Találatok a következő kifejezésre: Mikortól számít a (81 db)

Mikortól számít a nézés szemezésnek? Szóval ha rendszeres? És mikortól bámulás?

Legjobb válasz: ha a szemedbe néz és te is az övébe akkor szemezés, ha tovább tart 1-2 mp nél mert akkor csak összeakadt a tekintetetek egy pillanatra , a bámulás meg ha te nem veszed észre hogy bámul, esetleg észreveszed de nem a szemedet hanem más, számára vonzóbb porcikáidat tekinti meg figyelmesen az ellenkezõ nem :D 20/f remélem kielégítõ válasszal szolgálhattam ;)

ha a szemedbe néz és te is az övébe akkor szemezés, ha tovább tart 1-2 mp nél mert akkor csak összeakadt a tekintetetek egy pillanatra , a bámulás meg ha te nem veszed észre hogy bámul, esetleg észreveszed de nem a szemedet hanem más, számára vonzóbb porcikáidat tekinti meg figyelmesen az ellenkezõ nem :D 20/f remélem kielégítõ válasszal szolgálhattam ;)
hát a szemezés igen akkor ha rendszeres ha csak egyszer ránéz az még nem , de hogy ha ne adj isten huzamosabb ideig nézi a delikvenst egy idöben az bámulás
a bámulás egyoldalú. szemezés, ha többször egymásra néztek.
lehet kölcsönös bámulás is
A kérdező hozzászólása: Ha huzamosabb ideig nézzük egymást?:D Nem fordítja el túl hamar a fejét. De én se. Mire gondolhat szerintetek? Ti mire gondolnátok?
Hogy ki bírja tovább.
Este tíztõl. :)
22:00
Dehogy. Nincs idõlimit, a csendháborítást a nap bármely szakában el lehet követni.

Mikortól számít a zenélés csendháborításnak?

Kertvárosban lakunk. A szemközti szomszédba hívtak egy együttest (szerintem ballagási buli van), és úgy ordít a zene, hogy mintha a fejemben szólna...Ez még a kisebbik baj, de az egyéves kisfiam nem tud elaludni a délutáni alvásához. Mit tegyek? Szóljak vagy ne szóljak? Nem akarok kekecnek tűnni, végül is egyszer van ballagás egy évben.. De szerintem akkor sem vagyok köteles tűrni, hogy a kisfiam ne aludjon emiatt, mert üvölt a lakodalmas zene.

Legjobb válasz: Szia! Vidd el a kisfiadat sétálni, ha tudod, és közben alszik egyet.

Szia! Vidd el a kisfiadat sétálni, ha tudod, és közben alszik egyet.
Azon tûnõdöm, a szomszéd vajon hányszor nem tudott pihenni/tanulni délután az elmúlt egy évben, amikor a kisfiad sírt..
A kérdező hozzászólása: Szerintem valaki szólt már, mert most hirtelen elhallgattak:)
Világos nappal, egyszer egyszer lehet házibulit rendezni, ezzel nem tudsz mit kezdeni.Csukd be az ablakot, mást nem tudsz tenni.
Azt nem írtam oda, hogy én sem szeretem a hangoskodást, és így azért félre érthetõ egy kicsit amit írtam...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) Séta jó ötlet:)

Elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló gyógyszeremet! Mikortól számít a 7napos szünet?

16.án kedden kellett volna bevennem az utolsó szem gyógyszeremet abból a levélb?l.Ma reggel vettem be az elmaradt szemet.(még benne volt a 12órába) Kérdésem az lenne hogy ugye most jön a 7napos szünetem és akkor melyik napon kell elkezdenem szedni az újabb levelet?a keddi naptól vagy a mai szerdai naptól számítsam a 7napot?

Legjobb válasz: Mivel bevetted 12 órán belül, ezért keddtõl.

Mivel bevetted 12 órán belül, ezért keddtõl.
12 órán belül voltál, ezért mintha mi sem történt volna, úgy folytasd.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Az igazság az, hogy mindegy. 33N

Felnőtt nőnek mikortól számít a hője láznak? Hány foktól?

Legjobb válasz: A kórházban nekem azt mondták, hogy 37,5 még hõemelkedés, 37,6-tól láz.

A kórházban nekem azt mondták, hogy 37, 5 még hõemelkedés, 37, 6-tól láz.
pfff, nem semmi hogy valaki 38-at írt. higanyossal olyan 5-10 perc kb.
38 foktól.
A kérdező hozzászólása: köszi!
37, 5 felett láz. Egészségügyis
A kérdező hozzászólása: köszi utolsó, és higanyossal meddig kell mérni a hõt?
nekem anno, amikor 37, 8-cal mentem a dokihoz, hogy lázam van (egyébként rosszul is voltam és hánytam is) azt mondta, hogy az normális. Pedig én is úgy tudtam, hogy 37, 5-tõl láz.

