Találatok a következő kifejezésre: Milyen, és hónapban vannak a (60 db)

Hány cm és kg vagy?
A kérdező hozzászólása: 165 cm és 67 kg
Kemény diéta sport önfegyelem van kedved velem csinálni??
November elejefelé kezdtem fogyózni, az elején még csak lecsökkentettem az édességevést stb késõbb teljesen elhagytam volt hogy több mint 1 hónapig SEMMIT (még egy cukorkát se ami csak 20 kcal lett volna) nem bûnöztem. a paramétereim hasonlóak voltak: 168 cm / 62-63 kgról indultam, májusra 46 kg körül voltam. Heti 2szer teniszeztem + jóidõkör volt h mindennap futni eljártam! Nem tanácsolom hogy lefogyj... nekem akkor kezdõdött az étkezési zavarom. De a lényeg hogy egy egészséges súlyt simán el tudsz érni. HAJRÁ szurkolok:) )
*javítás: Nem tanácsolom hogy ENNYIRE lefogyj, mint én...
Ha tényleg egészségesen étkeznél, pl. R : zabpehely / tk. kenyér / rántotta T : gyümölcs E : csirke / hal / zöldségek U : gyümölcs V : túró / csirke / hal / tojás + Ha heti 3x fogsz kardiózni 50-60 percet, akkor szerintem fogyhatsz kb. 13-15 kilót is.:) De sztem ne felüléseket csinálj, inkább ha hasprést, de amíg zsír van a hasadon, addig nem fog látszani.
spiropent, l-carnitin és diéta, sport 2 hónap alatt isteni leszel.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló, az micsoda amit leírtál? :$$$ leírnád bõvebben?

Milyen, és melyik hónapban vannak a kötelezető vizsgálatok?

Nincs magándokim, az sztk-ba járok és szeretném tudni, milyen s?r?n lesznek a vizsgálatok? Meg egyáltalán milyenek? Minden alkalommal meg is ultrahangoz? Amúgy 11 hetes várandós vagyok.

Legjobb válasz: Szia! A vérvizsgálatokra is gondolsz. Ultrahangot biztosan csinálnak 12 hetesen (tarkóredõ mérés - Down kór szûrés), 18-19 hetesen (genetikai rendellenességek szûrése, méhlepény elhelyezkedése), ezután van ahol csinálnak 24 hetesen, van ahol csak 30 hetesen (rendben fejlõdik e a baba, méhlepény állapota), aztán 36 és még talán 38 hetesen. A 36. héttõl van NST (méhösszehúzódások hatását nézik a magzatra). A vévizsgálatok: - elsõként vércsoport meghatározás, hepatitis szûrés - 16 hetesen: AFP (fejlõdési rendellenességek szûrésére) - olyan 24-25 hetesen terheléses vércukor, teljes vérkép - ez utóbbit ismétlik a 32 hetes vizsgálaton, és a vércsoport meghatározást is Vizeletvizsgálat is van kb. havonta, azt nézik, hogy nincs e fehérje, glükóz a vizeletedben. Nagyjából ennyi. Remélem nem hagytam ki semmi fontosat.

Szia! A vérvizsgálatokra is gondolsz. Ultrahangot biztosan csinálnak 12 hetesen (tarkóredõ mérés - Down kór szûrés), 18-19 hetesen (genetikai rendellenességek szûrése, méhlepény elhelyezkedése), ezután van ahol csinálnak 24 hetesen, van ahol csak 30 hetesen (rendben fejlõdik e a baba, méhlepény állapota), aztán 36 és még talán 38 hetesen. A 36. héttõl van NST (méhösszehúzódások hatását nézik a magzatra). A vévizsgálatok: - elsõként vércsoport meghatározás, hepatitis szûrés - 16 hetesen: AFP (fejlõdési rendellenességek szûrésére) - olyan 24-25 hetesen terheléses vércukor, teljes vérkép - ez utóbbit ismétlik a 32 hetes vizsgálaton, és a vércsoport meghatározást is Vizeletvizsgálat is van kb. havonta, azt nézik, hogy nincs e fehérje, glükóz a vizeletedben. Nagyjából ennyi. Remélem nem hagytam ki semmi fontosat.
Minden alkalommal nem lesz uh. Lesz egy 12. hetese, 18. hetesen. 32. hetesen, ezek a kötelezõek. A többi "kötelezõ" a tanácsadáson vérvétel, vizelet. Az pedig a dokidtól függ h csinál e méhszáj vizsgálatokat vagy sem, na meg a rákszûrés ha nem volt 1 éven belül!
Szia! 2. vagyok, még itt egy cikk a vizsgálatokról (ezt nem csinálják mindegyiket, csak akkor ha szükség van rá): http://www.babaszoba.hu/topics/9month/articles/176 Ja, és el kell menni EKG-ra és fogászatra.
Fogászatra sem küldenek mindenkit!

