Találatok a következő kifejezésre: Milyen állat ami (142 db)

Szaladt vagy ugrott már ki eléd valamilyen állat, amikor autóval mentél? Milyen állat volt? Esetleg valami különleges, pl. orrszarvú?

Legjobb válasz: ORRSZARVÚ? Te most Magyarországról beszélsz vagy Afrikáról? Amikor együtt utaztam ismerõsömmel egy õz szaladt ki az útra, de szerencsére nem történt semmi gond.

ORRSZARVÚ? Te most Magyarországról beszélsz vagy Afrikáról? Amikor együtt utaztam ismerõsömmel egy õz szaladt ki az útra, de szerencsére nem történt semmi gond.
Én fácánt ütöttem el. A hûtõrácsdísz és az egyik lámpa búra bánta.
Szerencsére még nem, de miután évenete többször vannak olyan balesetek ahol azért sérülnek/hallnak meg emberek mert kikerülnek egy állatot ezért ütköznek más jármûvel, eldöntöttem hogy nálam inkább az állatok járjanak rosszabbul. Visszatérve az orrszarvúra, állítólag franciaországban élnek vadon kenguruk amik több évtizede szabadultak el valahonnan, na az meglepõ lehet annak aki nem ismeri a sztorit és kiugrálnak elé.
Igen, sajnos már mindenféle. A legszerencsétlenebb egy fiatal õz volt: állt az árokparton, messzirõl észrevettem, lassítottam, lekapcsoltam a tompítottat majd dudáltam. Felkapcsoltam a lámpát, még mindig ott állt, gondoltam elgurulok elõtte egyesben. Amikor mellé értem izomból nekiszaladt a bal hátsó ajtónak.. A legrosszabb egy németjuhász volt, a semmi közepén mentem kb. 110-zel és kiugrott elém. Satufék, szentségelés, a kocsi bal sarka látta kárát. De hazáig eljöttem a jármûvel, nem volt vészes a sérülése.
Igen. Debreceni. Nem volt különös ismertetõjele, 12 egy tucat.
Egy erdõs részen egy macska. Szerencsére csak a rendszám esett le és új tartóval megúsztam.
Hát, vasmegyében idén nyáron sajnos a kocsim elé futott 2 nyúl, az elsõt simán kikerültem, de a második kanyarban, bokorból ugrott ki, esélyem nem volt még észrevenni sem sajnos és hallottam ahogy koppant a feje.. Másnap reggel a lökhárítómon maradt szõrbõl állapítottam meg, hogy nyuszi volt. Nagyon rossz élmény volt. Egyébként futott már ki elém õz, kutya, macska, róka, de azokat eltudtam kerülni.
Verebet ütöttem el amitõl kilyukadt a hûtöm. Bárány szaladt ki elém, 1 nyúl, pár õz, róka.
egyszer éjszaka mentem kamionnal (de kb 50nel mert rossz volt az út) és balról átlósan elõre felé megindult 1 vaddisznó mama és 3 kölyök, a 3 kicsin átmentem elsõ kerékkel hát elég rossz élmény volt... meg se mertem állni
Elém egy szerencsétlen õz ugrott ki. Szegény elcsúszott az aszfalton de satufékkel meg tudtam állni :-D Jah meg a legjobb mikor megkaptam a jogsim aznap az elsõ 200m-en egy emberke elfelejtett körülnézni neki se lett semmi baja csak az anyukája csuklott, de az elég intenzíven. :D
szerintem halakat tartsatok :)
Degu. Olyan édesen tartja az arcát, hogy simogasd.
A kérdező hozzászólása: Rágcsálót, hüllõt nem szeretnék és köszönöm, de a plüssön már tovább léptem.
Nagy szõrös pókot. Azzal se kell sokat törõdni. És olyan édi, ahogy tartja a potrohát, hogy simikézzed.
Törpesünt. Nem rágcsáló és nem is hüllõ. Éjszakai állat, nap közben alszik. Ha jó helyrõl veszed nyugodt és barátságos, lesimítja a tüskéit, lehet simogatni. Kétféle is van Magyarországon, amit lehet tartani, az egyik az afrikai fehérhasú törpesün (gyakoribb) a másik az egyiptomi füles sün.
Elõzõ vagyok. Az a baj, hogy ha "értelmesebb" állatot akarsz, mint pl görény, vagy macska, annak nem elég, ha keveset foglalkozol vele. Egyiknek sem.
