Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehetek terhes, ha (6 db)

Ha úgy vetéltem el 4 hetesen, hogy egészen egyszerűen elkezdtem mensturálni, mikortól lehet újra próbálkozni? Mikortól lehetek újra terhes?

Legjobb válasz: Szia! Én így jártam, 2 napig élveztem a terhességet... Mivel nem volt mûszeres befejezés, szépen "kiürültem" (de csúnya szó!!!)ezért nem kellett várni, lehetett probálkozni. Ez oktoberben volt, most úgy érzem, lehet, baba van, holnap kiderül remélem. Nagyon drukkolok neked, ha a dokid nem mondott mást, akkor mindent bele, nem kell várni! Bár korai terhesség volt, én lelkileg nagyon megszenvedtem, mert egy év után jött össze, és szinte azonnal elvesztettem....borzalmas volt. Kicsit ápolgasd a lelked, hidd el, minden rendben lesz!

Szia! Én így jártam, 2 napig élveztem a terhességet... Mivel nem volt mûszeres befejezés, szépen "kiürültem" (de csúnya szó!!!)ezért nem kellett várni, lehetett probálkozni. Ez oktoberben volt, most úgy érzem, lehet, baba van, holnap kiderül remélem. Nagyon drukkolok neked, ha a dokid nem mondott mást, akkor mindent bele, nem kell várni! Bár korai terhesség volt, én lelkileg nagyon megszenvedtem, mert egy év után jött össze, és szinte azonnal elvesztettem....borzalmas volt. Kicsit ápolgasd a lelked, hidd el, minden rendben lesz!
nekem is igy volt lehet probálkozni nemkell várni semmit.
Ilyen esetben valóban nem kell várni. Nekünk ezt követõen a 2. hónapra sikerült újra.
Szia! Ilyenkor tényleg nem kell várni, nekem 6 hetesen volt vetélésem, de én nem "ürültem" ki teljesen így mûtét lett a vége. Nekem ez már 6 hónapja volt, 3 hónapot mondott a doki, már próbálkozunk de egyenlõre semmi. Bár azt mondják hogy az sem mindegy lelkileg mennyire vagy rendben, nekem kellet ez a 6 hónap hogy teljesen rendbe jöjjek. bocs kicsit hosszúra nyúltam, drukkolok hogy mielõbb sikerüljön!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm , hogy válaszoltatok!

Ha a párom belém élvez, és szedem a fogamzásgátló tablettát, akkor nem lehetek terhes, ugye? Hogyan kell szedni a tablettát? Mikortól feküdhetek le a párommal gumi nélkül úgy, hogy a tabletta véd a nem kívánt terhességtől?

A kérdésem nagyon bután hangzott, de mivel biztosra akarok menni, ezért kérdeztem meg. Az ünnepek után elmegyek a nőgyógyászhoz, és szeretnék magamnak fogamzásgátló tablettát kiíratni. Igazából eddig gumival védekeztünk, és semmit nem tudok a tablettáról. Elmondanátok nekem, hogy ez hogyan megy?

Legjobb válasz: de igen is lehetel terhess a tabletta szedése mellet is.nekem két ismerõsöm tabletta mellet lett terhes.az egyiket el kellet vetettni.a másik pedig meg szülte

