Találatok a következő kifejezésre: Mikortol lehet az (242 db)

Mikortól lehet azt mondani, hogy elkapatom a babámat?

Kislányom most 3 hónapos. Úgy szeretnék néha vele aludni éjszaka, de félek hogy elkapatom. Ráadásul van egy fóbiám is: félek a bölcsőhaláltól és hogy éjszaka megfullad, félrenyel és nem veszem észre. Amikor 2 hetes volt, aludt a karjaimban napközben és egyszercsak lelilult, megmerevedett. Nagyon megijedtem akkor és azóta nagyon félek. Pedig a férjem is nagyon sokszor mondja hogy "hozd ide az ágyba", de én nem merem. Attól hogy ráfekszem egyáltalán nem tartok. Szerintetek?

Legjobb válasz: 6 hónapos koráig nem lehet elkényeztetni a gyereket. Addig annál jobb, minél többet van az annya lehetõleg test közeleben, mert növeli a biztonságérzetét, és attól lesz kiegyensúlyozott, jó gyerek.

6 hónapos koráig nem lehet elkényeztetni a gyereket. Addig annál jobb, minél többet van az annya lehetõleg test közeleben, mert növeli a biztonságérzetét, és attól lesz kiegyensúlyozott, jó gyerek.
Nekem a gyerekorvos és a védõnõ is azt mondta, hogy 1 éves koráig nem lehet egy gyereket elkényeztetni. Már 10 hónapos a kisfiam, és annak ellenére, hogy sokat van velem, szeret kézben lenni, nem érzem hogy el lenne kapatva. Ha egyszer szüksége van rám, miért ne legyek ott neki? Már egyre többször nem hagyja hogy ölelgessem, csak sétáljunk. Õ alszik a saját ágyában is, de van hogy közénk kéredzkedik. Férjem is szereti ha ott alszik velünk, és én is. Mondjuk mi csak onnantól kezdtük magunk közé venni, amikor már forgott, addig nem. Szóval szerintem nyugodtan aludhat veletek, fõleg ha a férjed is benne van. Ettõl nem lesz elkapatva :)
nekem is három hónapos a babám, még nem lehet elkapatni, mondjuk én hiába próbálom õ nem szeret közöttünk aludni sokkal nyugodtabb a saját szobájában. De ha van a egy jó bébiõröd légzésfigyelõvel leveheti a parát rólad.

Mikortól lehet az almareszelőn lereszelt pépet is adni a babának?

Legjobb válasz: Lehet már egész korán is (20-30 évvel ezelõtt már 2-3 hónaposan adtak), de a babádnak az a legjobb, ha 6 hónapos koráig csak anyatejet kap, semmi mást (teát sem). Ha tápszeres, akkor is érdemes megvárni a 6 hónapos kort, de ha szükségét látod, ebben az esetben 4-5 hónaposan már lehet kóstolgatni.

Lehet már egész korán is (20-30 évvel ezelõtt már 2-3 hónaposan adtak), de a babádnak az a legjobb, ha 6 hónapos koráig csak anyatejet kap, semmi mást (teát sem). Ha tápszeres, akkor is érdemes megvárni a 6 hónapos kort, de ha szükségét látod, ebben az esetben 4-5 hónaposan már lehet kóstolgatni.
Én egy régebbi babás könyv szerint etetem a fiam, így õ már 3 hónapos kora óta kapja, és nagyon szereti is. Ezzel ártani nem tudsz neki, hiszen ez víz, gyümölcscukor és vitamin. Erõltetni nem kell, de ha elfogadja, nyugodtan adhatod neki két étkezés között már egészen korán. De persze ha úgy látod jónak, akkor ne adj neki fél éves kora elõtt semmit, sokan csinálják így, bár szerintem ez nem árt neki, sõt, így hamar elsajátítja, hogy kell picit sûrûbb dolgokat nyelni.
Ja, hozzá akartam még tenni, hogy nálunk ettõl nem szopik kevesebbet, de ha azt tapasztalod, hogy nálatok csökken ettõl az étvágy, akkor inkább várj még vele egy kicsit.