Mikortól számít a "kezdő vezetői engedély"? Nekem 20 éve van (hivatásos) B, C, C1-es kategóriájú jogosítványom. Most levizsgáztam "A"-ra. Melyik dátum a "kezdő vezetői engedély" dátuma, abból a szempontból, hogy 2 évig nem lehet utast szállítani"

A rendeletben nincs meghatározva maga a fogalom,hogy a "vezetési jogosultság els? alkalommal történ? megszerzésének napjától számított két évig" mi is takar. itt a rendelet:

Legjobb válasz: Kategóriánként értendõ, pl utánfutót vontathatsz, de az A kategóriára még kezdõnek minõsül

Kategóriánként értendõ, pl utánfutót vontathatsz, de az A kategóriára még kezdõnek minõsül
http://www.nkh.hu/kepzes/content/view/38/69/lang, hu/ Az oldal alját olvasd!Ennél hivatalosabb forrást nehéz találni!Az elsõ nemzetközi kategória megszerzésétõl számított 2 évig számít kezdõ jogsinak! Tehát ha van már "B" kat. nem kezdõ, akkor minden oké! Széles utat, olcsó benzint, örök nyarat!
http://www.autovezeto.hu/docs/3_1.pdf Középsõ oszlop aljától.
Sziasztok! :) Bocsánat hogy bele szolok amugy igen az igaz hogy az elsõ Nemzetközi Kategóriától szímít a 2 év! De amit a linkebn észrevettem TR és V kategória! Nos nekem van mind a kettõ Troli és villamos is! Azok nem Nemzetközi kategóriák hanem Nemzeti kategória! Ugyan ugy mint a K, T, M Csak annyi! :)

Most lettem előfizetéses, a T-mobile-nál mikor van vége a hónapnak? Vagy, mikortól számít a köv hónapba?

Boccs, nem tudtam normálisan megfogalmazni.xD

Legjobb válasz: Nekem úgy van hogy amelyik nap megvettem mindig aznaptól van.Tehát én 8.án kötöttem meg a szerzõdés minden 8.án köv hónap.De a számlára is ráírjátk ezt,mi nemtudjuk neked megmondani.

Nekem úgy van hogy amelyik nap megvettem mindig aznaptól van.Tehát én 8.án kötöttem meg a szerzõdés minden 8.án köv hónap.De a számlára is ráírjátk ezt, mi nemtudjuk neked megmondani.
Szia! ezt amikor kijön a számla rajata van a papíron hogy mikor kezdõdik az uj idõszak
Nekem mindig elsejével indul a nulláról.
A kérdező hozzászólása: ÖÖ, de nálam úgy volt, hogy domino kártyás csomagról váltottam elõfizetésre, nem kaptam semmiféle szerzõdést...

A TGYÁS után a GYED 2 év, vagy a gyerek 2 éves koráig jár? GYED mikortól számít? A munkaadóm közölte nem vehetem ki a maradék szabimat, majd ha visszamegyek GYES-ről akkor adják ki. Lehet ez?

Októberben szülök. Veszélyeztetett vagyok, április óta táppénz. A GYED a szülést megel?z? év átlagkeresetét veszi figyelembe, vagy az igénylést megel?z? évet? Azért kérdezem, mert a TGYÁS után a GYED-em már 2010-ben lesz igényelve, és ha ott a 2009-es jövedelmem veszik figyelembe akkor azt nagyon megszívtam a táppénz miatt. :(

Legjobb válasz: Vagyis a GYED-em alapja akkor az így is kevés táppénzem átlag 70%-a lesz? :(

