Találatok a következő kifejezésre: Milyen, és hónapban (338 db)

Munkanélküliből vállalkozóvá szeretnék válni. Ehhez a 6 hónapi minimálbért pályáznám meg. Ha egy hónapban nincs munkám, azaz bevételem, csak a támogatásként kapott minimálbérem, milyen és mennyi járulékfizetési kötelezettségem van?

Cserépkályha- és kandallóépítő szeretnék lenni. A végzettséget megszereztem, s 2 évig jártam egy mester mellé - tanulni. Van is erre az évre 10 előzetes megrendelésem, de a fűtési szezon végéig, április elejéig nincs munkám. Érdemes- e megvárnom a pályázat benyújtásával ezt az időt? Tartalékaim elfogytak, ellátásom már novemberben megszűnt, lejárt.

Legjobb válasz: Ha egyéni vállalkozó vagy, teljesen mindegy, hogy van-e bevételed, vagy sem a hónapban, a járulékokat legalább a minimálbér után meg kell fizetned. Sõt, január 1tõl már egyes járulékoknak nem is a minimálbér, hanem a minimálbér 112-150%-a az alapja. Szerintem várd meg az áprilist, már csak azért is, mert március-áprilisban ki szoktak adni olyan pályázati lehetõséget a munkaügyiben, hogy ha önfoglalkoztató leszel, akkor vissza nem térítendõ támogatást kaphatsz. (a bér- és járulék támogatáson felül) Addig igényeld meg az önkormányzattól a foglalkoztatást helyettesítõ támogatást (régebben bérpótló juttatás)

Ha egyéni vállalkozó vagy, teljesen mindegy, hogy van-e bevételed, vagy sem a hónapban, a járulékokat legalább a minimálbér után meg kell fizetned. Sõt, január 1tõl már egyes járulékoknak nem is a minimálbér, hanem a minimálbér 112-150%-a az alapja. Szerintem várd meg az áprilist, már csak azért is, mert március-áprilisban ki szoktak adni olyan pályázati lehetõséget a munkaügyiben, hogy ha önfoglalkoztató leszel, akkor vissza nem térítendõ támogatást kaphatsz. (a bér- és járulék támogatáson felül) Addig igényeld meg az önkormányzattól a foglalkoztatást helyettesítõ támogatást (régebben bérpótló juttatás)

Az milyen kategóriájú filmnek számít, ha valakinek például beragad a lába egy kőfejtőnél és hónapokig próbálkozik kiszabadulni, majd levágja a lábát?

Lehet igaz és kitalált történet is lehet.

Legjobb válasz: Hát ha hónapok múlva még mindig próbálkozik, akkor csak kitalált lehet:D Tehát valami fantasztikus sci-fivel kevert dráma. Hisz, ha jól értelmezem, nem tud elmozdulni, csak a karjaival éri el a körülötte levõ dolgokat. A kõfejtõk valahogy nem híresek arról, hogy karnyújtásnyira lenne hónapokra elég élelem.

Hát ha hónapok múlva még mindig próbálkozik, akkor csak kitalált lehet:D Tehát valami fantasztikus sci-fivel kevert dráma. Hisz, ha jól értelmezem, nem tud elmozdulni, csak a karjaival éri el a körülötte levõ dolgokat. A kõfejtõk valahogy nem híresek arról, hogy karnyújtásnyira lenne hónapokra elég élelem.
én a drámát mondanám
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Milyen támogatást kapok (GyES, GYED, TGYÁS, családi p. stb. ), ha 22 éves vagyok, és még csak 2 hónapot dolgoztam BEJELENTVE, és hónapok óta regisztrált munkanélküli vagyok?

Próbáltam utána nézni a neten, mert valaki azt mondta régebben, hogy semmit se kapnék, de ez olyan hihehetlenül hangzik. Nem tervezett baba, kicsit pánikolok, még senkinek se mondtam el. Tudtok segíteni nekem? Úgy akarok odaállni a v?legényem elé, hogy tudok megnyugtató dolgokat mondani....

