Találatok a következő kifejezésre: Milyen állat való nekem (12 db)

Milyen állat való nekem?

Két és fél szobás panel házban élek. Szeretnék már egy háziállatot, de csak valami kisebbet, kutya, macska nem jöhet szóba. Olyan állatot szeretnék, ami nem foglal túl nagy helyet, és nem túl költséges a tartása. Pókról szó sem lehet :D Valamilyen kisemlősre gondoltam. :)De azért ne legyen olyan rövid életű, néhány évig boldogíthatna :D

Legjobb válasz: Esetleg egy patkány?

Esetleg egy patkány?
egér, patkány, csincsilla, pici süni, mókus
A tengerimalac szép is, pici is, és 6-7 évig él.
Kecske
A nem foglal túl sok helyet alatt mit értesz? Mennyi az a havi összeg, amit rá tudsz szánni? Mennyit szeretnél vele foglalkozni? Inkább "kutyaszerû" legyen (tehát lehessen vele játszani, bújós, szobatiszta, igényelje a társaságod etc), vagy csak napi pár percre néznél rá? Inkább emlõs vagy madár? Esetleg hüllõ?
Hörcsög - nem él sokáig (1-2 év) Degu - jó esetben 8 évig is elélhet Teknõs - ha jól tartod nagyon sokáig élhet Görény - kicsit mát idõigényesebb A legjobb választás a teknõs- nem kell vele sokat foglalkozni és sokáig elél
Kecske

Milyen állat való nekem?

még suliba járok úgyhogy kb. 7:30 - 15:00 suliban vagyok és hétvégenként ritkán vagyok itthon... való nekem valamilyen háziállat ? vagy felejtsem el ?

Legjobb válasz: Én is elég sokat vagyok suliba.A két kutyámat és a két macskámat korán etetem.Amikor hazajövök lecke után van idõm játszani velük és mégegyszer etetni.Fürdetni és a szõrét kefélni hétvégén szoktam.Nagy a kertünk nem sétáltatok.Szerintem kutyára lenne idõd ha mindennap sétáltatnád is.Kora este nyáron kicsit késõbb is.Ha pl. valami kisebb állatot választanál mondjuk hörcsög többet veszel lesz társasága.Ezt kutyánál is lehet persze az õ tartásuk nehezebb lenne.

Én is elég sokat vagyok suliba.A két kutyámat és a két macskámat korán etetem.Amikor hazajövök lecke után van idõm játszani velük és mégegyszer etetni.Fürdetni és a szõrét kefélni hétvégén szoktam.Nagy a kertünk nem sétáltatok.Szerintem kutyára lenne idõd ha mindennap sétáltatnád is.Kora este nyáron kicsit késõbb is.Ha pl. valami kisebb állatot választanál mondjuk hörcsög többet veszel lesz társasága.Ezt kutyánál is lehet persze az õ tartásuk nehezebb lenne.
Sok állat van ami nem igényli annyira az ember társaságát, pl. hal, hörcsög stb. Nekem halaim voltak, reggel-este etettem õket, hétvégente akvárium takarítás, két vagy két és fél óra.
Ha hörcsögöt akarsz 2-õt nem lehet mert nem társas lény és valamelyik nem élne meg max 3 napot, de ilyen idõbeosztás mellet a hörcsög jó választás.

Milyen állat való nekem?

Egy olyan állat kéne, (lehet hüll?,eml?s)ami kis termet?, nem él tovább 6-7 évnél, könnyen lehet szállítani,nem igényel különösen nagy helyet, nem költséges.

Legjobb válasz: Bolha :) Bocs, de hirtelen ez jutott eszembe... Vegyél hörcsögöt, nagyon kis helyesek. Vagy ékszerteknõst. Persze attól is függ, hogy mit szeretnél vele tenni (pl. csak nézni, vagy idõnként simizni?).

