Találatok a következő kifejezésre: Milyen játékot az ujszülött babámnak, (2 db)

Milyen "játékot" vegyek az ujszülött babámnak, és mennyit vegyek belöle? Sokáig érdekes egy ilyen a babának, vagy hamar megunja? Rágokábol milyet vegyek, és a játszoszönyeg amiröl lognak játékok az jo?

Gondoltam 2-3 csörgöt és 2 rágoka elég de szereztném kikérni a tapasztaltabbak véleményét.a játszoszönyeg hasznos?Még mit vegyek valami ötlet,mesekönyvet menyit amiböl olvasok neki mikortol érdemes mesélni nekik?A mese cd leköti a figyelmét?

Legjobb válasz: Szia! A játszószõnyeg nekünk csak porfogó lett. A játékok kb öt percig kötik le a figyelmét. Meg amúgy is egy pici babát minden hamarabb érdekli, mint az amit a kezébe akarsz adni. Kedvence, az a két cérnaguriga, amit anyósom hozott a varrodából, miután lefogyott róla a cérna. Én azt mondom, hogy ne vásárolj be, annál is inkább mert újszülött. Max egy csörgõ, egy rágóka. Eleinte még a mesék sem fogják lekötni,késõbb talán, úgyhogy mesekönybe beruházhatsz.

Szia! A játszószõnyeg nekünk csak porfogó lett. A játékok kb öt percig kötik le a figyelmét. Meg amúgy is egy pici babát minden hamarabb érdekli, mint az amit a kezébe akarsz adni. Kedvence, az a két cérnaguriga, amit anyósom hozott a varrodából, miután lefogyott róla a cérna. Én azt mondom, hogy ne vásárolj be, annál is inkább mert újszülött. Max egy csörgõ, egy rágóka. Eleinte még a mesék sem fogják lekötni, késõbb talán, úgyhogy mesekönybe beruházhatsz.
Én is vettem játszószõnyeget, de igazából csak 4-6 hónapos kora között szerette. Elõtte nem érte el a játékokat, most pedig a felülésre gyúr, abban pedig zavarja, ha valami fölötte lóg. Csörgõbõl olyat vegyél, aminek van nyele, mert azt viszonylag hamar meg tudja magától is fogni, és eleinte pedig könnyen kézbeadható. Lehet kapni ilyen játszóhíd szerû akármit, amiról alacsonyan lógnak a játékok. ez jóval olcsóbb és hamar eléri, így ezzel egy ideig elvan. Eleinte persze egy játék csak 4-5 percre köti le maximum, de ezt a kettõt cserélgetheted, illetve a hídról le tudod szedni a játékokat és külön is odaadhatod a Manódnak. Többet nem érdemes venni, mert ha jönnek a látogatók akkor biztos, hogy a játékok kinövik a babaágyat:) Ja, mese cd. Én részemrõl nem szeretném, mert pont az a lényege a mesének, hogy együtt legyetek, késõbb pedig hogy megbeszéljétek a mesék mondanivalóját. Szerintem a cd azoknak kell, akik késõbb is úgy gondolják, hogy berakok egy dvd-t és legalább elvan a gyerek nélkülem. A mesék meg nem beszélése pedig nagyobb korban szörnyeket szül éjszaka az ágy alá, amit szülõként hhiába nézel meg, mert a gyerek úgy is tudja, hogy ott van. Eleinte mindegy, hogy mit olvasol, én már HVG-t is olvastam a lányomnak, mert el akartam olvasni egy cikket, neki pedig ez nem tetszett, úgyhogy hangosan folytattam. Remélem segítettem. Jó babázást!

A szundi kendõt újszülött kortól lehet már a babának adni? 38 hets terhes vagyok, már a kiságyat elkészítettem, kivasaltam minden babaruhát, babaágynemût. A szundi kendõ az elsõ játéka lesz a babámnak? Milyen játék lenne jó neki miután megszületett?

Zenélõ forgóra felfog figyelni?Az újszülöttel távolra nem látnak, de a hallásuk jó.

Legjobb válasz: Még hosszú hetekig semmire nem lesz szüksége. Sõt, van olyan gyerek, mint pl. a lányom is, hogy soha nem volt szüksége szundikendõre. Kaptunk kettõt, de csak porfogó volt, nem érdekelte.

Még hosszú hetekig semmire nem lesz szüksége. Sõt, van olyan gyerek, mint pl. a lányom is, hogy soha nem volt szüksége szundikendõre. Kaptunk kettõt, de csak porfogó volt, nem érdekelte.
Szundikendõ kb. 6-12 hónapos kortól lehet szükséges, de ez sem úgy mûködik, hogy tessék kisfiam itt ez a kendõ ezzel alszol, ha nem õ keres magának valami tárgyat ami segít neki "anyát helyettesíteni" amikor nem vagy ott. Ez lehet szundikendõ, lehet egy ócska pólód, egy plüss állat vagy bármi egyéb, de ezt a gyerek dönti el melyik tárgy válik az õ kedvencévé. Ágy fölötti forgót mi 1 hónaposan vettünk elõtte nem érdekelte ilyesmi. Játszószõnyeg is kb. 1 hónapos korától érdekelte, de csak napi 10-15 percig, de ez könnyen helyettesíthetõ azzal is ha a kiságyba egy kötélre lógatsz játékot. Most 2 hónapos és, hogy õszinte legyek legjobban csak feküdni szeret abban a szobában ahol éppen vagyok és nézi ahogy pakolok, egyáltalán nem igényel játékokat magaköré csak nézelõdik.
Mi a zenelos forgot ket honapos koraban tettuk fel eloszor, es nagyon erdekelte, nagyon tetszett Neki!Az ujszulottek ezt meg nem ertekelik, sokkal inkabb felfigyelnek a kontrasztokra.Pl. ha fekete csikokat huzol egy feher lapra, esetleg sakktablat rajzolsz Neki, az fogja erdekelni valoszinuleg. A szundikendo szinten 2-3 honapos koraban kerult a kisagyba, es elso perctol kezdve belenyomta az arcocskajat.Mai napig azzal (is) alszik, mas rongyszeru darab nem kellett Neki (amikor kimostam, probaltam adni helyette mast, de nem kellett, csak egy masik szundikendo, ami ugyancsak pluss persze).De, szerintem gyereke valogatja, hogy ki mit szeret. Boldog babazast, konnyu szulest, es jo egeszseget kivanok Nektek!
Mi a forgot rogton feltettuk, de valoban nem erdekelte.Talan 1 honapos koratol kezdtek erdekelni a jatekok amik valami hangot adnak, csorognek, zorognek.Az is csak nehany percre erdekelte.Nalunk a valasztott alvos darab egy nagyon puha pluss-babzsak barika lett, es az elso takarojarol le kellett vagni a ravarrt kis pluss macit, hogy hordozhatova valljon.
Szerintem a szundikendõ és a forgó felesleges, legalábbis 1-2 hónapig biztosan. Nekünk is volt szundikendõnk, de nem érdekelte alányomat, a forgó is 1-2 hónapos korától.
Az elsõ pár hétben semmi másra nem lesz szüksége csak rád :) Ha mindenképpen szeretnél neki valamit tenni az ágyába akkor a piros színnel próbálkozz. Az ami felkelti az újszülöttek figyelmét, abban a pár percben amíg ébren van és nem eszik, nem pelusozod, vagy ép nem a karodban pihen :) 3 gyerekes gyerek ápló anyuka


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!