Találatok a következő kifejezésre: Milyen érték számít (29 db)

Milyen érték számít erős fájásnak NST-n?

37 hkm vagyok, ma voltam NST-n és a leger?sebb fájásom,amit alig éreztem 62 volt. Milyen Fájás értékek szoktak lenni általában?

Legjobb válasz: Nekem volt olyan nst-m, hogy 100-120 között mozgott, de nem mondtak rá semmit. Lehet a gép volt rossz...

Nekem volt olyan nst-m, hogy 100-120 között mozgott, de nem mondtak rá semmit. Lehet a gép volt rossz...
Nálam pont fordítva volt. Olyan fájásaim voltak, hogy a falat kapartam, ordítottam, nyögtem, a görbe pedig alig ment fel, 10-es érték volt a legmagasabb amit mért (ez már a 2 perces fájásoknál volt). A doki azt mondta, hogy mindegy mit mutat a gép, az a lényeg, hogy én mit érzek.
70-80as görbéknél már nagyon rosszul voltam, azt hittem meghalok a szülõágyon. Mikor megkaptam az oxit és a görbe felugrott 170-re, na akkor már az ágyat rángattam azt hittem kiugrok az ötödikrõl. De ez mindenkinél más, valaki jobban viseli, valaki rosszabbul.
Nekem 0-40 között mozgott tegnap, egy darab 100-as kilengéssel. Amibõl egyébként én semmit nem éreztem.... a doki se mondott rá semmit, 14/14 lett az NST értékelése.
nekem is mikor 100 feletti volt utána 2 nappal szültem...
4-es vagyok, 36+3 hetes és még nem szeretnék szülni két hétig. :)
Nõvéremnek megmagyarázták volna, hogy nincs tolófájása, mert nem mutatja a gép, hiába erõsködött, hogy de õ érzi. Még jó, hogy erõsködött...
Szia. Szulesem elotti napon 50-60volt, alig ereztem. Neha felment 100ig(talan2szer 1/2oran belul) 120-135kozott volt a szules elott 2oraval.
Off: nekem nem mondtak semmit sem a sima nst-ken, sem szüléskor, viszont megvannak az ott kapott papírok, valahol rajta van ez az érték, utólag meg tudom nézni? Sima Nst-ken nekem nem fájt sehol.

Honnan tudom, hogy milyen videó- ill. hangkártya van a gépemben és milyen értéket kell nézni valamint mennyitől számít jónak?

Legjobb válasz: Hangkártyát felejtsd el, valószínûleg alaplapi, egyébként Asus Sonarokat szokták ajánlani. Videókártyánál sok minden számít, sajnos a lényeget, hogy hol tudod megnézni, nem tudom. Ha egyszer kiderítetted, hogy milyen, utána rá tudsz keresni, hogy mit tud.

Hangkártyát felejtsd el, valószínûleg alaplapi, egyébként Asus Sonarokat szokták ajánlani. Videókártyánál sok minden számít, sajnos a lényeget, hogy hol tudod megnézni, nem tudom. Ha egyszer kiderítetted, hogy milyen, utána rá tudsz keresni, hogy mit tud.
Everest ultimate el bármilyen szirsz*rt megtudhatsz a gepedrol. Videokartya: tarhely merete(256MB már jó), orajel sebesseg.

Tényleg ennyire számít, milyen értékben kap szülinapi ajándékot? !? Olyan rosszul esett a beszólás - többi lent.

A fiam februárban lesz 3 éves. Úgy döntöttem, hogy egy duplo szettet kap:

Legjobb válasz: Anyukádat felvilágosítanám, mert igencsak elszaladt vele a ló! Természetes, hogy egy szülinapra ajándék "illik", de nem értem miért kellene anyagi csõdbe menni miatta. Ha nem tehetitek meg, akkor nem tehetitek meg, anyukád miért nem bírja ezt felfogni? Én megmondanám neki, hogy ha ennyire kevesli, adjon pénzt, aztán akkor veszel nagyobb ajándékot.. Mintha annyira tudná egy 3 éves, mennyibe került a játéka.. Legközelebb mondd a tripla árát anyukádnak, akkor talán csak meg lesz elégedve.. De ez elég gáz..