Bolha :) Bocs, de hirtelen ez jutott eszembe... Vegyél hörcsögöt, nagyon kis helyesek. Vagy ékszerteknõst. Persze attól is függ, hogy mit szeretnél vele tenni (pl. csak nézni, vagy idõnként simizni?).
Leming. Nekem is volt, hasonlít a hörcsögre, de az a különbség, hogy kisebb, nem harap. Van egy csík a hátukon. Beillesztem ha sikerül http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.goglasi.com/i..
ékszerteknõs ?
Véleményem szerint a legjobb neked egy emlõs lenne. A betta tartása sem költséges, az is jó választás.
A kérdező hozzászólása: én egy bettán gondolkodom.szerintem az lesz a legmegfelelõbb:D.
ja elõzõ vagyok ha olyan állatot amit kilehet venni akkor nem a kaméleon a legjobb választás mint a hüllõk 70% a se nagyon szereti ha kiveszik max a teknõs vagy a szakállas agáma meg 40 cm re nõ meg. A leopárd gekkót ajánlanám de az meg olyan mint a hörcsög csak hüllõbe meg nem egy évig él ha nem kb 20 és az igényei is kicsit több.
a rövidfarkú kaméleon költséges mert kellenek neki lámpák meg magas terrárium
A kérdező hozzászólása: a rövidfarkú törpekaméleont kilehet venni?és mennyi ideig él?
A kérdező hozzászólása: azta akkor válogathatok:Dköszönöm a válaszokat.:hörcsögöm már van, tekit szerettem volna, de hosszú ideig él.és azért szerettem volna a hörcsög mellé még egy állatot mert szegény nagyon lusta és csak este 11-kor kel fel xd.nekem meg nincs szívem nappal állandóan felébreszteni.
degu? :D
Egér v patkány xd
hörcsög való neked :)
Ékszerteknõst ne vegyél, 25 évig is elélnek.
Ha teknõst szeretnél válaszd a pézsmateknõst! Max. 13 centire nõ meg.


SEGÍTSETEK! Milyen állat való szerintetek nekem?

Szóval régóta szeretnék már állatot de szüleim nem engedik most hogy jó lett a bizim szóba hoztam és azt mondták rendben van rá is mondtam hogy törpenyuszit szeretnék de leintettek mert az drága meg minden azt mondták olyan lehet ami olcsó mármint ketrec meg maga az állat és havonta se kell sokat rá költeni én pedig olyan állatot szeretnék amit lehet simogatni játszani vele tudom gondozni ezt anyuék is tudják csak az állat fajta a gond

Legjobb válasz: mi lenne 30.000?! használtan találsz ketrecet 7-8000, de ha apud asztalos, akkor egyszerûbb, az interneten is találsz sok ötletet. A nyuszi 4-5000 forint, az elsõ oltás nekem egyben 4000 volt, utána csak félévente kell oltani, és csak az egyik féle oltást! Kérdezz rá az állatorvosnál, keress tenyésztõt/állatkereskedést, próbáld meg meggyõzni õket "bizonyítékokkal"! :)

