Találatok a következő kifejezésre: Mikortól nem egy (110 db)

Mormalis az ha a 7 honapos babam meg mindig nem ul? Mikor felultetem, ugy dol el mint egy krumpiszsak. Mikortol kellene ulnie segitseggel? Es mikortol kellene egyedul?

Legjobb válasz: Az én kisfiam is korán csinált mindent, legalábbis az ülést (6hónaposan), de viszont a "barátnõje", mostanában kezdett el üldögélni. Vannak kicsit lutábbak, vannak tulbúzgóak. :-) Az orvos mit mondd?

Az én kisfiam is korán csinált mindent, legalábbis az ülést (6hónaposan), de viszont a "barátnõje", mostanában kezdett el üldögélni. Vannak kicsit lutábbak, vannak tulbúzgóak. :-) Az orvos mit mondd?
Kisfiam 9 hósan kezdett el ücsörögni. Õ mindent késõn kezdett - 8, 5 hósan kúszni, 9 hósan ülni, 9, 5 hósan mászni és most 10, 5 hós és már hetek óta áll. Szóval késõn kezdte de behozta :) semmirõl nem vagyok lemaradva. amúgy nekem mindenki azt mondta anno hogy ne ültessem mert az rosszabb... hát a fene se tudja. Én volt hogy ültettem mert úgy sokkal érdekesebb a világ. De mikor elkezdett kúszni, már nem ültettem, vártam, hogy magától jöjjön rá hogy kell.
Nem baj, ha még nem tud ülni. Szerintem ne nagyon ültesd, majd ha már magától is tud. Az én fiam 7, 5-8 hós kora körül kezdett üldögélni stabilan, egyedül.
A fiam 8 hós, két hónapja kúszi-mászik, egy hónapja feláll mindenhova, de ülni nem akar. Azt mondják nincs ezzel semmi gond.
szerintem semmi gond nincsen. húzd ülésbe, persze ha hajlandósága van a dologra, és egy kicsit tartsd, hadd nézegessen. rá fog kapni a dologra és egyre ügyesebb lesz. ülj terpeszbe, és ültesd az öledbe, játszatok úgy. mikor érzed, hogy meginog, akkor hagyd, hogy elfeküdjön. többször kis ideig üljetek, és észre fogod venni, hogy egyre ügyesebben csinálja majd. nem fog egyik napról a másikra rájönni hogy kell, és a gerince is lassan edzõdik majd a dologhoz hozzá. Semi gond nincsen a babáddal:-)
9 hónaposan már jártam, de ülni még nem tudtam. anyám mondta. felrángattam magam, és úgy indultam el mindenhova. kihagyva az ülést. :D

Mikortól fél egy baba az idegenektől? Ugyértem mikortól nem hagyja hogy bárki elvegye, hanem ragaszkodik a megszokott arcokhoz?

Legjobb válasz: A kisfiam 15 hónapos, õ még nem fél az idegenektõl, barátkozós típus is volt mindig.

A kisfiam 15 hónapos, õ még nem fél az idegenektõl, barátkozós típus is volt mindig.
3 hónapos korában volt egy ilyen idõszak, de csak anyósomtól és a néniktõl félt. Pár hétig tartott, azóta nem volt ilyen. 6 hónapos
2, 5 éves a kisfiam, de soha nem félt az idegenektõl. Ha egy számára idegennek (mondjuk bébiszitternek )kéne rá vigyázni, azzal sem lenne baj.
nállunk 8 hósan volt egy idõszak, hogy ha idegen helyre mentünk idegen emberek közé akkor elkezdett pityeregni, de én ezt a szeparációs szorongásnak tudtam be!Most 9, 5 hós már nem szokott pityeregni tehát remélem ilyen hamar lecsengett ez a pityergõs korszak!
Gyereke válogatja. Én azt olvastam, hogy fél éves kora körül. Ehhez képest a lányom már 4 hónaposan halálra rémült mindenkitõl. 1 éves koráig tartott, azóta mindenki haver. A fiamnál meg 1 évesen kezdõdött, már örültem, hogy nála nem is lesz ilyen.
Nálunk most, azaz 8 hónapos korban jött el ez az idõszak. Gyereke válogatja.
Az én lányom most lesz 5 hónapos, de kb. másfél hónapja szabályosan retteg.Én is hasonlót akartam kérdezni, köszi, hogy feltetted a kérdést! Pedig nagyon pici kora óta sûrûn jönnek hozzánk, mi is aludtunk már sok, számára idegen helyen, hogy szokja.Fél anyósomtól, a nagymamámtól, az én és párom keresztszüleitõl, és még sorolhatnám.Anyutól csak azért nem, mert sûrûbben látja.Volt, hogy apósom csak ránézett, és már sírt.Elég rossz! Amit utál, ha felveszik.Kézben csak nálam és a férjemnél szeret. Üvölt, ha valaki "idegen" felveszi.A múltkor itt volt nagymamám, nem látta már hónapok óta, és úgy megdögönyözte volna.1 perc után ki kellett vennem a kezébõl.Nem tudom, mit csináljak, remélem kinövi, mert így nagyon nehéz lesz.Senkire nem tudom majd rábízni, arról nem is beszélve, hogy hogyan szoktatom be pl. a bölcsibe.Nem tudom, mi a megoldás!
Nálunk hasonló, mint az elõzõ hozzászólónál, de nálunk 5 hósan kezdõdött, most 1 éves és még mindig tart. :(

Tisztázzuk, mikortól nem számít egy fiú illetve egy lány szűznek?

