Találatok a következő kifejezésre: Milyen házi vannak, hogy (73 db)

Felmérést végzek, és az lenne a téma hogy önöknek milyen elvárásaik vannak azzal a házzal amelyet most építenének?

Legjobb válasz: Ezt most hogy gondolod? Amit megengedhetünk, vagy amit elképzelünk. Mert ugye ez két külön dolog, pl eltudnám képzelni, hogy geofüttés és napkollektoros legyen a házam, ho´gy medence házam legyen és 300 m2 minimum. De megengedni nem engedhetem ezt meg magamnak.

Ezt most hogy gondolod? Amit megengedhetünk, vagy amit elképzelünk. Mert ugye ez két külön dolog, pl eltudnám képzelni, hogy geofüttés és napkollektoros legyen a házam, ho´gy medence házam legyen és 300 m2 minimum. De megengedni nem engedhetem ezt meg magamnak.
utólsó vagyok remélem tudtam segiteni a felmérésben. és remélem a kérdésre tudtam válaszolni , de ha nem akkor irhatok még ha jobban elmagyarázod pontosan mit kell irjak.
hát azért tetõ legyen
nekem kisebb házak tetszenek. 70nm es. legáns, de mai stilusú. nekünk 40nm es nappalivan +konyha ebben már benne van. 2 szoba beépitett szekrények könyebb takaritás végett. oszlop és boltiv elválasztva a konyha. félkörives pultal. a pulton eszünk. narancssárga fal, fehér stukkók az oszlopokon és a boltiveken. cseresznye konyhabutor vajszinûõr ülõ.
Szakmailag: A tervezés vegye figyelembe a benne élõk életformáját, térigényét, pénzügyi lehetõségeit.(sajnos ezek ritkán passzolnak, talán nem jut elég info a tervezõnek?)Másrészt:egy alaposan átgondolt tervet utólag barkácsszinten módosítgatni a kivitelezõvel badarság, ha ötleted van menet közben, a tervezõvel vitasd meg.És nagyon fontos, ha nem engedhetsz meg magadnak bármit, akkor csak jó minõségû anyagokat használj, a vacak megbosszúlja magát, a házat ugyanis hosszú távra építjük. Egy privát vélemény az ideális házról:Ne legyen túl nagy, minden benne lakónak legyen elkülönülési lehetõsége, lehetõleg kertkapcsolattal, ez igény szerinti külön bejáratot is jelent.Legyen földszintes, energiatakarékos megoldásokat is figyelembe vevõ.És ne felejtsd el, hogy a kert is az élettered része, nagyon szomorú látványt nyújtanak számomra a kacsalábonforgó paloták(pénz van, ízlés nincs stílus)egy szál növény nélkül.
Általában szellõs, levegõs házak tetszenek, ahol van nagyobb tér (mondjuk a nappali és étkezõ). Legyen nagyon jól szigetelt, hogy a rezsi minél alacsonyabb lehessen. Fontosak a megfelelõ tárolóhelyiségek, garázs. A szobák legyenek világosak, a nyílászárók hõszigeteltek és lehetõleg olyanok, amiket könnyen és gyorsan tisztítani lehet (tehát a nagy üvegfelület kívánatosabb szerintem, mert azt könnyû letörölni, minél több részre osztott az ablaktábla, annál nehezebb). Elõnyös, ha nem olyan papírvékony gipszkarton válaszfalak vannak, hogy minden áthallatsszon a másik szobába. Nekem tetszik, ha van kényelmes erkély, terasz. Ha több szintes a ház, legyen kényelmes a lépcsõ, nem szûk, nem meredek, nem csúszós. A fürdõszobában legyen külön zuhanyozó és kád és külön helyiségben legyen a wc. Elõszobában esetleg beépített szekrények a cipõknek, kabátoknak. Barátságos, meleg faborítás ahol csak lehet. A járólapok legyenek kopásállók, jól tisztíthatók, alattuk esetleg padlófûtéssel. Nem tudom, ez volt-e a kérdés, mi most készülünk építkezni, valami hasonlót szeretnénk, mint amit itt leírtam. Ha az ember nagyobbat álmodhat, tehát ha elszabadulhat kicsit a fantáziám, akkor persze nagyon szeretnék hidromasszázs kádat a fürdõszobába, illetve a nappaliból nyíló üvegfalú télikertet jakuzzival... Persze ez csak álmodozás. :-)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat, egyébként olyanra gondoltam, amit meg lehet/tud valósítani. :) Azért kérdezem mert szeretnék összeállítani egy típusház listát pár, különféle stílusokban. :) =)
A kérdező hozzászólása: köszi nekem elég volt amit írtál :D
A kérdező hozzászólása: neked is köszi a választ :) a tied is nagyomn jó lesz ;)
A kérdező hozzászólása: ahogy ezt elképzeltem nagyon szuper lehet kicsit hasonlíthat is az ízlésünk :)