mi lenne 30.000?! használtan találsz ketrecet 7-8000, de ha apud asztalos, akkor egyszerûbb, az interneten is találsz sok ötletet. A nyuszi 4-5000 forint, az elsõ oltás nekem egyben 4000 volt, utána csak félévente kell oltani, és csak az egyik féle oltást! Kérdezz rá az állatorvosnál, keress tenyésztõt/állatkereskedést, próbáld meg meggyõzni õket "bizonyítékokkal"! :)
Szia szerintem a bálna, orrszarvú, vagy a disznó
hörcsög
Szia!! Figyelj , én most 12éves lány vagyok, és nekem is van egy nyuszim. Csak ajánlani tudom hisz havonta sem kell rá sokat költeni egy két ezret, és a ketrecet is belehet olcsón szerezni, keress az interneten olyan oldalakat mint pl:jófogás.hu, vagy az apród.hu ezek mind olyan oldalak amin olyan dolgok, tárgyak cuccok vannak amik használtak de jó állapotuak, így könnyen és olcsón be tudod szerezni a nyuszihoz szükséges dolgokat, és tényleg lehet nagyon olcsón találni. Egyébként az hogy mennyire lesz játékos az csakis tõled függ . Játsz vele sokat, vedd ki rendszeresen a ketrecébõl , sétáltasd, és foglalkozz vele sokat így egészen játékos kis kedvenc lesz belõle . Ha a nyuszi tetszik, tanulmányozd õket olvass róluk dolgokat tartásról , stb...
A kérdező hozzászólása: 12éves vagyok és fiú tulajdonképpen még mindig a nyuszi kéne és faggattam õket mi az ami nem jó nekik azt mondták h a havi oltás és hogy az hogy megvegyünk mindent elõször az 30e lenne forgácsunk van itthon elég és lesz itthon apám asztalos anyukám pedig az eonnál dolgozik
Ajánlanám a tengerimalacot is, de egyébként törpenyulam is van és egyáltalán nem drága a tartása (jóval olcsóbb, mint a kutya/macska).Kertesházban laktok? Mert akkor még egyszerûbb a nyuszi tartás, nem kell olyan gyakran a boltba szaladni zöldségért. Teljesen szobatisztákká lehet õket nevelni (nem nagy munka), nálunk az alom költsége körülbelül havonta 100 forint, ugyanis pelletet rakok a WC-jébe (mûanyag, sarok tál), amit néhány naponta cserélek, és csak kevés kell bele. Tápokból rengeteg féle létezik, olcsóbb-drágább, én egy jobb minõségûvel etetem, de így is havonta maximum 1000 a kaja költség. Oltást délévente kell kapnia, néhány ezer forint, nem megterhelõ. És a nyuszkókkal aztán lehet játszani, nálunk fél napokat van kint, szaladgál utánam, lufival játszik, dobálja a papírgurigákat, és amíg kicsi volt a pulóverembe bújva aludt (most is kezes csak már nem fér bele) :) És a ketrec vétel természetesen egyszeri alkalom, ahogy írták is, lehet használtan is venni, az is tökéletes számára. A tengerimalacokkal nagyjából ugyanez a helyzet, viszont õk (a nyuszival ellentétben) igénylik a fajtársat, így nem lehet õket egyedül tartani, és nálunk az alom kerül egy kicsit többe, de az sem sokkal drágább. Minden képpen olyan állatkát válassz, akit te szeretnél, és úgy hogy tudod mivel jár a tartásuk, milyen betegségeik lehetnek és van-e a közeledben olyan állatorvos akkor ért hozzájuk. :)
Már ne haragudjatok, de ha a szülei a törpenyuszira azt mondták, hogy drága, akkor a kutyával/macskával mit csinálnának, ha orvoshoz kell vinni? Több 10ezer forintos költségek, a minõségi táp sem két fillér. Egyébként lehet használtan kapni ketrecet, ha tényleg tetszik a nyuszi. Nagyon aranyosak, lehet velük foglalkozni egész nap. A hörcsög is jó, csak rövid ideig élnek....
Szerintem is egy menhelyi kutyust vegyél, vagy cicát.
cica, kutya. havonta nem kell rá sokat költeni, a megvétele se sok, fõleg ha menhelyest választasz. egyedül az éves oltást lehet sok, meg ha megbetegszik. az éves oltás orvostól függ, körbe kell nzéni a környéken melyik milyen rába dolgozik, ha meg beteg lesz... nos az mindegyik állatnál drága... a kutyát naponta többször kell sétáltatni, ebbõl a szempontbol macerásabb mint a cica. a cicának az almotkell takaritani és ajánlott 2 hetente az egész almot átcserélni. egy alom kb 2-3000 ft az olcsobbik fajtából, ami két teljes cserére volt nálunk elég...
Egyébként ha nyuszit szeretnél, vegyél azt, apránként szép lassan mindent be lehet szerezni...

