Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet teát inni (9 db)

Pontosan mikortól lehet elkezdeni inni a málnalevél teát, me szedni a homeobogyókat? 36. hetet kezdőknek vagy betöltötteknek?

Legjobb válasz: Mindegy, de az én orvosom jót nevetett ezen, amikor megkérdeztem (én konkrétan a málnalevél tea hatékonyságáról faggattam) - el kezdett nevetni, és csak annyit mondott, hogy igyam nyugodtan, kell a folyadék, szomjoltónak talán jó lesz. Én nem ittam a teát, de hihetetlen könnyen tágultam, a szülés is gyors volt, pedig elsõ babánk. A tágulás, a szülés nehézsége, stb, mint oly sokminden a szülés-terhesség körül, inkább genetika, és alkat, mintsem a csodaszerekkel befolyásolható tényezõ. Könnyû szülést kívánok! 2 éves kislány anyukája

Mindegy, de az én orvosom jót nevetett ezen, amikor megkérdeztem (én konkrétan a málnalevél tea hatékonyságáról faggattam) - el kezdett nevetni, és csak annyit mondott, hogy igyam nyugodtan, kell a folyadék, szomjoltónak talán jó lesz. Én nem ittam a teát, de hihetetlen könnyen tágultam, a szülés is gyors volt, pedig elsõ babánk. A tágulás, a szülés nehézsége, stb, mint oly sokminden a szülés-terhesség körül, inkább genetika, és alkat, mintsem a csodaszerekkel befolyásolható tényezõ. Könnyû szülést kívánok! 2 éves kislány anyukája
A málnalevél teát a betöltött 36.héttõl lehet inni. ÉN ittam, mint utólag kierült feleslegesen, mert a 37.héten sürgõsségi császárom volt.
Én a második szülésem elõtt a 36 héttõl ittam, spontán indult, könnyû, gyors tágulás után könnyû szülésem volt, nem úgy mint elsõre, amikor is nem tágultam, fájásgyengeségem volt, rengeteg Oxitocint kaptam, és sokat szenvedtem. Nálam bevált.
Nekem betöltött 37. hét rémlik, de lehet h. 36. Az viszont biztos, hogy betöltött. És nekem a szülésznõ mondta, hogy biztos ezek miatt tágulok ilyen szépen. Viszonylag könnyû szülésem volt, 16 hónapja.

Mikortól lehet elkezdeni a tejserkentő teát inni?

A lactoherb-et ajánlották. Vannak tapasztalatok?

Legjobb válasz: igen a császárosoknak kicsit késõbb jöhet a tej. A teát akkor érdemes elkezdeni inni ha belövellt a tej. azt érzeni fogod mert nagyon feszesek lesznek a cicijeid szinte már fáj:-)

igen a császárosoknak kicsit késõbb jöhet a tej. A teát akkor érdemes elkezdeni inni ha belövellt a tej. azt érzeni fogod mert nagyon feszesek lesznek a cicijeid szinte már fáj:-)
Nekem is a laktoherbet ajánlotta a szülésznõ, azt mondta, vigyem be a kórházba, és majd szülés után igyam, addig nem kell. Majd meglátjuk, üdv, 39heteske.
Én császárral szültem és 3 órával késõbb 15 gr-ot szopott a kisfiam. Otthon elkezdtem a laktoherbet, de abbahagytam, mert fájt tõle a hasam. Utána azt ittam, ami jött, vizet, teát (nem feketét), gyümölcslevet és soha nem kellett tápszereznünk, 1, 5 évig szoptattam. Én a kórházban biztosan nem szütyörgetném a teát, de otthon megpróbálhatod, hátha neked beválik. Valaki biztosan issza, mert egyébként nem árulnák minden felé.
Napi 2 csészétõl nagyon fájt a hasam és eszméletlen hasmenésem volt. Napi 1, 5 litert iszom két filterbõl. Így hígabb több a folyadék és nincs hasmenésem.
Én lactoherb-et ittam. Amikor szomjas voltam akkor ezt ittam. Én amikor megszültem, már aznap ittam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. Mindenkinek sok boldogságot a babájához! 34 hetes kismami

Hol lehet venni Homeopátiás bogyókat és málnalevél teát? mikortól kell elkezdeni inni? Mennyibe kerülnek ezek a termékek?

