Találatok a következő kifejezésre: Mikortól nem a (507 db)

A kérdező hozzászólása: Persze, csak is mesét nézetnék vele.:)
Az én fiam kb. 10 hónapos kora óta meg van veszve a reklámért, és a híradóért :) Amúgy semmi mást nem néz, egyáltalán nem is érdekli, még a mese sem. De ha reklám vagy híradó kezdõdik, akkor a lakás másik végébõl is odaszalad. Amikor kisebb volt, akkor nem nagyon ment a tévé, leginkább csak híradókor kapcsoltam be, de azért most, hogy már elmúlt egy éves, azért csak megnézek egy-két dolgot nappal is. Különben nemrég olvastam egy cikket arról, hogy az egy tévhét, hogy a tévé árt a szemnek. Hát nem tudom, lehet, hogy maga a képernyõ nézése nem káros, de azért az valószínûleg igen, hogy a gyorsan váltakozó kép túl gyors mozgásra készteti a szemet. Ezért szerintem nem jó huzamosabb ideig engedni a tévézést.
Sok tényezõt kell figyelembe venni. Elõször is milyen tv készüléked van . A hagyományos károsabb. Másodszor maga a tv nézés káros, nem csak a gyerekeknek, mert a szem folyamatosan egy adott távolságra fókuszál, ami megterhelõ, tehát a huzamosabb ideig tartó, folyamatos tv nézés senkinek nem jó. A harmadik dolog pedig a megjelenített képi információ. Gondolom nem horrort akarsz nézetni vele, de a többi mûsorban is jellemzõ villogó képek, gyors vágások rosszat tesznek az agyi mûködésnek(- reklámokban igencsak jellemzõ). Villogó fények nézegetése pl.: rosszat tesz az epilepsziásoknak is. Ezzel nem arra utalok, hogy a babád beteg lesz, csak azt a tényt akarom megerõsíteni, hogy az említett hatások, befolyásolják a baba agymûködését is. Szerintem válassz direkt a babádnak való csatornát (bebe tv, de van még pár Neten keresztül "fogható" is), és semmiképpen ne engedd, hogy sokáig nézze egyhuzamban. Ez nem korfüggõ, minden kicsi gyerekre érvényes. Szerintem.
Elsõ vagyok. Azért mondják, hogy nem káros mert régebben volt az a tévhit, hogy az erõs sugárzás miatt árt a szemnek. Na ez tényleg nem igaz. A hagyományos tv-nek van valamennyi káros sugárzása-de nem számottevõ. Viszont az, hogy csak a tv-t nézi valaki, aminek minden pontja ugyanolyan távolságra van a szemtõl-káros. A lencsefeszítõ izmok egy adott pontra fókuszálva kell, hogy "tarsák" a szemet. A szem elfárad-pontosabban ezek az izmok. Ugyanez a helyzet a számítógéppel dolgozóknál is. A szem elfárad, hosszú távon ez egészségkárosító-ezért javasolják a szemtornát. Na ez a káros hatása. A gyors villanásokra meg a pupilla reagál, szerintem ilyeténképpen ezek nem a szemet károsítják, legalábbis ha nem túl erõs a fény, vagy nagy a fényintenzitás különbsége PL: sötét szobában villogó fény..
Szerintem ami a tv-bõl árad nagyon nehéz megszûrni. A reklámokból is olyan mintákat tudnak átvenni, olyan értékrendet, ami nem feltétlen jó. Ha engem kérdezel én általános iskoláig nem nagyon engedném tévézni. Inkább DVD-t tennék be neki. Ezen tudom mi van, mit néz a gyerekem. (És ez sem lenne több napi 1 óránál). Persze, ha még kicsi( 1, 5-2 év alatt ), ennél is kevesebb (max. 15-20 perc), tartalmilag úgysem köti még le hosszabb idõre. Az ismerkedéshez pedig ennyi is elég:)
És ha nincs DVD? Nem mindenkinek van. És akkor a szülõ se nézhet semmit? Ezt az utolsó válaszolótól kérdezem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
4 hónapos a babám keményen nézi a zene tv-t!

Mikortól nem alszik kiságyban a babátok? Mikortól kell rendes ágy nekik?

Legjobb válasz: Ezt mindenki másképp kezeli. Nagylányom 15 hósan kérte át magát, azóta rendes felnõtt egyszemélyes ágyban alszik leesésgátlóval.

