Találatok a következő kifejezésre: Milyen programok egy (174 db)

Milyen programokat ajánlanátok hétvégére ebben a hideg időben egy 2 hónapos párnak?

Voltunk már bulizni,haverokkal itt ott, de azokat ? találta ki .(mármint hogy menjünk..)És én is szeretnék mondani valamit,hogy menjünk ide-oda.

Legjobb válasz: Ha van pláza a közelben ott szétnézhettek, beszélgettek, esetleg egy forró csokit megisztok. Lehet filmezni valamelyikõtöknél, vagy moziba menni. Lehet pizzázni, valamilyen étterembe menni. Lehet jégkorizni. Akár valamelyikõtöknél fõzõcskéztek valamit, az is nagyon jó. Esetleg egy egész napot együtt töltötök, a végén pedig ott alszol nála/ott alszik nálad.. Ha leírod, hogy milyen témájú programokat szeretnél még esetleg tudok segíteni..

Ha van pláza a közelben ott szétnézhettek, beszélgettek, esetleg egy forró csokit megisztok. Lehet filmezni valamelyikõtöknél, vagy moziba menni. Lehet pizzázni, valamilyen étterembe menni. Lehet jégkorizni. Akár valamelyikõtöknél fõzõcskéztek valamit, az is nagyon jó. Esetleg egy egész napot együtt töltötök, a végén pedig ott alszol nála/ott alszik nálad.. Ha leírod, hogy milyen témájú programokat szeretnél még esetleg tudok segíteni..
szex
Attól , hogy meg vagy fázva még a kolbászt beteheti a nunidba.
AKKOR MEG FÕLEG!!!! :)
A kérdező hozzászólása: megvagyok fázva :D
Csatlakoznék az elsõ hozzászólóhoz. Ilyen hideg idõben egy 2 hónapos párnap össze kell bújnia, fõleg hogy te most beteg is vagy, képzeld milyen rossz lenne, ha meg is fáznál? Tessék szépen otthon maradni, befûteni, pizzát rendelni és... a többit a fantáziádra bízom. :)
A kérdező hozzászólása: de hétvégére pont meggyógyulok!:)
na bazz beteg is vagy ötleted is, sztem hagyd ezt a program kitalálást, nem kell erõltetni azt ami nem megy :P
A kérdező hozzászólása: hát mindketten 20 felett vagyunk. Pláza sajna nincs a közelben. Meg annyira pénzünk sincs.Ha mennénk is enni, azt õ fizetné, azt meg úgy nem akarom :) fõzés volt a program, csak beteg vagyok sajnos :D úgyhogy én kifogytam az ötletekbõl..
hát ha úgy érzitek h itt az ideje feküdjetek le a jó meleg szobába nem fogtok fázni(: ha esetleg újítást akartok akkor beszéljetek egy másik párral és mehet 4esbe..
szerintem egyértelmü...

Jön hozzánk 3 napra egy japán cserediák lány. Milyen programokat csinálhatnánk közösen, hova lenne érdemes elvinni? Lesz nekik városnézõ körút. Azon kívül érdekes, élvezetes programok?

17 éves, szeret fõzni. De nem tudom mit csinálni szívesen. Szeretnék neki sok örömet okozni, ameddig nálunk van, hogy szeressen Magyarországon lenni, megmutatni neki a magyar vendégszeretetet. Esetleg milyen kis ajándékkal lephetném meg, amit kis emlékként õrizhetne?:)

Legjobb válasz: Hol laksz? (Melyik városban?) Vidd el múzeumba, mutass meg neki környékbeli nevezetességeket. Pl. ha budapesti vagy, akkor sétáljatok egyet a belvárosban, a Váci utcában, Gellérthegy, Vár, Citadella, Nemzeti Múzeum, esetleg Gyermekvasút, Libegõ, stb. Készíts neki saját kezûleg valamit, ami magyaros (pl. köss neki egy piros-fehér-zöld sálat). Vagy vegyél neki egy Magyarországról szóló könyvet japánul vagy angolul, és írj bele neki valamit.

