Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet mikor (159 db)

Most kezdtünk el babát tervezni. Ha összejön mikortól mehetek táppénzre? Mennyi lesz ennek az összege? A tgyást mikortól lehet igényelni? Ha a munkahelyem nem fizeti utánam a járulékokat akkor ezek nem járnek? Ekkor mit tehetek?

Legjobb válasz: Mikortól van orvosi papírod a terhességrõl, onnantól akár már táppénzre mehetsz. De vigyázz, mert annyi ideig jár a táppénz csak, amennyit dolgoztál elõtte. A tgyást a szülés várható idõpontjánál 4 héttel korábban már megigényelheted. Ha a munkahelyed nem fizeti a járulékokat utánad, ergó nem bejelentve dolgozol, akkor nem vagy biztosított, tehát a szülésért és minden vizsgálatért fizetned kell (ez önmagában több százezer forint) és csak gyest kapsz a szülés után és családi pótlékot. Ezek együttesen kb. 38000 Ft-ot tesznek ki havonta.

Mikortól van orvosi papírod a terhességrõl, onnantól akár már táppénzre mehetsz. De vigyázz, mert annyi ideig jár a táppénz csak, amennyit dolgoztál elõtte. A tgyást a szülés várható idõpontjánál 4 héttel korábban már megigényelheted. Ha a munkahelyed nem fizeti a járulékokat utánad, ergó nem bejelentve dolgozol, akkor nem vagy biztosított, tehát a szülésért és minden vizsgálatért fizetned kell (ez önmagában több százezer forint) és csak gyest kapsz a szülés után és családi pótlékot. Ezek együttesen kb. 38000 Ft-ot tesznek ki havonta.

Kb mikortol lehet elkezdeni egyfajta napirendre terni, szokni, a pici babaknal? Mi 4 hetesek vagyunk, korai lenne meg? Es mikortol varhato hogy ataludja az eszakat, ertem ezalatt, hogy tobbet mint 3 ora?

Legjobb válasz: Az a baj a napirendel ilyen kicsi korban, hogy gyorsan változik. Nekünk 6 hetesen volt elõször, de csak 1-2 hétig tartott. Akkor jó tartani, ha huzamosabb ideje már ugyanabban az idõben ébred, mert akkor tudsz mihez viszonyítani. Nálunk a miatt változtak, hogy nappal milyeneket aludt, mert áttértünk elõször az 5x evésre, most meg a 4x evésre. De ugyanakkor kel, ugyanakkor fekszik. Csak tovább bírja a kajával. Az, meg hogy mikor alussza át az éjszakát, sose lehet tuddni. Nekem már a kórházban is aludt 4-5 órát éjjel, örültem neki. Aztán napról napra kicsit többet, már 2 hónapja ugyanaz a napirendünk, és este 10-fél 10-ig alszik. 4 hónapos

