Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehetek terhes, (15 db)

Szerintem várj még pár napot és tesztelj újra! A tesztek sem egyformák, de nem tudom nem írtad h hány napja késik?
de orulok a kerdesednek! akar en is feltehettem volna. nekem ez a 3. nap, hogy kesik. az elso napi teszt total negativ es nem birtam ki, ma reggel is teszteltem (one step- interneten rendeltem)persze negativ ez is. de!!! ha jol a fenyre forgatom, mintha a masodik csik kirajzolodna. de lehet, hogy csak en kepzelem oda, mar teljesen begolyoztam ezektol a tesztektol. en holnap reggel ujra probalom! tunetem nulla. par napja megjon erzesem volt, de nem gorcsoltem stb.. talan a mellbimbom viszket egy kicsit, de ha nem gondolnek ra talan eszre sem vennem. ja, hom reggel is 37.3, ha ez jelenthet valamit, bar erre en nem adok. tehat konkret terhessegre utalo tunetem nincs! ja, sajnos nekem mar volt teves pozitiv tesztem 2db ugyanabban a honapban, amit az orvos sem tudott megmagyarazni. nagyon drukkolok! ird meg feltetlenul, hogy mi lett!
Remélem baba!Nekem egy 10-es halványat mutatott 4 nap késéskor.25-ös teszt meg 8 nap késésnél nega lett!De tuti babás vagyok!Fel a fejjel!Amúgy pontosak a ciklusaid??
A kérdező hozzászólása: Az létezik hogy furcsán fájjon a hasam?Vagyis egyik pillanatban mintha megjönne, aztán már nemis ugyanott és teljesen más érzéssel.És föl is vagyok puffadva, még nem volt ekkora a hasam(szorítanak a farmerjaim).
vasárnap is tesztelhetsz.
Nem tudom, tegnap mit írtál, és hogy most hanyadik napon tartasz. De nekem a elmaradt mensi elsõ napján még negatívat mutatott (érzékeny teszt), és rá két napra is még csak halványka csíkocska jelent meg. VAn olyan ismerõsöm, akinek meg 6 nappal utána mutatott csak pozitívat.
A vélt fogamzástól számított kb. két hét múlva mutathat valamit a teszt. A fogamzás napja vélelmezett, azt nem igen szoktuk pontosan tudni, ezért néhány napos eltérésnek is jelentõsége lehet. Ha ma kellett volna megjönni, vagy a napokban akkor várni kell 2-3 napot az újabb teszteléssel. Több mint egy hetes késés esetén, ha szabályos ciklusaid vannak akkor lényegesen kisebb a valószínûsége van annak, hogy valóban terhes vagy.
Szia eddig pontosan jott meg? Szerintem par nap mulva ismeteld meg vagy menj orvoshoz, nekem elso nap negativ volt 4 nap keses utan halvany pozitiv nem hittem a szememnek es igy meg 2 naponta csinaltam egy-egy tesztet erosodott es a tesztcsik. Drukkolok!! Ird meg h mi lett az eredmeny kerlek, NE ADD FEL!!
Clearblue hidd el !!
Azt szokták mondani, hogy a negatív pozitív is lehet, de egy pozitív sosem lehet negatív. Egyébként ne éld bele magad túlságosan, én is ezt tettem, szûk volt minden gatyám, fel voltam puffadva, hányingerem volt, fájt a hasam a mellem. Két nap késéssel, igaz nem úgy mint máskor, de megjött. Azóta nem stresszelem magam, mert állítom, h magamba szuggeráltam a tüneteket. Türelem.
Nekem is hasonlóak a tünetek, mellfeszülés, rossz közérzet, hasszurka.Mensimnek4 napja kellet volna megjönni és a teszt negatív lett.Bizakodjunk!!!!
Szia! Nem akarlak tévhitbe ringatni, de nekem két gyermekem van, és az elsõnél 2, a másodiknál 4 különbözõ terhességi teszt lett negatív. Az orvosom is csodálkozva állt a dolog elõtt, pedig kb 6 hetes voltam mindkét esetben.
ne dimenzionáld túl. vasárnap tesztelj!
A kérdező hozzászólása: Végülis elég fiatal még a késésem 2-3 napos.Tehát akkor még reménykedhetünk a párommal?Már 3 éve próbálkozunk és 5 éve volt egy vetélésem.Köszönöm a gyors válaszokat!!!!!
A kérdező hozzászólása: 2 nap ennyit számít?Te jó isten nem is gondoltam volna!Akkor megvárjam a jövöhetet vagy már vasárnap teszteljek?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok kedves válaszolók!!! Most nézegetem vissza a régi kérdéseimet és látom nem írtam meg mi lett velem.Képzeljétek hogy babás vagyok vagyis voltam akkor és azóta már 33 hetes km vagyok. Köszönöm mindenkinek a válaszát!!! És veletek mi a helyzet?

