Találatok a következő kifejezésre: Milyen életet, képzelsz el magadnak 70 (1 db)

Milyen életet, életmódot képzelsz el magadnak 70 éves korodra?

Persze jó mentális álapotban.

Legjobb válasz: szerintem én nem is élem meg azt a kort.

szerintem én nem is élem meg azt a kort.
Ha nem változna addig a világ és fentállna az a helyzet ami most van, akor kimennék kubába az asszonnyal meg a nõvéremmel és párjával. ott elszivarozgatnánk napágyból és halgatnánk a csodás kubai muzsikát
A mi korosztályunk már nem fog 70évig élni.
A kérdező hozzászólása: Én elméletre gondoltam. Ahogy már irtam, nem az érdekel, hogy szerint meddig. és, hogy képzeled el a jövõd? Vagy ha ennyire megerõltetõ, akor gondolkodjunk 60 évebn.
Örülök annak is ha legalább megélem a 40 évemet, nem kell nekem 70 év.
Don Corleone, esetleg Hugh Hefner stílusban :)
Támogatom majd a gyermekeim boldogulását. Kényeztetem a férjem. a gyermekeim és az unokáim.
Azért az nem igaz, hogy "foggal-körömmel" kapaszkodik mindenki az életéhez a halálos ágyán. Nekem a nagyszülõk közül akik már meghaltak, mindegyik súlyos betegségben szenvedett. És egyik sem akart "élni" a halálos ágyán. Nyugalomban viselték az utolsó idõszakot, és látszott rajtuk, hogy "mennének". Nagyanyámon nagyon, mert õ két évet volt szinte magatehetetlenül. De a minap láttam a televízióban egy száz éves, életvidám, fitt nénit (tényleg látszott rajta, hogy "jól tartja magát"), és azt nyilatkozta a századik születésnapján, hogy õ már bizony szeretne nem ezen a világon lenni. Nem bánja, hogy még él, de tulajdonképpen várja, hogy vége legyen.
Tegyük fel, hogy minden jól megy és megélem a 70- et és az agyam is o.k. Akkor én mindenképpen valami "aktív" életet szeretnék élni. Barátokkal kirándulni, összeülni teázgatni délután, esteleg majd az akkori otthoni 3D- s mozimban régi filmeket nézni 2020- ból :) És az unokáimmal és az õ barátaikkal sokat beszélgetni. Sütnék is nekik mindig valami fincsit, olyan igazi nagyi- féle sütit :D És persze lenne egy (vagy több) kutyám is. :) Persze ez csak álom. De jó lenne. Nem szeretnék egyedül lenni.
rengeteget utazok, kirándulok.remélem nagyon fitt nagyi leszek.segíteném az unokáimat, gyerekeimet, dédunokáimat.remélem addigra lesznek lovaim.de az egészségi állapotomat nézve jó ha az 50-et megélem...
hat ha valaszthatnek akkor en sok unokat es macskat szeretnek magam kore! es egy draga ferjet meg egy hazat a tengernel rozsas kerttel... de eddig szinte egy rokonom se elt 70 evnel tovabb.:(
Az elõzõ válasz lepontozását nem értem. Nem egy ismerõsöm van, aki rimánkodik, hogy a hatvanat se élje meg. Nem akar "öreg" lenni. Az elõzõ válaszoló azt írta, hogy õ véleménye szerint sem fogja megélni azt a kort, ebben pedig ott a válasz: Semmilyen életet nem képzel el magának. Én pörgõs öregkorra vágyom, ahol már csak azzal foglalkozhatom, amivel szeretnék, nincsenek "elõírt kötelezettségek."
Az a baj, hogy ezzel a stresszes életvitellel, amiben manapság élünk, még a nyugdíjat sem érjük meg! Sajnos ez van! Álmodozhatok, hogy majd 70 évesen pörgök, de örülök majd neki, ha nem kell ennyi idõsen pelenkázni!
Olyat, amilyen sose lesz ebben az országban.
Utolsó válaszoló, gondolom, hogy fiú :D, nagyon jó ötlet.
Hát azt, hogy valaki úgy nyilatkozik, hogy nem akar megöregedni eléggé furcsának találom. Miért kapasztkodnak olyan görcsösen a legutolsó szalmaszálba is, akik a betegágyukon kínok közt szenvedve közelednek a halálhoz? Vagy tömeges öngyilkosságok várhatók a közeljövõben? Sajnos bármilyen keserves jövõnek nézünk elébe, azért én szeretnék nyugodt öregkort magamnak addig, amíg viszonylag egészségesen, magamat ellátva a párommal együtt éldegélhetek. Lehetõleg nem nélkülözve, ha még lesz kedvünk és erõnk kirándulni, utazgatni. Ha már testileg, vagy szellemileg nem lennék olyan állapotban, hogy képes legyek önállóan ellátni magam, akkor én is azt mondom, hogy már nem érdemes élni. Azt hiszem, aki fiatalon azt mondja, hogy õ nem akar megöregedni, az valószínû nem tiszteli és nem veszi emberszámba az idõsebb korosztályt - sajnos a legtöbb fiatalnál, különösen a tizenéves korosztálynál ez tapasztalható - és õ maga nem akar hasonló helyzetbe kerülni, mármint hogy majdan õt is így kezelje a fiatal generáció, egyszerûen hülyének nézik az öregeket.
Elöször is tanulni fogok, és megvalosítom minden álmom aztán majd jönnek a gyerekek (persze ezt még fitala koromban) és aztán majd az unokáim körében szeretnék magamnak Boldog öregkort. Futkosni a gyerekekkel, sétálni virágot szedni. Mindent ami boldogság nekik és nekem is :)
A kérdező hozzászólása: De aki válaszolt, annak nagyon köszönöm
A kérdező hozzászólása: Nem azt kérdeztem, hogy ki foga vagy akarja megélni azt a kort és ki nem
Farm, körülöttem virágok, sok állat, a kedves férjem, unokák, nagy ebédek, kellemes és tartalmas idõtöltés :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan találjuk meg az utunkat?

