Találatok a következő kifejezésre: Mikortol lehet hogy a (170 db)

Inszeminácion voltam egy hete. A hasam felvan puffadva alig tudok lehajolni, fáj a derekam, szurkál a hasam alja. Lehet hogy terhes vagyok? Vagy csak beképzelem. Mikortól lehet érezni a terheségi tüneteket?

Legjobb válasz: Ha beképzeled, akkor pont ilyennek kell képzelni a terhességet. Hogy mikortól lehet érezni az szerintem egyénenként változik. Én nagyon hamar éreztem, csak az elsõ terhességemnél nem tudtam, hogy ez a terhesség jele, de a másodiknál már igen. Most 34. héten járok. Az elõzõ babánk kb 7 hetesen elment és mûteni kellett. Fémes ízt nem érzel mert az is jellemzõ. Nekem a csapvíz keserû volt :-) röhej nem? Remélem babát vársz! Szorítok!

Ha beképzeled, akkor pont ilyennek kell képzelni a terhességet. Hogy mikortól lehet érezni az szerintem egyénenként változik. Én nagyon hamar éreztem, csak az elsõ terhességemnél nem tudtam, hogy ez a terhesség jele, de a másodiknál már igen. Most 34. héten járok. Az elõzõ babánk kb 7 hetesen elment és mûteni kellett. Fémes ízt nem érzel mert az is jellemzõ. Nekem a csapvíz keserû volt :-) röhej nem? Remélem babát vársz! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm a válaszokat! Én 5- e körül nem várnám , hogy megjöjjön, mi is már 2 éve propálkozunk hiába. Ez a második inszememem , rettegek minden hónapban hogy megjön vagy sem , de eddig mindig csalodnom kelett sajnos.
Nekem is egy hete volt az inszemem. A kérdést akár én is írhattam volna ugyanezeket érzem én is, annyi ha nehezebbet emelek le akar szakadni a hasam. Te mikorra nem várod? Remélem mindkettõnknek sikerül.Mi már nagyon régóta várunk a picire.

Mikortól lehet jelentkezni a pótfelvételire? És hogyan kell?

Egyáltalán hol lesz kiírva és mikortól?

Legjobb válasz: felvi.hu. Pár nap, és augusztus 12-ig lehet jelentkezni.

felvi.hu. Pár nap, és augusztus 12-ig lehet jelentkezni.

Mikortól lehet "leszoktatni" a komfortciciről? És arról, hogy mindig kézben legyen?

Most lehet a kérdésért is kapok jó sok "hideget", de ket hetes a babám, tápszeres, mert nincs tej, viszont képes volt már a kórházban is órákon át szívni az üres cicit. Bár zéró tejem van (nem mérhető 40 perc szopi után sem), gyakran van cicin, megnyugtatja. Viszont van egy 3 eves nagyfiam, akinek nagyon hiányzok, és szeretnék egy-egy délutánt csak vele, kettesben tolteni (apa meg vigyázna a picire), viszont apa nem vállalja úgy, hogy a babat csak a cici nyugtatja meg. A másik, hogy igényli, hogy kézben legyen, aminek én eleget teszek, apa szerint le kéne szoktatni. A kérdés az, hogy mikortól?

Legjobb válasz: minnél elöbb mert minnél tovább hagyod az üres cicin annál nehezebb lesz rola késöbb leszoktatnod bár azis lehet h idövel magátol megunja