Megtudná nekem mondani valaki, hogy a montázs az milyen állat?

Köszönöm szépen!

Legjobb válasz: Olyan mint a kalymós orrú totolymász csak kisebb.

Olyan mint a kalymós orrú totolymász csak kisebb.
A kérdező hozzászólása: Hülye vagy, olyan nincs. Azt kérdeztem, milyen élõlény az a montázs.
Fenét, ez a hegyvidéki darázs megnevezése. (mount = hegy)
Ez a kérdés rossz kategóriában van

Milyen állat lenne való nekem?

A barátommal szeretnénk tartani kisállatot. Kutya, macska szóba sem jöhet, mert ezeket ki kellene engedni, és olyan lakásban lakunk forgalmas részen, ahol ez nem megoldható. Egyetemre járunk, sz'al napközben keveset vagyunk otthon, ezért valami olyan állatka kéne, amivel nem kell nagyon sokat foglalkozni nappal. Ne legyen nagyon zajos, vagy túl büdös, mert lakótársaink is vannak:( Tud valaki ajánlani vmit?? Gondoltunk már tengerimalacra, vadászgörényre, hörcsögre és csincsillára, de ezek valamelyik szempont miatt nem lehetnek.

Legjobb válasz: Hal. jó, nem lehet ölelgetni de attól még aranyos. meg a papagáj, bár az lehet, hogy néha túl hangos. vagy vmi hüllõ vagy pók.

Hal. jó, nem lehet ölelgetni de attól még aranyos. meg a papagáj, bár az lehet, hogy néha túl hangos. vagy vmi hüllõ vagy pók.
Én imádtam a teknõsömet is, mégha ölelgetni nem is lehet. Akárki akármit mond, igenis lehet vele kommunikálni. Szerintem jó lenne Nektek is. Csendes, nem kell sétáltatni, elég naponta egyszer megetetni, meg hetente kétszer kitakarítani. Remélem, segítettem.
Hallottam valamilyen nagyra növõ díszcsigáról sajnos nem jut eszembe a neve, de állítólag gyönyörû. Állatkereskedésben biztos tudják...
a papagájt nem ajánlom! egyrészt azért hangos tud lenni, másrészt igényes... foglalkozni kell vele, fõleg ha nem párban tartjátok... egyedül csak szenvedne. nekem hullámos papagájom van, ebben járatos vagyok:) a teknõs szerintem is jó ötlet, vagy a halacska (bár lehet kicsit hangosak:P:) )
Köszönjük szépen a válaszokat! :) sokat segítettetek! elgondolkoztunk, h akarunk e tényleg állatot, és arra jutottunk, h igen!:) most a teknõsön és a mókuson filozunk. még egy annyit, h a szagok és az éjszakai zajok nem nekünk jelentenének problémát, hanem az egyik lakótársunknak, aki közölte, h ha eccer is büdöset érez vagy az állat miatt nem tud aludni, akkor kivágja...:( de a takarítás nem fog fájni egyikünknek sem, és persze törödni is fogunk vele, akármilyen állatunk is lesz:)
Az állat tartás nagy felelõsség. A leírtak szerint kérlek, gondoljátok át, hogy magatokhoz vesztek-e egy állatot. Én türelemre intenélek és elhalasztanám addig, amíg kedvezõbb körülmény nem adódik.
Szia nekem volt teknõsöm és állandóan pancsolt, megkopogott a lábával. Egy idõ után idegesítõ fõleg este.
A madarakkal az lehet a gond, hogy ha szobában tartod, akarva-akaratlanul "potyogtatja" a tollát és szórja szét az ételt. Én a helyetekben leopárdgekkót vennék. Nem büdös, nem koszol, nem tud kimászni, teljesen szelíd, kis helyen is elfér, heti 1-2 alkaolmmal elég etetni, könnyen tartható, extra igénye egy 40W-os lámpaizzó.
Szerintem: Törpehörcsög vagy teknõs! nem hangosak és nincs velük sok baj! vagy a nyuszit.....azt csak szobában kell néha kiengedni:)
Ne haragudjatok, de igazság szerint én Ti helyetekben nem tartanék állatot, mert ez a lakótárs már bocsánat de elég idiótának tünik! De erre is van megoldás:Ne egyedül vegyétek meg az állatkát, hanem vigyétek el a lakótársat is !! Biztos találtok olyan állatkáat , amibe a lakótárs és ti is elsö látásra beleszerettek!!! Sok sikert!!!
Szerintem nektek a kanári madár lenne a legjobb választás.Szépen énekel, nincs szaga és kicsi helyen elfér.
hal olcsó is 5000 ezerbõl kijön növény hal kavics dísz aksi 3 havonta kell takarítani 1-2 naponta enni adni ugyan akkor nem túl nehéz én 30at etetek nap mint nap !!! jó a teki is csak ha elfelejtesz vizet cserélni rohadt büdös!
A játékboltban kapható inteaktív kutya, macska.Enni sem kér.Azzal nem lenne"baj".
nem a lábával kopogott az te, hanem a páncélja ütõdik neki az akvárium szélének, am a hörcsög a legigénytelenebb álatok közé tartozik, este van csak ébren, extra hogy naponta adni kell neki almát, ké naponta friss kaját, nyikorgás mentes futókerék kell neki, az almot teljes egészében 2 hónaponta kell cserélni, a wc sarkot heti 1 szer, illetve a házakat is akkor amikor a wc sarkot, csak kiszeded a ház alóla forgácsot, kidobod, raksz a helyére frisset, a többit nem kell cserélni, 2 hónapig is tiszta marad, itató kell csak neki, kökeményre száradt negyed kifli és boldogan él élete végéig, de a hörcsögöt egyedül tartsd, és nagy hely sem kell neki, 35x50 es ketrec elegendõ aranyhörcsögnek, törpe hörinek nagyobb kell mert nagyobb a mozgásigénye

