Találatok a következő kifejezésre: Milyen állatokat lakásban (10 db)

Milyen állatokat lehet lakásban tartani úgy, hogy ők is jól érezzék magukat?

Legjobb válasz: Nekem van egy cicám a lakásban. Relélem õ jól érzi magát. Mi megteszünk ennek érdekében mindent. Szerintem minden csak szoktatás kérdése. Mi például nem engedjük ki a kertbe, mert olvastam, hogy ha meglátja, hogy mi van kinnt, és tetszik neki, akkor csak vágyódni fog oda, és az ugye neki már nem jó. Az is jó neki, ha hagyjuk az ablakon keresztül nézelõdni, hiszen neki ez érdekes, ahogy kinnt repdesnek a madarak.. stb

Nekem van egy cicám a lakásban. Relélem õ jól érzi magát. Mi megteszünk ennek érdekében mindent. Szerintem minden csak szoktatás kérdése. Mi például nem engedjük ki a kertbe, mert olvastam, hogy ha meglátja, hogy mi van kinnt, és tetszik neki, akkor csak vágyódni fog oda, és az ugye neki már nem jó. Az is jó neki, ha hagyjuk az ablakon keresztül nézelõdni, hiszen neki ez érdekes, ahogy kinnt repdesnek a madarak.. stb
Sajnos - a lakótelepen és a régi bérházakban élõk többsége szerint - például csótányokat úgy is, hogy nemzedékek mestekednek azon, hogy kifejezetten rosszul érezzék magukat. A keserû viccet félretéve: szerintem akváriumi halakat, ha kellõen és folyamatosan gondoskodnak a vízminõségrõl és valóban elég mozgsterek kapnak, gond nélkül lehet tartani a lakásban. Nagyobb termetû állatokat, csak akkor, ha tágas a lakás, s van idõ foglalkozni velük, és lehetõség szerint nemm sokat maradnak egyedül.
kisebb kutya cica hörcsög görény stb...
kisebb rágcsálók esetleg madárpók (békésebbek közül)
szerintem halakat tartsatok :)
Degu. Olyan édesen tartja az arcát, hogy simogasd.
A kérdező hozzászólása: Rágcsálót, hüllõt nem szeretnék és köszönöm, de a plüssön már tovább léptem.
Nagy szõrös pókot. Azzal se kell sokat törõdni. És olyan édi, ahogy tartja a potrohát, hogy simikézzed.
Törpesünt. Nem rágcsáló és nem is hüllõ. Éjszakai állat, nap közben alszik. Ha jó helyrõl veszed nyugodt és barátságos, lesimítja a tüskéit, lehet simogatni. Kétféle is van Magyarországon, amit lehet tartani, az egyik az afrikai fehérhasú törpesün (gyakoribb) a másik az egyiptomi füles sün.
Elõzõ vagyok. Az a baj, hogy ha "értelmesebb" állatot akarsz, mint pl görény, vagy macska, annak nem elég, ha keveset foglalkozol vele. Egyiknek sem.
Na a mi nyulunk való nektek. Reggeltõl estig döglik ketrecében, és ha kiengeded (szobatiszta, ha izgatott fõleg etetésnél akkor egy bogyó max. a szõnyegen) akkor párszor körbefutja az asztalt aztán felugrik a barátom ölébe és vagy egy fél óráig simogattatja magát, én dögönyözni szoktam. Miért nem szeretne nyulat?
A kérdező hozzászólása: Azért nem szeretne nyulat, mert szerinte büdös.
Fura egy párod van, ha szerinte a nyúl büdös, a görény meg nem. Magának a nyúlnak nincs szaga, és az alom se büdös gyakori takarítás mellett. A görénynek van egy alap pézsmaszaga, ami mindig árad az állatból. Ráadásul az ürüléke is elég hatásos vegyi fegyver, azt ajánlott hamar eltávolítani. A kritériumaitoknak leginkább a rágcsálók felelnek meg. Tengerimalac, csincsilla vagy patkány. Ezek a legszociálisabb állatok a kutya és a macska után. A többi állatot is lehet szeretni, például egy teknõst vagy egy leguánt, de viszontszeretni nem nagyon fog. Egy akvárium is jó választás lenne. A halakat persze nem lehet kiengedni és simogatni, de nagyon látványos növényzetet lehet nevelni, és a gazban úszkáló halakat is el lehet nézegetni órákig.
Plüss! Azzal nincs semmi gond!
Én a csincsillát választanám :) .Olyan kis puha, ugyanúgy kézhez lehet szoktatni, és éjjeli állat.De a tengeri malac is írtó aranyos.De tetszik még az iguana is.
