Találatok a következő kifejezésre: Mikortol lehet a kiságyat (5 db)

Mikortol alhat a babám rendes ágyon? (Mennyi idösen? ) Meddig birja a sulyát a kiságy? Hogyan lehet átszoktatni nagy ágyra, eljön az idö hogy ő akar ott aludni vagy én mondjam hogy ott aludjon? Mikor vegyük meg az uj (nagy) ágyat?

Szeretnénk második babát jo lenne addig átszoktatni de nem akarom hogy azt éreze a teso miatt kell máshol aludnia.

Legjobb válasz: Attól függ mennyi idõs a pici, vagy hát a nagy. Nekem a nagy fiam 3 éves koráig aludt a kiságyban. Akkor kapott új ágyat és úgy szokott át,hogy õ akart az új ágyban aludni. Volt amikor az éjszaka közepén vissza költözött a kiságyba. De kb 1 hónap alatt megszokta. Mindenképp olyan ágyat vegyél amit akár 18 éves koráéig tud használni. Ha egyik kicsi másik pici akkor viszont szükséged lesz még egy darabig 2 kiságyra.

Attól függ mennyi idõs a pici, vagy hát a nagy. Nekem a nagy fiam 3 éves koráig aludt a kiságyban. Akkor kapott új ágyat és úgy szokott át, hogy õ akart az új ágyban aludni. Volt amikor az éjszaka közepén vissza költözött a kiságyba. De kb 1 hónap alatt megszokta. Mindenképp olyan ágyat vegyél amit akár 18 éves koráéig tud használni. Ha egyik kicsi másik pici akkor viszont szükséged lesz még egy darabig 2 kiságyra.
Nekem fél éves volt, mikor már nem tudott aludni a kiságyba.Nagyon végigaludta az éjszakát.A leesés problémát úgy oldottam meg, hogy egy felnõtt takarót feltekertem, és azt tettem a szélére.

Első hónapban a kisbabával ha nem alszik mit lehet csinálni? Vagy kell hagyni nézelődjön a kiságyban, és szokja az egyedül elalvást, egyedül eltölteni az időt? Mikortól lehet/igéynel komolyabb foglalkozást és mit lehet?

Legjobb válasz: Én kezdetektõl foglalkoztam vele ha fent volt. Nem raktam a kiságyba nézgelõdni!! Úgy fejlõdik és tanul meg mindent ha te, a szülõk hozzásegítik és foglalkoznak vele!!! Mindig beszélek hozzá és õ is visszagagyog. Már 1 naposan is beszéltem hozzá mindig. A te segítségeddel fog megtanulni mindent!Ha bedugod a kiságyba nem fejlõdik.

Én kezdetektõl foglalkoztam vele ha fent volt. Nem raktam a kiságyba nézgelõdni!! Úgy fejlõdik és tanul meg mindent ha te, a szülõk hozzásegítik és foglalkoznak vele!!! Mindig beszélek hozzá és õ is visszagagyog. Már 1 naposan is beszéltem hozzá mindig. A te segítségeddel fog megtanulni mindent!Ha bedugod a kiságyba nem fejlõdik.
Szia! A mi babánk most lesz egy hónapos. Mi szoktunk hozzá beszélni mikor ébren van és épp nem sír, hogy szokja a jelenlétünket, hangunkat, hogy megtanulja ki a családja...nem lehet elég korán kezdeni. Idõnként egyedül is hagyom, olyankor nézelõdik vagy sírni kezd. Pár hónap múlva, mikor már látod hogy jobban igényli hogy játssz vele, akkor szórakoztatóbb lesz a dolog...szerintem rájössz magadtól, milyen játékokat lehet vele játszani.(dögönyözés, csikizés, kukucskálós, csörgõs...) Jó babázást!!
Egy babának soha nem kell és nem is jó egyedül lennie. Egy egy cicilizációs tévhit. Amúgy, ha magadra, az ösztöneidre hallgatsz az a legjobb. Sírni meg pláne ne hagyd... Sok sikert!:)
Szia! Én különbséget tettem a nappali és az éjszakai nem-alvás között. Nappal mindig foglalkoztam vele, hordtam ide-oda, beszélgettem vele és mindent csináltunk együtt, de éjszaka nem! Éjszaka is felvettem, ha igényelte, ringattam, mászkáltam vele, vagy csak feküdtem mellette és nagyon finoman simogattam, de szinte semmit nem beszélgettem hozzá. Azt a keveset, amit mégis, azt is csak nagyon halkan. Azt hiszem, ez mindkét gyerekemnek (és persze nekem is! :o) sokat segített, hogy megtanulják a nappal és az éjszaka közötti különbséget. Az elsõ 4-6 hét szinte mindenkinek nehéz, de nekünk 4 hét után semmi gondunk nem volt az éjszakákkal. Sok szerencsét és boldog babázást kívánok! :o)

Mikortol lehet elhagyni a kiságyat?