Annyi verziót hallotam már és nem tudom akkor most hogy is van. Komolyan kérdezem, légyszi értelmes válaszokat. Köszönöm.

Legjobb válasz: Nah figyelj.. Most gondolj bele, ha egy férfi behatol a nõbe akkor már nem szûz. Tök mindegy hány centire ! Ha 2 cm-re hatolt be, akkor se szûz. Ha mondjuk 3x szeretkezett valaki a barátjával, de mondjuk nem szakadt át a szûzhártyája, akkor se mondhatod rá azt hogy szûz, pedig még megvan neki! Szóval, ha meg egy uborkát nyomott fel magának valaki, úgy, hogy átszakította szûzhártyáját, akkor is szûz (mert férfi nem járt benne) csupán nincs szûzhártyája. Az is szûznek számít, akinek pl sport közben szakad át, hiába nincs neki. ennyi a lényeg. a nemi aktus :P

A szûzhártya átszakadhat ha:-nehezet emel valaki(nagyon nehezet) -megerõltetõ sporttól -vagy van olyan is, hogy úgy születik, hogy nincs -a nem megfelelõ méretû tampontól (még nem volt férfival, de normál vagy extra tampont használ) -szexuális segédeszközöktõl!
Nah figyelj.. Most gondolj bele, ha egy férfi behatol a nõbe akkor már nem szûz. Tök mindegy hány centire ! Ha 2 cm-re hatolt be, akkor se szûz. Ha mondjuk 3x szeretkezett valaki a barátjával, de mondjuk nem szakadt át a szûzhártyája, akkor se mondhatod rá azt hogy szûz, pedig még megvan neki! Szóval, ha meg egy uborkát nyomott fel magának valaki, úgy, hogy átszakította szûzhártyáját, akkor is szûz (mert férfi nem járt benne) csupán nincs szûzhártyája. Az is szûznek számít, akinek pl sport közben szakad át, hiába nincs neki. ennyi a lényeg. a nemi aktus :P
És aki lovagol átszakadt neki és amikor szeretkezik nem vérzik és nem is fáj neki? Ez ugyanolyan, mégis szûz. Attól hogy feldugott magának egy uborkát még nem feküdt le senkivel. Én sem véreztem az elsõ szeretkezéskor és szûz voltam :P Még uborkát sem dugtam fel magamnak :P A szûzhártya megléte vagy nem léte nem jelent semmit. Nem egyenlõ a szüzesség kérdésével. Ha a pasi meg azért nem hiszi el, hogy szûz volt mert nem vérzett, akkor nincsenek meg a kellõ fogalmai a dologról. :) Azt bevallhatja a lány esetleg, hogy masztizott egy ubival, de nem feküdt le vele :D
Jaj, én is jókat szoktam mosolyogni, ezen a nem teljsen dugtam be, csak 4-5 cm-re! :) )))
Fogadjunk, hogy te nyitottad a "Van rá esély, hogy teherbe esett? Légy szíves, írjatok" c. topikot tegnap. Ott már kifejtettem Neked, hogy mikor szûz, és mikor nem szûz egy lány. A történtek szerint Te sem vagy már az! (ha mégsem Te nyitottad, amit nem hinnék, akkor olvasd el a végét, és okosabb leszel!) :)
Onnantól nem szûz a lány, hogy átszakadt a szûzhártyája!A fiú pedig onnantól, hogy elõször betette a péniszét egy lány hüvelyébe!
énsem véreztem elsõ szex elõtt, nemdugdtam fel magamnak semmit... szerintem a szûz az akkoris az akinek ép a szûzhártyája és nemvolt még férfival. a nemszûz pedig, akinek nemép a hártyája és voltmár pasival. mert elvileg ez a 2 együtt jár. a többi meg az extrém eset, azt mindenki döntse el maga, h szûznek vagy nemszûznek tartja e magát, ha uborkától szakadt át, vagy hasonlók.
az nemigaz h szûz még akkor ha egy uborkát dugott fel magának. mert mopndjuk mivan akkor ha uborkázott, aztán talál egy fiút és aztmondja h õ már még szûz, aktusra kerül a sor, és nem vérzik, meg semmise, a fiú kérdõre vonja, mire a lány elmondja h hát egy uborka volt...:D:D sztem ez ge-cigáz. jobban jár ha aztmondja h már nem szûz, a szûzhártyája ugyanis már átszakadt.
nos, valójában a szüzességed akkor veszted el, amikor egy fiú bedugja és ezzel (normál esetben) átszakítja a lány szûzhártyáját. azért írom h normál esetben, mert vannak ilyen elvetemül barmok, akik 2 centire dugják be a lány hüvelyébe a farkukat (értelmes emberek....) aztán ezmost kételyeket ébreszt, mert elvileg ilyet nemszoktak csinálni...:D szóval ha 2 centire beléd dugja, akkor elvileg még szûz vagy, orvosilag. biológiailag. ha uborkát dugsz fel magadnak, és átszakítod a hártyád, akkor nem vagy már szûz. csak ez megint egy olyan dolog h régebben eccerû volt megállapítani, mert normál esetben ez úgy mûxik, h férfi bedugja, átszakad, elveszti a szüzességét. de mostmegmár ilyen elvetemült barmok uborkákat dugdosnak fel, meg 2 centire dugják be a péniszüket....:S ígymost utána kell gondolni h ki szûz még és ki nem.
fiú: elso aktus utan lany: elso aktus utan, amelyben a szuzhartya atszakad
Teljesen lényegtelen ki mikortól nem szûz, egy evolúciós maradvány köré szövõdött misztikum...
Ez szexuállpszichológus a tv-ben egyszer azt mondta, hogy onnantól nem számít szûznek vki, hogy nemi aktus történt. Vagyis ha nõnek vki beteszi onnantól nem szûz. Férfiak esetében ugye ha valakinek beteszi. A szûzhártya más esetben is áttud szakadni, szóval az nem hiszem h a szüzesség elvesztését jelentené. Elvileg aki leszbikus vagy meleg egész életében és nem volt még az ellenkezõ nemmel az simán szûz annak ellenére, hogy szexuális életet él a saját nemével már évek óta mondjuk.
H a pasi punciba rakta a farkát, ha a nõ puncijában farok járt. Tök mindegy, hányadik alkalommal szakad át a szûzhártya és az is mindegy, hogy elõzõleg vmi átszakította-e. A behatolás pénisszel, az számít.