Honnan tudhatom hogy milyen táp van a gépemben és hogy a ház tartozéka e?

Ha olyan táp ami eleve a házban volt akkor cserélhető?

Legjobb válasz: Leveszed a ház oldalát és leolvasod, hogy mi van a táp cimkéjére írva.

Leveszed a ház oldalát és leolvasod, hogy mi van a táp cimkéjére írva.
Igen, cserélhetõ.
Nem biztos hogy muszáj cserélned persze általában igaz azokra amiket házal együt adnak el de ha elöre öszerakot gép akor még nem biztos hogy házzal együt volt a táp lehet bele tetek egyet ami akár lehet jóféle is és elég teljesítményü is (ahoz amit fejlesztenél) és ritkán akár a házzal együt adot táp is türhetö ...


Ha konkrét terveim vannak, hogy milyen házat akarok építtetni akkor azt egy építész tökéletesíti nekem?

Legjobb válasz: Az úgy kezdõdik, hogy van egy telek. Arra csak bizonyos határok között lehet házat álmodni. Ha az elképzeléseid ebbe beleférnek, akkor igen, az építész tökéletesíti. Ha nem, akkor megmondja, hogy miket kell betartani. (Magasság, szomszédoktól való távolság, utcafront kinézete, a vizesblokkok elhelyezkedése, stb.)

Az úgy kezdõdik, hogy van egy telek. Arra csak bizonyos határok között lehet házat álmodni. Ha az elképzeléseid ebbe beleférnek, akkor igen, az építész tökéletesíti. Ha nem, akkor megmondja, hogy miket kell betartani. (Magasság, szomszédoktól való távolság, utcafront kinézete, a vizesblokkok elhelyezkedése, stb.)
Igen.
A kérdező hozzászólása: micsodaa? mi az, hogy nem nyílhat egy légtérbe a nappali a fürdõvel?! hát hadd döntsem már el, hogy belül hogyan alakítom ki a házamat! ezt nem hiszem el! épp az a lényeg, hogy egy óriási egybenyitott belsõteret tervezek ami alapvetõen nappaliként funkcionál és abból nyílik a fürdõ\wc (amerikai konyha) ebbõl nem engedek. persze nem úgy értem h nem hiszek neked... de ki van zárva, hogy olyan legyen a házam ahogy elképzeltem.
A kérdező hozzászólása: *hogy ne olyan legyen...

Honnan tudhatom biztosan, hogy megcsal-e a férjem? Milyen jelek vannak amiből kiderülhet? Van 2 gyerekünk, de a munkahelyéről általában késve jön haza, gyakran késő este.