Munkanélküliből vállalkozóvá szeretnék válni. Ehhez a 6 hónapi minimálbért pályáznám meg. Ha egy hónapban nincs munkám, azaz bevételem, csak a támogatásként kapott minimálbérem, milyen és mennyi járulékfizetési kötelezettségem van?

Cserépkályha- és kandallóépítő szeretnék lenni. A végzettséget megszereztem, s 2 évig jártam egy mester mellé - tanulni. Van is erre az évre 10 előzetes megrendelésem, de a fűtési szezon végéig, április elejéig nincs munkám. Érdemes- e megvárnom a pályázat benyújtásával ezt az időt? Tartalékaim elfogytak, ellátásom már novemberben megszűnt, lejárt.

Legjobb válasz: Ha egyéni vállalkozó vagy, teljesen mindegy, hogy van-e bevételed, vagy sem a hónapban, a járulékokat legalább a minimálbér után meg kell fizetned. Sõt, január 1tõl már egyes járulékoknak nem is a minimálbér, hanem a minimálbér 112-150%-a az alapja. Szerintem várd meg az áprilist, már csak azért is, mert március-áprilisban ki szoktak adni olyan pályázati lehetõséget a munkaügyiben, hogy ha önfoglalkoztató leszel, akkor vissza nem térítendõ támogatást kaphatsz. (a bér- és járulék támogatáson felül) Addig igényeld meg az önkormányzattól a foglalkoztatást helyettesítõ támogatást (régebben bérpótló juttatás)

Ha egyéni vállalkozó vagy, teljesen mindegy, hogy van-e bevételed, vagy sem a hónapban, a járulékokat legalább a minimálbér után meg kell fizetned. Sõt, január 1tõl már egyes járulékoknak nem is a minimálbér, hanem a minimálbér 112-150%-a az alapja. Szerintem várd meg az áprilist, már csak azért is, mert március-áprilisban ki szoktak adni olyan pályázati lehetõséget a munkaügyiben, hogy ha önfoglalkoztató leszel, akkor vissza nem térítendõ támogatást kaphatsz. (a bér- és járulék támogatáson felül) Addig igényeld meg az önkormányzattól a foglalkoztatást helyettesítõ támogatást (régebben bérpótló juttatás)

Van egy nagy problémám vettem két honapja egy kancát és ugy néz ki hogy vemhes adtam neki hideg vizet ahogy mondták és éreztem ahogy rug benne a csiko milyen idős vemhességnél érzem a csikot a kancában? Már mint azt hogy rug.

Legjobb válasz: hát ha már rúg akkor kell valami látszatja legyen.szerintem már biztos félidõben van. 13 hónap náluk a vemhesség.képet raknál fel hogy lássuk?