de igen is lehetel terhess a tabletta szedése mellet is.nekem két ismerõsöm tabletta mellet lett terhes.az egyiket el kellet vetettni.a másik pedig meg szülte
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy buta kérdés, de mivel nem vagyok ebben tapasztalt, és nem fekszem le fûvel fával, ezért komolyan veszem a témát.
A kérdező hozzászólása: Nem szedem még, és az orvosom nem is írtam még fel a tablettát, mert szabadságon van, és meg kell várnom, amíg visszajön. Hogy miért? Mert ezt nem tekintik sürgõs esetnek, hogy másik orvos elvállaljon. Szar ügy, de ez van. Úgyhogy nincs is min elolvasnom a tájékoztatót. Nem vitázni akarok, csak ha tudsz, akkor válaszolj a KÉRDÉSEKRE, ha nem, tudsz akkor meg ne. Gondolom simán leszûröd, hogy nem volt még dolgom a tablettával, így azt se tudom milyenek vannak, hogy kell õket szedni, milyen mellékhatásaik vannak, mennyire óvnak a nem kívánt terhességektõl, stb. Szóval ezért is teszek fel hülye kérdéseket. Ezer bocsánat, de nem vagyok otthon ebben a témában, mert eddig csak gumival védekeztünk.
Tényleg nincs ennyi önállóság az emberekben? Egyszerûen nevetséges. A suliban lehet néhány töri óra helyett inkább azt kellene megtanítani, hogyan boldoguljunk az életben. Vagy hogyan használjuk a keresõt. Képzeld el, a büdös életben nem szedtem tablettát, mégis tudom hogy kell szedni, hogy hat, sõt, legalább 10 félét fel tudok sorolni. Hogy miért? Mert van annyi eszem, hogy ha vmi érdekel, akkor RÁKERESEK. A net nem csak arra van ám, hogy pornót nézzél rajta. Annyi lenne, hogy beírod keresõbe, hogy "fogamzásgátló tabletta" és az összes kérdésedre választ kapnál. De tessék, felsorolok neked párat, elolvashatod akár az összes betegtájékoztatóját, ugyanis fent vannak a neten. Lindynette 20, Lindynette 3
Lindynette 30, Novynette, Yadine, Yasminelle, Dienille, Melniae, Belara, Tri-regol, Triodena Remélem ennyi elég lesz.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet példát venni, sem tanulni az idõsebbektõl, azaz az olyanoktól, mint te! Így mit vársz a mai fiataloktól? Mit tanulhatnak, ha nem is tanítják õket? Hiszen egy értelmes választ nem kaptam. Nyilvánvalóan senki nem született mindentudónak, de lehet és kell is tanulni... tanulni pedig mindenhol lehet, még itt is!
"Hiszen egy értelmes választ nem kaptam." Leírtam vagy 10 féle tablettát. Az összes tájékoztatója fent van a neten, amibõl az összes kérdésedre választ kapsz. Ne haragudj, de ha ez neked nem értelmes válasz, akkor mégis mit vársz?
A kérdező hozzászólása: Azt köszönöm szépen, de a hozzáállással viszont vannak problémák. Jól tudom, hogy hülye kérdés, de valahonnan csak tudakozódni kell, és ha itt, akkor itt.
Szerinted a te stílusoddal nincsen baj? Ketten is elmondtuk, hogy simán magadtól megtalálhattad volna, egyikünk volt olyan segítõkész, hogy még egy halom gyógyszer nevét le is írta neked. Ezután ahelyett, hogy megköszönöd és elismered, hogy megtalálhattad volna magad még neked áll feljebb, hogy senki sem segített. Ne csodálkozz ha ilyenek mellett nekem sem kifogástalan a stílusom.
Te is megspórolhattad volna, mert te se értél el semmit azzal, hogy reagáltál rá. Tanulj meg kérdezni és akkor lehet kapsz értelmes választ, de fõként tanulj meg _jó helyen_ kérdezni. Az oldal neve ugyanis _gyakori_ kérdések. Ez a kérdés minden, csak nem gyakori, ráadásul azt sem mondtad meg, hogy mi az a gyógyszer amit szedsz, vagy mondjuk utána is nézhetsz, volt végtelen ilyen kérdés ahol volt róla szó, hogy mikortól véd, de gondolom ez is eltér típusonként. Értelmes kérdést tegyél fel, akkor több az esély, hogy értelmes választ kapsz, de még jobb ha jó helyen teszed fel. Ha mondjuk az lenne a kérdésed, hogy mi bízunk-e a tablettában, arra tudnánk értelmesen válaszolni, de ez olyan amit egy szakértõtõl kell megkérdezni. Én se itt kérdezem meg, hogy a preemptív interrupt mivel jobb mint a nem preemptív, mert olyantól kell megkérdezni, aki ért hozzá, itt pedig az emberek 99%ának csak zavaró a kérdés.
Viszont képzeld el, hogy az orvos azért orvos, mert ért hozzá. Mi meg nem orvosok, vagyunk, tehát jobb helyeken illene levonni a következtetést, hogy nem értünk hozzá. Egyébként meg mit keresel egy olyan országban ahol nem tudsz elolvasni semmit? Vagy vegyél olyat, amin rajta van magyarul vagy olvasd el angolul/németül/szlovákul, de nem vicceltünk azzal, hogy az orvost is meg lehet kérdezni. Vagy keress valakit aki tud valami értelmes nyelven és olvassa el neked.
A kérdező hozzászólása: Elhiszem neked, hogy benne van, de én sajnos nem Magyarországon lakom, hanem Szlovákiában, és ott a tájékoztatók nem magyar nyelven vannak. Mivel a magyar az anyanyelvem, így ilyen témában jobban szeretem a saját anyanyelvemen hallani. Ez egy kérdezõs oldal, ahol az emberek kérdeznek. Nem a "rajtavanatájékoztatón" nevû oldal, se nem a "kérdezdmegazanyádkínját" oldal.
A kérdező hozzászólása: Oké, értem. :) A dokitól megkérdezem és a tájékoztatót is megnézem, de addig is tudnátok a szedéssel kapcsolatban is valamit mondani? Tehát miután beveszem az elsõ tablettát, azonnal ágyba bújhatok a kedvesemmel, vagy mondjuk csak másnaptól kezdve? Bármikor abbahagyhatom a tabletta szedését, és visszaállhatok a gumira?
Semmi nem biztosít 100%-os védelmet a terhesség ellen, csak ha vkinek nincs méhe, vagy nem szexel. A tabletta sem 100%-os, de jó eséllyel (mondjuk 99%), hogy nem leszel terhes.
az elsõ gyerekem gyógyszer mellett lett.
szia olvasd el a betegtájékoztatót abban minden benne van:) de tényleg
mire való a fogamzásgátló te istenáldása? csak úgy szedik az emberek mert az olyan jó?
Szia, látod ugye itt milyen a szellemi színvonal... Ha elmész orvoshoz tõle bátran megkérdezheted, és a fog.gátló tájékoztatójában is le lesz írva szépen minden infó. Ne itt tájékozódj ilyesmirõl.
A kérdező hozzászólása: A hasznos részét megköszönöm, de a lehordás teljesen felesleges volt. Az emberek azért jönnek ide, hogy kérdezzen, és nem azért, hogy letolják õket! És tudtommal kérdezni nem szégyen! Olvass csak vissza egy kicsit. Az elejétõl kezdve a hangnem ellenséges és lenézõ volt. Ezt senki nem fogja megköszönni, nem csak én!
Nem valószínû, de elõfordulhat, csinálj tesztet!
Minden bizonnyal nem vagy terhes, de kizárva sincs. Nem kell félni, csinálj egy tesztet, hogy megnyugodhass.De mindenképp tesztelj, mert nem 100%, sosem 100%.

