Találatok a következő kifejezésre: Mikortól van vizsgálat (6 db)

Hany hetes korig vizsgal az orvos hüvelyi ultrahanggal es mikortol van hasi ultrahang?

Legjobb válasz: Engem 1-szer vizsgált hüvelyivel a 12. héten utána már csak hasival.

Engem 1-szer vizsgált hüvelyivel a 12. héten utána már csak hasival.
Nekem már a 12. heti ultrahang is hasi volt. Ez változó.
ez tenyleg vältozo.de nälam is a 12heti uh mär hasi volt.
Nyíregyházán már 9hetesen nekem hasi volt, egyszer sem volt hüvelyi uh.

Hány éve, kb mikortól van UHos vizsgálat terhesség alatt?

Közel 30vagyok,és nem emlékszem,hogy anyum valaha is mondta volna,hogy lett volna velünk UHos vizsgálaton.

Legjobb válasz: Én 33 vagyok, és velem már volt. Nõvérem 37, vele még nem. Igaz, az nem biztos, hogy rutineljárás volt. Anyámnál komplikációk voltak, amikor velem volt terhes, kimûtöttek a hasából egy 10cm-es cisztát, amikor a 4. hónapban volt velem terhes, szóval õt vizsgálták tövirõl hegyire...

Én 33 vagyok, és velem már volt. Nõvérem 37, vele még nem. Igaz, az nem biztos, hogy rutineljárás volt. Anyámnál komplikációk voltak, amikor velem volt terhes, kimûtöttek a hasából egy 10cm-es cisztát, amikor a 4. hónapban volt velem terhes, szóval õt vizsgálták tövirõl hegyire...
kb 30-35 éves lehet a találmány, mármint hogy nõgyógyászati célokra, mert az ultrahangot magát már az 1700-as években is ismerték. (persze elnagyolva). Az öcsém 32 éves, és sem vele, sem velem nem volt még anyu uh-n. De ez egy kisvároska volt, Bp-en lehet, hogy már voltak ilyen készülékek korábban is.
Velem sem volt anyu uh-n, csak kézi vizsgálat volt. 30 éves vagyok, Kaposváron születtem.
Pesten 30 éve biztos, hogy több helyen is volt már és alkalmazták is a terhesség során. Lehet, hogy vidéken csak késõbb terjedt el.
Szia. 28 eves a noverem es amikor vele volt kismami anyucim akkor vittek Kecskemetre uh gepet :) En 26 vagyok nalam mar vegig tudott jarni (azt nem tudom hanyszor volt).
En 27 eves vagyok, velem mar volt az Edesanyam ultrahangos vizsgalaton, a fiatalabbik batyam 34 eves, vele meg nem volt. Videken volt mindez. De akkor meg nem kuldtek mindenkit automatikusan es eleg sokat kellett varni. Anyukamat azert kuldtek, mert kb 4 honapos terhes volt, amikor kiderult, hogy babat var (szinte vegig menstrualt es csak akkor vett eszre, amikor megmozdultam). Nogyogyasz nem tudta pontosan megallapitani a terhesseg korat, ezert uh-ra kuldte Anyat. Sokat vartak es nem is mentek az uh-val sokra, mert uh-s meretek alapjan megallapitottak, hogy augusztus eleje a varhato szuletesi datumom, ehelyett en majus elejen megszulettem teljesen kifejletten 3, 5 kg felett. Szoval ennyit ert az uh (vagy az, aki vegezte a vizsgalatot).

Magzatvíz vizsgálat mikortól van? 40. hét első napján, vagy a 41. hét első napján?

Már ha nem érkezne a kiírás napjára a baba....gondolom onnantól kezdve nézik a magzatvizet, nem?

Legjobb válasz: Szia! Én 40+1 voltam, amikor befektettek. 40+3 voltam, amikor magzatvizet néztek.