hát ha már rúg akkor kell valami látszatja legyen.szerintem már biztos félidõben van. 13 hónap náluk a vemhesség.képet raknál fel hogy lássuk?
A kérdező hozzászólása: Hát ha már az utolsó hónapban van remélem szülinapi csiko lesz:) :) :) :) :) Köszi mindenkinek a válaszokat és a segítséget:)
Ha mar dagadt a cicije szerintem sanszos hogy az utolso honap fele jarhat.annyit tudok hogy az elles elott 1 hettel mar lehet teje.van amelyiknek elotte egy ket nappal.. Nekem hereltem van.ennyit hallottam baratnomtol a dologrol
A kérdező hozzászólása: http://kep.psharing.com/734197.jpg most így áll de tegnap még kisebb volt. ki mit mond az idõre?
A kérdező hozzászólása: El kezdett megduzzadni a kancám tõgye szép lassan minden nappal kicsit nagyobb akkor õ most az utolsó honapban lehet?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget.:)
én mindenképpen hívnék orvost, mert a vemhesség nem játék. egy ultrahang elkél, akkor nagyjából meg tudja mondani azt is, hogy mekkora a csikó, hogy esetleg nincs-e ikervemhesség és a herpesz oltást azt nagyon fontos, hogy megkapja, különben elpusztulhat a csikó és az anyja is!
Akkor csak kérj engedményt, de minimum, hogy õk süttessék/chippeltessék majd a csikót... :) Amúgy igen, errõl nagyon jó elõre tudni, mert azért vemhes kancának más táplálékot adunk, stb-stb. A vemhesség alatt, és kicsivel utána szerintem legyen elõtte mindig nyalósó (kivéve, ha azt látod, hogy unalmában harapja, és egész darabokat töm magába), és napi 1× kapjon forrázott lenmagot: ez síkosítja a beleket, és hozzájárul a bélsálpangás miatt kialakuló kólika megelõzéséhez, hasznos lesz. Esetleg (búza)korpával kiváltható, azt elsõsorban frissen ellett lovaknak adják, gyorsítja a béltartalom továbbhaladását; ezutóbbira amúgy magas nedvességtartalma miatt pl. a sárgarépa is jó. :)
A kérdező hozzászólása: Igazából imádom ezt a pacit nem akarom vissza adni és a csikoját sem csak jo lett volna azért felkészülni erre. tehát akkor félidõs lehet kb? Bevallom õszíntén hogy kissebbségtõl vettem és nagyon sovány volt mikor ide jött:( fura is volt hogy hogy nõ a hasa és hogy mennyit tud enni.
Ha a vemhességet elhallgatta az eladó, szerintem simán követelheted, hogy vegye vissza a lovat, adjon engedményt, vagy választási idõben "vásárolja vissza" a csikót, már csak azért is, mert egy ellés mindig kockázat, a csikó meg rengeteg pénz, az anya meg egy ideig nem dolgoztatható... Arról nem is beszélve, hogy ismeretlen apától max 0-ás sütést kaphat a csikó... Amúgy 11 hónapig vemhesek, habár mén csikót hordhat 12 hónapig is akár. Minimum félidõre tenném amúgy, nagyjából a 8-9. hónaptól már látványos, hogy hasas, bár hallottam már olyat, hogy a ló ellés elõtt egy héttel még ugrópályát teljesített, mert egyszerûen abszolút nem látszott rajta, hogy hasas... De azért ez a ritkábbik.
A kérdező hozzászólása: http://kep.psharing.com/733899.jpg
A kérdező hozzászólása: pillanat és teszek fel képet bár mikor vettem nagyon sovány volt a bordái még mindíg látszanak pill és jön a kép.
igen igazad van. 330-340 nap között van a vemhességi idõ. Elírtam bocsánat.elsõ voltam
"A vemhesség tartama melegvérû kancák esetében átlagosan 336 nap (48 hét vagy 11 hónap)."
az én kancámnak ellés elõtt bõ 3 hétig duzzadt volt már a csecse és teje is volt!

Milyen érzés terhesnek lenni? Nagyon nehéz, nagyon szenvedés az a 9 hónap? Milyen kötelezõ vizsgálatok vannak és hogyan zajlik? Nagyon fáj a szülés?

Mennyire változott meg az életetek a terhesség alatt? Én leginkább úgy szeretném, hogy ne kelljen dokihoz járkálnom max néha egy ultrahang vagy vérvétel, de nem akarok kellemetlen vizsgálatokat. Lehet dolgozni a terhesség alatt? Ti meddig dolgoztatok? És szülés után mikor lehet visszamenni munkába? Nagyon "tönkremennek" a nõk szülés alatt, mármint mennyire terheli meg a szervezetet? Kötelezõ a gátmetszés? Miért van az, hogy szinte mindenkit császároznak mostanság?? Áááá nagyon félek, annyira szürreálisnak tûnik az egész. Azt mondják a terhesség nem betegség, tök természetes dolog akkor miért fújják fel annyira az emberek ezt a terhesség dolgot. Annyira jó lenne, ha zavartalanul menne tovább az életem, 9 hónap múlva bemennék szüli, senki nem zaklatna... :(

Legjobb válasz: Szerintem ne akard átélni. Az élet gyerek nélkül is szép lehet.