Ha valakinek kreol bőre van, akkor neki milyen hajszín áll jól?

ha neked pl az van, neked milyen a hajszíned?

Legjobb válasz: a szõkéknek áll a legjobban:) fõleg,ha kék szemûek is.

a szõkéknek áll a legjobban:) fõleg, ha kék szemûek is.
Nekem kreol bõröm van és mogyoróbarna hajam a szemem pedig sötétbarna :)
Vigyázz, ki ne hulljon a hosszabbítástól!
nekem kreol+ szolizok is:DDDDDD és így most tökjol nézekiki az eredeti haszínem gyönyörû barna (volt), most fekete, hosszu.. eygenes.. nmerég lett hosszabbítatva:) sztem nagyon jo!
Csakis a természetes, minden férfi azt szereti a nõkön, én is és a haverjaim is utáljuk a festett hajú lányokat ... a hajfestés a vénasszonyoknak való!
ja és az eredeti világos.. mki csodálkozik rajta, de hát ez van
nekem kreol bõröm van, és nagyon világos a hajam ehhez képest... szerintem semmi baj ezzel :) nem érzem magam kiszõkített cigánynakXD:D
Sötét bõrhöz sötét haj illik, a kreol bõrû ember szõkére festve nem természetes és szinte kiabál, hogy nem eredeti.
Kreol bõrhöz + fekete haj! :D A szõke hajhoz fehér bõr illik, ahhoz nagyon elütõ lenne a kreol bõr (mint mikor egy cigány kiszõkítteti a haját.)
Természetesen a fekete..mert az illik hozzá.
a természetes a legszebb mindig[fiatal/fiatalabb korban] egyébként szerintem a fekete...mert gondolom eredeti kreol vagy...mert ha szolis kreol lennél, akkor barnát írtál volna :D szóval eredeti kreol bõr + fekete haj = exotikus szépség :P
Nekem kreol bõröm van, az eredeti hajszínem sötét szõke, a szemem kékes zöld...de több mint fél éve sötét barna (aki csak rápillant az feketének látja) és így eléggé "vad" külsõm lett! De ez bejön a pasiknak ;) Báááár szerintem lassacskán kiszõkítettem...valamilyen sötétebb árnyalatú szõkére :)

Ha valaki ért hozzá, segítene abban, hogy ez milyen alakhoz áll jól? (brazil alsó) Nekem nagyon tetszik, de nem tudom, előnyös-e.

