Találatok a következő kifejezésre: Mikortól számít első szülésnek (1 db)

Mikortól számít -ismét- "első" szülésnek?

9 éve szültem a fiamat, és pár hét múlva fogom a lányomat.

Legjobb válasz: Szia! Én pont multkorában beszélgettem az orvosommal errõl,és õ azt mondta,hogy aki már 8-9-10 éve,vagy annál régebben szülte az elsõt azt már úgy tekintik,mintha elsõ szülõ lenne. De kérdezd meg a dokidat.

Szia! Én pont multkorában beszélgettem az orvosommal errõl, és õ azt mondta, hogy aki már 8-9-10 éve, vagy annál régebben szülte az elsõt azt már úgy tekintik, mintha elsõ szülõ lenne. De kérdezd meg a dokidat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Szerdán megyek hozzá, rákérdezek:)
Én is 10 évet hallottam, de mi köze ennek a gátvédelemhez?(Bocs most belekérdeztem a kérdésedbe.)3. gyerekemet szültem az elsõnél fel se merült a gátvédelem, 4 kilós volt a baba, elsõ szülés, rutinból vágtak.Másodiknál egy picit vágtak, a harmadiknál meg úgy védte a gátat a szülésznõ mintha muszály lenne(az én 2×varrott gátamat)aztán repedtem, ha vágtak volna megkímélnek pár roppant kellemetlen pillanattól ami akkor óráknak tûnt.Ráadásul nekem nem volt bajom a varrásaimmal, gátsebeimmel stb...Szép szülést neked , és kívánom, hogy úgy sikerüljön ahogy te szeretnéd!
A kérdező hozzászólása: Szerettem volna gátvédelemmel szülni, erre mondták, hogy lehet már nem sikerül...amire bármikor-bárkinek esélye van. Igazából azt nem értem, hogy miért számít "elsõ" szülésnek, miben más?
Szia! Én 7 év különbséggel szültem a lányaimat. Elõször vágtak, a további 3 szülésemnél gátvédelmet alkalmaztak. Nem repedtem még picit sem. Fel sem merült a gátmetszés. Teljesen más volt az biztos. Ha jó a szülésznõ és nem kell siettetni a szülést, akkor van ideje a gátnak arra, hogy kitáguljon. Persze az sem lenne utolsó ha belátnák végre, hogy a szülés hanyatt fekve a lehetõ legrosszabb megoldás a mamának. A baba teljes súlya a gátra nehezedik, így sokkal nagyobb a gátsérülés esélye. Ha engednék függõleges testhelyzetet, akkor pedig körkörösen eloszlik. De ezt csak ti kismamák tudjátok kiharcolni, mert az orvosnak a legkényelmesebb a mûtéti (háton fekvõ, láb kengyelben) pozíció. Legyetek bátrak és ne hagyjátok magatokat leszerelni. Kitartást kívánok hozzá! Majorné Zsuzsa (dúla)
Szia! én gátvédelemmel szültem elsõ babámat 2 hete. 4200 grammal született, minden vágás és repedés nélkül. Ha jó a doki és szülésznõ, mindegy hanyadik babád és hogy mikor szültél elõtte vagy nem szültél. A természet csodákra képes, ha idõt hagynak neki. Gátmasszázst csnálj, és igyál várandósok teáját. én homeopátiás bogyókat is szeddtem, de az inkáb a lelki felkészülés miatt kellett. 36. héttõl javalltak ezek a "terápiák". hajrá!!!!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

38 hetes vagyok, 3 hete 1 ujjnyira (2 centire) nyitva vagyok, akkor is elfolyhat a magzatvíz?

Mert azt hallottam ha már nyitva vagyok, akkor lent van a baba feje, és eldugítja a méhnyakat, és nem tud elfolyni a magzatvíz, ez igaz? akkor rendszeres fájásokkal tudom majd ha jön a baba, vagy másnak folyt el ha nyitva volt?

3

Hogyan állapítják meg a téraránytalanságot és mikor?

Ultrahang vizsgálat során vagy sima manuális vizsgálattal állapítják meg, hogy "kifér-e" a baba? Nagyon vékony testalkat voltam/vagyok, semmit nem asszonyosodtam, keskeny a csípőm. Eddig azért nem kérdeztem rá a dokinál, mert gondoltam majd szélesedik a terhességgel, de hát nem. :-( Egyáltalán mikor születik döntés ebben a kérdésben?
33 hkm

8

Milyen betétet és mennyit visztek a kórházba? Ugye nem elég csak az éjszakai always tisztasági betét?