minnél elöbb mert minnél tovább hagyod az üres cicin annál nehezebb lesz rola késöbb leszoktatnod bár azis lehet h idövel magátol megunja
A kérdező hozzászólása: HOGYAN szoktassam le? nem birom sirni hagyni...
szerintem ha nincs tejed akkor ne tedd cicire. komfortcicizzen akkor már inkább cumin, nem tudom, nekem tej nélkül furcsa. mondom ezt úgy, hogy gyakorlatilag a babám 2 hónapos koráig a cicimen csüngött, de nekem volt tejem. nem vagyok cumi párti de akkor már inkább cumi szerintem. a férjednek abban igaza van, hogy le kell tenni, de szerintem ez nem szoktatás kérdése. ekkora babát ha igényli, fel kell venni, de aztán le kell tenni és majd õ elhagyja amikor úgy érzi. pl. ha elaludt akkor tedd le. míg eteted ne vedd az öledbe hanem feküdj le vele az ágyra és öleld át. ha ébren van akkor feküdjetek le a nappali szõnyegre és játszatok a naggyal úgy, hogy tudjon nézni titeket vagy csak halljon titeket :)
A kérdező hozzászólása: en is probasltam a cumit, a vedono fel oran at tomte a szajaba, kikopte mindig :(
A kérdező hozzászólása: ha elalszik, felebred, es reklamal... a mellefekvest probaltam, de bufiztetni muszaj.. a masik gond h nem alhat hason a koldokcsonk miatt, hanyatt meg oldalt rogton felebred v el se alszik..almaban meg ha forgatjuk, felebred..
A cicit egyszerûen ne adj neki, nem fogja kérni õ sem pár nap után, ami nincs azt nem keresi. A kézben dolog, ez nehéz mert egy pici pár hetes igényli a testközelséget, de hol van az a határ amikor már elkényeztetjük és hol az ami még belefér. Ezt igazából neked kell érezned. Én azt mondom, hogy amennyit lehet bújjatok össze, de cipelni nem kell mindig, mert akkor ahhoz szokik hozzá, és késõbb is igényelni fogja amikor már 5-10kg lesz.


Rizspelyhet hogyan és mikortól lehet adni a babáknak? Hol lehet kapni?

Legjobb válasz: Én reformboltban vettem instant rizspelyhet. Ezt nem kell fõzni, csak meleg vízzel elkeverni. De van sima (fõzhetõ) is. Az én kislányom 6 hónapos, ma kapott elõször õszibarackkal. Nagyon ízlett neki:)

Én reformboltban vettem instant rizspelyhet. Ezt nem kell fõzni, csak meleg vízzel elkeverni. De van sima (fõzhetõ) is. Az én kislányom 6 hónapos, ma kapott elõször õszibarackkal. Nagyon ízlett neki:)

Mikortól lehet ültetni a babát anélkûl, hogy ártanék vele neki?

Nem úgy értem,hogy körbepárnázva tízpercig,vagy hasonló,hanem pillanatokra. Pl játék közben 1/2 percig ülve tartani ? Egyszer-kétszer pár pillanatig úgy tartottam,és hangosan kacagta,annyira tetszett neki a dolog. De nem szeretnék neki ártani. Ezzel szerintetek erõsítem a kis gerincét,vagy épp ellenkezõleg ? Szuperanyuk kíméljetek !

Legjobb válasz: Nem erõsíted vele egyáltalán. Amíg nem ül magától, ne erõltesd.