Szerintem ne akard átélni. Az élet gyerek nélkül is szép lehet.
Nincs két ugyan olyan terhesség, és még egy nö is külömbözöen él meg többedik terhességét. Èn az elsö lányom elött, nagyon lazán álltam hozzá, elvem Volt, hogy végig dolgozom, én Leszek a legfittebb, leg nem siránkozobb kismamam, nekem bajom nem lehet, ez egy természetes folyamat, és én erös vagyok. Na terhes lette, és 6 hetesen elöntöttek a hormonok. 3 napig rettegtem, hogy elvetélek, pedig akkor semmi bajom nem Volt. Egyszerüen aludni nem tudtam, csak az óriási rettegés. Aztán jött az erös rosszullétek, és vérzés. Bajom nem Volt, de az elsö 14 hétben többször véreztem, mindig rohanás az ügyeletre stb... Aztán jött a második trimeszter és elkezdtem görcsölni. Marékszám szedtem magnéziumot a görcsök elle, de sokszor az Sem segített, dolgozni már szinte nem is tdutam. Aztán jött 30-ik héten hogy nyílik a méhszáj lehet koraszülés. Közben 36-ik héten egy kiütést kaptam a terhes hormonok miatt, és kegyetlen viszketésbe kezdtem, oly annyira, hogy véresre vakartam a testem nagyrészét. majd elmultak a szülés elött a fájások, így 42-ik héten szültem meg csak. A szülés az gyors és elég fájdalom Mentes Volt. Aztán jött a szoptatás aminek megint úgy álltam, hozzá, hogy tuti tudok szoptatni, de nem egy kicsit Sem ment, és lelkileg nagyon megviselt. Második babámnál vártam, hogy lesz majd megint sok bajom, de semmi de semmi bajom nem Volt. Könnyü terhesség Volt. Szülés még gyorsabb Volt, de a szoptatás itt Sem ment igazán, ami megint csak megviselt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes válaszaitokat! Elsõ válaszoló pedig úgy néz ki, hogy babát várok, azért is tettem ki a kérdést mert nem tudom pontosan hogy zajlik le egy terhesség. Ismerõseimet nem szeretném kérdezgetni, mert amíg nem 100% a dolog és nem telik el 1-2 hónap addig nem szeretném senkinek se mondani. Csak jó lenne elolvasni egy-két tapasztalatot, mert nagyon félek.
Minden terhesség más és más. Nincs két egyforma. Van aki joban viseli van aki kevésbé. Ez egyén függõ. A lényeg hogy a terheeség végén anya leszel és ez csodás dolog. A szülés pedig igen valóban fájdalmas. Bár ezt is ki hogy viseli. A kötelezõ vizsgálatokra azonban el kell menni, már a baba érdekében is.
elõszõr azt gondoltam ezt a kérdést egy kamasz tette fel..! fõleg amikor azt írd, hogy nem akarsz dokihoz járkálni..-hát ez anélkül nem fog menni, ráadásul ez a baba érdeke is.és háát a terhesség néha kellemetlen vizsgálatokkal jár. sokan dolgoznak terhesség alatt. csak akkor nem szabad ha valami gond adódik! az hogy mikor mész vissza dolgozni, az csak rajta múlik. a szülés fájdalmas, de sokan túl élték már, és nem mindenkinek ugyan úgy fáj. és nem, nem mennek tönkre a szülés alatt a nõk. kell pár nap/hét regenerálódás-de aztán minden redben.
ha jól értem, véletlenül estél teherbe, és nem tervezted
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok már kamasz, 27 éves vagyok:) Lehet sajnos nem a legszebben fogalmaztam mikor kiírtam a kérdést, de hirtelen ezek a kérdések fogalmazódtak meg bennem. Terveztük a babát, csak 1-2 év múlva szerettük volna. Az anyaságtól nem félek, úgy gondolom azért jó anya lennék. Páromnak van egy gyermeke és vele is szerencsére elég jól kijövök, csak magától a terhességtõl félek. Most azt érzem, hogy ez egy teljesen természetes dolog de mi van ha mégse lesz olyan könnyû, vagy valami bajom lesz, vagy a babának lesz baja, vagy betegen születik...