Akinek gyermeke sokáig csak anyával/apával (tehát nem egyedül) tudott elaludni, mikor változott a helyzet? Mikortól aludt el egyedül?

Úgy értem, nem kellett mellé feküdni, bent maradni vele. A fiam csak úgy alszik el, ha mellé fekszem. Nincs ezzel bajom, nem teher, csak 6 hónap múlva jön a kistesója, valamit tennem kell. Egyszer próbáltam - három napon keresztül - hogy egyedül aludjon el, de éktelen sírás árán aludt csak el. Nem volt szívem hagyni.

Legjobb válasz: Na, hát remélem azért nem piros kezet kapok a válaszomért. Nekem 9 éves a fiam és bár képes elaludni nélkülem nagy duzzogva, de minden nap megkérdezi, hogy akkor ugye megyek vele. Van egy 6 éves tesója. Nagy mázli, hogy õ bár pár perc bújást igényel néha (vagy hamarabb kidõl), de nem veszi zokon, ha a tesónál kezdek altatásnál. Vagy ha nagyon szeretné, akkor a kicsinél kezdek, de a nagy megvárja, amíg végzek és melléfekszek. Szinte mindig pár perc alatt elalszik, de régebben sokszor nem így volt és ott aludtam el mellette. Majd éjfél körül felébredtem, se fogmosás, se zuhanyozás nem volt meg még nekem akkor. Olyankor nekiállni nem volt kellemes, majd átmenni a saját ágyamba. Most már én is fürdök,fogatmosok utánuk, hogy ha bealszok netán mellettük, akkor éjszaka ne legyen még emiatt ébren lennem. De mondom, mostanában azért hamar elalszik és jöhetek a páromhoz filmet nézni stb.