Köszönöm a válaszokat. 34 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia. Patikába veszem õket. Itt tudsz kérni tájékoztató füzetet is minden homeopátiás termékrõl.De a neten is megtudod õket nézni.A teát nem ismerem.Én amióta babós vagyok csak homeopátiás szereket szedek. 40 hetes kismama

Szia. Patikába veszem õket. Itt tudsz kérni tájékoztató füzetet is minden homeopátiás termékrõl.De a neten is megtudod õket nézni.A teát nem ismerem.Én amióta babós vagyok csak homeopátiás szereket szedek. 40 hetes kismama
A málnalevél teát úgy tudom, hogy a 36. héten kell elkezdeni, napi 1 csészével kell inni. A homeopátiás bogyók közül van olyan, amit pár héttel elõtte, van, amit vajúdás alatt kell szedni. (A nevüket sajnos nem tudom). Én még nem vettem, de szerintem gyógynövényboltban, gyógyszertárban lehet kapni.
A málnalevél tea bioboltban kapható, én úgy tudom, a 32-34. héttõl lehet inni, mert az izmokat lazítja, nem a szülést indítja meg. De a boltban ezt tudják, segítenek. A homeopátiás szereket patikában lehet megvenni, ott is tudnak segíteni, de nekem a szülésznõm ajánlotta. Arnica Montana az egyik, ez a sebgyógyulást segíti elõ. Van mégegy, amit szedni kell, de errõl pontosabbat a szülésznõk mondanak. A málnalevél tea 190 Ft és 1-2 hétig elég, a bogyók 500-700 Ft körül vannak. Állítólag nagyon jók, én az elõzõ szülésem alkalmával nem szedtem, errõl meg még nincs tapasztalatom. :-(
A homeopátiás szerek közül a legtöbb gyógyszertárban csak a komplex szerek kaphatók, az ún. monokomponensû szerek (amik a szüléskor segíthetnek és sok más is) olyan gyógyszertárakban vannak, ahol van olyan patikus, aki tanult homeopátiát is. NAgyobb gyógyszertárakban tudnak segíteni valószínûleg. Azt javaslom, itt nézz körül, sztem a legtöbb kérdésedre megtalálod a választ: http://www.homeopatia.info.hu Málnalevélteát pedig patikában, vagy gyógynövényboltban tudsz venni.
Én vettem homeós golyócskákat is gyógyszertárban. Igaz, valóban nincs úgy, hogy csak úgy bemész és azt mondod, ez meg ez kell, hanem meg tudják rendelni neked, ha elmondod mit szeretnél milyen hígításban!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :)