Az a baj a napirendel ilyen kicsi korban, hogy gyorsan változik. Nekünk 6 hetesen volt elõször, de csak 1-2 hétig tartott. Akkor jó tartani, ha huzamosabb ideje már ugyanabban az idõben ébred, mert akkor tudsz mihez viszonyítani. Nálunk a miatt változtak, hogy nappal milyeneket aludt, mert áttértünk elõször az 5x evésre, most meg a 4x evésre. De ugyanakkor kel, ugyanakkor fekszik. Csak tovább bírja a kajával. Az, meg hogy mikor alussza át az éjszakát, sose lehet tuddni. Nekem már a kórházban is aludt 4-5 órát éjjel, örültem neki. Aztán napról napra kicsit többet, már 2 hónapja ugyanaz a napirendünk, és este 10-fél 10-ig alszik. 4 hónapos
Anyatejes vagy tápis? A tápis babák hamarabb kezdik átaludni az éjszakát. Az én lányom 2 hetes korától tápis is volt, de 3 hós koráig még volt cici is. 6 hetes kora óta alussza át az éjszakát mai napig(most 6 hós), de 2 hós koráig még hasfájós volt. De az utána megszünt. Így nekünk 2 hós korától állt be a napirend.
A kérdező hozzászólása: Tapis az en babam is, mert sajna nem indult be a tejem. Minden reggel kb masfel hete reggel 6.30-7 korul kel utanna mar nem alszik vissza, es este 9 korul fekszik le, es 2x kel enni ejjel ekozott az ido kozott, ugyhogy az ejszakak kb egyformak, csak van amikor jobban faj a hasa, akkor nagyon sokat felsir es simizni kell a pocijat. Napkozben meg van mikor alig alszik egesz nap csak ilyen fel orakat, van mikor meg orakat alszik evesek utan.
Én kezdettõl fogva egy könyvbõl nevelek és próbálom úgy csinálni ahogy le van írva.Eddig minden rendben ment.Nappal egyáltalán nem alszik de a könyv erre is írt megoldásokat 2 és fél óránként eszik ilyenkor a köztes idõben játék és dajkálás van de többet van az ágyában.Éjjel viszont 1* ébred fel mindig ugyanabban az idõpontban.Nekem így jó és szerintem neki is.Most 2 hónapos.
Az én kisfiam 4 hetesen aludta át elõször az éjszakát, de soha nem kelt fel elõtte sem 1nél többször. 7 hetes kora óta kap minimális tápszeres pótlást(napi 180ml), de ez nem változtatott az éjszakáin. Nálunk szerintem ez alkati kérdés volt a kisfiamnál, nem rajtam múlt. Kb 2 hónapos volt, mikor azt lehet mondani, h kezdett kiszámítható napirendje lenni, persze mindig attól függ, h mikor ébred, mennyire fárasztó a játék, meg mindentõl, ami egy felnõttet is befolyásol(idõjárás, hangulat). A fürdési idõ elejétõl fogva közel azonos idõben történt, a séta lehetõség szerint szintén, mióta kanalasat eszik, az is ad egy fix pontot. Én magam se vagyok egy szigorú napirend szerint élõ egyén, a gyerekem is szeretném, ha rugalmas lenne, ez jelenleg még úgy látszik nála is mûködik, mondjuk, mindent elmondok neki elõre, ha valami szokatlan dolog várható, hiába lehet h nem érti.

A K és D vitamint mikortol és mennyit kell adni a picinek? Mikortol lehet öt utcára vinni? 1 hetesek vagyunk! Hasfájás ellen mit tegyek?

Legjobb válasz: elõzõ, biztos nem hetente kell a K-vitaminból, hanem havonta, heti az már elég túladagolás :D D-vitamin viszont napi 1 általában, 6 hetes kortól HA AZ ORVOS ÚGY ÍRTA KI!!!! a legtöbb babának ennyi de ha valami probléma van több-kevesebb kell. nekem annyira durva egyébként, hogy ennyire fontos dolgokat itt kérdezel! ezeket túl lehet adagolni, nem véletlenül vény köteles, nem is értem hogy gondolod, hogy megszavaztatod!!!! kicsit legyél már felelõsségteljesebb, ha elfelejtetted mit mondott a dokitok akkor hétfõn hívd fel, de nem itt kérdezgesd az egy hetes babád gyógyszer adagját! látod, az elsõ válaszoló is másképp emlékezett, ennyi az egész, máris meglehet a baj...

