Találatok a következő kifejezésre: Mikortol lehet hogy a baba (17 db)

Mikortól lehet érezni a baba mozgását úgy, hogy az a hasfalon szemmel látható legyen? Most 20 hetes vagyok, eddig a bugyborékolás volt. Jelent valamit, ha 1-1 nap nem hallok bugyborékolást?

Legjobb válasz: Szia én 24hetes vagyok és már elég rendesen érezni ha a hasamra teszem a kezem hogy rugdos. Sõt a párom is érzi. Hogy látszik e nem tudom,még nem néztem. A buborékolás volt már hogy nálam is kimaradt pár napig,fõleg mikor elöször bejött a rossz idõ. Azóta szerencsére elég rendesen beindult.

Szia én 24hetes vagyok és már elég rendesen érezni ha a hasamra teszem a kezem hogy rugdos. Sõt a párom is érzi. Hogy látszik e nem tudom, még nem néztem. A buborékolás volt már hogy nálam is kimaradt pár napig, fõleg mikor elöször bejött a rossz idõ. Azóta szerencsére elég rendesen beindult.
30. hért körül már a pocid is rendesen beleremeg ha babód bulizik :D 36h km :)
Szia, nálam 18 hetesen mozdult meg a babácska - olyan bugyborékolással kezdõdött, 20 hetesen már éreztem hogy kis aranyosan rugdos, mocorog, jobbra balra fickándozik, és láttam is én is, párom is, barátnõim is, hogy a pocak melyik részén mozgolódik a kicsi. A védõnõ mondjuk azt mondta, hogy elég ritka, hogy ilyen korán ennyire érezni és látni fõleg látni is lehet már a mozgást. Azt is mondta, lehet, hogy azért, mert olyan kis vékonyka vagyok. Még nem jelent semmit, ha nem hallassz minden nap bugyborékolást, vagy nem érzed mindíg a mozgást. Ez pár hét múlva megváltozik, akkor már minden nap többször is érezni fogod. boldog babavárást 22 hetes kismama
Mi pont ma képedtünk el a párommal ahogy a kis sarkát végig húzta a pocimon. Totál kidudorodott a bõröm, nagyon édes volt. A popsiját meg folyamatosan kinyomja azt meg tenyérbe lehet simogatni, ilyenkor a hasam furcsa alakot is ölt :-))) 37. hétben járunk
Szia! Nekem olyan 21-22 hetesen amikor lefeküdtem csak úgy hullámzott!! Próbáld ki tök jó! 9 hónapos kisfiú anyukája
Szia! Képzeld én még nem voltam 18 hetes, amikor már a kezemmel is éreztem. Ez egy csütörtöki nap volt. Vasárnap már apát is rúgdosta rendesen..azóta folyamatosan megy a buli odabent :) . Elõszõr iszonyatosan furcsa volt, de mostmár hozzászoktam és imádom :) ! Szerintem te is fogod hamarosan, bármelyik nap már. Nekem elõtte nem volt mindenapos a bugyborékolás, nem is voltam benne biztos, hogy ez most tényleg õ volt, csak amikor már kívülrõl is éreztem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! nagyon várom már!

A tgyást mikortól lehet megigényelni? (a baba születése előtt vagy után) Hogyan működike ez? Ha bankszámléra akarom akkor mi kell hozzá?

Legjobb válasz: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. Itt mindent megtalálsz.

Én úgy tudom kell a baba szül akvi kivonata, úgyhogy szülés után tudjátok intézni.Érdemes elõre letölteni a papírt, vagy elhozni, a MÁK-tól.
A tgyás a szülési szabadságnak megfelelõ idõtartamra jár. A szülési szabadság idõtartamát klasszikusan a Munka Törvénykönyve szabályozza, de más biztosítási jogviszonyban állókra, így pl. egyéni és társas vállalkozókra, megbízási szerzõdéssel dolgozókra, álláskeresési támogatásban részesülõkre is ugyanúgy kell alkalmazni. A szülési szabadság 24 hét, vagy másképpen 168 nap, a kismama választásától függõen legkorábban a szülés várható idejét megelõzõ 28. naptól, legkésõbb a szülés napjától lehet igénybe venni. Amikortól indul, onnantól kezdve 168 napig jár, nincs jelentõsége, hogy a kiírt idõpontban születik-e a baba. http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/terhessegi-gyermekagyi_segely_tgyas_havi_ellatas/ itt is megtalálsz mindent
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Mikortol lehet erezni, hogy a baba csuklik?

