Találatok a következő kifejezésre: Milyen házi vannak, (381 db)

Milyen ház van, max 20. 000FT-ért amibe belefér a hd5870-es vga?

Legjobb válasz: Ez nem ház kérdés, hanem elsõsorban alaplap. Mert az alaplap méret nem mind1.

Ez nem ház kérdés, hanem elsõsorban alaplap. Mert az alaplap méret nem mind1.
aerocool rs9
A kérdező hozzászólása: De igen. Mert elég hosszú a vga-t és az alaplap hiába ATx méretû, ha a hdd meghajtó útba van..

Milyen házad van?

Kérdés adott, kinek milyen számítógép háza van, mennyire elégedett vele, pozitívumok, negatívumok jöhetnek.

Legjobb válasz: Cooler Master 690 II Advanced +szeretem, mert tágas, könnyen szerelhetõ, a tetején lévõ dokkoló hasznos, és komoly vízhûtéses rendszert is könnyû bele építeni -viszont kicsit nagyméretû, szóval gondolkozok hogy a következõ konfigom inkább már mATX-es lesz...

Cooler Master 690 II Advanced +szeretem, mert tágas, könnyen szerelhetõ, a tetején lévõ dokkoló hasznos, és komoly vízhûtéses rendszert is könnyû bele építeni -viszont kicsit nagyméretû, szóval gondolkozok hogy a következõ konfigom inkább már mATX-es lesz...
HAF912
http://www.kirakat.hu/termek/thermaltake_vm30001w2z_v4_black.. Nem olyan rossz, csak épp az árán kb 3 jobb vételt tudok most...
Most valami tök noname de napokon belül megjön az új gépem, ami egy CoolerMaster Elite 431 Plus-ba lesz csomagolva. ;)
GABA már a többit nem tudom :D de megfelel a célnak! fekete színû a bekapcs gomb kék ledes :D ennyi tudok mondani:)
valami nevenincs :D márka 3500ft-ért vetem még 5éve :D nagyon meg vagyok vele elégedve elégé hiányos front usb pár honapja beszart rajta oldallapja hamar deformálodik :D de hát 3500ft-töl sokat nem várhatok :D még képet is mutatok rola :D http://kepgep.hu/2012/05/01/main/Kep_059.jpg http://kepgep.hu/2012/05/01/main/Kep_057.jpg
HAF X
Raidmax Cobra
Sharkoon T9 Value Fekete + jól szellõzik, könnyû, viszonylag kis méretû, elõlapi usb 3.0 meg mindenféle jóság. - a porszûrõ miatt sokszor kell tisztítani (de ink kint legyen a por mint bent) kicsit hangos ha minden venti megy, komolyabb vízhûtés nem nagyon fér el benne.
CM Elite 430
http://ipon.hu/webshop/product/m_tech_m18_fekete___ezust/189.. olcsó, oldalán van szellõzõrés, ezért nehezebben porosodik. könnyû szétszedni és nem is néz ki rosszul.
Elég jó cucc. Csak az elsõ ventin nem lehet kikapcsolni a világítást.
Nekem is régen super power volt, most pedig ilyen: http://totanet.hu/custom/totanet/image/data/product/haz24.jpg
Nekem vmi Super Power a márkája de szeretem mert nagyon jó, rendesen szellõzik!
most egy n-case házam van mert az csak 3ezer volt... nagyjából nekem semmit nem számít a ház...csak hogy beleférjenek a cuccok... de a környezetemben sokmindenki így van vele... van egy haverom aki már a 3. gépét rakja bele az elsõ p4-eshez kapott házába... és baevallom õszintén, sosem értettem azokat akik akár 20 ezret is kiadnbak egy házért mert van rajta egy ledsor vagy esetleg egy kijelzõ ami az idõt meg a hardverhõmérsékleteket mutatja.. mert mindezeket ki lehet váltani sokkal olcsóbb minialkalmazásokkal...
HKC 7051ND +Midegy milyen színû meghajtókat rakok bele, nem foglal olyan sok helyet, jól néz ki elõlapon minden van ami kell. -Nem nagyon tudnék mondani may, hogy az elején lévõ ajtón a zsanérok nincsenek becsavarozva mondjuk ez egyben pozitív is legalább nehezen törik el (Csak be vannak pattintva meglepõdtem ezen.).