elõzõ, biztos nem hetente kell a K-vitaminból, hanem havonta, heti az már elég túladagolás :D D-vitamin viszont napi 1 általában, 6 hetes kortól HA AZ ORVOS ÚGY ÍRTA KI!!!! a legtöbb babának ennyi de ha valami probléma van több-kevesebb kell. nekem annyira durva egyébként, hogy ennyire fontos dolgokat itt kérdezel! ezeket túl lehet adagolni, nem véletlenül vény köteles, nem is értem hogy gondolod, hogy megszavaztatod!!!! kicsit legyél már felelõsségteljesebb, ha elfelejtetted mit mondott a dokitok akkor hétfõn hívd fel, de nem itt kérdezgesd az egy hetes babád gyógyszer adagját! látod, az elsõ válaszoló is másképp emlékezett, ennyi az egész, máris meglehet a baj...
a k vitamint úgy tudom hetente egyszer ha szopizik ha tápszeres akkor nem kell, hetente egy ampulla.D vitamin napi egy csepp.
Ilyen fontos dolgokat nem mond el a védõnõ?? Igen a D vitaminból naponta egy cseppet kell adni a K vitaminból havonta egy ampulla.
Vitaminokat nem írt az orvos? Nem mondta el hogyan kell? Érdekes orvos lehet. :O No: K-vitamin: ha anyatejes HAVONTA (nem hetente) egy alkalommal kell 1 ampulla Konkion-t adni a picinek. Általában javasolják, hogy hónapfordulón add, akkor nem felejted el. :) Az újabb csomagolásúak már fecskendõt is tartalmaznak, így nagyon egyszerû a beadása. Ha tápszeres: nem kell adni, a tápszerben van. D-vitamin: Általában napi 1csepp Vigantol-t írnak a babáknak (bizonyos esetekben kettõt), kanálba 1csepp+pár csepp anyatej (vagy tápszer), be a szájába. :) Szerintem nyugodtan kiviheted már egy kis idõre, olyan gyönyörû napsütés van. :) Hasfájásos tapasztalatom nincs (szerencsére). Szép napot!
Két hetes kortól lehet kivinni a babát (vagy felöltözteted éd szellõztetsz), ha jó idõ van. Elõször csak rövid idõre aztán fokozatosan emelve a levegõn töltött idõt. A Vigantol csepp adagja normális esetben két hetes kortól, napi egy csepp. A konakionból havonta egy ampulla szükséges, de csak addig amíg kizárólag anyatejet kap a csecsemõ. Régen konakion port adtak, amibõl hetente egyet kellett anyatejben elkeverve adni a babáknak.
Változó hogy a doki a K vitaminra mit mond!Elsõ hónapban hetente is adathatják de van aki havonta adatja.A d-vitamint napont 1szer kivéve ha az orvos máshogy nem írja.

Mik a tapasztalatok az Infacol-ról? Mikortól lehet használni? Vagy esetleg valami más módszer hasfájás ellen?

Legjobb válasz: Szia! Nekünk az Infacol volt a megváltás! Minden szopi elõtt (éjszak pláne) adtam neki, az a jó benne, hogy cseppentõs, nem kell kiskanálba csöpögtetni, mint az Espumisant. Azt nem tudom, mikortól lehet használni, de szerintem egész csöpp korától (mi 5-6 hetesen kezdtük).

Szia! Nekünk az Infacol volt a megváltás! Minden szopi elõtt (éjszak pláne) adtam neki, az a jó benne, hogy cseppentõs, nem kell kiskanálba csöpögtetni, mint az Espumisant. Azt nem tudom, mikortól lehet használni, de szerintem egész csöpp korától (mi 5-6 hetesen kezdtük).
Hasfájós tartás: úgy veszed az alkarodra, hogy a feje a könyök felé van, az alkarodon fekszik hason, lábai a kézfej felé. Nálunk ez is segített.
Mi 3 hetesen adtuk elõször.Napi 4x mondta az orvosunk kaja elött vagy után.Aztán 2 hósan, már nem volt hasfájós.Nekünk bevált szerette az ízét.:)
Hát nálunk az Infakol semmit sem használt kibukta még mielött szopiztattam volna így mi az Espuvizánt használtuk!És mellette Mecsek baby teát adtam és adok most is a kisfiamnak!Nagyon szereti!
Szia! Mi angol vizet (gyógyszertári nevén: Gripe water) adtunk a lányunknak, nagyon bejött. Ráadásul nem gyógyszer, hanem természetes készítmény, köménymagolajból. Úgy emlékszem, 6 hetes kortól adható. Már ilyen kicsi korában is imádta, megérezte az illatát, és már tátotta is a száját a kanálra. És az a legjobb benne, hogy AZONNAL HAT, ami szerinem a legfontosabb az anyának, aki mindent elkövetne, hogy elmúlassza a babája szenvedését. Próbáljátok ki, tényleg nagyon jó!
Az infacolt csak akkor jó, ha a levegõnyelés miatt fáj a poci. Ha egyéb ok áll a hasfájás mögött, semmit nem fog használni. ráadásul a hatóanyaga ugyanaz, mit az espumisannak. Tehûát tökmindegy melyiket használod
Szia Mi elég érzékeny gyomrúak voltunk és nekünk a doktornõ valami régi gyógyszert írt ki na meg az infakolt de nekünk csak az espumizán jött be. semmi más

Libero Up&Go pelust használ valaki? Mikortól lehet ilyet adni a kicsikre? Mi a lényege/értelme?

