Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet teát (33 db)

Mikortól lehet teát adni a babáknak és milyen teát lehet adni és hogyan?

Legjobb válasz: Van kimondottan babatea , a gyszertárban lehet kapni.De amúgy ha van tejed,6 hós koráig nem érdemes adni,utána ha elkezdesz hozzátáplálni,akkor már kezdheted, mert folyadék akkor neki is kell.Minden a te tejedtõl függ.

Van kimondottan babatea , a gyszertárban lehet kapni.De amúgy ha van tejed, 6 hós koráig nem érdemes adni, utána ha elkezdesz hozzátáplálni, akkor már kezdheted, mert folyadék akkor neki is kell.Minden a te tejedtõl függ.
Vizet, teát ha szükséges lehet neki adni. A babateáktól is fájhat a hasa. Nagyon halvány fekete teát kaphat, semmi baja nem lesz tõle. Vagy babavizet. Mi is ezen nõttünk fel(mármint mi, szülõk...). Csak akkor még nem volt akkora üzlet a babázás, és nem csináltak mindenféle egymásnak ellentmondó kutatást. Én mindkét gyerekemnek adtam, cumisüvegbõl, és az elsõ 9 hónapig szopizott, a második most 5 hónapos múlt, és még mindig szopizik. Nem okozott semmi problémát sem a tea, sem a víz.
Szia! Ne rendszeresen, de olykor adhatsz kamillát, köménymagosat, csipkebogyót vagy babateát. Többnyire a forrázat ajánlott csecsemõknek. Elvileg születésüktõl kezdve adható nekik, de a mai nézetek szerint 6 hónapos kortól javasolt anyatejes babáknál, tápszereseknél 4 hónapostól. A javaslatok javaslatok, nem azt jelentik hogy kell vagy kötelezõ. Szerintem mindenki döntsön belátása szerint...
Lehetõség szerint ne teáztasd. Csak akkor lehet neki adni ha hasmenése van vagy torokgyulladása. Egyébként egy jól szopó kisbabának nincs szüksége sem teára sem más plusz folyadékra. késõbb mikor hozzátáplálsz akkor is inkább vizet vagy frissen préselt zöldségléevet, gyümölcslevet adj neki.

Mikortól lehet teát adni a babának?

12 napos a kicsim,és szörnyen küzd a hasával-nemigazán akar büfizni és nehezen is kakil.És ilyenkor enni se nagyon akar.Mikortól és milyen teát adhatok neki?Vagy egyáltalán mit tehetnék hogy jobb legyen neki?

Legjobb válasz: ANYATEJES

A kérdező hozzászólása: ANYATEJES
Nekünk a MECSEK tea vált be.
nekünk a büfizésen segített az infacol. 4-5 napig minden kajcsi elõtt kapta és azóta kutya baja. A nõvérem babája is szörnyen pocakfájós volt nekik az espumisan jött be. Sajna egy kicsit kísérletzni kell. Kitartás 6 hónapos baba anyukája
Szia! Azt nem írtad hogy ajatejes e vagy tápszeres? Mi Infacolt adtunk neki minden etetés elött és segitet hogy ne fájon a pocija és mivel tápszeresek vagyunk igy adtam neki Édeskömény teát a másik neve (Mecsek Baby)
Teát adhatsz neki a herbáriás édesköményt vagy kamillát.nekem az vált be 3hós anyuka

Mikortól lehet enni a babának sós ételeket? 11 hónaposan már igen, és lehet e adni neki Xilitet a teába?

Legjobb válasz: Az én kislányom 2,5 éves, de kifejezetten sós ételeket nem kap. Természetesen abból eszik, amit fõzök, de plusszban nem sózok, és a fõzésnél is igyekszem minimalizálni a só felhasználást. Ha megissza a teát édesítõ nélkül, szerintem ne rakj bele késõbb sem. Megszokja a természetes ízt, így késõbb sem lesz szükség plussz édesítésre.

Az én kislányom 2, 5 éves, de kifejezetten sós ételeket nem kap. Természetesen abból eszik, amit fõzök, de plusszban nem sózok, és a fõzésnél is igyekszem minimalizálni a só felhasználást. Ha megissza a teát édesítõ nélkül, szerintem ne rakj bele késõbb sem. Megszokja a természetes ízt, így késõbb sem lesz szükség plussz édesítésre.
11 hónaposan már bõven lehet adni sót és cukrot is. Persze mértékkel. Xilitet én hanyagolnám.
Igazából minél késõbb, annál jobb. Ha nem szokja meg a sós és édes ízeket, akkor késõbb sem az lesz, hogy cukros dolgokat iszik például, és vizet nem. De 11 hósnak elvben tehetsz. Mi Hipp és Milumil gyerek teákat veszünk, ezeket nem kell cukrozni. Sót már elég korán tettem a fiam ételébe, de csak nagyon picit.
xilitet minek? nem kell hozzászoktatni a túl édes ízhez, az anyatej természetesen édes, azt megszokta, ha szopizott, az édes íz úgyis egy genetikailag kódolt szükséglet, nem kell azt még fokozni. én teát sem adtam soha, csak sima vizet.


