Találatok a következő kifejezésre: Mikortól nem a baba gerincének, (2 db)

Mikortól nem árt a baba gerincének, ha nem egyenes a háta?

Mikortól lehet otthon használni a babaülést? Amiben nem teljesen egyenesen van a háta.

Legjobb válasz: Amikor ébren van, nyugodtan ültesd csak bele, hiszen a pocakodban sem egyenes gerinccel volt. Ha van a bébihordozóban szûkítõ, akkor már újszülöttként beleteheted (bár ezt nem szokták még szeretni, mert nincs semmi, ami jól körbevegye), mert így nem csúszkál, nem dõl oldalra. Viszont hosszabb ideig még ne legyen benne, pl. ha elaludt, vedd ki és fektesd le.

Amikor ébren van, nyugodtan ültesd csak bele, hiszen a pocakodban sem egyenes gerinccel volt. Ha van a bébihordozóban szûkítõ, akkor már újszülöttként beleteheted (bár ezt nem szokták még szeretni, mert nincs semmi, ami jól körbevegye), mert így nem csúszkál, nem dõl oldalra. Viszont hosszabb ideig még ne legyen benne, pl. ha elaludt, vedd ki és fektesd le.

Mikortól lehet a babakocsit félülőbe rakni, amikortól már nem árt a baba gerincének?

Pár nap múlva 8 hónapos lesz a kisfiam, eddig vízszintesben volt (Chipolino Max Leo babakocsiban), próbáltam betartani, hogy nem ültetem, mert még nem tud ülni, de hasizomból fel akar ülni és a könyökével hosszú ideig megtartja magát (az Adamo hintában is ezt csinálja, s?t ott volt, hogy fel is tudott kapaszkodni és megült néhány percig, de kapaszkodás és támaszkodás nélkül sem fel, sem megülni nem tud még). Kénytelen vagyok félül?ben vinni a séta felében és még akkor is próbál jobban felülni, hogy kilásson. A séta másik felében elalszik, akkor vízszintesben van. Másfél órát is szoktunk sétálni, ha olyan id? van, naponta 2x is. Baj ez? A gerincét így nem terheli meg? Ti mikortól tettétek félül?be a babakocsit?

Legjobb válasz: Egy 8 hónapos babát még mindig csak fektetsz???? Az enyémek már 3 hósan se tûrték volna. Baromi nagy tévhitek vannak itt az ültetéssel kapcsban, ugyanis nem minõsül ültetésnek, ha a babakocsi megtámasztja a hátát a kicsinek! Hiszen a babahordozóban sem vízszintesen vannak, és azt már nulla napos kortól lehet, ölbe is szoktad gondolom venni, azt sem vízszintesen fektetve teszed. 8 hósan gondolom hozzátáplálsz, hogyan eteted, fekve? Nem kell átesni a ló túlsó oldalára, attól, hogy nem ül magától fel, még támasztva nyugodtan ülhet a babakocsiban.

Egy 8 hónapos babát még mindig csak fektetsz???? Az enyémek már 3 hósan se tûrték volna. Baromi nagy tévhitek vannak itt az ültetéssel kapcsban, ugyanis nem minõsül ültetésnek, ha a babakocsi megtámasztja a hátát a kicsinek! Hiszen a babahordozóban sem vízszintesen vannak, és azt már nulla napos kortól lehet, ölbe is szoktad gondolom venni, azt sem vízszintesen fektetve teszed. 8 hósan gondolom hozzátáplálsz, hogyan eteted, fekve? Nem kell átesni a ló túlsó oldalára, attól, hogy nem ül magától fel, még támasztva nyugodtan ülhet a babakocsiban.
Az én kislányom is 8 hónapos, még nem ül önállóan, és természetesen én sem tudom fektetve sétáltatni. Nyugi, hogyha õ maga húzza föl magát, akkor már lassan föl fog ülni, vagyis egyre erõsebb lesz neki a kis gerince, egyre inkább fölkészül az önálló ülésre. És igen, ahogyan az elõttem szóló írta: sok a -sokszor- fölösleges hûhó e körül is! A babahordozós példa a legjobb. Abban kell hazahozni a babát, DE csak fektetni szabad. Akkor most mi van? Hiszen abban sem fekszik vízszintesen! Na szóval a lényeg, hogy szerintem nyugodtan lehet 8 hónaposan félülõben (én is max addig emelem, más kérdés, hogy sokszor teljesen fölhúzza magát).
Utolsó vagyok: Még annyit, hogy nekem is mondták már, hogyha nem ül föl még, akkor miért ülteted? Neeem szabaaaaad..... Csak azt nem veszik észre-de megmutatom nekik-, hogy nem én ültetem, hanem ha az ölembe veszem, akkor igenis tartja magát!
Anyosom a kisfiam hata ala egy parnat tett a babakocsiba kb. 4 honapos koratol, hogy jobban kilasson. 4.5 honaposan csereltem ki a mozest az ulo reszre. 6 honapos koratol tud ulni, kep is van hogy 3 parna van korulotte a szonyegen ha eldolne, mert elofordult gyakran az elejen. 20 honapos most es semmi baja a gerincenek. Szerintem 8 honaposan a babad mar boven eleg idos ahhoz, hogy kicsereld a babakocsid mozeset.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, megnyugtattál! Hordozóban etetem, és ugye az autóban is abban ül (már ebben is hoztuk haza a kórházból, szóval mi is újszülött kora óta használjuk). Ölben is csak hátát megtámasztva, de ülve marad meg. Tényleg olyan érzés néha, mintha én lennék a rossz anya, mert úgy le tudják hurrogni az embert az ültetéssel kapcsolatban!
Már a 4 hónaposom sem türte, hogy fektessem:) ))Pedig 9 hónaposan ült fel magától!Nekem már 4 hónaposan félülõben volt, különben ordított volna!!!
4 hónapos korában félülõbe, 6 hónapos korában pedig teljesen ülõbe volt a babakocsi háttámlája. Még aludni sem maradt meg fekve, csak max. félülõbe. Ahogy felemeltük teljesen ülõbe, rá 2 hétre ült fel magától.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, lányok! El is múlt a lelkiismeret-furdalásom, örülök, hogy szerintetek sem nem ártok a babámnak, és nem érdekel többé, hogy ki mit szól be! Jó egészséget nektek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!