Legjobb válasz: Az egy bugyipelenka. A lényege, hogy letolható, felhúzható, mint egy bugyi. Szobatisztaságra szoktatásnál jó, és olyankor, amikor nem adsz bodyt a pelus fölé, mert meleg van pl. Gumis a dereka körben, így nem csúszik le. Nem tudom, mikortól lehet, a fiamra kb. 1-másfél évesen adtam elõször.

Az egy bugyipelenka. A lényege, hogy letolható, felhúzható, mint egy bugyi. Szobatisztaságra szoktatásnál jó, és olyankor, amikor nem adsz bodyt a pelus fölé, mert meleg van pl. Gumis a dereka körben, így nem csúszik le. Nem tudom, mikortól lehet, a fiamra kb. 1-másfél évesen adtam elõször.
Mi is 1, 5 evesen adtunk ra (akkor volt nyar), ugyanazokert, mint a fenti indokok. O sokkal jobban szerette, mert pisinel nem kellett lefekudnie, allva siman cserelni lehetett nagyon gyorsan. Viszont sokkal kevesebb pisi fer bele, gyakrabban kellett cserelni.

Mikortól lehet halat adni? És mivel párosítani?

Legjobb válasz: Nemtudom hogy papír szerint mikortól szabad... De én fél éves korába adtam a fiamnak elõször rántott hlfilét sima tört burgonyával és megevett belõle egy teljes nagy szeletet.Imádja és semmi baja nem lett tõle soha.

Nemtudom hogy papír szerint mikortól szabad... De én fél éves korába adtam a fiamnak elõször rántott hlfilét sima tört burgonyával és megevett belõle egy teljes nagy szeletet.Imádja és semmi baja nem lett tõle soha.
Van amelyik táblázat 10, van amelyik 12 hónapos kor után ajánlja, mert allergiát válthat ki. Én kb 10 hónaposan adtam elõször a babámnak. A paradicsomos krumpli hallal pl jó párosítás. Ezen kívül a spenóthoz szoktam keverni (spenót, kevés krumpli, fokhagyma, szerecsendió, kevés banán és hal)

Jelenleg az ELTE BTK japán szakán tanulok, de sajnos úgy tűnik, nem nagyon vagyunk kompatibilisek egymással, ezért szeretnék átmenni az történelem szakra. Mi szükséges hozzá? Mikortól lehet átmenni? Kell különbözetit írnom?

Már van emelt szintű töri érettségim

Legjobb válasz: Kérdezd meg a TO-n, hogy van egyáltalán lehetõség arra, hogy átvegyenek illetve mi a feltétele. Az is elképzelhetõ, hogy nem lehet átmenni, és akkor újra kell felvételizned.

Kérdezd meg a TO-n, hogy van egyáltalán lehetõség arra, hogy átvegyenek illetve mi a feltétele. Az is elképzelhetõ, hogy nem lehet átmenni, és akkor újra kell felvételizned.
*van-e
Talán valahogy úgy tudnád megpróbálni, ha a japán mellé felvennéd a törit (minornak) és úgy
Ha meg már felvetted a törit minornak, akkor leadod a japánt- Meg a töri mellé is utána másik minort még fel tudsz venni
Úgy tudom szak leadását csak teljes egy (teljes) (tan)év teljesítése után lehet kérvényezni- Vagyis még félévkor nem
Meg kéne csinálnod egy évet japánon (mármint megcsinálni a szüks krediteket) Vagy pedig kiiratkozol és újra felvételizel töri szakra-

A megasztár 5re mikortól lehet jelentkezni? A megasztár4 mikor kezdődött el? Szeptemberben?

Legjobb válasz: De lesz állítólag, hogy mikor lehet jelentkezni azt nem tudom...csak lesz hirdetve majd a tévében ha lehet. De az egész egy nagy csalás. Az elõzõ nyertes is csak úgy nyert hogy a családnak volt elég pénze. A tehetség itt már nem számít.