Szia! Én 40+1 voltam, amikor befektettek. 40+3 voltam, amikor magzatvizet néztek.
Augusztus 10-re vagyok kiírva, a doki azt mondta ha elõbb nem jön a baba akkor 10-én megnézi a magzatvizet, vagyis a kiírás napján 38 hetes kismama:)
Nekem is a kiírás napján nézték elõször. Utána 2 naponta, majd a betöltött 41. héttõl naponta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Amúgy fájdalmas?
Nekem nem fájt egyik sem, pedig az elsõ 4-5 alkalommal teljesen zárt voltam.
Szia! Elsõ vagyok... Nekem sem fájt, abszolút nem éreztem semmit. Amikor szóltak, hogy keljek fel, megkérdeztem, hogy és a vizsgálat? Hm, jót mosolyogtak, hisz már túlvoltunk a vizsgálaton. Mégvalami... Nekem nem indította be a szülést. Azt mondják, valakinek beindul tõle, van akinek nem. Minden jót:)

Mikortól van magzatvíz vizsgálat? A kicsi a születés elött nem kakálhat a magzatvízbe?

36 hetes vagyok és már mindenen aggódok hogy nehogy baj legyen. Köszi.

Legjobb válasz: nekem belekakált és 38 hétes és 2 naposan megindították a szülést. az NST-n 150-160 volt az alapszívfrekvencia. így a dokim megvizsgált és látta, hogy zöld a víz. ezt úgy csinálta, hogy kacsával szétnyitott és lámpával benézett. rögtön szülõszoba lett belõle :) nekem ez elõtt sosem volt magzatvízvizsgálat. de ha jól tudom, akkor 40. hét után nézik. minden jót. egy 17 napos baba anyukája

nekem belekakált és 38 hétes és 2 naposan megindították a szülést. az NST-n 150-160 volt az alapszívfrekvencia. így a dokim megvizsgált és látta, hogy zöld a víz. ezt úgy csinálta, hogy kacsával szétnyitott és lámpával benézett. rögtön szülõszoba lett belõle :) nekem ez elõtt sosem volt magzatvízvizsgálat. de ha jól tudom, akkor 40. hét után nézik. minden jót. egy 17 napos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, csak aggódom. Tegnap voltunk nst-n a doki viszont nem vizsgált meg és nem is mondott semmit. Biztos szolt volna ha baj van ugye?
Nem hogy nem kakilhat, hanem bele is kakil. Csak arra kell figyelni, hogy a magzatvíz kellõen tisztuljon. Majd tudja a dokid, hogy mikortól kell már vizsgálni, hogy nem-e zöld a magzatszuroktól. Ne aggódj mindene, mert többet ártasz vele magadnak is, meg a babádnak is az állandó idegeskedéssel. A fájdalmak ellenére próbáld még kiélvezni azt a pár hetet, ami még hátra van és bízz az orvosodban, mert neki is az az érdeke, hogy egészséges babád legyen. Ha meg valamiben nem vagy biztos, vagy felmerül benned valami, mint ez is, akkor kérdezd meg tõle.
Ha a magzat belekakil a magzatvízbe akkor baj van. Valamilyen stresszhatás hatásásra teszi.De ne ilyasmire gondolj, h megijed, vagy hasonló..hanem amikor valami gáz van. Olyankor megindítják a szülést. Normális esetben a szülés utáni elsõ széklet az a magzatszurok..addig nem kakilhat. Pisilni viszont belepisil, abból lesz többek között a magzatvíz.

Leszázalékolási ellátás mikortól jár? Határozat kézhezvételétöl? Vagy a vizsgálat idõpontjától? És ha valakinek van munkahelye a vizsgálat idöpontján?

Jelenleg gyeden vagyok.Mèg nem kaptam hatàrozatot de tudom,hogy leszàzalèkoltak.Mikortól hatàrozzàk meg,az ellàtàst?Azèrt lenne fontos tudnom,mert úgy szüntetnèm meg a gyedemet.Ha a hatàrozat kèzhezvètelètöl akkor mèg hagynàm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!