Találatok a következő kifejezésre: Mikortol adhatok babámnak (133 db)

Mikortól adható babáknak sárgaborsó főzelék (püré)?

Legjobb válasz: Szia! Mennyi idõs a babád? A hüvelyeseket 1 éves kor után szokták bevezetni és mint minden új kajcsit szépen fokozatosan!!! Ha nem csikarja meg a pocakját és nincs semmi gondja tõle és szereti akkor nyugodtan adható neki 1 éves kor után. Miért ezt szeretnél neki adni? Boldog babázást. 13 hónapos kislány anyukája

Szia! Mennyi idõs a babád? A hüvelyeseket 1 éves kor után szokták bevezetni és mint minden új kajcsit szépen fokozatosan!!! Ha nem csikarja meg a pocakját és nincs semmi gondja tõle és szereti akkor nyugodtan adható neki 1 éves kor után. Miért ezt szeretnél neki adni? Boldog babázást. 13 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: 10, 5 hónapos nagyfiú.Ezt csináltam ebédre, mert személy szerint imádom és kiváncsi voltam adható e.És kapott pár kanálal szerencsére semmi baja nincs(bár olyan sokat nem evett belöle)és ízlet is neki. Köszönöm a választ!
8 hónapos kortól simán adhattad volna.:)

Mikortól adhatok babámnak húsos bébiételt?

4,5 hónaposan kezdtünk kóstolgatni. Egy hétig tejpépet kapott, majd sütötök-almát, babnánt, almát, sütötököt, eddig itt tartunk. 2 hete adok neki teljes adagot, most 5 hónapos. Mikor lehet adni neki húsosat?

Legjobb válasz: Én 5 hónapos korában adtam neki elõször õszibarackos csirkét, meg brokkolis csirkét rizzsel, nagyon szerette. :) Utána kapott saját gyártású répás csirkemellet rizzsel, az lett a kedvenc. Szerintem már adhatod, mi is 4,5 hónaposan kezdtük a kóstolgatást.

Én 5 hónapos korában adtam neki elõször õszibarackos csirkét, meg brokkolis csirkét rizzsel, nagyon szerette. :) Utána kapott saját gyártású répás csirkemellet rizzsel, az lett a kedvenc. Szerintem már adhatod, mi is 4, 5 hónaposan kezdtük a kóstolgatást.
A bébiételeket nem valahányadik hónaptól, hanem valahány hónapos kortól lehet adni. Tehát a húsos bébiételek betöltött 5 hónapos kortól adhatóak. Tehát ha a babád már betöltötte az 5 hónapot, akkor adhatod neki, persze.
nekem jó kapaszkodó volt a bébiételgyártók honlapján lévõ lista, hogy milyen ételek vannak és mikortól adhatóak vagy a boltokban nézegettem az üveges bébiételeket, összetevõiket és aszerint haladtam én is. A baba 5. hós korától adhatsz beleturmixolt csirkét, aztán jöhet a pulyka, 6. hós kortól a hal is, úgy 8. hós kortól már a marhahús is. (disznót nem tudom, mi nem eszünk, de arra tippelnék, hogy a marhahúshoz hasonló vöröshús, így az is 8. hós kortól) Ami fontos (bár azt sem eszünk semmiképp) tengergyümölcseivel várjatok 1+ éves, inkább 1, 5 éves korig, mert sokakat allergizál.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Mikortol adhatok babámnak vizet, teát?

Legjobb válasz: Mikortól megszültett.

Mikortól megszültett.
Ha szoptatsz még, akkor az anyatej elég evésre és ivásra is, nem kell víz vagy tea. Ha pedig tápszeres, akkor kell víz vagy tea szomjoltásra.
Anyatejes babát egy éves kor elõtt (ha akkor még 50% anytejes) nem érdemes konkrétan itatni, legfejlebb a játék, tanulás szempontjából néha poharat adni a kezébe. Tápszeres babával kapcsolatban nincs tapasztalatom.
Ha szoptatsz, van elég tejed, nem hasfájós, vagy más nem indokolja, akkor elég akkor itatnod, ha már elkezdtél hozzátáplálni 6 hónaposan. Teát amúgy sem nagyon érdemes adni, inkább a vízzel kell próbálkozni, de az is kis idõbe telhet mire elfogadja, ha addig csak anyatejet kapott. Ha egybõl teát adsz neki, esetleg késõbb a vizet sehogy sem fogja elfogadni. Kivétel mindig van, minden baba más és az anyukák is más elveket tartanak jónak. Én 6 hónapig csak anyatejet adtam a babámnak, aztán mikor kb. 8 hónapos volt és nyári hõség, akkor próbáltam vizet adni. Kellett néhány nap mire elfogadta, de nagyon sokáig csak vizet ivott ha szomjas volt.
Az enyém tápszert kap. Születésétõl fogva csak Jana baby vizet adunk neki. Teát abszolút nem kap. Szerintem a víz a legjobb a babáknak, és a legjobb szomjúság ellen is.


Mikortol adhato babaknak joghurt, turo, tejföl? Mit eszik nyolc honapos babatok, mindent turmixoltok vagy mar darabosat is eszik babatok?