Legjobb válasz: Ez túl kevés információ. Ezen kívül van még valami ami gyanakvásra ad okot? Indokolt a késés? (több pénzt visz haza legalább? :)

Ez túl kevés információ. Ezen kívül van még valami ami gyanakvásra ad okot? Indokolt a késés? (több pénzt visz haza legalább? :)
A kérdező hozzászólása: A pénz a kártyájára megy, viszont mindig kitalál fõleg esténként vmit, hogy ide vagy oda kell mennie, vagy be kell mennie dolgozni, de épp estére esik az is. A telefonját sose látom. A kocsiban viszont már találtam hajszálat ami nem az enyém volt.
telepits fel a laptopra vagy asztali gepre billentyuzet loggolo progit... Nem tudom , hogy kell keresni a neten. Asszem keylogger vagy valami ilyesmi. Ha csetel vagy levelet ir valakinek a geprol akkor meg tudod nezni mit irt. Akkor is ha torolte a levelet. Szaglaszd meg a ruhait amikor hazert este. Nektek nonek sokkal jobb a szaglasotok mint a ferfiaknak... Megerzed ha valaki masnak az parfumje van rajta. Vagy... esetleg... kerdezd meg tole. Ne valami orult feltekeny furiakent tamadj ra. Iranyitsd a beszelgetest es ne szoritsd sarokba. Ha tisztel meg es tenyleg vaj van a fule mogott akkor szerintem meg fogja mondani. Ha elfogadsz tanacsot akkor ez legyen az elso lepesed. A masik ketto az ...amolyan ovon aluli tamadas.
Általában sajnos nem csalnak a megérzések. Egyszer ha így késõn jön haza, állj elé, nézz a szemébe és kérdezd meg ezekkel a szavakkal: "Igaz az, hogy te megcsalsz engem?" Ebbõl a kérdésfeltevésbõl úgy érezheti, hogy valaki beárulta, lebukott és hezitálni fog a válasszal, hogy érdemes-e még tagadni vagy már mindegy, tudsz mindent. Látni fogod a szemében a választ.

Fészekrakó hitelt vettünk fel 35 évre .3 éve fizetjük, két lányom van, a kisebbik közös a férjemmel. A hitel havi 60000 Ft. Milyen lehetőségeim vannak most, hogy válunk? Az én keresetem 54000FT + a családi. Hogyan tudnék ott maradni a házba?

Legjobb válasz: Csak úgy,ahogy az elõzõ hozzászóló írja,közös marad a ház és közösen fizetitek a hitelt.Ebbõl az összegbõl nem tudnád fenntartani de valószínû,hogy ezt vizsgálni fogják.

Csak úgy, ahogy az elõzõ hozzászóló írja, közös marad a ház és közösen fizetitek a hitelt.Ebbõl az összegbõl nem tudnád fenntartani de valószínû, hogy ezt vizsgálni fogják.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat, igen hasznos számomra.

Ha megvesznek egy házat árverésen hogy lakoltatják ki a benne lakókat? Van erre valami törvény vagy szabályozás hogy hogyan lehet és esetleg hogy milyen okból nem lehet kilakoltatni őket?

Legjobb válasz: Elárverezik a házat,és közlik,hogy mikorra kell kiköltözniük .Ha nem mennek ki a határidõre,akkor hatóságilag kirakják õket az utcára,gyerekestõl,bútorostól együtt.

Elárverezik a házat, és közlik, hogy mikorra kell kiköltözniük .Ha nem mennek ki a határidõre, akkor hatóságilag kirakják õket az utcára, gyerekestõl, bútorostól együtt.
Semmi törvény nincs, az új tulajdonosé minden jog. Ha szép szóra nem mész, kiraknak hatóságilag. Egyébként érdekes gondolat lehet a haszonélvezeti jog kérdése: ha van haszonélvezõ, akkor elvileg nem lehet eladni a lakást, nem? Tehát akkor pl a bank se tudja elárverezni?
A bank már eleve nem ad ugy hitelt, hogy haszonélvezõ van a házban. Tehát haszonélvezõ esetleg akkor van egy elárverezett házban, ha mondjuk apeh tartozás van, vagy másfajta tarozás. De haszonélvezõvel is elárverezhetik, csak nem rakhatják ki a haszonélvezõt.
A kérdező hozzászólása: Valahol hallottam valami olyat hogyha nincs hova költözni akkor nem lehet kilakotatni csak ha biztosítva van lakhatás. Ilyen létezik?
Sajnos, nincs.