Pont most gondolkodtam el azon, hogy mikor fogom erezni a babam csuklasat. Olyan kivancsi vagyok, hogy milyen erzes :) Es amugy minden baba csuklik apocakban? 21h kismama

Legjobb válasz: Én 24 hetesen éreztem elõször. Olyan mintha nagyon gyenge rúgások lennének, csak ritmusosan pár másodpercenként.

Én 24 hetesen éreztem elõször. Olyan mintha nagyon gyenge rúgások lennének, csak ritmusosan pár másodpercenként.
Eleinte nekem csak 5-6 csuklás volt. Most már így a 30 héten van, hogy 20 percig is eltart.
Bocsi, hogy belekérdezek. Mennyi ideig tart a csuklás? Fél percrõl beszélünk vagy akár 3-4-rõl?
Én 24 hetesen éreztem elõször. Most is csuklik, de bár ne érezném, már annyira rángatja a pocakom. Most vagyok 31+5 hetes kismami.
kb 22. héten kezdtem rájönni, hogy az csuklás. Abból, hogy teljesen ritmusos volt, és nem többszörös esetenként, hanem egy-egy koppanás, szünet, koppanás, szünet, stb.
A dokimat kérdeztem és azt mondta, hogy minden baba, csak elõfordul, hogy valaki nem érzi annyira. Nekem 29 hetesen kezdett el csuklani, úgy hogy azt teljes bizonysággal tudtam mondani, hogy csuklás. Elõtte csak 3-4 csuklás szerût éreztem, de mostanában már több percet csuklik, akár többször is egy nap. A magzatvíz amit lenyelnek, attól kezdenek el csuklani, ha nagyon sokat isznak. Illetve a tüdõ megfelelõ fejlõdése miatt szükséges. Én megnyugodtam amióta csuklik, mert tudom, hogy ez azt jelenti, hogy egészséges és készül a kinti világra.
Én tegnap elõtt éreztem elõször 23 hetesen(második baba) 2 éves kislány és 24hetes pocakcsajszi anyuja
én egy pár napja érzem 26 hkm
Én 18 hetesen éreztem, de az enyém elég aktív volt mindenben!
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat! Mar alig varom, hogy erezzem a picuromat csuklani :)
Én kb 25-26 hetesen éreztem elõször.
Én 26. hétben vagyok. fél perc-percig szoktam érezni. Gondolom, ahogy nõ, úgy egyre tovább.


Mikortol lehet erezni hogy a baba megugrik mikor hangos neszt hall es megijed?

Legjobb válasz: Elvileg a babák a 20.-22. héttõl hallanak,és egyre jobban meg tudják különböztetni a mama,vagy más idegen hangokat.Nekem kimondottan a30. héttõl reagált erõsebb rúgással a hangosabb hangokra, de ez lehet elõbb is.

Elvileg a babák a 20.-22. héttõl hallanak, és egyre jobban meg tudják különböztetni a mama, vagy más idegen hangokat.Nekem kimondottan a30. héttõl reagált erõsebb rúgással a hangosabb hangokra, de ez lehet elõbb is.
Nekem mondjuk konrét megugrás nem volt.Szerintem ne úgy képzeld el mint amikor te megijedsz....
nekem a 26. héten kezdett el kalimpálni, mikor epiláltam. pedig körbetekertem a hasam törölközõvel. úgy látszik, ez is mindenkinél más.

Mikortól érezhető kívülről a baba mozgása? Lehetséges, hogy 18 hetesen amikor megéreztem valamit, akkor egyből a hasamon is tapintva érezni lehet? Vékony alkat vagyok.

Legjobb válasz: Nálam is érezték a családtagok az elsõ babánál most a másodiknál nem. Úgyhogy szerintem igen!

Nálam is érezték a családtagok az elsõ babánál most a másodiknál nem. Úgyhogy szerintem igen!
Az elsõ babámat 14 hetes korom óta érzem mocorogni, kívülrõl pedig 19 hetes korom óta érzem.,
én egybõl kívülrõl is éreztem. én is vékony vagyok, lehet, hogy ezért.

