Találatok a következő kifejezésre: Mikortol lehet az ujszulottet (3 db)

Mikortól lehet az újszülöttet utaztatni autóval? (többi lent)

Nyíregyházán fogok szülni márciusban de Pesten van lakásunk és szeretnénk majd felköltözni oda. Kérdésem hogy mikor vihetem föl magammal a kicsit? Persze az oltásokra hazahoznám! A szüleimhez! De hány hónapos korától lehet vele menni? És augusztusban már külföldre költözünk! A férjem sportoló és ilyen vándor életet élünk!

Legjobb válasz: 4 napos korban 100 km-re volt a kórház az otthonunktól. Kocsival vittük haza. Utána 2 hetes kortól jártam vele a hivatalokat. Nekem kellett mindent intéznem, másik városban. Semmi hátránya nem származott az utazgatásból.

4 napos korban 100 km-re volt a kórház az otthonunktól. Kocsival vittük haza. Utána 2 hetes kortól jártam vele a hivatalokat. Nekem kellett mindent intéznem, másik városban. Semmi hátránya nem származott az utazgatásból.
Vihetitek nyugodtan, már 2 és fél óra alatt itt tudtok lenni. 2 etetés között gyertek, végig fogja aludni.
Bizony, semmi baja nem lesz. A lényeg, hogy etetés után induljatok el, és akkor tényleg fel sem fog kelni!
Amikor a kórházból hazaviszed, akkor már viheted autóval máshova is. Ami fontos, hogy 6 hetes koráig igyekezni kell minél kevésbé kitenni tömegnek, zárt helyben embereknek... Van olyan helyzet, hogy elkerülhetetlen az ilyen, nem tragédia 1-2 alkalom, de nem érdemes pl. bevásárláskor magaddal vinni egy 2 hetes picúrt.
Mi is sokat utaztunk vele! Már egészen az elejétõl! Én direkt így is akartam, hogy szokja, mivel tudom, hogy mi is ilyen örök mozgók vagyunk, sokat megyünk kirándulni, stb.! Most már több, mint egy éves, és bárhova el lehet vele menni! Voltunk nyáron (akkor 8 hónapos volt) Hovátországban, 10 órás volt az út, semmi baj nem volt vele, igaz többször is megálltunk, de épp csak pisi szünetet tartani! Voltunk külföldön repcsivel, ott sem volt gond! Úgyhogy bátran ki merem jelenteni, hogy örülök, hogy így szoktattuk! Egyik barátnõm gyereke ugyanennyi idõs, és õ mindig félt vele elindulni, mert szopi miatt, stb.! Most ott tartanak, hogy a gyerekkel nem lehet kimozdulni, tõlünk 40 kilméterre laknak, és kész rémálom nekik eddig eljönni vele! Úgyhogy nyugodtan egész kicsi korától szerintem utaztathatod! Ilyen kicsi korban még jó "altató" is a kocsi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Amikor elõször viszed haza a kórházból akkor már autóval viszed. Akkor másodszor miért ne lehetne. Aludni fog, nem lesz semmi baja.
Mi már 6 naposan elvittük bevásárolni, 4 hónaposan megtettük kocsival az Anglia-Magyarország távolságot (2000 km). Már szinte mindenhol szoptattam: parkban, mentõben, kocsiban, wc-ben stb... :) Minél kisebb volt, annál könnyebb volt vele utazni, mert evett és aludt. Lassan 2 éves lesz, állandóan menne, csinálna valamit. Nem szeretek vele hosszú útra menni, mert egy idõ után unatkozik a kocsiban, sír, hisztizik.

Az újszülötteket tényleg összezavarja ha játszócumit adok neki meg ha cumisüvegből kap néha anyatejet? Ezt mondta a védőnő. Hogy nem szabad keverni a szoptatást ezekkel. De akkor mikortól lehet adni neki játszócumit?

Legjobb válasz: Lányom régóta eszik cumis üvegböl mert nem akarta kiszivni a mellemböl a "kevés tejet", csak addig volt jó még dölt belöle utána neki ált visitani. Hajnalba még cicit kap.