Villanyórát milyen jogcím alatt fényképezhet, ha az a saját telkemen, házamban van . Ezzel egyetemben a körülötte levő dolgot is bele esik s "fényképbe" , s lehet az olyan is ami nem reá tartozik?

Legjobb válasz: Joggal fényképezheti le, mert a kép alapján ellenõrzik bent többen is hogy pontosan írta-e be a számokat, meg hogy nincsenek, e buherálva a plombák. Egy a villanyóra köré nem kell rakni semmi személyeset, az nem polc meg tároló, és az nem a tiéd hanem a villanyszolgáltatóé, és egyébként a legtöbb házban, lakásban már kívül kell ezeket elhelyezni, minden lakásban már kívül kell lennie vagy a lépcsõházban ha családi ház akkor a ház oldalán a szabadtéren.

Joggal fényképezheti le, mert a kép alapján ellenõrzik bent többen is hogy pontosan írta-e be a számokat, meg hogy nincsenek, e buherálva a plombák. Egy a villanyóra köré nem kell rakni semmi személyeset, az nem polc meg tároló, és az nem a tiéd hanem a villanyszolgáltatóé, és egyébként a legtöbb házban, lakásban már kívül kell ezeket elhelyezni, minden lakásban már kívül kell lennie vagy a lépcsõházban ha családi ház akkor a ház oldalán a szabadtéren.
Marha egyszerû! A mûpéniszt ne a villanyórán tartsd, akkor nem ciki. Amúgy mégis, mi a fene lehet olyan nagy titok, amit ott le tud fényképezni??? Egyébként olyan jogcímen fényképezi le, hogy mondjuk te bizonyítani tudd, hogy nem buheráltad meg.
Ellenõrzésnél jogosan fényképezi le, ezzel a további vita is ki van zárva . Nálunk is lakáson belül fényképezte, de olyan közelrõl, hogy azon csak az óra látszódott .
A gázórás is fényképez, pedig nálam lakáson belül van! A kéményseprõ pedig kiragasztotta a kapura, hogy mikor jönnek és lefényképezte az egész bejáratot!! Szemétség!!!
KI fényképezi? Miért engeded be a házadba, ha nem tetszik, amit ott csinál?

Lakcímváltozás. Ha közös tulajdonban van a házunk és az én lakcímem nem oda szól ahova feleségemé, akkor milyen jogaim vannak abban a házban? Tartózkodhatok-e ott. Vagy kereshetem-e valamilyen cuccomat?

(Mivel fentebb korlátozott a karakterek száma így itt folytatom) Valamint ha megáltoztatom a lakcímem a fentebb említett címre, akkor a tulajnak kell aláírnia. De én csak a fél tulaj vagyok és ebben az esetben a másik félnek is alá kell írnia? Kérem csak a biztos tudás birtokában lévő olvasók írjanak, a szerintem kezdetűek véleményét én magam is ki tudom sakkozni. Kérem megértésüket. Köszönöm.

Legjobb válasz: A tulajdonjog számít, nem az, hogy hová vagy bejelentve. Ha tiéd a fél ház, akkor miért kéne bárkinek is aláírnia, hogy beköltözz a saját házadba?

A tulajdonjog számít, nem az, hogy hová vagy bejelentve. Ha tiéd a fél ház, akkor miért kéne bárkinek is aláírnia, hogy beköltözz a saját házadba?
Az elsõnek igaza van. A saját tulajdonodban jogod van lakni. Válás esetén a Bíróság sem kötelez, hogy kiköltözz a saját tulajdonodból. Még akkor sem, ha csak a fél ház a tied.
Pontosan, a te házad, bemehetsz bármikor. Jogok nem kellenek, van tulajdonjogod. A tulajdonodba bármikor beléphetsz, amikor akarsz.
Kivétel, ha a feleséged kizáró lakhatást kapott, ekkor ugyanúgy tudsz bejutni, mint a tulaj az albérlõjéhez: egyeztetsz idõpontot.Természetesen bejelentkezni sem lehet ilyenkor oda.
A kérdező hozzászólása: Mikor kap a feleség kizáró lakhatást? Mire kell vigyáznom, hogy ez ne következzen be?