Mikortól lehet az édesköményt bevezetni a babának?

6 hónapos anyatejes a babám, már pár alap zöldséget és gyümölcsöt bevezettünk. Az édesköményt ugye már be lehet vezetni? Mármint megfőtt zöldség, nem pedig tea formában.

Legjobb válasz: Sztem ha tea formajaban az elejetöl adhato, akkor miert ne? Az elterjedt tanacsok, h mit mikor, ezek is csak mervadok, valojaban teljesen egyedi lehet, mire hogyan reagal. Persze a nehez emesztesü bab, hüvelyesek, vagy az allitolag ilyenkor meg karosito mez oke hogy kesöbb, meg csaladi allergiakat is erdemesebb kesöbb. De eper, tojas es hasonlok mar teljesen egyeni sztem.

Sztem ha tea formajaban az elejetöl adhato, akkor miert ne? Az elterjedt tanacsok, h mit mikor, ezek is csak mervadok, valojaban teljesen egyedi lehet, mire hogyan reagal. Persze a nehez emesztesü bab, hüvelyesek, vagy az allitolag ilyenkor meg karosito mez oke hogy kesöbb, meg csaladi allergiakat is erdemesebb kesöbb. De eper, tojas es hasonlok mar teljesen egyeni sztem.


Mikortól lehet azt mondani h rászoktál a cigire?

Legjobb válasz: elég észrevétlenül alakul ki, de szerintem ha kívánod, hogy "de jól esne", akkor már azt lehet mondani.

elég észrevétlenül alakul ki, de szerintem ha kívánod, hogy "de jól esne", akkor már azt lehet mondani.
Ha nem bírod ki, hogy ne gyújts rá, vagy nincs cigid, nem tudsz kérni sem, és majd megõrülsz, hogy bárcsak lenne.
amikor te veszed magadnak, és kiadsz gondolkodás nélkül 5-6-700 forintot érte, de amikor kenyeret veszel 280ft-ért, akkor elgondolkozol azon, hogy milyen drága a kenyér
A kérdező hozzászólása: oké..köszi a válaszokat
5bõl 3 ember az elsõ szál után függõ, a függõség durvább mint a heroinnak.
heroinra 1 belövés után is rákattansz, cigire viszont elsõ szál után rohadt kicsi az esélye hogy ráfogsz.ugyanis elõször általában az emberek büdösnek, és rossz ízûnek találják, meg csak köhögnek tõle. bocs hogy nem a témához szóltam csak megcáfoltam az elõzõ választ.

Mikortól lehet azt mondani egy kapcsolatra, hogy komoly kapcsolat? Vagy éppen mitõl komoly egy komoly kapcsolat?

Legjobb válasz: sztem onnan hogy nem csak ilyen divatkapcsolatba vagytok..hogy legyen valakid..hanem amikor ténylegesen szeretitek egymást megbiztok egymásba és nem csak két napig vagytok együtt

