Találatok a következő kifejezésre: Mikortol lehet pontosan (12 db)

Gyes, családi pótlék, anyasági igénylése. Mikortól lehet pontosan?

én úgy hallottam, hogy csak akkor, ha a baba megkapja a TAJ kártyáját,ami kb.2 hét.Tényleg így van?

Legjobb válasz: Igaz csak akkor lehet ha megvan a TAJ kártya,de 1 hét alatt megjött.

Igaz csak akkor lehet ha megvan a TAJ kártya, de 1 hét alatt megjött.
Így van, taj kártyával lehet igényelni, mi 1 hetesen már a máknál ültünk benn igényelni mindent.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Utána mennyi idõ múlva utalták?A gyest és a családit idõarányosan fizetik? Én pl. 28.-ra vagyok kiírva, ha akkor születik a baba, akkor novemberben csak 3 napi összeget kapok?
A családit egész hónapra, a gyest 3 napra kapod.Én 29.-én szültem:)
Így van, akkor csak 3 napi összeget kapsz, de kapsz mellé egyszeri anyaságit ami 64000 ft körül van. Kb. 1 -2 hét alatt utalták is az összeget.
5 -ös vagyok! Igen a családi pótlékot egész hónapot kapsz, csak a gyes idõarányos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek.

Ha a választások előtt 2-3 nappal töltöm be a 18. -at akkor lehet szavazni? Mikortól lehet pontosan?

Legjobb válasz: Ha betöltötted a 18-at. majd fogsz kapni elsõ választásról valamit. Ha aznap töltöd akkor is mehetsz. Ez a törvény

Ha betöltötted a 18-at. majd fogsz kapni elsõ választásról valamit. Ha aznap töltöd akkor is mehetsz. Ez a törvény
igy van lényeg hogy választás napján legyél 18
Én pár héttel elõtte fogom betölteni a 18-at és úgy tudom szabad szavazni. :D De jól gondold meg kire fogsz, most elég nagy a tét. :S
.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ az utolsó kettõnek!:)

Facebook-on pontosan mikortól lehet oldalakat is készíteni?

Van enne valami pontos dátuma de sajnos nem találom.

Legjobb válasz: Már lehet csak be kell írni a googleba hogy facebook oldal készítés és tádámm

Már lehet csak be kell írni a googleba hogy facebook oldal készítés és tádámm
A kérdező hozzászólása: nem véletlenül vagy 27%-os, na mindegy, nyilván megpróbáltam ezt magyar és angol nyelven is de sajnos semmi :)
A kérdező hozzászólása: da lehet nagyon félreértettél, pedig elég egyértelmûen fogalmaztam, engem dátum érdekel, szóval mondjuk hogy 2010.07.30. -tól van oldalkészítési lehetõég face-en, ekkor hozták létre az elsõ oldalt (és nem profilt mert van különbség)
Jajj, elnézést! Félreértettem! Azt viszont nem tudom.


Mikortól lehet észlelni a hüvely lilulását? Pontosan hol kezd elszineződni?

Legjobb válasz: Pontosabban a szeméremtest. Változó, hogy mikor, nekem már a nemvárt elõtt lila volt. A vérbõség okozza, és korai tünet lehet(!)terhességnél....Ha erre gondoltál.

Pontosabban a szeméremtest. Változó, hogy mikor, nekem már a nemvárt elõtt lila volt. A vérbõség okozza, és korai tünet lehet(!)terhességnél....Ha erre gondoltál.
én 13 hetes vagyok de nem lilult el..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. Igen erre gondoltam, azt hittem, hogy ez mindenkinél elõfordul, de most olvasom, hogy 13hetes babás és nem lilul. Hát majd kiderül, hogy mi lesz. Mégegyszer köszönöm.
13 hetesen persze, hogy nem lilul. Koraterhességben fordul elõ.
ugy értettem hogy koraiban sem volt lila.. pedig figyeltem a jeleket, de még csak jelek sem voltak ez sem..
Igen, értettem, a kérdezõ írta a kommentben jelen idõben. Ez is egyéni dolog.

Pontosan mikortól lehet ülésmagasítót használni?

