a kis MOHÓ BABÁM ( ezt mondta az ultrahangos ) annyi vizet nyelt hogy csuklott tõle. minden nap csuklott úgy este felé és megállás nélkül 20 percen át. minden nap már nagyon idegesített kicsit kellemetlen volt :) már most 13 hónapos :)
Olyasmi, mintha piciket rugdosna, csak épp ütemre. Elsõnél nem éreztem, de most minden nap. Mikor elõszõr éreztem, azt hittem rugdos, de 7-8 ütemes mozgás után leesett, hogy ez csulkás. Én bal oldalt a ahsam alján érzem, és néha látszik is, ahogy ütemesen jár a hasam. Ne aggódj, meg fogod ismerni. :)
Én 30 hetesen éreztem elõször. Ütemesen "kattogott" a pocakom. Én egybõl tudtam, hogy az csuklás, meg tudtam különbözni a rúgásoktól. Érdekes érzés volt. :) Én amúgy nem a fejénél éreztem, hanem inkább a mellkasánál. De a terhesség végén már mindenhol, mert akkor már rángott a csuklástól az egész pocim. :)
Nekem olyan érzés volt, mintha kicsiket rugdosott volna csak éppen ütemesen!
Én 843 hetes vagyok és nem tudom milyen érzés.

Milyen érzés az amikor csuklik a baba?

Tegnap este az idegrángáshoz hasonló valamit éreztem a pocakban,biztosan a kicsi volt.Több mint 1 órán át tartott,nagyon megijedtem... Ez normális? Mennyi ideig tarthat a csuklás?

Legjobb válasz: Igen valami hasonló érzés,mint mikor te is csuklasz,csak odabentrõl érzed :) Nekem szinte állandóan csuklott a babám-azt mondták hogy ez normális-próbálj inni vagy enni pár falatot ilyenkor,nekem abba szokta hagyni

Igen valami hasonló érzés, mint mikor te is csuklasz, csak odabentrõl érzed :) Nekem szinte állandóan csuklott a babám-azt mondták hogy ez normális-próbálj inni vagy enni pár falatot ilyenkor, nekem abba szokta hagyni
Hányadik hét körül érezhetõ, hogy csuklik?
Szerintem nagyon vicces érzés! Ütemesen pici rángásokat érzel, és igen van, hogy elég sokáig tart. Az én picim olyankor már kicsit ideges és össze vissza rúgdal és boxol! A hasam ilyenkor olyan mint egy vízágy! Én szeretem! Jó babavárást! 34 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: 20+2 hetes vagyok, tegnap éreztem elõször elég furi:) ... Köszke a válaszokat!!!

Ha csuklik a baba az milyen érzés?

Legjobb válasz: Mármint pocakban? Folyamatosan rángatózik a hasad, ütemesen.

Mármint pocakban? Folyamatosan rángatózik a hasad, ütemesen.
Lehet, hogy hülye a hasonlat, de én pont olyannak érzem, mint amikor valami miatt (általában fáradtság) ráng az ideg a lábamban. Egyébként csodálatos!
A kérdező hozzászólása: Utolsó de jó hasonlat.Aranyos.Bocsi lányok azt elfelejtettem oda irni, hogy a pocakban.
Jó, mert tudod, hogy issza a magzatvizet, tehát képes a táplálékfelvételre.. de rossz is egy fél óra után, ha nem áll el neki, mert türelmetlen lesz, bevadul és nagyokat rugdos, hogy elege van a csuklásból... olyan, mintha egy másik nagy sziv dobogna a hasadban...
Cuki érzés, nekem nevetnem kell tõle...:-))) De valóban én is az idegrángáshoz hasonlítanám, de pl én nem az egész hasamban érzem, csak azon az oldalon, ahol fekszik, tuti felismered majd... Jó egészséget!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!