Hol laksz? (Melyik városban?) Vidd el múzeumba, mutass meg neki környékbeli nevezetességeket. Pl. ha budapesti vagy, akkor sétáljatok egyet a belvárosban, a Váci utcában, Gellérthegy, Vár, Citadella, Nemzeti Múzeum, esetleg Gyermekvasút, Libegõ, stb. Készíts neki saját kezûleg valamit, ami magyaros (pl. köss neki egy piros-fehér-zöld sálat). Vagy vegyél neki egy Magyarországról szóló könyvet japánul vagy angolul, és írj bele neki valamit.
Ha szeret fõzni, esetleg csinálhatnátok valami tipikus magyar kaját együtt :) Kérdezd majd meg tõle, a városnézésen miket láttak, és ami esetleg kimaradt, oda vidd el. Olyan helyre nem érdemes, amit már elõtte közösen megnéztek :) Ezen kívül akármilyen közös programot kitalálhatsz, például elviheted valamelyik gyógyfürdõbe (ha budapesti vagy). Szintén Bp-n van egy nagyon hangulatos teázó, amikor nekünk voltak cserediákjaink (németek) állandóan oda jártunk velük, imádták. Ha érdekel, írj privit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az ötleteket, de székesfehérvári vagyok! Itt nincs olyan sok hely, ahová betudnánk ülni, vagy egyszerûen csak izgalmas lenne. De mindenképp kitalálok valamit, mert nem szeretnék csak úgy egyszerûen itthon ülni és TV-t nézni vele... :)
Fõzzél neki ízletes lizset :DD

Egy hétvégét Karkkóban tolunk párommal és pár barátjával. Milyen programokat ajánlotok?

Elso alkalom a városban. Milyen programokat ajánlotok? Hol érdemes megszállni? Melyik negyedben?

Legjobb válasz: Mi a belvárosban laktunk egy hostelben. Nagyon jó ára volt, szuper volt a reggeli és minden nap volt valami extra. A nevére már nem emlékszem, de ha szeretnéd megpróbálom megkeresni. Leírom a mi programunkat: 1 nap belváros itt csak egy délutánunk volt, emrt 1 körül érkeztünk 2. nap Birkenau és auschwitz (bocsi ha rosszul írtam le) 3. wieliczkai sóbánya , délután krakkói vár, zsidónegyed.

Mi a belvárosban laktunk egy hostelben. Nagyon jó ára volt, szuper volt a reggeli és minden nap volt valami extra. A nevére már nem emlékszem, de ha szeretnéd megpróbálom megkeresni. Leírom a mi programunkat: 1 nap belváros itt csak egy délutánunk volt, emrt 1 körül érkeztünk 2. nap Birkenau és auschwitz (bocsi ha rosszul írtam le) 3. wieliczkai sóbánya , délután krakkói vár, zsidónegyed.
1: belváros, Rynek Glowny, séta-séta-séta, egészen a Wawelig 2: Wieliczka, délután zsidó negyed 3: Wawel, székesegyház, fõtéren a dómban megnéztük az arany oltárt, amit csak meghatározott idõkben nyitnak ki Hatalmas nagyokat lehet sétálni, hangulatos város. itt laktunk: http://www.booking.com/hotel/pl/europejski-krakow.hu.html?si..
A kérdező hozzászólása: Koszonom!

Milyen programmmal lehetne a 6 gigás filmet összetömöríteni egy DVD-nyire?

Legjobb válasz: Pl. DVD Shrink progival http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.ph..

6 Gb-os milyen filmet? *.avi? DVD9-es lemezrõl szedted? egyéb?
A kérdező hozzászólása: dvd-rõl szedtem le.

Kedves kisbabat nevelo anyukak, nektek milyen a napirendetek, mozdultok-e el a babatok, kisgyermeketek mellol, ha van segitseg gyermekfelugyeletben, milyen gyakran, s milyen programokat tudtok szervezni a kikapcsolodasra? Egy 9 honapos baba anyukaja