A kérdező hozzászólása: Vagyis a GYED-em alapja akkor az így is kevés táppénzem átlag 70%-a lesz? :(
Kb. 5ször olvastam el a legutolsó hozzászólásodat, még mindig nem térek magamhoz. Ezért (is) tart ott az ország, ahol! Azt ugye tudod, hogy téged is lehúznak nem kevés pénzzel? Mert ha nem kellett volna megszakítanod a táppénzedet, akkor neked még a 70% járna a szülésig. Viszont mivel megszakítás van benne, így a kórházi tartózkodásokra 60%-ot kapsz, illetve kaptál, mert ez is csökkent aug. 1-el 50%-ra, és az aug. 1. utáni táppénzed is csak 60% a 70% helyett!
2. vagyok. Én már az elsõ mondatodnál leragadtam: mi az, hogy havonta meg KELL szakítanod a táppénzt??? Most akkor vagy veszélyeztetett terhes vagy vagy nem. Ki tart táppénzen (háziorvos v. nõdoki)? És azt sem értem, hogyan járnál így jobban - hiszen a kórházi tartózkodás eleve 60%-os táppénz volt, most ez is lecsökkent 50%-ra. Hol dolgozol?
Úgy egyébként a szabadság kiadásáról: A szabadságot a munkáltató adja ki - a munkavállaló kérést csak figyelembe veheti, viszont az egynegyedét akkor kell kiadnia, amikor a munkavállaló kéri. Ezt a szabi tervezett idõpontja elõtt legkésõbb 15 nappal be kell jelenteni.
A kérdező hozzászólása: Bács-Kiskun egyik kórháza. Inkább nem részletezném, mert még valaki felismer....:( Igen, elõször elmegyek terhestanácsadásra ahol megkapom a táppénzes javaslatot. (fél nap ücsörgés) Ez után mivel aznap már nem érek a háziorvoshoz oda másnap megyek a háziorvoshoz, viszem a papírt. Ezt kétszer. Harmadjára, megint tanácsadás, megbeszélem a befekvést. Ez után kórház, betegfelvétel. Kiskönyvelkobzás. Ha szerencsém van akkor még aznap eljutok a háziorvoshoz is, ha nem akkor másnap. Ez után egy hét múlva vissza, zárójelentés átvétel (várakozás), majd megint a háziorvos leadni a zárót. Természetesen mindezeket úgy hogy veszélyeztetett vagyok, és autoznom kell 20 percet hogy beérjek a városba, és bosszant hogy látom az összeget mennyiért "láttak el". :(
Lehet, egy kicsit félreérthetõ voltam, sorry. Nem a "képedet szeretnénk körbeordítani" csak egyszerûen ámulok-bámulok, hogy milyen helyzetek vannak... És bár nem én vagyok az érintett, maximálisan átérzem a felháborodásodat. Meg bevallom õszintén, én már nem is értem. A nõdokid táppénzen tartana, ezzel szemben a háziorvosod 30 naponta megszakítja a táppénzt, mintha kórházban lennél? És végigcsináltatják veled a kórházi betegfelvételt stb.? Remélem rosszul értem, mert ez a pofátlanság netovábbja... Azt azért írd már meg légy szíves, hogy helyileg hol van ez, mert engem már nagyon érdekel. Üdv: 2.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, a TB kassza lenyúlása...ha most csinálok belõle egy nagy botrányt az életbe nem tehetem be a lábam a kórházba nálunk, a háziorvosomhoz sem. :(
A kérdező hozzászólása: A per, az azt jelenti, hogy veszélyeztetett vagyok: NEM AZÉRT MERT NINCS KEDVEM DOLGOZNI.Ezt nem részletezem. Tehát ha szabimat kivenném, vagy visszamennék pár napra, és akkor történik velem valami baj (a babával, elvetélek stb..) akkor a munkahelyet és az orvosom is beperelhetném. Ezért nem is enged a nõgyógyászom el. A javaslatot én viszem a nõgyógyásztol a háziorvosnak két hetente. Igen, nálunk így járja. Most mit tegyek? Költözzek el vagy mi a fene? Más városba legyen a háziorvosom is? Pont így szülés elõtt nem szeretnék kekeckedni a kórházzal sem. Ez van, ezt kell szeretni. Én ezt az egyik hozzászólónak írtam, nem azért hogy körbeordítsátok a képemet hogy milyen hülye vagyok. Nem tudom, más mit tenne a helyemben.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: képzeld, nálunk az a módi, hogy a táppénzt havonta meg kell szakítanom, csak így lehetek táppénzen. Vagy havonta kiveszek szabit, vagy befekszem a kórházba, de a lényeg, hogy meg legyen szakítva. A munkáltatóm persze nem adja ki a szabim, sõt hogy is lehetne, hiszen ha bármi történne velem akkor óriási pert lehetne a nyakukba akasztani, sõt az orvosomra is. Marad a kórházba fekvés papíron. Persze az ellátás annyi egy hétre mint a tp-m kétszerese, amit igénybe sem vettem. Leszakad a p...fám. Nem tudom az OEP ehhez mit szól. Az orvosasszisztens szerint ezt õk találták ki. Érdekes, mert más városban ilyet még nem is hallottak.
A kérdező hozzászólása: Ú de jó. Köszönöm, ez megnyugtató. Már kezdtem magam felhúzni. Akkor az átlagkereset, az elsõ 3 hónap nekünk ugye? Jan-márc átlagkeresetet fogják figyelembe venni. Boldog babavárást neked is! Üdv: 29 hetes
Szia! Ugyanebben a helyzetben vagyok. Én is okt. vége, nov. eleje fele szülök és április óta vagyok táppénzen. A táppénzed nem lesz alapja a GYED-nek, mivel az is egy ellátási forma. Ellátás nem képezheti ellátás alapját, tehát a szülést megelõzõ évben kapott átlagkereseted képezi a GYED alapját. A GYED-et a pici fél éves korától 2 éves koráig kapod. A szülés napjától (vagy azt megelõzõen 28 nappal) elmehetsz szülési szabadságra, ami alatt a TGYÁS-t fogod kapni. Ez a baba fél éves koráig jár. Boldog babavárást és könnyû szülést 27 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, de már csak egy hónap, utána TGYÁS. Hála az égnek.

