Találatok a következő kifejezésre: Mikortol jo a (66 db)

Pihenőszék mikortól jó a babának?

kaptunk egyet ajándékba, de a 4 hónapso babám elfolyt benne. mikor tehetem bele?

Legjobb válasz: Mi már használtuk ennyi idõsen,bele lehetett kötni jól.Nekünk rezgõs volt,ami a székrekedésén és a nemalvásán is segített.

Mi már használtuk ennyi idõsen, bele lehetett kötni jól.Nekünk rezgõs volt, ami a székrekedésén és a nemalvásán is segített.
Az enyém olyan 5-6 hónapos korától szerette, nagyjából 8-9 hónapos koráig. Én elõbb nem szerettem beletenni, mert nem volt teljesen dönthetõ, és féltettem a gerincét. Mikor elkezdtem a hozzátáplálást egy darabig, míg rendesen nem ült, abban is etettem. De itt már olvastam, hogy van akié kezdettõl szereti, az teljesen hanyatt dönthetõ volt.
mi 6 hetesen vettük neki mert nem sokat akart a kiságyban maradni.imádta mindig vittem minden hova magammal és figyelte az eseményeket:) most 3 hós most is szereti de már nincs benne annyit mert nem tud benne rugdalózni rendesen.nem bántam meg hogy vettünk neki.

Mikortól kezdődik a a Jó napot és mikortól a Jó estét?

Annyira megzavart engem ez az óra átállítás, 4 órakor már sötét van és sosem tudom, h jó napotot, vagy jó estét kell e mondani. Tehát órában hogy megy ez?

Legjobb válasz: Nálunk ez tényleg mozgó idõponthoz tartozik nem úgy, mint az angoloknál. A sötétedés kezedétõl nyugodtan lehet a "Jó Estét!" köszönést használni. Vagy mondjuk hat órától. És nem nagy gond, ha a rohanásban a két fél nem azonosan köszön.

Nálunk ez tényleg mozgó idõponthoz tartozik nem úgy, mint az angoloknál. A sötétedés kezedétõl nyugodtan lehet a "Jó Estét!" köszönést használni. Vagy mondjuk hat órától. És nem nagy gond, ha a rohanásban a két fél nem azonosan köszön.
Mondjuk én olyan délután 5-6tól már jó estét mondok, elõtte jó napot.
Délelõtt tíz órától mondanék jónapotot, elõtte jóreggelt -a jóestét fogósabb, mert valóban korán sötétedik -szerintem nincs probléma emiatt olyan . . .délután fél öt körültõl így köszönni.
Hát én nem tudom :P Általában dél körülig nálam még jó reggelt van Utána jó napot Jó estét pedig nekem változó - valamikor 4 és 8 között váltok át rá :P

Futóbicikli mikortól jó egy gyerkõcnek? Mikortól kezdték a gyerekeitek használni?

Kismotorja van a lányomnak, most 19 hónapos. Viszont a legkisebb méret van neki, és úgy látom, hogy egyáltalán nem kényelmes neki, nem tudja úgy hajtani, mint a többi gyerkõc, magasabb kellene neki. Viszont most szöget ütött a fejembe, hogy érdemes-e még beruházni nagyobb méretû motorba, vagy vegyünk futóbiciklit? Vagy még korai lenne, nem tudja megtartani az egyensúlyt?

Legjobb válasz: Az én fiam 2 évesen kezdett futóbicajozni, ennél korábban szerintem nem nagyon szoktak. Egy kismotor olyan 2-3 ezer Ft, szerintem nem olyan rettenetes kiadás, én inkább olyat vennék még a helyedben.