Legjobb válasz: Joghurtot és túrót én csak 10 hónapos korától adtam, de már elvileg 8 hónapos kortól adható (az enyém 6 hónapos kora óta kapott szilárd ételt, de nem igazán szerette, így csak kis lépésekkel haladtunk). Tejfölt általában csak 1 éves kor fölött javasolnak, mert nagyon magas a zsírtartalma (hiszen megaludt tejszín!). Az enyém egyébként kb. 8,5 hónapos kora óta csak a darabos ételt ette meg, a pépestõl öklendezett... ebben nagy szerencsém van vele... (11 hónaposan jött egyébként az elsõ foga )

Joghurtot és túrót én csak 10 hónapos korától adtam, de már elvileg 8 hónapos kortól adható (az enyém 6 hónapos kora óta kapott szilárd ételt, de nem igazán szerette, így csak kis lépésekkel haladtunk). Tejfölt általában csak 1 éves kor fölött javasolnak, mert nagyon magas a zsírtartalma (hiszen megaludt tejszín!). Az enyém egyébként kb. 8, 5 hónapos kora óta csak a darabos ételt ette meg, a pépestõl öklendezett... ebben nagy szerencsém van vele... (11 hónaposan jött egyébként az elsõ foga )
Ja! ez lemaradt:http://www.kismamablog.hu/nem-kategorizalt/hozzataplalas-tab..
8 hónaposan már eheti ezeket. Én ilyenkor már nem turmixoltam, de volt már 9 foga, tudott rágni rendesen.

Karalabe, bab mikortol adhato babanak?

Babot h kell csinalni?

Legjobb válasz: Karalábét 8 hónaposan már adhatsz. Babot ha jól tudom, csak 1 éves kor után javasolják, ott még nem tartunk, nem tudom, hogy kell csinálni, de gondolom, elõször nem árt átpasszírozni.

Karalábét 8 hónaposan már adhatsz. Babot ha jól tudom, csak 1 éves kor után javasolják, ott még nem tartunk, nem tudom, hogy kell csinálni, de gondolom, elõször nem árt átpasszírozni.

Mikortól adhatok babának kenyeret vagy kiflit rágcsálni?

Legjobb válasz: 6 és fél hós babám most kapott elõször a napokban és imádja!!!

6 és fél hós babám most kapott elõször a napokban és imádja!!!
8 hónapos lesz, még csak egy morzsányi, nagyon pici kifli, vagy kenyér darabot kap, ha kikunyerálja amikor eszek :D Nem merek neki többet adni, bár már biztos lehet. Nem tudom.
azt hiszem 9-hósan kell is adni a kezébe, de én kb 8-hósan adtam néha kisebb darabot, hogy tanulja meg mekkorákat is kell a szájába venni, mivel õ nagyon mohó :D imádja a hasát
5 hónaposan. :) 4 hónaposan már kekszezett. :) Amíg nincs foga addig jó, mert nem tud nagy darabokat letépni belõle.

Mikortól adhatom babámnak a mi húslevesünkben fött répát?

Legjobb válasz: Mi 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást!A kisfiam koraszülött 8 héttel hamarabb született, sajnos mire hazakerült teljesen elapadt a tejem így tápszeres baba lett.Az orvosunk aki a koraszülött utógondozást végzi bátran merem állítani, hogy Szeged egyik legjobb gyermekgyógyásza és Õ azt mondta nyugodtan adjam neki a mi levesünkbõl a zöldséget ekkor volt 5 hónapos a kicsim és semmi baja most 7 hós és nõ mint a gomba és mindene rendben van!Nem hiszem, hogy baja lenne tõle csak a ha nagyon fûszeresen esztek elõször szed ki a répát a babádnak és utána fûszerezz bõvebben!

Mi 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást!A kisfiam koraszülött 8 héttel hamarabb született, sajnos mire hazakerült teljesen elapadt a tejem így tápszeres baba lett.Az orvosunk aki a koraszülött utógondozást végzi bátran merem állítani, hogy Szeged egyik legjobb gyermekgyógyásza és Õ azt mondta nyugodtan adjam neki a mi levesünkbõl a zöldséget ekkor volt 5 hónapos a kicsim és semmi baja most 7 hós és nõ mint a gomba és mindene rendben van!Nem hiszem, hogy baja lenne tõle csak a ha nagyon fûszeresen esztek elõször szed ki a répát a babádnak és utána fûszerezz bõvebben!
Én 5 hósan adtam neki elöszõr.:)
Mi 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és elsõ perctõl a húslevesben fõtt répát kapta, soha nem fõztem neki külön!
A kérdező hozzászólása: szuper, köszönöm, nem fözök füszeresen, ugyhogy akkor mehet répa :)
4.5 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, 6 hónapos most, eddig csak répát és krumplit kapott, a banán és az alma nem jött be neki. Tegnap adtam neki elõször borsót, én az óvatosokhoz tartozom, külön fõzök neki, turmixgéppel pépesítek. Nem adok egy szem sót se neki még. Én 8 hónapos korában gondoltam, hogy ízesítem elõször neki a dolgokat, mert pl az édes banán se ízlett neki. Az ízetlent szereti. Úgy gondolom, ha már ismeri az alapzöldségeket és alapgyümölcsöket, meg a csirkehúst, akkor fogok neki fûszereset adni. De mindenki csinálja úgy, ahogy gondolja, hogy jó.
szia!fõzd meg a levest só, ételízesítõ, leveskocka, bors nélkül, vegyél ki belõle amit adni szeretnél neki, és utána ízesítsd be.:) én így adom neki, imádja.
utsó vagyok-mármint magatoknak ízesítsd be utána:)
Csatlakoznék a 18.28-hoz, szóval adhatod neki nyugodtan már!
Én 5 hósan kezdtem a hozzátáplálást és 6, 5 hósan kapott répát a húslevesbõl, bár én sem fõzök fûszeresen!

