Találatok a következő kifejezésre: Mikortol vehető a (20 db)

Mikortol vehetek a babának dolgokat? 25hetes terhes vagyok!

mindenki azt mondja még ne ,még várj de meddig?az elsö babánk milliomosok se vagyunk hogy egyszerre vegyünk meg mindent!jön a tél es a vásárláshoz utazni kell min 40km.-t!mit gondoltok,ha látok valami jot megmerjem venni?

Legjobb válasz: Persze nyugodtan amikor valamit latsz ami tetszik es arban is megfelelo neked, akkor vedd meg! DE nezzel korbe mert nagy arkulonbsegek vannak boltok es boltok kozott is!

Persze nyugodtan amikor valamit latsz ami tetszik es arban is megfelelo neked, akkor vedd meg! DE nezzel korbe mert nagy arkulonbsegek vannak boltok es boltok kozott is!
Szia. 23 hetes vagyok. Most novemberben megveszem a kiságyat pelenkázót, ( már meg is rendeltem)babakocsit decemberben, januárban kis ruhácskákat, cumis üveg, pléd, ágynemû stb, hogy februárban mire jön a baba, meglegyen mindene. De persze már eddig is vettem ezt azt, amikor megláttam egy-egy szép kis ruhát nem bírtam ott hagyni, igaz 3 hónapos korától lesz rá jó, de legalább már az is megvan:) Tipegõket, bodyt corában, auchanban, tescoban lehet kapni 1000-2000 ft-ért, mikor mentek kaját venni, vegyetek azt is , s lassan összegyûlik.
Persze:-) Fõleg az apróságokat:-) Egy hajkefe, hõmérõ, textilpelenka , kiskád, mindig kell, bármikor megveheted. A ruháknál számolj, hogy mikor mekkora lesz a kicsi, milyen melegségü vagy könnyû ruha kell, és vásárolj abból is nyugodtan:-)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen arik vagytok, talán bátrabb leszek mert eddig még semmit nem mertem venni de a párom rábeszélt hogy rendeljük meg a babakocsit mert akciosan kapjuk meg, de eddig nem akartam/mertem/ elmenni érte!boldog es egészséges babavárást es babázást mindenkinek!

Mikortol vehetek a kisfiamnak ilyen dvd jatszot az autoba, hogy ne unatkozzon az uton?

17-18 honapos lesz amikor hosszabb utat tervezunk. Tul korai lenne meg. Most 14 honapos de egyaltaln nem erdekli a tv. Csak fel percig koti le barmilyen mese ami a tv-be van. Erdemes egyaltaln beruhaznom ra?

Legjobb válasz: Sztem másfél évesen sem érdekelni 15 percnél tovább a TV. Vettünk volna egy kocsit nemrég, de nem vettük meg, többek között azért, mert volt benne ilyen. Tök felesleges. Nézze a tájat, mondom neki, h mi micsoda. Viszünk könyvet, esetleg érdemes rajztáblát vinni, plüssöket.