15hónapos a kisfiam,napközbe a mi ágyunkba alszik éjszaka használja a rácsos ágyát.jó lenne ha elhagyná a mi ágyunkat:)vehetünk már neki gyermek heveröt ami körbe leesés gárlos vagy még korai?a franci ágyra is egyedül szál fel és le,nem esik le rola leszálás felszálás közbe...

Legjobb válasz: Nálunk 2 éves volt a lányunk mikor költöztünk "csak" akkor kapott rendes ágyat. Fél évig laktunk a szüleimnél ott egy 130széles ágyon aludt nem kellett leesés gátló. Az új lakásba olyat vettünk amin van. De ettõl függetlenül kb.3-4hónap után a déli alvással visszaállt a mi ágyunkra :) Csak éjszaka alszik a sajátjába. Szerintem cserélheted a kiságyat.

Nálunk 2 éves volt a lányunk mikor költöztünk "csak" akkor kapott rendes ágyat. Fél évig laktunk a szüleimnél ott egy 130széles ágyon aludt nem kellett leesés gátló. Az új lakásba olyat vettünk amin van. De ettõl függetlenül kb.3-4hónap után a déli alvással visszaállt a mi ágyunkra :) Csak éjszaka alszik a sajátjába. Szerintem cserélheted a kiságyat.
Szeritnem egy 4-5 éves gyerek is legurulhat éjszaka. rácsos ágy persze nem kell, de egy legurulás védõ jól jöhet még ilyen piciknél, vagy akár nagyobbaknál is: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30099293
Szia! Nekem ahogy le és feltudtak szállni a fiúk, onnantól kezdve már gyerekágyat használtunk, amin van leesésgátló. A nagyfiú 15 hónapos volt a kicsi meg 13 hónapos. Sose estek le róla. Szerintem nyugodtan rakhatjátok már másik ágyba.
Az én lányom is 2éves kora óta alszik saját ágyban.Nem mondom hogy nem volt éjjszakai legurulás, de megoldottuk egy ágymellé rakott párnával.


Mikortol lehet, illetve kell kicserelni a kisagyat gyerekagyra? Hogyan szoktassan normalis agyba?

17 honapos a kisfiam es meg hasznaljuk a kisagyon a racsokat, de mostanaban allandoan fel akar maszni ra, sot fel is kapaszkodik aztan log kifele. A kisagya teljesen gyerek aggya alakithato. A kisagyvedore felmaszik es log kifele az agybol. Sokszor felek nehogy kiessen. Mar volt hogy az utolso pillanatban leptem be a szobajaba es fogtam meg. De felek hogy ha atalakitjuk akkor allandoan kijon majd a szobajabol, es nem lesz alvas. Mikortol erdemes atcserelni? Kinek mi valt be? Hogyan szoktassam at a masik agyra? Minden otlet jol jon. Koszonom a valaszokat.

Legjobb válasz: Szerintem akkor alakítsátok át, egy próbát megér. Hát igen, az én fiam is mióta gyerekágyat kapott sokszor köt ki a mi ágyunkban (de nem mindig) mondjuk ez minket nem zavar, 23 hónapos.

Szerintem akkor alakítsátok át, egy próbát megér. Hát igen, az én fiam is mióta gyerekágyat kapott sokszor köt ki a mi ágyunkban (de nem mindig) mondjuk ez minket nem zavar, 23 hónapos.
én elsõ körben a kiságyvédõt venném le... amúgy akkor kéne kicserélni mikor már nem biztonságos. ez nálatok aktuális, de azt írod nem az ágy nem jó hanem a védõ a bûnõs. enyém 2 éves volt mikor kivettünk 3 rácsot, onnantól nyûg az altatás mert kijön :) 3 évesen lecseréltük mert kinõtte. most már leesésgátlós ágyban alszik, 3, 5 éves, de még mindig kijárkál ha nem elég álmos. a délutáni alvás teljesen megszûnt mikor kivettük a rácsot, talán 5x ha aludt azóta délután :(
2, 5 éves korában kapott rendes egy személyes heverõt. De 1, 5 éves korától le volt véve a kiságy egyik teljes oldal rácsa. Így ki-be közlekedett amikor kedve tartotta. Ha aludni kellett sose mászkált. Amikor a "nagy" ágyat megkapta, akkor mi meg kiköltöztünk a nappaliba. Õ meg maradt egyedül a kis szobában. Nagyon büszke volt rá, hogy van már saját szobája, és nagy ágya. Nem mászkált ki a szobájából.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat. Mindenkepp megprobalom hogy leveszem az egyik oldalarol a racsot, aztan meglatjuk hogy akkor mit csinal. Sajnos tartok tole, hogy akkor nem lesz alvas, es ki-be fog maszkalni, bar meg mindig jobb ez a megoldas mint hogy egyszercsak fejjel kiessen. Sajnos egy-ket racsot nem tudok kivenni, vagy az egeszet leveszem, vagy semmit. Megprobalom aztan majd kiderul. Max. becsukom a szoba ajtajat es akkor nem tud kijonni, bar lelemenyes kisfiu, es eleri a kilincset :)
Az én nagyfiam is ennyi idõs volt, amikor elkezdett kimászni a rácsos ágyból. A miénknek nem lehetett levenni az oldalát, így vettünk neki egy leesésgátlós ágyat. Persze õ is kimászkált és nem akart az ágyában aludni. Oda kellett szoktatni. Régebben néztem a Szuperdada címû mûsort, abban volt, hogy ha kijön a szobájából, rögtön vissza kell vinni és elmondani neki az elsõ 3 alkalommal, hogy ez az õ ágya, neki itt kell aludnia és kijönni. Utána szó nélkül vissza kell vinni és lefektetni. Nem szabad feladni, következetesnek kell lenni! Kb. egy órán keresztül csinálta, hogy kijött, én visszavittem, persze sírt közben, elég rossz volt. Éjjel nem ébredt fel. A következõ két este volt még nehéz, de egyre rövidebb ideig mászkált ki, utána viszont már simán aludt az ágyában. Én ezt a módszert javaslom neked, de nagyon következetesnek kell lenni, nem beszélgetni vele az elsõ 3 kijövetel után, csak visszaviszed az ágyára és kijössz. Az ajtó becsukása nem jó ötlet, az csak félelmet kelthet benne, és nem fogja megtanulni, hogy a saját ágyában kell aludnia. Lassan a kisfiamnál is aktuális lesz a dolog, remélem nála is viszonylag könnyen fog menni az ágyához való szoktatás. Egyébént a nappali alvásnál sem volt gond, de abból nem csináltam nagy ügyet, ha esetleg a mi szobánkban akart aludni, de ilyen ritkán volt. Sok sikert hozzá! Esetleg írd, meg hogy hogyan sikerült.