Mikortól adhatok babámnak csirkemájat és borjú-, marhahúst?

Legjobb válasz: Én egy kevéske csirkemájat már 8 hósan adtam, de más késõbb adja. Borjú ill. marhahúst 10-11 hósan adnám. Húsok elõször, csirke, pulyka. Ezeket vezettem be.

Én egy kevéske csirkemájat már 8 hósan adtam, de más késõbb adja. Borjú ill. marhahúst 10-11 hósan adnám. Húsok elõször, csirke, pulyka. Ezeket vezettem be.
csirkemájat már 6 hónaposan kapott a kisfiam, heti 1-szer, de addigra már evett csirkehusit (mell majd comb), a pulykát a máj után vezettem be. aztán kapott pulykamájat is. a borjú és marhahúst 7-8 hótól ajánlotta a gyerekdokink.
Én a borjúhúst 7 hónaposan, a marhahúst tegnap próbáltam neki adni, 8 hónapos, de egyik sem ízlik neki. Csirkemájjal még nem próbálkoztam.
Az attól is függ, mikor kezdted el a hozzátáplálást. Az én fiam már 3 éves, 4 hósan kezdtem anno a hozzátáplálást, mert tápszeres volt. Akkor nekem még azt mondta a védõnõ, hogy a csirkemájat heti egyszer 5 hónaposan adhatok neki. Húslevesbe fõzve adtam. Elõször csirkemellet kapott, majd csirkemájat, de csak heti egyszer. Marhahúst és borjút 8 hónapos korától, a csirke után, még a sertést vezettem be neki 6 hónaposan. A 6 hónapos kor után hozzátáplált babáknál egyértelmû, hogy kitolódik a hús adása 7-8 hónapos korra.
Májat már 6 hós kortól, borjú, marha pedig 7-8 hós kortól.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Mikortól adhatok babámnak mást is anyatejen kivül?

3 és fél hónapos! Többen tanácsolták hogy almát, süt?tököt adhatok neki. Esetleg babapiskótát a kezébe rágcsálni. Mit gondoltok? Egyébként szopizik!

Legjobb válasz: a piskóta hülyeség ha meg van tejed fél éves koráig semmiképp semmi egyebet nem kell neki adni

a piskóta hülyeség ha meg van tejed fél éves koráig semmiképp semmi egyebet nem kell neki adni
Babapiskótát? És mivel rágja el, megmondod?! Vagy azt akarod hogy megfulladjon? 4 hónapos koráig várj a hozzátáplálással.Miért olyan sietõs? Akkor elkezdheted az almát, barackot, sütõtököt.
Nem a kérdezõ akarja már hozzátáplálni a babát, hanem mások mondták neki ezeket. Várj minimum 4 hós koráig, és akkor is alma levét kóstoltasd. Ha minden rendben, jöhet az alma pépesítve, õszibarack, sütõtök. Ezek még mindig maradjanak meg a kóstoltatás szintjén, ne válts még ki étkezést. Min 6 hós koráig babapiskótát ne adj neki! Nincs is mivel elrágcsálnia, nem ilyen picikének való! Nem tudom ki mondta neked ez a baromságot, hogy adj a kezébe egy ilyen kicsinek babapiskótát, és majd elrágcsálja... Ez kb 7-8 hónapos korában lesz aktuális... :) Addig meg had kapja az anyatejet! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Kedves második, NEM akarom még etetni semmivel, csak megkérdeztem más anyukák véleményét! Tejcim van bõven, nem kapott eddig semmi mást! Szomszédasszonyom mondta a babapiskótát, hogy majd elolvad a nyálától. Nem, nem szeretném, hogy megfulladjon. Szerinted??? És nem siettetem a hozzátáplálást, csak KÉRDEZTEM! Kedves elsõ és harmadik, köszönöm, megfogadom!
4 hós kortól mehetnek ezek, de akár már most is.

Vitacolan szirupot mikortól adhatom babámnak?

Legjobb válasz: A kisbabám koraszülött volt, 3 hetesen került haza a kórházból, és azóta kapja napi 1ml-t!

A kisbabám koraszülött volt, 3 hetesen került haza a kórházból, és azóta kapja napi 1ml-t!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!