Milyen házi hajpakolást ajánlotok? Töredezett, zsíros hajam van, nagyon vékonyszálú.

Legjobb válasz: Hát,a házi pakolásokkalegy baj van! van amin segítenek másrészt ártanak-.- Ott van az ecetes hajpakolás tényleg fényes lesz a hajad,de száraz és hát ecetszag:D Vannak a gyümölcsös pakolások amik tapasztalatból egyáltalán nemjó. Sörös pakolás szintén kiszírítja a hajat de legalább selymes lesz. Én azt mondom menjél be dm-be rengeteg hajpakolást találsz ajánlom a baleát 540ft ha jóltudom. Ha heti 2 hajmosásnál alkalmazod az már rengeteget segít és így ez a tubus nekem hosszú hajra kitart 1 hónapig. sztem jobban jársz mint házi pakolásokkal

Hát, a házi pakolásokkalegy baj van! van amin segítenek másrészt ártanak-.- Ott van az ecetes hajpakolás tényleg fényes lesz a hajad, de száraz és hát ecetszag:D Vannak a gyümölcsös pakolások amik tapasztalatból egyáltalán nemjó. Sörös pakolás szintén kiszírítja a hajat de legalább selymes lesz. Én azt mondom menjél be dm-be rengeteg hajpakolást találsz ajánlom a baleát 540ft ha jóltudom. Ha heti 2 hajmosásnál alkalmazod az már rengeteget segít és így ez a tubus nekem hosszú hajra kitart 1 hónapig. sztem jobban jársz mint házi pakolásokkal
Én tegnap próbáltam ki a ricinusolajat, hát valami eszméletlen hatása van már elsõre is :) 1 evõkanál étolajat összekevertem 2 teáskanál ricinusolajjal, és ezt az egészet egy tojássárgájával. Felkentem a vizes hajamra (fejbõrbe masszíroztam + szétoszlattam a hajamon, hosszú hajam van, de ez a mennyiség bõven elég rá), zuhanysapkát raktam rá (nejlonzacskó is jó, a lényeg, hogy dunsztolódjon a haj), erre még egy turbán törölközõbõl, és így hagytam reggelig (alváskor a törölközõt levettem a fejemrõl és a párnámra terítettem). Reggel újra megmostam a hajam, kétszer kellett samponoznom, mire kijött az egész trutyi, de megérte, mert sokkal puhább és selymesebb tapintású a hajam. A ricinus állítólag a hajnövekedést is serkenti, engem ez annyira nem érint, mert így is gyorsan nõ. Ja, és nem zsírosítja a hajat! Ricinusolajat patikában vehetsz, én két decit vettem 300Ft-ért, ahogy elnézem, jó sokáig elég lesz (tedd hozzá, hogy a hajadhoz kell, mert egyébként nem adhatnának ennyit - belsõleg ugyanis hashajtó).

Németországba milyen feltételei vannak a kutyatartásnak? Társas házban lehet tartani?

Menhelyr?l szeretnénk kihozni egy kistest? kutyát. Valószín?leg külföldön és társas házban fogunk élni, jönne ? is velünk. Ivartalaníttatjuk, oltásokat természetesen megkapja, chip-et is kap. Egy darabig biztos otthon leszek, így nem is lenne egyedül, gyakori séták természetesek. Már volt kutyám panelban, nagyon elvolt, bár rengeteget sétáltunk, hétvégét meg a szabadban töltötte rohangászással.