Anyukádat felvilágosítanám, mert igencsak elszaladt vele a ló! Természetes, hogy egy szülinapra ajándék "illik", de nem értem miért kellene anyagi csõdbe menni miatta. Ha nem tehetitek meg, akkor nem tehetitek meg, anyukád miért nem bírja ezt felfogni? Én megmondanám neki, hogy ha ennyire kevesli, adjon pénzt, aztán akkor veszel nagyobb ajándékot.. Mintha annyira tudná egy 3 éves, mennyibe került a játéka.. Legközelebb mondd a tripla árát anyukádnak, akkor talán csak meg lesz elégedve.. De ez elég gáz..
Nagyon sajnállak, elhiszem, hogy rosszul esett, én is kiborultam volna rajta, egyáltalán nincs igaza, teljesen logikus, hogy a kicsinek nem veszel meg mindent újra. Én sem veszek meg mindent újra, pedig nekünk nincsenek anyagi gondjaink. Most legyen 2 trambulin, két libikóka, két csúszda, két Zhu-Zhu pálya, két fittyfiritty? Ráadásul nekem két lányom van. Nem fogok még 57000 pónit venni, hogy a kicsinek is ugyanannyit vegyek. Anyukád nem egy finom lelkületû ember...
Nálunk szegény anyósom ilyen. Özvegy, minden forintot meg kell néznie, mire költi, de valamilyen titokzatos okból kifolyólag úgy érzi, mivel egyedül van, neki kompenzálnia kell, ezért olyan mennyiségû és értékû ajándékot vesz a fiamnak minden alkalomra, amennyit tõlünk, a tesóméktól és a szüleimtõl ÖSSZESEN kap! A fiam Karácsony elõtt született, 7 helyrõl kap összesen ajándékot, kifejezetten kérni szoktam, hogy max. két db ajándék/családot kapjon, anyósom meg névnapra hozott legutóbb 6-ot!!! Már töbször kértem szépen, hogy ne vállaljon erõn felül, meg a gyerekt sem szeretném ehhez hozzászoktatni, de egyik fülén be, a másikon ki...... Az ilyen típusú emberekre nemigen lehet hatni.
Teljesen megértelek, én is kiakadtam volna egy ilyenen... Veled értek egyet, minek még 600. akármi csak azért, hogy értékben többet kapjon. Nagyon fog örülni a gyerek a tropikáriumnak is meg a duplonak is. Nem lehet megoldani, hogy mindkét gyerek egyforma értékben kapjon, ha az egyik mondjuk olcsóbbat szeretne akkor azt kell megvenni és nem az árát nézni. Anyád elég furcsa, ezt meg kell hagyni...
Szerintem az is agyrém, hogy egy dupló meg legó ilyen eszméletlenül drága. Szerintem az a világ legjobb ajándéka. Mi már rég felnõttünk, de még mindig imádjuk. :) Én sokadik gyerek vagyok a családban, és tényleg nehezen éltünk. Már felsõ tagozatos voltam, mikor elõször kaptam úgy cipõt, hogy nem a testvéreimtõl örököltem. Anyukám mindig szeretett volna kompenzálni ajándékokkal, pedig nem tellett rá. Ha nagyon õszinte akarok lenni, cseppet sem emlékszem, hogy mit kaptam 3 évesen. Vagy akár 10 évesen... Ez a része a felnõtteknek igazán fontos szerintem. Viszont a tortákra, együtt játszásokra, hangulatokra emlékszem. Sokkal többet ér, hogy tudod, hogy mi az amit szeret, mintha valami szuper drága, felesleges dolgot vennél. De hangsúlyozom, szerintem a duplónál nincs jobb ajándék :)
A lányunk is februári, mi szállìtással együtt 6 ezret költöttünk. Plüss malacka, trombita, süssünk együtt fifivel (kötèny, sütöforma stb.), kisvakondos matrica. Vele választottuk ki, ezeket szerette volna. Amùgy egy ovira való jâtèka van már. Èn is azt mondam volna, hogy adjon pènzt ès lesz nagyobb ajándèk.
Anyukád hihetetlenül tapintatlan. Gondolom épp elég rosszul esik neked is hogy TUDOD jól hogy a lányodnak anno több jutott (így pénzbeli értékben) és ezt még az orrod alá is dörgöli...szerintem nagyon rendes tõled hogy erre is spóroltál meg még tropicarium is meg még torta is , sok kisgyerek ennek a felét se kapja szülinapra. És ha neki (anyukádnak) ez nem tetszik akkor BÁTRAN EGÉSZÍTSE ki mondd meg neki hogy nem fogsz ellenállni ha még õ is szeretne TÁMOGATNI é segíteni titeket. Nem akar vagy nem tud segíteni?? akkor meg ne szóljon be ilyesmit... Egyébként nálunk is így van hogy a legkisebbem (nem terveztük így kifejezetten, védekezés mellett lett õ nekünk) bizony nincs úgy elhalmozva mint a nagyobbak voltak ennyi idõsen. Nekem is rossz érzés néha de hálisten senki se dörgöli az orrom alá...plusz mindene megvan és nincs elhanyagolva egyik se.
Hogy õszinte legyek soha nem foglalkoztam azzal hogy pont egyenlõ árban vegyek ajándékot a 3 gyereknek, sõt mikor a lányom(10 évig)egyke volt, sokkal drágább ajándékot kapott mint most a kisebbek.Hülyeségnek tartom ezt ilyen kis gyerek korban, de szerintem ha úgy nevelem õket meg fogják érteni, hogy hol az egyik szorul esetleg segítségre hol a másik, és ha így lesz nem kap majd a másik kettõ is feltétlenül ugyanakkor.