Na, hát remélem azért nem piros kezet kapok a válaszomért. Nekem 9 éves a fiam és bár képes elaludni nélkülem nagy duzzogva, de minden nap megkérdezi, hogy akkor ugye megyek vele. Van egy 6 éves tesója. Nagy mázli, hogy õ bár pár perc bújást igényel néha (vagy hamarabb kidõl), de nem veszi zokon, ha a tesónál kezdek altatásnál. Vagy ha nagyon szeretné, akkor a kicsinél kezdek, de a nagy megvárja, amíg végzek és melléfekszek. Szinte mindig pár perc alatt elalszik, de régebben sokszor nem így volt és ott aludtam el mellette. Majd éjfél körül felébredtem, se fogmosás, se zuhanyozás nem volt meg még nekem akkor. Olyankor nekiállni nem volt kellemes, majd átmenni a saját ágyamba. Most már én is fürdök, fogatmosok utánuk, hogy ha bealszok netán mellettük, akkor éjszaka ne legyen még emiatt ébren lennem. De mondom, mostanában azért hamar elalszik és jöhetek a páromhoz filmet nézni stb.
A mieink is ilyenek voltak, egyedül nem aludtak el, most 5 és 8 évesek, de még mindig elõfordul néha, hogy oda kell bújni hozzájuk, mert anya nélkül nem alszanak el :) A szobájukban külön még nem igazán aludtak, bár volt néhány kósza kísérlet erre.Most a mellettünk levõ szobában, egy kis franciaágyban alszanak, este lefekvés után, még egy ideig nevetgélnek, de legalább csendesen elvannak, mi a párommal, meg tudunk együtt filmet nézni, vagy felnõtt programot csinálni :) Most van útban a harmadik baba, õt is magam mellé fogom venni az ágyba, a nagyoknál sem bántam meg egyetlen pillanatot sem, majd õ is odaszokik valamelyik nagyobbhoz, ha már lesz hozzá kedve.
Ilyen szituban én még nem voltam.De barátnõméknél úgy volt hogy a nagyobbik gyermek mindaddig csak velük volt hajlandó aludni, amíg meg nem született a tesója.Õ önként "adta át" a helyet. De szerintem gyerek függõ. Nálunk mondjuk nincs tesó, és a fiam 4 éves koráig gyönyörûen egyedül aludt el.Most egy éve csak a mi ágyunkban hajlandó elaludni, úgy hogy vakargatom a hátát.Ha elaludt át tudom vinni a szobájába.
A kérdező hozzászólása: Persze :)
Utolsó vagyok látszik okos telefonról írtam remélem a lényeget ki tudtad olvasni
3évesén tudott de elõtte csak velem aludt e de egy percet se bankra meg de aztán szûnni mentem de nem vólt gond utána se
A kérdező hozzászólása: 2, 5 éves. Jó lenne, ha majd ilyen zökkenõmentesen menne nekünk is.
A nagyobb nálunk 3, 5eves a kicsi 11honapos! Ahogy a tesó megszuletett egyedül aludt el! Lefektettem, felolvastam az esti meset betakargattam mondtam, hogy csukja be a szemét ha a kicsi elaludt megyek vissza hozzá! Mire vissza értem elaludt!;-) Azóta egyedül alszik el!:-) Milyen idõs a kisfiad?En a nagyobbnak elmagyaraztam, hogy a hugi még nagyon pici és nem tud szopi nélkül el aludni! Azóta már együtt mennek aludni!:-)
A kérdező hozzászólása: :) Sokszor gondolok arra, hogy "de jó, még mellé bújhatok".
Nálunk apa nélkül nem alszik el a lányom. 5 éves volt májusban. Én azt mondom, nem jellemzõ, hogy ilyen idõs korban ott van mellettük az ember, amíg elalszanak, de igazából nem mondható abnormálisnak mindaddig, amíg ez a két félnek nem az. Tehát nincs olyan idõ, hogy eddig kell. Nagy valószínûséggel kamaszkorban már nem fogják igényelni, de most még igen. :)
A kérdező hozzászólása: 3. válaszoló: Nálunk is 3 év korkülönbség lesz. Nálatok egy szobában vannak a gyerekek? Ez a másik, amin gondolkodom, hogy külön vagy egybe legyenek majd?
A kérdező hozzászólása: Én csak zöld kezet adok annak, aki válaszol (normálisan). Õszintén szólva én sem sajnálom a gyerekemtõl az összebújást, soha nem problémáztam ezen, hogy egyedül kellene elaludnia. Mikor lefekszünk, még pár percet nevetgélünk, beszélgetünk, aztán mese és alvás. Ezek számomra is szívmelengetõ percek. Egyedül azon aggódom, ha jön a pici, mennyire tudom ezt így folytatni. Vagy egyáltalán meddig van erre igénye egy gyereknek. Tudom, ez egyénileg változó, de úgy átlagban érdekelne.
4, 5 éves a kisfiam. Még nem alszik el egyedül. Engem sem zavar, hamar elalszik. Olyan hamar felnõnek, használjuk ki amíg engedik a babusgatást.

Szerintetek mikortól nem felelőtlenség egyedül a gyermeket játszótérre engedni/lekísérni és otthagyni, majd érte menni?