Önerő nélkül-v. Minimális önerővel- milyen lehetőségem van kb.6 milliót érő házat vásárolni úgy, hogy a fedezet a megvásárolni kívánt ház lenne?

Az ingatlan használt.Adóstárs bevonható.Sajnos nem várhatjuk el a szüleinkt?l,hogy a saját házukra vegyenek fel jelzáloghitelt.Jövedelmem br. 94 ezer.Albérletre-vidéken-havi 20 ezret fizetünk,ami ugye ablakon kidobott pénz.

Legjobb válasz: Ingatlanra az értékének, 40-60%-áig adnak hitelt. Tehát a fele vagy önerõben kell, vagy egy másik ingatlant is be kell vonni a hitelbe.

Ingatlanra az értékének, 40-60%-áig adnak hitelt. Tehát a fele vagy önerõben kell, vagy egy másik ingatlant is be kell vonni a hitelbe.
10:40 - Nyugi, megoldom, belõlem egy közvetítõ se fog meggazdagodni, mert amint kiszedtem a megfelelõ információkat, én egyenesen a bankhoz megyek. :-)
Van olyan hitel (mindenféle trükk, faxni nélkül), ahol ugyanekkora törlesztõrészletet fizethetnél 20 évre. 35 évre azért nem hitelezünk, mert aránytalanul sok olyankor már a kamat, de Te tudod.... vagy nem.
10:31 - Szerintem meg csak nem te kapod a jutalékot. Többeket is megkérdeztem, számoltam én is. Hitel nélkül nem tudok lakást venni, az albérlet meg ugyanannyi lenne mindennel, mint amennyibõl a saját lakásomat fizetem mindennel együtt. Az utcára nem akarok kerülni.
10.25-ös. Félreértettél, én arra akartam felhívni a figyelmedet a reagálásommal, hogy átvertek.
10:20 - Nekem van önerõm. Azért tudtuk így kiszámolni.
09:55 - Ki tudom adni, mert már meg van beszélve azzal, aki majd ki fogja venni. Ismerõs az illetõ. :-)
09.46-os. Csak gratulálni tudok a "hiteltanácsadódnak", ha el tudta hitetni veled, hogy 35 évre(!!!) "csak neked, csak most, mert Te megérdemled" ki tudja hozni a törlesztõ részletet euro alapon 50 ezer alatt... Sokat érthet a hitelekhez, viszont lehet, nagyon jól keres velük:) .
"törlesztés nem okoz gondot, csak a bérleti díj fedezni fogja." feltéve, ha ki tudod adni. Feltéve, ha fizetik rendesen a díjat, feltéve, ha nem halmoznak fel tartozást a szolgáltatók felé. Ja, és a kétévenkénti festést/felújítást is kalkuláld bele, meg az adót a bevétel után (ha külföldön fogsz dolgozni akkor a legmagasabb kulccsal számolhatod: 36%). Akkor mitõl is fog kijönni a törlesztõrészleted a bérleti díjból? :-))))
Nekem is alacsony a jövedelmem, de mégis bele fogok vágni a hitelbe, és kiadom albérletbe a lakást, amíg lehet, és fizetem abból. Egy 6 milliós lakásnak alacsonyabb a törlesztõje, mint egy 10milliósnak, ha esetleg van mellé életbiztosításod vagy lakáskasszád (vagy akár most kötsz), az késõbb segítség lehet a törlesztésben. Nekem van életbiztosításom, és ezt mondta tanácsadó. Illetve kiszámoltuk egy nagyjából ilyen összegû lakás hiteltörlesztõjét, nagyjából 50ezer alatt lenne havonta jelenleg az én esetemben (egy euró alapú hitelnél kamatokkal együtt 35 évre). Én mondjuk mint írtam, kiadnám albérletbe egy darabig, illetve én kimegyek külföldre, szóval mindenképpen ki fogom adni, így a törlesztés nem okoz gondot, csak a bérleti díj fedezni fogja.
Köszönöm, a lakást már megvettük. Csak érdekesnek tartom, hogy nem írod ki a 3 bankot. Gondolom közvetítõ vagy és lehet, hogy késõbb derül, ki, hogy nem 90 % az a 90 %, csak ha 3 életbiztosítást kötök mellé, veszek 2 porszívót és elmegyek 3 termékbemutatóra.
08.57-es. Jelenleg 3 bank is foglalkozik magas finanszírozással megfelelõ jövedelem esetén. 2 bank a Hitelbiztosítéki érték (HB)100%-át, egy a 90%-át adja, ami kb a bank által becsült forgalmi értékhez képest 70-85%-ot jelent, tehát valóban elég lehet 15-30% önerõ is, ha reális az ingatlan ára a piaci értékhez képest. Manapság, amikor az ingatlanok értéke nagyon lezuhant, sokan mélyen áron alul is eladják az ingatlanaikat. Ha valaki magas jövedelmû és alkalmi áron tud megvenni egy ingatlant, akkor szinte önerõ nélkül is megteheti ebben a 3 bankban. Privátban, személyesen tudok segíteni Budapesten és környékén.