Az én fiam 2 évesen kezdett futóbicajozni, ennél korábban szerintem nem nagyon szoktak. Egy kismotor olyan 2-3 ezer Ft, szerintem nem olyan rettenetes kiadás, én inkább olyat vennék még a helyedben.
Mi is a tanulobicikli.hu-ról vettük a fiam 2. szülinapjára. Nagyon jó minõségû és árban is jó. Méretet is bõven lehet állítani, mikor vettük, kb 92 cm volt a fiam és nem a legalacsonyabbra volt állítva. Õ egybõl tudta használni, 1 hét kellett, hogy rendesen ráérezzen, azóta száguldozik vele. Szerintem is várj a szülinapig, most még az a pár hónap is sokat számít, 19 hónaposan koria lenne. Vagy ha van lehetõséged, kérj kölcsön egy próbára valakitõl, lehet, hogy bejön neki. :)
A kérdező hozzászólása: Ez a tanulóbicikli nagyon klassz, köszönöm a linket! A honlapon a videók között van olyan, ahol 18 hónapos gyerekek használják, és írja is, hogy már 2 éves kor elõtt... Hát nem tudom, majd még átgondolom. Egyébként nem most kezdett motorozni a lányom, már hónapokkal ezelõtt, csak most láttam, hogy már szerintem nagyobb kellene neki. És abban biztos vagyok, hogy tetszene neki a bicaj, mert ha olyan boltban vagyunk, ahol lehet kapni ilyesmit, akkor alig lehet elrángatni, megnézegeti, felül rájuk... De ettõl még persze lehet, hogy korai, ráérünk még vele tavasszal....
én ahogy néztem, talán ez a legkisebb méretû futóbicikli: http://tanulobicikli.hu/ A fiam 2 év 4 hónapos volt, mikor kapott (nem ilyet), õ hamar megtanulta használni (1 hét), azóta lassan 4 éves és imádja. De 19 hónaposan még épphogy csak motorozni kezdett, igaz nagyobb mérettel.
Ha nem különlegesen jó az egyensúlyérzéke, és szuper jó a motorozásban, akkor egyelõre még nem vennék futóbiciklit. Nekünk van a baráti társaságban egy kislány, aki 2 évesen és 3 hónaposan kapta a futóbiciklit, de õ nagyon kivételes eset, km-eken keresztül tud kismotorozni, sétálni, futóbiciklizni, neki nem volt korai. Az én lányom 3 éves és 3 hónapos, õ még mindig váltogatja, hogy épp a futóbiciklivel vagy az 5-ös méretû kismotorral akar-e jönni. Neki még kell a motor is, kb. fele-fele arányban használja mindkét jármûvet. Egy 4-es motorra érdemes szerintem beruházni, akár kölcsön is lehet kérni arra az idõszakra. De ugyanígy a futóbiciklit is kipróbálhatjátok, hogy hogy viszonyul hozzá, ha van ismerõs kisgyereknél.
sztem is ráértek még vele, és amit még tanácsolok, hogy kérjetek egyet kölcsön pár napra, próbára, mert mi megvettük, és a lányom tojik rá, pedig már 3 éves is elmúlt..nem szereti..:-/
Lányom 3 évesen kezdte a futóbiciklizést. Nem tudtam, hogy van ennél kisebb méretû, de ez 12"-os és éppeg leért a lába akkor.A mai napig használja (4 éves lesz)és a 2 éves fiamnak még nagy így õ még motorozik.
A kérdező hozzászólása: Hát inkább 4000 az :) És pont azért kérdeztem, mert nem tudom, hogy most, hogy jön a tél, mennyire érdemes még megvenni, meddig tudja használni. De mindegy, akkor nagyobbat veszünk és a szülinapjára kap futóbicajt :)
Inkább nagyobb mocit vennék neki és majd tavaszra futóbiciklit. Ha jól tippelem, addigra is csak épp 2 éves lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is a választ! Majd szülinapra megkapja a tanulóbiciklit, addig is nézünk egy nagyobb mocit neki...


Mikortol jo ha a babával együtt eszünk, ugy értem hogy mikortol jo ha amikor ö eszik én is eszek és ö ül az asztalnál (etetöszékben)?