Rám akartak bízni egy teljesen idegen, 6 éves kislányt a játszón. Nem ismerem se ?t, se a mamáját akivel volt, mert mi messze lakunk ett?l a játszótért?l, éppen arra volt csak dolgunk. A fiaim fél és 4 évesek, a pici éppen ébredezett a babakocsiban, közelgett az etetésid? is, csak mi voltunk ott és egy id?sebb n?, a kislánnyal. A lány odajött hintázni hozzánk, picit szóba is elegyedtünk, kedves, barátkozós kislány volt. A mamája kisvártatva megjelent, és mondta, hogy neki fel kell mennie a lakásba picit, valamit elfelejtett. Kérdezte maradunk-e még fél órát. Azt válaszoltam, nem biztos, mert a picinek enni kell hamarosan és fél óra innen hazaérnünk. Annyit mondott, áh, csak maradnak egy tíz percet! És kiment, odakiabálva a gyereknek, hogy maradjon a játszón és ne menjen el senkivel. Sajnos nem tudtuk megvárni, hogy visszaérjen, a nagyfiam leesett a mászókáról, ny?gös lett, a pici is éhes, a nagyi sehol... kérdeztem a lányt, messze lakik-e a mama, meddig tarthat míg hazaér meg vissza, de a kiscsaj épp másra figyelt, közben jött egy kisebb gyerekkel egy anyuka a játszótérre, odaszaladt (elég messze), nekünk menni kellett. Vajon tud vigyázni magára egy els?s kislány? Lakótelepi játszó, kerítéssel, kapuval, normális környéken van, de nincs jó érzésem ilyenkor.

Legjobb válasz: Én 6 évesen egyedül mentem haza az iskolából, napközis sem voltam, egyedül voltam otthon. Abszolút gyermekfüggõ, hogy igen vagy nem.

Én 6 évesen egyedül mentem haza az iskolából, napközis sem voltam, egyedül voltam otthon. Abszolút gyermekfüggõ, hogy igen vagy nem.
Persze mikor én 6 éves voltam én is egyedül jártam boltba. Csakhogy az már több mint 20 éve volt, más világban. Én nem tudom mikor fogom a gyerekeimet egyedül engedni bárhova is...
mint az elsõ irta gyerek függõ a dolog a 6 éves lányom anno sokkal talpraesettbe mint most a 6 éves fiam a lányomat simán elengedtem le a játszira (rálátok az ablakból) a fiamat nem merem
A mi kedvenc játszóterünkön egy 20 éves anyuka rendszeresen otthagyja a 4 és 3 éves gyerekeit ajtót becsukja és elmegy világgá a barátnõivel gondolja a többi anyuka majd figyel rájuk, a gyerekek mindenkihez odarohangálnak, hogy éhesek meg játék kell nekik.Se cipõ se innivaló náluk..
Amikor mi voltunk kicsik, még nem mászkáltak igazoltan elmebeteg emberek szabadlábon, mert még nem zárták be azokat okos politikusok a diliházat. Szerintem leghamarabb 8 éves kortól engedném egyedül a játzón maradni a gyereket, amennyiben van ott osztálytársa vagy ismerõs valaki is és nincs messze az otthonunktól. De valószínûleg színideg lennék.
Jézusom, ti mikrõl beszéltek?Nyugaton a 10 év alatti gyereket egyedül hagyni az simán gyermek életének a veszélyeztetése, amiért felelõsségre vonhatják a szülõket.Én tuti nem hagyom majd egyedül flangálni.Gyermekrablásról még nem is hallottatok?
Nagymama felelõtlen, és 6 évest nem engednék le a játszira egyedül. Csak tudod mi a szomorú ebben , Kérdezõ? Ha neadjisten a kislánnyal gond lenne (de nem lesz), akkor a nagymami zokogna hogy "de csak 2 percre fordultam el....".
A kérdező hozzászólása: vagy engem hibáztatna :S

Mikortól ébred egy baba/gyerek úgy hogy nem sír?

A pici babák azért sírva ébrednek mert éhesek, vagy megijednek, hogy egyedül vannak. De biztos van olyan életkorhatár amikor már nem sírnak az éhségtől és csak akkor ijednek meg ha rosszat álmodtak, egyébként tudják hogy a közelben vagyunk. Mi lehet ez az életkor? 1 éves? 2 éves? Vagy előbb?

Legjobb válasz: Elsõ 2-2,5hónapban lányom sirva kelt és éhség miatt.Kb a 2,5-3hónapos korától nem azért kelt már.És 2hónapja kb felébred és csak magyaráz a szobájában fél-1órát is akár és utána kezd el hangosan kiabálni,de akkor sem éhes,csak már unatkozik,ugyanis ha ébred max 60milit iszik meg,miközben 200ml felett van neki egy adag már bõven.6hós lesz

Elsõ 2-2, 5hónapban lányom sirva kelt és éhség miatt.Kb a 2, 5-3hónapos korától nem azért kelt már.És 2hónapja kb felébred és csak magyaráz a szobájában fél-1órát is akár és utána kezd el hangosan kiabálni, de akkor sem éhes, csak már unatkozik, ugyanis ha ébred max 60milit iszik meg, miközben 200ml felett van neki egy adag már bõven.6hós lesz
kb 4 hónapos korától nem ébred sírva a kisfiam.mindig arra ébredek, hogy nevetgél, játszik a kiságyában.Pontosabban az estek 98%-ban.Mikor jön a foga, vagy rosszat álmodik, elõfordul hogy rosszul, sírdogálva ébred.(9 hónapos)
Kicsivel elõbb mint 3 hónap Azota mindig mosolyova kel es megvarja szepen meg areggeli 'elkeszul' mert tapszeres
2.5 éves.Még mindig sírva ébred:-(
1 éves a fiam, de még mindig gyakran ébred sírva. Szerencsére van már olyan is, hogy mosolyogva. :)
Nekem sosem ébredt sírva, kicsinek sem. Mondjuk amúgy is keveset sír, ha beveri valamijét akkor is csak görbül a szája. Nagyon ritkán sír. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor kelt sírva. Inkább nézelõdik, dünnyög. :D 8 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az enyém holnap lesz négy hónapos és ritkán ébred úgy hogy nem sír. Általában akkor nem sír ha ott állok mellette amikor felébred. :)

Mikortól nem számít egy lovas kezdő lovasnak?