Kispárna a kiságyba mikortól lehet?

Nem a lapos párnára gondolok hanem a normális párnára.Egyik ismerősömnél láttam hogy a 7 hónapos babánál van?Kislányomnál már én is gondolkodtam de eddig nem mertem.Lehetséges neki adni párnád?lassan 7 hónapos lesz a lányom.

Legjobb válasz: A gyerekorvosunk szerint 6 éves korban, de a lányomnak kb. 3 éves kora óta van egy kispárnája. Szerintem csecsemõkorban semmiképpen. Ilyenkor még nagyon könnyen eldeformálhatja a gerincoszlopát.

A gyerekorvosunk szerint 6 éves korban, de a lányomnak kb. 3 éves kora óta van egy kispárnája. Szerintem csecsemõkorban semmiképpen. Ilyenkor még nagyon könnyen eldeformálhatja a gerincoszlopát.
ne, teljesen felesleges! Ha megnézed a fej-törzs arányokat a csecsemõnél-gyereknél-felnõttnél - láthatod: teljesen indokolatlan megemelni a fejet! (csak ezt a kicsit idétlen ábrát találtam: http://besafe.hu/aruhaz/wp-content/uploads/2011/04/weightrel.. Attól nem beszélek, hogy nyugtalanul alszol, mert tudatalatt ott van- vajon nem fúrja be a fejecskéjét a párnába, hogy nem kap levegõt? Amit még érdemes az arányok kapcsán elmondani: mivel a gerincéhez képest nagy és nehéz a fejecske, ezért káros az ültetgetés -és a túl sok függõleges hurcolgatás, a fej tartása nélkül - nehéz a fej- nyomja a gerincet amikor kellõen kész rá - magától felül, feláll - ennek idejét õ jobban tudja:)
1 éves korig semmiképp, azután is csak akkor, ha igényli - a fiam 3 éves, még párna nélkül alszik, fõképp, hogy leginkább hason alszik és zavarná
attól=arról
A kérdező hozzászólása: Már ül egyedül a kislányom .Jó akkor nem kap párnát....persze várok még tanácsokat.érveket
7 hónaposnak kispárna?! Semmiképp sem. Gondolom azért, mert más elcseszi a gyereke gerincét, te nem akarod. Eddig is párna nélkül volt, így nem hiányzik neki. Majd ha nagyobb lesz és igényli, akkor tehetsz a feje alá egy kisebbet, akkor sem a pufit. Az meg, hogy tud ülni, csak egy dolog. Lassan majd állni, meg menni is tud, ettõl függetlenül párnára nem lesz szüksége. Nekem 16 hós a fiam, de meg sem fordult a fejemben egyelõre a párna. A keresztfiam 2.5éves, neki is csak egy kispárnája van, az is csak a laposabb fajta.
3 éves kor után. fiam 2 éves, párnával alszik, az az alvókája. az arca mellé teszi :) rá nem engedem feküdni, ha elaludt átteszem az ágya másik oldalára. hihetetlenül káros még ebben a korban. 7 hónapos meg nemhogy elgörbül a gerince tõle de még fulladásveszélyes. nagyon felelõtlen lenne ha párnára fektetnéd


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!