Nem erõsíted vele egyáltalán. Amíg nem ül magától, ne erõltesd.
Akkor lehet ültetni egy babát, ha önállóan tud már ülni és akkor önállóan felhúzza vagy feltornázza magát ülésbe és magától szépen elüldögél. Vannak, akik ezt már korán tudják, vannak akik késõbb. A fiam egy korán felülõs baba volt, õ már 6 hónaposan önállóan, stabilan tudott ülni. De a 14 hetes babád még ezer százalék, hogy nem tud magától ülni, szóval nem szabad még pár pillanatra sem ültetni, mert ezzel teljesen leterheled a gerincét!!! Egyébként hivatalosan olyan 9-10 hónapos korra kell tudnia egy babának önállóan, stabilan ülnie. Ettõl még baromi messze van a 14 hetes babád! És elhiszem, hogy kacag, meg tetszik a dolog, a fiamnak is nagyon tetszene, ha ki-be dugdoshatna különbözõ elektronikai cuccokat a konnektorba, de attól még tudom, hogy veszélyes, ezért nem engedem!
Az én lányom még nem ül fel önállóan csak kapaszkodva. Valamibe belekapaszkodik (vagy éppen belém) félredobja a popsiát és felül. Visszafektetem, de kb. 3 mp és újra csinálja, így legalább erõsödik a dereka, persze a sokadik lefektetés után már nemtetszését fejezi ki. Nem gondolnám, hogyha pár pillanatig úgy tartod ártanál vele. Mi voltunk csípõszûrésen, a gerincét is megnézettem, nem volt semmi gond. Lehet, hogy így fogod ösztönözni arra, hogy egyedül is megpróbálja.
Onnantól lehet ültetni, amikortól nem csuklik össze kitámasztás nélkül (kb. 6 hónapos kortól tudnak ülni a babák). Addig tartani kell a hóna alatt. Tornáztatni lehet úgy ritkán, hogy ülésbe húzod a kezénél fogva és szinte rögtön visszaengeded.
"Köszi az infót, de legalább annyit tegyél meg mielõtt véleményt irsz, hogy figyelmesen olvasd el, amit írtam! Köszönöm !" Ha ez nekem szólt, akkor annyit tegyél már meg, hogy elolvasod a saját kérdésedet, ami úgy szólt, hogy mikortól lehet ültetni egy babát anélkül, hogy ártanék vele? És én erre válaszoltam! Meg kérdezted, hogy ezzel erõsíted-e, amit most csinálsz, vagy éppen ártasz vele. És erre is válaszoltam, hogy ártasz vele, ha rövid idõre is, de ültetgeted. Mert ezzel nem erõsíted, hanem terheled a gerincét.
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót, de legalább annyit tegyél meg mielõtt véleményt irsz, hogy figyelmesen olvasd el, amit írtam! Köszönöm !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat. Ugyanezekre gondoltam én is, amiket írtatok. Nem erõltetek semmit! Minek ?Így is annyira rohan az idõ! De naponta egy röpke "láblógatás"(rátartással) belefér! Ha már egyszer úgy tetszik neki!
Szia, jelentem nem vagyok szuperanyu. :) Én játékból engedtem, hogy felhúzza magát, aztán visszadöntöttem. Egy idõ után, amikor már elég erõs volt, bármilyen kapaszkodónál felült, utána meg már kapaszkodó sem kellett. :)
Vannak helyzetek, amikor kénytelen vagy ültetni par pillanatig, de amíg magátol nem tartja úlve magát, addig artasz vele, akar késõbbi gerincferdlese is lehet. Persze, hogy tetszik neki ülve, mert újdonság, más szögbõl tja a bigot, de várd meg, amíg felül magától. Ha erõs fejett aa, akkr bizts hamarosan megcsinalja. Ennyi idõsen a legjobb erõsítés a hasonfekvés, és az abból kiinduló mozgások.
A kérdező hozzászólása: A kisfiam ma 14 hetes. Erõs, fejlett baba. Most már egyre több dolog tetszik neki. Úgy "ültettem" a tegnapi fürcsinél a térdemre, hogy közben tartottam a hónaljánál. De a lényeg, hogy a kis popója a lábamon volt, és az õ kis lábacskája meg lógott. Szóval nem az egész súlyát hagytam ránehezedni, csak picit és pár pillanatig csak. Neki tetszett, de ha ártok vele, akkor inkább nem játszunk ilyet egy ideig!
Azért az nem mindegy, hogy mennyi idõs, és az sem, hogy kire érted a szuperanyut?
A kérdező hozzászólása: 11/11 :Igen, ahogy írtad, tartom a hóna alatt, és tényleg 5-6 másodpercet "ül". Tornáztatni már ennyi idõsen is lehet ? Gondolom naponta egyszer max, ugye?