Legjobb válasz: mikor még nem tudja irányítani a lovat egyedül

mikor még nem tudja irányítani a lovat egyedül
Nem hinném a kezdõ is tud lépni egyedül a lóval.Ez elég tág dolog szerintem.Amikor már egedül elég magabiztos, ügetni tud, ha valami gond van(megilyed a ló stb) akkor azt kezelni tudja és rendesen tudja irányitani a lovat.Persze elm életben is tudni kell bizonyos dolgokat.
Úgy hogy addig senkibõl nem lesz jó lovas amíg ki nem ismeri a lovakat. Bár mindig tudnak meglepetést okozni de azért nem árt tudni hogy mire mit reagálnak például. A lovaglásban a ló a lényeg. Legalább is annak kéne lennie.
A kérdező hozzászólása: Hát ezt most úgy értetted hogy én nem vagyok jó lovas vagy úgy érted hogy addig senkibõl nem lesz jó lovas amíg ki nem ismeri a lovát....
A lovaglásnak nem sok értelme van ha semmit sem tudsz a lóról :) nem is leszel jó lovas ha nem tudod kiismerni a lovakat.
Aki egy nyers csikót felnyergel , és felûlrá, ugye aza csikó az elsõ félórában mindent csinál, csak menni nemakar , na mikor elindúl és te még a nyeregben vagy akkor azmár profi , ezt egy halladó nemtudja megcsinálni.
A kérdező hozzászólása: Az már nem profi lovas? Én úgy értettem hogy már nem kezdõ, hanem haladó. Amúgy igen a lovaglásra értettem! :)
Aki ezeket nemtudja, az nemtudom , hogy akarja magát nem kezdõ lovasnak hinni.Vagy te csak a lovaglásra értetted, mert ha arra értetted, az egészen más.De annak is bekell tudni lovagolni egy nyers csikót, mondjuk megfogni a lábát ha körmölik én egyedûl szoktam csinálni nemnagy dolog, Tulajdon képen idõ kérdése hogy aztmondják ez már nemkezdõ.És akkor szoktam mondani , erre a lovasra, rámernék bizni egy nyers csikót, hogy tanitsa mert egy kezdõre senki nem bizza a lovát,
A kérdező hozzászólása: Fogatozni meg max ha a ló olyan! xD
A kérdező hozzászólása: Ömm kíváncsi vagyok te körmlni tudod-e a lovad ha csak nem vagy erre specializálóva. Ez sztem nem tartozik hozzá sem az etetés és az itatás meg a almozás ilyenek, jó nyilván elméletbe tudni kell de gyakorlatba nem kell megcsinálni kiv. ha nem bértartásba van. Körmölni pedig nem kell egy LOVASNAK. Kíváncsi vagyok itt hány haladó lovas tudná a lovát körmölni!
Mikor egyedûl tudja gondozni, etetni , itatni, aljazni, lovagolni, esetleg körmölni , fogatolni , plussz ki ismeri csinját binját , tud mindent nagyából, mire ezeket tudja sok idõbe kerûl.Olyan négy öt év, akire én azt mondom , hogy nem olyan kezdõ már.
A kérdező hozzászólása: Igazad van :)

Mikortól lehet egy gyerkőcöt nevelni? Úgy értem, hogy mikor érti meg pl. azt, hogy nem szabad, stb.

Kisfiam 9,5 hónapos és mindent megtalál ami nem neki való. Próbálok határozottan rászólni, hogy nem szabad, de rám se hederít. Mikor már ötvenedszer mondom, hogy nem csimpaszkodunk a ruhaszárítóra, mert rád?l, addigra már kezd elfogyni a türelmem és akkor a virágokról, vezetékekr?l még nem is beszéltem. Mindent nem pakolhatok el el?le. Hogyan tanítsam meg, hogy az nem neki való?