Legjobb válasz: Szia nõvérem 4. éves orvostanhallgatóként szült, csak GYESt kapott. Tehát 3 évet járt egyetemre szülés elõtt. Tehát az elõttem válaszoló sem 3 éves egyetemet írt, hanem, hogy 3 évet járt. Egy felsõfokú végzettséggel rendelkezõnek ennyit el kellene tudni olvasnia.

Szia nõvérem 4. éves orvostanhallgatóként szült, csak GYESt kapott. Tehát 3 évet járt egyetemre szülés elõtt. Tehát az elõttem válaszoló sem 3 éves egyetemet írt, hanem, hogy 3 évet járt. Egy felsõfokú végzettséggel rendelkezõnek ennyit el kellene tudni olvasnia.
Szerintem csak gyest fogsz kapni (havi nettó 25 ezer) + családi pótlék (havi nettó 12 ezer). És egyszeri anyasági segély, amit a gyerek születése után adnak, 62.000 Ft.
Ott a pont a 14:00-nál!!!!!
Jelenleg Én is GYED-en vagyok itthon (munkaviszony után járó GYED-en). Ha viszont suliból mentetek el szülni mi alapján számolják a GYED-et? Mennyit kaptok/kaptatok?
Hány hetes terhes vagy? Párod mit csinál? (suli, meló, munkanélküli) Együtt laktok, vagy külön, vagy valamelyik szülõnél? Bocsi csak kíváncsi vagyok! :D
énis gyedet kaptam, és nappalis voltam:) bocsi, scak tudom már.Nappalin tanulni ugyan olyannak számit mintha dolgoztál volna
ha nappalira jártál 2 évet, attól még nem kapsz gyed-et, csak gyes-t, de kérdezz rá a MÁK-nál, egy ismerõs 3 évig járt egyetemre nappalira, és nem kapott, csak gyes-t, gyed nem jár.
Gyes + Családi pótlék + egyszeri anyasági támogatás, mert ezek alanyi jogon járnak. A többihez egy év munkaviszony kell.
ha az elmult 2 évben nappalira jártál legalább egy évet akkor gyed, ha semmi nem volt akkor gyes
minimálbért számoltak nálam. Lehet itt vitatkozni de akkor is igy van. én suliból mentem szülni, államvizsga után 3 nappal és gyedet kaptam sose dolgoztam, hisz tanultam. és pont:)

Milyen, és mennyi folyásotok volt a terhességetek utolsó hónapjában?

mert nekem elég sok fehér,és vizes folyásom van. érdekel,hogy másnak is van ilyen?

Legjobb válasz: Szia! Nekem jelenleg inkább fehér és kissé sûrû a folyásom, nem igazán tudom eldönteni, hogy ez most baj e? Nem viszket, nem ég és szaga sincs, de attól félek gyulladásom van.

Szia! Nekem jelenleg inkább fehér és kissé sûrû a folyásom, nem igazán tudom eldönteni, hogy ez most baj e? Nem viszket, nem ég és szaga sincs, de attól félek gyulladásom van.
Szia! Nekem is fehér és vizes vegyesen. Eszem a tisztasági betétet. Egy nap 3 db simán elmegy. Remélem nem gond. Üdv 37 heteske
Nekem is rengeteg fehér és vizes folyásom van.Volt egy kicsi fertõzésem is, de kúppal rendbe jöttem.A folyás ugyanúgy megmaradt.Szerintem nem kell izgulni mert a védõnõk azért nézik a vizeletet hogy minden rendben van e, és a laborvizsgálaton is ellenõrzik, úgyhogy nem lehet baj.

Milyen, és melyik hónapban vannak a kötelezető vizsgálatok?

Nincs magándokim, az sztk-ba járok és szeretném tudni, milyen s?r?n lesznek a vizsgálatok? Meg egyáltalán milyenek? Minden alkalommal meg is ultrahangoz? Amúgy 11 hetes várandós vagyok.