Legjobb válasz: külföldön elek, egyedül vagyok egesz nap a babaval amolyan gyes vagy gyed vagy nemtudom otthon hogy hivjak micsodan. reggel felkelünk lustalkodunkközben eszik aztan kimegyünk ha jo idö van 11elött valamikor setalni aztan alszik kicsit közben van idöm fözni utana ha felebredt jatszunk aztan eszik utana kicsit el van egyedül akkor en is eszek aztan megint elalszik, olyankor takaritok mosok vasalok, stb. amire idöm van, aztan felkel, uzsonnazik jatszunk vagy kimegyünk megint aztan fürdes vacsi es alvas. igy telnek a mindennapok, eleg unalmas, de se ismerös se mas akire ra tudnam bizni vagy legalabb egy kicsit atjönne. Neha nehez, plane a nyügösebb napokon, de szeretem a gyerekem es probalom elvezni amennyire csak lehet mert soha többe nem lesz mar kisbaba. 5 hos baba anyukaja

külföldön elek, egyedül vagyok egesz nap a babaval amolyan gyes vagy gyed vagy nemtudom otthon hogy hivjak micsodan. reggel felkelünk lustalkodunkközben eszik aztan kimegyünk ha jo idö van 11elött valamikor setalni aztan alszik kicsit közben van idöm fözni utana ha felebredt jatszunk aztan eszik utana kicsit el van egyedül akkor en is eszek aztan megint elalszik, olyankor takaritok mosok vasalok, stb. amire idöm van, aztan felkel, uzsonnazik jatszunk vagy kimegyünk megint aztan fürdes vacsi es alvas. igy telnek a mindennapok, eleg unalmas, de se ismerös se mas akire ra tudnam bizni vagy legalabb egy kicsit atjönne. Neha nehez, plane a nyügösebb napokon, de szeretem a gyerekem es probalom elvezni amennyire csak lehet mert soha többe nem lesz mar kisbaba. 5 hos baba anyukaja
A gyerekem 2 hetes kora óta kinyitom minden nap, délután az üzletemet, hátul pihenget, amíg jönnek a vevõk. Mondjuk nagy hajtás nincsen, senkinek nincs elég pénze. Ebbõl láthatod, hogy segítségem az nincs. Majd nyaralni megyünk külföldre, persze gyerekkel. Szórakozni egyedül járok.
Hát nem túl sokszor van lehetõség kimozdulni...:(( Anyukám van egyedül ( a másik mama messze lakik), igaz, õ bármikor jön, ha kérem, ilyenkor bemegyek a városba egy kis shoppingra. De ez már nem olyan, mint régen! Egyrészt sok minden egyebet kell beszerezni, elintézni - nem sok idõ jut a sétára, üzletekre. Ha be is megyek 1-2 helyre, gyorsan kell átnéznem a kínálatot, mert mindig szorít az idõ. Jobb esetben hetente egyszer összejön, de van, hogy csak kéthetente. A férjemet hosszú idõre nem lehet a babával hagyni, õ nem igazán tudja ellátni, sajnos. program nem jellemzõ, mi elég nehézkesnek találjuk a gyerekkel való mozgást (kaja, pelus, babakocsi stb). Ez egy ilyen idõszak, valahogy túléljük, nem tart örökké...11 hónapos kislány anyukája
én egyetemre járok, az a kikapcsolódás, addig anyósom vagy anyukám vigyáz a kicsire. Szórakozni kettesben járunk a párommal, pizzázni, kirándulni a kicsivel, táncolni, bulizni nélküle. Keresztszülõk külföldön élnek, hozzájuk megyünk idén nyaralni. Bevásárolni, ügyintézni, mindenhova visszük a gyereket is, még fodrászhoz is. Ha itthon vagyok, nincs szükségem segítségre, elboldogulok egyedül. 4 és fél hónapos a kisfiam.

Valaki mondjon már egy olyan programot amivel a gyerekek a paródiákat szokták csinálni! Milyen programokat ismertek?

Mert én is csinálnék ilyen dolgokat de nemtudok egy programot se rá. hogyan csinálják ezeket?

Legjobb válasz: Pontosan milyen paródiát akarsz készíteni? Hang és videóvágáshoz ott van pl. a Sony Vegas.

Pontosan milyen paródiát akarsz készíteni? Hang és videóvágáshoz ott van pl. a Sony Vegas.
A kérdező hozzászólása: Köszi majd megpróbálom mert olyan paródia kéne amelyre csak bele kell beszélni úgy hogy az eredeti szinkron ki van véve, néha meg úgy hogy csak a zene megy de a szinkronbeszéd ki van véve :)

Jehovák! Milyen egy kongresszus nálatok? Milyen programok vannak?

Egyik barátn?m elhívott magukkal és szívesen el is mennék megnézni. Hogyan illik öltözködni/smink/cip?? Én,mint nem Jehova nagyon ki fogok lógni? A válaszokat el?re is köszönöm!