Ha úgy vetéltem el 4 hetesen, hogy egészen egyszerűen elkezdtem mensturálni, mikortól lehet újra próbálkozni? Mikortól lehetek újra terhes?

Legjobb válasz: Szia! Én így jártam, 2 napig élveztem a terhességet... Mivel nem volt mûszeres befejezés, szépen "kiürültem" (de csúnya szó!!!)ezért nem kellett várni, lehetett probálkozni. Ez oktoberben volt, most úgy érzem, lehet, baba van, holnap kiderül remélem. Nagyon drukkolok neked, ha a dokid nem mondott mást, akkor mindent bele, nem kell várni! Bár korai terhesség volt, én lelkileg nagyon megszenvedtem, mert egy év után jött össze, és szinte azonnal elvesztettem....borzalmas volt. Kicsit ápolgasd a lelked, hidd el, minden rendben lesz!

Szia! Én így jártam, 2 napig élveztem a terhességet... Mivel nem volt mûszeres befejezés, szépen "kiürültem" (de csúnya szó!!!)ezért nem kellett várni, lehetett probálkozni. Ez oktoberben volt, most úgy érzem, lehet, baba van, holnap kiderül remélem. Nagyon drukkolok neked, ha a dokid nem mondott mást, akkor mindent bele, nem kell várni! Bár korai terhesség volt, én lelkileg nagyon megszenvedtem, mert egy év után jött össze, és szinte azonnal elvesztettem....borzalmas volt. Kicsit ápolgasd a lelked, hidd el, minden rendben lesz!
nekem is igy volt lehet probálkozni nemkell várni semmit.
Ilyen esetben valóban nem kell várni. Nekünk ezt követõen a 2. hónapra sikerült újra.
Szia! Ilyenkor tényleg nem kell várni, nekem 6 hetesen volt vetélésem, de én nem "ürültem" ki teljesen így mûtét lett a vége. Nekem ez már 6 hónapja volt, 3 hónapot mondott a doki, már próbálkozunk de egyenlõre semmi. Bár azt mondják hogy az sem mindegy lelkileg mennyire vagy rendben, nekem kellet ez a 6 hónap hogy teljesen rendbe jöjjek. bocs kicsit hosszúra nyúltam, drukkolok hogy mielõbb sikerüljön!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm , hogy válaszoltatok!

Ha a párom belém élvez, és szedem a fogamzásgátló tablettát, akkor nem lehetek terhes, ugye? Hogyan kell szedni a tablettát? Mikortól feküdhetek le a párommal gumi nélkül úgy, hogy a tabletta véd a nem kívánt terhességtől?

A kérdésem nagyon bután hangzott, de mivel biztosra akarok menni, ezért kérdeztem meg. Az ünnepek után elmegyek a nőgyógyászhoz, és szeretnék magamnak fogamzásgátló tablettát kiíratni. Igazából eddig gumival védekeztünk, és semmit nem tudok a tablettáról. Elmondanátok nekem, hogy ez hogyan megy?

Legjobb válasz: de igen is lehetel terhess a tabletta szedése mellet is.nekem két ismerõsöm tabletta mellet lett terhes.az egyiket el kellet vetettni.a másik pedig meg szülte

