Találatok a következő kifejezésre: Mikortól számít első (4 db)

Mikortól számít -ismét- "első" szülésnek?

9 éve szültem a fiamat, és pár hét múlva fogom a lányomat.

Legjobb válasz: Szia! Én pont multkorában beszélgettem az orvosommal errõl,és õ azt mondta,hogy aki már 8-9-10 éve,vagy annál régebben szülte az elsõt azt már úgy tekintik,mintha elsõ szülõ lenne. De kérdezd meg a dokidat.

Szia! Én pont multkorában beszélgettem az orvosommal errõl, és õ azt mondta, hogy aki már 8-9-10 éve, vagy annál régebben szülte az elsõt azt már úgy tekintik, mintha elsõ szülõ lenne. De kérdezd meg a dokidat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Szerdán megyek hozzá, rákérdezek:)
Én is 10 évet hallottam, de mi köze ennek a gátvédelemhez?(Bocs most belekérdeztem a kérdésedbe.)3. gyerekemet szültem az elsõnél fel se merült a gátvédelem, 4 kilós volt a baba, elsõ szülés, rutinból vágtak.Másodiknál egy picit vágtak, a harmadiknál meg úgy védte a gátat a szülésznõ mintha muszály lenne(az én 2×varrott gátamat)aztán repedtem, ha vágtak volna megkímélnek pár roppant kellemetlen pillanattól ami akkor óráknak tûnt.Ráadásul nekem nem volt bajom a varrásaimmal, gátsebeimmel stb...Szép szülést neked , és kívánom, hogy úgy sikerüljön ahogy te szeretnéd!
A kérdező hozzászólása: Szerettem volna gátvédelemmel szülni, erre mondták, hogy lehet már nem sikerül...amire bármikor-bárkinek esélye van. Igazából azt nem értem, hogy miért számít "elsõ" szülésnek, miben más?
Szia! Én 7 év különbséggel szültem a lányaimat. Elõször vágtak, a további 3 szülésemnél gátvédelmet alkalmaztak. Nem repedtem még picit sem. Fel sem merült a gátmetszés. Teljesen más volt az biztos. Ha jó a szülésznõ és nem kell siettetni a szülést, akkor van ideje a gátnak arra, hogy kitáguljon. Persze az sem lenne utolsó ha belátnák végre, hogy a szülés hanyatt fekve a lehetõ legrosszabb megoldás a mamának. A baba teljes súlya a gátra nehezedik, így sokkal nagyobb a gátsérülés esélye. Ha engednék függõleges testhelyzetet, akkor pedig körkörösen eloszlik. De ezt csak ti kismamák tudjátok kiharcolni, mert az orvosnak a legkényelmesebb a mûtéti (háton fekvõ, láb kengyelben) pozíció. Legyetek bátrak és ne hagyjátok magatokat leszerelni. Kitartást kívánok hozzá! Majorné Zsuzsa (dúla)
Szia! én gátvédelemmel szültem elsõ babámat 2 hete. 4200 grammal született, minden vágás és repedés nélkül. Ha jó a doki és szülésznõ, mindegy hanyadik babád és hogy mikor szültél elõtte vagy nem szültél. A természet csodákra képes, ha idõt hagynak neki. Gátmasszázst csnálj, és igyál várandósok teáját. én homeopátiás bogyókat is szeddtem, de az inkáb a lelki felkészülés miatt kellett. 36. héttõl javalltak ezek a "terápiák". hajrá!!!!!!

Gyereketek mikortól beszélt egyes szám első személyben magáról?

Vagyis mikortól mondta,hogy én,enyém,nekem.stb

Legjobb válasz: Kb. 2 éves koruk körül kezdik használni a személyes névmásokat. Ez a korszak a pszichológia terminológiájában az "én-korszak". Eleinte teljesen normális, ha úgy mondják"tiém, enyéd".. ez a gyermeki logika terméke. Javítani konkrétan nem kell, hamar át fognak térni a helyes ragozásra, ha hallják a környezetük beszédében. Különben csak gondolj bele! teljesen logikusan mondja a gyerek: ha adsz neki valamit, te azt mondod, " a tiéd".. viszont hallja, hogy "macim", "tányérom".. stb. tehát "tudja", hogy a szó végén az "m" jelenti azt, hogy valami az õ sajátja... Õ csak összerakja magában :) Ez a neologizmus. http://www.ofi.hu/tudastar/tarjan-vera-gyermeki

