Találatok a következő kifejezésre: Milyen érzés, a méhlepényt (4 db)

Milyen érzés a méhlepény megszülése? Ugyanolyan fájásokkal jár, mintha a baba születne meg?

Legjobb válasz: Szia! Miután megszületett a baba, a méhlepény már semmi. :) Boldog vagy hogy láthatod a babádat és nem is törõdsz mással. Én teljesen megfeledkeztem arról hogy a méhlepényt is meg kell szülni, és nem értettem minek nyomogatják a hasamat. Boldog babavárást és könnyû szülést! :)

Szia! Miután megszületett a baba, a méhlepény már semmi. :) Boldog vagy hogy láthatod a babádat és nem is törõdsz mással. Én teljesen megfeledkeztem arról hogy a méhlepényt is meg kell szülni, és nem értettem minek nyomogatják a hasamat. Boldog babavárást és könnyû szülést! :)
Nem, azt már észre se veszed. Nekem csak annyi bajom volt vele, hogy "még nem vagyunk készen". Fáradt voltam, hagyjanak már...
Nekem a méhlepényt kis sem kellett nyomnom, mert mire szóltak hogy most nyomjak egyet addigra kicsusszant magától. így szóltak hogy mégsem kell nyomni, de egyáltalán nem fáj. Igazából nekem nem is a pici kinyomása fájt hanem elõtte a vajúdás. Maga a szülés nem fájt nekem. Könnyû szülést kívánok
Szinte észre sem vettem, akkor már nem voltak fájásaim, magától kicsúszott. Az elõzõ babánál úgy nyomta ki a mûtõs, mert a doki nem várta meg, míg magától leválik (sietõs dolga volt, ment volna aludni..).
egyet nyomtam, és lazán kicsusszant - még a doki is meglepõdött, nem fájt egyáltalán
Nekem nagyon fájt, ahogy megszületett, de csak egy pillanatra.
Én nem nyomtam, kicsit nyomogatták a hasam, észre se vettem. egyáltalán nem fájt!!!!
Nekem nem akart kijönni, a doki már beletenyerelt a hasamba, aztán könyökölt, meg kézzel próbálta kiszedni, hát nem volt kellemse. Aztán végül elkábítottak és kikaparta. Szóval nekem emiatt fájt, amit a doki okozott, de akkor már annyira nem érdekelt az a fájdalom, hogy nem is emlékszem rá. Csak örültünk a párommmal, hogy megvan a baba :) Állítólag akkor nem jön ki (megtapad), ha abortusz, vagy vetélés volt már az anyának. Nekem egyik sem volt :)
Nekem lazán megnyomták a hasam, és kicsúszott. Észre sem vettem.

Milyen érzés, amikor a méhlepényt eltávolítják?

nagyon fáj?lehet érezni v.mit?mennyi id? alatt távolítják el? a válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: A baba születése után kb 10 perce kell ugymond megszülnöd a méhlepényt.Hasadat kívülrõl nyomkodva az orvos érzi ha levált már,nyomsz eggyet és kicsusszan.A gyerek születéséhez képest semmi,meg sem érzed:-):

A baba születése után kb 10 perce kell ugymond megszülnöd a méhlepényt.Hasadat kívülrõl nyomkodva az orvos érzi ha levált már, nyomsz eggyet és kicsusszan.A gyerek születéséhez képest semmi, meg sem érzed:-):
Szia! Nem fogsz érezni semmit. Mire a baba megszületik, te már annyira szét leszel szakadva, hogy egy méhlepény kicsúszik rajta. A szülésznõ kihúzza belõled miután levált, miközben te nyomsz egyet, de nem érzel semmit. Kb. 10 perc a leválás, de valaki a gyerekkel együtt megszüli. Én rá 10 percre nyomtam ki, de semmit nem éreztem.
Hát belõlem kitépték a méhlepényt a köldökzsinórnál fogva és a doki belekönyökölt a hasamba, úgyhogy nagyon szarul esett szülés után. A másodiknál már megvárták mig leválik és kicsúszott észrevétlenül.Ha normális az orvosod te sem fogsz semmit érezni, mert ez nem fáj.
A méglepényt is meg kell szülni...nem õk távolítják el végülis! Nem fog érezni semmit abszolút! Én legalábbis semmit sem éreztem. Majd fogják mondani, hogy most nyomjon egyet mintha szülnél olyat, és már kint is lesz a méhlepény. Ettõl félj a legkevésbé, mert ez nem fáj egyáltalán!

A méhlepény megszülése milyen érzés?

Minden sztori végetért a baba születésével, de a szülés maga még nem. Milyen érzés a lepényt megszülni, mennyire fáj, orvos "belenyúl" a folyamatba, vagy kivárja, míg megszületik magától?