Ja, és a patkányok szobatiszták!!!! Kiengedve, ha nyitva tartod a ketrec ajtaját, visszajárnak wc-zni.
Nekem két patkánylányom van. Imádom õket, õk is engem. Esténként tudok én is csak foglalkozni velük, ezért kell a kettõ, hogy napközben ne legyenek magányosak. Amikor hazaérek és meglátnak, már kapaszkodnak a rácsba és kéredzkednek kifele, nagyon aranyosak, meg bújósak. Kizárólag tenyésztõtõl vegyél, ne állatkereskedésben, mert azok nem biztos, hogy kézhez-szokottak. Nem fogyasztanak sokat, mindent megesznek, nagyon hálásak a jutalomfalatokért. És egyszerûen ÉDESEK. Aki még nem tartott, az nem tudja milyenek. Csak jókat tudok mondani.
tartsal valamilyen hullot. leguant, vagy zold viziagamat. esetleg kigyot. kigyora eleg havonta ranezni :D leguan es az agama pedig a gazdihoz ragaszkodo hullo. felismeri az embert, ha foglalkozol vele. kezbol etetheted (akar) a leguan zoldseg es gyumolcs evo, az agama pedig rovarokat eszik. szamomra a leguan a legszimpibb gyikfele. kesobb majd en is befektetek 1be. aranyos joszag. most egy pitonom van, de a kigyok oszton allatok. nem fognak szeretni :)
A görénynek nagy a mozgásigénye, nem tarthatod egész nap bezárva. A nyulat sem, ráadásul az még bogyóz is. Kiengedni egyiket sem lehet, ha nem vagytok otthon.
Macskát semmiképpen nem ajánlok. Nem azért, mert ribilliót csinál mire hazaértek (nekem is van 2, imádom õket, nem szoktak rendetlenséget csinálni). Hanem azért, mivel szerintem kevés ha csak este találkoztok, legalábbis pl. az enyéim nagyon ragaszkodók, több foglalkozást igényelnek napközben is.
Nekünk cicánk van, de nincs vele semmi gond:)
tengerikoca :D a legcukibb állatom eddig :D dumál, ha éhes, dorombol, ha szeretgeted, és bizonyos keretek közt még szobatiszta is :D imádom a kis disznót.
Teknõs. Mindent meghálál.
00:39-es vagyok. A nyúl bogyói és vizelete lehet büdös, de megfelelõ alommal (fapellet), táppal (Cuni Complete), bak nyúl esetében ivartalanítással ez kiküszöbölhetõ. Még anyum sem érezte a szagát, pedig minden szagra nagyon háklis, és a nyuszi lakásban van a nappalinkban.
Görény, tengerimalac, nyuszi, kígyó, teknõs, csincsilla.
Csak olyat válassz ami neked tetszik és nem vagy rá allergiás. Bár anyum is allergiás szinte mindenféle szõrre mégis van 3 macskánk is bent.
Madarat szerintem tarthatnál :) Nekem törpehörim, patkányom, tengerimalacom, törpenyusziaim, házinyuszim, galambom, papagájom, cicám, görényem, törpecsirkém, házicsirkém, kacsám, férjem van. :)
cukormókust:] szerintem tündériek, lehet, hogy én is beszerzek egyet:]
Vannnak olyan kutyafajták, amit kiprobálás után (tenyésztõt meglátogatod) - lásd allergiás vagy-e rá - tarthatnál. Némelyiknek nincs abszolut szõre pl.: Kínai kopasz kutya, Mexicói vagy Perui kopasz kutya vagy anti allergénnek szokták nevezni pl.: Lhasa Aspo, uszkár. Az utobbi kettõ bundáját rendszeresen karban kell tartani ezzel számolj. A kinai kopasz kutyának pedig naptejjel kell nyáron bekenni a bõrét. Cicáknál pedig a szfixnek nincs szõre. Ha érdekel, járj utána, kérdezösködj tenyésztõknél.
bocsi rosszul írtam, szfinkx akart lenni. Meg lehet így is rosszul írtam :-(
szfinx így kell helyesen írni és õ egy kopasz macska de én ajánlom a tengerimalacot vagy van a kopasz tengerimalac és állatkertbe láttam egyszer az ilyen allergiásoknak fejlesztették ki semmi baj nincs velük nemis büdösek étáltatni kell õket ahogynaakrod olyan gyakran , 3naponta takarítani kell és imádja a dinnyét az uborkát és a paradicaom ot paprikát és ehet háztzartási kekszet ajánlom mert édik és nincs velük gond