Legjobb válasz: Jehova amúgy Isten neve. Õk Jehova tanúi.

Jehova amúgy Isten neve. Õk Jehova tanúi.
szia. én sem vagyok az, de voltam már páron. Hát meg fogsz lepõdni mert a Tanúk nagyon kiöltözködnek, a legszebb kosztümjükbe, a legnagyobb sminkben, még a 3 éves kisfiúk is öltönyben vannak, a kislányok meg , , báli" ruhában. Neked mint érdeklõdõnek nem kell semmi extra, csak valami elegánsabb nadrág vagy szoknya, egy blúzzal. A sportcipõt és farmert hanyagold. Nem fogsz kilógni mert minden gyülekezetben vannak érdeklõdõk, neked felolvasnod sem kell, meg semmi ilyen, csak csendben végignézni. Bibliát és Õrtornyot vigyél magaddal, bár van hogy adnak.
Javhe az Isten neve allitolag...De Jehovanak mondjak ezek itthon.
Elsõ vagyok. Nem fog megzakkani, attól hogy megnéz egy másik vallást. Az is egy közösség, és nagyon közvetlenek ott az emberek. Nem fogják kényszeríteni hogy keresztelkedjen ki meg ilyenek.
Szia! Én nem vagyok Jehova Tanúja, de ismerõsöm az, és voltam már Királyság Teremben. Igen, eléggé ki szoktak öltözni, ezzel is megtisztelik Istent és egymást. Gondolom, lány vagy, ne nadrágot vegyél fel, hanem szoknyát! Szerintem tetszeni fog, amit látsz majd, igaz, hogy én sok mindenben nem értek egyet ezzel a vallással, de nagyon nagy pozitívuma, hogy a hívõk olyanok, mint egy nagy család, kedvesek egymással, összetartóak, segítik egymást, én nagyon jól éreztem magam velük, pedig sose akarnám felvenni ezt a vallást. Aki fikázza õket, az nyilván soha nem járt még közöttük.
úr isten, el ne menj, ha nem akarsz megzakkanni !!
tiszta ruhát vegyél, mellõzd a szélsõséges sminket, vagy szélsõséges feliratokat pl. a ruhádon. Ha ezt megfogadod, Te sem fogod úgy érezni, hogy kilóg a sorból vagy mindenki Téged néz. Bárhogy öltözöl, nem fognak kidobni, szerintem kinézni sem, de Te kellemesebben fogod érezni magad. A nõk általában szoknyát vesznek, ami nem rövid. Egy barátnõm volt gyülekezetben és zavarta, hogy õ nem szoknyát vett. Rajta kívül szerintem senki más nem foglalkozott vele...
Akkor biztosan fogunk találkozni, még ha nem is ismerjük egymást. Azt megkérdezhetem, hogy hova valósi a barátnõd? Lehet, hogy ismerem õt.
Kedves kérdezõ! Voltál a kongresszuson? Ha igen, hogy érezted magad?
kösz nem nem hiszek a jehovák által kitalált mesékben református vagyok majd megkapjátok érte a büntetést istentõl majd a tisztítótûz megtisztít.
ne menj el csak beléd beszélik a sok szarságot mind nem igaz amit ezek állítanak Jézust nem kõoszlopra feszítették hanem keresztre meg az sem igaz hogy Jézusnak volt testvére ne higgy nekik.
Kedves utolsó. Ha nem vetted volna észre, a kongresszus már rég elmúlt, még tavaly volt. Miért ne menne el? Így legalább el tudja dönteni, hogy igaz-e az a sok rágalom, amit a hozzád hasonlók mondanak. Ki mondta neked, hogy Jézust kõoszlopra feszítették? Mi csak azt tanítjuk, hogy nem kereszt, hanem egy "egyenes", általában láton álló fa. A testvéreivel kapcsolatban is tudok neked írásszöveget a Szentírásból, persze ha tényleg érdekel.
