Találatok a következő kifejezésre: Mikortol kaphat baba (32 db)

Tejes dolgokat mikortól kaphat baba?

A babám 7,5 hónapos. Szeretnék adni neki joghurtot, pudingot, tejbegrízt, túrókrémet...Mikortól adhatom? Humana baba joghurtot adtam neki, és nem volt baja:-)))

Legjobb válasz: 1 éves kor alatt nem kéne semmiféle tejterméket kapnia a babáknak, kivéve természetesen az anyatejet. Az pedig, hogy eleinte nincs semmi baja a babának a pudingtól meg a túrótól, sajnos nem jelenti azt, hogy pár hónap múlva nem lesz tejérzékeny. A különféle bolti pudingok, krémtúrók a sok cukron és adalékanyagon kivül semmi babákra nézve hasznos dolgot nem tartalmaznak.

1 éves kor alatt nem kéne semmiféle tejterméket kapnia a babáknak, kivéve természetesen az anyatejet. Az pedig, hogy eleinte nincs semmi baja a babának a pudingtól meg a túrótól, sajnos nem jelenti azt, hogy pár hónap múlva nem lesz tejérzékeny. A különféle bolti pudingok, krémtúrók a sok cukron és adalékanyagon kivül semmi babákra nézve hasznos dolgot nem tartalmaznak.
bocsi nem jol masoltam be nem tudom hogy kell, de ha a keresobe belemegy bal oldalt beirod tejes kerdes lesz sok hasonlo kerdes.bocsika megesgyszer
A kérdező hozzászólása: Most olvasom az elözõ hozzá szólásokat:-) Nagyon megoszlik a vélemény;-)
Szia! HA tejet nem is de tejtermékeket NYUGODTAN adhatsz!!!Joghurt tejföl krémtúró danonino nyugodtan!Sõt már túrót is !Én tejbegrízt is adok 1, 5 hónapjs Imádja semmi baja.8 hós a babám!
Kicsit olvass utána kedves utolsó.

Mikortól kaphat a baba csapvizet?

Legjobb válasz: Csapvizet kaphat már pár hónaposan is, amikor már eszik gyümölcsöket, zöldségeket, csak fel kell forralni. 1 éves kora után viszont már nem muszály felforralni.

Csapvizet kaphat már pár hónaposan is, amikor már eszik gyümölcsöket, zöldségeket, csak fel kell forralni. 1 éves kora után viszont már nem muszály felforralni.
Ha jó minõségû nálatok a csapvíz, akkor felforralás után bármikortól adható neki. (1 éves kor után nem kell forralni). Nálunk 1 éves korig tilos adni a csapvizet, errõl a védõnõ adott tájékoztatást még mikor terhes voltam (terhesen sem ihattam), mert még forralás után sem megy ki belõle a nitrát, olyan nagy mértékben tartalmazza sajnos. De a legtöbb helyen jó minõségû a víz.

Szőlőt mikortol kaphat a baba és milyen formában?

Legjobb válasz: Én adtam neki már 6 hónaposan, ahogyan meggyet is. Elvileg már kaphat gyümölcsöt, így szõlõt miért ne kaphatna? A családunk elég allergiás, hosszú a "bûnlajstromunk", de szõlõre még senkitõl nem hallottam hogy allergiás lenne, legalábbis kicsi az esélye. Persze lehúztuk a bõrét, kiszedtük a magokat, és kicsit összenyomogattuk pépesre. Bele lehet keverni másba is, õszi, alma mellé, van ilyen Hipp kaja is, vagy jó Sinlacba is, ahogy bármi.

Én adtam neki már 6 hónaposan, ahogyan meggyet is. Elvileg már kaphat gyümölcsöt, így szõlõt miért ne kaphatna? A családunk elég allergiás, hosszú a "bûnlajstromunk", de szõlõre még senkitõl nem hallottam hogy allergiás lenne, legalábbis kicsi az esélye. Persze lehúztuk a bõrét, kiszedtük a magokat, és kicsit összenyomogattuk pépesre. Bele lehet keverni másba is, õszi, alma mellé, van ilyen Hipp kaja is, vagy jó Sinlacba is, ahogy bármi.
Én adtam a fiamnak, 10 hónaposan, mert kinézte a számból :) Úgy adtam neki, persze csak kóstolót, hogy félbevágtam a szemeket, és kiskanállal kikapartam a héjából a gyümölcshúst. Elég macerás, de a fiam imádta.
Szûrt szõlõ lé 4 hónapos kortól adható.Szinte mindegyik baba-étel gyártó cég termékei között megtalálható.Az én fiam nagyon szereti, hajtja egy kicsit, így könnyen megy a kakilás.
1 éves kor után, de óvatosan, mert aprómagvas és a héját is nehezen rágják meg.


Búzaliszttel mikortól lehet a főzelékeket sűríteni? Mikortól kaphat a baba egy pici sót is?