Legjobb válasz: Egy gyereket az elsõ perctõl nevelni kell, csak mindig kornak megfelelõen. Õ most ebben a korban van. Szólj rá százszor. Vedd el tõle százszor. És mindig mond, hogy nem szabad. Minden egyes ilyen mozdulat közelebb visz ahhoz, hogy elõbb-utóbb megértse és összetársítsa a "nem szabad"-ot azzal, hogy nem szabad. Ha lehet el is mondhatod neki miért (mert rád esik, mert megráz és fájni fog...). Kitartás

Egy gyereket az elsõ perctõl nevelni kell, csak mindig kornak megfelelõen. Õ most ebben a korban van. Szólj rá százszor. Vedd el tõle százszor. És mindig mond, hogy nem szabad. Minden egyes ilyen mozdulat közelebb visz ahhoz, hogy elõbb-utóbb megértse és összetársítsa a "nem szabad"-ot azzal, hogy nem szabad. Ha lehet el is mondhatod neki miért (mert rád esik, mert megráz és fájni fog...). Kitartás
A NEM SZABAD olyan a gyereknek, mint a legjobb móka. Ha ezt mondogatod neki, ne csodálkozz, ha hülyére vesz. Elsõ lépésként töröld a szótáradból ezt a szót. Válts át a HA...AKKOR stratégiára. Pl.: Zavar ha kapcsolgatod a tévét. Ha hozzányúlsz a gombhoz, kiviszlek a szobádba. És nagyon fontos, hogy ki is kell vinni, azonnal! Higgadtan, nem jelenetet rendezve. És mielõtt hónod alá csapod, guggolj le hozzá, nézz mindig rá (érd el, hogy õ is rád nézzen) és röviden mondd el neki, hogy: Hozzányúltál a tévéhez, ezért most kiviszlek a szobádba. És vidd ki. Nincs kegyelem, nincs kibúvó. Lesz olyan gyerek, akinél három hétig keserves harc lesz (akkor már jól elrontottad! ) de kivétel nélkül mindig eredményre vezet! És ezt a technikát tartsd is meg a továbbiakban!
Mintha én írtam volna. Az én kisfiam már magára rántotta a szárítót. Ezerszer, sõt milliószor elmondom, hogy nem szabad, közben csimpaszkodik bele és vigyorog. Akkor elhozom onnan, visszamegy, mondom nem szabad és elhozom, visszamegy... és ez így zajlik nap, mint nap. Lassan kezdi érteni, mi is az a nem szabad. Határozottan szólok rá, nem mosolygom el magam, ha csak vigyorog, mellé rázom a fejem, hogy nem és ha kell az ujjamat is felemelem. Türelem.
Nah mintha az én kisfiamat olvasnám :D! Nálunk is most van abban a korban 11 hónapos lesz, hogy mindent megnéz nálunk a tv a sláger :) ! Odaáll a tv állvány elé és nyomja a digi tv közben nézi a tv-t is hogy most mit csinált és hangosan kacag neki :) !! Imádja a dvd tartót is állandóan eldönti és rugdalja a dvd-ket :D! Én is nagyon sokszor elmondom neki hogy nem szabad és határozottan szolok neki nem nevetek rá de õ csak rám néz és rám mutat a kis ujjával :D! Mintha azt mondaná anya te fogdd be ...... :) !! Amugy nagyon édesek ahogy mindent megnézek és kitárul elõttük a világ :D!
Szerintem minden baba ilyen :) Mikortól lehet megtanítani, hogy nem szabad? Ahogy elõször olyat csinál, amit nem szabad :) Én sem pakoltam el a lakásból (persze vegyszereket meg ilyesmiket nem ér el) de a könyvek, cd, stb mind maradt a helyén, a fiókokra sem szereltünk semmit. Ahogy elkezdett kúszni és nyúlkálni, ha olyan helyre tévedt amit nem akartam, hogy pakoljon, vagy pl a fiókot húzgálni kezdte, megfogtam a kis kezét és mondtam neki, hogy nem játék, ezt nem szabad. volt hogy 20szor is... ha másképp nem ment arrébb vittem (sokszor volt síárs-rívás :) ) Most 8 hós múlt, de már sok helyzetben csak szólok, hogy NEM, akkor rámnéz és arrébbmegy (persze van, hogy rafkózik, ha nem figyelek és visszasomfordál, de hát mindig résen kell lenni :) )) és egy nap százszor is elmondani: nem szabad! Csoda, hogy a nem lesz az elsõ szavuk?? :) )))
Ja, és még valami. Esze ágában sem lesz bent maradni a szobájában. Lehet, hogy tízszer kell visszavinni eleinte. Tedd meg. Higgadtan, nem veszekedve. Mond neki, hogy ha úgy gondolja, hogy nem kapcsolgatja a tévét, szóljon neked és akkor kijöhet. Macerásnak tûnik, de csak eleinte. Utána viszont lesz egy kezelhetõ, rádfigyelõ gyereked! :) )))
utolsó válaszadó szerintem nem vette figyelembe, hogy a baba még csak 9, 5 hónapos... legalábbis az én 8, 5 hós gyerekem egy hónap múlva nem hiszem, hogy szól nekem, ha nem kapcsolgatja majd a tv-t, azért ne támasszunk eléjük elérhetetlen elvárásokat! Ennek majd késõbb jön el az ideje, mikor már megértette, mi az a tv, a nem szabad, és az összefüggést a tettei és a következmények között... Addig nyugodtan mondogasd neki, hogy nem szabad, miközben megfogod a kezét, és nem hagyod nyúlkálni, és ha ez nem hat, vidd arrébb õt egy másik játékhoz. Ezt ismételd meg ahányszor csak visszamászik :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! Remélem elõbb utóbb megtanulja :-))
Egy 9 hónapos baba rengeteg mindenre képes, nagyon sok mindent megért, képes akár három nyelven érteni a környezetét. De mivel nem beszél, a felnõttek nagyon alulértékelik a képességeiket! A "nem szabad" olyan a gyereknek, mint felnõtteknél a "csak". Idegesítõ.
Napi 2dl bor fél pálinka elfogadható.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
A szervezet nem tud alkoholfüggõvé válni, ha a nap nagyobbik részében nincs a véredben alkohol. Kis mennyiség (pl. 1 ital) közelében sem jár az alkoholizmusnak (igazából a 3 ital sem), sõt 1 pohár többet használ az egészségnek, mint árt, bár nem ajánlanám, mert a személyiség és gondolkodásmód viszont változhat tõle, és persze így kezdõdik a rászokás is. Az alkoholprobléma ott kezõdik, ha az embernek bármiféle gondot okoz 3-4 napig színjózannak lenni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.
Akkortól alkoholista amikor már hiányzik ha nincs meg az aznapi és ha nem bírja ki egy napig sem hogy ne igyon.
A tudomány nem a mennyiséget nézi hanem a rendszerességet.
Szerintem nem elfogadható, ha valaki napi szinten iszik, legyen akár csak 1 dl is, mert így kezdõdik a rászokás.
Akinek naponta van szüksége akármilyen kis mennyiségû alkoholra, az már alkoholistának mondható.
A kérdező hozzászólása: köszi.
Azért nem mindenki alkoholista, aki alkoholt fogyaszt... Szerintem napi fél deci tömény VAGY egy deci vörösbor még nem alkoholizmus. Ez még "orvosi" mennyiség egy egészséges embernél. A sörfogyasztás pedig meglehetõsen elterjedt, mint társas tevékenység :-) A kérdésre konkrétan a válasz: akkortól alkoholista egy ember, amikor egyre nagyobb menyiséget kell fogyasztania, hogy a kívánt eredményt, amiért iszik, elérje.