Legjobb válasz: Én itt élek, és ahogy olvastam, a legtöbb albérlet hirdetésében benne van, hogy elfogadják-e a háziállat tartását az adott lakásban/házban. De még egy sztori, mait épp nemrég hallottam itt a barátnõmtõl, aki kertes házban lakik itt, és õk is ki akartak hozni egy kutyát a menhelyrõl, de aztán mégsem tették, mert nekik elég hülye szomszéduk van, aki a másik szomszédjuknak írásbeli határozatot vitt, hogy mikor ugathat a kutyájuk, meg mikor nem...ezek után inkább nem vállalták be a kutyát, mert ugye kert lévén, szerették volna kint tartani. De amúgy mint az elején írtam, természetesen lehetséges, csak megfelelõ albit kell keresnetek, ahol a fõbérlõ engedélyezi, na meg a szomszédok sem mindegy. Mi irodától béreljük, és õk nem szóltak bele, bár csak 1 cicát vallottunk be:). Nekünk 2 cicánk van meg 2 papagáj.

Én itt élek, és ahogy olvastam, a legtöbb albérlet hirdetésében benne van, hogy elfogadják-e a háziállat tartását az adott lakásban/házban. De még egy sztori, mait épp nemrég hallottam itt a barátnõmtõl, aki kertes házban lakik itt, és õk is ki akartak hozni egy kutyát a menhelyrõl, de aztán mégsem tették, mert nekik elég hülye szomszéduk van, aki a másik szomszédjuknak írásbeli határozatot vitt, hogy mikor ugathat a kutyájuk, meg mikor nem...ezek után inkább nem vállalták be a kutyát, mert ugye kert lévén, szerették volna kint tartani. De amúgy mint az elején írtam, természetesen lehetséges, csak megfelelõ albit kell keresnetek, ahol a fõbérlõ engedélyezi, na meg a szomszédok sem mindegy. Mi irodától béreljük, és õk nem szóltak bele, bár csak 1 cicát vallottunk be:) . Nekünk 2 cicánk van meg 2 papagáj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Akkor kicsit érdekes lesz, mert valószínûleg a munkahelyünk fog bérelni lakást, kiderítem, lehet-e kérni kutyásat. Nagyon-nagyon szeretnék egy kis blökit.
Németországban elég szigorúak a törvények és ezen belül is szigorúak a társasházakban. Olyan lakást kell majd keresnetek, ahol lehet állatot tartani, mert a bérházak felében nem lehet. Ha mégis lehet, akkor pl. kutyánál meg van szabva, hogy mekkora lehet, bármikor kirakhatnak, ha sokat ugat vagy bármiért a többi lakó tiltakozik. Tehát a háztulajdonostól és a többi lakótól függ.

Volt szoptatás alatt hasmenéses vírusa kismamának? Milyen házi praktika van gyógyulásra nekem és a picinek egyaránt?

5 hetes a babám. Ma reggel gyomor-és hasgörcsre ébredtem,valamint megy a hasam. Háziorvossal beszéltem, csak antibiotikumot tudna adni, azt mondta egyek görcsoldót és diéta. De sajni a babámon kijött szerintem...görcsöl és pukizgat akkorákat és persze üvölt egyfolytában. Nem tudom elaltatni...Már azon gondolkodtam,h nem szoptatom meg,hanem adok neki tápszert. A doki szerint még ha át is adom neki a fert?zést, szoptassak,mert az ellenanyagot is átadom a tejcsivel!

Legjobb válasz: Dokidnak igaza van. Szoptasd, úgy hamarabb meggyógyul! Milyen antibiotikumot kéne szedned? Van olyan, ami mellett lehet szoptatni. Szoptatási tanácsadók és gyerekorvosok tudnak errõl tájékoztatni, a házi orvos általában kevésbé. Én szedtem (más okból) antibiotikumot is és más erõsebb gyógyszereket szoptatás alatt. Kérdezz rá! Jobbulást Nektek!