de igen is lehetel terhess a tabletta szedése mellet is.nekem két ismerõsöm tabletta mellet lett terhes.az egyiket el kellet vetettni.a másik pedig meg szülte
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy buta kérdés, de mivel nem vagyok ebben tapasztalt, és nem fekszem le fûvel fával, ezért komolyan veszem a témát.
A kérdező hozzászólása: Nem szedem még, és az orvosom nem is írtam még fel a tablettát, mert szabadságon van, és meg kell várnom, amíg visszajön. Hogy miért? Mert ezt nem tekintik sürgõs esetnek, hogy másik orvos elvállaljon. Szar ügy, de ez van. Úgyhogy nincs is min elolvasnom a tájékoztatót. Nem vitázni akarok, csak ha tudsz, akkor válaszolj a KÉRDÉSEKRE, ha nem, tudsz akkor meg ne. Gondolom simán leszûröd, hogy nem volt még dolgom a tablettával, így azt se tudom milyenek vannak, hogy kell õket szedni, milyen mellékhatásaik vannak, mennyire óvnak a nem kívánt terhességektõl, stb. Szóval ezért is teszek fel hülye kérdéseket. Ezer bocsánat, de nem vagyok otthon ebben a témában, mert eddig csak gumival védekeztünk.
Tényleg nincs ennyi önállóság az emberekben? Egyszerûen nevetséges. A suliban lehet néhány töri óra helyett inkább azt kellene megtanítani, hogyan boldoguljunk az életben. Vagy hogyan használjuk a keresõt. Képzeld el, a büdös életben nem szedtem tablettát, mégis tudom hogy kell szedni, hogy hat, sõt, legalább 10 félét fel tudok sorolni. Hogy miért? Mert van annyi eszem, hogy ha vmi érdekel, akkor RÁKERESEK. A net nem csak arra van ám, hogy pornót nézzél rajta. Annyi lenne, hogy beírod keresõbe, hogy "fogamzásgátló tabletta" és az összes kérdésedre választ kapnál. De tessék, felsorolok neked párat, elolvashatod akár az összes betegtájékoztatóját, ugyanis fent vannak a neten. Lindynette 20, Lindynette 3
Lindynette 30, Novynette, Yadine, Yasminelle, Dienille, Melniae, Belara, Tri-regol, Triodena Remélem ennyi elég lesz.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet példát venni, sem tanulni az idõsebbektõl, azaz az olyanoktól, mint te! Így mit vársz a mai fiataloktól? Mit tanulhatnak, ha nem is tanítják õket? Hiszen egy értelmes választ nem kaptam. Nyilvánvalóan senki nem született mindentudónak, de lehet és kell is tanulni... tanulni pedig mindenhol lehet, még itt is!
"Hiszen egy értelmes választ nem kaptam." Leírtam vagy 10 féle tablettát. Az összes tájékoztatója fent van a neten, amibõl az összes kérdésedre választ kapsz. Ne haragudj, de ha ez neked nem értelmes válasz, akkor mégis mit vársz?
A kérdező hozzászólása: Azt köszönöm szépen, de a hozzáállással viszont vannak problémák. Jól tudom, hogy hülye kérdés, de valahonnan csak tudakozódni kell, és ha itt, akkor itt.
Szerinted a te stílusoddal nincsen baj? Ketten is elmondtuk, hogy simán magadtól megtalálhattad volna, egyikünk volt olyan segítõkész, hogy még egy halom gyógyszer nevét le is írta neked. Ezután ahelyett, hogy megköszönöd és elismered, hogy megtalálhattad volna magad még neked áll feljebb, hogy senki sem segített. Ne csodálkozz ha ilyenek mellett nekem sem kifogástalan a stílusom.
Te is megspórolhattad volna, mert te se értél el semmit azzal, hogy reagáltál rá. Tanulj meg kérdezni és akkor lehet kapsz értelmes választ, de fõként tanulj meg _jó helyen_ kérdezni. Az oldal neve ugyanis _gyakori_ kérdések. Ez a kérdés minden, csak nem gyakori, ráadásul azt sem mondtad meg, hogy mi az a gyógyszer amit szedsz, vagy mondjuk utána is nézhetsz, volt végtelen ilyen kérdés ahol volt róla szó, hogy mikortól véd, de gondolom ez is eltér típusonként. Értelmes kérdést tegyél fel, akkor több az esély, hogy értelmes választ kapsz, de még jobb ha jó helyen teszed fel. Ha mondjuk az lenne a kérdésed, hogy mi bízunk-e a tablettában, arra tudnánk értelmesen válaszolni, de ez olyan amit egy szakértõtõl kell megkérdezni. Én se itt kérdezem meg, hogy a preemptív interrupt mivel jobb mint a nem preemptív, mert olyantól kell megkérdezni, aki ért hozzá, itt pedig az emberek 99%ának csak zavaró a kérdés.
Viszont képzeld el, hogy az orvos azért orvos, mert ért hozzá. Mi meg nem orvosok, vagyunk, tehát jobb helyeken illene levonni a következtetést, hogy nem értünk hozzá. Egyébként meg mit keresel egy olyan országban ahol nem tudsz elolvasni semmit? Vagy vegyél olyat, amin rajta van magyarul vagy olvasd el angolul/németül/szlovákul, de nem vicceltünk azzal, hogy az orvost is meg lehet kérdezni. Vagy keress valakit aki tud valami értelmes nyelven és olvassa el neked.
A kérdező hozzászólása: Elhiszem neked, hogy benne van, de én sajnos nem Magyarországon lakom, hanem Szlovákiában, és ott a tájékoztatók nem magyar nyelven vannak. Mivel a magyar az anyanyelvem, így ilyen témában jobban szeretem a saját anyanyelvemen hallani. Ez egy kérdezõs oldal, ahol az emberek kérdeznek. Nem a "rajtavanatájékoztatón" nevû oldal, se nem a "kérdezdmegazanyádkínját" oldal.
A kérdező hozzászólása: Oké, értem. :) A dokitól megkérdezem és a tájékoztatót is megnézem, de addig is tudnátok a szedéssel kapcsolatban is valamit mondani? Tehát miután beveszem az elsõ tablettát, azonnal ágyba bújhatok a kedvesemmel, vagy mondjuk csak másnaptól kezdve? Bármikor abbahagyhatom a tabletta szedését, és visszaállhatok a gumira?
Semmi nem biztosít 100%-os védelmet a terhesség ellen, csak ha vkinek nincs méhe, vagy nem szexel. A tabletta sem 100%-os, de jó eséllyel (mondjuk 99%), hogy nem leszel terhes.
az elsõ gyerekem gyógyszer mellett lett.
szia olvasd el a betegtájékoztatót abban minden benne van:) de tényleg
mire való a fogamzásgátló te istenáldása? csak úgy szedik az emberek mert az olyan jó?
Szia, látod ugye itt milyen a szellemi színvonal... Ha elmész orvoshoz tõle bátran megkérdezheted, és a fog.gátló tájékoztatójában is le lesz írva szépen minden infó. Ne itt tájékozódj ilyesmirõl.
A kérdező hozzászólása: A hasznos részét megköszönöm, de a lehordás teljesen felesleges volt. Az emberek azért jönnek ide, hogy kérdezzen, és nem azért, hogy letolják õket! És tudtommal kérdezni nem szégyen! Olvass csak vissza egy kicsit. Az elejétõl kezdve a hangnem ellenséges és lenézõ volt. Ezt senki nem fogja megköszönni, nem csak én!