Én nem tervezetten estem teherbe, mi is szerettünk volna babát, csak pár év múlva. Én amint kiderült a terhesség elkezdtem rettegni a terhességtõl, szüléstõl, szoptatástól, hogy milyen szörnyû lesz. Ehhez képest életem nagyon szép szakaszának tartom a terhességemet. Én jól éreztem magam végig, csak az töltött el mindig félelemmel, hogy mindig vártam, hogy rosszabb lesz majd, mert azt mondták. Akármikor megkérdezték hogy vagyok és azt mondtam, hogy jól, mindig az volt rá a válasz, hogy majd leszel rosszul is. Nem volt könnyû terhességem, mert terhességi cukrom lett, így diétáznom kellett, és nehezen mondtam le az édes ízrõl, illetve a vérnyomásom is rakoncátlankodott, mégis végig boldog voltam. Nekem egyetlen vizsgálat volt kellemetlen és fájdalmas az egész terhességem alatt, amikor elfolyt a magzatvizem és az ügyeletes orvos vizsgált, nah akkor le tudtam volna ugrani a vizsgálószékbõl, de amikor a saját orvosom vizsgált, az egyáltalán még csak kellemetlen sem volt soha. A szülésem napján még vígan sétáltam kb. 8 km-t és lépcsõztem, mert egy mini kirándulást tettünk. Én 38. hét közepéig dolgoztam, akkor is csak azért hagytam abba, mert a férjem, és a nagyszülõk nem hagytak békén. A szüléstõl mindenkinél jobban rettegtem, ahogy az összes vizsgálattól is a terhesség alatt (ez nálam fóbia), mégis nagyon könnyû szülésem volt. Rosszabbra számítottam, így sikerült úgy kitágulnom 4 ujjnyira, hogy én azt hittem még csak kósza görcseim vannak és nem rendes fájások. Ha a szülésznõ nem erõsködik, hogy vajúdik én megszültem volna egy sima kórteremben, ahova befektettek a magzatvízelfolyás miatt, mert én csak azt hajtogattam, hogy ezek tuti nem vajúdófájások, mert nem ilyennek szokták bemutatni õket. (Úgyhogy engem nem igazán zaklattak a szülés alatt, idejük sem lett volna rá.) A gátmetszéstõl és varrástól is féltem, mert volt már gyerekkoromban egy rekonstruáló mûtétem ott lent, de én egyiket sem éreztem, meg volt beszélve az orvosommal, hogy még akkor sem varr érzéstelenítés nélkül, ha egy aprócska öltés kell. A szülés után két órával én már sétálgattam és simán ültem egy egyszerû faszéken, úgyhogy a gátmetszés helye sem fájt annyira mint számítottam rá, és fáradt sem voltam annyira. Mondjuk én egész terhességem alatt rengeteget mozogtam, soha olyan jó kondiban nem leszek mint most vagyok a szülés után egy hónappal. Amikor letelik a tgyásom (a kisbabám 5 és fél hónapos lesz) én visszamegyek dolgozni, és a férjem lesz vele itthon. Ez sokaknak nem tetszik, de mi így döntöttünk, nekünk ez így lesz jó. Én annyit tanácsolok, hogy készülj a legrosszabbra, de reméld a legjobbat, és ne hallgass másokra, tedd azt, ami neked jól esik. A te tested, te ismered a legjobban, így tudni fogod pl., hogy mikor elég a munkából. Az én életem a terhesség alatt nem sokat változott, nem hagytam, hogy változzon, végig vezettem (pedig egy balesetem is volt, ahol nem én voltam a hibás, mégis újra volán mögé ültem), utaztam munka miatt messzire, segítettem a lakásfelújításunkban, mozogtam rengeteget, elmentem koncertekre, sõt a diplomaosztó bulimra is elmentem, egyszerûen tudtam mindig, hogy hol a határ.

