Találatok a következő kifejezésre: Milyen következmények ha vki (2 db)

Mit jelent az, hogy ha vkit kitagadnak? Milyen következményekkel jár?

Gondolom az illet? nem örököl semmit sem. A kitagadás korhoz van kötve? Milyen "feltételekkel" lehet valakit kitagadni? (pl már nem lakik a családi házban...)

Legjobb válasz: e) erkölcstelen életmódot folytat; Na de ez mi ez?? Mi az hogy erkölcstelen??Nyilván ha a farkát az ablakban mutogatja,de mi számít még annak és mi határozza meg az erkölcsösséget és ki dönti el hogy mi az erkölcstelen??

Na jó!!De mi számít erkölcstelen életvitelnek??Ezt magyarázza el valaki....mert valakinek már az is erkölcstelen hogy hetente le megy az XY kocsmázni...
hetente 2 szer vagy 1 szer kocsmázni
e) erkölcstelen életmódot folytat; Na de ez mi ez?? Mi az hogy erkölcstelen??Nyilván ha a farkát az ablakban mutogatja, de mi számít még annak és mi határozza meg az erkölcsösséget és ki dönti el hogy mi az erkölcstelen??
Hát tudtommal, ha valaki pl. rendszeresen eljátssza a család pénzét, és ezt követõen még részegen is tántorog haza, akkor azt már el szokták fogadni. :) Egyébként ez nem egy pontosan definiált kategória, adott esetben vizsgálják mindig, hogy a kitagadás jogos volt-e, vagy sem.
Az örökhagyó dönti el, hogy szerinte mi az erkölcstelen. Amennyiben a kitagadott örökös ezt sérelmesnek tartja, úgy megtámadhatja a végrendeletet, ezesetben a bíróság dönt. Az erkölcstelen egyébként pont nem azt jelenti, hogy valaki a farkát mutogatja, hanem az erkölcstelen ÉLETVITEL a lényeg, amely nem felel meg a társadalom által általánosan elfogadott normáknak, elvárásoknak, a társadalom értékítéletét sérti.
Nincs feltételekhez kötve a kitagadás. Teljesen kitagadni nem lehet, a köteles rész mindenképp jár (a normál örökség fele)
Elsõ, tévedsz, a dolognak pont az a lényege, hogy akit kitagadtak, az kötelesrészre sem lesz jogosult. Ez a kitagadás lényege. Ugyanakkor ennek nagyon szigorú szabályai vannak, amikor a Ptk. konkrétan, pontosan meghatároz, és csak ezen okok miatt lehet valakit kitagadni. Ptk.: Kitagadás Ptk.662. § Nem jár kötelesrész annak, akit az örökhagyó végintézkedésében érvényesen kitagadott. A kitagadás csak akkor érvényes, ha a végintézkedés annak okát kifejezetten megjelöli. Ptk.663. § (1) Kitagadásnak van helye, ha a kötelesrészre jogosult a) az örökhagyó után öröklésre érdemtelen lenne; b) az örökhagyó sérelmére súlyos bûncselekményt követett el; c) az örökhagyó egyenesági rokonainak, házastársának vagy bejegyzett élettársának életére tört, vagy sérelmükre egyéb súlyos bûntettet követett el; d) az örökhagyó irányában fennálló törvényes eltartási kötelezettségét súlyosan megsértette; e) erkölcstelen életmódot folytat; f) jogerõsen ötévi vagy azt meghaladó szabadságvesztésre ítélték. (2) Házastársát vagy bejegyzett élettársát az örökhagyó házastársi, bejegyzett élettársi kötelességet durván sértõ magatartása miatt is kitagadhatja. Ptk.664. § (1) A kitagadás érvénytelen, ha okát az örökhagyó végintézkedése elõtt megbocsátotta, utólagos megbocsátással pedig a végintézkedés visszavonása nélkül is hatálytalanná válik. (2) Ha a kitagadás érvénytelen, az örökösnek kötelesrészre van igénye. Az utólagos megbocsátással hatálytalanná váló kitagadás esetében az örökös az általános szabályok szerint örököl.
A kérdező hozzászólása: lehet, hogy hülye kérdést teszek fel, de megpróbálom: utánajárnak, hogy vkit jogosan tagadtak ki? pl a család azt állítja, hogy vki életére tört vagy erkölcstelen (stb), akkor megkérdezik a kitagadottat, hogy valóban így van-e? huh, jobban nem tudom megfogalmazni :D
A kérdező hozzászólása: khm, esetleg az én kérdésemre is válaszolnátok?:D
A közjegyzõ (aki a hagyatékot átadja) nem nyomozó hatóság, és nem is szolgáltat igazságot, ennélfogva õ csak akkor adja át a hagyatékot, ha nincs vita semmilyen kérdésben. Egyébként õ tartalmi szempontból nem vizsgálja a végrendeletet, csak alaki szempontból. Ha bárki a kitagadással (vagy bármi mással) nem ért egyet, azt természetesen bíróság elõtt megtámadhatja a polgári eljárásjog szabályai szerint. Ebben az esetben a hagyaték legfeljebb ideiglenes hatállyal kerülhet átadásra, a vita jogerõs eldöntéséig.
Már írtuk ketten is, hogy az "erkölcstelen" életmód szubjektív kategória, hogyha odajut a dolog, hogy vizsgálni kell az erre hivatkozással történt kitagadás jogosságát, akkor a bíróság minden körülményt mérlegelve dönt. Pl. az örökhagyó maga mit érezhetett erkölcstelennek, az õ családja, milyen a többi örökös, milyen a közfelfogás...? Ezt lehetetlen így felsorolni, konkrét esetben értelmezhetõ csak.
A kérdező hozzászólása: a kitagadott kap értesítést arról, hogy kitagadták?
Hát, én õszintén megmondom, hogy gyakorlatban sosem találkoztam még ilyennel... De azt mondanám, hogy õt is megidézik a hagyatéki tárgyalásra, mint - amúgy - törvényes örököst azzal, hogy kitagadták, és joga van ez ellen jogorvoslattal élni. A kitagadás tényérõl természetesen a közjegyzõ mindig tud, hiszen a végrendelet része, tehát az fel sem merülhet, hogy errõl ne tudna, és a többi örökös nem jelenti be, vagy ilyesmi. Szóval - ezt tényleg csak érzésre mondom - de szerintem igen, mindenképp értesítik.