Lányom régóta eszik cumis üvegböl mert nem akarta kiszivni a mellemböl a "kevés tejet", csak addig volt jó még dölt belöle utána neki ált visitani. Hajnalba még cicit kap.
6 hetes kislányom születése óta minden éjjel cumisüvegbõl kapja a tejet, nappal szopizik. Kb 2 hetes kora óta használja a játszócumit is, ha szüksége van rá. Minket abszolút nem zavart be, de gondolom ez baba függõ is.
a fiam kezdetektol kapott cumit es cumisuvegbol vizet, olykor teat, ha fajt a hasa, vagy nagyon meleg volt nyaron. nekem nem zavarta meg, sot, cumi helyett lassan a sajat ujjat/ujjait/oklet rezesiti elonyben. most mar nem szoptatom mert elment a tejem de korabban semmi gond nem adodott. ha tartasz megis ettol akkor valaszd a tommee tippee kifejezetten erre a celra gyartott cumisuveget.
Szerintem nagyon ritka, hogy egy babát a játszócumi megzavarjon. A cumisüveg talán könnyebben bezavarhat, ezt nem adok én sem, de játszócumit igen.
Jovo heten lesz egy eves a lanyom es reggel, este uvegbol kapja a tapot. Ket hetes kora ota hasznalunk cumit es uveget...meg mindig szopik. Nalunk nem zavart be, de ez nem jelenti azt, hogy nalatok sem fog.
Kislányom másfél éves koráig szopizott, 1 hetes korától volt játszócumija. A cumisüveg azért más egy kicsit, mert ott az a baj, hogy abból sokkal könnyebben ki tudja szívni a tejet, mint a cicibõl, de ha csak ritkán kap (nem napi rendszerességgel)cumisüvegbõl, szerintem semmi nem történik.
A cumisüveg összezavarhatja - legalábbis sok helyen olvastam én is, hogy egyrészt másképp kell szívnia, mint a cicit (más technikával), ezért cumizavar alakulhat ki, másrészt abból állandóan jön a tej, így a kényelmesebb babák átszokhatnak. Mondjunk nálunk pont fordítva történt: Kórházba kerültem gyermekágy alatt, a fiam 2 hétig tápszeres volt, de utána visszaszokott csak cicire (bár egy hónapba került míg újra utolértem), mert a tápszert utálta. Ízlések és pofonok (!), de játszócumit szerintem felesleges adni, hamar meg fogja találni az ujját - és az nem veszik el éjszaka, nem esik ki a babakocsiból vagy nem hagyjátok otthon, nem követeli játék közben is és nem kapsz frászt, ha rágja fogzáskor.
Igen megzavarhatja. A szopási technikát a babának meg kell tanulnia. Ha cumit kap, akkor ezt megzavarhatja és ez a késõbbiekben problémákat okozhat. Pl. a mellbimbó kisebesedését, és a szopizásról való korai leszokást. Lehet késõbb eszedbe sem jut, hogy a cumi miatt nem eszik rendesen, csak azt hiszed kevés a tejed, mert sokszor akar szopizni, stb. közben pedig csak nem tud megfelelõen szopizni és nem lakik jól... aztán jön a pótlás, a tej apadni kezd és vége a szoptatásnak. A baba cumi nélkül születik, alapvetõen nincs szüksége rá. Biztos ami biztos az én babámnak is vettünk cumit, de nem fogadja el egyáltalán, csakúgy mint a két nagyobbik fiam... Természetesen vannak kivételek és nem adódik probléma a játékcumi miatt, de ezt sosem lehet elõre tudni! Minden esetre minél késõbb adj neki cumit, ha ragaszkodsz hozzá amikor a szopizás már minden nehézség nélkül megy! :)
nálunk nem volt játszocumi , mert lányom megtalálta az ujját magának, cumisüvege volt-van de ciciböl is simán evett , cumisüvegböl is .

Mikortol lehet vinni az ujszulottet dedi-latogatoba?

Sajnos a nagyim nem tud jonni, es elhozni sem tudjuk, igy marad, hogy mi megyunk. Hozzateszem nagyon szivesen, hogy lathassa a picit! Es minel elobb szeretnem, hisz az idoseknek minden nap rengetegnek tunik, mig nem nezheti meg dedunokajat. Autonk van, autoba teheto mozeskosar is, nem is kell gyerekulesbe ulnie a picinek, es csak 20 perc kocsival.

Legjobb válasz: A mozeskosar becsatolhato, hozzatennem :)

A kérdező hozzászólása: A mozeskosar becsatolhato, hozzatennem :)
Szia! Én meg fogom várni a2hónapot kb, de nekünk 200kmre van.Sztem nyugodtam vihetitek már egy két hetesen, mert mért ne?..nekünk csak a khból lesz vagy 20perc-jó esetben a hazajövetel..szval sztem ha semmi baja nincs viheted, csak klímás legyen a kocsi, nehogy megbuggyanjatok ilyen melegben.és azzal is óvatosan bánni..de ez csak az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: Koszi, en is ugy tippeltem, h megvarom a ket hetet, addig ugyis kimegyunk egyszer-egyszer par percre levegore, es akkor utana. Van klima, es nem is megyunk messze, akkor megnyugodtam.
Szia! Csak megerõsítésképp: mi két hetesen vittük a dédpapájához a fiamat, Gyõrbõl Budapestre, semmi gond nem volt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!