Találatok a következő kifejezésre: Mikortol vehető a szülési (3 db)

Mikortol vehető ki a szülési szabadság és ez pontosan mennyi idő? És mekkora összegre számithatok?

Legjobb válasz: azt hiszem szülés elött 6hét a szülési szabadság.hogy az összege, mennyi nemtudom, talán mint a rendes szabadság.

azt hiszem szülés elött 6hét a szülési szabadság.hogy az összege, mennyi nemtudom, talán mint a rendes szabadság.
szülés elõtti 4. héttõl kivehetõ, 168 nap a szülési szabadság, erre az idõre jár a tgyás. Ez a bruttó béred 70 százaléka erre az idõszakra. Ezt visszamenõleg az elmúlt bedolgozott 180 napod átlagbruttóbérébõl számolják ki. A munkáltatód felé kell jelezni a szándékod, még akkor is, ha az nem tb-kifizetõhely. Boldog babavárást 37 hetes kismama

Apa a szülést követően mikortól veheti igénybe a gyedet?

Legjobb válasz: 2 éves kor után, de nem vagyok benne biztos, mert ha jól tudom 2 éves korig jár a GYES.

2 éves kor után, de nem vagyok benne biztos, mert ha jól tudom 2 éves korig jár a GYES.
6 hónapos korától. tuti, mert nemrég kérdeztem meg.
Nem mehet senki születéstõl gyedre. Elõször tgyásra kell menni, a gyed csak a tgyás, vagy az annak megfelelõ idõ lejártát követõen kezdõdhet. A tgyás ideje 168 nap, így ennek letelte után mehet akár apa, akár anya gyedre.
Igen, jár az apának a tgyás, de csak akkor, ha az anya olyan beteg, hogy kórházi kezelésre szorul (tartósan) vagy ha meghal.
2012-tõl már az apának is járhat a tgyás is. ezt olvasd el http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/component/cont..
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy az anya szülést követõen azonnal mehet gyedre, és ezt a gyerek 2éves koráig kapja, majd utána jár a gyes 3éves korig.Csak az apánál nem tudom, hogy hogy van a gyed.
4-es vagyok, a tgyás után mehet gyedre, utána gyesre

Melyik a jobb, a hasleszoritós bugyi, vagy a haskötő? Szülés után mikortól, és hogy kell használni? Hol vehetek ilyet?

Legjobb válasz: Szió! Nekem is haskötõm volt, mert a hasleszorítós bugyit én kevésbé higiénikusnak tartottam. Kb. 6 hétig hordtam napközben, miután hazaengedtek a kórházból. Nálam bevált, ajánlom neked is. Ja, és gyógyászati segédeszköz boltban vettem. Zita

Szió! Nekem is haskötõm volt, mert a hasleszorítós bugyit én kevésbé higiénikusnak tartottam. Kb. 6 hétig hordtam napközben, miután hazaengedtek a kórházból. Nálam bevált, ajánlom neked is. Ja, és gyógyászati segédeszköz boltban vettem. Zita
A haskötõ (gyógyszertár 2500-3000.-) talán jobb, mert elég belõle egy, szemben a bugyival. A barátnõm szülés után még három hétig hasznélta és nagyon jól bevállt neki.
Szülés után /ha képben vagy/ tegyél hideg vizes törölközõt a hasdra. Nekem ez vált be. De fontos, hogy mindig hideg legyen!!!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!