Találatok a következő kifejezésre: Mikortol lehet az (229 db)

Mikortól lehet azt mondani, hogy elkapatom a babámat?

Kislányom most 3 hónapos. Úgy szeretnék néha vele aludni éjszaka, de félek hogy elkapatom. Ráadásul van egy fóbiám is: félek a bölcsőhaláltól és hogy éjszaka megfullad, félrenyel és nem veszem észre. Amikor 2 hetes volt, aludt a karjaimban napközben és egyszercsak lelilult, megmerevedett. Nagyon megijedtem akkor és azóta nagyon félek. Pedig a férjem is nagyon sokszor mondja hogy "hozd ide az ágyba", de én nem merem. Attól hogy ráfekszem egyáltalán nem tartok. Szerintetek?

Legjobb válasz: 6 hónapos koráig nem lehet elkényeztetni a gyereket. Addig annál jobb, minél többet van az annya lehetõleg test közeleben, mert növeli a biztonságérzetét, és attól lesz kiegyensúlyozott, jó gyerek.

6 hónapos koráig nem lehet elkényeztetni a gyereket. Addig annál jobb, minél többet van az annya lehetõleg test közeleben, mert növeli a biztonságérzetét, és attól lesz kiegyensúlyozott, jó gyerek.
Nekem a gyerekorvos és a védõnõ is azt mondta, hogy 1 éves koráig nem lehet egy gyereket elkényeztetni. Már 10 hónapos a kisfiam, és annak ellenére, hogy sokat van velem, szeret kézben lenni, nem érzem hogy el lenne kapatva. Ha egyszer szüksége van rám, miért ne legyek ott neki? Már egyre többször nem hagyja hogy ölelgessem, csak sétáljunk. Õ alszik a saját ágyában is, de van hogy közénk kéredzkedik. Férjem is szereti ha ott alszik velünk, és én is. Mondjuk mi csak onnantól kezdtük magunk közé venni, amikor már forgott, addig nem. Szóval szerintem nyugodtan aludhat veletek, fõleg ha a férjed is benne van. Ettõl nem lesz elkapatva :)
nekem is három hónapos a babám, még nem lehet elkapatni, mondjuk én hiába próbálom õ nem szeret közöttünk aludni sokkal nyugodtabb a saját szobájában. De ha van a egy jó bébiõröd légzésfigyelõvel leveheti a parát rólad.

Mikortól lehet az almareszelőn lereszelt pépet is adni a babának?

Legjobb válasz: Lehet már egész korán is (20-30 évvel ezelõtt már 2-3 hónaposan adtak), de a babádnak az a legjobb, ha 6 hónapos koráig csak anyatejet kap, semmi mást (teát sem). Ha tápszeres, akkor is érdemes megvárni a 6 hónapos kort, de ha szükségét látod, ebben az esetben 4-5 hónaposan már lehet kóstolgatni.

Lehet már egész korán is (20-30 évvel ezelõtt már 2-3 hónaposan adtak), de a babádnak az a legjobb, ha 6 hónapos koráig csak anyatejet kap, semmi mást (teát sem). Ha tápszeres, akkor is érdemes megvárni a 6 hónapos kort, de ha szükségét látod, ebben az esetben 4-5 hónaposan már lehet kóstolgatni.
Én egy régebbi babás könyv szerint etetem a fiam, így õ már 3 hónapos kora óta kapja, és nagyon szereti is. Ezzel ártani nem tudsz neki, hiszen ez víz, gyümölcscukor és vitamin. Erõltetni nem kell, de ha elfogadja, nyugodtan adhatod neki két étkezés között már egészen korán. De persze ha úgy látod jónak, akkor ne adj neki fél éves kora elõtt semmit, sokan csinálják így, bár szerintem ez nem árt neki, sõt, így hamar elsajátítja, hogy kell picit sûrûbb dolgokat nyelni.
Ja, hozzá akartam még tenni, hogy nálunk ettõl nem szopik kevesebbet, de ha azt tapasztalod, hogy nálatok csökken ettõl az étvágy, akkor inkább várj még vele egy kicsit.

Mikortól lehet azt mondani h rászoktál a cigire?