00:02 voltam, gondolom, akik lepontoztak, szintén nem ismerik közelebbrõl Jehova Tanúit :)
A kérdező hozzászólása: Én is a szegedi ülésre megyek. Sajnos szombaton nem tudok menni, mert az osztályunk ebédet szervez és már megígértem, hogy elmegyek. Ha el nem felejtem, megírom, hogy milyen volt :) . Köszönöm az eddigi válaszokat!
A kongresszus úgy zajlik, hogy van egy bevezetõ ének (nagyon jó látni azt a kb 2000 embert, amint egyszerre énekel). Ezt követi egy ima. Utána elkezdõdnek a programok. Délben ebédszünet, itt jó alkalom van arra, hogy az ember beszélgessen a hittársaival, pihenjen, sétáljon kicsit. Majd jön a délutáni ülésszak, szintén egy énekkel, a végén pedig ének és záró ima. Attól függ, melyik nap mész, az egyik nap van a keresztelkedés, ilyenkor azok a személyek, akik akkor keresztelkednek, az elsõ sorban foglalnak helyet, és lesz egy keresztelkedési beszéd, ami nekik szól, majd megkeresztelkednek. Van egy másik program is, ami nagyon érdekes lehet, ez a dráma. Ez olyan, mint egy rövid színházi darab. Egy bibliai történetet játszanak el. Általában minden kongresszuson kapunk valamilyen ajándékot (könyv, füzet). Remélem, jól fogod érezni magad. Ha nem felejted el, utána írd meg, hogy milyen volt.
Nagyon örülök, hogy úgy döntöttél, elkíséred a barátnõdet. Biztos vagyok benne, hogy jól fogod érezni magad. Ha az ember elmegy bármilyen rendezvényre, általában felöltözik. A nõk szoknyában vagy ruhában vannak, a férfiak ing, nyakkendõ, öltönynadrág. Ezzel is tiszteletet adva Istennek. Az alapelv: 1Timóteusz 2:9-10: "Az asszonyoktól hasonlóképpen azt kívánom, hogy jól rendezett ruhában, szerénységgel és józan gondolkodással ékesítsék magukat, nem különféle hajfonatokkal, meg arannyal vagy gyöngyökkel vagy nagyon drága ruhanemûvel, hanem úgy, ahogy a magukat istentisztelõnek valló asszonyokhoz illik, nevezetesen jó cselekedetekkel." Tehát nem feltûnõ (kivágott, túl rövid vagy feliratos) ruha, szintén nem túl erõs smink, stb. Amúgy mindenkinek más az ízlése, ezért pedig nincs jogunk elítélni senkit. Megkérdezhetem, melyik kongresszusra készülsz? Mi 28-30án megyünk Szegedre.
A kérdező hozzászólása: A kérdésre válaszoljatok...Köszönöm
A kérdező hozzászólása: Jó, tudom elnézést.
A kérdező hozzászólása: Amúgy csak azért megyek, mert ha már elhívott nem illik visszamondani.Nem akarok hozzájuk csatlakozni vagy ilyenek. Csak szeretném látni, hogy náluk ez hogy megy. Szerintem ez még nem bûn.
kösz nem nem hiszek a jehovák által kitalált mesékben református vagyok majd megkapjátok érte a büntetést istentõl majd a tisztítótûz megtisztít. ______ Bár a kérdezõ azt mondta: "A kérdésre válaszoljatok", nem tudom elengedni, és elnézést a kérdezõtõl! Nem szándékom egyetlen vallást sem a másik fölé emelni vagy éppen süllyeszteni, de a református meséket elhiszed...? ismét bocs!!!!!!

