Találatok a következő kifejezésre: Mikortol szamoljak terhesseget (8 db)

Mikortol számolják a terhesseg kezdetét?

Azt tudom hogy a magzatnak 5 hetes korában fejlödik ki a szívhangja. de ha a mensi elsö napjátol számoljuk a terheséget akkor ezzel a számolással még csak kb 3 hetes a magzat vagy is szívhang nincs.

Legjobb válasz: Valóban a mensitõl számolják, vagyis a fogantatáskor máris 2 hetes a baba. Szerintem is furi így. De gondolom azért innen számolják, mert a peteérés napja azért nem mindenkinek fixen a 14 napon van.

Valóban a mensitõl számolják, vagyis a fogantatáskor máris 2 hetes a baba. Szerintem is furi így. De gondolom azért innen számolják, mert a peteérés napja azért nem mindenkinek fixen a 14 napon van.
Nnna nálam bajban lennének a dokik, mert a legutóbbi ciklusom 78, az azt megelõzõ pedig 110 napos volt! Képzeljétek el, ha valamelyiknél teherbe estem volna, akkor hány hetesnek számoltak volna!!! :) )) Jó-jó, tudom, a kivétel erõsíti a szabályt... Egyébként csak érdekességként írtam, mert valójában mindenbe bele lehetne kötni...

Mikortol szamoljam a terhessegemet? Menzim apr14. volt a menzi elejetol v vegeztevel? Hany hetes vaok? 8-9?

Legjobb válasz: 7 hét és 6 napos vagy a menzi elsõ napjától számolják gratula és szép baba várást 26 hetes km

7 hét és 6 napos vagy a menzi elsõ napjától számolják gratula és szép baba várást 26 hetes km
Az utolsó mensi elsõ napjától számolják a dokik. Tehát 7hetes+6napos vagy! ha jól számolom :-) Persze biztos, hogy nem akkor fogant, hanem kicsit késõbb, de a szülés idõpontját is így számolják(40 hét), mert pontos dátumot csak a jó istenke tud, hogy melyik nap ágyazódott be. :-) gratulálok, és jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: koszi koszi!mar naon vartuk ot a babat

Mikortól számoljam a terhességem első napját? Mikor mennyek orvoshoz?

Azt tudom, hogy az utolsó menstruáció első napjától kell számolni a terhességet, de legutóbb elég furán volt meg, aug 11-én kezdtem barnázni, inkább csak pecsételő vérzés 3 napig, majd 1 napig rendesen és ennyi, elvileg a normál színű és mennyiségű vértől kell számolni a menzit, de az nekem ebben az esetben 1 nap volt, akkor számoljam a barnázástól?nem tudom eldönteni, mikor érdemes dokihoz mennem, 7-én lett halvány pozitív a tesztem,ezután egy héttel később erősebb a második csík, mint a kontroll csík, jövőhéten már mehetek orvoshoz?vagy várjak még? jó lenne tudni, hogy minden okés e....

Legjobb válasz: Menj minél elõbb, és akkor megnyugszol, hogy minden ok.

Menj minél elõbb, és akkor megnyugszol, hogy minden ok.
Szerintem számold attól amikor elkezdõdött (aug 11) aztán, ha voltál uh akkor a doki majd megállapítja, hogy mennyi idõs, ha az aug 11-hez képest nagyobbnak vagy kisebbnek látja (1 héttel) akkor módosítja a kiírás dátumát. Nekem aug 12-én volt meg utoljára, szept 20-án voltam dokinál, de sajnos még nem nagyon látszódott semmi csak az, hogy méhen belüli, 2 hét múlva megyek vissza, szerintem ha elmész jövõ héten vagy azután már tuti lesz szívhang is :)
igen már mehetsz, A 6. héttõl van szivhang is. elötte nem érdemes mivel akkor még az orvos sem lát nagyon semmit, ha van szivhang akkor jelentik ki a terhességet.
Az elsõ élénkvörös menstruációtól számolják az orvosok az elsõ napot. Tudom, mert sajnos én is barnázok elõtte. Gratulálok a kisbabához! :)

Lombiknál mikortól számolják a terhességet? A leszivatástól vagy a beültetéstől?

Legjobb válasz: A leszívástól. Legalábbis a Kaáliban. :)

A leszívástól. Legalábbis a Kaáliban. :)
BMC-BEN IS.
Leszívást kell a 14. napnak számolni. Tehát minusz 14 nap, azt kell a mensi 1. napjának venni, mégha nem is akkor volt.
A kérdező hozzászólása: Tehát nekem ápr.2án volt a leszivatás akkor onnantol kell számolni.
A leszívástól számolják, így aztán könnyû belebonyolódni, hogy hol tartasz, és hogy akkor most mikor is kell menni pl. a 12.heti ultrahangra. Én is lombikos vagyok, szabályos ciklussal, nálam a rendes nõgyogyi az utolsó mensi elsõ napjától számolja, mert a vizsgálatok, terhességi idõ stb. szempontjából a lombikterhesség nem különbözik a természetestõl. Szabálytalan ciklusnál szerintem is leszívás-2 hét, és az a kezdõnap. 27hkm
A kérdező hozzászólása: Koszi.nekem is onnan számolja.

Mikortól számolják a terhesség korát?

Legjobb válasz: Utolsó menstruáció elsõ napjától

Utolsó menstruáció elsõ napjától
A mensi elsõ napjától számolnak abban az esetben, ha a baba méreteibõl az látszik, hogy a 14. napon fogant, ahogy a nagykönyvben meg van írva. De ha eltér a méret, akkor már nem nézik a mensi szerinti kort, hanem az uh által mért kort.