Legjobb válasz: 7 hónapos korig kell bevezetni a glutént.Nekem azt mondta védõnõ a 6 hónapos státuszon, hogy egy kiskanálnyi liszttel sûrítsem a fõzelékét, az jobb, mint a babakeksz gyümibe reszelése, mert ezekben a babakekszekben is van minden szar.A sót nem tudom mikor lehet az ételébe tenni, de én még nem tettem. 7 hónapos kislány anyukája

7 hónapos korig kell bevezetni a glutént.Nekem azt mondta védõnõ a 6 hónapos státuszon, hogy egy kiskanálnyi liszttel sûrítsem a fõzelékét, az jobb, mint a babakeksz gyümibe reszelése, mert ezekben a babakekszekben is van minden szar.A sót nem tudom mikor lehet az ételébe tenni, de én még nem tettem. 7 hónapos kislány anyukája
igen, lisztet már 7 hó elõtt jó elkezdeni, tehát a rántás is jó, fõleg ha olivaolajjal kevered. sót én kb.10 hótól tettem, amikor már a mi ételünkbõl vettem ki neki. maíg külön fõztem, addig nem sóztam. fûszereket viszont lehet 8 hótól pl.petrezselyem, kapor...
Mi 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, 5 hónaposan bevezettem a glutént(elõször kekszet kapott, majd liszttel habartam) és 7 hónapos kora óta teszek egy pici sót az ételébe.

A csirkehús is tartalmaz vasat? Vagy csak a vörös húsok? Mikortól kaphat vörös húst egy baba?

Csirkemellet már 1 hónapja kapja minden nap. 8 hónapos.

Legjobb válasz: Szia a csirkében nem igen van vas, de elõfordul..olyan kis mennyiségben, hogy nem szokták természetes vasforrásnak emlegetni..8 hónapos kora után kezdhetsz neki adni vörös húst, leginkább marhát, jól átsütve, fõzve akármi módon.. Kis adagot elõször , figyeld a reakciót.. Az egyes zöldségek több hasznosítható vasat tartalmaznak mint a húsok, jobban járnál vele, meg a baba is, de adhatod lassan a többi húst is..pulykát nem ajánlom részemrõl.

Szia a csirkében nem igen van vas, de elõfordul..olyan kis mennyiségben, hogy nem szokták természetes vasforrásnak emlegetni..8 hónapos kora után kezdhetsz neki adni vörös húst, leginkább marhát, jól átsütve, fõzve akármi módon.. Kis adagot elõször , figyeld a reakciót.. Az egyes zöldségek több hasznosítható vasat tartalmaznak mint a húsok, jobban járnál vele, meg a baba is, de adhatod lassan a többi húst is..pulykát nem ajánlom részemrõl.

Darált babakekszet mikortol kaphat a baba?

Legjobb válasz: Én 4hós korától adtam almával.De turmixolhatsz hozzá barackot,banánz is, csak keveset mert fogja a székletet, és hasonló valami van benne mint a koffein és álmatlan lesz a baba.1éves kor alatt fél, ill.1 banánt ajánlanak a szakkönyvek.

Én 4hós korától adtam almával.De turmixolhatsz hozzá barackot, banánz is, csak keveset mert fogja a székletet, és hasonló valami van benne mint a koffein és álmatlan lesz a baba.1éves kor alatt fél, ill.1 banánt ajánlanak a szakkönyvek.
6 hónapos kortól lehet. Én 7 hónapos korától adom neki, elõtte azért nem, mert amúgy is elég pufi. Gyümölcshöz szoktam keverni vagy a kezébe adok neki egy db-ot, de csakis felügyelet mellett!!
Ha van bármilyen allergiás a családban, várd meg a gluténnel a 9 hónapot!

Fahéjat, kardamont mikortól kaphat a baba?

Legjobb válasz: Fahéjat 11-12. héttõl adok Neki, nagy kedvenc ez a fûszer.

Fahéjat 11-12. héttõl adok Neki, nagy kedvenc ez a fûszer.

Görögdinnyét mikortól kaphat a baba, mag nélkül?

5,5 hónapos a fiam,és egy hónapja kezdtem a hozzá táplálást. Vannak nagyobb gyermekek,az egyiküknél 15 hónaposan,a másiknál 12 hónaposan,a harmadiknál 10 hónaposan volt szezonja,akkor ettek először.

Legjobb válasz: Bocsi,erre én is kíváncsi vagyok. Az én lányom 8 hónapos,pont ma kérdeztem a védõnõt azt mondta,hogy egy éves kor alatt nem ajánlott. Viszont sok táblázatban meg az van,hogy ehet. Én is bajban vagyok,hogy kire hallgassak!