...mert még nem érzem hogy meglenne, egyfolytában a körülöttem lévök életét figyelem. Mint egy színház, tulságosan is baj hogy nem tudom milenne jó számomra, magam ellensége vagyok , többet elvárok magamtol. Rengeteg hangulat változáson megyek át. Hogy lehetek kieggyensulyozott. Mintha sokszínü lennék a külvilág miatt. Tul sokat kellett alkalmazkodnom már

2

Mi a véleményetek egy ilyen srácról? 20/F

Nem ismerkedni akarok, csak szeretnék egyszerűen minél jobb lenni, ezért kérdezem, hogy mi a véleményetek. :)

Viszonylag magas, sovány alkatú srác vagyok, kék szemekkel és világosbarna hajjal. Az életemben fontos szerepet tölt be a fejlődés, a küzdelem, és az, hogy valami újat tegyek hozzá a világhoz - még ha kevesen ismernek is. (Erről esetleg privátban beszélek részletesebben is). Ugyanakkor nem akarom túlterhelni magam.

A kreativitás, tanulás, a művészet mindig is fontos szerepet töltött be az életemben, és szeretném, ha erre a jövőben több időm lenne. Nem ez az egyetlen vonása ugyanakkor a személyiségemnek, ugyanis a mérnöki, matematikai jellegű gondolkodás ugyanúgy fontos része az életemnek.

A jelenlegi tudásommal napi 10-12 ezer forintot tudok megkeresni, ami elég a napi megélhetéshez, és pár extra költség fedezéséhez, de folyamatosan dolgozom ennek fejlesztésén is, mert van pár tervem, amihez kell némi anyagi háttér. Becslések szintjén nagyon jól tudok bánni a pénzzel, a napi szintű kivitelezésben viszont figyelmetlen vagyok. (Ennek vannak mélyebb okai, bővebben privátban)

A szabadidőm kevés, hiszen a legtöbb időmet munkával és tanulással töltöm, viszont amikor van időm, akkor legszívesebben főzéssel, sétákkal, randizással töltöm, de nem áll távol tőlem a haverokkal való kocsmázás sem. Olvasásom jelenleg főképp szakmai témákra korlátozódik, de van jó sok dolog, ami érdekel, csak nincs rá időm.