Na a mi nyulunk való nektek. Reggeltõl estig döglik ketrecében, és ha kiengeded (szobatiszta, ha izgatott fõleg etetésnél akkor egy bogyó max. a szõnyegen) akkor párszor körbefutja az asztalt aztán felugrik a barátom ölébe és vagy egy fél óráig simogattatja magát, én dögönyözni szoktam. Miért nem szeretne nyulat?
A kérdező hozzászólása: Azért nem szeretne nyulat, mert szerinte büdös.
Fura egy párod van, ha szerinte a nyúl büdös, a görény meg nem. Magának a nyúlnak nincs szaga, és az alom se büdös gyakori takarítás mellett. A görénynek van egy alap pézsmaszaga, ami mindig árad az állatból. Ráadásul az ürüléke is elég hatásos vegyi fegyver, azt ajánlott hamar eltávolítani. A kritériumaitoknak leginkább a rágcsálók felelnek meg. Tengerimalac, csincsilla vagy patkány. Ezek a legszociálisabb állatok a kutya és a macska után. A többi állatot is lehet szeretni, például egy teknõst vagy egy leguánt, de viszontszeretni nem nagyon fog. Egy akvárium is jó választás lenne. A halakat persze nem lehet kiengedni és simogatni, de nagyon látványos növényzetet lehet nevelni, és a gazban úszkáló halakat is el lehet nézegetni órákig.
Plüss! Azzal nincs semmi gond!
Én a csincsillát választanám :) .Olyan kis puha, ugyanúgy kézhez lehet szoktatni, és éjjeli állat.De a tengeri malac is írtó aranyos.De tetszik még az iguana is.
Ja, és a patkányok szobatiszták!!!! Kiengedve, ha nyitva tartod a ketrec ajtaját, visszajárnak wc-zni.
Nekem két patkánylányom van. Imádom õket, õk is engem. Esténként tudok én is csak foglalkozni velük, ezért kell a kettõ, hogy napközben ne legyenek magányosak. Amikor hazaérek és meglátnak, már kapaszkodnak a rácsba és kéredzkednek kifele, nagyon aranyosak, meg bújósak. Kizárólag tenyésztõtõl vegyél, ne állatkereskedésben, mert azok nem biztos, hogy kézhez-szokottak. Nem fogyasztanak sokat, mindent megesznek, nagyon hálásak a jutalomfalatokért. És egyszerûen ÉDESEK. Aki még nem tartott, az nem tudja milyenek. Csak jókat tudok mondani.
tartsal valamilyen hullot. leguant, vagy zold viziagamat. esetleg kigyot. kigyora eleg havonta ranezni :D leguan es az agama pedig a gazdihoz ragaszkodo hullo. felismeri az embert, ha foglalkozol vele. kezbol etetheted (akar) a leguan zoldseg es gyumolcs evo, az agama pedig rovarokat eszik. szamomra a leguan a legszimpibb gyikfele. kesobb majd en is befektetek 1be. aranyos joszag. most egy pitonom van, de a kigyok oszton allatok. nem fognak szeretni :)
A görénynek nagy a mozgásigénye, nem tarthatod egész nap bezárva. A nyulat sem, ráadásul az még bogyóz is. Kiengedni egyiket sem lehet, ha nem vagytok otthon.
Macskát semmiképpen nem ajánlok. Nem azért, mert ribilliót csinál mire hazaértek (nekem is van 2, imádom õket, nem szoktak rendetlenséget csinálni). Hanem azért, mivel szerintem kevés ha csak este találkoztok, legalábbis pl. az enyéim nagyon ragaszkodók, több foglalkozást igényelnek napközben is.
Nekünk cicánk van, de nincs vele semmi gond:)
tengerikoca :D a legcukibb állatom eddig :D dumál, ha éhes, dorombol, ha szeretgeted, és bizonyos keretek közt még szobatiszta is :D imádom a kis disznót.
Teknõs. Mindent meghálál.
00:39-es vagyok. A nyúl bogyói és vizelete lehet büdös, de megfelelõ alommal (fapellet), táppal (Cuni Complete), bak nyúl esetében ivartalanítással ez kiküszöbölhetõ. Még anyum sem érezte a szagát, pedig minden szagra nagyon háklis, és a nyuszi lakásban van a nappalinkban.