Körte alakom van, 85-65-100. Felesleg nincs rajtam, lapos a hasam, bordám kilóg, ellenben nagyon széles a csípőcsontom, így a fenekem legszélesebb pontján is pontosan 1m a körméretem, de nem azért mert lóg rajta a háj. Hetente járok aerobicra is. 38-as konfekcióméretet hordok, 176 magas vagyok. Inkább a kisebb, vagy nagyobb fenekű lányoknak jó ez? Ha esetleg ez nem jó, szívesen fogadnék tanácsokat, hogy mi lenne előnyös.

Legjobb válasz: Amennyiben a combod is vastag,elöl is "magasabban"szabott az elõnyös.Nem tudom az ilyen divatos-e,de az ilyet érdemes használnod.

Amennyiben a combod is vastag, elöl is "magasabban"szabott az elõnyös.Nem tudom az ilyen divatos-e, de az ilyet érdemes használnod.
A kérdező hozzászólása: Igen vastagabb, fõleg combizmaim vannak. Az, hogy divatos-e, hidegen hagy :D Szívesen várok még meglátásokat, tanácsokat!
szia jó lesz én is ilyet akarok itt a kérdésem
A kérdező hozzászólása: Lehet elmegyek majd próbálni, aztán kikérem a párom meg egy-két barátom véleményt is. A magasabban szabottakban nekem mamabugyi-feelingem van sajnos, nem érzem kényelmesnek.
nagy seggen semmiképp nem mutat jól

Bútorterrárium aljára megmondaná nekem valaki, hogy milyen vízálló anyagot rakhatnék, hogy ha kiborul netán az állat vize, akkor ne rohadjon szét a fa?

Legjobb válasz: Azt gondolom, hogy az akváriumok mintájára lehetne egy üvegtálcát csinálni, ami éppen belefér a jelenlegi helyre! Szilikon kaucsukkal gyönyörüen össze lehetne ragasztani, kb 10 cm magas oldalakkal, aztán ha beleteszed a mostani helyre, akkor már csak egy tömítõcsíkot kellene a széleire körberagasztani, hogy ne hullhasson a kis hézagba semmi szennyezõdés!

Azt gondolom, hogy az akváriumok mintájára lehetne egy üvegtálcát csinálni, ami éppen belefér a jelenlegi helyre! Szilikon kaucsukkal gyönyörüen össze lehetne ragasztani, kb 10 cm magas oldalakkal, aztán ha beleteszed a mostani helyre, akkor már csak egy tömítõcsíkot kellene a széleire körberagasztani, hogy ne hullhasson a kis hézagba semmi szennyezõdés!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!! Nagyon jó ötletnek tûnik, de én azt találtam inkább ki, hogy kerti tó fóliát fogok odarakni szilikonnal körberagasztva. Könnyû tisztántartani.

Valaki, aki nagyon ráér és még a hallása is jó, az meg tudná nekem fejteni hogy ennek a dalnak : www.youtube.com/watch? V=9_72hR5um4Q a 0:59től kezdődő gitárjátéka milyen akkordokból áll?

Véleményem szerint az els? 3 akkord az Am C és E de a továbbiakat egyszer?en nem hallom ki, szóval megköszönném ha valaki leírná ide.

Legjobb válasz: nem jó a link szerintem.. mert nem hozza be csak a youtube fõoldalát..

nem jó a link szerintem.. mert nem hozza be csak a youtube fõoldalát..
A kérdező hozzászólása: Punnany Massif - Másfél hete


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!