Lassan 4 éves lesz a lányom, 14,5 kg. Most állunk vásárlás el?tt, és nem tudom, hogy elég lenne-e neki az ülésmagasító, vagy gyerekülést kellene vennünk?

Legjobb válasz: Nem tudom hogy jön ide a rendõr? A GYEREK biztonsága miatt kell alkalmazni, nem a RENDÕR kedvéért. Egyébként a lényeg, hogy az öv ne a gyerek nyakánál húzódjon. Ha ez megoldható, akkor nincs gond.

Nem tudom hogy jön ide a rendõr? A GYEREK biztonsága miatt kell alkalmazni, nem a RENDÕR kedvéért. Egyébként a lényeg, hogy az öv ne a gyerek nyakánál húzódjon. Ha ez megoldható, akkor nincs gond.
Mi 94 centivel és 13 kilóval használjuk a magasítót. Nem hiszem, hogy a rendõr méregetné centire, kilóra, a többi meg a mi felelõségünk!
Pontosan 3 éves kortól.
135 és 150 cm között kell ülésmagasító. 135 cm alatt csak gyerekülés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor neki még gyerekülés kell, csak 104 cm magas.
8.45 a rama oldalán nincs semmi, meg sehol
azért egy mondatot felnõtt emberként akkor is meg lehet fogalmazni, ha valaki elõször van itt
gondolom gyûjtögette a vonalkódokat a kérdezõ.azt nem értem a csomagoláson nincs rajta, hogy meddig és hova kell küldeni? talán a Rama honlapján meg lehet tudni...
pont most kérdeztem ez itt én is. írtam levelet az unilever-nek a 4.5kg-nyi vonalkód miatt válasz még nincs, de remélem nem annyit kell mert állati drága lenne a könyv.állítólag júli 1-tõl indul. a cím szerintem a régi:Rama-biztos siker Budapest 1990 de már ajánlottan érdemes feladni mert én rajta vagyok a legutóbbi nyerteslistán könyv meg sehol.
ott ülsz a net elõtt.ha valami kell a rámatól, akkor nézd meg a honlapjukat. És próbálj egy érthetõ mindatot írni, mert a neved biztos nagyon fontos, de talán a kérdésre kellett volna koncentrálnod.
Ezt fogalmazd át, mert tök érthetetlen. Így sajnos válaszolni sem nagyon tudunk, hisz nem is értjük, mit szeretnél megtudni.
talán nem kellene izélgetni, lehet, hogy elõször került ide az oldalra kérdésével. ha ilyen durva válaszokat kap, sejtem nem is fog sokszor visszajönni:((
??????van 4.5 kg-s Rama??????Értelmesen lehetne mondatot alkotni?????
attól még mert valaki tanácstalan értelmesen csak tud fogalmazni...
A kérdező hozzászólása: elnézést kérek ha úgy tettem fel a kérdést, de ha tanácstalan az ember és bizonytalan sajnos így jár.
mi a francnak bonyolítjátok!!! hogy lehet hogy én értem???
Jellemzõ társaságra, ha valaki egy védtelen mellé áll, azt a támadók lepontozzák... Gratulálok Nektek! Én is értettem, hogy mit kérdez szegény, nem kellett a mondatszerkesztés szabályairól litániát írnom. Csak így tovább , bajnokok!!
A ráma játék holnap: 2011.07.01 kezdõdik, és dec. 31-ig lehet beküldeni a 4, 5 kiló kódot, de csak a fehéret most a sárga nem jó. 100000 darab könyvet lehet nyerni ami 51 oldalas lesz. A beküldési cím a régi.Bõvebb info: http://www.rama.hu/sutes-szeretettel/
pontosabban 4, 5 kg Ráma margarin vonalkódját:) )
Igaz a játék, csak megváltozott a címe!!:) Itt a link: http://www.sutigyar.hu/rama40/nyeremenyjatek Én is alig találtam meg!!

Pontosan mikortól lehet elkezdeni inni a málnalevél teát, me szedni a homeobogyókat? 36. hetet kezdőknek vagy betöltötteknek?