Pontosan mikortól lehet elkezdeni inni a málnalevél teát, me szedni a homeobogyókat? 36. hetet kezdőknek vagy betöltötteknek?

Legjobb válasz: Mindegy, de az én orvosom jót nevetett ezen, amikor megkérdeztem (én konkrétan a málnalevél tea hatékonyságáról faggattam) - el kezdett nevetni, és csak annyit mondott, hogy igyam nyugodtan, kell a folyadék, szomjoltónak talán jó lesz. Én nem ittam a teát, de hihetetlen könnyen tágultam, a szülés is gyors volt, pedig elsõ babánk. A tágulás, a szülés nehézsége, stb, mint oly sokminden a szülés-terhesség körül, inkább genetika, és alkat, mintsem a csodaszerekkel befolyásolható tényezõ. Könnyû szülést kívánok! 2 éves kislány anyukája

Mindegy, de az én orvosom jót nevetett ezen, amikor megkérdeztem (én konkrétan a málnalevél tea hatékonyságáról faggattam) - el kezdett nevetni, és csak annyit mondott, hogy igyam nyugodtan, kell a folyadék, szomjoltónak talán jó lesz. Én nem ittam a teát, de hihetetlen könnyen tágultam, a szülés is gyors volt, pedig elsõ babánk. A tágulás, a szülés nehézsége, stb, mint oly sokminden a szülés-terhesség körül, inkább genetika, és alkat, mintsem a csodaszerekkel befolyásolható tényezõ. Könnyû szülést kívánok! 2 éves kislány anyukája
A málnalevél teát a betöltött 36.héttõl lehet inni. ÉN ittam, mint utólag kierült feleslegesen, mert a 37.héten sürgõsségi császárom volt.
Én a második szülésem elõtt a 36 héttõl ittam, spontán indult, könnyû, gyors tágulás után könnyû szülésem volt, nem úgy mint elsõre, amikor is nem tágultam, fájásgyengeségem volt, rengeteg Oxitocint kaptam, és sokat szenvedtem. Nálam bevált.
Nekem betöltött 37. hét rémlik, de lehet h. 36. Az viszont biztos, hogy betöltött. És nekem a szülésznõ mondta, hogy biztos ezek miatt tágulok ilyen szépen. Viszonylag könnyû szülésem volt, 16 hónapja.

Mecsek baby teát mikortól lehet adni?

Tapasztalatok, vélemények érdekelnének! Köszi!

Legjobb válasz: Elvileg 0 napos kortól. Mi akkor kezdtük el adni neki, amikor a páromnak nem volt elég teje és pótolni kellett tápszerbõl. A tápszer meg "szárít", a szükséges folyadékmennyiséget Mecsek teával pótoltuk. (a baba 2-3 hónapos volt sajnos)

Elvileg 0 napos kortól. Mi akkor kezdtük el adni neki, amikor a páromnak nem volt elég teje és pótolni kellett tápszerbõl. A tápszer meg "szárít", a szükséges folyadékmennyiséget Mecsek teával pótoltuk. (a baba 2-3 hónapos volt sajnos)
Szia. Én egy hetes kora óta adom neki. Most 2 hónapos. Napi 1 filtert áztatok neki, 2 dl vízben, épphogy megszínezem vele. Pukinak jót tesz. Nem is hasfájós, talán egyszer vagy kétszer fájt neki.
Szie, én 1 hetes kora óta adom, nagyon szereti.
A kérdező hozzászólása: Köszi, lehet hogy én is kipróbálom.

Mire jó a málnalevél tea? És mikortól lehet fogyasztani?

30hetes kismami vagyok.

Legjobb válasz: A málnalevél teát szülés könnyítõként szokták fogyasztani, segít a vajúdásnál állítólag! 36 hetes kortól lehet fogyasztani. Én most 37 hetesen kezdtem el inni, majd meglátjuk milyen hatása lesz! Boldog babavárást!