A Te jövedelmed nagyon alacsony ahhoz, hogy minimális önerõvel (20-30%) is lakáshoz tudj jutni. A jövedelmet lehet növelni jól keresõ adóstársakkal, de általában nem ez a jellemzõ, hogy ez sikerül. A legjárhatóbb út a plusz fedezet. Ilyenkor akár önerõ nélkül is lehet lakást venni, ha a két ingatlan együttes értéke alapján nyújtható hitel eléri a vételárat.(Nagyon sok szülõ segíti pl ezzel a gyerekét, ha már anyagi támogatást nem tud adni az induláshoz.) Számomra pl az is kérdéses a Te esetedben, hogy a 6 millió Ft hitel törlesztõ részletét (ami 45-55eFt/hó is lehet) hosszú távon mibõl tudod kigazdálkodni, ha ennyire alacsony a bevételed?
Kedves elõzõ mondj már egy bankot, aki 90%-ot megad. Most kerestünk a gyerekemnek lakásvásárlási lehetõséget, szerintem minden banknál voltunk, ilyennek nem találkoztam. Pedig a törlesztõrészlet több mint húszszorosa volt meg havi jövedelemben. Mégse adta 60%-nál többet. Sehol.
és bruttó 94.000Ft-ra nem agyon fogsz kapni hitelt. Nem is tudnád belõle visszafizetni...
Van bank amelyik megadja a 75-90%-át a hitelnek. Ha a ház értéke eléri a 6 milliót akkor a bank odaadhatja a teljes összeget. De adóstársat be kell vonnod ugy könnyebben megkapod. Ha más házat nem tudsz bevonni akkor nagyobb lesz az önerõ.
Van egy rossz hírem. Nem csak gátlástalan hitel tanácsadók, hanem banki referensek is vannak. A bankban ülõk (tapasztalom, tudom) nem azt a hitelterméket fogják neked ajánlani, amivel a legjobban jársz, hanem azt, ami alapján a saját teljesítményük, a mutatószámaik szépen emelkednek. Ma járt nálam egy ügyfél, akit pl a bankban vezettek félre. Egy jó tanácsadó sosem belõled gazdagodik, viszont nélküle, a belsõ szabályok ismerete hiányában sok hasznos információtól elesel. Lehet, olyan dolgokon csúszol el a hitelfelvételnél, amit ha elõre tudsz, kivédenéd. Gondoltad volna, hogy néha még az is számíthat a hitel kamatánál, hogy van-e érettségid, azt hol szerezted és van-e diplomád? Nekem megsúgják a bankokban, mit szabad beleírni egy kérelembe és mit nem. Szerinted neked is?
Van olyan, hogy rendkívüli felmondás, de annak komoly okai vannak, a "fõnököm tönkretesz" kicsit kevés.
Nem. A rendkívüli felmondásnak megvannak a szabályai. A 2 nap múlva kezdenék máshol szintén nem indok. Megpróbálhatod, de azzal legyél tisztába, hogy a fõnököd beperelhet és a jog mellette fog állni. A veszteséged pedig pár havi munkabéred lesz, amit neked kell a volt munkáltatód számára kifizetni. Jobban járnál egy közös megegyezéssel.
A rendkívüli felmondásra csak akkor kerülhet sor, ha valamilyen lényeges kötelezettségszegés történik, vagy olyan súlyos magatartást tanúsít valamelyik fél (a munkavállaló vagy a munkáltató), hogy az már nem tolerálható, és nem várható el a másik féltõl, hogy tovább folytassa ezt a jogviszonyt. Rendkívüli felmondás okai A Munka Törvénykönyve nem határozza meg a rendkívüli felmondási okokat. Kimondja, hogy a munkáltató, illetve a munkavállaló a munkaviszonyt rendkívüli felmondással megszüntetheti, ha a másik fél 1. a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentõs mértékben megszegi, vagy 2. egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. A kötelezettségszegésnek tehát egyszerre kell lényegesnek, illetve jelentõs mértékûnek lennie, továbbá szükséges az is, hogy a munkavállaló, illetve a munkáltató szándékosan vagy súlyos gondatlansággal járjon el. A rendkívüli felmondás jogának gyakorlása A rendkívüli felmondás súlyos jogkövetkezmény, amellyel sem a munkáltató, sem pedig a munkavállaló nem élhet korlátlan ideig. A rendkívüli felmondás kizárólag az azt megalapozó okról való tudomásszerzéstõl számított 15 napon belül (szubjektív határidõ), legfeljebb azonban az ok bekövetkeztétõl számított 1 éven belül – bûncselekmény elkövetése esetén a büntethetõség elévüléséig – (objektív határidõ) gyakorolható. Vezetõ állású munkavállaló esetén az objektív határidõ nem 1, hanem 3 év. Rendkívüli felmondás írásba foglalása A munkaviszony