Milyen az amikor a 7. -k sorfalat állnak és milyen banketre mennek a 8. -k?

Legjobb válasz: 7.-k csak sorban állnka és elõttük vonulnak el a 8.-k. A banketten van egy mûsor a tanároknak és utána buli. legalábbis nálunk...

7.-k csak sorban állnka és elõttük vonulnak el a 8.-k. A banketten van egy mûsor a tanároknak és utána buli. legalábbis nálunk...
nálunk a bankett arról szólt, hogy a 7.ikesek elbúcsúztak tõlünk(sírtak is:) )utána meg a tanárok búcsuzkodtak:D Mi nem bucsuztunk el a tanároktól csak szerenád volt:D a sorfal meg az hogy a 7.ikesek sorba állnak, és a 8.ikosok mellettük vonulnak el


A plazma-monitor is bocsát ki röntgen-sugarakat a síkjában, tehát amikor mellette állunk, amikor nem számítógépezünk? És milyen távolságig

Legjobb válasz: A plazma monitor alacsony feszültségrõl megy, nincs mérhetõ sugárzás. Inkább csak a hõt okádja magából.

A plazma monitor alacsony feszültségrõl megy, nincs mérhetõ sugárzás. Inkább csak a hõt okádja magából.

Milyen állat lehet az, ami leharapja a sün fejét?

Ma délután találtam egy viszonylag friss süntetemet a kert végében. Komplett hiányzott a feje, gerince is kivolt, és a darazsak szállták, de a hátsó része ép volt. Mi lehetett képes ilyenre? (A macskánk kizárt, egyrészt õ kicsi, nem is bírna vele, másrészt láttuk volna ha sebes a tüskéktõl.)

Legjobb válasz: Kutya.

Kutya.
Szegény süni. :( talán lepra
Bármi ami nála nagyobb. Macska, kutya, görény, nyest stb.
Az egy nagyon buta állat lehet, mert nem tudja, hogy utána szedegetni kell majd a pofájából a tüskéket.
Én is a görényt vagy a nyestet mondom. A minap halottam épp, hogy a legtöbb nyestféle kifejezetten szívesen fogyasztja a sünhúst. Azt, hogy melyik részét preferálja a legjobban szegényeknek, azt nem tudhatom. Abban viszont biztos vagyok, hogy nyest a városban is élhet.

Melyik az a házi állat ami nem eszik sokat, és házban van? Azaz nem a kertben. Mert nemtudom milyen háziállatot kérjek. Tovabbi info lent.

És hogy mondjuk azt irnatok pl.torpenyul,akkor megindokolnatok mert?es az is fontos hogy inkabb kistestu legyen,de sokaig eljen.mert volt egytorpehorim,aki szegeny csak ket evig elt.Mint altalaban minden torpehori.Es az is nagyon fontos hogy ne csoportban eljen.Hanem egyedul.szoval ne keljen neki tarsan venni.Elore is koszonm

Legjobb válasz: Plüss macit.