Legjobb válasz: Nálunk két gyerek van.A lányom 1 éves a fiam 3 éves.Minden étkezésnék az aztalnál ülünk, és eggyütt esznek a gyerekek.Nekem még nem sikerült velük ennem, mert a kicsit még etetni kell és azért nem árt a nagyra is oda figyelnem. Ha itthon van a párom akkor õ is ott ül az asztalnál, de õ sem eszik, hanem felügyli a nagyot, vagy eteti a kicsit.Ha õk ettek és elvittük aludni õket akkor eszünk kettesben. De ha már tud egyedül enni akkor nyugodtan ehetsz vele eggyüt.

Nálunk két gyerek van.A lányom 1 éves a fiam 3 éves.Minden étkezésnék az aztalnál ülünk, és eggyütt esznek a gyerekek.Nekem még nem sikerült velük ennem, mert a kicsit még etetni kell és azért nem árt a nagyra is oda figyelnem. Ha itthon van a párom akkor õ is ott ül az asztalnál, de õ sem eszik, hanem felügyli a nagyot, vagy eteti a kicsit.Ha õk ettek és elvittük aludni õket akkor eszünk kettesben. De ha már tud egyedül enni akkor nyugodtan ehetsz vele eggyüt.
Én olyan másfél éves korától eszek vele, onnantól eszik egyedül szépen, meg vágyik arra h egyek vele én is
11 hónapos volt a lányom mikor elkezdtük ezt bevezetni. Kapott valami olyan kaját amit a kezével tudott fogni és el tudta majszolni.

Mire jó a magne B6 a kismamáknak? Lehet bután hangzik de tényleg nem tudom? Elég hányingeres vagyok, mintha azt hallottam volna, hogy a Magne B6 jó rá, de nem vagyok benne biztos. Mikortól lehet szedni és meddig? Nem káros?

Legjobb válasz: nem káros, sõt. Bár nekem hányinger ellen nem segít, de elvileg arra is ajánlották. A másik, amire jó, ha görcsölsz akkor ellazítja az izomat. Késõbb pedig jó a keményedések ellen. Na, nekem arra tényleg jó volt. Én a 36. hétig szedtem. Utána azt mondják, hogy jöhet bármikor a baba.

nem káros, sõt. Bár nekem hányinger ellen nem segít, de elvileg arra is ajánlották. A másik, amire jó, ha görcsölsz akkor ellazítja az izomat. Késõbb pedig jó a keményedések ellen. Na, nekem arra tényleg jó volt. Én a 36. hétig szedtem. Utána azt mondják, hogy jöhet bármikor a baba.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha nincs görcsöm, csak hányingeser vagyok, szedhetem? És napi hányat ajánlanak belõle?
hányingerre a sima B6 és én kettesével szedtem de elõször csak eggyel kezd! a magne B6 görcsökre való!
Hányingerre nekem nem használt, alapból meg nem szedtem, mert ha nincs semmi baj, akkor felesleges. Egyedül amnio elõtt és után szedtem pár napig, orvosi javaslatra. Nayon sokan szedik, de szerintem õk sem tudják, hogy miért, azért mert hallják, más is szedi...
A kérdező hozzászólása: Én hányingerre szedtem volna, a sima B6 nem volt jó, bár azt mindig csak akkor kaptam be, mikor hányingerem volt. Most megint az van, és már nem tudom mit csináljak, mert semmi nem jó rá sajna. :-S
Nekem magneb6-ot ajánlott a védõnõm hányingerre, de nem használt.Nekem semmi nem használt hányingerre vagy hányás ellen.Nekem a 10.héttõl a 16.hétig volt hányás napi 2-szer, én is azt hittem már soha nem múlik el. Egy 16hós baba anyukája.
A menthol kíváló hányingercsillapító, szopogass mentolos cukrot, igyál mentateát.
esetleg coca colából kikevered a szénsavat....nem tudom használ-e de egyik ismerõsöm ezt szokta csinálni.egy próbát megér:) mi hamarabbi jobbulást
Megakadályozza az idõ elõtti méhösszehúzódásokat, görcsöket a pocak bekeményedését, de hogy hányingerre jó lenne, azt nem tapasztaltam.Inkább homeós bogyókkal, jéghideg vízzel és gyömbéres teával/üdítõvel probálkozz hányinger ellen. Én kb. 8-10 hetesen kezdtem el a magnéziumot is, de szerintem teljesen felesleges a Magne B6ot venni, alig van benne magnézium és nagyon drága. Helyette Béres Magnézium B6, 250 mg van egy tabiban. Volt, hogy a DM-ben 2 doboz járt egy áráért :-) 33 hkm