Lehetek terhes? Csináltam tesztet 12 nappal a petting után, az negatívlett. De már 4. napja késik a mensim. Mikortol biztos a negatív teszt?

A barátom hozá dörgölte a péniszét a vaginámhoz, de nem dugta bele csak a bejárathoz tette és a csiklomat izgatta így. Utána megujjazott. Szerintetek lehetek terhes?

Legjobb válasz: Kb mostantól biztosat mondana a teszt. a teherbe esés esélye azonban nagyon kicsi, néhány százalék.

Kb mostantól biztosat mondana a teszt. a teherbe esés esélye azonban nagyon kicsi, néhány százalék.
Ott szerepel fent a kérdésed a kiemeltek között. Ott is megadták a választ. Hogy a francba lehetnél terhes, olvasd már el amit írsz! Nem történt behatolás, innentõl ugorjuk is át ezt a témát, és inkább olvasgass egy kicsit utána a neten, hogy hogy történik a megtermékenyítés.
Nem valószínû, de elõfordulhat, csinálj tesztet!
Minden bizonnyal nem vagy terhes, de kizárva sincs. Nem kell félni, csinálj egy tesztet, hogy megnyugodhass.De mindenképp tesztelj, mert nem 100%, sosem 100%.

Lehetek terhes 1 hét után a fogamzásgátlóm szedése közben? Mert a Gestromix tájékoztatóján nem írta mikortól ad védettséget

Az Gestromix fogamzásgátlót szedem.

Legjobb válasz: 1 hónapig kell szedni a tablettát...