Babáknál mikortól lehet tisztítani a fülüket és hogyan?

Legjobb válasz: Én születéstõl kezdve tisztítom,eleinte babáknak való vastag tetejûvel. Aztán felnõtteknek valóval(kb.8 hós kora óta).

Én születéstõl kezdve tisztítom, eleinte babáknak való vastag tetejûvel. Aztán felnõtteknek valóval(kb.8 hós kora óta).
Én is a születésétõl fogva tisztítom, szintén azzal a babáknak való fülpiszkával, és csak azt a részt ameddig az ujjaddal is beérsz! Nehogy valami kárt okozz! Bár ezzel a babáknak valóval nem is tudnál beljebb nyúlni! Én amikor már látom hogy a fülzsír annyira kinn van a fülecskéjébõl hogy biztonságosan ki tudom szedni, akkor tisztítom, ameddig csak beljebb látom, addig nem nyúlok hozzá!!!!
Én vattapamacsot és pici olajat használok a fülkagyló tisztítására, a fül lyukába nem nyúlok be egyáltalán. Ha összegyûlik a fülzsír a lyuk külsõ részén, fültisztító pálcikával óvatosan leszedem. Ezt újszülött kora óta így csinálom.
Én is úgy csinálom, mint az elsõ válaszoló.
Csak a fülkagylót szabad tisztítani! A fültisztító pálcákat felejtsd el. Nekem a fülészeten mondta a doktornõ, hogy tilos. Azoknál a babáknál akiknél otthon fültisztító pálcát használnak csak az 20 percig tart, hogy a fülészeten annyira kitisztítsák a fület, hogy egyáltalán bele tudjanak nézni.
csak amikor már kiért a fülzsír, akkor letörlöm vizes vattával vagy törölközõ sarkával. Szigorúan tilos belenyúlni a fülbe pálcikával, ha azzal tisztítod, akkor is csak a külsõ részt, ahova egyébként is be tudnál nyúlni türölközõ sarokkal, vagy az ujaddal, beljebb nem szabad nyomni!
ja, a nagyobbnak, mivelneki a betegség mindig a fülére megy, nálunk fontos, hogy a füle mindig tiszta legyen belülrõl is, neki nem mindig jön ki a fülzsír, hanem lerakódik, neki paraffinolajat szoktunk csöpögtetni és az szépen feloldja, és az éjszaka alatt kifolyik a fülzsír. neki 2 éves korától csináljuk ezt kéthetente.
Igen, valóban mondják, hogy nem kellene a babák fülét piszkálni. Nekünk a gyerekorvos is ezt mondta, hogy nem kellene, max. azt, amit elõttem már írtak is, vagyis ami már eléggé kijött magától, azt töröljem le óvatosan. Az én kisfiam mondjuk össze-vissza dörzsöli a fülét, még az ujját is beledugja, ha nem tisztítom ki. Szerintem viszket neki. Akkor már jobb szerintem, ha nem dugdossa be az ujját, hanem a látható, kint lévõ fülzsírt kitörlöm.

Hogy lehet egy fiatal kutyust rávenni arra hogy ugasson? Mikortól várhtó hogy a kutyus ugatni fog?

Legjobb válasz: Játszatok vele jó sokat.. legyen egy saját játéka és amikor belejön a játékba, de nem kapja meg rögtön, (vagy nem dobod el rögtön)... egybõl felháborodik majd és ugatni fog :)Sztem olyan 4 hónapos kor után már tuti fog ugatni