Vajon milyen állatka lehet ez, és hogy kerül a lakásba?

http://s14.postimg.org/z65a5wfi9/allatka.jpg Már több alkalommal is láttam ilyet a falon, de mindig eltûntek. Olyan, mintha báb lenne, de kukac teste van, és pici fekete feje és változtatja a helyét. Ami bábra emlékeztet, az pedig a lakás szöszeibõl van. Remélem valaki tud segíteni, mert érdekesnek találom.

Legjobb válasz: Valamiféle hernyó... molylepke hernyó?

Valamiféle hernyó... molylepke hernyó?
Én sem :( de valami ritka ronda... vidd ki a szobából. Valamilyen molyirtót használj
A kérdező hozzászólása: Valószínû valamilyen molyfajta lesz valóban! Bár ahogy keresgéltem, még mindig nem találtam hasonlót, csak a feje alapján tudok következtetni. :)
A kérdező hozzászólása: Már csak azt nem értem, hogy a lakásban sosem találkoztam még molylepkével, pedig eggyel biztosan kellett volna, ha ez itt van...

Milyen állatot érdemes lakásban tartani?

űz,hang kisé zavarja a velem együtt lakókat

Legjobb válasz: mivel a Halak, akvarisztika kategóriába írtad a kérdést, ezért a helyes válasz a hal?

mivel a Halak, akvarisztika kategóriába írtad a kérdést, ezért a helyes válasz a hal?
A kérdező hozzászólása: nem abban akartam irni.rágcsálóra gondoltam.de köszi jo volt....
rágcsálók közül pl. hörcsög. egyedül, és ketrecben!
hát ha a bûz zavarja õket akkor a rágsálok kilõve a macskával és kutyával 1üt
Hangya
jó neked a hal
Kecskét. Mellesleg egy höri vagy tengerimalac is csak akkor fog bûzleni, ha nincs tisztességesen takarítva alatta.
nekünk voltak törpehörcsögjeink hetente lett takarítva és mégis mindig büdös volt
Sok évvel ezelõtt nekem is volt malac, dzsungel hörcsög, fehér egér is. Rendszeresen voltak takarítva, egyik se volt büdös. A kellemes gyallás illat volt csak érezhetõ.

Milyen állatot tarthatunk 2, 5 éves gyerek mellett 1 szobás lakásban?

Kutya szóba sem jöhet, macskám volt, nem kell több... Hörcsög hogy birja a strapát?

Legjobb válasz: Bírni bírja, de azt is takarítani kell,mert büdös. De miért pont hörcsög? Akkor inkább már hal! Az kényelmesen el is fér!