Szertenék egy dalt írni, mivel tudom felvenni, vagy, milyen programok vamnak, ahol, szerkeszteni tok egy dalon, vagy egy olyan program, amibe beilleszted a számot és pl egy szót, meghosszabbítasz?

Mivel ez csak egy kis hobby nekem, mer még csak 12 vok, nem fogok elmenni stúdiókba, mertt ez lenne az első dalom, de úgy érzem, hogy jó. A szobámba szeretnék csak valami programot, vagy, amivel felkell venni. Van laptopom, amire rálehetne telepíteni a programot, légy szives írjatok minnél többen!

Legjobb válasz: Szia! Nem szeretnélek eltántorítani ettõl, nagyon jó ötlet, de szerintem várj még 2-3 évet. Egy laptoppal ezt nem lehet megcsinálni. Ahhoz, hogy szép minõségben, hibák nélkül felvegyél egy dalt, ahhoz stúdió kell, vagy legalább is egy stúdió mikrofon, ami nem olcsó mulatság. Még egyszer mondom, nem akarlak eltántorítani ettõl, nagyon jó, hogy ilyen fiatalon ilyen ambícióid vannak, de szerintem ha igazán akarod akkor megéri várni. :)

Szia! Nem szeretnélek eltántorítani ettõl, nagyon jó ötlet, de szerintem várj még 2-3 évet. Egy laptoppal ezt nem lehet megcsinálni. Ahhoz, hogy szép minõségben, hibák nélkül felvegyél egy dalt, ahhoz stúdió kell, vagy legalább is egy stúdió mikrofon, ami nem olcsó mulatság. Még egyszer mondom, nem akarlak eltántorítani ettõl, nagyon jó, hogy ilyen fiatalon ilyen ambícióid vannak, de szerintem ha igazán akarod akkor megéri várni. :)

Milyen programokat ajánlotok egy rendezvényre, gyerekeknek? (Lent kifejtem)

Sziasztok!

Legjobb válasz: horgászós játékot nagyon szokták szeretni, meg ha van valami akadályverseny vagy hasonló, akár csak futás oda-vissza,akár csapatban is. lehet kötelet húzni, zsákban ugrálni, tojást kanálon vinni, fellógatott lekváros kenyeret enni hátratett kézzel. a nagyobbakkal lehet koncentrációs játékokat játszani pl: körben álltok, mindenki elnevezi magát egy állatról. középen áll valaki összetekert újságpapírral és az a feladata hogy elõbb rácsapjon a megnevezett "állat" fejére mint ahogy az egy újabb állatot kiált. Akire sikerül rácsapni mielõtt másik állatot kiáltana azal helyet cserél és õ lesz a csapó ember középen... vagy hasonlók. vagy kulcsos játék: két sor emberke áll egymással szemben, a párok 1-es, kettes hármas stb vannak számontartva. középre le van téve egy kulccsomó. a játékvezetõ kiált egy számot, és a megnevezett pár mindkét tagjának az a célja ,hogy a maga sorába visszajusson a kulccsal anélkül, hogy a másik megérintené. a játék elõre meghatározott pontszámig folyik.