Legjobb válasz: Szia! A vérvizsgálatokra is gondolsz. Ultrahangot biztosan csinálnak 12 hetesen (tarkóredõ mérés - Down kór szûrés), 18-19 hetesen (genetikai rendellenességek szûrése, méhlepény elhelyezkedése), ezután van ahol csinálnak 24 hetesen, van ahol csak 30 hetesen (rendben fejlõdik e a baba, méhlepény állapota), aztán 36 és még talán 38 hetesen. A 36. héttõl van NST (méhösszehúzódások hatását nézik a magzatra). A vévizsgálatok: - elsõként vércsoport meghatározás, hepatitis szûrés - 16 hetesen: AFP (fejlõdési rendellenességek szûrésére) - olyan 24-25 hetesen terheléses vércukor, teljes vérkép - ez utóbbit ismétlik a 32 hetes vizsgálaton, és a vércsoport meghatározást is Vizeletvizsgálat is van kb. havonta, azt nézik, hogy nincs e fehérje, glükóz a vizeletedben. Nagyjából ennyi. Remélem nem hagytam ki semmi fontosat.

Szia! A vérvizsgálatokra is gondolsz. Ultrahangot biztosan csinálnak 12 hetesen (tarkóredõ mérés - Down kór szûrés), 18-19 hetesen (genetikai rendellenességek szûrése, méhlepény elhelyezkedése), ezután van ahol csinálnak 24 hetesen, van ahol csak 30 hetesen (rendben fejlõdik e a baba, méhlepény állapota), aztán 36 és még talán 38 hetesen. A 36. héttõl van NST (méhösszehúzódások hatását nézik a magzatra). A vévizsgálatok: - elsõként vércsoport meghatározás, hepatitis szûrés - 16 hetesen: AFP (fejlõdési rendellenességek szûrésére) - olyan 24-25 hetesen terheléses vércukor, teljes vérkép - ez utóbbit ismétlik a 32 hetes vizsgálaton, és a vércsoport meghatározást is Vizeletvizsgálat is van kb. havonta, azt nézik, hogy nincs e fehérje, glükóz a vizeletedben. Nagyjából ennyi. Remélem nem hagytam ki semmi fontosat.
Minden alkalommal nem lesz uh. Lesz egy 12. hetese, 18. hetesen. 32. hetesen, ezek a kötelezõek. A többi "kötelezõ" a tanácsadáson vérvétel, vizelet. Az pedig a dokidtól függ h csinál e méhszáj vizsgálatokat vagy sem, na meg a rákszûrés ha nem volt 1 éven belül!
Szia! 2. vagyok, még itt egy cikk a vizsgálatokról (ezt nem csinálják mindegyiket, csak akkor ha szükség van rá): http://www.babaszoba.hu/topics/9month/articles/176 Ja, és el kell menni EKG-ra és fogászatra.
Fogászatra sem küldenek mindenkit!
stm starlight sp 9-36 kilós
Besafe 9-18-ig. Mondjuk mi még messze nem értük el a 12 kilót, de még akkor is ezt fogja használni.
Espiro Optima Pro 9-25kg-ig.14 hónapos és majdnem 12 kg.
Nekünk ez van.Nézz itt szét, szeretek innen rendelni és még nem csalódtunk.http://aprosagokboltja.hu/shop_artdet.php?shop_id=8881&cikk=..
isofixes Römer, nagyon biztonságos, bár nem olcsó
Bébé comfort 0-18 kilóig Brendon oldalán megtalálod. Nagyon szuper

Nektek milyen tapasztalataitok vannak? Mekkora eselyem van 39 evesen teherbeesni? Mar van egy 11 eves fiam. Kinek milyen gyorsan sikerult es szedett e valami hormonkeszitmenyt? A ciklusaim teljesesn rendben vannak, de 5 honapja semmi.