Nem vagyok egy sportos típus, de amikor időm engedi, akkor reggelente lejárok futni, sétálni, tornázni.

Autóm nincs, és nem is tervezek, mert nem használnám, fölösleges dologra pedig nem adok ki ennyi pénzt.

Öltözködési stílus: ha unatkozom, hajlamos vagyok rá sok idő fordítani, de egyébként általában valamilyen egyszínű ingben és alkalmi nadrágban, vagy pedig poló + farmer kombóban járok, tehát semmi extra.

A névtelenség kedvéért nem megyek bele több részletbe, de privátban szívesen válaszolok bármire. :)

A legfőbb kérdésem, hogy egyrészt mi a véleményetek, milyennek képzeltek el, milyen benyomást kelt ez, illetve hogy szerintetek hogyan lehetnék kellemesebb, vonzóbb, de alázatosabb és nyitottabb, szerényebb ember? :)

48

Önbizalom hiányom ellen mit lehetne tenni?

Az önbizalom hiányom akadályoz mindenben, csajozás, hivatalos ügyintézés... És erős önértékelési zavarom is van. És nem tudom hogy hogyan tudnék tenni ellene és kezdek egyre jobban kétségbe esni.

4

Két személyiségem is van?

Hogyan dönthetném el, melyik is vagyok igazából?
A külső hatásokra változom, két szélsőséges énem is van. Az egyik nagyon szelíd, visszahúzódó, vallásos, toleráns, segítőkész, aranyos. Amikor ezt az időszakomat élem, elgondolkozom néha egy pillanatra: tényleg ez vagyok én? Ugyanakkor van egy vad énem is, ami leszar mindent, csak bulizni akar, kipróbálnám ilyenkor a drogot, kicsit depresszív, szótlan is vagyok ilyenkor. De ha ez az énem van felszínen, megbánom a gondolataimat, és szégyellem utána, hogy amiket fejben kigondoltam, ha valóban úgy tennék, nagyon-nagyon megbánnám.
De akkor most mi van?

8

Normális vagyok? !

13 éves vagyok,lány.Ugye mindenki őrül a Selena gomez,1D,Justin Bieber,stb...
Én mindet szívből utálom,pedig mindenki(szinte)ugrik értük.
Minden korombeli ezeket nézi,ill. halgatja.Én szeretek olvasni,de csak azokat a könyveket,amik érdekelnek,pl kedvencem a Jurassic park.Sokat beszélek barátaimnak a dinoszauruszokról,mert szeretem őket.De már annyira unhatják,(főleg a raptoros,és a carcharodontosaurus-os beszédeimet...)Mindig azzal jönnek,hogy a kutyák,macskák jobbak,okosabbak...Ha tudnának valamit a raptorokról :D
(Igaz a filmben eléggé rosszul néznek ki,főleg a magasság szempontjából.)Szerintem unalmas a kutya-cica-kutya-cica...Egy lány,nem szeretheti a dinoszauruszokat,miért ne?Ez szerintem nem gond.Huh félek hogy már totál nem vagyok itthon :S

8

Visszaadnád a talált pénztárcát? Vennél ki előtte belőle valamennyit, ha igen, mennyit?

Ha iratok lennének benne, tehát be tudnád azonosítani, hogy kié és

1. 1000 Ft lenne benne
2. 20 000 Ft lenne benne
3. 500 000 Ft lenne benne
4. 1 éves fizetésed lenne benne
5. 20 millió forint lenne benne

a eset: nem látta senki, hogy megtaláltad
b eset: látták, hogy megtaláltad (pl. utcán, buszon vagy étteremben voltál)

5

Mit lehet tenni akkor, ha már néha nem "élvezem az életet"?

Az életem másról sem szól csak a tanulásról. Naphosszakat tanulok, hogy jó jegyeket szerezzek, mert ha valamelyik tantárgyból nem teljesítek jól akkor nem vagyok megelégedve magammal. A jó jegyekre hajtok, ezért viszont szinte állandóan csak tanulok. A szórakozás az életemben az annyi, hogy kéthetente a barátnőimmel elmegyünk bulizni.

