Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lesz a babám (23 db)

Mikortol érdemes a babákat uszásra hordani? Valaki el tudná "mondani" részletesen hogyan is müködik? 1 éves lesz 3 hét mulva a babám

Legjobb válasz: Hááát mi már 3,5 hós kora óta hordjuk babaúszásra-ha erre gondolsz!Nagyon szereti de kellet 1 kis idõ míg megtetszett neki míg jól érzezte már magát!Sajna volt 1 kisfiú aki 1 éves volt és velünk kezdte de abba is hagyták mert nagggggyon nehéz volt vele!Nem csinált semmit,csak sírt,meg volt rémülve stb!Kívánom h nektek sikeresebb legyen!

Hááát mi már 3, 5 hós kora óta hordjuk babaúszásra-ha erre gondolsz!Nagyon szereti de kellet 1 kis idõ míg megtetszett neki míg jól érzezte már magát!Sajna volt 1 kisfiú aki 1 éves volt és velünk kezdte de abba is hagyták mert nagggggyon nehéz volt vele!Nem csinált semmit, csak sírt, meg volt rémülve stb!Kívánom h nektek sikeresebb legyen!
Mi is 2-3 hónapos kortól vittük õket. Ahol van babaúszás ott van a kicsit nagyobbaknak is általában. Neki már nem lesz búvárreflexe, tehát kicsit nehezebb lesz vele, de a tanfolyamokon segíteni tudnak.

Mikortól adnak a babák puszit? Hogyan kezdik megtanulni? Honnan lehet tudni, hogy :Na ebből pár héten belül "szabályos" puszi lesz?

Ha értitek mire gondolok:)

Legjobb válasz: Az igazi cuppanost még nem tudom ,mert csak 10hós de õ úgy ad,hogy kérem tõle és bekapja az arcomat.Elõfordul az is hogy hízeleg és magátol csinálja olyan aranyos.

Az igazi cuppanost még nem tudom , mert csak 10hós de õ úgy ad, hogy kérem tõle és bekapja az arcomat.Elõfordul az is hogy hízeleg és magátol csinálja olyan aranyos.
Kisfiam 9.5 hónapos és kb egy hónapja kezdte el a cuppogást aztán mindíg hozzátettem hogy puszi, meg én is csináltam és mondtam, mostmár amikor mondom hogy puszi, 90% ban cuppog hozzá.De nagyon sokáig csak figyelte hogy mondom, meg cuppogok.Egyszer csak elkezdte.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Az én kisfiam 5 hónapos, én is mutogattam, cuppogtam neki, odatartom az arcom, és már nyitja is a kis száját.
A kérdező hozzászólása: :) Köszönöm!
Igen, az én kisfiam is 10 hónapos lesz nemsokára, õ is ugyanígy csinálja: odabújik hozzám, bekapja az arcom, sokszor cuppog is. De szerintem ez még akkor sem igazi, "átgondolt" puszi, csak kedveskedés. A cuppogás meg nála a szoptatásra való vágyat fejezi ki. De lehet, hogy én telhetetlen vagyok. :-))))) Szóval az a valódi puszi, amikor odamegy hozzád és magától, igazi, szabályos puszit ad, az késõbb van, mint 10 hónapos kor. De ez a cuppogós, archarapós talán még felejthetetlenebb élmény!!!

Mikortól ehetnek a babák narancsot, mandarint? Lassan 6 hósak leszünk.

Legjobb válasz: citrusféléket 1 éves kor után javasolják.

citrusféléket 1 éves kor után javasolják.
Nekünk is azt javasolta a doki, hogy csak egy éves kor után.
Szia! Érdekes, ezek szerint orvosa válogatja...A kisfiam 5 hónapos, és 1 hete adok neki leszûrt narancslevet, amit imád. AZ orvos javasolta, mert nem fogadta el az almát és a C vitamin miatt is.