Holnap szombati nap szerint lesz.
A kérdező hozzászólása: Kösz!
Marhára nem szombat lesz... Munkaszüneti napi menetrend lesz.
A rendeletbõl idézve: "augusztus 19., hétfõ pihenõnap. "
A kérdező hozzászólása: Jó, de akkor nézhetem a "szabad- és munkaszüneti napokon"t, szóval rendben.:)
"A rendeletbõl idézve: " És mi köe van a rendeletnek egy közlekedési vállalat közlekedési rendjéhez? Segítek: semmi. Ha segíteni akarsz legközelebb ne a rendeletet, hanem a "volán közlekedési naptár" szavakat pötyögd be a googlebe.
Jah, azt már meg sem említem, hogy "pihenõnapi" közlekedési rend nem létezik, de ha létezne, akkor sem szombatot jelentené, mert a szombat hivatalosan szabadnap és nem pihenõnap.
Vasárnapi vagyis munkaszüneti napi menetrend lesz érvényben.

Október 22-e milyen napnak számít? Úgy értem pihenőnap, szabadnap? A buszok miatt kérdezem!

Legjobb válasz: Elvileg "szabad", szombati menetrenddel, hisz egy szombattal cserélik meg

Elvileg "szabad", szombati menetrenddel, hisz egy szombattal cserélik meg
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Kicsit eltér e tekintetben a különbözõ (Volán-)társaságok gyakorlata, ezért mindenképp nézd meg az érintett busztársaság honlapját!

Milyen értéket mér a digitális hőmérő? Mindig 90 feletti számokat mutat. Hogyan kell ezt értelmezni?

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem Celsius fokban mér. Azt hiszem némelyik hõmérõt át lehet állítani Fahrenheit-be. Lehet, hogy a tiéd is abban mér.

Lehet, hogy nem Celsius fokban mér. Azt hiszem némelyik hõmérõt át lehet állítani Fahrenheit-be. Lehet, hogy a tiéd is abban mér.
Elõzõ vok. Azt hiszem 32 Fahrenheit = 0 Celsius. De ebben nem vagyok teljesen biztos.
Valószínûleg fahrenheitben adja meg. Itt egy kalkulátor az átszámításhoz: http://www.wbuf.noaa.gov/tempfc.htm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Elég macerás lesz mindig átváltogatni...

Milyen érték alatt számít normálisnak a koleszterinszint?

Legjobb válasz: Szérumkoleszterin- irányértékek 65 év alatti személyeknél rizikófaktorok - például dohányzás, magas vérnyomás stb. - nélkül: ÖSSZES KOLESZTERIN: 3,88–5,2 mmol/l LDL- KOLESZTERIN: max. 4 mmol/l HDL- KOLESZTERIN: min. 1 mmol/l LDL–HDL: ARáNY: < 3, 5 Ideális szérumkoleszterin- irányértékek 65 év alatti személyeknél rizikófaktorokkal: ÖSSZES KOLESZTERIN: 2,88–4,46 mmol/l LDL- KOLESZTERIN: max. 3,5 mmol/l HDL- KOLESZTERIN: min. 1,2 mmol/l

Szérumkoleszterin- irányértékek 65 év alatti személyeknél rizikófaktorok - például dohányzás, magas vérnyomás stb. - nélkül: ÖSSZES KOLESZTERIN: 3, 88–5, 2 mmol/l LDL- KOLESZTERIN: max. 4 mmol/l HDL- KOLESZTERIN: min. 1 mmol/l LDL–HDL: ARáNY: < 3, 5 Ideális szérumkoleszterin- irányértékek 65 év alatti személyeknél rizikófaktorokkal: ÖSSZES KOLESZTERIN: 2, 88–4, 46 mmol/l LDL- KOLESZTERIN: max. 3, 5 mmol/l HDL- KOLESZTERIN: min. 1, 2 mmol/l

Milyen számjegy áll a legnagyobb helyi értéken abban a legkisebb természetes számban, amelyben a számjegyek összege 2012?

Házifeladat gyorsan kellene.