A málnalevél teát szülés könnyítõként szokták fogyasztani, segít a vajúdásnál állítólag! 36 hetes kortól lehet fogyasztani. Én most 37 hetesen kezdtem el inni, majd meglátjuk milyen hatása lesz! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia. Köszi a választ :) Már olvastam itt többször csak nem tudtam mire jó... Minden jót, és "könnyû szülést" :)

Mikortól lehet a hasfájós babáknak babamosoly teát vagy grippe water (angol vizet) adni?

Legjobb válasz: Gripe water-t 4 hetes kortól, Babamosolyt tudtommal csak 6 hónapos kortól, de a Mecsek baby teát már újszülött kortól is lehet adni!

Gripe water-t 4 hetes kortól, Babamosolyt tudtommal csak 6 hónapos kortól, de a Mecsek baby teát már újszülött kortól is lehet adni!
Azért a mecsekkel vigyázz, néhány babánál pont az ellenkezõ hatást váltja ki!
A Gripe water vált be nekünk. Dia

Vettetek szülés előtt édeskömény teát? Jó egyáltalán a csecsemőknek? Mikortól lehet alkalmazni? Szükség van ilyenre?

Legjobb válasz: Én semmilyen teát nem adtam eddig a babámnak és 4 hónapos múlt.

Én semmilyen teát nem adtam eddig a babámnak és 4 hónapos múlt.
Én Hipp édeskömény teát adtam neki mert félig-meddig tápszeres volt. Elvileg hasfájós babáknak szokták ajánlani az édeskömény teát.
6 hónapos kor elõtt nem lehet adni teát, mint ahogy mást sem. Ha a kicsi hasa fáj te ihatod a hatóanyagok átjutnak a tejbe. Van olyan baba akinek elmúlik ettõl a hasfájása, de vigyázz, mert van akinek rosszabb lesz.
Felesleges elõre venni. Lehet, hogy nem is lesz hasfájós. Csak úgy teáztatni meg nem kell a babákat. Az anyatej kiváló szomjoltó is.

Normál instant teát mikortól lehet adni a babának?

Arra gondolok, ami úgy néz ki, mint a babateák, és citromos és barackos ízben kapható (legutóbbi értesüléseim szerint).

Legjobb válasz: szerintem semmi képp ne adj neki tele van tartósítóval és ízfokozóval ha nem teheted hogy a babateát vedd inkább adj neki filteres gyümölcs teát amit ne fõzz túl sötétre

szerintem semmi képp ne adj neki tele van tartósítóval és ízfokozóval ha nem teheted hogy a babateát vedd inkább adj neki filteres gyümölcs teát amit ne fõzz túl sötétre
A mûanyag az biztos hasznos. Én nemhogy babának nem adnék instant teát, de magam sem innám meg.
Én sem iszom meg az ilyet. Szerintem ne adj a babádnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Meglepõdtem a százalékokon, én nem pontozgattam le!

Mikortól lehet elkezdeni a tejserkentő teát inni?

A lactoherb-et ajánlották. Vannak tapasztalatok?

Legjobb válasz: igen a császárosoknak kicsit késõbb jöhet a tej. A teát akkor érdemes elkezdeni inni ha belövellt a tej. azt érzeni fogod mert nagyon feszesek lesznek a cicijeid szinte már fáj:-)

igen a császárosoknak kicsit késõbb jöhet a tej. A teát akkor érdemes elkezdeni inni ha belövellt a tej. azt érzeni fogod mert nagyon feszesek lesznek a cicijeid szinte már fáj:-)
Nekem is a laktoherbet ajánlotta a szülésznõ, azt mondta, vigyem be a kórházba, és majd szülés után igyam, addig nem kell. Majd meglátjuk, üdv, 39heteske.
Én császárral szültem és 3 órával késõbb 15 gr-ot szopott a kisfiam. Otthon elkezdtem a laktoherbet, de abbahagytam, mert fájt tõle a hasam. Utána azt ittam, ami jött, vizet, teát (nem feketét), gyümölcslevet és soha nem kellett tápszereznünk, 1, 5 évig szoptattam. Én a kórházban biztosan nem szütyörgetném a teát, de otthon megpróbálhatod, hátha neked beválik. Valaki biztosan issza, mert egyébként nem árulnák minden felé.
Napi 2 csészétõl nagyon fájt a hasam és eszméletlen hasmenésem volt. Napi 1, 5 litert iszom két filterbõl. Így hígabb több a folyadék és nincs hasmenésem.
Én lactoherb-et ittam. Amikor szomjas voltam akkor ezt ittam. Én amikor megszültem, már aznap ittam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. Mindenkinek sok boldogságot a babájához! 34 hetes kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!