Sztem másfél évesen sem érdekelni 15 percnél tovább a TV. Vettünk volna egy kocsit nemrég, de nem vettük meg, többek között azért, mert volt benne ilyen. Tök felesleges. Nézze a tájat, mondom neki, h mi micsoda. Viszünk könyvet, esetleg érdemes rajztáblát vinni, plüssöket.
4 gyerekkel utazunk többszáz kilométert rendszeresen. Eszembe nem jutna rászoktatni õket a DVD-re azért, hogy nekem nyugtom legyen. Annyi autós játék van, amit ilyenkor lehet játszani, ha gondolod, írok párat.
Én sem látom értelmét. Nekünk van hordozhatónk, de a gyerekek még soha nem nézték a kocsiban. (2, 8 11 évesek) Helyette kemény táblás könyveket, plüssöket, kisautókat stb. visznek magukkal, ha hosszabb útra megyünk.
A kérdező hozzászólása: 13:47-es irjal nyugodtan, szivesen fogadok tanacsokat. :) Elso valaszado: A tieteket nem lehet leszerelni, mert ezt fel meg le lehet venni. Vagy emiatt tobbet kertek a kocsiert? Mert ugy mar ertem. Koszonom szepen a valaszat mindenkinek!
Mi is sokat utazunk a gyerekekkel. Nem vagyok híve én sem a DVD lejátszónak. Rengeteg könyvet viszünk az útra, azt szokták olvasgatni, nézegetni. A legkisebb 10 hónapos és megvannak a bevált versikék, ha esetleg gáz lenne. Ez a kedvence: S-sz, beh sok súly! S-sz, beh sok súly! Meg se mozdul! Friss szenet, ha bekapok: messze, messze szaladok... Meg persze falkonok, amik jól csörögnek, játékok. A nagyokkal már játszani is lehet, pl. mondasz egy szót és annak az utolsó betûjével kell nekik mondani a köv. szót. vagy találd ki mit gondoltam stb.
A kérdező hozzászólása: Koszonom nagyon szepen. :)

A családi adókedvezmény 2. terhesség esetén mikortól vehető igénybe, táppénz és betegszabadág alatt is érvényesül-e, nettóban kb mennyit jelent?

Legjobb válasz: A terhesség 91. napjától veheti igénybe vagy az anya vagy a házastársa (élettárs csak szülés után). Nekem a férjem veszi igénybe, így 10 000 Ft-ot kap. De barátnõm aki szintén terhes, õ saját maga veszi igénybe és 10 000-el több a táppénze.

A terhesség 91. napjától veheti igénybe vagy az anya vagy a házastársa (élettárs csak szülés után). Nekem a férjem veszi igénybe, így 10 000 Ft-ot kap. De barátnõm aki szintén terhes, õ saját maga veszi igénybe és 10 000-el több a táppénze.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Tud vki táppénzkalkulátort ajánlani neten?
http://adozona.hu/Kalkulatorok/Tappenz_Kalkulator_8HR78Q Ha 2 gyerekre veszitek igénybe akkor 20e. Igénybe veheted te is, a párod is, vagy megosztva.
Egész pontosan úgy 10.000 Ft gyermekenként, hogy 2*62500 Ft adókedvezmény. Tehát két gyermekre akkor tudod igénybe venni egymagad teljesen, ha legalább bruttó 125.000 Ft a táppénzed. De meg lehet osztani a szülõk között. Azt nem tudom hogy a terhesség 91. napjától az Apa is igénybe veheti-e vagy csak az Anya, de lehet év közben is (ha jól tudom 1 vagy 2 alkalommal) módosítani az eredeti nyilatkozatot.
Az apa is igénybe veheti a 91. naptól, de csak akkor, ha házasok! elsõ voltam

Észre vehető a magönlés? Mikortól gáz ha nem volt még?

Legjobb válasz: persze hogy észrevehetõ, de attól függ hány éves vagy?

persze hogy észrevehetõ, de attól függ hány éves vagy?
Milyen magömlésrõl beszélsz, masztizásnál , vagy éjszaka alvás alattiról . Éjszakainak nem fontos hogy legyen. Az elsõ nedvek 13-14 éves korban szoktak megjelenni, igaz hogy ebben még "mag" nincsen .
A kérdező hozzászólása: 17 leszek

Mikortól vehető észre a béres csepp jótékony hatásai?

már 3 hete szedi a béres cseppet a két és fél éves kisfiam hál istennek nem beteg azóta ,ami a legfontosabb a, de enni ugyan úgy eszik, mint ezel?tt csak keveset.

Legjobb válasz: 6 hét folyamatos szedés után.