Legjobb válasz: Mindegy, de az én orvosom jót nevetett ezen, amikor megkérdeztem (én konkrétan a málnalevél tea hatékonyságáról faggattam) - el kezdett nevetni, és csak annyit mondott, hogy igyam nyugodtan, kell a folyadék, szomjoltónak talán jó lesz. Én nem ittam a teát, de hihetetlen könnyen tágultam, a szülés is gyors volt, pedig elsõ babánk. A tágulás, a szülés nehézsége, stb, mint oly sokminden a szülés-terhesség körül, inkább genetika, és alkat, mintsem a csodaszerekkel befolyásolható tényezõ. Könnyû szülést kívánok! 2 éves kislány anyukája

Mindegy, de az én orvosom jót nevetett ezen, amikor megkérdeztem (én konkrétan a málnalevél tea hatékonyságáról faggattam) - el kezdett nevetni, és csak annyit mondott, hogy igyam nyugodtan, kell a folyadék, szomjoltónak talán jó lesz. Én nem ittam a teát, de hihetetlen könnyen tágultam, a szülés is gyors volt, pedig elsõ babánk. A tágulás, a szülés nehézsége, stb, mint oly sokminden a szülés-terhesség körül, inkább genetika, és alkat, mintsem a csodaszerekkel befolyásolható tényezõ. Könnyû szülést kívánok! 2 éves kislány anyukája
A málnalevél teát a betöltött 36.héttõl lehet inni. ÉN ittam, mint utólag kierült feleslegesen, mert a 37.héten sürgõsségi császárom volt.
Én a második szülésem elõtt a 36 héttõl ittam, spontán indult, könnyû, gyors tágulás után könnyû szülésem volt, nem úgy mint elsõre, amikor is nem tágultam, fájásgyengeségem volt, rengeteg Oxitocint kaptam, és sokat szenvedtem. Nálam bevált.
Nekem betöltött 37. hét rémlik, de lehet h. 36. Az viszont biztos, hogy betöltött. És nekem a szülésznõ mondta, hogy biztos ezek miatt tágulok ilyen szépen. Viszonylag könnyû szülésem volt, 16 hónapja.

Mikor, hány hetesen és hogyan éreztétek meg először a baba mozgását? Mit éreztetek pontosan, milyen gyakorisággal? Mikortól lehet minden nap, akár többször is érezni őt?

Én azt hiszem 16 hetes voltam, amikor elször éreztem valamit. Most 18+4 hetes vagyok, az elmúlt 3 napban határozottan érzem - azt hiszem, mintha pukkanna bennem valami, vagy belülr?l megpöckölnének -ez már ? lehet? Ti mit éreztetek és honnan tudtátok, hogy a baba az és nem csak a bélm?ködésetek? :)

Legjobb válasz: Elsõ babám, a 16. héten éreztem elõször. Nekem nem volt pukkanás meg buborék, csak azt éreztem, hogy mocorog odabennt! Elõször csak a hátamon fekve éreztem, de azóta nem telt el nap, hogy be ne jelentkezett volna :-)

Elsõ babám, a 16. héten éreztem elõször. Nekem nem volt pukkanás meg buborék, csak azt éreztem, hogy mocorog odabennt! Elõször csak a hátamon fekve éreztem, de azóta nem telt el nap, hogy be ne jelentkezett volna :-)
sZIA! ELSÕ TERHESSÉGEMNÉL A 22. HÉTEN VOLTAM BIZTOS HOGY õ MOZOG ÉS VOLT HOGY NAPOKIG nem éreztem utána semmit. 30 hét után már minden nap. most a második babámnál 14 hetesen éreztem és azóta minden nap.
Nekem is a 16. héten volt elõször, amikor éreztem, és igen olyan kis pukkanó, buborékoló érzés volt. :) Valahogy érezni lehetett, hogy az nem a bélmûködés, mert azért más érzés volt (hasonló, de mégis más). Onnantól kezdve naponta éreztem, majd rá nem sokára már kis rúgások következtek (kb. a 18. héttõl), most meg már szétveri az oldalam. :) Biztos, hogy õt érzed! S nagyon jó érzés, nem? :) 36 heteske
Szia! Kb 16 hetesen éreztem ilyen csikizõs érzést bizonyos helyeken. Az elsõ konkrét mozdulatot, felteszem rúgást 19 hetesen éreztem. Azóta meg sem áll :D Apát is fejberúgta 2szer.
28 hetes terhes vagyok és én elég késõn éreztem egyértelmûen hogy õ az. Meg ugye elöször nem tudtam konkrétan mit is kell érezni. Így 23-24 hetesen éreztem elõszõr. Azota folyamatosan bugyborékol meg rugdalózik. Elõször csak éjszaka meg hajnalba aztán oár nap mulva már nappal is.