Legjobb válasz: Szia! Èn 37 évesen lettem terhes elösször,elötte 3 hónappal hagytam abba a tabletta szedését. Sajna 9 hetesen elhalt,utánna 1o hónapig nem sikerült. Majd ovulációs tesztet vettem és azt használva terhes lettem a következö hónapban.

Szia! Èn 37 évesen lettem terhes elösször, elötte 3 hónappal hagytam abba a tabletta szedését. Sajna 9 hetesen elhalt, utánna 1o hónapig nem sikerült. Majd ovulációs tesztet vettem és azt használva terhes lettem a következö hónapban.
Szia! Én is 39 vagyok, lassan 40. Van egy 8 éves gyönyörû kisfiam, de már négy éve próbálkozunk a másodikkal, és semmi. Már nagyon el vagyok keseredve. Számos vizsgálaton voltunk, minden negatív. Szedem a barátcserjét, ittam sokáig teákat. Van peteérésem, mert érzem, és az ovuteszt is kimutatja. Nem tudom miért nem sikerül :-((( Remélem te több szerencsével jársz.

Esett teherbe valaki műtét (missed ab) után 2 hónappal? Milyen volt a műtét után az első két mensid (milyen erős és meddig tartott?

Legjobb válasz: Missed ab. után nagyon könnyen szoktak teherbe esni a nõk.Ez vigasz mindenkinek,akivel ilyesmi elõfordult.Barátnõmék kivárták az ajánlott 3 hónapot,és azonnal teherben maradt.Ennek több oka van,az egyik h volt már egy ún. próbaterhesség,mely során a szervezet felkészült erre az állapotra.A másik h a kürettel mindent kitisztítanak,teljesen "megújult,friss" méhnyálkahártyád lesz.2 hónappal utána én viszont a helyedben nem kockáztatnám meg,nem hiába ajánlják az orvosok a 3 -at.1 hónap elõny nem ér annyit h megint baj legyen,szüksége van a méhednek a teljes regenerálódásra.

Missed ab. után nagyon könnyen szoktak teherbe esni a nõk.Ez vigasz mindenkinek, akivel ilyesmi elõfordult.Barátnõmék kivárták az ajánlott 3 hónapot, és azonnal teherben maradt.Ennek több oka van, az egyik h volt már egy ún. próbaterhesség, mely során a szervezet felkészült erre az állapotra.A másik h a kürettel mindent kitisztítanak, teljesen "megújult, friss" méhnyálkahártyád lesz.2 hónappal utána én viszont a helyedben nem kockáztatnám meg, nem hiába ajánlják az orvosok a 3 -at.1 hónap elõny nem ér annyit h megint baj legyen, szüksége van a méhednek a teljes regenerálódásra.
Nekem két éve volt egy missed ab-om ápr.26-án, és május 27-én jött meg elõször. Csupán azért tudom a dátumokat, mert május 27-tõl számoltuk a köv. terhességemet, és azóta bizony van egy 18 hós "nagy"fiam és egy kéthetes kisfiam :-) Az egyik doki azt javasolta, 3 hónap védekezés, a másik már akkor megmondta, hogy két hónap múlva ott leszek terhesen :-) Én meg rábíztam a természetre, gondoltam, ha úgy van megírva, teherbe esek, ha nem, akkor majd késõbb. Magam is meglepõdtem, hogy ilyen hamar sikerült. Mindkét fiam makkegészséges és gyönyörû persze :-) Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Nekem most jött meg azóta másodszorra. Az elsõ mensi 24 napra jött, de csak 3 napig tartott és pár csepp volt, most 30 napra jött és nagyon erõs. Nem tudom, hogy ez normális-e. Kettõ után lehet már élesben próbálkozni...?

A parommal babat szeretnenk, hat eltelt az elso honap sajnos sikertelenul. Ti mennyi ideig probalkoztatok es milyen tanacsaitok vannak? Teat ajanlottak, nektek vannak mas tippeitek?