6 hét folyamatos szedés után.
Sziasztok! Bocsi, hogy kérdezek, de hány hónapos kórtól lehet adni a Béres cseppet?
Én nem vagyok vele megelégedve. Tavaly adtam neki, augusztustól, hogy mire oviba megy erõs legyen. Szinte egyfolytában betegek voltunk. Sajnos azt is utólag tudtam meg, hogy a betegség elsõ jeleinél abba kell hagyni, mert nem csak a szervezetnek jó, hanem a vírusoknak és a baciknak is kitûnõ táptalaja a vastartalma miatt. Az idén kasvirág kivonattal próbálkozunk. Eddig meg vagyok elégedve vele. Volt olyan, hogy az oviban csak 5 gyerek volt - de mi is ott voltunk.:)
Nálunk már pár nap után hatott. Jó étvágyat csinált a fiamnak.
szia! Nem kortól függ, hanem testsúlytól. 10kg felett lehet adni.

A terhesség mikortól vehető észre?

az els? hónapban már észre lehet venni valamit?

Legjobb válasz: Ha nem jön meg akkor az feltûnik, nem? Lehet tesztet is csinálni.

Ha nem jön meg akkor az feltûnik, nem? Lehet tesztet is csinálni.
Miért válaszoltok ilyen flegmán a kérdésekre? Sajnos ezen az oldalon nagyon sok modortalan ember van.:( Válasz: A terhesség tünetei minden nõn máshogyan jelentkezhetnek. Van aki már az elsõ mensi kimaradáskor érezhetnek tüneteket, van olyan nõ, aki senmmi tünetet nem produkál. Nekem már a 4. hétben nagyon fájtak a melleim, és duplájára nõttek, és hát ugye kimaradt a mensi. Késõbb lehetnek ezek a tünetek: Fáradékonyság, hányinger, émelygés, gyakori vizelési inger, fémes íz szájban. Egyébként a terhesség kb a 3. hónaptõl vehetõ észre a pocin, de ez is mindenkinél változó.
Szõke nõtõl kérdezi a barátnõje: - Tudod, mikor születik a legtöbb gyerek? - Nem tudom. - De buta vagy! Hát a 9. hónapban! Hazamegy, gondolja otthon elsüti ezt a férjének. - Tudod, mikor születik a legtöbb gyerek? - Nem tudom. - De buta vagy! Hát szeptemberben!!! Bocsi nem hagyhattam ki xD
Biológiaóra: A várt vérzés elõtt egy héttel a babó még be sem ágyazódott. A terhességi teszt terheshormonokra reagál, azok azonban majd csak a beûgyazódás UTÁN kezdenek el termelõdni. Minden tipikus terhességi tünetet a terhességi homronok okoznak, amikor már NAGY koncentrációban vannak, azaz az 5-6. terhességi héttõl kezdve, nem pedig most. Terhességi tesztet leghamartabb fogantatás után 2 héttel érdemes használni, azaza várt vérzés elmaradása után.
Ha úgy érted, hogy már terhes vagy, és az érdekel mások mikor veszik észre. Akkor az elsõ hónapban még nem. Vékonyaknál is max. 4-5 hónapban.
keresõ funkció?! pedig jóbarát...lenne tippem a korodra... amúgy meg: elsõ jel a menses elmaradása (ez sem mindekinél, van aki terhesség alatt is menstruál), aztán vannak olyan tüntetek amik mensi elõtt is megjelenhetnek: mellfeszülés, hasi görcsök, hõhullámok. ha nem jön meg a mensesed akkor tesztelj, akkor már majdnem 100%-ra kiderül h terhes vagy-e avagy sem. ha mégsem jönne de a teszted negatív lesz, akkor irány a nõgyógyász. 20/L
A kérdező hozzászólása: Arra vagyok kiváncsi hogy az elsõ hónapba vannak e már tünetek.
A kérdező hozzászólása: Jah és még egy hét múlva kell megjönnie!!
Szia! Mikorra a menzidet várod, akkörül elõfordul haspuffadás, enyhe rosszullét, de szerintem más nemigen, de mindenkinél más!Az a biztos jel, ha nem jön meg!Utána már különbözõ tünetek lehetnek!Remélem segitettem!