Legjobb válasz: az 1-es. ha nem csal a sejtésem, és jól értelmezem a feladatot, akkor ez a szám pedig az 14 és 223 darab 9-es mögötte(bocs, hogy nem írom le, biztos érted). Ha tévednék, akkor valaki úgy is jön, és kijavít. üdv 27/F LastOne.Left

az 1-es. ha nem csal a sejtésem, és jól értelmezem a feladatot, akkor ez a szám pedig az 14 és 223 darab 9-es mögötte(bocs, hogy nem írom le, biztos érted). Ha tévednék, akkor valaki úgy is jön, és kijavít. üdv 27/F LastOne.Left
most rossz sejtésed:) pont, hogy nem 1-essel kell kezdeni, hanem rögtön a 9-el, azért, hogy , , mihamarabb elfogyjon az a 2012" így ha 9-el kezdünk, akkor a számban lesz 223db 9-es és 1db 5-ös. amit pedig Te mondtál, az egy számjeggyel nagyobb. Így Molly kérdésére a válasz a 9!
Nem nyert! 5-ös lesz az a szám. Egy 5-ös és utána az a 223 darab 9-es. Ez a legkisebb ilyen szám (aminek a számjegyei 2012-t adnak), és ennek a legnagyobb helyiértékén 5 áll.
igaz. utolsónak van igaza. nem vittem tovább a gondolatmenetet. :) üdv köszi a javítást. 27/F LastOne.Left
hát tényleg nem nyertem:) elég gáz hiba bocsi:)
2012 mod 9

Az alábbi algoritmus egy olyan egész számot olvas be, mely nem negatív, és legfeljebb 100. Milyen C érték mellett lesz az A és B változó értéke változatlan?

Az alábbi algoritmus egy olyan egész számot olvas be, mely nem negatív, és legfeljebb 100. Milyen C érték mellett lesz az A és B változó értéke változatlan? A:=0: B:=100 Be: C Ha C>A akkor B:=A: A:=C különben Ha C>B akkor B:=C Elágazás vége Ki: A, B Eljárás vége C=100 C=50 C=0 C=-1

Legjobb válasz: Szerintem, ha C=0, mert C nem lehet -1, mert csak nem negatív számot lehet beolvasni. Ha C=100, akkor érvényesül a C>A feltétel és ennek már van következménye a B-re nézve. De ez csak az én véleményem.

Szerintem, ha C=0, mert C nem lehet -1, mert csak nem negatív számot lehet beolvasni. Ha C=100, akkor érvényesül a C>A feltétel és ennek már van következménye a B-re nézve. De ez csak az én véleményem.
C=0 Ha c=100 vagy C=50 akkor Igaz az elsõ feltétel (ha c>A) tehát megváltozik A és B C=-1 esetén nem változik meg, de nem negatív számot kér be a feladat szövege szerint.
A kérdező hozzászólása: Na akkor melyik lesz c=1
Ha C = 1, akkor érvényes, hogy C > 0, vagyis C > A és akkor B: = A, A: = C, ez annyit jelent, hogy a továbbiakban elõször B felveszi az A értékét (B=0), utána A felveszi a C értékét (A=1), végül kiadja: A=1, B=0. Remélem, jó a válasz. Amúgy nem lenne egyszerûbb ezt az algoritmust egyszerûen lefuttatni? Akkor látnád, hogy mikor mi történik, ha sorban beadod neki az egyes C értékeket.

Nem nagyon érték ehez ezért lenne egy kérdésem és örülnek ha megtudnátok válaszkolni! Ha nekem kizárólag játékra kell a gép akkor milyen processzor a jobb? Mi számít többet az hogy hány magos vagy pedig a MHz?

Pl: 4 magos 3,6 MHz vagy 6 magos 3,3 MHz ? Melyik jobb ha tényleg csak játékhoz kell!

Legjobb válasz: Ennyi adatból nem lehet dönteni. Eleve a processzorokról sokat nem mondtál... meg aztán számít a videókártya is. Írd le melyik 2 procira gondolsz, milyen vga van mellette és mennyid van az egészre.

Ennyi adatból nem lehet dönteni. Eleve a processzorokról sokat nem mondtál... meg aztán számít a videókártya is. Írd le melyik 2 procira gondolsz, milyen vga van mellette és mennyid van az egészre.
Nem minden játék tudja kihasználni (jól) a magokat, csak ha úgy van megírva.
Szerintem a 6magos 3, 3 az egy FX-6100
FX4100 és FX6100 közül FX6100 jobb választás az a 2ezer forint plusz semmi így is még belekel férnie HD 7770 nek legalább vagy ha van kereted 7850/7870 nek is és máris "tökéletes" játékgéped van de persze minden más is számít olyan lényegtelenek tünök is mint pc ház és !! táp !!
Ide írod mennyit tudsz rászánni max, igazából csak pénz kérdése minek van értelme és minek meg nem, összeírnak neked egy olyat ami az adott összegbõl a legideálisabb, ha nem értesz hozzá az a legegyszerûbb és nem vesznek majd palira a boltban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!