Találatok a következő kifejezésre: Milyen, pontosan, terhesség (13 db)

Milyen ételek és betegségek befolyásolják a pontos terhességi teszt eredményt?

Legjobb válasz: Nem tudok ételrõl ami befolyásolná, a terhességi teszt a HCG hormont mutatja ki, olyan étel meg nincs ami emberi terhességi hormont tartalmazna. Betegség van, egyes ciszták, daganatok termelhetnek ilyen hormont, de ez ritka szerencsére.

Nem tudok ételrõl ami befolyásolná, a terhességi teszt a HCG hormont mutatja ki, olyan étel meg nincs ami emberi terhességi hormont tartalmazna. Betegség van, egyes ciszták, daganatok termelhetnek ilyen hormont, de ez ritka szerencsére.
semmilyen étel sem befolyásolja

A terhesség első felében lévő pecsételő vérzés milyen pontosan? Kevés, ugye? Nem tölt meg egy tampont vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: A beágyazódási vérzés mindenképpen pecsételõ, nem tölt meg tampont. Köztesvérzés viszont lehet erõsebb, ritkán akár olyan erõs mint egy normális menstruáció. Köztesvérzés kb akkor jelentkezik amikor a menstruációnak lennie kellett volna ha nem lenne terhesség. Az oka pedig, hogy a szervezet hormonálisan "emlékszik", hogy menstruálnia kéne. Így a menstruációt kísérõ más tünetek is felléphetnek, mint a görcsölés, pattanásosság stb. Ha arra gyanakodsz, hogy terhes lehetsz, akkor vegyél tesztet és kiderül.

A beágyazódási vérzés mindenképpen pecsételõ, nem tölt meg tampont. Köztesvérzés viszont lehet erõsebb, ritkán akár olyan erõs mint egy normális menstruáció. Köztesvérzés kb akkor jelentkezik amikor a menstruációnak lennie kellett volna ha nem lenne terhesség. Az oka pedig, hogy a szervezet hormonálisan "emlékszik", hogy menstruálnia kéne. Így a menstruációt kísérõ más tünetek is felléphetnek, mint a görcsölés, pattanásosság stb. Ha arra gyanakodsz, hogy terhes lehetsz, akkor vegyél tesztet és kiderül.

Milyen, pontosan, a terhesség alatti mensi?

Második babámat várom, 11hetes vagyok. Most ill 1hónapja, nagyon enyhe (maszatoló) vérzést tapasztalok, görcs, fájdalom nélkül. El?ször szex után jelentkezett (ezzel kapcsoltam össze), most viszont minden el?zmény nélkül. Ez a 2nap, és talán még mindig van egy kicsi friss vér. Hétf?n megyek dokihoz.

Legjobb válasz: Igen lehet!Én novemberben estem teherbe de még decemberben megvolt.Iyen maszatolós volt nekem is.

Igen lehet!Én novemberben estem teherbe de még decemberben megvolt.Iyen maszatolós volt nekem is.
Lehet pontosan akkor amikor egyébként is megjönne. Midenképpen említsd meg a dokinak, amíg zárt a méhszáj addig mindent megenged, ha gondot lát lehet no sex lesz, de ez hétfõn kiderül, addig pedig nem lesz gond. Esetleg ha rosszabbodik akkor keress fel egy szülészeti ambulanciát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Egy picit megnyugodtam, de azt hiszem inkább elmegyek még ma a dokihoz. Úgyis igazán az UH után fogok megnyugodni... Remélem nincs semmi baj a babámmal. :((

Milyen gyors és pontos terhességi tesztek vannak?

Olyan, ami már az 1heteset is kimutatja.

Legjobb válasz: Ami az 1 heteset kimutatja 100%-ra szerintem olyan nem nagyon van. De ha már 1 napot késik, akkor elég biztos eredményt mutatnak a tesztek. A lényeg az, hogy elég HCG hormon legyen a szervezetedben. Az elsõ héten szerintem nem termelõdik még annyi.