Mikortól lehet a babát rászoktatni az éjszakai alvásra? És hogyan lehet? A kislányom (1 hónapos) napközben sokat alszik (4-5 órát), éjszaka, viszont felébred 2-3óránként. Jó lenne, ha ez felcserélődne.

Tudom, hogy még nagyon kicsi, van id?nk átszokni.

Legjobb válasz: Lehet, hogy egy picit felcserélte az éjszakát és a nappalokat. Próbáld meg napközben 3 óránként felébreszteni megetetni, és etetés után ,ha többet nem is tudod, de legalább 5-10 percet ébren tartani. Éjszaka pedig ne tedd tisztába, csak,ha muszáj, és teljes hang-, vizuális inger kizárása mellett próbáld etetni, aztán rögtön irány az ágy! Jó babázást.

Lehet, hogy egy picit felcserélte az éjszakát és a nappalokat. Próbáld meg napközben 3 óránként felébreszteni megetetni, és etetés után , ha többet nem is tudod, de legalább 5-10 percet ébren tartani. Éjszaka pedig ne tedd tisztába, csak, ha muszáj, és teljes hang-, vizuális inger kizárása mellett próbáld etetni, aztán rögtön irány az ágy! Jó babázást.
nekem azóta alszik éjszaka a babóm, amióta kialakítottuk az esti rutint. Fürdés, öltözés, krémezés, hintõporozás, evés, egy estimese (egészen pici kortól), aztán babazene és éjszakai fény be, villany le és alvás. Éjszaka még felébred enni 1x, de alszik is vissza rögtön, én kimegyek inni valamit, mire visszamegyek a szobába már alszik is.
Szia! Az én fiam 1 hós kora óta vigigalussza az éjszakákat, azóta alszi hason.
Meg tenyleg nagyon pici a babad, meg nem kell neki ataludnia az ejszakat. A babak attol nonek es fejlodnek, hogy esznek es alszanak, az elso hetekben nem is kell, hogy mas dolguk legyen. A fiam het hetes lesz es most jutottunk el odaig, hogy napkozben tobbmeta van ebren, oramu pontossaggal 3 orankent enni ker, ejszaka is eszik, de mar negy orankent. Szoval tudom, hogy faraszto az ejszakazas, de oruljunk annak, hogy ket etetes kozott ejjel alszanak es nem ringatni kell oket, mert olyan is lesz. Szerintem en megvarom, amig a baba magatol eljut odaig, hogy ejszaka nem ker enni, hanem aludni szeretne. Legalabbis nehany honapig meg turelmes leszek es kitarto. Egyebkent egy baratnom egy hetes babajat sikeresen raszoktatta arra, hogy vegig aludja az ejszakat. O cukros teat itatott vele nehany napig ejjel, ha a baba enni kert. A kolyok hamar rajott szerintem, hogy feleslegesen ker enni es egy ido utan inkabb aludt. Egyebkent tapszeres baba es nem ertettem egyett ezzel a modszerrel (a gyermekorvosa sem), ugyanis kis sullyal szuletett (2200 gramm), szoval lett volna mit fejlodnie es nem is nagyon hozott be azota sem semmit ebbol a lemaradasbol. Mar fel eves es most akkora a baba, mint az en fiam. Hosszu, de vekony. Nem hiszem, hogy genetika, mert a szulok is eleg nagyok. A doki szerint koze van ennek ahhoz, hogy a nap feleben nem kap enni. Hat igen, a gyermekgondozasban nem nagyon ertunk egyet. Szoval turelmet es szep egeszseges fejlett babat kivanok!

Mikortol jo szedni a magneB6-ot? Hallottam sokan szedik, mire is jo?