Jóslófájások mikortól lehetnek? Most 32 hetes vagyok, de mensi szerű görcseim vannak, bár nem erősek. Koraszülött lesz a babám? Méhszájam már fel van puhulva.

Legjobb válasz: Pihenj sokat! Ne aggódj én kb. 32.héttõl 1100-as voltam, voltak enyhe jóslóim, de betöltött 37.hétre szültem. De pihentem sokat az biztos.

Pihenj sokat! Ne aggódj én kb. 32.héttõl 1100-as voltam, voltak enyhe jóslóim, de betöltött 37.hétre szültem. De pihentem sokat az biztos.
Szia!En is 32 hetes kismami vagyok es ugyanugy jelentkeznek a josfajasok.A dokim azt mondta, hogy ez teljesen normalis.Sot a babom mar be is fordult, amire szinten azt mondta, hogy nem gond, ez meg nem jelenti azt, hogy koraszulott lesz.Nekem talan ezen a heten a leg aktivabb, hihetetlen mit osszeboxol, izeg-mozog odabent.:-) Udv.es boldog babavarast!

Mikortól esznek a babák szilárdat? Úgy értem, hogy mikor lesz az, hogy már nem buknak.

Legjobb válasz: Ez a kettõ nincs összefüggésben egymással. Hozzátáplálni 6 hós kortól javasolt ha tápis akkor lehet 4 hós kortól. Az, hogy mikor nem kell már turmixolni, változó.

Ez a kettõ nincs összefüggésben egymással. Hozzátáplálni 6 hós kortól javasolt ha tápis akkor lehet 4 hós kortól. Az, hogy mikor nem kell már turmixolni, változó.
Teljesen szilárdat még az én fiam se eszik, pedig már 15 hós. Kicsit mindig maccsosnak, csúszósnak kell lennie, különben nem hajlandó megenni. Amúgy õ nagyon bukós volt kis korában, aztán 6 hónaposan elkezdtem hozzátáplálni, és akkor kicsit abbamaradt. Mikor elkezdett kúszni, megint sokat bukott, mert állandóan a hasát nyomta. Aztán mikor már ülni tudott, azóta nem. Már csak akkor jön ki egy kis kaja a büfivel, ha sokat eszik.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat

Húslevesből zöldséget és esetleg egy kis levet mikortól adhatok a babámnak? 6 hónapos lesz a jövő héten.

Délel?tt gyümit kap. Ma adtam Neki el?ször délután krumplit almával. Ha majd eszi a répát is (pár nap múlva megkóstoltatom), akkor hány hét? Vagy hány hónaposan? Húst mikor adhatok Neki?

Legjobb válasz: A levet úgy gondoltam, hogy ha összeturmixolom, akkor egy pici abból is kerül bele. Vagy nem kell bele?