Bírni bírja, de azt is takarítani kell, mert büdös. De miért pont hörcsög? Akkor inkább már hal! Az kényelmesen el is fér!
Hal, papagáj, hörcsög, teknõs(ha nem akarsz halat én ezt javaslom). Hörcsögrõl tudni illik többek között azt is, hogy ha valmi nem tetszik neki, harap!És mivel a két évesek még nem a legfinomabban bánnak a dolgokkal, nehogy megharapja õt!
halacska vagy ékszerteknõs.Hörcsögöt még ne 2, 5 évesen, szerintem , azt jobb akkor, mikor tényleg õ gondozza, õ eteti, tehát ténylegesen elsõ saját állatnak.
Azért a hörcsit néha ki kell venni, hogy simogatni tudja. Hull a szõre, lehet rágcsálója is, a végtermékekrõl nem is beszélve... Ha lenne a nappaliban neki egy külön hely játszásra, akkor még talán-talán.. De ott, ahol élnek, alszanak?
Nekünk is van két kis hörink. Szerintem jó elsõ kisállatnak. Sokat nem kell vele kínlódni, pár naponta cserélni kell a faforgácsot alatta, kis magkeverék+alma, nyáron pici víz és ennyi. Az én két éves lányom imádja nézegetni õket, sajnos piszkálni is, de arra tökéletesek, hogy megtanulja õk is élõlények és nem szabad õket bántani. Nagyon jól bírják a strapát és már a lányom is sokat tanult az állatokkal szembeni viselkedés terén.
Én is halat tudnék javasolni. Nem tudom, milyen a te lányod, de az enyém ma pld. az udvaron szétkent ollóval egy kupac macskaszart... Egy szobába semmilyen szõrös, kakiló állatot nem raknék egy ilyen kisgyerekkel. De ez az én véleményem.
A terráriumba, ahol tartanád a hörit már csak nem nyúl be, ha meg próbál azt csak észreveszed!
Hörcsög éjszakai állat, ott fog nektek zörögni egész éjjel, aztán nappal, mikor lehetne vele játszani, aludni fog. Meg amúgy is olyan kis mérgesek néha. Szóval hörit nem ajánlanék. Inkább tengerimalac, az aranyos és kedves, nem olyan mufurc, mint a höri. Ráadásul jó tulajdonsága, hogy alszik éjjel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Egy csomó mindent megtudtam a hörcsögökröl, ami eszembe sem jutott. A férjem is lepontozott :) Szóval az kizárva. Lehet hogy hal lesz, azt is elnézegetheti. Kutyának nincs hely, macskám volt, utáltam takaritani utánna, szõr volt mindenhol. Ékszerteknõs....? Hát, az olyan, nem is tudom, nem aranyos meg kedves (nem mintha a hal az lenne). A halakat szereti nézni, ha valakinél van akvárium. Mégegyszer köszi, mentek a pontok :)
Az ékszerteknõs azért kicsit izgibb mint a hal.És van egy nagy elõnye: PÁNCÉL :-) Az ékszerteknõst lehet "simogatni", kitenni "szaladgálni", meg lehet etetni a saját kezedbõl, szóval sokkal érdekesebb mint a halak. nem pusztul el ha a kicsi lányod meg akarja nézni mit csinál az akváriumon kivül, vagy ha kap egy kis fõtthust a levesbõl, merthogy ha õ szereti biztos a hal is alapon:-) Sokan mondják rá hogy büdös, ez nem igaz, annak büdös a teknõse aki nem takaritja, meg mi nem az akváriumban hanem egy másik edényben etetjük, ott kakil is, és igy csak heti egyszer kell takaritani.Lassan 20 éve megvan.Nagyon örültem neki amikor megkaptam.
Ha szeretnéd hogy ellopják akkor tarthatod kint.
Ha majd kint tartod, elkuldod a cimedet? :) Szeretnem ellopni, tudod, nagyon tetszik, csak nem telik ra... Monduk, en utanna bent tartanam, nehogy valaki mas is ellopja tolem. :P
Egy fokozottan kíváncsi, híresen felfedezõtermészetû, agilis, barátságos, látványosan vad-hibrid fajta, több százezer forintos macskát udvarban nem jó ötlet tartani, szerintem elég értelemszerû, hogy miért. Egyszer kóborol el, és többet nem látod viszont, max. ha van olyan szerencséd, hogy nagyon becsületes a "megtalálója". A kinti macskák szokásos kockázatai (balesetek, kutya, autó, paraziták), várhatóan jóval alacsonyabb életkora és rosszabb egészsége állnak fenn nála is (amennyiben nem lopják el...), ami már csak az árát és ritkaságát is tekintve ilyen fajtánál szerintem elég nagy felelõtlenség.
Én nem tartanám udvarban, mi van ha kimegy az utcára és elcsapja egy kocsi.Az nem válogat hogy drága és ritka szavanna macska vagy csóró házimacska.Vagy mi van ha ellopják, befogja vagy nyugdíjas mert neki tetszik.Vagy mi van ha megmérgezik, eszik egy jó adag patkánymérget valahol.Gondolkozz ember!!
Több százezer forintos macskát nem tartanék kint, de ezt szerintem a tenyésztõ kiköti a a szerzõdésbe, hogy csak kifutóba tarthatod!
Utolsó: jó lenne ha csak több száz ezer forintról lenne szó :D ha már mindenképp forintban akarod tudni, akkor elmondom hogy 2, 5 millánál kezdõdik +egyéb költségek hogy behozhasd az országba. európában tenyészti kb 5 ember.
haha, én is jót szórakoztam a párszáz ezren. bár a kérdésen jobban. cica egyhelybõl ugraná át a kerítést, nem hiszem, hogy ezt részletezni kell http://www.youtube.com/watch?v=vprEInOl1o0
azt hiszem, itthon is láttam ilyen tenyészetet, de õk nem F1-eseket tartanak, hanem F4 vagy F5-öket. általában sokadik generációsakat szoktak eladásra kínálni, azokból kinézem, hogy csak néhány százezer.
az meg pláne nem olcsó. gondolj bele, az f1 félig szervál félig házimacska, az f2 az f1 apunya és apuka és így tovább, tehát egyre értékesebb.