Mikortól lehet/kell mosni a baba fogait és hogy ápoljam őket? 7hónapos és most jön az ötödik foga. Ti mivel kezelitek, hogy szépek s egészségesek legyenek?

Legjobb válasz: Mosd meg fogkefével. Egyenlõre nem kell fogkrém, az ráér egy éves kortól. Ha nem adsz neki cukros dolgokat, és mosod, akkor meg is tetted, amit tehettél.

Mosd meg fogkefével. Egyenlõre nem kell fogkrém, az ráér egy éves kortól. Ha nem adsz neki cukros dolgokat, és mosod, akkor meg is tetted, amit tehettél.
Már azzal "ápolod", hogy amikor még nincs egyetlen foga sem, nem itatsz vele cukros üdítõt, nem etetsz édesített pépeket. Egyébként mér rögtön az elsõ fogacskákat mosni kell, van kimondottan babafogkefe, vagy olyan is, amit nem fogni kell, hanem egyszerûen felhúzni az ujjadra. Forralt, lehûtött vízzel átdörzsölgeted gyengéden a fogacskáit. Fogkrémet majd csak akkortól, amikor már tud köpni, és akkor is csak nagyon kicsit. A lányom 4, 5 éves, nagyon szép hófehérek, egészségesek a fogai. Pedig eszik édességet, de csak valódi tejcsokoládét, és esetleg péksütit. Gumicukrot, karamellt, kemény cukorkákat, krémes sütiket egyáltalán nem. Szerintem ez is fontos! Inni pedig fõleg ásványvizet iszik, vagy gyümölcscentrifugában facsart gyümölcs levét, hozzáadott cukor nélkül.
Elsõ vagyok. A babafogkrémekkel nem kell megvárni, amíg tud köpni. Úgy vannak kitalálva, rá is van írva, hogy azoknak a babáknak van, akik még nem tudják kiköpni, de tényleg elég egy ici-pici.

34 hetesen a placenta II. fokban érett. De még pici a baba, 2150 gr. Ezért jó lenne, ha még bent maradna, hogy nőjjön. Mikortól lehet ebből szülés? Milyennek kell lenni a méhlepénynek?

Meddig huzhatom igy? Minden héten mennem kell növekedési uh-ra és nst-re. Irjatok minél többen kérlek!

Legjobb válasz: Csak a megnyugtatásod miatt írom le, hogy a lá yom a 35.héten született, 2370 grammal és 49 centivel, de 10/10 apgarral. Nagyon agilis, élénk, jókedvû baba a kezdetektõl. 2210 grammal jöttünk haza a kh-ból, de olyan ügyesen szopott, hogy másfél hós korára megduplázta a születési súlyát, most 7 hónapos, 8 kiló és 76 cm. Szóval ne aggódj annyira, nem jelent annyira sokat a születési súly, mint amennyire túllihegik ezt a dolgot. Csak nyugi :) Bízz a babádban, hogy tudja, mikor jött el az õ ideje...

Csak a megnyugtatásod miatt írom le, hogy a lá yom a 35.héten született, 2370 grammal és 49 centivel, de 10/10 apgarral. Nagyon agilis, élénk, jókedvû baba a kezdetektõl. 2210 grammal jöttünk haza a kh-ból, de olyan ügyesen szopott, hogy másfél hós korára megduplázta a születési súlyát, most 7 hónapos, 8 kiló és 76 cm. Szóval ne aggódj annyira, nem jelent annyira sokat a születési súly, mint amennyire túllihegik ezt a dolgot. Csak nyugi :) Bízz a babádban, hogy tudja, mikor jött el az õ ideje...
A kérdező hozzászólása: Köszi!Nagyon aranyos vagy!Mit jelent a 10/10 apgar?
Az én méhlepényem már a 28.-ik héten II.fokú érettségû volt.39.héten szültem egészséges, szép kislányt. Az apgar értéket a születéskor mérik a babáknál.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Megnyugtattatok!Szép hétvégét nektek!
Szia! 34+3 naposan született meg a babám. Hétfõn lesz 8 hós! MAKK EGÉSZSÉGES! 9/10apgarja volt. Nyugi még sokáig kihúzhatod, akár a végéig is. Az apgár egyébként: 1 perces korban néznek 5 fontos életfunkciót (légzés, reflexek stb.) mindegyikre 2-2 pont adható igy lesz 10, majd 5 perces korában szintén és ebbõl lesz a 10/10. De egyébként a keresztlányom 6/7 apgárral született, szintén makk egészséges, ráadásul osztályelsõ mindenben. Szóval nyugi, majd ha jönni akar úgyis jön, és minden rendben lesz! KItartást, sok egészséget, és könnyû szülést kívánok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!Neked pedig jó babázást és nagyon jó egészséget a babádnak!
fisher-price? 1 évtõl ajánlott. a hinta attól függ, hogy pontosan milyen.