3, 5-4 hós kora körül lehet kostoltatni gyümölccsel.
Csak anyatejeseknél javasolják a 6 hónapos kor utáni kóstoltatást, tápszereseknél és vegyes (anyatej-tápszer, mi is ebbe tartoztunk) kajánál nálunk a védõnõ 3, 5 hónapos kortól javasolta az almapürét és a friss almalé kanalazását. Mi így tettünk.
én 3 hónaposan kezdtem mást is adni neki.sokak szerint most 5-6 hónapos kortól szabad csak.nekem már a 4-dik babám.van tapasztalatom.az elsõnél mindent betartottam.gyümölcsel kezdtem.utána fõzelék.az enyém is tápis.most 5 hónapos és már csak 2-szer eszik azt.
22:17: tudom én is, hogíy a tápszert nehezebb megemészteni, mint az anyatejet. Az anyatejet máûsfél-két óra alatt megemészti a kisbaba, kiürül a gyomra, és ismét megéhezik. A tápszeres baba sokkal ritkábban éhezik meg, met a tápszer nehezebben emészthetõ. Csakhpgy én NEM ERRÕL beszéltem, hanem arról, hogy a baba meésztõrendszere anyatej és tápszer esetében is teljesen ugyanolyan. Nincs olyan, hogy tápszres baba emésztése hamarabb áll készen a hopzzátáplálásra, mint az anyatejesé. Az anyatejnek a tápszer az alternatívája, jó esetben fél éves koráig. Hozzá lehet táplálni már korábban is, de minek? Úgyse tudja normálisan megemészteni a baba.
Amikortól az emésztése alkalmas lesz arra, hogy a nehezebb, összetettebb ételeket megeméssze, feldolgozza. Ez kb a 6 hónapos kor.
A baba emésztõrendszerének teljesen mindegy, hogy tápszert vagy anyatejet kap 6 hónapos koráig. A tápszertõl nem lesz érettebb, felnõttebb az emésztése.
Nem azért KELL elkezdeni 4 hós korban a hozzátáplálást tápszeres babák esetében, mert érettebb a bélrendszerük, hanem azért, mert vasraktáraik 4 hónapos korra kiürülnek (ahogy az anyatejesekét 6 hós korban), és ha nem így teszel, vashiányos vérszegénység alakulhat ki náluk!!! B.
A kérdező hozzászólása: Én is azt olvastam a neten hogy a tapszeres babak hamarabb kaphatnak hozza taplalast :)
Ezt nem mondanám! A tápszerbõl hiányzik némi emésztést segítõ enzim, amit mesterséges enzimekkel nem tudnak pótolni. Ezért is van az, hogy amig az anyatejeseket lehet igény szerint etetni, a tápszereseket csak 4 óránként, mert még nem emésztette meg a gyomruk a tápszert. Mi is tápisok lettünk 3 hónap után, és tényleg így van.
Szia! Mi most vagyunk 2és fél hónaposak, kb 1 hónapja esszük a répa-alma pürét, egy pár hete a tejpépet(4hónapos kortól, gluténmentes legyen, mi a rossmannosat szeretjük), most kezdtük a banánt, szerencsére eddig nem fájt semmitõl a pocink. Viszont amióta tejpépet eszik nem hajlandó megenni a tápszert, úgyhogy kecsketejet adok neki, amire azt mondják olyan mint az anyatej. Szerintem ki kell tapasztalni kinek mi a jó. Régen nem volt ilyen hogy 6 hónapig csak anyatejet egyen, nem volt tápszer sem és mégis egészséges felnõttek lettünk.

Mikortól lehet inni a Mecsek tejszaporító teát?

Úgy értem, hogy a várandóság utolsó 3 hetében ihatom már vagy nem?

Legjobb válasz: Nekem a kórházban azt mondták, hogy még ott se igyam. Amikor hazajöttünk akkor kezdtem. Azzal indokolták, hogy begyulladhatnak a melleim.

Nekem a kórházban azt mondták, hogy még ott se igyam. Amikor hazajöttünk akkor kezdtem. Azzal indokolták, hogy begyulladhatnak a melleim.
Nem! bármilyen tejszaporító teát, kapszulát, bármit akkor kell elkezdeni inni, amikor már megindult a tej és megvolt az elsõ tejbelövellés! Egyébként mellgyulladást okozohat.
Terhesen semmiképpen! Kifejezetten nem szabad. Én szülés utáni napon kezdtem el inni, de több szülésznõ is szólt, hogy várjak pár napot!
Inkább Lactoherbet igyál az jobb:)
Szia! Semmi képpen nem szabad még innod a teát, majd ha megszültél. Én a szülés másnapján kezdtem el inni, (lachtoherb tea, az szerintem jobb, de kinek mi a jó) és rengeteg tejem lett tõle, nagyon szépen megindult a tejelválasztásom, és ami fontos hogy JÓ is volt és most is Jó a tejem. Ezalatt persze azt értem hogy tartalmas, tápláló. A kisbabám 11 hónapos lesz és még mindig szopizik. Sok boldogságot és egészséget Nektek. Üdvözlettel: Veronika

Mikortól kell elkezdeni inni a málnalevél teát, hol lehet venni, hasznos?