34 hetes kismami,most készítem a csomagot,és itt vagyok elakadva ... :)

13

Mit lehet csinálni egy kórházban éjszaka, ha nem tudsz aludni?

Sziasztok!
Tudom, fura a kérdés, de én nem tudok aludni éjszaka. Plusz idegen helyen soha nem tudtam aludni. Mit lehet ilyenkor csinálni? Világítás van valamennyi éjjel, de csak amolyan félhomály, tévé nincs, telefonból csak egy régi típusút viszek, mert itt gyakoriak a lopások.
Séta, ücsörgés a folyosón? Mit csináljak?

10

Szült valaki mostanában Kanizsán?

Elmesélnéd a tapasztalataidat?
Minden érdekel!!!

4

Miskolcon mostanában (2013) általában mennyit "illik adni" a szülésért? Ti rákérdeztek a dokinál, ha van fogadott orvos? Vagy megmondja magától?

6

Csak engem zavar ez ennyire? Hogyan győzhetném le, ha ennyire szégyellős vagyok? Csak én érzem megalázónak a szülés kitolási szakaszát?

Néztem szülésvideókat, főleg a Kandász Andi féle Szülőszoba műsor részeit, és én nem a fájdalomtól tartok, sokkal inkább attól, hogy kitolásnál végig mint valami kirakodó vásáron ott áll a doki, szülésznő (jobb esetben csak ők ketten, rosszabb esetben meg még egy csapat) és nézi a babakibújását. Szörnyű szégyellős vagyok, még a nőgyógyászati vizsgálatnál is rettenetesen cikin érzem magam, mint a kisgyerekek eltakarom a szemem, ha én nem látok, mások sem látnak - gondolom magamban vagy nem tudom, ezen mindig mosolyog a dokim. Nekem olyan idegen ez. Beszélgettem a fogadott szülésznőmmel, aki annyit tudott megígérni, hogy csak a legszükségesebb emberek lesznek ott, tehát pl. tanulókat nem hív be hozzám, ha ennyire megvisel ez engem, illetve pszichológust javasolt. Szívem szerint elküldeném a férjemet az orvosira, hogy gyorsan pár hét alatt szerezzen orvosi diplomát és legyen szülész szakorvos, mert ő az egyedüli, akit szívesen a lábam közé engednék. Persze tudom, hogy segíteni vannak ott, meg ha baj van, a babám és az én életem múlhat azon, hogy közel a segítség, ezért nem is szülnék itthon, de megkeseríti ez az egész a babavárásomat. A havi rutinellenőrzésekre is úgy megyek mint akinek a fogát húzzák, az orvosom azon szokott nevetni, hogy ő rá még senki nem nézett olyan tekintettel mint én, mikor mondja, hogy megvizsgál, szerinte ölni tudnék. És valahol igaza van. Ki nem állhatom, úgy érzem magam minden vizsgálatnál mint akit megerőszakolnak, pedig nagyon óvatos, rendes orvosom van, próbál mindig poénkodni, hogy egy kicsit elterelje a figyelmemet, meg igazából én is viccelődök, ha zavarban vagyok, és nála mindig abban vagyok.

21

2. -ik kisbabámat várom! Szombat és vasárnap elment a nyákdugó! Vasárnap hajnalban 1 órát sétálgattam hogy indulni kell e vagy nem és egyszer csak elmúltak a fájások! Szerintetek?

Sokat feszít,kenényedik a hasam és olyan Mensi szerű fájásaim szoktak lenni!!!Szerintetek sok van még hátra???1 hete 1 ujjnyira voltam nyitva!!!39 hetes kismama vagyok!!

7

Ha az első kisbabánk sok hajjal született, akkor a mâsodik is úgy fog? Befolyásolja, hogy ég vagy nem ég a gyomrom? Nektek hogy volt?

5

CIN3 lett a rákszűrésem eredménye. Milyen szülésre számíthatok?

Holnap délutánra van időpontom az orvosomhoz és Vele mindent meg fogunk beszélni, de csak ekörül forog az agyam és ha van vkinek tapasztalata hálás lennék ha megosztaná addig velem.
A tesztem eredménye cin3 lett, most vagyok 27 hetes kismama november közepére vagyok kiírva. Van már egy másfél éves kislányom akit teljesen természetes úton hoztam a világra, de mikor vajúdás közben felmerült a kórházban, hogy elképzelhető hogy császár lesz belőle akkor sírvafakadtam.
Olvastam egy hasonló jellegű kérdést itt, de az nem a szülés jellegére vonatkozott, szóval az érdekelne, hogy ilyen esetben az orvos a császármetszést választja a baba világrahozatalára?
Előre is köszönöm a válaszokat!

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!