Találatok a következő kifejezésre: Mikortól számít első szülésnek (1 db)

Mikortól számít -ismét- "első" szülésnek?

9 éve szültem a fiamat, és pár hét múlva fogom a lányomat.

Legjobb válasz: Szia! Én pont multkorában beszélgettem az orvosommal errõl,és õ azt mondta,hogy aki már 8-9-10 éve,vagy annál régebben szülte az elsõt azt már úgy tekintik,mintha elsõ szülõ lenne. De kérdezd meg a dokidat.

Szia! Én pont multkorában beszélgettem az orvosommal errõl, és õ azt mondta, hogy aki már 8-9-10 éve, vagy annál régebben szülte az elsõt azt már úgy tekintik, mintha elsõ szülõ lenne. De kérdezd meg a dokidat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Szerdán megyek hozzá, rákérdezek:)
Én is 10 évet hallottam, de mi köze ennek a gátvédelemhez?(Bocs most belekérdeztem a kérdésedbe.)3. gyerekemet szültem az elsõnél fel se merült a gátvédelem, 4 kilós volt a baba, elsõ szülés, rutinból vágtak.Másodiknál egy picit vágtak, a harmadiknál meg úgy védte a gátat a szülésznõ mintha muszály lenne(az én 2×varrott gátamat)aztán repedtem, ha vágtak volna megkímélnek pár roppant kellemetlen pillanattól ami akkor óráknak tûnt.Ráadásul nekem nem volt bajom a varrásaimmal, gátsebeimmel stb...Szép szülést neked , és kívánom, hogy úgy sikerüljön ahogy te szeretnéd!
A kérdező hozzászólása: Szerettem volna gátvédelemmel szülni, erre mondták, hogy lehet már nem sikerül...amire bármikor-bárkinek esélye van. Igazából azt nem értem, hogy miért számít "elsõ" szülésnek, miben más?
Szia! Én 7 év különbséggel szültem a lányaimat. Elõször vágtak, a további 3 szülésemnél gátvédelmet alkalmaztak. Nem repedtem még picit sem. Fel sem merült a gátmetszés. Teljesen más volt az biztos. Ha jó a szülésznõ és nem kell siettetni a szülést, akkor van ideje a gátnak arra, hogy kitáguljon. Persze az sem lenne utolsó ha belátnák végre, hogy a szülés hanyatt fekve a lehetõ legrosszabb megoldás a mamának. A baba teljes súlya a gátra nehezedik, így sokkal nagyobb a gátsérülés esélye. Ha engednék függõleges testhelyzetet, akkor pedig körkörösen eloszlik. De ezt csak ti kismamák tudjátok kiharcolni, mert az orvosnak a legkényelmesebb a mûtéti (háton fekvõ, láb kengyelben) pozíció. Legyetek bátrak és ne hagyjátok magatokat leszerelni. Kitartást kívánok hozzá! Majorné Zsuzsa (dúla)
Szia! én gátvédelemmel szültem elsõ babámat 2 hete. 4200 grammal született, minden vágás és repedés nélkül. Ha jó a doki és szülésznõ, mindegy hanyadik babád és hogy mikor szültél elõtte vagy nem szültél. A természet csodákra képes, ha idõt hagynak neki. Gátmasszázst csnálj, és igyál várandósok teáját. én homeopátiás bogyókat is szeddtem, de az inkáb a lelki felkészülés miatt kellett. 36. héttõl javalltak ezek a "terápiák". hajrá!!!!!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen törcsit vigyek és mennyit a korházba szüléskor?

12

Téli-nyári szülés?

Mikor szülnétek legszívesebben, ha ezt tervezni tudnátok és miért?
Én májusban szültem, ennél jobb időpont szerintem nincs is, főleg, hogy a lányom napra pontosan az első házassági évfordulónk napján érkezett. :)
talán még a március, április, de főleg március április, de főleg második babának szerintem mindenképp könnyebb, ha jó időben születik, hiszen egy egész picivel alig lehet kimenni, a nagy pedig igényli a sok hógolyózást, a szánkózást, még húzni sem tudom ha tolom a hóban a babakocsit, na meg nem érzem ha bekakilt a kicsi, ki sem tudom venni a babakocsiból, beszívja a hideg nyirkos levegőt és az otthoni öltözésről, leizzadásról nem is beszélek... Kész káosznak érzem, mire mindenki felöltöztetek és elindulunk. Valakinek tuti vissza kell mennie valamiért és izzadunk, mint a ló, ráadául panel, szóval mire lift jön, lépcső és lent vagyunk, jöhetünk vissza a következő etetésre. :D

Ti hogyan éltétek ezt meg és mik a praktikák, ha télen szül valaki? :)

26

Debrecenban a Kenézyben alkalmazzák a kézzel tágítást? Varrásnál lehet érzéstelenítöt kérni?

1

Szült valaki méhszáj műtét után?

Első sima szülésem után volt méhszájműtétem. Most kismama vagyok. Az első terhességemnél a vége felé 2-3 ujjnyira már nyitott voltam, könnyű szülés volt. Most 39+2 vagyok és teljesen zárt a méhszájam....nagyon félek, hogy amíg nem "feszegetik" zárt is marad és nem lesz egy könnyű szülés.

9

Vettem egy 30 db-os Tenát, mennyit tegyek a kórházi pakkomba? Egyáltalán kb. mennyi fogy el belőle egy nap?

Én nem tudom, másnál hogyan néz ki ez a csomag, de ha mindent eredeti csomagolásban viszek, egy böhöm nagy útipoggyászom lesz a végén.

Mondjuk 8-10 db és majd még hozatok be?

16

Maróy Ditta dúlával szült valaki Pécsett?

Mik a tapasztalatok vele kapcsolatban? Esetleg VBAC szülést kísért már?

1

Szült vki mostanában Dr. Kiánál?

Hogyan folyik nála egy normál szűlés. Úgy tudom, most ment át a Margit kórházba. Szült ott mostanában vki?

5

Feküdt már valaki debreceni szülészeti klinikán? Milyenek az orvosok, nővérek, tisztaság van, milyenek a kórtermek?

1

37 hetes kismamák, van, akinél már beindultak a dolgok?

Tegnap voltam Nst-n, és már mutatott jó kis keményedéseket, bő egy ujjnyira nyitva vagyok. Dokim szerint max 1 hétig húzom még (3. baba). Azóta folyamatosan keményedek, apró mensis görcsök. Csak azért vagyok tanácstalan, mert egyik gyerkőcöm sem született így, az egyiket indították, a másiknál elfolyt a vizem. Tapasztalatok, mennyire gyorsult be nálatok? A keményedések már nagyon durvák, ha mozgok és nem fekszem akkor, szinte állandósul.

0

Akiknek az első baba is mar mar nagy volt (4 kiló felett) es természetesen szült, azoknak mennyire volt nehéz szülés?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!