1 hónapig kell szedni a tablettát...
Ezt a dokitól KELLETT VOLNA (most már mindegy) megkérdezni. Gondolom nem a sarki zöldségesben vetted a gyógyszert.
Ah... elsimerem régen volt már ilyen kérdés, de ha kicsit lapoznál megtalálnád azokat a válaszokat is melyeket ma fogsz kapni, jót s rosszat is... Amúgy az orvosok 1 hónapot javasolnak. Tehát egy hónap után mehet egyéb védekezés nélkül. Egyes gyógyszerek 2 hetes várakozást javasolnak a nagy bumm elõtt. Ennél rövidebb idõ esetén nem garantált a védelem.
na akkor elmondom mégegyszer. :D ha a menstruáció elsõ napján kezded el a levelet - véd. ha az ötödik (ez szokott lenni a második verzió) - nem véd.
A kérdező hozzászólása: Ha esetleg terhes lennék sincs gond mert szeretnénk.. De egyébként a kioktatások véget elárulom hogy a doki meg se vizsgált kiírta a receptet és ennyi volt.. A tájékoztatón semmit nem írt a hatásról!
milyn érdekes...én furcsa módon mégis megtaláltam benne... "- Ha nem használt hormontartalmú fogamzásgátlót az elõzõ hónapban. A Gestomix szedését a ciklus elsõ napján (azaz a menstruáció elsõ napján) kezdje el. Ha a Gestomix szedését a menstruáció elsõ napján kezdi el, már azonnal védett a terhességgel szemben. Elkezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is, de ilyenkor az elsõ 7 napban további védekezést (például óvszert) kell alkalmaznia." Talán az általános sulit be kellene fejezni, mielõtt az ember szexuális életet kezd el élni.
én is gestomixet szedek és érdekes módon nekem is benne van a betegtájékoztatóban, hogy ha a menstruáció 1. napján veszed be akkor az elsõ naptól véd... talán végig kellett volna olvasni -.-
hát akkor tesztelj!
A kérdező hozzászólása: Megvettem a tesztet, Gábrilet, de nem szeretnék csalódni. Máskor is késett már 3-4 napot, de nem fájt 10 napot elõtte a cicim. Viszont a hõm nem emelkedik :(
Szia! A teszt mond biztosat, sõt még az sem. Várj 1-2 napot, ha nem jön meg tesztelj nyugodtan, és ne foglalkozz a hõddel. Hõemelkedés nem úgy jelentkezik terhesség esetén, hogy mindenképp 37 felett van, ami orvosilag már hõemelkedésnek minõsül, hanem ha például 35, 4 az alaphõd, akkor egy 36-36, 6-ra felmegy terhesség esetén. Persze vannak kirívó példák, ahol nem emelkedik a testhõmérséklet. A testhõ napi pontos méréséhez nagy önfegyelem és türelem szükséges, ezért is csalóka. Szurkolok és várom az eredményed :) :)
Tesztelj nyugodtan, bármi is legyen úgy is kiderül. Egy tesztel semmit se veszítesz. Remélem babás vagy! Szurkolok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, aranyosak vagytok, várok egy-két napot és megcsinálom a tesztet :)

Mikortól lehetek veszélyeztetett terhes, ha olyan munkahelyen dolgozom, ahol hajolni és emelni kell?

5 hetes kismami

Legjobb válasz: Amint a nõdokiddal megbeszélted!Õ bármikor ki tud írni ha szeretnéd! 28 hetes kismama

Amint a nõdokiddal megbeszélted!Õ bármikor ki tud írni ha szeretnéd! 28 hetes kismama
Szia! En a kereskedelemben dolgoztam mikor terhes voltam a lanyommal, ugyhogy tudom mirol beszelsz. En csak a 20. heten mentem tapenzre, de akkor is csak azert mert magzatvizvetelen voltam, es onnantol nem elmelhettem.
elvileg az elejétõl, de azt a doki és te tudod mérlegelni, de nem szabad kezenként 5 kilónál többet emelni, ha ezmellett még probléma is van akkor azonnal táppénz, vagy a fõnök ha megengedi könnyebb munkát is adhat, de ne kockáztass, mert most a napi 8 óra is 10 inkább és a 10 kiló is 15 mert úgyis elbírod..szóval itt mérlegelni kell, de utólag nagyon rossz lenne ha ez okozna bajt..mielõbb menj dokihozés mondd el mi a munkád, aztán õ eldöntheti, de kérheted a táppénzt te is.
A terhes nõket a tehesség alatt olyan munkakörbe kell helyezni-illetve olyan munkát végeztethet veled a fõnököd- mely nem veszélyes a terhességedre. Ha úgy érzed, kérj könnyitett munkát. Köteles neked azt biztosítani...
Igen ez így van ahopgy elõttem mondták, de addig nem érdemes szólni amíg nincs meg a kiskönyved mert kirughat!Addig nem véd semmi, hiába vagy terhes-sajnos ilyen a jogszabály, tehát próbáld kibírni és óvatosan csinálni a dolgokat amíg nincs kiskönyved-csak azért mert nem biztos, hogy ennyi idõsen már megvan.Amúgy 12hetes korodig vagy köteles szólni a fõnöködnek.Ha megvan a kiskönyv, a dokid bármikor kiírhat, sõt sztem ki is fog ha elmondod mivel foglalkozol.36hetes kismama
Szia! A kiskönyvnek semmi köze a dologhoz. Azt amúgy sem vagy köteles mutogatni a munkáltatódnak, semmi köze hozzá.Ha dokihoz mész, kapsz egy leletet a terhességrõl, azzal tudod bizonyítani.Nem függvénye hogy legyen könyved.Az meg, hogy kirúghat-e a szerzõdésedtõl függ. Ha határozott idejû, nem köteles hosszabbítani akár terhes vagy akár nem.Sajna ezt tudom, mert így jártam. Menj táppénzre akár holnaptól, ha úgy érzed.Ne kockáztasd az egészségeteket, mert ennyit semmilyen munka nem ér. Jó egészséget, üdv