Milyen "következmények" lehetnek, ha vki túlsúlyosan terhes?

Legjobb válasz: az unokatesóm elég túlsúlyos volt és nem is tudott teherbe esni míg egy 20 kilot nem fogyott. amúgy magas vérnyomás, éz az az egyik legveszélyesebb a terheség alatt. vtélés, koraszülés. az unokatesomnak dietetikus szabta meg még így is végig hogy mit ehet, mit nem. elég nehéz volt neki, pedig akkor már nem volt annyira kövér.

az unokatesóm elég túlsúlyos volt és nem is tudott teherbe esni míg egy 20 kilot nem fogyott. amúgy magas vérnyomás, éz az az egyik legveszélyesebb a terheség alatt. vtélés, koraszülés. az unokatesomnak dietetikus szabta meg még így is végig hogy mit ehet, mit nem. elég nehéz volt neki, pedig akkor már nem volt annyira kövér.
kedves elsõ válaszoló! a vetélést, koraszülést honnan veszed? tudományosan alátámasztott infó? Szerintem ez hülyeség, mert régebben is azért a nõk többsége túlsúlyos volt, ma sem mindenki 50 kg! persze a mérték nem mindegy, hogy mennyi plusz van az emberen, 5 kg vagy 40.
megkérdezhetem, hogy hány kiló és milyen magas vagy? az lehet egy támpont.
Szia, én túlsúlyosan kezdtem a terhességet.158cm 90kg, mostanáig híztam 6kilót, nálam semmi probléma nem lépett fel, a védõnõ is csak arra fogyelmeztetett hogy nehogy túl sokat hízzak a babavárás alatt, de nem kellett diétáznom sem. 34hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 25 év, 168 cm, 92 kg és 6 hetes terhesség, ha minden igaz, mert hétfõn megyek a dokihoz majd
akkor kb. 25 kiló felesleged van. nekem 20 kg volt a pluszom a terhesség elõtt. most 24 hetes vagyok, eddig 4 kilót szedtem fel. vérnyomáscsökkentõt szedek, de már a terh. elõtt is magas volt a vérnyomásom. sem a védõnõ, sem a doki nem utalt rá, hogy nem tetszik nekik a kezdõ súlyom. úgyhogy én nem is foglalkoztam vele különösebben. arra vigyázok, hoyg ne hízzak sokat a terh. alatt.
szia én 104kg keztem a terhességet probléma mentesen elértem a végére 37 hetes koromig dolgoztam álló munkát és csak 10kg híztam senki nem cseszegetett/doki védõnõ/hogy sok a súlyom.üdv
Szia szerintem nem a túlsúlytól vetél el valaki.Semmi köze sincs hozzá!!!!Én az elsõ babámnál is volt túlsuly rajtam és most meg sajnos a másodiknál mégtöbb.Az elsõ babámmal 66kg maradtam terhes, és felszedtem 29kg, ebbõl rajtammaradt közel 20kg.A második terhességemet 87kg keztem és most 93kg vagyok.Még a vérnyomásom is jó 125/75 legtöbbször.Attól ne félj hogy valami bajod lessz belõle vagy a babának.Én csak 165cm magas vagyok.Boldog babavárást.üdv:34 hetes kismama.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!