Mikortol lehet tudni pontosan hogy milyen nemü gyermekem lesz?

Legjobb válasz: Nekem a 18.héten mondta meg a doki.

Nekem a 18.héten mondta meg a doki.
Szia. 100 %-ig csak ha már megszületett, mert sok ismerõsöm van, akinek tutira mondta a doki a nemet, aztán volt meglepi:) De elvileg a 18 hetes genetikai uh-on ha megmutatja magát a baba, és tapasztalt az orvos, már lehet látni. Üdv, 39 hetes kismama
Van akinek már a 16.héten megmondják, de szerintem teljes pontossággal kb 24.héttõl merik rámondani a dokik!Nekem a saját dokim azt mondta, hogy õ nem szeret és nem is fog a 20. hét elõtt tippelgetni!Holnap megyek genetikaira 18 hetes+2 naposan, remélem megtudják ondani!Már úgy várom!! :o) Boldog babavárást

Mikortól számítjuk a modern világ kezdetét? Lehet ezt pontos dátumhoz kötni?

Sok kutató foglalkozott már ezzel, de igazából pontos választ nem tudott senki sem adni. Szerintetek?

Legjobb válasz: Szerintem már a megnevezés is hibás. Mégpedig mert (majdnem) minden kor modernebb volt, mint az azt megelõzõ és valószínûleg minket is még modernebb korszakok fognak követni. Ezért sokkal jobban szeretem ezt a mai kort digitális kornak nevezni, amit nagyjából az 1970-es évek elejétõl számítok. Akkor kerültek kereskedelmi forgalomba az elsõ mikroprocesszorok, kezdett alakot ölteni az internet, és lényegében ez az a két találmány, amely még ma is meghatározza az életünket. Pontos dátumot pedig sosem fogsz kapni, mert a korszakok kijelölése nem egzakt, hanem önkénye és legtöbbször nem is értelmezhetõ globálisan.

Szerintem már a megnevezés is hibás. Mégpedig mert (majdnem) minden kor modernebb volt, mint az azt megelõzõ és valószínûleg minket is még modernebb korszakok fognak követni. Ezért sokkal jobban szeretem ezt a mai kort digitális kornak nevezni, amit nagyjából az 1970-es évek elejétõl számítok. Akkor kerültek kereskedelmi forgalomba az elsõ mikroprocesszorok, kezdett alakot ölteni az internet, és lényegében ez az a két találmány, amely még ma is meghatározza az életünket. Pontos dátumot pedig sosem fogsz kapni, mert a korszakok kijelölése nem egzakt, hanem önkénye és legtöbbször nem is értelmezhetõ globálisan.
Menjünk el Afrikába, nézzünk szét, csodáljuk meg az éhezést, esetles apartheidet, terrorista- illetve félkatonia és/vagy kegyelmû szervezetek által irányított miniállamokat, Amerikát, a mintának tartott fogyasztói társadalmaival, a sokszínû Európát, a technológiai fejlettség határain túl cseresznyefákkal virágzó Japánt, a poszt-szocialista Közép-Európai "újdemokrata" kisállamokat... most akkor modern ez a világ vagy sem? Inkább akkor digitális.
azért az nem feltétlen igaz, hogy a késõbbi kor az fejlettebb lenne az elõzõnél pl: a római birodalom bukása után itt Európában eléggé forróvá vált a talaj, és egy kcsit visszafelé fejlõdtek a dolgok, de alapvetõen ez így van én inkább információs korszakról, vagy inkább információs forradalomról beszélnék, ami az 50-es évek végétõl kezdõdött(az elsõ számítógépes hálózatok) bár mondjuk az is igaz, hogy a legújabb korszakot nevezhetjük modern kornak, és majd utólag, ha már látjuk hogy új korszak kezdõdött, akkor elnevezzük


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!