Játszatok vele jó sokat.. legyen egy saját játéka és amikor belejön a játékba, de nem kapja meg rögtön, (vagy nem dobod el rögtön)... egybõl felháborodik majd és ugatni fog :) Sztem olyan 4 hónapos kor után már tuti fog ugatni
az én kutyám alig ugat néha viszont ez azért van mert biztonságérzete megvan, idegent is csak akkor ugat meg ha nincs mellette olyan ember akit ismer
mennyire fiatal? mióta van veletek?
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos és két hete van nálunk
akkor még kölyök, eleve most, 8 hetesen kerülhetne csak hozzátok.
4 hónapos volt a kutyám mikor megtanítottam neki. kb 20 percen keresztül próbálkoztam mindenfélével mire nagy nehezen rám ugatott, abban a pillanatban kapta a jutifalit, amin nagyon meglepõdött mert az ugatás után elszégyellte magát, hogy neki ilyet nem is szabadna és mégis jutalom jár érte :D a másodikat már könnyebben elértem, jutifali. A harmadikat pedig bár még szégyenlõsen de már örömmel csinálta :)

Mikortól lehet kirakni a papagájokat úgy, hogy éjjel is kint lennének?

Egy pár hullámosunk van. És még egy kérdés.Már kb. 3 hete ül a tojó a tojásokon,ha megnézem,hogy egyáltalán van e bennük fióka elfogadja még ?ket,vagy nem szabad bántani.

Legjobb válasz: Figyelj már, ha kibontod a tojásokat és lesznek benne akkor azok nem tudnák túlélni mert még nem fejlõdtek volna ki.

Figyelj már, ha kibontod a tojásokat és lesznek benne akkor azok nem tudnák túlélni mert még nem fejlõdtek volna ki.
A kérdező hozzászólása: Figyelj már nem kibontani akarom õket, hanem átvilágítani!
Én a helyedben nem raknám még ki õket így, hogy költenek. Majd ha a kicsik már tollasak. Lámpázni kiveheted õket, általában nem érzékenyek a tojáskontrollra, de mindig vannak kivételek. A kotlási idõ 17-18 nap, úgyhogy kelniük kellene, ha fiasok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
csak akkor lehet kirakni ha éjjel is megvan a min +13, 15 fok
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Tegnap megnéztem 2 tojást, úgy néz ki van bennük fióka :) 4 vagy 5 tojás lehet, a tojó is szépen visszaült rájuk.Várom õket türelmesen.:)
jajdejóóóóó, majd írj hogy mi lett velük!!!!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Kikeltek a csimaszok, ma reggel már csipogásra mentem be hozzájuk. :) Nem tudom mennyi van, tojás 4db volt remélem mind kikelt. Eledelt ugyan azt kapjanak mint a nagyok?Kölest?
7 hós, és már kb 1 hónapja adom.
Én milupa babakekszet adok neki, kb. 7 hónapos korától.
Nekem van hozzátáplálási táblázatom, ott mézet 1 éves kortól, babapiskótát, kekszet, ropit stb 2 éves kortól ajánl!

Kb mikortól lehet rászoktatni a babákat hogy éjjel aludjon? Melyik az a leghamarabbi időpont?

Legjobb válasz: 2-3 hónapos kortól már átaludták az éjszakákat.Nem kell õket eteni,legfeljebb ha nagyon nyûgös,teáztatni.És nem kell felvenni az ágyából,csak megsímogatni,és halkan beszélni hozzá,míg elnem alszi.