Ez még nem is lenne olyan nagy baj, bár unom a tanulást, de most ez a legfontosabb, szóval.. Viszont attól félek, hogy az életem később sem lesz olyan amilyet szeretnék, később is csak a munka fogja kitölteni a napjaim nagy részét, ráadásul tartok tőle, hogy olyan munkám lesz amit nem szeretek, ahelyett amit megálmodtam magamnak, Ha erre gondolok mindig rossz kedvem lesz.

Sokszor érzem azt is, hogy engem senki sem szeret, annak ellenére, hogy vannak a barátaim és a családom akikre bármikor számíthatok, sokszor azt érzem, hogy senkim nincs... Barátom sem vol még soha, ami mostanában már kicsit hiányzik. Mikor boldog párokat látok, eszembe jut, hogy milyen jó lenne valaki akit szeretetek és aki viszont szeret engem.

Vannak napok amikor ezek az érzések egyszerre hatalmasodnak el rajtam, és ilyenkor élni sincs kedvem. Mit lehet ilyenkor tenni, hogyan legyen jobb kedvem ilyenkor?

3

Baj ha valaki egoista de ezt nem reklámozza?

Mármint nem mond olyat másnak,hogy szebb nála ezt azt jobban tud, számára saját maga a legszebb stb. Hanem megtartja ezt inkább magának.

2

Nagy a gáz, tudom. (? )

Jaa khurvázzatok le nyugodtan, nekem aztán mindegy, de régebben csináltam egy törölközős képet (nincs rajta kint semmim), akkor épp jártam egy fiúval, aztán összevesztünk de kedves voltam vele h ne továbbítsa senkinek, közben utáltam mert olyasmiket tett amiért megérdemelte h gyűlöljem. Azt mondta már nincs meg neki az a kép így elmondtam neki mennyire haragszom és elküldte az egyik "barátnőmnek", aki teljesen megbízhatatlan, és félek, hogy elküldi vagy megmutatja mindenkinek. Mit csináljak?
Kérlek ne szidjatok... Igaz, nincs rajta kint semmim de mégis úgy szégyellem, én nem ilyen vagyok, ez csak egy rossz pillanatomban volt...
13/L

3

Mit csináljak, utálom az életem? :-/

Köbö egy éve romokban az életem, legalábbis én így érzem. A szüleim egy "majdnem válás" után végre egymásra találtak, de sokszor úgy érzem, hogy nincs elég idejük ránk(rám és a tesómra). Na meg aztán utálom nézni, ahogy előttünk "turbékolnak". Lehet, hogy örülnöm kéne, hogy újra szeretik egymást, de valahogy mégse tudok.
Mostanában nincsenek barátaim, az iskolában egyedül ülök, úgy érzem, nincs olyan ember a világon, aki meg tudna hallgatni és érteni. Senki előtt nem tudok megnyílni, nem merek, mert nem bízom az emberekben. Ráadásul nagyon bennem van az, hogy nem szabad gyengének tűnnöm. Éppen ezért mindig magamba folytom az érzéseimet, és azon kívül, hogy néha elérzékenyülök a kedvenc sorozatomon, nem tudok sírni, már egy éve. Úgy tudom, ez nem jó. :-/ Amúgy neten vannak barátaim, mert valahogy nem személyesen, idegeneknek, akikkel úgyse találkozom sose, elmondom a gondjaimat. Ez azért néha jó.
Egy csomószor tiszta depi vagyok, nincs kedvem élni, nincs kedvem az emberekhez. Szokták mondani, hogy egy spotot kell ilyenkor űzni, de azt meg nekem nem lehet(egészségügyi okok miatt).
Már elegem van ebből, nincs egy normális életem, a suliból aig várom hogy hazajussak, mert állandóan egyedül vagyok. Itthon tanulok, netezek, aztán megyek aludni. De milyen élet ez? :(
Pszichológusnál már jártam, és az agyamra ment, nem értenek ezek semmit.(eddigi tapasztalataim szerint).
Bocsi a regényért, és remélem, hogy nem hurrogtok le.
15/l

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!