De lesz állítólag, hogy mikor lehet jelentkezni azt nem tudom...csak lesz hirdetve majd a tévében ha lehet. De az egész egy nagy csalás. Az elõzõ nyertes is csak úgy nyert hogy a családnak volt elég pénze. A tehetség itt már nem számít.
Jó hangja volt a Viktornak, menjél már... Azért nyert, mert le lettek fizetve bizonyos illetõk, a papa menõ producer, a nõvére meg USA-ban próbálkozik már évek óta, csak nem nagyon akar neki összejönni! A 4. Megasztár már nem arról szólt, hogy ki az igazi tehetség, hanem hogy kinek van nagyobb befolyása!Ezért nem kellene az 5.! Mert ott meg a végén olyanok kerülnének ki, mint Kiszel T, vagy Gyõzike! Ennek az országnak semmi szüksége sincs további "celebekre"!!
osztozom az elsõ válaszolóval...
Remélem nem lesz...
A kérdező hozzászólása: Jójó lehet hogy Viktoréknak volt is pénze de attól még nem csalás..csak neki volt a legjobb hangja ennyi.. Vagy szerintetek miért volt csalás??
A kérdező hozzászólása: Sztem ez egy hülyeség..
sztem a válaszolóknak igaza van, de szerintem fogják hirdetni a tv-ben, ha lenne...
A kérdező hozzászólása: lesz..olvastam neten

8 hetesen elvetéltem, aki esetleg járt hasonló cipőben: Nektek mit mondott a doki, mikortól lehet újra próbálkozni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 9 hetesen halt el a babám karácsony elõtt, elsõ lett volna, nagyon megviselt, úgyhogy megértem, min mehetsz keresztül. Szerencsére a kaparás után könnyen rendbejött a méhem, még a beavatkozás után sem vérzett, csak 1-2 napot. Ennek ellenére a dokimtól kaptam egy 10 napos hormonkezelést a kaparás utáni 12. naptól kezdõdõen, majd három hónapig kell fogamzásgátlót szedjek, hogy szabályozza a ciklusom, majd 2 hó szünet, és a 6. hónaptól kapom a folsavat és akkortól lehet próbálkozni. Nekem a lelkemre kötötte, hogy nehogy teherbe merjek esni addig. Amúgy szexelni kizárólag óvszerrel (esetleges terhesség, fertõzés elkerülése végett) már a harmadik héttõl azt mondta, szabad. Szóval nyugi, neked is minden rendben lesz. Neked mit javasolt az orvos?

Szia! Nekem 9 hetesen halt el a babám karácsony elõtt, elsõ lett volna, nagyon megviselt, úgyhogy megértem, min mehetsz keresztül. Szerencsére a kaparás után könnyen rendbejött a méhem, még a beavatkozás után sem vérzett, csak 1-2 napot. Ennek ellenére a dokimtól kaptam egy 10 napos hormonkezelést a kaparás utáni 12. naptól kezdõdõen, majd három hónapig kell fogamzásgátlót szedjek, hogy szabályozza a ciklusom, majd 2 hó szünet, és a 6. hónaptól kapom a folsavat és akkortól lehet próbálkozni. Nekem a lelkemre kötötte, hogy nehogy teherbe merjek esni addig. Amúgy szexelni kizárólag óvszerrel (esetleges terhesség, fertõzés elkerülése végett) már a harmadik héttõl azt mondta, szabad. Szóval nyugi, neked is minden rendben lesz. Neked mit javasolt az orvos?
nagyon sajnálom ami veled történt!nekem azt mondta, hogy 3-6 hónapot várjunk, én a vetélésem után 4 hónapra lettem babás!már 11 hetes babás vagyok!
Szia! Sajnálom ami veled történt! Nekem okt 5.-én volt a mûtét 11 hetesen sajnos. A 6 hetes kontrolon aztmondta a doki hogy minden rendben van, várjak meg két mensit és lehet próbálkozni. Hát most karácsonykor kellett volna megjönnie harmadszor de nem jött. 5 napja még a tesztem negativ volt ma akarok csinálni mégegyet. Fel a fejjel sajnos ilyenkor nem egyszerû, és én már elõre félek kicsit a következõtõl.
Én 9 hetesen vetéltem el. A doki a mûtétkor azt mondta, hogy a következõ mensiig ne szexeljünk, utána kontroll. 6 hét múlva jött meg az elsõ, utána visszamentem kontrollra. Alaposan kivizsgált, csináltatott labort, uh-ot és azt mondta, minden rendben. A mûtét napjától számolva 2-3 hónap után próbálkozhatunk újra. Az pedig pont a kontroll napján telt le. Azt mondta, hogy nem lehet általánosítani kinek mennyi idõ szükséges, mert ezt egyénileg kell elbírálni a leletek, elõzmények alapján. Van akinek 1 évet ajánl, pedig "csak" 6 hetes terhességet veszített el. Szerintem ez korrekt hozzáállás.
Szia, nagyon sajnálom és tudom mit érzel. Én is 8 hetesen vesztettem el a babám. Az hogy mennyit kell várni, az attól is függ, hogy volt-e mûvi beavatkozás. Nekem spontán vetélésem volt, ezért 2 hónapot mondtak. De ha volt beavatkozás lehet érdemes lenne várni picit többet. De olyat is hallottam, hogy a vetélés után rögtön terhes lett valaki és egészséges gyermeke született. Sok sikert és fel a fejjel.
Szia! Együtt érzek veled. Nekem is a 8. héten halt el a terhességem. Mûtéti úton fejezték be. A mûtét után 6 hétig nem élhettem házaséletet, aztán a kontrollon minden rendben volt (ez a mûtét után 6 hétre volt)és azt mondta a doki hogy a babával várjunk még meg egy menstruációt aztán hajrá! Egyébként nekem a mûtét után 24 napra megjött az elsõ mensi, aztán azóta volt még egy. Jövõ héten ha nem jön meg akkor csinálhatok tesztet. Izgulok is miatta. Remélem neked sem kell sokat várni! Sok sikert neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedvesek vagytok, most jöttem a dokitól, nem kell kaparni, mert szerencsére szépen kiürült. Valami cseppeket adott, ami még erõsebb méhösszehúzásokat idéz elõ, és teljesen kitisztulok. Nekem azt mondta, hogy várjuk meg a következõ mensit és utána lehet próbálkozni, csak hagyjam abba a szoptatást ;) Ideje lenne, mert 14 hónapos a kisfiam... Köszönöm a bíztatást, nem vagyunk nagyon elkeseredve, úgy gondoljuk, hogy ha jönni akar, jönni fog!