A kérdező hozzászólása: A levet úgy gondoltam, hogy ha összeturmixolom, akkor egy pici abból is kerül bele. Vagy nem kell bele?
Ha már evett krumplit is, répát is, akkor nyugodtan adhatsz neki. Levébõl csak akkor tegyél hozzá, ha túl sûrû lenne így (egyébként ha ehhez is teszel egy kiskanál almát, már nem is kell a lé, hiszen az alma elég leveses, és a húslevest is azért fûszerezni szoktuk valamennyire). Husit is hamarosan (pár hét múlva) már bevezetheted nála, ugyanezeket összeturmixolod pici csirkemellel. (B)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Igen, úgy értettem a levét, ha túl sûrû lenne, de akkor majd almával, úgysem most lesz, csak elõre érdeklõdök!
Én is 6 hónaposan adtam a lányomnak a mi levesünkbõl a zöldségeket és csirkehúst vagy májat és a levessel hígítottam.Imádja.
8-9 hónaposan
24-én lesz Levi 7 hós. Tegnap kapott elõször zúrót. Egy túró rudit (a belsejét) összekevertem egy kis õszibarackkal. Nagyon gyorsan befalta :) Háromszor ennyit is megevett volna szerintem. Sajtot még nem adtam. Azt nem tudom, hogy kellene.
Offolok, bocsi.Képzeljétek! Az elõbb láttam, hogy túró rudival etetnek egy másfél hónapos babót.Kicsit furcsállom az anyukát.
Második vagyok Azt elfelejtettem írni, hogy szûrõn átpasszíroztam.
A kérdező hozzászólása: másfél hónaposat??? hol láttad??? Honnan tudod hogy ennyi idõs, megkérdezted? Hát én tuti nem hagytam volna szó nélkül...szegény picur.. :(
védõnõm 10 hónapos kortól javasolja. natúr macisajtot zsemlebélre reggelire trapistát és egyébb félkemény natúr sajtokat reszelve fõzibe vagy ugyanúgy "szendvicskére" túrót szerintem is gyümölccsel Off: ismerõsöm kinder csokit adott az 5 hónapos babájának egészben... rokonom meg babgulyást a 8 hónapos lányának... Vannak érdekes szülõk, de lehet, hogy én aggódom túl a dolgot
én 8 hónaposan kaptam egy csülökcsontot a kezembe hogy rágcsáljam... én is 9-10hónaposan adtam elõször neki. Túrót gyümivel keverd.

Mikortól lesz erősebb a babám mozgása? 22hetes vagyok, első babámat várom.

Legjobb válasz: Szia!Én is az elsõt várom és nekem 25.-26.héttõl kezdett erõsödni.28hetes kismamma

Szia!Én is az elsõt várom és nekem 25.-26.héttõl kezdett erõsödni.28hetes kismamma
Szia En most vagyok 25 hetes, es naprol napra egyre nagyobbakat tud rugni a pici, de nem mindegyik rugasa olyan, de azert mar van amelyik eleg nagynak tunik. Boldog babavarast kivnanok
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Nektek is szokott olyan lenni, hogy 4-5napig nem igazán lehet érezni a rugdosását? Utána meg beindul a kis pocaklakó.
Szia! Én is pont 22 hetes vagyok, nekem is kb 3-4 napja alig mocorog, ilyenkor elég ijedt vagyok, de akkor valószinû ez nem egyedei eset :)

1 hét múlva lesz a kislányom 8 hónapos! Adhatok neki 8 hónapos babának való bébi ételt? Számít az az egy hét? Baba joghurtot pudingot ami tartalmaz tejet ti adtok 8 hós babának? Turó rudi rendes joghurt tejtermék mikortól adható?

Legjobb válasz: A 8 hónaposoknak való bébiételek már darabosak, nem minden baba fogadja szívesen. Persze, próbálkozni lehet :) Én babajoghurtot nem adtam, sima, natúr joghurtot is csak 9 hónapos kora után (anyatejes baba). Túró Rudit még most, 17 hónaposan is ritkán kap, szerintem az nem "rendes" tejtermék..inkább otthon készített gyümölcsjoghurt, friss gyümölcs, a mindenféle adalékkal felturbózott Rudi, max. 1 éves kor után, néha-néha nasinak jó...Persze ez csak az én véleményem:)