Legjobb válasz: Nálunk az elsõ baba kb.2 hónap alatt összejött.A második pedig másfél év alatt sikerült.Én már az elsõ hónapban nagyon el voltam keseredve és ahogy telt az idõ,egyre rosszabb lett,hogy csak megjön hónapról hónapra a nem várt. Folsavon kívül nem szedtem semmit,nem ittam teát.Aztán egyik nap úgy keltem fel,hogy engem már ez az egész baba project nem érdekel,majd ha jönnie kell akkor jönni fog.Két hónap múlva pozitívat teszteltem. Ne keseredj el,csak nyugodt és természetes legyél és hidd el,amikor itt lesz az ideje,meg fog õ érkezni.Drukkolok,hogy mihamarabb összejöjjön! :)

Nálunk az elsõ baba kb.2 hónap alatt összejött.A második pedig másfél év alatt sikerült.Én már az elsõ hónapban nagyon el voltam keseredve és ahogy telt az idõ, egyre rosszabb lett, hogy csak megjön hónapról hónapra a nem várt. Folsavon kívül nem szedtem semmit, nem ittam teát.Aztán egyik nap úgy keltem fel, hogy engem már ez az egész baba project nem érdekel, majd ha jönnie kell akkor jönni fog.Két hónap múlva pozitívat teszteltem. Ne keseredj el, csak nyugodt és természetes legyél és hidd el, amikor itt lesz az ideje, meg fog õ érkezni.Drukkolok, hogy mihamarabb összejöjjön! :)
Elsõ vagyok: ha középidõben lesztek együtt és úgy sem jön össze pár hónapig, akkor tényleg érdemes egy kivizsgálás, hátha valami baj van, de azt gondolom, hogy 1 hónap után még ne gondolkozz ezen és ne éld bele magad abba, hogy gond van! Csak lazán, 2 naponta egy kis hancúr és reméljük titeket is hamar megtalál a gólya. Nekünk elsõre összejött, nagyon szerencsés vagyok úgy érzem.
Mi több mint 2és fél éve próbálkozunk, de sajnos olvastam itt már 4, 6 és 7 évi próbálkozást is! Ha komolyan gondoljátok, akkor elõtte, vizsgáltassátok ki magatokat tetõtõl talpig, és ha minden ok (sperma kép ...hormonok stb..) akkor próbálkozzatok nyugodtan stressz mentesen és természetesen A vizsgálatok azért kellenek, ne hogy valami egyszerû kis hiba miatt feleslegesen próbálkozzatok évekig, apróbb gondokat ugyanis könnyen ki lehet javítani, és akkor legalább nem megy fölöslegesen az idõ. :) SOK SIKERT!
Én a jó idõzítésben hiszek. Mikor van peteérésed? Tudod? Rendszeresek a ciklusaid? Ha igen, akkor a középidõt be tudod lõni, és érdemes akörül együtt lenni kb. 2 naponta. 31 napos ciklusaim voltak, és mi így voltunk együtt: a 9., 10., 13., 15. napon. Lányom így fogant. Ha nem tudod mikor van peteérésed, akkor vegyél ovulációs tesztet. Hátha neked beválik. http://www.babatakarok.hu/ De ne stresszelj rá, ne csalódj, ha nem jön össze, ne keseredj el egybõl!
én is nagyon el voltam keseredve az elsõ sikertelen hónap után ahogy szerintem mindenki aki a párjával el tervezi, hogy babát szeretne!bár nekünk 6, 5 év ment el sikertelen hónapokkal+gyógyszerekkel+injekciókkal+vizsgálatok+kezelések...!Nem adtuk fel és nem is fogjuk!1, 5 hét múlva megyünk meddõségi intézetbe!szóval te még nagyon messze vagy attól hogy el kéne keseredned!ki tartás!és sokkal több szerencsét mint amennyi nekünk volt!
Egy hónap sikertelenség után azt javaslom, hogy szeressétek egymást, semmi egyebet. Ha egy hónap után már ezen agyalsz, akkor nagyon nagy csalódások várhatnak még rád. Nem is szabadna még, hogy eszedbe jusson, hogy miért nem sikerült! Majd ha legalább fél év eltelik, de inkább egy év után érdemes töprengeni, hogy miért nem sikerült. Az is lehet, hogy most pont olyan ciklusod volt, amikor nem volt peteérésed, ilyen mindenkinél elõfordul. Szóval, szerintem semmi para, 2 naponta, de ne a gyerekért szeretkezzetek, és biztosan össze fog jönni! 33+4 hkm
Halkan megjegyzem hogy mind a 2 hónapban pont jókor voltunk együtt, de tudod akkor is csak 30% az esély... Elõzõ válaszoló
Szia! Mi 2 hónapja próbálkozunk. Én is azt gondoltam hogy elsõ hónapba sikerül és nagyon csalódott voltam amikor megjött.. Nem kell rögtön görcsölni (bár én is ezt tettem) megfogadtam hogy ebben a ciklusban megpróbálom lazábbra venni a dolgot mert így csak magamnak ártok, és talán ezért nem sikerül. Neked is sokkal nagyobb meglepetés lesz a pozi teszt ha nem erre gondolsz egyfolytában. Sok sikert!!!
A kérdező hozzászólása: hat en is nagyon remenykedem :) minden vagyam egy kisbaba
A kérdező hozzászólása: igen nagyon rendszeresek a menstruacioim , akkor idozitsem a kozepere korulbelul?nagyon szeretnem ezt a kisbabat? neked mennyi idobe telt mig ossze jott?:
Bizony, nem szabad rágörcsölni ennyire azért ez mégsem olyan egyszerû dolog mint amilyennek hisszük:) legalábbis nem mindenkinek..mi lassan 4 éve próbálkozunk ma nem kellene megjönnie hát..én már nem vagyok annyira türelmetlen..legyél Te is türelmesebb csak szeretkezzetek fél év múlva ha addig sem sikerül akkor elkezdhetsz gondolkodni de ne legyen így:)