Mikortól jár a családi adó kedvezmény? Hallottam olyat, hogy már ha a kismama a 3. hónapban jár akkor már igénybe vehető!?

valóban így van, vagy csak a sz?lést követ?en?

Legjobb válasz: igy van. a magzat 91. napjától lehet.

91.naptól, szólsz a munkahelyeden hogy szeretnéd igénybe venni, adnak egy nyomtatványt amit neked a párodnak és a párod munkaadójának is ki kell töltenie, és a következõ hónapban már kapod is , magzatonként 10 ezer ft
igy van. a magzat 91. napjától lehet.
A nõgyógyászodtól kell egy igazolást kérni, hogy betöltötted a 91. napot. Plusz a többi kitöltendõ papír amit az elõttem szóló is írt.
Nekem azt mondták a nõgyógyászaton hogy még nem adnak igazolást csak kb 20.hetet ha betöltöm!!!! Ez számomra nagyon érdekes mert ezt igy nem lehetne ugye??Na ugy is megyek szerdán és megmondom aggyák csak ide azt az igazolást!!!! Ennyire szemeteket!!!!!!
Csak akkor lehet megosztani ha több gyermek van. Egynél nincs ilyen. És az apa akkor kérheti csak, ha házasok vagytok.
én is a 12. héttõl tudom
Igen, mivel nem vagytok házasok jogilag még nincs elismerve a gyerek Apa viszony ami házasságban adott. Így most csak az anya tudja igénybe venni. Ha õ nem akkor év végi adóbeválásban visszamenõleg már te is tudod.
A terhesség 91. napjától jár, és a központi terhestanácsadáson adják ki az igazolást.
A kérdező hozzászólása: élettársak vagyunk. akkor most csak az "asszony" kérheti?? majd születés után én?
Magzatra csak házaspár kérheti, megszületés után élettárs is.
Az apa nem csak akkor kérheti ha házassok vagytok. Az Én párom is megigényelte már kapja is és nem vagyunk házassok. 19 hetes kismama.
Igen!! A 91. Naptol igényelhetet te vagy a parod vagy akar megosztva!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A kérdező hozzászólása: ez úgy körülbelül "átlag" 10 ezer forintot jhelent ugye? és mit kell a munkáltatónak beadni? anyasági kiskönyvet?
Így van. Élettárs esetén - hiába vér szerinti gyermeke - magzatnál csak a terhes nõ, és a vele egy háztartásban élõ házastársa kérheti. Az élettárs nem. Élettárs év végén az adóbevallásban érvényesítheti azt a részt is, amit a kismama nem tudott, vagy nem akart. De ezt csak az év végi adóbevallásban teheti meg. Év közben nem.

Apa a szülést követően mikortól veheti igénybe a gyedet?

Legjobb válasz: 2 éves kor után, de nem vagyok benne biztos, mert ha jól tudom 2 éves korig jár a GYES.

2 éves kor után, de nem vagyok benne biztos, mert ha jól tudom 2 éves korig jár a GYES.
6 hónapos korától. tuti, mert nemrég kérdeztem meg.
Nem mehet senki születéstõl gyedre. Elõször tgyásra kell menni, a gyed csak a tgyás, vagy az annak megfelelõ idõ lejártát követõen kezdõdhet. A tgyás ideje 168 nap, így ennek letelte után mehet akár apa, akár anya gyedre.
Igen, jár az apának a tgyás, de csak akkor, ha az anya olyan beteg, hogy kórházi kezelésre szorul (tartósan) vagy ha meghal.
2012-tõl már az apának is járhat a tgyás is. ezt olvasd el http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/component/cont..
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy az anya szülést követõen azonnal mehet gyedre, és ezt a gyerek 2éves koráig kapja, majd utána jár a gyes 3éves korig.Csak az apánál nem tudom, hogy hogy van a gyed.
4-es vagyok, a tgyás után mehet gyedre, utána gyesre

Mikortol kell a babáknak kisasztalt, kisszékkel venni? Kisfiam 1 éves. Lassan már vehetek?