Kb. 2 éves koruk körül kezdik használni a személyes névmásokat. Ez a korszak a pszichológia terminológiájában az "én-korszak". Eleinte teljesen normális, ha úgy mondják"tiém, enyéd".. ez a gyermeki logika terméke. Javítani konkrétan nem kell, hamar át fognak térni a helyes ragozásra, ha hallják a környezetük beszédében. Különben csak gondolj bele! teljesen logikusan mondja a gyerek: ha adsz neki valamit, te azt mondod, " a tiéd".. viszont hallja, hogy "macim", "tányérom".. stb. tehát "tudja", hogy a szó végén az "m" jelenti azt, hogy valami az õ sajátja... Õ csak összerakja magában :) Ez a neologizmus. http://www.ofi.hu/tudastar/tarjan-vera-gyermeki
15:40 Igen, jól teszed, hogy kijavítod. A gyerek így tanul. Csak azt nem mondd neki, hogy "mondd szépen". Csak amikor kimondja, akkor minden egyéb megjegyzés nélkül javítsd ki. Egyébként változó, de 2-2, 5 éves kor körül alakul ez ki. A lányok mindig picit elõrébb vannak a nyelvi fejlõdésben is. A lassan 3 éves kisfiam már szépen használja az e.sz./1.sz. névmát, de még néha bevágja egy "kinek a papucsa ez?" jellegû kérdésre, hogy "a Norbikáé" :) Nincs ezzel semmi gond.
nem szabad javítgatni, Vekerdytõl hallottam, youtube-on meg lehet nézni van fent pár elõadás, és errõl is szó van benne
Sziasztok! Nem egészen értek egyet az elõttem szólókkal, szerintem nem kell kijavítani a gyerek beszédét ilyen korban, nem ebbõl tanul, hanem abból, amit hall a környezetében. (A folytonos javítgatással csak frusztráljuk.) Ha nem olyan régen kezdett beszélni, legyetek türelmesek, remekül fog neki menni nemsokára! Egyébként nem lehet, hogy ti is úgy beszéltetek/beszéltek hozzá, hogy „ez a motor Norbikáé”, nem pedig „ez a te motorod”?
Szia. Lányom most lesz 2 éves.Most kezdi megtanulni enyém tied.Bár elég fura mert rendesen beszél és azt mondja ami az övé hogy tiem.Nem tudom jól csinálom e de ki szoktam javítani Õt.
Kisfiam 21 hónapos, és vegyesen mondja hol így, hol úgy. ATÍJJÁÉ - ezt is sokszor használja, meg azt is, hogy ÉN, ENYÉM, stb. Egyik nap nagyon aranyos volt, mutogatott saját magára, és mondta, hogy TÉGED! :) )) Tegnap mondta valamire: KÉSZEN VAGYOK. Ezt a kifejezést még nem hallottam tõle, így visszakérdeztem: készen vagyoook??? Erre kijavított: NEM, ATÍJJA! :) Igyekszem én is arra odafigyelni, hogy ne mondjam úgy, hogy anyáé, apáé, stb, hanem enyém, tiéd...
Az én kisfiam is Máté, 20 hónapos! :-)) Õ kb. 15 hónapos kora óta próbálkozik a beszéddel, másfél évesen már el tudta magyarázni félig halandzsa, félig felismerhetõ szavakkal, mit akar. Kb másfél éves kora óta mondja magára, hogy "é" = én, "emém"=enyém Tulajdonképpen sose mondta úgy, hogy Mátéé, mert mi sem mondjuk úgy neki soha, hanem mindig rendesen, egyes szám, második személyben beszélünk hozzá. Meg mi magunkról is, tehát, ha valami az enyém, akkor én úgy mondom, hogy ez az enyém, nem azt, hogy ez az anyáé.
A kérdező hozzászólása: Valóban lehet, hogy igazatok van, mert mi gyakran úgy mondjuk neki, hogy ez az anyáé..ez a Mátéé..szóval valószínû, hogy ezért is így mondja.Most már erre is figyelni fogunk, hogy mi is egyes szám elsõ, illetve második személyben beszéljünk.
0708 13:08 - OTT A PONT! :)
13:08: Szerintem ez túl van kicsit spirázva. :)
Szerintem is felesleges javítani, a pszichés érési folyamatnak kell eljutni egy bizonyos pontra ahhz, hogy helyesen használják a személyes, birtokos névmásokat, és akkor megy magától. A lányom 2 év 5 hónapos, nála a "megmosom a hajadat" annyit tesz: "megmosod a hajamat". Ha pl hintázni akar, de vannak a hintában, a saját nevét mondja mérgesen.