Ki milyen módon fűt? (gáz, fa, áram) és milyen kiadásokkal jár egy hónapban? Hány fok van a lakásban? A tapasztalatokra lennék kiváncsi, mert ez az első telem kertes házban. Panel/társasház/kertesház egyaránt érdekelne!

nekem vegyestüzelés? kazánom van, olajradiátoros id?zít?s rásegítéssel. egy hónapban kb 30 ezer a brikett, és 25 a villanyszámla 3 f?re. tehát 55/3= kb 20e/f?. ha kint repkednek a mínuszok akkor benn kb 19 fok van.

Legjobb válasz: Nálunk gáz fûtés van. Kertesház, de egy kis falrész közös a szomszéddal, ami semmit sem számít, mert hideg a fal. 75m2 kb. Gáztûzhelyem van, úgyhogy ezt is bele kell kalkulálni, de az nem túl sok, 1-2m3 havi szinten. 20fok van a lakásban, így van beállítva a termosztát. 2 fõre számolva: október: 16500Ft, november:21780Ft, december 34600Ft havonta. Most januárra kb 25ezer lesz összesen.

Nálunk gáz fûtés van. Kertesház, de egy kis falrész közös a szomszéddal, ami semmit sem számít, mert hideg a fal. 75m2 kb. Gáztûzhelyem van, úgyhogy ezt is bele kell kalkulálni, de az nem túl sok, 1-2m3 havi szinten. 20fok van a lakásban, így van beállítva a termosztát. 2 fõre számolva: október: 16500Ft, november:21780Ft, december 34600Ft havonta. Most januárra kb 25ezer lesz összesen.
Kedves utolsó te mennyiért veszed a fát??? 20ezer az átlag pl 1 erdei m3...Ennyit egy kályha elfogyaszt és én nagyon hihetetlennek tartom, hogy te ekkora fa mennyiséggel kihozol egy hónapot min 32kw-os kazánnal 224m2-t ilyen hõfokkal...kivéve ha csak hétvégén fûtötök
Ja és mi is minden hónapban bejelentjük, és természetesen mikor nincs fûtésszezon, akkor is csak fogyasztás alapján fizetünk, úgy átlagosan 4000-4500 ft-ot.
70 m2-es, könnyûszerkezetes a házunk, 2-en lakjuk. általában 23-25 fok van bent nálunk, a férjem elég fázós. Gázzal fûtünk (padlófûtés), de mi is azzal fõzünk, és fürdünk is. Így általában 10.000- 11.000 ft a gázszámlánk a legnagyobb hidegben is. Ha lennének redõnyeink, akkor lehet, h még lehetne csökkenteni ezt az összeget.
Kertes ház, 60 nm2, egy gázkonvektor megy, 20 fok a hálóba, nappaliba 24 fok állandóan, 19.500 ezer/hó, (álltalány, /10 hóba). Két fõ, meleg víz villanybojler, számla most 12 ezer/hó. (két számítógép, egész nap)
Panel. Központi fûtés elsõ emelet középsõ lakás meleg vízzel januárban 20.000 volt. Hõmérséklet 19-20 Celsius.
Ez így nagyon sok ezért voltam kíváncsi a m2-re.Nekünk 3 fõ 150m2 -er 30 ezer havonta .Erdei m3 be vesszük a fát puhát és keményet vegyesen.A ház beton v. salakblokk a legrosszabb ami létezik 20-23 fok van ha jól befûtünk.
A kérdező hozzászólása: mindenkinek köszönöm szépen a válaszokat. a mi házunk 54 négyzetméteres. puffer nincs, szigetelés nincsen. ha nagyon hideg van, este elmegy 20 kg brikett ami két csomag, és 10 darab. ha viszont 8 fok van nappal, éjjel pedig nem fagy, akkor 5 db elég 1 napra.
Könnyûszerkezetes ház, 90m2. 5 szoba, 6-an lakjuk. Gázzal fûtûnk (de ezzel fõzünk is, meg meleg víz is innen van). Havi átalány gáz: 14500ft. 22-25 fok van. Fázósak vagyunk.
Gázzal fûtünk, központi fûtés, kondenzációs kazán van. Szigeteletlen, 120m2 téglaház. Fogyasztás alapján fizetünk havonta, a téli hónapokban 100ezer forint körül van egy havi számla. 23 fokra van állítva a termosztát.
Pedig igen, és másfél köb fát veszek 20-22 -ért havonta- ismerõstõl, illetve elmegyek vele doglgozni néha az erdõre, így olcsóbb. Utolsó voltam
224 nm, vegyestüzelésû kazán, havonta, kb 20 ezer megy el fára, hárman vagyunk, így a te számításod szerint 20/3= nem egészen 7000Ft/fõre jövünk ki, ha hozzá adom még a villanyszámlát, mert keringetõ is megy, akkor sem éri el a 10 ezret. A lakásban átlag 20-23 fok van, reggelre lehül 18ra, kb. De ma és tegnap nem igazán fûtöttem rendesen, jó idõ volt, így most is 18 fok van bent, én nem fázom.
160 m2 ház 10 cm-es szigeteléssel plusz 70m2 üzem 4 cm-es szigeteléssel. 30 kw-os vegyes kazán 1000 literes pufferrel. napközben 20 fok délutántól 21 majd este 10re 22, 5, éjjelre 21 fok. Nekem mint férfinak sok de a három nõvel :) nem lehet mit kezdeni. Megfagynának reggelre 18 fokban:) Eddig olyan 10 erdeiéter vegyes fa ment el. még kb 3-al kivégezzük a telet.
30 ezer központival szigeteletlen házra.150m2 fa tüzeléssel.
140 m2 fûtök fával , egy vízteres kandallóval. Puffer és szigetelés nincs a házon. Kb havonta 2-3 m3 akác fogy el. 20-23 fok van a lakásban. Éjjel ugyebár nem tüzelünk, reggelre 17-re megy le 20 -ról...
Én is leírnám de nem ártott volna ha leírod hogy hány m2 es a házad mert így nehéz tanácsot adni.Mert én is kíváncsi lennék te mekkora területre fizetsz.
vegyes tüzelésû + puffer 22000ft/erdei köbméter vegyesbe gyertyán, tölgy, bükk hidegebb hónapba 3-3, 5 köbméter megy el ebbõl, 20 fok körül van átlag és 0 szigetelés (azért hamar ki is hûl a ház) a következõ évet már szigeteléssel nyomjuk és azt már most tudom, hogy olcsóbb lesz a tél. 160nm
Téglalakás, második emeletet, kzépsõ lakás: gázzal fûtünk, másfeles lakásban 2 konvektor, 20-22 fok van, november 9ezer, december 12ezer, január kb 10ezer a fûtés (mért fûtés, nyáron csak ezres alapdij) Szülõk emeletes családi házban gázzal és vegyeskazánnal vegyesen fûtenek, gáz 40-50ezer, plussz havi 20-30ezernyi fa is elfogy.
Brikett helyett vegyél fát, az féláron van. Persze szárítsd ki!
Panel 47m2 Két szoba elsõ szint középsõ lakás.Januárban meleg vízzel 20.000 volt.A hõmérséklet 19-20 Celsius.