Legjobb válasz: egyáltalán nem fáj, a baba után csak úgy kicsusszan magától. :) észre sem veszed. :)

egyáltalán nem fáj, a baba után csak úgy kicsusszan magától. :) észre sem veszed. :)
Nekem is mondták, hogy nyomjak, és gyorsan kicsusszant. Nem fájt, csak úgy kijött, viszont a szülésznõ kicsit ügyetlen volt, és megcsúszott a kezében, vagy nem tudom mit csinált, de a méhlepény "felugrott" a hasamra. Undorító egy valami, ne akard majd megnézni.
Ez tényleg valami speciális helyzet volt. Elvileg a fertõzésveszély miatt bent sem hagyhatnák így hosszú órákig...
Én császáros vagyok, saját élményem nincs errõl. Viszont egyik barátnõm mesélte, hogy este megszületett a kisfia, és utána az egész éjszakája a méhlepény megszülésérõl szólt, reggelre sikerült neki. Õ úgy érezte, hogy folytatódik a szülése fájásokkal, mindennel. Neki ez a rész tette be a kaput. Gondolom, ez a ritkábbik eset. De másnap voltam bent látogatni, és akkor még alig volt magánál, annyira kikészült az egész éjszakázástól a szülése után. Szegény mondta, hogy ezt neki senki nem mondta elõre, még csak fel sem készült rá.
Hát nem tudom, nekem úgy nyomták ki eléggé fájt de csak az fájt ahogy nyomta a hasamat elég kellemetlen volt, de nem ijesztgetni akarlak legtöbbször azért megvárják amíg magától jön ki :)
nekem fogalmam se volt mikor jott ki belolem a mehlepeny, szerintem kihuztak belolem:)
FUra érzés, egyáltalán nem fájdalmas. A szülésznõ húzta ki a köldökzsinórral.
Nem tudom, mikor jöhetett ki a méhlepényem, mert egyszer csak azt vettem észre, hogy már varrnak össze:D Hál isten nem láttam:D
nekem megnyomkodta az orvos a hasamat és kicsúszott, semmi különös aztán a szülésznõvel átnézték megvan teljesen.
Semmi extra. Kicsúszott magától, és kész, egyszer csak azt vettem észre, hogy valami megint van a lábam között. Nyomnom sem kellett, utófájást sem éreztem. Kijött, megnézték, egyben volt. Ha nem válik le idõben, rá szoktak segíteni, egy kis nyomással, és oxyval, úgy emlékszem, azt én is kaptam, közvetlenül a lepény megszületése elõtt.
Amikor a baba megszületett, akkor rám helyezték, és amikor már nem pulzált a zsinór, elvágta a férjem. Akkor elvitték a babát megmosdatni és felöltöztetni, ezalatt kellett megszülni a lepényt. A szülésznõ mondta, hogy mikor nyomjak, és kicsusszant. Az utolsó szülésemre emlékszem konkrétan, volt utófájás is, szóval olyasmi volt, mint egy szülési fájás, csak nem olyan erõs, és mivel minden ki van szépen tágulva, és a lepény is kisebb, mint a baba, ezért könnyedén kicsusszan. A szülésznõ meg is mutatta nekem, majd elvitte. Leellenõrzik, hogy minden része megvan-e. Nem nagy kaland, a szülés után már, nem kell félni tõle! :)
Én sem tudom, mikor jött ki, csak azt, hogy két darabban volt, mert az orvos meglepõdött, hogy van egy melléklepény is.
én nem éreztem.a szülésznõ mondta nyomjak egyet hogy hamarabb kinn legyen.de gusztustalan fujj :D aki mellettem szült, annak részben vált csak le.vártak 45 percet és kikaparták
Fogalmam sincsen mikor született meg a méhlepény, egyszer csak mondta a doki, hogy a méhlepénnyel is minden rendben, kinn van... Szóval én sem éreztem egyáltalán, és senki nem piszkált. Viszont a sógornõmnek nem vált le rendesen, úgyhogy pár nap múlva lekaparták neki, de akkor szülésnél nem piszkálták, csak szóltak neki, hogy majd még meg kell nézni, hogy mi lesz vele, és kapott rá oxi szurit, hátha leválik...
NEkem se fájt a doki rásegített egy kis húzással ennyi . Utolsó hát ilyet elképzelem ahogy kapkod a méhlepény után hogy kicsúszik a kezébõl a szülésznõ... nehari de jót röhögtem:-)


Akinek elől tapadt a méhlepénye terhesség alatt, az mikor érezte meg a picurt és milyen érzés volt?

Köszi! :)

Legjobb válasz: 17 hét körül éreztem csiklandozás, bizsergés szerû valamit, az orvosom szerint ez már a baba volt. de biztosra, kis rúgást, azt a 21. héten, attól kezdve minden nap. ezt nem lehetett összetéveszteni semmivel :) 39 hkm

17 hét körül éreztem csiklandozás, bizsergés szerû valamit, az orvosom szerint ez már a baba volt. de biztosra, kis rúgást, azt a 21. héten, attól kezdve minden nap. ezt nem lehetett összetéveszteni semmivel :) 39 hkm
pontosan mint au elso valaszolo, kb a 17. heten!elteveszthetetlen lesz!:-)
Mellsõ fali lepénnyel 16 hetesen kezdtem érezni, akkor olyan kis buborékoló érzés volt. 18 hetesen már igazi rúgást éreztem, és innentõl naponta, mindig éreztem õt egyre jobban.
16hetesen éreztem kicsi mozgásokat és úgy a 19-20.héttõl rendes rúgásokat:) !!!
Mellsõ fali lepénnyel a 19. héttõl éreztem a picike buborékolást, de még nagyon bizonytalan érzés volt.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Én már 20+3 hetes terhes vagyok, de nekem még inkább csak buborékoló érzések vannak. Itt-ott mintha éreznék erõteljesebb dolgokat is, de nemtudom beazonositani, hogy az a baba-e, mert nekem mindig ilyen mozgékonyak voltak a beleim, vagy hogy is mondjam :D Nagyon szeretném már én is átélni, milyen ha rúg a pici :/


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!