Legjobb válasz: elég észrevétlenül alakul ki, de szerintem ha kívánod, hogy "de jól esne", akkor már azt lehet mondani.

elég észrevétlenül alakul ki, de szerintem ha kívánod, hogy "de jól esne", akkor már azt lehet mondani.
Ha nem bírod ki, hogy ne gyújts rá, vagy nincs cigid, nem tudsz kérni sem, és majd megõrülsz, hogy bárcsak lenne.
amikor te veszed magadnak, és kiadsz gondolkodás nélkül 5-6-700 forintot érte, de amikor kenyeret veszel 280ft-ért, akkor elgondolkozol azon, hogy milyen drága a kenyér
A kérdező hozzászólása: oké..köszi a válaszokat
5bõl 3 ember az elsõ szál után függõ, a függõség durvább mint a heroinnak.
heroinra 1 belövés után is rákattansz, cigire viszont elsõ szál után rohadt kicsi az esélye hogy ráfogsz.ugyanis elõször általában az emberek büdösnek, és rossz ízûnek találják, meg csak köhögnek tõle. bocs hogy nem a témához szóltam csak megcáfoltam az elõzõ választ.


Mikortól lehet az édesapa itthon a babával? Mikor mehet a legkorábban vissza a nő teljes munkaidőben dolgozni?

Legjobb válasz: Szerintem a TGYÁS letelte után (azt hiszem 168 nap). Egyszerûen az apuka megy GYED-re.

Szerintem a TGYÁS letelte után (azt hiszem 168 nap). Egyszerûen az apuka megy GYED-re.
Igen, a tgyás után, a szülést követõ 169. naptól kaphat apuka ellátást. Anyuka akár a szülés másnapján is visszamehet dolgozni, nem tilos, de a tgyásnak megfelelõ idõ letelte elõtt apuka nem kaphat gyedet.
Az apuka mehet GYED-re. (Ha jogosult rá)Nálunk is így alakult.

Ti használtátok egyből a takarót az ágynemű szettben vagy pléddel takartátok be a babát? Mikortól lehet azt a takarót használni?

Legjobb válasz: eleinte pleddel takartam a polyat, de azota alvozsakban alszik, en felek, hogy a takaro alatt megfulladhat 1 eves

eleinte pleddel takartam a polyat, de azota alvozsakban alszik, en felek, hogy a takaro alatt megfulladhat 1 eves
Nem használjuk még, mert elég nagy a babához képest a takaró.Hálózsákban alszik, vékony pléddel takarom be
Csatlakozom az elõzõhöz, hálózsákban alszik, vékony plüssös pléddel takarom be. (4, 5 hónapos)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)
Az ágynemûgarnitúrából a takaró nem simult hozzá a testéhez, valahogy elállt, úgyhogy nem tudtuk használni még, úgyhogy mi is még a polártakarónál tartunk, 7 hónapos...
Szia!A kicsi most lesz 8 hónapos, csak pléddel takarom, a nagy kb.4 éves volt, amikor hajlandó volt elfogadni azt a takarót, ami kispárnával volt szettben.Õ is jobban szerette a polár plédet.:-)Elvileg lehetne már újszülött kortól használni, de szerintem olyan nagy, hogy elveszõdik alatta a baba.Én féltem, hogy alácsúszik, és megfullad.
Mi sem használtuk. Kb. 8 hónapos koráig pléddel takartam, hálórugiban aludt. Most már a pléd sem jó, mert annyit mozog, fészkelõdik az ágyban, hogy 5 perc után kitakarózik és csak útban van utána a takaró. Így most pléd nélkül, vastag pizsirugiban alszik. 14 hónapos. (Hiába a szett, csak pakolom jobbra-balra.)

Mikortól lehet az újszülöttet utaztatni autóval? (többi lent)

Nyíregyházán fogok szülni márciusban de Pesten van lakásunk és szeretnénk majd felköltözni oda. Kérdésem hogy mikor vihetem föl magammal a kicsit? Persze az oltásokra hazahoznám! A szüleimhez! De hány hónapos korától lehet vele menni? És augusztusban már külföldre költözünk! A férjem sportoló és ilyen vándor életet élünk!