horgászós játékot nagyon szokták szeretni, meg ha van valami akadályverseny vagy hasonló, akár csak futás oda-vissza, akár csapatban is. lehet kötelet húzni, zsákban ugrálni, tojást kanálon vinni, fellógatott lekváros kenyeret enni hátratett kézzel. a nagyobbakkal lehet koncentrációs játékokat játszani pl: körben álltok, mindenki elnevezi magát egy állatról. középen áll valaki összetekert újságpapírral és az a feladata hogy elõbb rácsapjon a megnevezett "állat" fejére mint ahogy az egy újabb állatot kiált. Akire sikerül rácsapni mielõtt másik állatot kiáltana azal helyet cserél és õ lesz a csapó ember középen... vagy hasonlók. vagy kulcsos játék: két sor emberke áll egymással szemben, a párok 1-es, kettes hármas stb vannak számontartva. középre le van téve egy kulccsomó. a játékvezetõ kiált egy számot, és a megnevezett pár mindkét tagjának az a célja , hogy a maga sorába visszajusson a kulccsal anélkül, hogy a másik megérintené. a játék elõre meghatározott pontszámig folyik.
Állatjárások (Játszhatja 3 éves kortól 3-25 gyermek) A gyermekek nagyon szeretik utánozni az állatok hangját, járását, ezért igen kedvelt játék a következõ, és partikon is kivitelezhetõ úgy lakásban, mint az udvaron. A játszóterep egyik oldalán sorakoznak a játékban résztvevõ gyerekek. Ha nincs elég hely, egymás elõtt is állhatnak. Ha a játékvezetõ azt mondja például, hogy "Jönnek a kutyák", akkor minden gyermek négykézlábra ereszkedik, és átmászik a szemközti oldalra. Vakkantani szabad, de harapni, rúgni nem! Aki átért feláll, megfordul és megvárja, míg mindenki meg nem érkezik. Drukkolni hangosan is szabad, sõt kötelezõ... Most másik állatnévvel visszaküldi õket a játékvezetõ: "Mennek a cicák" mondással. A gyerekek a macska mozdulatait utánozva mennek vissza a túloldalra, de most nem ugatva, hanem nyávogva. Így járkálnak egyik oldalról a másikra. Ha kevésbé ismert állat járását szeretnénk, hogy utánozzanak, elõtte mutassuk be azt. Pár állat, amelynek járását könnyû utánozni: - cica - kézen és lábon járva, egészen puhán, miau. - kutya - kézen, térden, négykézláb, vau-vau... - gólya - fél lábon ugrálva, karok széjjel, kelep-kelep - veréb - páros lábon ugrálni - csivi-csivi - ló - az egyik lábon elõre ugrani, a másikat utána húzni, nyihaha-nyihaha. - medve - cammogva, egyszerre mozdul a jobb kéz és jobb láb, majd bal kéz bal láb, a test elõre dõl, brumm, brumm... - nyúl - a földön guggolva két kéz elõre nyúlik, lábbal utána ugrani, makk... makk... - béka - két kézen támaszkodva hátrarúgni, brekeke, brekeke... - rák - hátrafelé a földre leülni, majd kézen, lábon támaszkodva haladni anélkül, hogy leülnének. - fóka - a földre lefeküdve támasztott karokon húzódzkodni elõre, a lábak összezárva, lábfejek szétnyitva, ú ú ú Jármûveket is utánozhatunk: - repülõ - szétterjesztett karokkal köröznek, brrr... - evezõs - karral elõre hátra mozogni. Féltek a farkastól? (Játszhatja 3 éves kortól 6-20 gyermek) A gyerekek a játszóhely egyik oldalán felállnak, velük szembe, legalább 25 lépésre egyikük, mint farkas áll. A farkas megkérdezi a gyerekektõl: "Féltek a farkastól?" Ha igennel felelnek, akkor a farkas válasza: "Akkor megyek én", és elindul a gyerekek felé. H azt mondják, hogy nem, akkor a farkas ezt kiálltja: "Akkor gyertek ti", és a gyerekek közelednek feléje. A gyerekek a választ elõre megbeszélik, hogy mindannyian ugyanazt feleljék, vagy pedig egy vezért választanak, akinek a feleletét mondják õk is. A farkas igyekszik valakit megfogni. Ha sikerült, a megfogott lesz az új farkas, ha nem sikerül, õ marad továbbra is az. Megy a repülõ (Játszhatja 3 éves kortól annyi gyerek, amennyi összegyûlt a szobában.) A szoba két oldalán egymással szemben foglaljanak helyet a gyermekek. Sorban mindenkit megkérdezünk, hogy mit szeretne utánozni. Csak olyant lehet választani, amit hanggal vagy mozdulattal utánozni lehet, például autót, repülõgépet, gólyát, mackót, katonát stb. A játékvezetõ hangosan mondja az egyik választott nevet, pld. repülõ. Ekkor ez a gyermek feláll, és búgva, kezét széttárva átmegy a túlsó oldalra, és ott leül. Ha már ezt értik, különbözõ feladatokat mondhatunk: pld. az autónak azt, hogy menj a kutyáért, ültesd magad mellé, és hozd vissza! Bátortalan, félénk gyermekek számára jó alkalom, hogy hozzászokjanak az önálló szerepléshez. Az esetleges kavarodáson nevethetünk... Melyik dal? (Játszhatja 3-4 éves kortól 3-25 gyermek.) A játék feltétele, hogy mindenki tudja ugyanazokat a dalokat, amelyeket majd fel kell ismerniük a gyerekeknek. A játékvezetõ szöveg nélkül énekeljen egy dalt. Aki felismeri, az nyújtsa fel a kezét. Az ének végén az elsõ gyermeket, aki felemelte a kezét, megkérdezzük, hogy melyik dalt hallotta. Ha hibázott, a követezõ gyermeket kérdezzük meg. Nagyobb gyerekeknél az énekelhet legközelebb, aki kitalálta az elõzõt. Arra vigyázzunk, hogy dallaménekelésben mindenki sorra kerüljön, ne csak a legjobb hallásúak. Nehezíthetjük a játékot azzal, ha nem az egész dalt, hanem csak egy részét vagy ütemét hallják, és errõl kell felismerniük az egészet. A ráismerés után mindig énekeljük el az egész dalt együtt és most már szöveggel.
Bár nem tudom melyik városban vagy, de ilyesmi mindenkit elvarázsol :) http://www.facebook.com/BubbleflashEger idõkitöltésnek is jó a programok között

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!