rendkívüli felmondással történõ megszüntetése esetén - a munkaviszony megszüntetésének egyéb módjaihoz hasonlóan – az Munka Törvénykönyve írásbeliséget kíván, így az erre irányuló, indokolást is tartalmazó nyilatkozatot - annak érvényessége érdekében - minden esetben írásba kell foglalni. A rendkívüli felmondás szünteti meg azonnali hatállyal a munkaviszonyt, anélkül, hogy ahhoz a másik fél hozzájárulására szükség lenne. Ha – akár a munkáltató, akár a munkavállaló –, a munkaviszony rendkívüli felmondással történõ megszüntetésére irányuló akaratát tartalmazó nyilatkozatát megtette, úgy annak egyoldalú visszavonására már nincs lehetõsége. A visszavonáshoz a másik fél kifejezett és egyértelmû – írásba foglalt – hozzájárulása szükséges. A munkavállalói rendkívüli felmondás jogkövetkezményei A munkavállaló rendkívüli felmondása esetén a munkáltató kötelezettségszegõ magatartása valósul meg, aminek következtében kényszerül a munkavállaló a munkaviszonyát felmondani. A munkavállaló rendkívüli felmondása a munkaviszonyt a munkáltató hozzájárulása nélkül megszünteti. Jogszerû munkavállalói rendkívüli felmondás esetén a munkavállaló nem kerülhet hátrányos helyzetbe, és így az Munka Törvénykönyvében felsorolt juttatások maradéktalanul megilletik. Ha a munkáltató a munkavállaló rendkívüli felmondásának indokát nem fogadja el, illetõleg annak jogszerûségét más okból vitatja, a munkavállaló csak úgy részesülhet a rendkívüli felmondáshoz kapcsolódó jogkövet kezményekben, ha pert indít, és bíróság elõtt bizonyítja a rendkívüli felmondás jogszerûségét. Amennyiben a munkavállaló a munkáltató ellen pert indít, a keresetindításának nincs halasztó hatálya a végrehajtásra, vagyis a rendkívüli felmondással élõ munkavállaló munkajogi státusa nem marad esetleg hosszú ideig függõ helyzetben. Ezáltal megnyílik a lehetõség arra, hogy például a jogvita (per) alatt is részesülhessen munkanélküli-ellátásában. Ha a határozatlan idejû munkaviszonyt a munkavállaló szünteti meg rendkívüli felmondással, a munkáltató – a munkavállaló elmaradt bérén és egyéb járandóságain túlmenõen – köteles annyi idõre járó átlagkeresetet a munkavállaló részére kifizetni, amennyi a munkáltató rendes felmondása esetén neki járna, továbbá megfelelõen alkalmazni kell a végkielégítés szabályait is. Mindezek mellett a munkavállaló követelheti a felmerült kárának megtérítését is. Határozott idejû munkaviszony munkavállalói rendkívüli felmondással történõ jogszerû megszüntetése esetén a munkáltató kötelessége, hogy a munkavállaló választása szerint elmaradt munkabért és kártérítést, vagy a le nem töltött idõre járó átlagkeresetet fizessen a munkavállaló részére (BH 1996/452.). „Kártérítés” címén a munkavállaló a tényleges kárt, az elmaradt vagyoni elõnyt és – a perköltségben megtérülõ költségeket ide nem értve – mindazokat a költségeket igényelheti, amelyek az õt ért vagyoni és nem vagyoni hátrány csökkentéséhez vagy kiküszöböléséhez szükségesek.
SZERINTEM közös megegyezéssel bármikor felmondhatsz ha normális a fõnököd. Vagy nézd meg a szerzõdést mert van olyan is ha nem mész be az a munkaviszony megszûnését vonja maga után :)
A kérdező hozzászólása: igen, és ha azt is hozzáteszem, hogy van egy másik hely ahol 2 nap után munkába kellene állni, különben találnak mást? A lényeg az, hogy meg lehet e tenni?
A kérdező hozzászólása: mondjuk ezzel a kérdéssel sztem nem vagyok 1edül, vannak biztos mások is akik percrõl percre dolgoznak, és úgy vannak vele, hogy bármelyik pill-ban elszakadhat a cérna:S
A kérdező hozzászólása: Na ez is jónak tûnik, de ezt minden egyéb pereskedés nélkül vajon véghez lehet vinni?
Alfonz66! Ne javasolj már neki ilyet, hogy ne menjen be. Az a munkamegszüntetés munkáltatói rendkívüli felmondásnak számít, ami azzal jár, hogy a munkáltató kérheti a kárának megtérítését, elmaradt hasznát, mindemellett ha elveszíteni a kinézett munkahelyét, 90 napig nem jogosult munkanélküli ellátásra sem.