sztem onnan hogy nem csak ilyen divatkapcsolatba vagytok..hogy legyen valakid..hanem amikor ténylegesen szeretitek egymást megbiztok egymásba és nem csak két napig vagytok együtt
szerintem az elsõ igazat mond, de láttam már divatkapcsolatot ami 3 évig tartott, vagy 4. És úgy volt divatkapcsolat hogy szex is volt benne. (mielõtt azt hinnétek hogy komolytalanrólb eszélek.)
Szerintem az a komoly kapcsolat, amiben igazi érzések , szerelem van mindkét részrõl. Ahol megvan a tisztelet, a szerelem, a hûség... És a vágy, hogy együtt éljék le az életüket. És ezt késõbb meg is teszik. Az ilyen olyan járogatások, ahol csak találkozgatnak, de pl nem is élnek együtt, nincsenek együtt sokat, nem komoly kapcsolatok szerintem. Mert így nem lehet megismerni a másikat...Akár fél évig tart akár 3 évig.... Ja és igazi szerelemrõl beszélek...nem fellángolásról, aminek az a vége hogy 1-2 év alatt elmúlnak az érzések, és csak megszokásból vannak együtt... 27/N
Utolsonak: igazad van, de a 2.bekezdesednel abban nem ertek egyet hogy pl nem lehet komoly kapcsolat ha nem elnek egyutt..sztem fiatalok kozott is lehet komoly kapcsolat ugy hogy csak talalkozgatnak.
én úgy értettem, hogy ha évekig csak járogatnak egymással, találkozgatnak, de egyikünk sem érez rá vágyat, hogy továbblépjen a kapcsolat, hogy elõrébb lépjen, akkor azt a kapcsolatot nem lehet komolynak nevezni... mert aki nem akarja szorosabbra fûzni a dolgot, az nem veszi komolyan a kapcsolatot. És nekem ne mondja senki, hogy nem tudják megoldani pl... mert mindent csak akarni kell, meg tenni érte. Tehát ha 2 ember pl össze akar költözni akkor megoldható, ha valóban akarják.
Utolsó, teljesen igazad van, de egy tini kapcsolat is lehet komoly, csak ebben az az együtt élesben ott akadály lehet, hogy a szülõk nem akarják, hogy majd a 16-17 éves lányuk 20 éves kora elõtt összeköltözzön a nála 3-4 évvel idõsebb barátjával.
Sose lehet tudni:) Én ismerek olyan anyát, aki a 16 éves lányának megengedte hogy a 20 éves pasijával együtt éljen... ezek után én már semmin nem lepõdök meg.
olyan papucs anyát se kívánjon magának az ember. nemtörõdömség +1

Mikortól lehet az édesapa itthon a babával? Mikor mehet a legkorábban vissza a nő teljes munkaidőben dolgozni?

Legjobb válasz: Szerintem a TGYÁS letelte után (azt hiszem 168 nap). Egyszerûen az apuka megy GYED-re.

Szerintem a TGYÁS letelte után (azt hiszem 168 nap). Egyszerûen az apuka megy GYED-re.
Igen, a tgyás után, a szülést követõ 169. naptól kaphat apuka ellátást. Anyuka akár a szülés másnapján is visszamehet dolgozni, nem tilos, de a tgyásnak megfelelõ idõ letelte elõtt apuka nem kaphat gyedet.
Az apuka mehet GYED-re. (Ha jogosult rá)Nálunk is így alakult.

Ti használtátok egyből a takarót az ágynemű szettben vagy pléddel takartátok be a babát? Mikortól lehet azt a takarót használni?

Legjobb válasz: eleinte pleddel takartam a polyat, de azota alvozsakban alszik, en felek, hogy a takaro alatt megfulladhat 1 eves

eleinte pleddel takartam a polyat, de azota alvozsakban alszik, en felek, hogy a takaro alatt megfulladhat 1 eves
Nem használjuk még, mert elég nagy a babához képest a takaró.Hálózsákban alszik, vékony pléddel takarom be
Csatlakozom az elõzõhöz, hálózsákban alszik, vékony plüssös pléddel takarom be. (4, 5 hónapos)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)
Az ágynemûgarnitúrából a takaró nem simult hozzá a testéhez, valahogy elállt, úgyhogy nem tudtuk használni még, úgyhogy mi is még a polártakarónál tartunk, 7 hónapos...
Szia!A kicsi most lesz 8 hónapos, csak pléddel takarom, a nagy kb.4 éves volt, amikor hajlandó volt elfogadni azt a takarót, ami kispárnával volt szettben.Õ is jobban szerette a polár plédet.:-)Elvileg lehetne már újszülött kortól használni, de szerintem olyan nagy, hogy elveszõdik alatta a baba.Én féltem, hogy alácsúszik, és megfullad.
Mi sem használtuk. Kb. 8 hónapos koráig pléddel takartam, hálórugiban aludt. Most már a pléd sem jó, mert annyit mozog, fészkelõdik az ágyban, hogy 5 perc után kitakarózik és csak útban van utána a takaró. Így most pléd nélkül, vastag pizsirugiban alszik. 14 hónapos. (Hiába a szett, csak pakolom jobbra-balra.)