12 hetes multam, elevitet szedek de hallottam jo meg azon kivul szedni a magneB6 ot..

Legjobb válasz: Nos,az elsõ trimeszterben többnyire a hányinger ellen szedjük,mert a B6 vitamin remekül csillapítja. Utána meg a méhkeményedések ellen.Nem kell szedni,csak akkor,ha erõs,sok keményedésed van.De lehet az a megerõltetéstõl is,tehát,van hogy 1-2 napig 1 vagy 2 szem magne B6,meg sok pihi,és mintha nem is lett volna méhkeményedés.Sokan vannak akiknek ennél erõsebbek,kitartóbbak a görcsök,de akkor mindenképpen érdemes doihoz fordulni,mert valószínûleg nyílik a méhszáj,és ha idõben lát,akkor többet tud tenni,mintha már csak koraszüléssel megyünk. De az egész várandósságra igaz az,hogy gyógyszer szedni orvosi felügyelet nélkül nem szabad.(No itt nem az 1-2 szem lázcsillapítóra vagy ilyesmire gondolok,hanem tarósan.)

Nos, az elsõ trimeszterben többnyire a hányinger ellen szedjük, mert a B6 vitamin remekül csillapítja. Utána meg a méhkeményedések ellen.Nem kell szedni, csak akkor, ha erõs, sok keményedésed van.De lehet az a megerõltetéstõl is, tehát, van hogy 1-2 napig 1 vagy 2 szem magne B6, meg sok pihi, és mintha nem is lett volna méhkeményedés.Sokan vannak akiknek ennél erõsebbek, kitartóbbak a görcsök, de akkor mindenképpen érdemes doihoz fordulni, mert valószínûleg nyílik a méhszáj, és ha idõben lát, akkor többet tud tenni, mintha már csak koraszüléssel megyünk. De az egész várandósságra igaz az, hogy gyógyszer szedni orvosi felügyelet nélkül nem szabad.(No itt nem az 1-2 szem lázcsillapítóra vagy ilyesmire gondolok, hanem tarósan.)
Szia! Én 26 hetes vagyok, és 2 hete szedem! Ahogy érzed, hogy keményedsz, szedj be belõle; de MINDENKÉPP említsd meg az orvosodnak. Én a 24. hét elõtt azt sem tudtam, mi az hogy keményedni, és egyik este hirtelen elkezdõdött, 1 óra alatt kb 10szer, úgyhogy nekem a vége 1 hét kórház lett! (pedig azonnal mentem a kórházba) Amit még jó tudni, hogy napi 10 keményedés még normális, de figyelj arra, hogy 1 órán belül 3-4nél ne legyen több! Jah, azt még elmondom, hogy nekem a kórházban MagneB6 helyett egy Calcium-Magnézium mix pici kapszulákat adtak, és azt is írtak fel itthonra. Egyébként ugyanaz mint a MagneB6. Szerintem vegyél otthoni tartaléknak MagneB6-ot (nekem nem volt itthon), de ha érzed, hogy keményedsz, szólj róla az orvosodnak, ne csak anélkül kapkodd be a gyógyszert!
A b6 vitamin az egy dolog, az hányingercsillapító. A magne b6 pedig görcsöldó, mint általában minden formáju magnézium. nem kell szedni, csak ha keményedsz, de akkor is konzultálj orvossal, ne magadtól kezdj el tabikat kapkodni. nekem sem magne b6-ot adott pl , hanem citrátos port, gondolom nem véletlen...
Szia, én 4 hete szedek Béres magnéziumot.31 hetessen keztem el mert görcsöltem keményedett sokat a pocim, és lábgörcseim is voltak éjjel.Elösször magne b6 szedtem, napi 3x2, de sajnos továbbra is voltak görcsök, keményedések.Eggyik ismerõsöm ajálotta a Béres magnéziumot, és pár napi szedés után meglett az eredmény.Azóta minden ok.És anyagilag is jobb.A magnéziumot max 36-38hetessen abba kell hagyni, de nekem az orvosom 38 hétig javasolta a szedését.Ha szedel terhesvitamint akkor szerintem az elsõ 20hétben nem lessz szükséged külön magne b6-ra.Késõbbiekben ha jelentkeznének a görcsök, keményedések akkor ajálatos.Boldog babavárást.üdv 35 hetes kismama.