Hurkát-kolbászt mikortól ehet egy baba? 10 hónaposan adhatok neki, vagy még nem?

Legjobb válasz: És hol, mivel füstölitek? Mert a füstölés közben lerakódott és képzõdött anyagok sem annyira egészségesek. Legalábbis egy csecsemõnek.

És hol, mivel füstölitek? Mert a füstölés közben lerakódott és képzõdött anyagok sem annyira egészségesek. Legalábbis egy csecsemõnek.
A fûszer kevésbé baj, az adalékanyagok, pácsók annál inkább! 2 éves kor alatt nem ajánlott a legtöbb táblázat szerint.
Szívesen. :) Majd még tovább javítgatom, ha lesz idõm..
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó, köszi szépen:-) Én is egyfajta táblázat szerint haladok, de a Tied részletesebb:-) Kösziköszi!
A babak altalaban egy eves kor utan eszik azt, amit mi. Addig babakaja kell nekik. :-) utana is erdemes kicsi kevesbe fuszeresen, kevesbe zsirosan fozni nekik, tobb zoldseggel, gyumolccsel. Pl. apromagvasok, eper, malna, mnem ajanlott masfel eves korig, gom a ket eves korig. A mogyoroval szinten erdemes varni.
A kérdező hozzászólása: Van amit nem füstölünk, kolbászokat pl. nem mindegyiket. Amit füstölünk azt fával, rendes hivatalos füstölõben :-) Amit most már zárunk, mert kilopták belõle a kolbászokat valamelyik éjjel! Sajnálom, hogy olyan sokáig nem lehet nekik adni, mert olyan egyszerû kaja. Nem tudod, hol tudok utánna nézni, hogy miket nem ajálott neki adni? Pl ilyen miatt mint fûszerezés? Látod nekem egyátalán nem volt kézenfekvõ.
Szerintem túl fûszeres, pirospaprika, bors allergizál. Kettõ együtt túl sok egyszerre.
A kérdező hozzászólása: Házi. Ezt nem írtam. De a fûszerek miatt így is várok vele. Ebben garantáltan semmiféle pácsó, mûanyag, adalékanyag nincs:-)
Egyaltalan nem biztos, h vannak benne adalekanyagok. Sokan keszitenek hazit is. De ez meg nagyon korai lenne, zsiros is.
A kérdező hozzászólása: Ó! Látod, erre nem is gondoltam. A sok sok fûszerre, márpedig ez most tényleg fûszeres. Nagyon köszönöm a gyors választ:-)
Azert a szuretlen eperle 8 honaposan eleg durva....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!