Ami az 1 heteset kimutatja 100%-ra szerintem olyan nem nagyon van. De ha már 1 napot késik, akkor elég biztos eredményt mutatnak a tesztek. A lényeg az, hogy elég HCG hormon legyen a szervezetedben. Az elsõ héten szerintem nem termelõdik még annyi.
Szia! Én Clear Blue-t használtam és aznap teszteltem amikor meg kellett volna jönnie és nekem már két csikot mutatott. De olvastam olyan esetet is, hogy csak 1 vagy 2 hét késés után mutatot pozitiv eredményt. Mindez a hCG szinttõl függ.
szia.szerintem egy teszt sem ilyen érzékeny!!!sajnos ki kell várnod azt a mensis napot.saját tapasztalatomból tudom, nekem a mensim megjövetele napján mutatta ki a qupido a pozitívat.talán ez a legérzékenyebb.viszont még ez sem mutatta ki a mensim elött 5-nappal.szóval várj legalább addig!sok sikert:5-hetes kismama
Nekem 5 napot késett a mensim, mikor vettem Gabriel tesztet, ami egybõl két csíkos lett! Mint kiderült akkor már 4 hetes volt a magzatkám. 1 heteset legfeljebb a vérbõl készült Beta Hcg vizsgálat mutatt ki, de ebben nem vagyok biztos.

Pontosan milyen rendellenessegekkel szulethet az a gyermek akinek az anyja rendszersen alkoholt fogyasztott terhesseg alatt? Pontosan mi karositja a magzatot az alkohol anyagai kozul es hogyan?

Legjobb válasz: Szegénykének már a születése pillanatába alkoholéhsége van. Képzeld el, ha nem kap italt egy alkoholista, milyen dilis. Sokat sír az biztos, de lehet agyilag is sérült. Micsoda alkoholfürdõbe volt a magzatvízbe szegény, rossz rágondolni. A lényeg, hogy hinni kell neki, ha sír, hogy nagyon rossz közérzete van és nagyon kell szeretni. Sokat kell a cicin lennie, hogy ellegyen foglalva és kilegyen elégítve. Nagyon sajnálom szegényt, az Anyját pedig megvetem. Nem is érdemli meg, hogy nagybetûvel írtam. "Anya"

Szegénykének már a születése pillanatába alkoholéhsége van. Képzeld el, ha nem kap italt egy alkoholista, milyen dilis. Sokat sír az biztos, de lehet agyilag is sérült. Micsoda alkoholfürdõbe volt a magzatvízbe szegény, rossz rágondolni. A lényeg, hogy hinni kell neki, ha sír, hogy nagyon rossz közérzete van és nagyon kell szeretni. Sokat kell a cicin lennie, hogy ellegyen foglalva és kilegyen elégítve. Nagyon sajnálom szegényt, az Anyját pedig megvetem. Nem is érdemli meg, hogy nagybetûvel írtam. "Anya"
"Magzati alkohol szindróma Az alkohol magzatkárosító hatása miatt kialakuló elváltozás. A [[magzat]] súly- és hossznövekedése elmarad az átlagostól, késõbb a gyermek értelmi fejlõdése, beszédfejlõdése lassúbb, gyakoribbak a fejlõdési rendellenességek, kisebb a fejkörfogat, jellegzetes arcforma – elõreálló arccsont, mélyen ülõ fülek – jellemzik." http://psychiatry.pote.hu/addikt/ka2.pdf
A 2. válaszoló jól leírta a magzati alkohol szindrómát, azzal egészíteném ki, hogy: "Pontosan mi karositja a magzatot az alkohol anyagai kozul es hogyan?" Az alkoholnak nincsenek "anyagai", mivel az alkohol egy vegyület, melyet etanolnak/etil-alkoholnak neveznek. És szimplán sejtméreg (membránokat károsít, fehérjéket koagulál), így okoz károsodást.

Akinek a terhesség legelején volt a tünete has szúrás (a méh, petefészek körül), hogyan jellemezné, milyen volt pontosan?

És mikor érezted először, meddig tartott?

Legjobb válasz: nekem egészen a 15-dik hétig volt panaszom rendszeres alhasi fájdalmam volt mint mikor menstruácios fájdalma van egy lánynak hányiger (hányás) az egész terhesség alatt 2x volt késöbb érkeznek a derék és a hát fájások. fáradékonyság aluszékonyság volt rám jellemzö.