A fizika tanárom mesélte hogy régebben amikor még nem volt lézeres távolság mérő berendezés a katonaságnál akkor ugy mérték meg hogy kerestek valamit (ház, autó, ember) és annak alapján egy táblázatból kinézve megtudták sacolni hogy milyen mesze van?

Mi a neve és hogy kell használni?

Legjobb válasz: Valószínûleg a teodolitra gondoltok. De katonai távcsövek látómezejében is vannak skálabeosztások, amik a távolság becslést segítik.

Valószínûleg a teodolitra gondoltok. De katonai távcsövek látómezejében is vannak skálabeosztások, amik a távolság becslést segítik.
A nevét nem tudom, de szerintem arra gondolsz, amit a geodéták használnak.
Pl. a "katonai távcsövek látómezejében is vannak skálabeosztások" : elve igen egyszerû. Legyen a skála(S) 0, 001 rad szög, a táv X km, a saccolt magasság Y m. Ekkor: S = Y / X vagy X = Y / S. Pl. 1, 8 m magas ember 0, 002 rad szög alatt(2 beosztás) látszik -> 0, 9 km-re van.
Az eszköz neve érdekel? Vonalzó, gyufájdoboz, stb.: http://www.jgytf.u-szeged.hu/tanszek/tesi/taborok/tereptan.h..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!