Dokidnak igaza van. Szoptasd, úgy hamarabb meggyógyul! Milyen antibiotikumot kéne szedned? Van olyan, ami mellett lehet szoptatni. Szoptatási tanácsadók és gyerekorvosok tudnak errõl tájékoztatni, a házi orvos általában kevésbé. Én szedtem (más okból) antibiotikumot is és más erõsebb gyógyszereket szoptatás alatt. Kérdezz rá! Jobbulást Nektek!
A kérdező hozzászólása: szia! Köszi a választ! 2 hetesen begyulladt a mellem, ezért 1 hétig Augmentint szedtem, de teljesen megváltozott a tejcsi tõle, még jó, h volt a fagyóban...Nem mondta a doki a gyógyszer nevét, de ha nem muszáj, én sem szednék semmit! Akkor szopiztatok nyugodtan...
Kislányom 3 hónapos volt, mikor hányásos-hasmenéses csoda ment végig az egész családon. Nagyon rossz volt, ugye enni-inni nem tudtam, kislányom pedig csak anyatejes volt. Én nem kaptam semmit, aminek ki kellett jönnie, annak minél elõbb kint volt a helye.... babám abban a 2-3 napban, míg jobban nem lettem, sokkal sûrûbben volt cicin és szinte mindent "leszívott, kiszívott belõlem" õ jól lakott és beteg sem lett, az anyatej védte. Ne hagyd abba a szoptatást!!!!! És jobbulást!!!!!
A kérdező hozzászólása: Itt ahol lakom, doki szerint ÁNTSZ által meghatározott Rota volt pár embernél, de nem a fél lakosság. Az a durva, h 4 hét alatt, kb. 2x mentem el boltba, és mégis összeszedhettem valamit! És a picinek nem lesz baja? Rota ellen még nincs beoltva. A gyerekorvosunk szabin van, de este felhívom. Köszi
Minél gyakrabban tedd mellre, így el tudjátok kerülni a kiszáradást, mert ez a legfontosabb! Jobbulást!

Milyen házi praktika van természetes mellnagyobbításra? Olvastam már erről régebben, de milyenek vannak?

Természetes anyagok, növények vagy bármi ilyesmi, milyen tapasztalataitok vannak róla?

Legjobb válasz: Nincs semmiféle házi praktika.

Nincs semmiféle házi praktika.
A szõlõmag olajnak kollagéntermelõ, feszesítõ hatása van. Van egy olajkeverék ami cicigömbölyítõ, privátban megírom, ha érdekel, mert nem reklámozni akarok.:)
A kérdező hozzászólása: Oké. azt megköszönném :) .

Ha valaki gázszilikátból (gázbetonból) épült házban él, élt akkor milyen tapasztalati vannak, voltak, elégedett-e a házzal általánosságban? (penészedés, hõszigetelõ képesség, …) Jelentek-e meg szerkezeti gondok?

Házat szeretnénk venni a párommal, de már másodszor "futunk bele" ebbe az építõanyagba. Ismét találtunk egy olyan házat, aminek az elosztása, elhelyezkedése, … a mi elvárásainak megfelel, de gázszilikátból épült. Már próbálunk utána járni, hogy milyen elõnyei és hátrányai vannak ennek a falazóelemnek, már építésszel is egyeztettünk, de nagyon megoszlanak a vélemények, ezért ha valakinek van saját tapasztalata az ilyen anyagból épült házzal kapcsolatban, akkor ossza meg velünk. Legjobban a késõbbiekben felmerülõ szerkezeti gondoktól tartunk. Köszönöm elõre is a segítséget.