Plüss macit.
Hangyákat tarts !!! Nekünk is van egy- kettõ, mégsem adok enni nekik :P
2-4db japán tûzhasú gõte. Kicsik és lassú az emésztésük. Kb heti egyszer esznek egy körömnyi tubifexet. Állítólag huszonvalahány évig élnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm azoknak akik renedesen válaszoltak! Egyébként sok idõt tudnék vele lenni, nimcs olyan sok különórám.A pénzel sincs gondom.A teknõs és a macska jól hangzik! ;) 1.válaszoló! Nem teljesen ilyenre gondoltam.Plüssmackóm már amúgy is volt/van rengeteg!! :'D
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A plüssmaci elég jól hangzik :D Az a baj, hogy ahhoz, hogy erre a kérdésre normális választ tudjunk adni, tudnunk kéne rólad még néhány dolgot, pl. hogy mennyi idõd szánsz az állatra, mennyi pénzalapod van rá, mekkora helyed stb. Illetve az sem mindegy, hogy milyen kisállatot szeretnél: ölbe vevõset? simogathatót? interaktívat? vagy elég az, hogy csak nézegetni tudod? szõröset, pikkelyeset, tollasat? Kétlábút, négylábút, lábatlant? A nyuszikat nem csak az oltások és az érzékenységük miatt lõném ki, hanem át kellene alakítanod a szobád miatta: rág, kábeleket is, kis helyekre is befér ahonnan aztán vagy ki tud jönni vagy nem. Csincsilla, degu, tengerimalac, egér, patkány mind-mind társas lény. Teknõs: bonyolult, drága és nagy hely kell neki. [link] Halak: bonyolult. A Betta splendens egy nagyon jófej hal, elvan egyedül is, ráadásul szép is, egy 40 literes szûrõvel, fûtõvel, tetõvel ellátott akváriumban már el van, viszont akkor is tudni kéne az akvarisztika alapjait + túl sokat nem lehet simogatni. [link] Kutya, macska egyértelmûen túl foglalkozásigényes.
Egyik se való neked. Kutya, macska kilõve túl nagy felelõsség. Tengerimalac kilõve mert csoportosan él. Törpenyúl kilõve mert nagyon érzékeny, oltatni kell, nem neked való. Hörcsög, egér, patkány rövid ideig él. Papagáj maximum, de az meg hangos. Teknõs, de annak meg fagyasztott hal kell gondolom neked az is macerás.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nem tûnsz túl felelõsségteljesnek. Ha állatot vásárolsz, tudnod kell, hogy annak a kisállatnak te alakítod ki az életét, a kis világát. Igen, talán a skorpió nem igényel különösebb társaságot és sok ételt :D De egy állat nem csak táplálékot igényel, fizikai biztonságérzetre is szüksége van, valamint egészségesen kell tartani. Az orvosi költségeket is állni kell, meg az almot, a kisházat, fogkoptatót/csõrkoptatót és egyéb kis kiegészítõket. A törpenyúl szerintem azért nem jó (elég fiatalnak tûnsz), mert nagyon sok odafigyelést igényel. Egy nap alatt összepisili az almot (persze van neki nyusziWC de azt is csak cserélni kell), és ahhoz képest, hogy pici, sokat eszik :D A nyuszik nem alszanak egyhuzamban sokat, így számítani kell az éjszakai zörgésre-mocorgásra :) És ha ivarzik, irtó büdivé válik az ürüléke, hiába pucolod rendesen. Ami sokáig él és keveset eszik, az a teknõs. No persze neki olyan helyet kell kialakítani, ahol víz is van meg szárazföld is. Mikor nekem volt, az akváriumban volt egy fejtetõre állított virágcserép amire ki tudott mászni, fölé volt szerelve egy kislámpa, folyton süttette magát, élvezet volt nézni :) Van kimondottan teknõskaja - ilyen granulátum -, de májdarabokat vagy husidarabokat, kishalat , salátát is szereti. Keveset eszik, ha már nem kéri, inkább vedd ki, mert összemocskolja a vizét. (Ja, a másik, az a víztisztító berendezés, azt is csak meg kell ám venni) Szóval én a tekit ajánlom, igaz, hogy nem egy babusgatni való állat, de nagyon aranyos, meg lehet szeretni, és viszonylag gazdaságos a tartása.
Egy állatot nem csak etetni kell, vannak orvosi költségek is, a felszerelés sem olcsó, és foglalkozni is sokat kell vele. Ezeket tudod biztosítani neki élete végéig?
Skorpió.nem havonta 1 tücsök és nem is ürit!
Macska, mert minden illik rá amit kérsz.
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló. Nekünk soha nem is volt soha nincs és soha nem is lesz hangyánk a házban! NEM ROVAROKAT AKAROK! Ezt most elmondom mielõt valaki kiir mégegyet! Gyûlölöm a bogarakat.Olyan rondák..Blahh..és inkább játékos és cirógatni való állatra gondoltam.! Továbbra is várok véleményeket! ;)
te nemhogy nem mindent értesz.....fingod sincsXD
A kérdező hozzászólása: Na pont az ilyen ízetlenek kommentjét nem kérem... Te nem vagy tisztában azzal hogy segítséget kértem?!
de, tisztában vagyok... de az neked is feltûnhetett volna, h a processzor tipusát írtad le.... és ennyi infoval nem sokat tudok segíteni..
Bizony bizony, az alaplapod pontos típusa sokat segítene...
Ezüstös pikkelyke
Emberre ártalmatlan, nem csíp, nem harap.
Azt hittem másnál nincsenek. Úgy tûnik , tévedtem :D
Jah, ezustos pikkelyke. Gyulolom oket, olyan gusztustalanok...:S
Ezüstös õsrovar. Nem véletlen a neve; többszáz millió éves múltra tekint vissza.
http://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9gy%C3%B6l%C5%91_p%C3%B3k.. Szerezz be egy ilyet, garantáltan egyeduralkodó marad :D
ágyban???? Jóisten én tuti költöznék, ha az ágyamban is találnék ilyen gusztustalanságot!!! Nem lehet, hogy "vizes" fal mellett van az ágyad? Ezek a dögök a vizes sötét helyet szeretik hogy rohadnának meg...
én eddig vidéki kocsma vizeldéjében láttam, de lehet hogy ehetõ
Nálam is vannak. Még a Domestos sem írtja õket.
a vizes fal nem véletlen volt idézõjelben, de akkor jó, elmagyarázom... ha az ágyad olyan fal közelében van, aminek a másik oldalán vizesblokk (wc, csap, kád, mosogató etc...) van, akkor könnyen lehet hogy onnan mászik át ez a dög. Lehet hogy ártalmatlan, de ku*va gusztustalan...
A kérdező hozzászólása: Nem vizes a fal, sõt a központi fûtés miatt nagyon száraz a levegõ, és 24 fok van.
A kérdező hozzászólása: Tényleg ez az, megnéztem a wikiben. Amíg csak a fürdõszobában futkározott, még nem is bántam, de már találtam kettõt az ágyban, és ez már sok a jóból.
Szintetikus piretroidokkal lehet kiirtani õket, célzott permetezéssel. Tehát a feltételezhetõ útvonalukat, búvóhelyeiket kell megszórni.