Két csíkos terhességi teszt után mi a következő lépés? Kb.5 hetes terhes lehetek. Mikortól vagyok védett a munkahelyemen? Mikor kell a védőnőhöz, nőgyógyászhoz menni?

Legjobb válasz: Már mehetsz nõgyógyászhoz, õ megállapítja a terhességet ad egy igazolást róla és azzal mész a védõnõhöz, aki kiállítja a terhes kiskönyved, és azzal a munkáltatónál ha bejrlented hogy terhes vagy onnéttól kezdve nem rúghst ki! Ezt tedd meg migamarabb, mert ha elmondod ennek annak és a fõnök fülébe jut hogy terhes vagy elbocsáthat míg nincs kiskönyved és nem jrlentetted be!

Már mehetsz nõgyógyászhoz, õ megállapítja a terhességet ad egy igazolást róla és azzal mész a védõnõhöz, aki kiállítja a terhes kiskönyved, és azzal a munkáltatónál ha bejrlented hogy terhes vagy onnéttól kezdve nem rúghst ki! Ezt tedd meg migamarabb, mert ha elmondod ennek annak és a fõnök fülébe jut hogy terhes vagy elbocsáthat míg nincs kiskönyved és nem jrlentetted be!
Elõször is gratula a Babához! Elõször menj a nõgyógyászhoz (5 hetes és 3 napos volt a Fiúnk a terhesség megállapításakor). A nõgyógyász majd ad egy papírt, amivel igazolja, hogy babát vársz, azzal kell menned a területileg illetékes védõnõhöz. Elõtte érdeklõdd meg, hogy nála mikor van terhesgondozás (nem minden nap szokott lenni). A munkahelyeden sztem a bejelentéstõl számítva védett vagy. Nekem legalábbis nem kellett papírral igazolni, hogy várandós lettem.
a lépéseket már leírták.Tényleg onnantól vagy védett, hogy kezedben a kiskönyv és bejelented a fõnöknek. Ha van rá módod, akkor úgy jelentsd be, hogy más is hallja, legyen fültanú, így totál védve leszel, nem tudja letagadni, hogy szóltál.
Védett vagy, amint bejelented a munkahelyeden. Én is 5 hetesen voltam elõször orvosnál, de csak a 12. hét után kaptam kiskönyvet, itt ilyen a rendszer. De az orvos ad papírt a terhességrõl, védett vagy, amint teherbe esel, nem függ a kiskönyvtõl. Már mehetsz nõgyógyászhoz, õ majd megmondja, mikor hova kell menned, mikor kell védõnõhöz, stb.
6 hetes terhesen érdemes elõször orvoshoz fordulni, akkor már látszik a kezdetleges kis szív és a petezsák. Megnézi, hogy méhen belül vannak-e a dolgok, meg, hogy van-e bevérzés stb. A védõnõt pedig az orvos véleményezése után akármikor felkeresheted, ugyanis majd õ fog adni egy papírt, amiben kéri a védõnõtõl a terhesgondozásra való felvételedet. 24 hetes kismama
Én úgy tudom, hogy onnantól, hogy megfogantál védett vagy, sõt, ha elküldenek és te nem tudtad még, hogy terhes vagy, akkor vissza kell vegyenek. Ezen az oldalon láttam errõl belinkelve a pontos megfogalmazást, de sajna már nem emlékszem mikor.
Várj még pár hetet. Ha most 5 hetesen közlöd, hogy tp-re mész, és közben elmegy a baba, vagy nem fejlõdik, vagy üres marad a petezsákod, stb.., akkor vissza kell menned dolgozni, és egybõl kirúgnak. Ne haragudj a példákért! Egészséges babát kívánok!
Bakker, több, mint 3 éves kérdésre válaszoltam az elõbb!!! :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!