Vajbabot mikortól ehet a baba? Van rá jó receptetek?

Legjobb válasz: Ha a sárgahüvelyû zöldbabra gondolsz, akkor az 10-11 hónapos kortól ajánlott.

Ha a sárgahüvelyû zöldbabra gondolsz, akkor az 10-11 hónapos kortól ajánlott.
aha, akkor az zöldbab nálunk :) )) ha 10-11 hónapos kortól ajánlott, ahogy az elõzõ írja, akkor én rosszul tudtam, vagy összekevertem a rendes babbal :)
az mi? zöldbab? mert akkor min. 1 éves korig nem, úgy tudom
A kérdező hozzászólása: Bocsi, Szlovákiából írok, nálunk vajbabnak mondják-sárga, a két végét le kell vágni és feldarabolni, így teszik a fozelékbe, most lesz a szezonja.

Mikortól használható a johnson's Jó Éjszakát! Fürdető és testápoló?

3,5hós a babám, kipróbálhatjuk? Hátha segít, oltást kapott és ny?gösebb a szokottnál.

Legjobb válasz: Lehet, hogy az elöttem szolónak igaza van, vitázni nem szeretnék...de mi használjuk és bár a babám nagyon érzékeny börû semmi problémát nem okozott!

Lehet, hogy az elöttem szolónak igaza van, vitázni nem szeretnék...de mi használjuk és bár a babám nagyon érzékeny börû semmi problémát nem okozott!
Az Édes álom fürdetöt használjuk 3 hónapos kora óta. ÍA 2. vagyok...
Az én védõnõm is eléggé leírta a Johnson's-t. Amúgy is érzékeny bõrû a lányom, úgyhogy hiába 6 hós, én javarészt még gyógyszertári cuccokat használok. Kipróbáltuk a Niveát és a DM Babylove-ot is, a popsikenõcseik jók voltak, a fürdetõbõl a dm-es is, de a niveás fürdetõ pl már kiütötte a bõrét. Szerintem, ha oltás miatt nyüszi, inkább ne most kísérletezgess, nehogy az új dolog még jobban ingerelje, vagy ha tényleg kiütné a bõrét, ne tetézd a baját :)
Mi harom hos koratol hasznaljuk ezt a fajtat, de mar masik fajta johnson`s-t hasznaltunk elotte ket honapig (feher dobozos rozsaszin kupakkal). Egyiktol sincs baja, de en nem siman hasznalom, hanem olivaolajat is rakok a vizbe. Szep a babam bore. Az almosito hatasarol nem tudok nyilatkozni, mert a fiam szerencsere nagyon jo alvo, amiota megszuletett, azota alszik el magatol legkesobb nyolckor. Szoval ezen a levendulas furdeto nem valtoztatott.
Ha jót akarsz magatoknak, akkor ilyen terméket ki sem próbálsz.Nekem a védõnõm és az orvosom is azt mondta, hogy az a legócskább márka.Tele van kõolaj származékkal.Inkább a Dm-ben kapható Babylove-os termékeket használjátok!Azokban bizonyítottan nincs káros és allergizáló anyag, ráadásul olcsó is.Egyébként nem gondolom, hogy ettõl kevésbé lenne nyûgösebb...
A kérdező hozzászólása: Nektek bevált? Nyugodtabban alszik tõle a picúr?
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Remélem beválik, jó lenne ha tudna egy jót aludni szegénykém.
Az egyik ismrõsöm ilyen termékekbõl írta a szakdolgozatát, és azt mondta h ezek borzasztó sok káros dolgot tartalmaznak egyébként. Én nem használnám. Amíg ezt nem tudtam, használtam kb. 2 hétig, és nagyon kiszáradt a fiam bõre, de a fürdetõkrém rendbetette.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!