Mikortól lehetek veszélyeztetett terhes, ha olyan munkahelyen dolgozom, ahol hajolni és emelni kell?

5 hetes kismami

Legjobb válasz: Amint a nõdokiddal megbeszélted!Õ bármikor ki tud írni ha szeretnéd! 28 hetes kismama

Amint a nõdokiddal megbeszélted!Õ bármikor ki tud írni ha szeretnéd! 28 hetes kismama
Szia! En a kereskedelemben dolgoztam mikor terhes voltam a lanyommal, ugyhogy tudom mirol beszelsz. En csak a 20. heten mentem tapenzre, de akkor is csak azert mert magzatvizvetelen voltam, es onnantol nem elmelhettem.
elvileg az elejétõl, de azt a doki és te tudod mérlegelni, de nem szabad kezenként 5 kilónál többet emelni, ha ezmellett még probléma is van akkor azonnal táppénz, vagy a fõnök ha megengedi könnyebb munkát is adhat, de ne kockáztass, mert most a napi 8 óra is 10 inkább és a 10 kiló is 15 mert úgyis elbírod..szóval itt mérlegelni kell, de utólag nagyon rossz lenne ha ez okozna bajt..mielõbb menj dokihozés mondd el mi a munkád, aztán õ eldöntheti, de kérheted a táppénzt te is.
A terhes nõket a tehesség alatt olyan munkakörbe kell helyezni-illetve olyan munkát végeztethet veled a fõnököd- mely nem veszélyes a terhességedre. Ha úgy érzed, kérj könnyitett munkát. Köteles neked azt biztosítani...
Igen ez így van ahopgy elõttem mondták, de addig nem érdemes szólni amíg nincs meg a kiskönyved mert kirughat!Addig nem véd semmi, hiába vagy terhes-sajnos ilyen a jogszabály, tehát próbáld kibírni és óvatosan csinálni a dolgokat amíg nincs kiskönyved-csak azért mert nem biztos, hogy ennyi idõsen már megvan.Amúgy 12hetes korodig vagy köteles szólni a fõnöködnek.Ha megvan a kiskönyv, a dokid bármikor kiírhat, sõt sztem ki is fog ha elmondod mivel foglalkozol.36hetes kismama
Szia! A kiskönyvnek semmi köze a dologhoz. Azt amúgy sem vagy köteles mutogatni a munkáltatódnak, semmi köze hozzá.Ha dokihoz mész, kapsz egy leletet a terhességrõl, azzal tudod bizonyítani.Nem függvénye hogy legyen könyved.Az meg, hogy kirúghat-e a szerzõdésedtõl függ. Ha határozott idejû, nem köteles hosszabbítani akár terhes vagy akár nem.Sajna ezt tudom, mert így jártam. Menj táppénzre akár holnaptól, ha úgy érzed.Ne kockáztasd az egészségeteket, mert ennyit semmilyen munka nem ér. Jó egészséget, üdv
Gratulálok:-)Megkönnyeztem:-) Vigyázzatok magatokra:-)
Jaj de jó! Gratulálok! Pihenj sokat, és vigyázz magatokra! Boldog babavárást kívánok!
5 hetes kortól már látható lenne.
Az utolsó pozitív tesztet mikor csináltad? Hcg vizsgálatra nem küldött el a doki? Mert azt nem ártott volna megnézni, hogy mekkora a szintje, és hogy növekszik-e, mert ennyi idõnél már rég látni kéne ultrahangon, és így félõ, hogy méhen kívüli, az pedig nem vicc. Úgyhogy csinálj ma is tesztet, és ha pozitív, akkor tessék újra dokihoz menni, hogy nézzen meg rendesen.
Nekem ugyanez volt, de tesztelnem kellett és figyelni a csíkot, hogy erõsödik-e. És volt vérvétel is. Sajnos nálam elment a baba. Ha gondolod, csinálj egy tesztet, abból már fogod tudni.
Szia! Velem ugyanez volt anno 3 éve! 3 pozitív teszt, a dokik szerint baba sehol, aztán közölték, valószínû méhen kívüli. Elmentem egy negyedik orvoshoz, és közölte velünk hogy 7 hetes kismama vagyok, élõ terhesség! 5. kislányom lett meg így, hogy a dokik szerint nem voltam terhes!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Tegnap rosszul lettem, bevittek a sürgösségire. Megvizsgáltak, pihennem kell és gyógyszert szednem, de a lényeg: A baba jó helyen van, 12mm, rendbe a szívmûködése és 6 hetes terhes vagyok. :) Edit
Jól van, csak pihi! :)
Gratulálok! Nagyon vigyázz magatokra, és tényleg pihenj sokat! 5 lányos anyuka