Hány hetes ultrahangon (4D) lehet látni, hogy kire hasonlít a baba? Mikortól alakulnak ki a sajátos vonások?

Legjobb válasz: Szerintem a 4D ultrahang erre nem alkalmas, hogy ezt olyan pontosan látni lehessen kire hasonlít a baba, mivel eléggé homályos képet látsz. Tehát nem fénykép pontosságú a kép. De nézegessél meg 4D-s képeket a neten elég sok van és meglátod hány hetesen milyenek. Pl.:www.ultrahang.com

Szerintem a 4D ultrahang erre nem alkalmas, hogy ezt olyan pontosan látni lehessen kire hasonlít a baba, mivel eléggé homályos képet látsz. Tehát nem fénykép pontosságú a kép. De nézegessél meg 4D-s képeket a neten elég sok van és meglátod hány hetesen milyenek. Pl.:www.ultrahang.com
Szerintem én ahogy nézegettem ezeket a képeket, azért rendelõje válogatja, hogy milyen minõségû képet kapsz és látsz. Én azt mondom, hogy 24 hetes kortól már szépen kivehetõek a vonások, ha van kedve megmutatni :) ) szerintem ha van pénzed rá, ne hagyd ki!!! Nekem sajnos nincs és ezért a netes anyagokból élõsködöm, és megpróbálom elképzelni, milyen édes lehet a kisbabám. Boldog nézelõdést! 23 hetes kismami ui.: a youtube-on is rengeteg kép válogatás és video van

17 hetes vagyok és még nem érzem a baba mozgásást, pedig vékony vagyok. Ez baj? Mikortól lehet érezni, hogy mozog?

Egyszer-egyszer éreztem valami furcsát, izomrángás szer? dolgot a hasamban, de utána pár napig ismét nem... Illetve én konkrétan a bal oldalamon a köldököm vonalában érzetem, dehát arra nem mozog a baba? vagy tévedek.? Els? terhességem, tapasztalatlan vagyok.

Legjobb válasz: nem baj, én 19-20 hetesen éreztem

nem baj, én 19-20 hetesen éreztem
Én is pont így voltam vele. Tökre paráztam, hogy még nem mozog. 16. héttõl éreztem ilyen buborékos, kartyogósat jobb oldalt felül, de a nõdoki mondta, hogy azok csak a beleim (tök mérges is lettem). Aztán pont múlt hét pénteken (aznap töltöttem be a 18. hetet) éreztem egészen lent, bal oldalt a köldök alatt (kb. a bugyi gumijának a vonalában) ezt az izomrángás szerûséget és az már õ volt! Olyan mérhetetlenül boldog voltam. Azóta minden nap csinálja, egyre többször. Legtöbbször villamoson, metrón, vonaton és lefekvéskor. :) Én is sovány/normál alkatú vagyok (168 cm, 61 kg), úgyhogy remélem te is hamarosan fogod rendesen érezni a picid mozgását. Hihetetlenül csodálatos érzés, néha picit ijesztõ is... férjem csak vasárnap jön haza külföldrõl (2 hétre hagyott magamra), úgyhogy õ csak aznap tudja majd megérezni a mi kis magzatunkat. Olyan izgatott vagyok! :D
Én 16. hét végén éreztem elõször, de a védõnõm nagyon csodálkozott rajta, mert az õ tapasztalata szerint az elsõ terhességnél a 20. hét körül érzik elõször mozogni a babát. Ha te is érezni fogod, akkor nem is lesz kérdés, hogy õ az. Ha egyszer érzed, akkor után már minden nap figyelni, érzeni kell a mozgását.
Nem baj, ráérsz a 20. hétig!
En a 19.hét végén éreztem elõször


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!