Orvos 6 hónapig megtiltotta a cukor fogyasztást. Milyen természetes vagy mesterséges édesítõ van ami 0% cukort tartalmaz és egészséges? Xilit, Méz és Aszpartám pl kilõve.

Gombás fertõzés miatt van ez a diéta. Bármely cukor elõsegíti a kiújulást. Sütik,ételek ízesítése miatt érdekel. Válaszokat elõre is köszönöm.

Legjobb válasz: Nátrium-Ciklamát vagy Szaccharin. De az aszpartám miért nem jó abban nincs cukor?

Nátrium-Ciklamát vagy Szaccharin. De az aszpartám miért nem jó abban nincs cukor?
Ez jó lehet! [link]
Nem 'kapja el', mert õ nem za.bál szénhidrátot. De hát persze, majd akkor nevetni fog amikor elkezd újra kenyeret meg cukrot enni..
A candida diétában a legtöbb gyümölcs tiltott. Lásd: gyümölcscukor. Elõzõ, te addig nevetgélj, amíg el nem kapod.
Haha kandida rulezz.
és igyekezni kell, hogy az alkoholt és a cukrot minden formában elkerüljük. Poén: a xilit a cukoralkohol :D (de ez csak elnevezés)
A kérdező hozzászólása: most már én is találtam cikkeket, köszi a válaszokat [link]
Nem tudom, a gyümölcsöt is kerülnöd kell-e... Én dióval, kókusszal, mazsolával édesítem a sütimet (igazából a kókusz maga a liszt benne :) ). Nem olyan tyû de édes, de jó és a szénhidráttartalom sem olyan vészes, bár ketogén napon nem ennék ilyen sütit :D. Szeretek kevés cukorfélét használni, akkor is, ha az eritrit :P Ami amúgy nem rossz. A normál étkezés persze megoldható süti, édesség nélkül is, de én se hagynám el õket, ha nem muszáj.
Ez esetben szerencsés, hogy sem a húst sem a salátát nem kell édesíteni, így nincs szükség sem cukor sem cukoralkohol alapú sem pedig szintetikus édesítõszerre.
A kérdező hozzászólása: Annyit mondott hogy fehér liszt, szénhidrát és természet alapú édesítõt, cukrot kerüljem. 1 sütitõl újra elõjön minden. Hiba volt nem megkérdezni pár termék nevét elismerem. Aszpartámmal azt eléggé veszélyes édesítõnek találom, fõleg amiket írnak róla :P De gondolom az összes mesterséges amibe nincs cukor az egészségtelen.
Xilitet elvileg ehetnél. Eritritet is. Steviát, 'huxol'-t is. Sütik ízesítése miatt. Felejtõs, a sütikben keményítõ van (liszt) ami cukorrá bomlik le. Ugye ezt is számításba fogod venni a táplálkozásodkor? Nyilván mindegy hogy úgy eszel cukrot, hogy a keményítõt iparilag bontják le cukorrá és azt eszed meg vagy te a keményítõt eszed meg (liszt, krumpli, rizs) és a testedben bomlik cukorrá és az szívódik fel.
[link] Itt írják: Miben más a xilit? A xilit már a szájban megjelenõ baktériumok számára sem nyújt tápanyagot, mivel más cukrokkal ellentétben nem hat szénatomból épül fel, hanem csak ötbõl, aminek következtében sokkal stabilabb a szerkezete, így ezek a baktériumok nem képesek lebontani. A Candida gomba számára sem szolgál tápanyagként, ezért nemcsak, hogy nem szaporodik általa a gomba, de mivel nem is talál magának táplálékot, így pusztulásnak indul.
Azért az ilyen kérdéseket mindig élvezem " Orvos megtiltotta, hogy.... " - miért nem kérdezted meg az orvost arról is, hogy mit NEM tilt meg ? [link]
Baromság, mért nem szedsz inkább probiotikumot????
szerzetesek körtéje?
keress fel 1 dietetikust. õ összeállít neked 1 étlapot.Én édeskét használok. Én kávéba használom.