Legjobb válasz:
Én 26 éve élek ilyen házban, melyet én építtettem. Ez akkor nagyon nagy újdonságnak számított.Terranova vakolattal javasolta a korabeli reklám, mivel ezt a vakolatot közvetlenül rá lehetett vinni a falazó elemekre (azaz nem kellett alá vakolni). Én is így csináltam és nem bántam meg semmit ( a terranova nemesvakolat felhordva épp úgy néz ki mint a kõpor). A gázbetonról: létezett méretpontos I.o. változat, valamint néhány mm-el eltérõ blokk. Én a jobbat választottam (60x30x25-ös méretben), mert ahhoz nem kellett maltert keverni. Ragasztóval, gumikalapáccsal abszolút méretpontosan készült a fal. Mivel így gyakorlatilag fuga (hézag) nem volt, így a szigetelés nyilván sokkal jobb annál, mint aki malterba pakolta fel a falat. Hátrány: 1./Mivel a fal felülete túlságosan sima, ezért elõfordul, hogy a vakolat elválik a faltól (kívül és belül egyaránt), de ez az elsõ 10 évben kiderül. 2./ Mivel laza szerkezetû talajon építettem (és a vassal is spóroltam), ezért az alapból induló repedés keletkezett majdnem a födémig (tavaly le szigeteltettem, hogy eltüntessem). 3./ Tapasztalatom szerint rossz hangszigetelõ. 4./ Nem áll meg benne a dûbel. Elõny: 1./ Méretpontosság 2./ Jó hõszigetelõ (szerintem csak a ragasztóba felrakott falra igaz, egyébként épp olyan mint a normál szilikát). 3./ Kalapács nélkül is szöget üthetsz a falba. Ha józan életû kõmûves készítette az alkotást és kellõen odafigyelt az elõírásokra (nálam minden egyes blokkot vízszintezett), akkor nem lehet probléma. A kecóm padlásszobás, négyen (néha hatan) lakjuk és semmiféle szerkezeti gond nincs. Ha többre vagy kíváncsi, írj priviben!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én 26 éve élek ilyen házban, melyet én építtettem. Ez akkor nagyon nagy újdonságnak számított.Terranova vakolattal javasolta a korabeli reklám, mivel ezt a vakolatot közvetlenül rá lehetett vinni a falazó elemekre (azaz nem kellett alá vakolni). Én is így csináltam és nem bántam meg semmit ( a terranova nemesvakolat felhordva épp úgy néz ki mint a kõpor). A gázbetonról: létezett méretpontos I.o. változat, valamint néhány mm-el eltérõ blokk. Én a jobbat választottam (60x30x25-ös méretben), mert ahhoz nem kellett maltert keverni. Ragasztóval, gumikalapáccsal abszolút méretpontosan készült a fal. Mivel így gyakorlatilag fuga (hézag) nem volt, így a szigetelés nyilván sokkal jobb annál, mint aki malterba pakolta fel a falat. Hátrány: 1./Mivel a fal felülete túlságosan sima, ezért elõfordul, hogy a vakolat elválik a faltól (kívül és belül egyaránt), de ez az elsõ 10 évben kiderül. 2./ Mivel laza szerkezetû talajon építettem (és a vassal is spóroltam), ezért az alapból induló repedés keletkezett majdnem a födémig (tavaly le szigeteltettem, hogy eltüntessem). 3./ Tapasztalatom szerint rossz hangszigetelõ. 4./ Nem áll meg benne a dûbel. Elõny: 1./ Méretpontosság 2./ Jó hõszigetelõ (szerintem csak a ragasztóba felrakott falra igaz, egyébként épp olyan mint a normál szilikát). 3./ Kalapács nélkül is szöget üthetsz a falba. Ha józan életû kõmûves készítette az alkotást és kellõen odafigyelt az elõírásokra (nálam minden egyes blokkot vízszintezett), akkor nem lehet probléma. A kecóm padlásszobás, négyen (néha hatan) lakjuk és semmiféle szerkezeti gond nincs. Ha többre vagy kíváncsi, írj priviben!
A penészedésre nem válaszoltam: a felsõ szint egyik ablaka felett néha megjelenik a penész, de az a helyszínre öntött áthidaló szakszerûtlen szigetelésének a hibája. Egyébként nincs.

Milyen ház-lakásfajták vannak? :D 7-7 kéne

Legjobb válasz: ikerház sorház láncház társasház kertes ház családi ház tömbház panelház bérház pontház lakóház panellakás garzon bérlakás öröklakás tégla lakás albérlet csúsztatott zsalus lakás tetõtéri lakás

ikerház sorház láncház társasház kertes ház családi ház tömbház panelház bérház pontház lakóház panellakás garzon bérlakás öröklakás tégla lakás albérlet csúsztatott zsalus lakás tetõtéri lakás
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!