Legjobb válasz: Nekünk születése óta van, 7-8 hónapos korától már használta, igaz, csak a széket tologatta, de pl. ha jöttek hozzánk nagyobb babák, jól jött. Mostanában elkezdett ráülni is, mert eddig jó részt arra használta, hogy a könyvespolchoz tolta, felállt rá és levett dolgokat a polcról :))) Szóval szerintem vegyétek meg akár most is.

Nekünk születése óta van, 7-8 hónapos korától már használta, igaz, csak a széket tologatta, de pl. ha jöttek hozzánk nagyobb babák, jól jött. Mostanában elkezdett ráülni is, mert eddig jó részt arra használta, hogy a könyvespolchoz tolta, felállt rá és levett dolgokat a polcról :) )) Szóval szerintem vegyétek meg akár most is.
Elfelejtettem írni, hogy 13 hós a fiam
A kisfiam az 1 éves szülinapjára kapott. Igaz, még picit magas a szék neki, egyedül nem tud felülni, de sokszor fel kell ültetni és eljátszik az asztalon. Az ikeában vettük neki, nagyon jó minõség és tényleg évek múltán sincs baja.
Kisfiam most karácsonyra kapott, nagy szereti, egész nap rajta ücsörögne. Nagyon jó kis bútor, vaterás, de nem használt. 1, 5 éves a kisfiam.
Szerintem nyugodtan vehetsz! 14 hós kisfiam az unokatesójáéknál mindig leül a kisasztalhoz és színez :) Így most kapnak egyet a bátyjával :)

Mikortól vehetők észre a terhesség jelei?

A barátommal mindig gumival csináljuk,de van,hogy ránkjön az "5perc" és egymásnak esünk. Csináltuk párszor megszakításos módszerrel. Tudom ez nem védekezés és a végén megbánom az egészet,f?leg,hogy könnyen beadom a derekamat.

Legjobb válasz: Két hét után jönnek a tünetek. Az oké h nem ment el benned, de az elõváladék is tartalmazhat spermiumot, ill folyhatott beléd. Szóval nagy az esély h terhes vagy. A ciklusod melyik idõszakába volt a 3héttel ezelõtt?

Két hét után jönnek a tünetek. Az oké h nem ment el benned, de az elõváladék is tartalmazhat spermiumot, ill folyhatott beléd. Szóval nagy az esély h terhes vagy. A ciklusod melyik idõszakába volt a 3héttel ezelõtt?
A kérdező hozzászólása: Kb. akkor múlt el a menstruációm. Most kénne majd megjönnie nemsokára
Hát, a mensid közepén(elv) a legnagyobb az esély a teherbe esésre. De utána is esélyes, illetve ha nem akkor volt az egyedüli alkalom, akkor jó eséllyel vagy terhes.
en is pont ugyanebbe a szituacio vagyok a barátnomel, majd ird meg kérlek hogy mi lett, mert szerintem én az elöolvadékomal felcsináltam a csajom
mi az, h rátok jön az 5 perc? hat, itt már csak én vok normalis???? sose szexeltem védekezés nélkül, de ugy latom, ez ma már nem divat, mármint védekezni.. ha akkor volt annyi eszed, akkor most ne sirj itt nekunk, hanem vállald a felelõsséget.. vagy szülsz, vagy abortusz.
A kérdező hozzászólása: A kérdésre válaszolj, nem a te bajod akkor meg ne pattogj nekem :) Normálisan kérdeztem, te meg lehurrogod az embert, szóval már normálisnak se mondanálak
igen, lehetsz terhes.. most boldog vagy?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!