Milyen állat (vagy akár növény) tenyésztése/termesztése az amit könnyû kis szobában kivitelezni és jövedelmezõ?

Arra gondolok hogy sokat hallottam ilyet hogy valaki pl kigyókat tart, a 3 nõstény kitol vagy 80 tojást aminek a darabját 8-10ezer forintért lehet eladni. vagy pl valami különleges csigafajról is hallottam amit jó drágán el lehet adni, na ilyenek érdekelnének ha valaki tud valamit :D mert nekem csak felületes a tudásom és nem tudom mi igaz, milyen fajt érdemes stb

Legjobb válasz: Kokacserje elég jól hoz... :D Amúgy nem tudom, fekete munka, akkor már inkább valami egyszerûbb dologba csalnék a helyedben. (Persze én nem csalnék)

Kokacserje elég jól hoz... :D Amúgy nem tudom, fekete munka, akkor már inkább valami egyszerûbb dologba csalnék a helyedben. (Persze én nem csalnék)
A kérdező hozzászólása: persze, én voltam anyád szobatársa :D
Hú de intelligens megnyílvánulás... Gondolom szakmunkás képzõben vagy kollégista.
A kérdező hozzászólása: mert megvolt anyád :D
és ehhez miért kell minden mondat végére smájli? :-D
A kérdező hozzászólása: igen, akkor félreértettetek :D koleszos vagyok és csak jó lenne egy kis plusz zsebpénz, ennyi a terv :D örülnék egy konkrét állatfaj nevének is mert nem minden csigára vagy pókra van kereslet :D
Igen csak ha nem vagy õstermelõ, akkor biztosan nem szerezhetsz jövedelmet adómentesen ebbõl sem. Sõt, azt hiszem õstermelõivel sem. De lehet hogy félreértettelek. Azthittem hogy jelentõs összegeket akarsz ezzel keresni. Ha csak annyi hogy tartasz pókokat, kígyót esetleg, egzotikus állatokat egyet kettõt az nem probléma. Csak kicsit rizikós, mert elpatkolhatnak. De amúgy, jó ötletek azok is, nem hinném hogy van jövedelmezõbb az egzotikus állatoknál ami szobában tartható. De utána kell nézni rendesen, mert tényleg szeretnek kimúlni sajnos.
Akváriumi halak, de fõleg növények. Meggazdagodni nem fogsz, de egy kis zsebpénzed lehet belõle.
A kérdező hozzászólása: :D:D maradnék a legál dolgoknál de amúgy korrekt ötlet. de nem értem a szemedben ez miért számít csalásnak, csak állatokat tenyésztenék és eladnám, ebben szerintem semmi megvetendõ nincs :D szóval várok még ötleteket!
Nevelj a hátadon bolhát, kilóját eltudod adni kiszárítva 70Ft-ért. Mást nem nézek ki belõled :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!