Legjobb válasz: 4 napos korban 100 km-re volt a kórház az otthonunktól. Kocsival vittük haza. Utána 2 hetes kortól jártam vele a hivatalokat. Nekem kellett mindent intéznem, másik városban. Semmi hátránya nem származott az utazgatásból.

4 napos korban 100 km-re volt a kórház az otthonunktól. Kocsival vittük haza. Utána 2 hetes kortól jártam vele a hivatalokat. Nekem kellett mindent intéznem, másik városban. Semmi hátránya nem származott az utazgatásból.
Vihetitek nyugodtan, már 2 és fél óra alatt itt tudtok lenni. 2 etetés között gyertek, végig fogja aludni.
Bizony, semmi baja nem lesz. A lényeg, hogy etetés után induljatok el, és akkor tényleg fel sem fog kelni!
Amikor a kórházból hazaviszed, akkor már viheted autóval máshova is. Ami fontos, hogy 6 hetes koráig igyekezni kell minél kevésbé kitenni tömegnek, zárt helyben embereknek... Van olyan helyzet, hogy elkerülhetetlen az ilyen, nem tragédia 1-2 alkalom, de nem érdemes pl. bevásárláskor magaddal vinni egy 2 hetes picúrt.
Mi is sokat utaztunk vele! Már egészen az elejétõl! Én direkt így is akartam, hogy szokja, mivel tudom, hogy mi is ilyen örök mozgók vagyunk, sokat megyünk kirándulni, stb.! Most már több, mint egy éves, és bárhova el lehet vele menni! Voltunk nyáron (akkor 8 hónapos volt) Hovátországban, 10 órás volt az út, semmi baj nem volt vele, igaz többször is megálltunk, de épp csak pisi szünetet tartani! Voltunk külföldön repcsivel, ott sem volt gond! Úgyhogy bátran ki merem jelenteni, hogy örülök, hogy így szoktattuk! Egyik barátnõm gyereke ugyanennyi idõs, és õ mindig félt vele elindulni, mert szopi miatt, stb.! Most ott tartanak, hogy a gyerekkel nem lehet kimozdulni, tõlünk 40 kilméterre laknak, és kész rémálom nekik eddig eljönni vele! Úgyhogy nyugodtan egész kicsi korától szerintem utaztathatod! Ilyen kicsi korban még jó "altató" is a kocsi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Amikor elõször viszed haza a kórházból akkor már autóval viszed. Akkor másodszor miért ne lehetne. Aludni fog, nem lesz semmi baja.
Mi már 6 naposan elvittük bevásárolni, 4 hónaposan megtettük kocsival az Anglia-Magyarország távolságot (2000 km). Már szinte mindenhol szoptattam: parkban, mentõben, kocsiban, wc-ben stb... :) Minél kisebb volt, annál könnyebb volt vele utazni, mert evett és aludt. Lassan 2 éves lesz, állandóan menne, csinálna valamit. Nem szeretek vele hosszú útra menni, mert egy idõ után unatkozik a kocsiban, sír, hisztizik.

Mikortól lehet azt mondani, hogy egy párt alkotunk?

Ha megismerkedsz egy fiúval persze úgye nem beszélitek meg, hogy na akkor mi most járunk vagy ilyesmi csak találkozgattok akkor mennyi id? után mondod, hogy ? a barátod? Illetve arra mit mondanátok ha egy fiúval találkoztok beszélgettek, szex is van mondhatni gyakran is találkoztok ahogy csak az id?tök engedi akkor rá mégis mit lehet mondani, hogy ? ki a lánynak?

Legjobb válasz: Én amondó vagyok jobb szeretem tisztázni az ilyesmit, persze nem azt mondjuk, hogy mi most járunk, de egyértelmûvé válik mindkettõnk számára, hogy együtt vagyunk, együtt tervezünk, és innentõl a másik foglalt. Eddig nálam a szex eleve szóba sem kerül, majd csak ezek után. 24/N