Ha ma kapot oltast este ne furdesem? Es mikortol szamit laznak a hoje? Mikortol adjak neki kupot?

A vedonom azt monta akkor ma ne furdesem!Szabad vagy nem.

Legjobb válasz: Én fürdettem oltás után is a babámat. Nem értem, mi az összefüggés. Mindig hõemelkedése lett, hogy éjszaka ne szökjön fel, este mindig adtam neki egy fél germicid kúpot. Nem vártam meg a lázat, inkább megelõztem. Így legalább jót aludt, és egy fél kúp nem is árt szerintem.

Én fürdettem oltás után is a babámat. Nem értem, mi az összefüggés. Mindig hõemelkedése lett, hogy éjszaka ne szökjön fel, este mindig adtam neki egy fél germicid kúpot. Nem vártam meg a lázat, inkább megelõztem. Így legalább jót aludt, és egy fél kúp nem is árt szerintem.
mi tegnap megfürdettük, du. kapott oltást, este fürdött. Nagyon nyûgõs volt és a fürdés, a finom meleg víz megnyugtatja mindig.
Szerintem mefürdetheted. A védõnõm ilyenkor azt mondja, ha az oltástól belázasodik, akkor a borogatós módszert 1-2 óráig ne alkalmazzam, mert a víz kiszívja az oltás hatóanyagát. Én mindig megfürdettem az oltás napján, igaz õ délelõtt kapott oltást, fürdés meg este volt.
38 foktól van láz, 37-38-ig hõemelkedés. Ha popsiban méred, akkor mindig 5 tizedet le kell vonni, és az így kapott érték számít!!! Tehát ha 38-at mutat popsiban, az még nem láz.

A törvény szerint mikortól számít az ember embernek?

Tehát arra gondolok, hogy például egy terhes n?t lel?nek az utcán akkor az már kett?sgyilkosság? Vagy csak onnantól számít valaki embernek, ha már megszületett?

Legjobb válasz: érdekes a felvetés, de nem számít kettõs gyilkosságnak - legfeljebb súlyosbító körülménynek. amúgy, más értelemben az embrió talán a terhesség hatodik hete után számít embernek - ti. ezután már nem engedélyzett az abortusz. (kivéve néhány minõsített esetet) de ez országa válogatja - nem kevés helyen tiltott az abortusz, így, ha szigorúan vesszük, akkor az ember a fogantatás pillanatától számít embernek. (csak filozófiai síkon: a keresztény értékrend szerint még elõbbrõl, mivel a terhesség ellenei védekezés minden formája tiltottnak számít - talán csak a "naptár" szisztéma nem.)

érdekes a felvetés, de nem számít kettõs gyilkosságnak - legfeljebb súlyosbító körülménynek. amúgy, más értelemben az embrió talán a terhesség hatodik hete után számít embernek - ti. ezután már nem engedélyzett az abortusz. (kivéve néhány minõsített esetet) de ez országa válogatja - nem kevés helyen tiltott az abortusz, így, ha szigorúan vesszük, akkor az ember a fogantatás pillanatától számít embernek. (csak filozófiai síkon: a keresztény értékrend szerint még elõbbrõl, mivel a terhesség ellenei védekezés minden formája tiltottnak számít - talán csak a "naptár" szisztéma nem.)
Na, itt van leírva az egész egyben: http://www.papp-szuleszet.hu/?p=terhesseg-anyasag-jogi-szaba..
Születéstõl számít embernek az ember. Fogantatás után embrió, azt hiszem (de ezt nem tudom) negyedik héttõl magzat (innentõl tilos itthon az abortusz) és születés után válik jogilag állampolgárrá (azaz ember)
Csak szólok, hogy magyarországon abortusz a terhesség 12. hetéig, indokolt esetben a 16. hétig végezhetõ! Jogilag a megszületésig magzat, és csak a születéstõl kezdve önálló ember.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!