Mikortól lehet az újszülöttet utaztatni autóval? (többi lent)

Nyíregyházán fogok szülni márciusban de Pesten van lakásunk és szeretnénk majd felköltözni oda. Kérdésem hogy mikor vihetem föl magammal a kicsit? Persze az oltásokra hazahoznám! A szüleimhez! De hány hónapos korától lehet vele menni? És augusztusban már külföldre költözünk! A férjem sportoló és ilyen vándor életet élünk!

Legjobb válasz: 4 napos korban 100 km-re volt a kórház az otthonunktól. Kocsival vittük haza. Utána 2 hetes kortól jártam vele a hivatalokat. Nekem kellett mindent intéznem, másik városban. Semmi hátránya nem származott az utazgatásból.

4 napos korban 100 km-re volt a kórház az otthonunktól. Kocsival vittük haza. Utána 2 hetes kortól jártam vele a hivatalokat. Nekem kellett mindent intéznem, másik városban. Semmi hátránya nem származott az utazgatásból.
Vihetitek nyugodtan, már 2 és fél óra alatt itt tudtok lenni. 2 etetés között gyertek, végig fogja aludni.
Bizony, semmi baja nem lesz. A lényeg, hogy etetés után induljatok el, és akkor tényleg fel sem fog kelni!
Amikor a kórházból hazaviszed, akkor már viheted autóval máshova is. Ami fontos, hogy 6 hetes koráig igyekezni kell minél kevésbé kitenni tömegnek, zárt helyben embereknek... Van olyan helyzet, hogy elkerülhetetlen az ilyen, nem tragédia 1-2 alkalom, de nem érdemes pl. bevásárláskor magaddal vinni egy 2 hetes picúrt.
Mi is sokat utaztunk vele! Már egészen az elejétõl! Én direkt így is akartam, hogy szokja, mivel tudom, hogy mi is ilyen örök mozgók vagyunk, sokat megyünk kirándulni, stb.! Most már több, mint egy éves, és bárhova el lehet vele menni! Voltunk nyáron (akkor 8 hónapos volt) Hovátországban, 10 órás volt az út, semmi baj nem volt vele, igaz többször is megálltunk, de épp csak pisi szünetet tartani! Voltunk külföldön repcsivel, ott sem volt gond! Úgyhogy bátran ki merem jelenteni, hogy örülök, hogy így szoktattuk! Egyik barátnõm gyereke ugyanennyi idõs, és õ mindig félt vele elindulni, mert szopi miatt, stb.! Most ott tartanak, hogy a gyerekkel nem lehet kimozdulni, tõlünk 40 kilméterre laknak, és kész rémálom nekik eddig eljönni vele! Úgyhogy nyugodtan egész kicsi korától szerintem utaztathatod! Ilyen kicsi korban még jó "altató" is a kocsi!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Amikor elõször viszed haza a kórházból akkor már autóval viszed. Akkor másodszor miért ne lehetne. Aludni fog, nem lesz semmi baja.
Mi már 6 naposan elvittük bevásárolni, 4 hónaposan megtettük kocsival az Anglia-Magyarország távolságot (2000 km). Már szinte mindenhol szoptattam: parkban, mentõben, kocsiban, wc-ben stb... :) Minél kisebb volt, annál könnyebb volt vele utazni, mert evett és aludt. Lassan 2 éves lesz, állandóan menne, csinálna valamit. Nem szeretek vele hosszú útra menni, mert egy idõ után unatkozik a kocsiban, sír, hisztizik.

Szerintetek mikortól lehet azt mondani egy srácra hogy meleg/biszex?