Én amondó vagyok jobb szeretem tisztázni az ilyesmit, persze nem azt mondjuk, hogy mi most járunk, de egyértelmûvé válik mindkettõnk számára, hogy együtt vagyunk, együtt tervezünk, és innentõl a másik foglalt. Eddig nálam a szex eleve szóba sem kerül, majd csak ezek után. 24/N
Nálunk ez úgy lett "eldöntve", hogy a sokadik randi után sétáltunk haza és megfogta a kezem! Meglepõdtem, de nem szóltam semmit! Õ halkan csak rám sem nézve annyit mondott, hogy remélem nem zavar. Mondtam, hogy nem!:) Hát kb. egész úton hazafelé ennyit beszéltünk. Emésztettünk, hogy akkor most mi tényleg "járunk"! Onnantól voltunk egy pár! Azt a napot tartjuk évfordulónknak! Illetve az az elsõ, mert a házassági a 2.!:) )
Szerintem meg lehet beszélni, persze nem úgy, hogy felvezetés nélkül azt mondod neki: mi most járunk. Hanem ha mindketten kifejezitek, hogy akartok valamit egymástól, és szeretitek egymást. Szerintem onnantól vagytok 1 pár.
Szerintem alap, hogy szerelmesek legyetek egymásba, és persze boldogok is együtt (a 2 néha nem esik pontosan egybe sajnos). Ha azt érzed, hogy Õ a Te másik feled (és Õ is ezt érzi fordítva) akkor egy pár vagytok. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én sose tudtam eldönteni, hogy mégis most ezt kapcsolat vagy nem. Mindig tudtam a saját érzéseimet tudtam, hogy én mit akarok, de a fiú részérõl honnan tudom meg? Komolyan néha gondolkodok, hogy valahogy rá kéne kérdeznem, de nem tudom, hogy lehetne.
Ha nemérzed a srácon, hogy szeretne, akkor valószínû h nem is:/. Vagy csak nem meri/akarja kimutatni az érzéseit. Ha igazán szeretne és komolyan gondolná, akkor látnád minden pillanatban amikor rád néz vagy hozzád ér.

Mikortól lehet az új kormányt szidni?

tehát, még ugye az els? 100 napban nem nagyon lehetett mit csinálni, de mi az az id?, amit?l kezdve már a kormányt lehet okolni a bakikért?:D

Legjobb válasz: "jah, az euro talán.. de azér hogyha az mszp "uralma" alatt 226 a svájci frank minimum széttörték volna érte a belvárost hogy gyurcsány takarodjon.. " Te szerencsétlen... A közelmúlt magas CHF-jének semmi köze nem volt a magyar gazdasághoz, sem az exkomcsik sem a Fidesz bármilyen nyilatkozatához. Akkora spíler még maga OV, a király sincs, hogy a CHF/EUR árfolyamon változtasson. 316-os eurónál 215 volt a CHF (2009.03.06). A tüntetések két és fél évvel azelõtt voltak, és rohadtul nem az árfolyamok miatt... Kevered a szezont a fazonnal.