PCOS-em van, 3 hónapja szedek metformin-t 2x1-et és cypromix fogamzásgátlót azért, hogy megjöjjön. Ha februárban abbahagyom a fogamzásgátlót mennyi esélyem lesz hogy teherbe esek? ÉS milyen gyorsan?

Legjobb válasz: Az orvosom mindig azt mondja, hogy mindenki másképp reagál a gyógyszerekre, hiszen nem vagyunk egyformák. Van aki pár hónap met után spontán teherbe esik, én 4 hónapot szedtem, mellette citrokalciumot, d-vitamint, progeszteron krém. 4 hónap után stimuláció (closty, zitazónium), elsõ 2 hónapban spontán próbálkoztunk, aztán most inszemináció volt. Jövõ hét végén kiderül sikeres volt-e.

Az orvosom mindig azt mondja, hogy mindenki másképp reagál a gyógyszerekre, hiszen nem vagyunk egyformák. Van aki pár hónap met után spontán teherbe esik, én 4 hónapot szedtem, mellette citrokalciumot, d-vitamint, progeszteron krém. 4 hónap után stimuláció (closty, zitazónium), elsõ 2 hónapban spontán próbálkoztunk, aztán most inszemináció volt. Jövõ hét végén kiderül sikeres volt-e.
A kérdező hozzászólása: Hát sok sikert a babához!!!!
szia, szintén pco-s vagyok. decemberben volt meg utoljára, májusban kaptam norcolutot ami meghozta a vérzésem végre(nem is értem h mért ciprot adott a dokid...mindegy..biztos megvan az oka..)és utána clostit szedtem 2x1et. elsõ hónapban megfogant a baba, ugy h évi 3-4spontán mensim volt elötte és lehet h nem is mindnél volt peteérésem...szoval metformin mellett sztem ezt a kurát kéne neked is, hatásosabb nálunk ugy gondolom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!