Legjobb válasz: Onnantól, hogy testi és lelki vágyakat táplál valaki iránt/ általában a fiúk iránt. Ha el tudod magad képzelni kézenfogva sétálni egy fiúval a patakparton, vagy miközben épp érzékien szeretkeztek, akkor ott már minimum biszexualitásról van szó.

Onnantól, hogy testi és lelki vágyakat táplál valaki iránt/ általában a fiúk iránt. Ha el tudod magad képzelni kézenfogva sétálni egy fiúval a patakparton, vagy miközben épp érzékien szeretkeztek, akkor ott már minimum biszexualitásról van szó.
biszex - azonos nemûeket is szexuálisan vonzónak tart meleg - csak azonos nemûekkel képes szerelmi kapcsolatot létesíteni
onnantól hogy ilyen kérdéseket tesz fel...
A kérdező hozzászólása: 18/L....:D de oké...
fél háromtól!
Izgulsz-e a fszra? Ha igen, akkor mondhatni. Izgulsz-e nõkre? Ha arra is, akkor biszex vagy, vagy még nem döntöttél :D

Mikortól lehet azt mondani, hogy egy párt alkotunk?

Ha megismerkedsz egy fiúval persze úgye nem beszélitek meg, hogy na akkor mi most járunk vagy ilyesmi csak találkozgattok akkor mennyi id? után mondod, hogy ? a barátod? Illetve arra mit mondanátok ha egy fiúval találkoztok beszélgettek, szex is van mondhatni gyakran is találkoztok ahogy csak az id?tök engedi akkor rá mégis mit lehet mondani, hogy ? ki a lánynak?

Legjobb válasz: Én amondó vagyok jobb szeretem tisztázni az ilyesmit, persze nem azt mondjuk, hogy mi most járunk, de egyértelmûvé válik mindkettõnk számára, hogy együtt vagyunk, együtt tervezünk, és innentõl a másik foglalt. Eddig nálam a szex eleve szóba sem kerül, majd csak ezek után. 24/N

Én amondó vagyok jobb szeretem tisztázni az ilyesmit, persze nem azt mondjuk, hogy mi most járunk, de egyértelmûvé válik mindkettõnk számára, hogy együtt vagyunk, együtt tervezünk, és innentõl a másik foglalt. Eddig nálam a szex eleve szóba sem kerül, majd csak ezek után. 24/N
Nálunk ez úgy lett "eldöntve", hogy a sokadik randi után sétáltunk haza és megfogta a kezem! Meglepõdtem, de nem szóltam semmit! Õ halkan csak rám sem nézve annyit mondott, hogy remélem nem zavar. Mondtam, hogy nem!:) Hát kb. egész úton hazafelé ennyit beszéltünk. Emésztettünk, hogy akkor most mi tényleg "járunk"! Onnantól voltunk egy pár! Azt a napot tartjuk évfordulónknak! Illetve az az elsõ, mert a házassági a 2.!:) )
Szerintem meg lehet beszélni, persze nem úgy, hogy felvezetés nélkül azt mondod neki: mi most járunk. Hanem ha mindketten kifejezitek, hogy akartok valamit egymástól, és szeretitek egymást. Szerintem onnantól vagytok 1 pár.
Szerintem alap, hogy szerelmesek legyetek egymásba, és persze boldogok is együtt (a 2 néha nem esik pontosan egybe sajnos). Ha azt érzed, hogy Õ a Te másik feled (és Õ is ezt érzi fordítva) akkor egy pár vagytok. ;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én sose tudtam eldönteni, hogy mégis most ezt kapcsolat vagy nem. Mindig tudtam a saját érzéseimet tudtam, hogy én mit akarok, de a fiú részérõl honnan tudom meg? Komolyan néha gondolkodok, hogy valahogy rá kéne kérdeznem, de nem tudom, hogy lehetne.
Ha nemérzed a srácon, hogy szeretne, akkor valószínû h nem is:/. Vagy csak nem meri/akarja kimutatni az érzéseit. Ha igazán szeretne és komolyan gondolná, akkor látnád minden pillanatban amikor rád néz vagy hozzád ér.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!