"jah, az euro talán.. de azér hogyha az mszp "uralma" alatt 226 a svájci frank minimum széttörték volna érte a belvárost hogy gyurcsány takarodjon.. " Te szerencsétlen... A közelmúlt magas CHF-jének semmi köze nem volt a magyar gazdasághoz, sem az exkomcsik sem a Fidesz bármilyen nyilatkozatához. Akkora spíler még maga OV, a király sincs, hogy a CHF/EUR árfolyamon változtasson. 316-os eurónál 215 volt a CHF (2009.03.06). A tüntetések két és fél évvel azelõtt voltak, és rohadtul nem az árfolyamok miatt... Kevered a szezont a fazonnal.
"amugy meg, lehet szidni nyugodtan... onnantól kezdve hogy válság közepén az elsõ intézkedései közt egyik se a gazdaságot célozta meg.. " Most akkor [email protected] az IMF-et vagy sem? Vagy ez nem gazdasági kérdés? Bankadó? Vagyonadó? GYED?
Az új költségvetéstõl, mert onnantól kezdve nem lehet visszamutogatni.Tehát 2011 jan1-tõl.
Most reális árfolyamon van. jah, az euro talán.. de azér hogyha az mszp "uralma" alatt 226 a svájci frank minimum széttörték volna érte a belvárost hogy gyurcsány takarodjon.. amugy meg, lehet szidni nyugodtan... onnantól kezdve hogy válság közepén az elsõ intézkedései közt egyik se a gazdaságot célozta meg.. (trianon emléknap, kettõs állampolgárság, pálinkafözés , saját emberek elhelyezése, nyilatkozat stb..)
Onnantól, hogy Kósa-Szíjjártó-Varga padlóra küldte a forintot az össze-vissza beszéléssel, már jogosan szidhatod.
Bármikortól, amikor kialakul róluk a véleményed. Marhaság ez a 100 nap. Én már 2-3 hét után világosan láttam, hogy bolsevik egyeduralmat vezetnek be, és nincs semmiféle elképzelésük Magyarország fellendítésére az irreális hiány- és adósságnövelésen kívül. Én azóta bírálom õket, sõt nekem ez elõtte is világos volt, ezért figyelmeztetõ jelzéseket adtam le a választás elõtt is a környezetem és a gyk felé is. Nem sok sikerrel, de most már egyre többen igazat adnak nekem.
319Ft/EUR-nál volt még mindig a legjobban padlón a pofon, ahhoz a fent nevezetteknek semmi közük. Hacsak az nem, hogy 98-02 között nem lövették agyon az összes exkomcsit. Most reális árfolyamon van. Szidhatod õket bármikor. Gyurcsány se takarodott a jó ...ba, és megnyugtatok mindenkit: õk se fognak. 4 év múlva újra megválasztják õket, igaz barmok akkoris lesznek.
Amikortól már tesznek is valamit, nem csak ilyen látszatintézkedésekkel húzzák az idõt az önkormányzati választásokig.
Nem (neked) pozitív vagy negatív dolgokról szólt a kérdésed, hanem hogy az elsõ intézkedéseik között miért nem voltak a gazdaságot érintõ kérdések. Hosszú távon meg jó (lehet hogy most azonnal nem) az, hogy nem verjük magunkat további hitelekbe. A hitelt ugyanis nem most kell visszavizetni, hanem 2-3-5-10 év múlva. Buta átlagmagyar vagy, aki az orráig lát. A devizahiteleseknak is milyen jó volt akkor, hogy megvolt az új ház, új autó, felújítás, stb. Most szerintem fele örülne ha nem vett volna fel (akkora) hitelt. Ugyanez volt az elõzõ Fidesz kormány alatt. Végre valaki nem azonnal akarja a problémát megoldani hitellel, hanem 5-10-20 éves stratégiával. Persze az átlag agymosott magyar betonparasztnak ha valami nem azonnal van akkor habzó szájjal orbánozik mintha kötelezõ lenne. Magadra ismersz?
Két hét alatt nem lehet rendet itt tenni (lehet, de annak valószinûleg néhány jogvédõ nem örülne). Aki ezt bevette az... nos lásd fent. Viszont a rendrakást fentrõl kezdték el. Lassan az elõzõ 3 kormányhoz köthetõ emberek fele van elõzetesben és/vagy gyanúsítás alatt. Valahol el kell kezdeni. GDP növekedés szinte csak az export miatt lehet itt nálunk. Ahhoz se Bajnainak, sem a Fidesznek nem sok köze van, hogy az exportáló cégnek a külföldrõl érkezõ megrendelései nõnek vagy csökkennek. Talán a Hankook volt az utolsó olyan gazdasági szereplõ amelyik hozzájárul a GDP növekedéséhez, az is irreális áron (soha vissza nem térülõ támogatás, embertelen munkakörülmények, környezeteszennyezés...). Ám legyen, a támogatáson kívül a többi nem érint, tõlem aztán messze van, csak hogy én is hadd legyek egy kicsit önzõ. Ezt a gazdaságot még 4-5 év alatt sem lehet helyreállítani. A politika renoméját pláne. Egy olyan országban, ahol a bevallottan hazug politikust, politikai elitet ahelyett hogy rögtönítélõ bíróság elõtt fõbelõnék, még hõsként tisztelik? Bajnai amúgy hitelbõl "építkezett", amit elért ahhoz sokkal több köze van a hiteleknek (amiket majd 2012 környékén fogunk igazán nyögni). Nem azért, de egy kormánynak nem csak gazdasági intézkedései vannak, nem csak azokat kell hoznia. A gazdasági dolgok mellett simán belefér a kettõs állampolgárság, az emléknap és a többi. A kormányzáshoz, vezetéshez szükséges helyeken lévõ emberek lecserélése meg alapvetõ folyamat egy kormányváltáskor. Sajnos az elõzõ túl régen volt. De ne várd el azt, hogy egy állami intézmény MSZP-közeli vezetõje csöppet is lojális legyen egy Fideszes kormányhoz. Tehát az intézmény olyan mûködtetéséhez, ami az aktuálsi kormány szájíze szerint történik, szükséges az intézmény vezetõjének, vezetésének a cseréje. Ha valaki utál téged és ez kölcsönös, azzal nem szívesen dolgoznál te sem együtt. Köztünk például abszolút nincs egytértés. Elfogadnál fõnöködnek? Mindent úgy csinálnál, ahogy én kérek? Fordított esetben nem tennék a kedvedre...
Meglátjuk :) A lényeg hogy egyszer jobb legyen. Ha másnak nem, a gyerekeinknek :)
igazából hogyha az LMP jobb létet teremt, nekem az is jó, de az is ha a Jobbik.. abszolut nem érdekel hogy kiteszi a rendet, sõt az se érdekel ha rend rakás után tömi a zsebét..csak ez egy utopia...
Most már nyugodtan lehet. Hozzáteszem, jogosan.