Körülbelül mikortól lehet észrevenni magatokon változást ha terhesek vagytok de még a menszeszetek nem jött meg? Mik lehetnek a jelek?

Legjobb válasz: Nekem aktus utáni 14.napon reggel volt az elsõ tünetem,hányingerrel ébredtem és egész délelõtt olyan rossz volt a közérzetem,nem kívántam enni sem.Ja és érdekes módon mindkét gyerkõcnél ez volt a legelsõ tünetem. Rá pár napra pedig a teszt is engem igazolt. Amúgy sokan még mellfeszüllésre,fejfájásra, "mindjárt megjön" érzésre is panaszkodnak,de ezek a tünetek nekem csak késõbb jelentkeztek.

Nekem aktus utáni 14.napon reggel volt az elsõ tünetem, hányingerrel ébredtem és egész délelõtt olyan rossz volt a közérzetem, nem kívántam enni sem.Ja és érdekes módon mindkét gyerkõcnél ez volt a legelsõ tünetem. Rá pár napra pedig a teszt is engem igazolt. Amúgy sokan még mellfeszüllésre, fejfájásra, "mindjárt megjön" érzésre is panaszkodnak, de ezek a tünetek nekem csak késõbb jelentkeztek.
Nekem nagyon korán jelentkezett erõs fejfájás és egy kis émelygés/hányinger, annyira hamar (4 - 5 nappal lehetett kb. a megtermékenyülés után), hogy már csak utólag azonosítottam be, hogy az már terhesség miatt volt. :)
Nekem pontosan a menzesz elõtt egy héttel kezdõdött. Hánytam, hányingerem volt , erõs álmosság (délután 1-2 fele simán el tudtam aludni, ez szerencsére csak 2 napig volt) éhség érzet, egyszer a fejem is fájt. Állandó tünet meg a hasszúrkálás volt és olyan érzés, hogy bármikor megjöhet. Azt hittem a hányás meg az álmosság biztos valami elkapott nyavaja miatt van, de utólag valószínûleg a terhesség miatt volt :) )) En a nem várt elott 3 nappal teszteltem pozitívat.
Elnézést javítok, a nem várt elõtt egy héttel és szerencsére nem is jött meg :)
Nekem 2 nappal a poz. teszt elõtt a szoptatás iszonyatosan fájni kezdett, mintha ráharapott volna. Azt nem éreztem, h feszül, de nagyon hamar òriási lett a mellem (a szoptatás alatt eléggé eltûnt).
A nem várt elõtt 4-5 nappal már hasmeneses tuneteim voltak. A melleimen az erek pedig nagyon-nagyon durván kirajzolodtak és hatalmasak voltak :-)
Fáradékonyság este hamarabb aludtam el. Prémenstruációs tünetek elmaradása (pl. mellfeszülés). Figyeld magadat, hogy jelentkeznek vagy elmaradnak olyan tünetek amik nem jellemzõek.
Nekem is nemvárt elõtt kb. 1 héttel jelentkeztek a tünetek. Jobb oldali petefészkem szurkált eléggé, és iszonyatos mellfeszülés és fájdalom. nekem más nem volt. Rosszul csak 2. trimeszterben voltam, mikor baba már mocorgott, akkor 3 alkalommal kirúgta a reggelimet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!