23.31-nek: És: hallgassuk meg! – akkor is, ha halandzsázik, és akkor is, ha tízszer mondja ugyanazt. Ezenkívül: adjunk jó mintát! – melyet spontán utánzással követhet. És végül: ne javítgassuk! Ezt annyira fontosnak tartja a program, hogy az úgynevezett nagycsoportosoknál, akik már az iskolára készülnek – akkor még nem voltak vegyes életkorú csoportok –, megismétli: most se javítgassuk a gyerek beszédét, jóllehet már iskolába készül. Ha valamit rosszul mond, ismételjük el helyesen, de ne önmagában, mert az javítgatás, hanem egy újabb gondolathoz, mondathoz kapcsolva. Amibõl a gyerek azt érzi: jót mondott, amirõl az óvó néninek is eszébe jutott valami, és tovább fûzte a gondolatát. A javítgatás, a leintés, a türelmetlenség, az oldott és derûs légkör hiánya, iskolás tanítgatás, oktatás, a spontán utánzás lehetõvé tétele helyett, mind-mind csökkentik az endorfinszintet, és ezzel visszafogják a fejlõdést. És ugyanez a helyzet a beszédfejlõdéssel is. A beszélni tanítgatott – a beszédjében „fejlesztett” – gyerek általában késõbb fog beszélni és rosszabbul és még szerencse, ha dadogni nem fog. Három éven belül nyugodtan megvárhatjuk. amíg a gyerek magától megszólal – és ebben is nagyok az egyéni eltérések, és a lányok általában elõbb beszélnek, mint a fiúk – ha látjuk, hogy a gyerek egyre többet megért és reagál is rá a maga módján, a maga egy-két szavával, csak éppen „rendesen beszélni nem hajlandó”. A korán, egyéves koruk körül –vagy netán elõbb megszólalók egy-két szót mondanak csak, és többnyire azt is csak az anyjuk érti. A hároméves koruk körül beszélni kezdõk úgyszólván rögtön mondatokban beszélnek.
Nem javítani nem szabad, hanem felhívni a figyelmét arra, hogy rosszul mondja. Egyszerûen, ha kimond valamit rosszul, te ismételd el helyesen, de csak mintha beszélgetnél vele, ne tedd hozzá, hogy ezt úgy kell mondani, hogy.... Pl: - tiém ruha - igen, ez a ruha a TIÉD, ez meg itt az ENYÉM vagy ilyesmi :-)
Miért ne lehetne javítani? Miért lenne ettõl frusztrált a gyerek? Komolyan, ezek az újkori pszicho-izék már az ember agyára mennek...
A kérdező hozzászólása: A kisfiam pedig még úgy mondja, hogy ez a Mátéé, ez az anyáé..szóval nem azt, hogy ez az enyém, és ez a tiéd.
A kérdező hozzászólása: ..akkor még ezek szerint nem vagyunk elkésve.A kisfiam még most kezdi összerakni a szavakat mondatokba.Most lesz két és fél éves.Késõbb tanult meg beszélni, eleinte csak a szavak elsõ betûit mondta, majd a szavakat, és most 5-6 szót egyben.Még nem ragoz mindent.
És ezért le kell pontozni másokat, gratulálok tényleg.
Ha valaki a saját neméhez vonzódik.
akkor megnyugodtam
Ha ilyen kérdést teszel fel, akkor már az vagy.
ha férfiakra izgul.
mikortól számít vki heteronak?
Ennyi erõvel csak az számít heteroszexuálisnak, akinek már volt szexuális kapcsolata egy különbözõ nemû személlyel.
nem tudom mikortól számít valaki homárnak, de te tuti az vagy!
Azt tudni kell, hogy az ember elsõ tizenegynéhány évében még nem alakul ki a végleges nemi identitás. Voltak esetek, mikor az oviban két kisfiú a kukacával játszik egymás elõtt, vagy éppen egymáséval. Ez még nem ténylegesíti, hogy melyik nemhez fog vonzódni. Úgy kamaszkorunk elsõ szakaszánál ( kb. 12-13 ) alakul ki bennünk és tudatosul, hogy a lányok, avagy a fiúk érdekelnek. Csak úgy nem lesz azzá valaki. A kezdeteknél hamar le lehet szûrni, hogy egy pornófilmben a fiú vagy lány érdekel minket jobban. A válasz a kérdésre: Onnantól meleg valaki, amikor egy fiú iránt érez egy másik fiú sexuális vonzalmat. Még akkor is, ha csak gondol rá, vagy megfordul az utcán utána és gondolatban már meg is csókolta.

Mikortól számít az első vizelet?

Holnap kell reggel tesztelnem, de sajnos elég gyakran van vizelési ingerem. Akkor éjjel ? órától próbáljam visszatartani, hogy a reggeli tesztet ne befolyásolja?

Legjobb válasz: Én volt hogy úgy teszteltem hogy éjjel 3 kor, mert felkeltem mert pisilni kellett. Úgyhogy szerintem éjfél után ha menned kell pisilni mehetsz nyugodtan.

Én volt hogy úgy teszteltem hogy éjjel 3 kor, mert felkeltem mert pisilni kellett. Úgyhogy szerintem éjfél után ha menned kell pisilni mehetsz nyugodtan.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!