Romániában élők! Mennyi ott kb. egy lakás rezsije és mennyiből van meg egy hónapra a bevásárlás? Az autó költségei (biztosítás stb. ) milyenek?

Szeretnék jobban keresni, de nem szeretnék Nyugatra költözni. Arra gondoltam, hogy átköltóznék Romániába, ami olcsóbb ország, de Magyarországra járnék át dolgozni. Szerintetek megérné?

Loges fogamzásgátlót szedek szlovákiában lakom és itt lehet ilyet venni.3000 Ft egy hónapra. Ez jó minőségünek számit vagy irassak másat. Milyen tapasztalaitok vannak a gyógyszerrel kapcsolatban?

Legjobb válasz: Azt hiszem ez Magyarországon nem törzskönyvezett készítmény. Nálunk ez olcsó gyógyszernek számít, pl. amit én szedek az duplája ennek.

Azt hiszem ez Magyarországon nem törzskönyvezett készítmény. Nálunk ez olcsó gyógyszernek számít, pl. amit én szedek az duplája ennek.
Hát nem ismerem ez a gyógyszert, de itt Mo-on 3000-ért van a tri-Regol és ez az egyik legsz*rabb és már 30 éve fogalomban van!!

Milyen könyvtárba tudnék járni augusztus hónapban, ahol az egyetemeken megszokott típusú adatbázisokhoz, folyóiratokhoz is hozzáférést kaphatok, van számítógép + internet, és nyugodtan dolgozhatok a szakdolgozatomon?

Épp úgy, mintha szorgalmi időszakban egy egyetemi könyvtárban volnék? Külföldi egyetem hallgatója vagyok, szakdogát kell írnom őszre. Mivel szeptembertől sokat fogok dolgozni és ingázni egyszerre, így muszáj megírnom most, augusztusban. A BCE könyvtárában vagyok "külsős tag" - de szinte mindenhez csak és kizárólag a könyvtár épületéből férek hozzá. Plusz nekem a "flowhoz" kell az, hogy egy olyan környezetben legyek, ahol más is kussban olvas/ír/tanul, és minden elérhető legyen. Budapesten hol van ilyen, esetleg lesz nyitva egyetemi könyvtár is? Vendéglátóhelyen nem akarom írni, azt ne is vessétek fel - nyugodt, "iskolás", munkakörnyezetet szeretnék.

Legjobb válasz: Értelek. Én sose jártam könyvtárba..., de a kollégiumban én is csak úgy tudtam tanulni, hogy bementem a tanulószobákba, ahol mindenki tanult. Gondolod, hogy ilyen csak könyvtárakban van? (Bár hol lenne máshol, az iskolák/egyetemekek augusztusban nem tartanak semmilyen tanórát... Plusz értem, az adatbázisok ilyen egyetemi szintûek kell, hogy legyenek, amikre elõ kell fizetni. Tehát otthonról el se érheted... Pedig nyáron még idõben lennél... Találtál már helyet?

Értelek. Én sose jártam könyvtárba..., de a kollégiumban én is csak úgy tudtam tanulni, hogy bementem a tanulószobákba, ahol mindenki tanult. Gondolod, hogy ilyen csak könyvtárakban van? (Bár hol lenne máshol, az iskolák/egyetemekek augusztusban nem tartanak semmilyen tanórát... Plusz értem, az adatbázisok ilyen egyetemi szintûek kell, hogy legyenek, amikre elõ kell fizetni. Tehát otthonról el se érheted... Pedig nyáron még idõben lennél... Találtál már helyet?
OSZSZK (Országos Széchenyi Könyvtár)-
A többi nagyobb könyvtár nyáron zárva van-

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!