2-3 hónapos kortól már átaludták az éjszakákat.Nem kell õket eteni, legfeljebb ha nagyon nyûgös, teáztatni.És nem kell felvenni az ágyából, csak megsímogatni, és halkan beszélni hozzá, míg elnem alszi.
Nekünk bejött hogy lefeküdtem magamra tettem hasra, és paskoltam a popsiját.Jól betakarózva persze.Ez ment kb 3 hétig, aztán szépen beszokott az ágyba.Nehéz megnyugtatni Õket, mert hihetetlen fel tudják magukat spanolni.Próbáld ki, aztán ha nem megy írj.2 fiúcska anyukája.
ne hagyd sírni! durva lenne, ha sokkot kapna, ezt azért nem szabad hagyni! ennyi idõs baba nem hisztizik, biztos valami nem jó neki! Vágyik a közelségedre, próbáld meg, hogy ha veled alszik, sikerül-e megnyugtatni, nincs túl meleg/hideg, biztos van-e tejed. Tessék próbálkozni, tudom nehéz, én bébim 1 hónapos, még mindig gyakori, hogy éjjel 3 órát kell rázni, de akkor fáj a pocakja!
A kérdező hozzászólása: Az oké hogy nem alussza át az éjszakát mert ugye sürün kell ennie 2-3 oránként! Csak azt nem értem hogy evés után miért nem nyugszik meg? Este csend van meg semmi fény de ha nem veszem fel a kisányából nem hadja abba a bömbölést és ha sokáig sír a baba sokkos állapotba is kerülhet! Igy kénytelen vagyok rázni a seggét de az közben is 2 percig csendbe van utána fél perc rinya utána megint csend.. Nem értem:P de azért szeretjük!
1 hetes babát ne akarj irányítani!és fõleg ne várd, hogy átalussza az éjszakát, még nagyon pici a gyomra. viszont ne kapcsolj lámpát, ne pelusozd át és ne hanoskodj, nappal pedig csináj mindent úgy ahogy kell és rá fog érezni.de tényleg ne várj csodát, még sokáig fogtok virrasztani, legalább a gyermekágyból nõjjetek ki
szia, szerintem nem zene kell neki, hanem tudatosítani kell benne, hogy éjszaka van. éjszaka senki nem hallgat zenét. alig legyen fény, ne beszélj hozzá, csak akkor pelenkázd át, ha nagyon szükséges. az enyém 6 hetes kora óta alussza át az éjszakát. az elsõ hat hétben 2x keltem hozzá szoptatni. aztán egyik napról a másikra mindkettõt elhagyta. ne ringasd, egyszerûen rakd vissza, és nézd meg a reakciót.
A kérdező hozzászólása: Esetleg valami nyugtató zene?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Csak az a baj hogy éjjel hiába etetem meg utána kb a következõ etetésig patáliázik pedig tiszta a pelus meg sztem a hasa se fáj ezért nem értem! Enne oszt aludna tovább!1 hetes a baba!
szerintem ez úgy van hogy ha magától átalussza akár már pár hetesen is az tökjó akkor nincs teendõd:) ha utána is ébred ugyanugy akkor nyilván éhes vagy szomjas vagy akármi én addig tuti nem erõltetném hogy leszoktassam az éjjeli kelésrõl. Meg nem is erõltetem. A fiam 5 hósan hagyta el az éjjeli szopit, a lányom 2 hós még bõszen szopizik éjjel. Szerintem várd meg mig spontánul átalussza. Ha nem éhes, nem szomjas nem fog kelni. Ha meg éjjel ébred ugyan (már 6 hónapos kora után is) de nem kér se inni se szopizni nem akar akkor jöhetnek csak szerintem az altatós trükkök.
Az én fiam 1-2 hónaposan kelt éjjel enni, aztán csak kelt, de nem evett hanem visszaaludt, majd már fel se kelt. 5 hónaposan pedig ismét elkezdett kelni éjjel, hogy õ éhes. Szóval úgyis úgy lesz ahogyan õ akarja :-) Ha magától nem ébred fel enni, akkor ne is keltsd fel! BUÉK!
Ez babafüggõ. A kislányom 6 hetes kora óta átalussza az éjjelt, nagyon ritka ha felkel. Nem szoktattam rá, magától teszi. De szerintem amíg éjjel felkel mert éhes, akkor szoptasd meg vagy adj tápszert (attól függ mit eszik), és ne teát. De ez csak az én véleményem. Minden jót! 3 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Az biztos pillanat alatt fehuzza magát! Ha nem kap idöben enni ilyenek! De fájt a pocija neki azert sirt de megoldottam! Most nyugodtabban aludt! kösz a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!