Mikortól lehet azt a bizonyos lábbal hajtós "kismotort" használni, amin minden kisgyerek hajtja magát az utcán?

A kisfiam egy hónapja indult el, elég stabilan jár. Borzasztóan eleven kissrác, ezért szeretnék neki valami újfajta mozgáslehet?séget is biztosítani. Lassan jön a jó id?, így erre a kismotorra gondoltam.

Legjobb válasz: Bátran ráültetheted, ha nem tetszik neki ugyis leakar szállni róla. Én már 10hónapos korában odaadtam neki, de csak 3-4 hónap múlva kezdett el vele rendesen menni. Nem okozol vele kárt csak elõnyére válik.Igaz neked nem, mert eszi a cipõket, de erre is van megoldás.

Bátran ráültetheted, ha nem tetszik neki ugyis leakar szállni róla. Én már 10hónapos korában odaadtam neki, de csak 3-4 hónap múlva kezdett el vele rendesen menni. Nem okozol vele kárt csak elõnyére válik.Igaz neked nem, mert eszi a cipõket, de erre is van megoldás.
Sztem ahogy egy kicsit stabilabban áll, már ráteheted. Imádni fogja, és ha megtanulja hajtani magát te is szeretni fogod, mert lehet ám vele repeszteni:) és sokkal hamarabb vége a bevásárlásnak. Az én kisfõnököm 7, de ha nem látjuk még most is ráül és nosztalgiázik.
Szerintem nem egészségtelen ültesd csak rá. A fiam imádja pedig még csak 8 hónapos, most tanult meg egyedül menni, de már elõbb tudott motorozni.

Meddig tarthat a kisfiamnál a hasfájós időszak? Szoptatásnál mikortól lehet azt enni végre amit szeretnék?

már 4 hós, de a paprikás krumplit ettem, picit volt csak hagymás és nagyon megviselte.Csak anyatejes.Jó az emésztése amúgy, napi 2x van normásis széklete általában.

Legjobb válasz: általában a 3. hónap körül, ahogy jött, olyan hirtelen el is fog múlni.. persze a sógornõm babája még mindig hasfájós, pedig már 2,5 éves.. én is reménykedek, hogy mihamarabb vége lesz ennek az idõszaknak.. persze azért figyelj oda, mert amig szoptatsz sosem eheted amit szeretnél.. ez a hasfájósság még picikorban a bélrendszer beindulásától, az anyatej emésztési nehézségei miatt van fõleg.

általában a 3. hónap körül, ahogy jött, olyan hirtelen el is fog múlni.. persze a sógornõm babája még mindig hasfájós, pedig már 2, 5 éves.. én is reménykedek, hogy mihamarabb vége lesz ennek az idõszaknak.. persze azért figyelj oda, mert amig szoptatsz sosem eheted amit szeretnél.. ez a hasfájósság még picikorban a bélrendszer beindulásától, az anyatej emésztési nehézségei miatt van fõleg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!