Bérházi lakásban szeretnék állatot tartani. Kb az összes kisállatra gondoltam már ami létezik, és a nyuszihoz lyukadtam ki. Nem volt még soha nyuszim. Ha vennék akkor milyen fajtát érdemes?

kisállat, lakás

Legjobb válasz: Mindenképp törpenyúl,de kérdezd ki alaposan elõtte az üzletben dolgozót és csak megbízható helyrõl vegyél. Mi egyszer akartunk kisnyuszit, nézegettük kirakatban, mondták,hogy olyan kicsi marad,aztán pár hónap múlva láttam ugyanazt a pici nyuszit,volt vagy 5 kiló :)

Mindenképp törpenyúl, de kérdezd ki alaposan elõtte az üzletben dolgozót és csak megbízható helyrõl vegyél. Mi egyszer akartunk kisnyuszit, nézegettük kirakatban, mondták, hogy olyan kicsi marad, aztán pár hónap múlva láttam ugyanazt a pici nyuszit, volt vagy 5 kiló :)
http://www.torpenyul.hu/ Itt nézelõdj, okosodj, kérdezz! Remek a társaság, segítõkészek. És tenyészeteket is javasolnak majd.
Törpenyúl tenyésztõket keress, ne állatkereskedésben vegyél nyuszit! Mennyit olvastál a nyuszikról? Tudod, hogy imádnak falsarkakat, tapétát tépni/rágni? :) Számolnod kell ezzel is...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm(:

Milyen panelban tartható állatom lehetne, ami szabadon mászkálhatna a lakásban? Valami rágcsálófélére gondoltam.

Legjobb válasz: vadászgörény,vagy talán még tengerimalac,esetleg nyúl.szerintem.

vadászgörény, vagy talán még tengerimalac, esetleg nyúl.szerintem.
Hát, ha nem is rágcsáló, de szobatiszta a cica.
A kérdező hozzászólása: Köszi:D
Patkány! Ragaszkodó, szelíd, kiengedhetõ, mert szobatiszta, a nyúllal ellentétben a bútort se rágja... intelligens, tanítható. Lehet vinni sétálni is, vállon megmarad, vagy vannak jópofa pórázok is hozzá... Itt egy-két kép az enyéimrõl: http://www.bloki.hu/hecrat/szotyi/album/0 http://www.bloki.hu/hecrat/mogyi/album/0/altalanos-kepek
Szabadon a lakásban? Ez furcsa gondolat. Mindent összekakilnak, pisilnek, szétrágnak, elbújnak és ne tudod elõcsalni, szétrágják a vezetékeket és rájuk ülsz vagy lépsz. Rágcsálókat nem lehet szabadon tartani, max. futtatni felügyelettel. Macska, görény

Ha néhány évre külföldre megyek dolgozni, és megbízok valakit, vigyázzon a lakásomra, az állataimra (akiket nem vihetek), lakhat ott, csak a rezsit fizesse maga után és az esetleges postáimat kezelje, bérleti díjat nem kérek, milyen teendőim vannak?

Legjobb válasz: Ismerõsrõl lenne szó, aki szívesen vállalná is, mert amúgy is Pestre jönne munka és tanulás miatt, és így õ is jobban jönne ki anyagilag, nekem meg õ egy megbízható ember. Csak fontos lenne, hogy hivatalosan se legyen ebbõl probléma.

A kérdező hozzászólása: Ismerõsrõl lenne szó, aki szívesen vállalná is, mert amúgy is Pestre jönne munka és tanulás miatt, és így õ is jobban jönne ki anyagilag, nekem meg õ egy megbízható ember. Csak fontos lenne, hogy hivatalosan se legyen ebbõl probléma.
Ha megbízható az ismerõs, az égvilágon semmi tennivalód nincsen. Biztos ami biztos, be azért ne jelentsétek a lakásba. Tulajdonképpen kölcsönösen szívességet tesztek egymásnak. Az állatkák miatt, gondolom, úgyis rendszeresen tartani fogjátok a kapcsolatot.
A kérdező hozzászólása: Megbízható, ez biztos, vigyázott már állatkámra. Mondjuk azt nem tudom, ha õ vidéken lakik (megyeszékhelyen) egyébként és Budapestre jön, mert itt szeretne valami képzést megcsinálni és dolgozni is, akkor milyen címet kell megadnia majd?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!