Mikortól számoljam a terhességet, ha nem állt vissza miss ab utána ciklus és esetleg terhes lett? Okozhat az gondot a babára nézve ha előbb leszek terhes mint 3 hónap?

Tudoma a napot pontosan mikor voltunk együtt.

Legjobb válasz: A miss ab után általában 1 mensi mindenkinek megjön, mert a HCG hormonnak ki kell ürülni a szervezetbõl. Viszont utána bármikor terhes lehetsz.

A miss ab után általában 1 mensi mindenkinek megjön, mert a HCG hormonnak ki kell ürülni a szervezetbõl. Viszont utána bármikor terhes lehetsz.
Az ismerõsöm 1 mensi után esett teherbe. Most van egy egészséges kisfia, pedig nem is igazán akarta a terhességet, a felírt vérnyomáscsökkentõt és a vitaminokat sem szedte be.
Sztem majd a doki fogja az elsõ uh-on megbecsülni a terhesség korát a petezsák vagy már az embrió méretébõl.

Mikortol szamoljak a terhesseget?

Engem most teljesem ossze zavartak,en ugy tudtam h az utso mensi elso napjatol...akkor viszont mar 8 hetes lennek,a nodokim szerint csak 7 ,voltam a hazi orvosnal is es o meg azt mondta h utso mensi + 10 nap....

Legjobb válasz: Ilyen gondjai szerintem másnak is vannak, sokszor számolnak rosszul az orvosok. engem pl. túl korán küldtek el afp vizsgálatra, és rossz lett az eredmény. utánna jött rá a doki, hogy énszmolok jól. talán, ha nagyobb lesz már a baba jobban megtudják mondani, és kiderül, hogy mennyi vagy.

Ilyen gondjai szerintem másnak is vannak, sokszor számolnak rosszul az orvosok. engem pl. túl korán küldtek el afp vizsgálatra, és rossz lett az eredmény. utánna jött rá a doki, hogy énszmolok jól. talán, ha nagyobb lesz már a baba jobban megtudják mondani, és kiderül, hogy mennyi vagy.
Az utolsó mensi elsõ napjától számolják ténylegesen.A dokid azért mondhatott 7heteset , mert valószínû még csak a 7dik hetet töltötted be.Mindig a betöltött hetet veszik figyelembe.A szülés dátumát is az elsõ mensinaphoz állítják be és semmit nem vesznek figyelembe, azt sem hány napos ciklusaid vannak.pl.nekem is 30naposak mégis a 28naphoz állapították meg a szülés idõpontját. A háziorvosnap nincs igaza, amit õ mondott , hogy az utolsó mensi elsõ napja +10-14nap az a peteérés és igazából a fogantatás idõpontja.De mivel ez nem pontosan meghatározható, hogy melyik napra eshet, így a mensi elõ napját veszik alapul.égratulálok a babádhoz.30hetes kismama
Jól tudod, az utolsó menstruáció elsõ napjától. Az orvosod valószínûleg az Uh-n látott méretek miatt mondta, hogy 7 hetes vagy. A háziorvosod esetleg a fogantatás napját állapíthatta meg?
Viszont amire figyelj, hogy mindig a naptár szerinti héten kell menni az éppen aktuális vizsgálatokra.Ne aggódj, ha az UHn mért értékek eltérnek ettõl, mert a babák nem lineárisan nõnek, hanem ah jólesik nekik.(Mi is voltunk már 1héttel kisebbek, pont akkorák, meg egy héttel nagyobbak is:) ) Amúgy nekem is mondott egy orvosaszisztens olyat, hogy hozzá kell adni az utolsó mensihez hét napot, és onnantól kell számolni az egészet.Ez az eltérõ számítási módszerek miatt lehet.Azt hiszem kettõ van forgalomban, viszont a leggyakoribb tényleg az, amikor az utolsó mensid elsõ napjához hozzáadnak 40 hetet.Ez úgyis csak egy viszonylagos idõpont és ha minden rendben van, akkor egyben hagynak titeket utána minimum egy hétig.

A terhességet mikortól számolják?

most vagyok a mensim els? napjától számított 4 héten.

Legjobb válasz: Szia! Nem kell kivonni a 2 hetet! Az utolsó mensi elsõ napjától számítjuk!!! minden jót és jó egészséget nektek!

Szia! Nem kell kivonni a 2 hetet! Az utolsó mensi elsõ napjától számítjuk!!! minden jót és jó egészséget nektek!
Ezt már annyian kérdezték... A "klinikai" terhességet a menses elsõ napjától számítják, mert nem lehet behatárolni a pontos fogantatást. A tényleges terhesség viszont ugye a menses elsõ napjától számított 14-16. napon kezdõdik a fogantatással, de ez is mindnekinél más. Tehát orvosilag 4 hetes vagy-mindig ezzel fognak számolni, de fizikálisan csak 2.(ezt magadnak nyilván tarthatod)
A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, de ez nem igazán esik egybe a fogantatás idõpontjával. Valószínû, hogy van 2 hét eltérés. Szóval igen, 4 hetes terhes vagy a papírforma szerint!:)
tokeletesen igaza van mindenkinek aki elottem irt.orvosilag az utolso mensi elso napjatol szamoljak, de minden valoszinuseg szerint utana kb 2 hettel lettel terhes tehat a 4 hetes valojaban csak 2 hetes, de az ultrahangon a baba mereteibol megfogjak tudni mondani hogy mennyi az annyi.
Nekem egyszer az egyik gyereknél a simán vizsgáló nõdoki azt írta, hogy 9 hetes vagyok míg az ultrahangos azt, hogy 7 hetes. Na egybõl pánik ezerrel... De megnyugtattak, hogy semmi para mert a simán vizsgáló klinikailag számolt, a másik meg a magzat valódi korát, de a ki írási dátum akkor is ugyan az...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!