Ezt mindenki másképp kezeli. Nagylányom 15 hósan kérte át magát, azóta rendes felnõtt egyszemélyes ágyban alszik leesésgátlóval.
13 hónapos korában szedtük le a rácsot, mert ordított, hogy nem tud kimászni:) Azóta így alszik, nem volt gond soha:)
13 hónaposan tanult meg a kisfiam le és felmászni az ágyról/ra, azóta alszik rendes egyszemélyes heverõn. Még soha nem esett le.
az én kicsin 17 hós, és ugyanez a problémám, nem tudom mikor kéne.. a múltkor kipróbáltuk, hogy levettük a rácsot (nekünk az egész elejét lehet lecsavarozni) és úgy jártunk, hogy a kicsikénk szerint kigurult az ágyon, hallottuk, hogy valami történt, így bementünk, és õ egy szál pizsiben békésen, összegubózva aludt a szoba közepén. Mondanom sem kell mit éreztem. A köv alkalommal meg kóborolt a szobában a sötétben és totál meg volt rémülve. Mi vissza raktuk még a rácsot, õ még nem érett erre. Szerintem meg kell próbálni, ha hasonlóan jársz, vissza rakod a rácsot, ha nem akkor meg legalább már úgy is tud aludni.
2 éves, szerintem még kell pár hónap, mire behozzuk a másik ágyat. Tavaszra tervezem.
14 hónapos kora óta leesésgátlós kiságyon alszik, nemmaradt meg a kiságyban, annak nemvolt leszedhetõs az eleje.
En 10 fok felett mar nem adok ra harisnyat.
Ma reggel nálunk 0 fok volt, harisnya+bélelt gyatya volt a fiamon. Ha már a reggeli indulásnál is min. 8 fok van (ami ugye emekedik), akkor adnék rá.
Kicsit hülyén néz ki a második mondatom: akkor adnék rá CSAK meleg nadrágot.
Amikor már én se hordok a farmer alatt harisnyát, akkor nem kap a kislányom sem. Még hideg van, így mindketten hordjuk még. 22F
Ha több órára megyünk ki mondjuk az udvarra, akkor kap még mostanában délelõtt harisnyát, plusz egy vastagabb, de nem bélelt nadrágot - fõleg mert gyakran leül, lehasal a földre. Ha autóval megyünk boltba, ide-oda, csak pár perceket vagyunk a levegõn, akkor térdzokni és bélelt nadrág.

Milyen legyen az első fogkrém? Mikortól nem nyelte le már babád a fogkrémet?

Legalábbis az enyém mindig megeszi,ezért kérdem.

Legjobb válasz: Kislanyomnak elmex gyerek fogkremet haszalok. Hogy mikortol nem eszik meg, azt nem tudom, mi az oviban meg anno megettuk a fogkremet :)

Kislanyomnak elmex gyerek fogkremet haszalok. Hogy mikortol nem eszik meg, azt nem tudom, mi az oviban meg anno megettuk a fogkremet :)
Mi Nenedent fogkrémet használunk, ezt nyugodtan lenyelheti. És hogy meddig eszi, azt én se tudom, mert 15 hónaposan még nem köpi ki...
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Mikortól fél egy baba az idegenektől? Ugyértem mikortól nem hagyja hogy bárki elvegye, hanem ragaszkodik a megszokott arcokhoz?

Legjobb válasz: A kisfiam 15 hónapos, õ még nem fél az idegenektõl, barátkozós típus is volt mindig.

A kisfiam 15 hónapos, õ még nem fél az idegenektõl, barátkozós típus is volt mindig.
3 hónapos korában volt egy ilyen idõszak, de csak anyósomtól és a néniktõl félt. Pár hétig tartott, azóta nem volt ilyen. 6 hónapos
2, 5 éves a kisfiam, de soha nem félt az idegenektõl. Ha egy számára idegennek (mondjuk bébiszitternek )kéne rá vigyázni, azzal sem lenne baj.
nállunk 8 hósan volt egy idõszak, hogy ha idegen helyre mentünk idegen emberek közé akkor elkezdett pityeregni, de én ezt a szeparációs szorongásnak tudtam be!Most 9, 5 hós már nem szokott pityeregni tehát remélem ilyen hamar lecsengett ez a pityergõs korszak!
Gyereke válogatja. Én azt olvastam, hogy fél éves kora körül. Ehhez képest a lányom már 4 hónaposan halálra rémült mindenkitõl. 1 éves koráig tartott, azóta mindenki haver. A fiamnál meg 1 évesen kezdõdött, már örültem, hogy nála nem is lesz ilyen.
Nálunk most, azaz 8 hónapos korban jött el ez az idõszak. Gyereke válogatja.
Az én lányom most lesz 5 hónapos, de kb. másfél hónapja szabályosan retteg.Én is hasonlót akartam kérdezni, köszi, hogy feltetted a kérdést! Pedig nagyon pici kora óta sûrûn jönnek hozzánk, mi is aludtunk már sok, számára idegen helyen, hogy szokja.Fél anyósomtól, a nagymamámtól, az én és párom keresztszüleitõl, és még sorolhatnám.Anyutól csak azért nem, mert sûrûbben látja.Volt, hogy apósom csak ránézett, és már sírt.Elég rossz! Amit utál, ha felveszik.Kézben csak nálam és a férjemnél szeret. Üvölt, ha valaki "idegen" felveszi.A múltkor itt volt nagymamám, nem látta már hónapok óta, és úgy megdögönyözte volna.1 perc után ki kellett vennem a kezébõl.Nem tudom, mit csináljak, remélem kinövi, mert így nagyon nehéz lesz.Senkire nem tudom majd rábízni, arról nem is beszélve, hogy hogyan szoktatom be pl. a bölcsibe.Nem tudom, mi a megoldás!
Nálunk hasonló, mint az elõzõ hozzászólónál, de nálunk 5 hósan kezdõdött, most 1 éves és még mindig tart. :(

Mikortól lehet ültetni a babát? Mikortól nem tesz ez már rosszat a gerincének?