30 hetes vagyok biztos korai lenne még elkezdeni inni, de azt hallottam rólla, hogy könnyíti a tágulást, ez igaz, tényleg segít?

Legjobb válasz: Köszönöm a segítséget, sok boldogságot nektek:)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, sok boldogságot nektek:)
Szia!Azt mondjak h a 36.hettol kell elkezdeni iszogatni. Olvastam mar itt olyanrol akinek segitett, olyanrol is akinek nem de mindenesetre egy probat biztos meger. Artani nem fogsz vele. Gondolom gyogyszertarakba tudsz venni, nem tudom mert en kulfoldon elek es mar en is vadaszokra egy ideje de eddig nem talaltam. Pedig nekem mostmar ideje lenne mert szombaton mar a 38.hetet toltom. Remelem tudtam segiteni. Szep babavarast!
Én Herbáriában vettem, nagyon olcsó, kb. 200 ft. 36 hetes múltam, pár napja iszom. szülésznõ javasolta.
Szülésznõ javaslatára kezdtem el inni a 36, héten napi 2x2 dl. Mellette szedtem a homeopátiás bogyókat is. Én úgy érzem hogy segítettek. Ártani nem ártasz vele ha iszod! Gyógyszertárban lehet inni.
nekem gyógyszertárba nem sikerült beszerezni, azt se tudták mirõl beszélek. herbáliába vettem. nekem segitett.
Szia! A 36. héttõl ittam a szülésznõ javaslatára, úgy hogy egy liter vízet felforraltam rá öntöttem két evõkanál teára, 10 percig hagytam állni, leszürtem és egész napra elosztva ittam meg. Öt óra alatt lett meg a pici, és nem kaptam semmi gyógyszert. Mindjárt jó hosszú fájásokkal kezdtem. Nekem bevált. Boldog baba várást. Egy hetes baba anyukája

Mikortól lehet málnalevél teát inni és mire jó?

Legjobb válasz: Szia. A 36. héttõl napi egy csészével, elvileg lerövidíti a vajúdás idejét. De nem mindenkinél jött be. Keress vissza erre a kérdésre, mert már nagyon sokszor elhangzott, és ott olvashatsz tapasztalatokat is. Üdv, 33 hetes kismama

Szia. A 36. héttõl napi egy csészével, elvileg lerövidíti a vajúdás idejét. De nem mindenkinél jött be. Keress vissza erre a kérdésre, mert már nagyon sokszor elhangzott, és ott olvashatsz tapasztalatokat is. Üdv, 33 hetes kismama
Puhítja a méhszájat így segíti a tágulást. 36. héttõl lehet inni napi 1csésze! Sztem nagyon nagyon jó!!!

Mikortól lehet inni a málna teát?

én most a 35 hétben vagyok és azt mondják az szülés megindító hatással is jár és azt még nem akarom, mert a pici még csak 2300gramm. ?

Legjobb válasz: Már 4 hónapos kortól nyugodtan adhatod neki! Nekem is a doktornõnk és a védõnõ mondta!

Már 4 hónapos kortól nyugodtan adhatod neki! Nekem is a doktornõnk és a védõnõ mondta!
Málnalevél teát a 36-dik héttõl lehet inni. Nem indítja be a szülést, csak állítólag segíti a tágulást. Én már 3 hete iszom, jövõ héten kellene szülnöm, de még nem akar elindulni.

Mikortól és hogyan lehet inni a málnalevél teát?

Legjobb válasz: 36. héttõl, napi 2-3 bögrével. Egy bögre forró vízhez 1-2 kiskanál teafû kell. Letakarva megvárni míg kihûl. Leszûrve fogyasztható. Én a 40. héttõl már napi 1 litert ittam, 5 óra alatt szültem.

36. héttõl, napi 2-3 bögrével. Egy bögre forró vízhez 1-2 kiskanál teafû kell. Letakarva megvárni míg kihûl. Leszûrve fogyasztható. Én a 40. héttõl már napi 1 litert ittam, 5 óra alatt szültem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!