Bocsi, erre én is kíváncsi vagyok. Az én lányom 8 hónapos, pont ma kérdeztem a védõnõt azt mondta, hogy egy éves kor alatt nem ajánlott. Viszont sok táblázatban meg az van, hogy ehet. Én is bajban vagyok, hogy kire hallgassak!
Én mindent a védõnõi javaslatra csinálok. Nekem 8 hónapos kortól ajánlotta. a sárgadinnyét pedig 10 hós kortól. 5, 5 hónaposan semmiképp nem adnám neki.
Nõvérem kisfia 7 hónapos, õ tegnap adott neki elõször. Ízlett neki és egyelõre semmi jele, hogy baja lenne tõle. Anyukánk védõnõ és nem volt ellenvetése. :) Az 5, 5 hónap tényleg korainak tûnik, szerintem csak minimális mennyiséget adj és várj, hogyan reagál rá a pocakja. Számomra csak augusztus az igazi dinnyeszezon, addigra mi is betöltjük a 7 hónapot és fog kapni majd. :)
A kérdező hozzászólása: Kismamablog-fac-es oldal. Most láttam, 7 hónapos kortól eheti a baba a dinnyét, de hogy milyen formában, azt nem tudom. Mennyire lehet pürésíteni? stb.

Kölesgolyó, buláta, kuki, babapiskóta mikortól kaphat a baba a saját kezébe "rágcsálni"?

Legjobb válasz: Ez minden babanal mas. a ragas agyi érettség függvénye. fontos,h stalican üljön,ha van foga ha nincs mar ragcsalhat. en bulatat adtam,a kölesgolyótol picit féltem. 9-10 hónapos volt mikor adtam neki elöször. a hippnek van kölesholdacskaja 10 hos kortól. adj a babad kezebe,maradj mellette és figyeld meg mit csinal. Sok sikert :) aztan jöhet a kenyer,kifli stb.

Ez minden babanal mas. a ragas agyi érettség függvénye. fontos, h stalican üljön, ha van foga ha nincs mar ragcsalhat. en bulatat adtam, a kölesgolyótol picit féltem. 9-10 hónapos volt mikor adtam neki elöször. a hippnek van kölesholdacskaja 10 hos kortól. adj a babad kezebe, maradj mellette és figyeld meg mit csinal. Sok sikert :) aztan jöhet a kenyer, kifli stb.
A kérdező hozzászólása: Még csak 7 hónapos, akkor várok vele. ülni még csak próbálkozik.
6 hónaposan adtam neki elõször a kezébe babapiskótát.Persze nagyon figyeltem mit mûvel vele.Elszopogatta, pár nap alatt rájött mit kell vele csinálni, ekkor még nem volt foga.7 hósan már kiflit kapott és kenyér héjat.Most 9 hónapos, és a falatokat egyedül teszi a szájába. De tényleg babafüggõ.
tényleg csak akkor adj neki, ha már stabilan egyedül tud ülni. Én a babapiskótát, meg a kukacot mondjuk inkább 1-1, 5 éves kor felett adnám csak (ez persze privát vélemény), addig ottvan a kölesgolyó, pufirizs, ízesített hipp holdacskák, babakeksz.

Oliva BOGYÓT mikortól kaphat egy baba?

18 hónapos a fiam. És imádja azoliva bogyót. Van anyósomtól jó sok a saját földjükr?l de a picim csomagjában rendszeresen egészdarabokban találom meg emésztetlenül az oliva bogyót..

Legjobb válasz: Én annak idején egy dietetikustól kérdeztem meg, és azt mondta, hogy 1 éves kortól adható. Karikára szoktam szelni, nekünk az emésztéssel így nem volt gond soha. Olyan 2 éves korától kapta egyben, de akkor sem jött ki egyben, vagy nagyobb darabokban.

Én annak idején egy dietetikustól kérdeztem meg, és azt mondta, hogy 1 éves kortól adható. Karikára szoktam szelni, nekünk az emésztéssel így nem volt gond soha. Olyan 2 éves korától kapta egyben, de akkor sem jött ki egyben, vagy nagyobb darabokban.
Az enyém is másfél éves, és imádja, nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy 1 éves kor után óvatosan adható. Ha egyéb baja nincs tõle szerintem adhatod. Lehet nagyobb darabot nyel belõle, azért jön ki egészben. Vágd karikára neki, én is úgy szoktam.
A kérdező hozzászólása: Lehet tényleg az a baj mert ha már meglátja visong és tömi meg se rágja rendesen..na meg a mértéket sem tudja tartani..fõleg anyosómmal..multkor 12 magot találtam az ebédlõben..anyósom mentegetõzött hogy nem agyerek ette meg mindet..de hát ismerem Én a kis zabagépem..kizárt hogy másnak isadott volna belõle:) Köszönöm a válaszokat akkor adom neki csak apró darabokra vágva!
mi hasonlóan vagyunk a borsóval, kukoricával. 21 hónapos fiam úgy tömi néha, hogy egészben jön ki.Ilyenkor elveszem elõle, egyesével adom neki, és mondom, hogy jól rágja meg.Ilyenkor általában lelassít.Aztán szépen eszi egy kis ideig, utána megint le kell állítanom:) Én már 1 éves kora elõtt adtam fiamnak olajbogyót, semmi baja nem lett tõle.Amúgy az olaszok szerinted várnak a gyerekük 1 éves koráig????Hát nem hinném:) És semmi bajuk:) Szóval csak nyugodtan:)
A kérdező hozzászólása: 4-es igen a férjem görog oliván meg kenyéren nõttek fel õk is:) De az olaszok is nagy oliva zabálók:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!