A 8 hónaposoknak való bébiételek már darabosak, nem minden baba fogadja szívesen. Persze, próbálkozni lehet :) Én babajoghurtot nem adtam, sima, natúr joghurtot is csak 9 hónapos kora után (anyatejes baba). Túró Rudit még most, 17 hónaposan is ritkán kap, szerintem az nem "rendes" tejtermék..inkább otthon készített gyümölcsjoghurt, friss gyümölcs, a mindenféle adalékkal felturbózott Rudi, max. 1 éves kor után, néha-néha nasinak jó...Persze ez csak az én véleményem:)
Adhatod a 8 hós babaételeket, legfeljebb turmixolod, ha nem fogadja el még a darabosat. Babajoghurtot és babapudingot én adtam lányomnak annó, igaz drága mulatság. Túró rudit még nem kapott (1 éves a lányom).
8 hósan az egyévesnek valót adtamm már, csak turmixolva, mert még nem volt foga. 3.5 hósan kezdtük a hozzátáplálást, ergo 8 hósan õ már minden kaját megismert. Most 11 hós és 100%-ban az én fõztömet eszi, csak felnõttkajákat.
1 hét alapvetõen nem számít, dehát akkor miért nem várod meg?! :) Baba yoghurtot nem adtam, csak natúr yoghurtot gyümölccsel 10-11 hónapos kortól, túrót, sajtot szintén ekkor. Puding tejes, én csak egy év után adtam. Túrórudit másfél évesen kapott elõször, azóta elvétve kap egyet-egyet.
Adhatsz neki nyugodtan 8 hónaposnak való bébiételt!Az én lányom 8 hósan már mindent megevett, még a darabos ételeket is pedig nemigazán volt akkor még foga.Joghurtot is kapott, danoninot, gyümis joghurtokat adtam neki.Nagyon szerette!

Hány hónapos kortól lesz tudatosabb a babák kéz- és lábmozgása? Mikortól nem csak kalimpálnak velük?

Legjobb válasz: Szia! Írd be a keresõbe, hogy "az egészséges csecsemõ fejlõdése", és az informed oldalra kattints.Ott részletesen leírja hónapra lebontva a babák fejlõdését.

Szia! Írd be a keresõbe, hogy "az egészséges csecsemõ fejlõdése", és az informed oldalra kattints.Ott részletesen leírja hónapra lebontva a babák fejlõdését.
Szia! Azt hogy a láb mozgás mikor lesz tudatos azt nem tudom, szerintem majd akkor ha elkezd felállni, járni. Viszont a kéz már akkor tudatosan mozog amikor elkezd játékok, tárgyak után nyúlni. Kb 3, 5 hónapos volt a fiam amikor elõször a csörgõért nyúlt. Most 5 hónapos már minden napos a játék dobálás.
meglepõ, de a lábmozgásukat hamarabb tudják koordinálni, mint a kézmozgásukat. Az Embergyerek c. sorozatban láttam pár napja, és visszaemlékezve tényleg ügyesebben, tudatosabban érintette a babám anno a lábával a kifüggesztett csörgõt, mint a kezével. Valamikor 3 hónapos kora körül, úgy rémlik.
A lányom most 4 hónapos, kb. két hete feküdt egy játszóasztalon, és azzal foglalatoskodott vagy tíz percig, hogy a lábával rugdalt egy rikító rózsaszínû elefántot. Magam is meglepõdtem, mert a nagyobbik lányom nem csinált ilyesmit ennyi idõs korában... A kezeivel meg csak néhány napja próbál megfogni dolgokat, úgy, hogy rendesen utánuk nyúl, elõtte csak ha éppen a kezébe akadt valami (odaadtuk neki), akkor fogta meg. De szerintem mindemellett a "kalimpálás" is még egy jó darabig megmarad, aztán szép lassan, fokozatosan "tûnik majd el".
Lányom 4 hónapos, és mindenhol azt olvasom, hogy nézegetni kéne már a kezét. Sok baba már ekkor ezt teszi. Állítólag. Nálunk nem így van, egy hónapja nézegeti ugyan, a lábát:) . Ezt viszont tudatosan teszi, majdnem kiesik a hordozóból annyira elõrehajol, hogy lássa ahogy a lábfeje mozog:) .
Igen, az enyém is elõször a lábát nézegette, le is van fotózva az elsõ alkalom, annyira cuki. És emlékszem is, hogy õ is ült a hordozóban, mozgatta a kis lábacskáit, közben pedig feszülten figyelt.:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nálunk a nézegetés már megy egy ideje, nagyon koncentrál olyankor, olyan aranyos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!