nekem egészen a 15-dik hétig volt panaszom rendszeres alhasi fájdalmam volt mint mikor menstruácios fájdalma van egy lánynak hányiger (hányás) az egész terhesség alatt 2x volt késöbb érkeznek a derék és a hát fájások. fáradékonyság aluszékonyság volt rám jellemzö.
Köszönöm, hogy válaszoltál, azóta sikerült a baba?:)
A kérdező hozzászólása: Hát ez már elég rég volt, így pontosan már nem is emlékszem mi miatt volt! Valószínû a közelgõ menzesz, vagy egy kis felfázás (mert elég gyakran volt benne részem) Az biztos, hogy akkor sajnos nem terhesség tünete volt, amiben reménykedtem! :-)
megkérdezhetem mi volt?
A kérdező hozzászólása: Oké, megírom mindenképp! Drukkolok!:)
Hat jovo heten meglatjuk, majd ird meg mi lett az eredmeny.En is megfogom :) az elsejen esedekes mensis valaszolo
A kérdező hozzászólása: Nekem is elsején esedékes!:) Pénteken kezdõdött, hogy csak simán ültem, dolgoztam és erõs szúrást éreztem, ami azóta is hol gyengébben, hol erõsebben érezhetõ! És mintha feszülne is a méhem azóta, tegnap este pedig görcsölt, ma reggelre enyhült... szóval nem tudom mire gondoljak!:)
Hát õõõ... Pontosan milyen?? Ezt érezni kell, de komolyabban, nekem most olyan, mintha fel lennék fázva, szurkál a jobb oldali petefészkem, máskor meg esténként begörcsölök, mintha meg akarna jönni. Csütörtökön délután teszteltem egy hatalmas pozit, meg szombat reggel is. Hétfõn megyek az orvoshoz, szóval nem tudom, hogy még hogy is vannak a dolgok. Ahogyan én számolom 7-8 hétben lehetek, utolsó mensim elsõ napja dec.8-án volt.
Szia!Nekem most van a petefeszek szurkalas, es meh szurkalas.Elsejen lesz esedekes a mensim.Szoval meg nem tudom....Egyszer mar voltam terhes, ott ilyesmit nem ereztem, csak az elmaradt mensi utan par nappal, es egy ket hetig tartott.
A kérdező hozzászólása: Szívesen! :-) Igen, azóta született egy kisfiam! :-)

Akinek terhesség alatt kialakult köldöksérve van vagy volt!? Milyen fájdalmat, milyen időközönként és pontosan hol éreztél? Hányadik héten alakult ki?

Legjobb válasz: Ugyan nekem nem köldök sérvem van hanem sima hasfal sérvem de hátha segítek. Furcsa fájdalommal kezdõdött ami minden nap erõsebb lett, most már erõs fájdalmam van fõleg ha állok én inkább égõ fájdalomhoz tudnám hasonlítani.

Ugyan nekem nem köldök sérvem van hanem sima hasfal sérvem de hátha segítek. Furcsa fájdalommal kezdõdött ami minden nap erõsebb lett, most már erõs fájdalmam van fõleg ha állok én inkább égõ fájdalomhoz tudnám hasonlítani.

Vérzés kimaradás után hány nappal kell tesztelni hogy pontos eredményt kapjunk? És ilyen korai terhességnek milyen tünetei lehetnek?

Nincs tapasztalatom ilyen téren mert az els? gyermekemmel nem tudtam, hogy teherbe estem nem voltak tüneteim. Most viszont két napja émelygek, szédülök, hányingerem van, a buszon is rosszul éreztem magam és tegnap óta érzékenyebbnek érzem a mellemet. Betegségr?l nincs tudomásom, megfázva sem vagyok.

Legjobb válasz: Én a vérzés kimaradása napján teszteltem, egyértelmû poz lett! Akkor már kimutatja!

Én a vérzés kimaradása napján teszteltem, egyértelmû poz lett! Akkor már kimutatja!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál. Azt szeretném még megkérdezni, hogy most is tesztelhetek vagy jobb lenne ha holnap reggel az elsõ vizeletbõl végezném? Te hogyan csináltad?
Reggeli elsõben a legkoncentráltabb a HCG. gyakori, hogy délután negatív a teszt, reggel meg pozitív, épp emiatt.
A kérdező hozzászólása: Akkor megvárom a reggelt. Köszönöm.
10-el napján nyugodtan lehet, nekem is egyértelmûen mutatta
hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 15
akkor a korod az oka, még mindig alakul a hormonháztartásod ;)...ha nincs más tüneted: kellemetlen szagú, fura színû folyás vagy fura hasfájás, esetleg görcsök, akkor ne aggódj, ha van más tüneted, akkor keress fel egy gyereknõgyógyászt ;)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!