Legjobb válasz: állitolag hat honap ,de az én babám már 5 honaposan huzta fel magát az szerintem babátol függ hogy melyik milyen erös

állitolag hat honap , de az én babám már 5 honaposan huzta fel magát az szerintem babátol függ hogy melyik milyen erös
Amíg magától nem ül fel nem szabad. Mi most épp emiatt járunk az ortopédiára meg gyógytornára, mert sajnos én is ülni hagytam a babámat. Nagyon szépen ült egyedül megtámasztás nélkül, de ez mint utóbb megtudtam még mindig ültetésnek és nem ülésnek számít :-(
tájékoztató? szerinted azt miért találták ki?? meg a keresõ is ott van, volt már sok ilyen kérdés.
Én is ezt szedek... A tájékoztatóba benne van h ha menstruációd elsõ napján veszed be akkor egybõl védet vagy... én ebben nem bíztam és az orvosom is azt mondta h mivel életemben elõször kezdem el és érdemes várni egy hónapot h h reagál a szervezetem rá és majd csak a 2. levéltõl szeretkeztem a párommal óvszer nélkül... Szerintem Te is várj ennyit... inkább egy hónap még gumiba mint egy baba...
Nézd meg, hogy mit ír a tájékoztatója! Ha benne van, hogy ha a mensid elsõ napján veszed be az elsõ szemet, akkor onnantól véd! Nem kell kételkedni benne! Az enyém is az elsõ naptól véd, és nem is védekeztünk gumival mellette az 1. hónapban, mégsem lettem terhes! Nem hiába írják rá a tájékoztatójára!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Csak sokan mondják hogy várni kell vele legalább egy hónapot hogy biztos hozzászokjon a szervezet hogy biztos védjen meg hasonlókat. Csak ezért kérdeztem.

A novynette fogamzásgátló, mikortól ad védettséget? Úgy értem mikortól nem kell védekezni?

Nincs meg a betegtájékoztató.

Legjobb válasz: Írd be google keresõbe, ott a házipatika ki szokta adni a betegtájékoztatókat. De szerintem ugyanúgy minimum 2 hét kezdéstõl számítva.

Írd be google keresõbe, ott a házipatika ki szokta adni a betegtájékoztatókat. De szerintem ugyanúgy minimum 2 hét kezdéstõl számítva.

Mikortol nem 3orankent eszik a baba?

Legjobb válasz: Hát éjjel elõbb-utóbb nem fog szopizni, de ez teljesen változó hogy mikortól. Egyik babám 6 hetes korától átaludta az éjszakát, a másik még 20 hónaposan is szopizott... Nappal meg még egy kisiskolás is 3 óránként eszik, tulajdonképpen felnõttnél is ideális a napi 5x étkezés.

Hát éjjel elõbb-utóbb nem fog szopizni, de ez teljesen változó hogy mikortól. Egyik babám 6 hetes korától átaludta az éjszakát, a másik még 20 hónaposan is szopizott... Nappal meg még egy kisiskolás is 3 óránként eszik, tulajdonképpen felnõttnél is ideális a napi 5x étkezés.
Nem tudom, az én fiam 17 hónapos, igaz már nem szopik, de kb. 2, 5-3, 5 óránként eszik. 1/4 9, 3/4 12, 1/2 4, 1/4 7 és 8 körül a lefekvési tej. A bölcsiben is így lesz, akkor is 5x esznek egy nap (az itthoni vacsival együtt).
Attól függ. Az enyémek szintén aludtak 6-8 órát éjszaka 4-6 hetes kortól, a fiam viszon az elsõ 4 hónapban nappal 2 óránként evett, majd aludt 8 órát. Tehát ez különbözõ
Az enyém 4 hónapos kora körül kezdett átállni, elõször 3, 5, 1-2 héttel késõbb már 4 óránként evett. A hozzátáplálást 6 hósan kezdtük, ekkor változott annyit a helyzet, hogy 3x eszik szilárdat, és a köztes idõkben, összesen 4x kap tápszert. Így most gyakrabban eszik, ha a tápszert is beleszámítjuk mint étkezést. Ha nem, akkor 4-5 óránként.
nálunk inkább az elsõ 3 hónapban kért enni kb.4 óránként, közben hosszúakat aludt. 3 hó után kért 3 óránként. még most is. most 10, 5 hós. éjjel már csak 1x kér.
az én fiam soha nem evett 3 óránként.két hónapos korától este 8-05-ig aludt egy huzamban egy éves koráig.hat hónapos koráig nappal 1, 5, -2 óránként evett anyatejet. a hozzátáplálással tudtam kialakítani öt étkezést a hajnalival.egy éves kora óta eszik négyszer

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!