Első hónapban a kisbabával ha nem alszik mit lehet csinálni? Vagy kell hagyni nézelődjön a kiságyban, és szokja az egyedül elalvást, egyedül eltölteni az időt? Mikortól lehet/igéynel komolyabb foglalkozást és mit lehet?

Legjobb válasz: Én kezdetektõl foglalkoztam vele ha fent volt. Nem raktam a kiságyba nézgelõdni!! Úgy fejlõdik és tanul meg mindent ha te, a szülõk hozzásegítik és foglalkoznak vele!!! Mindig beszélek hozzá és õ is visszagagyog. Már 1 naposan is beszéltem hozzá mindig. A te segítségeddel fog megtanulni mindent!Ha bedugod a kiságyba nem fejlõdik.

Én kezdetektõl foglalkoztam vele ha fent volt. Nem raktam a kiságyba nézgelõdni!! Úgy fejlõdik és tanul meg mindent ha te, a szülõk hozzásegítik és foglalkoznak vele!!! Mindig beszélek hozzá és õ is visszagagyog. Már 1 naposan is beszéltem hozzá mindig. A te segítségeddel fog megtanulni mindent!Ha bedugod a kiságyba nem fejlõdik.
Szia! A mi babánk most lesz egy hónapos. Mi szoktunk hozzá beszélni mikor ébren van és épp nem sír, hogy szokja a jelenlétünket, hangunkat, hogy megtanulja ki a családja...nem lehet elég korán kezdeni. Idõnként egyedül is hagyom, olyankor nézelõdik vagy sírni kezd. Pár hónap múlva, mikor már látod hogy jobban igényli hogy játssz vele, akkor szórakoztatóbb lesz a dolog...szerintem rájössz magadtól, milyen játékokat lehet vele játszani.(dögönyözés, csikizés, kukucskálós, csörgõs...) Jó babázást!!
Egy babának soha nem kell és nem is jó egyedül lennie. Egy egy cicilizációs tévhit. Amúgy, ha magadra, az ösztöneidre hallgatsz az a legjobb. Sírni meg pláne ne hagyd... Sok sikert!:)
Szia! Én különbséget tettem a nappali és az éjszakai nem-alvás között. Nappal mindig foglalkoztam vele, hordtam ide-oda, beszélgettem vele és mindent csináltunk együtt, de éjszaka nem! Éjszaka is felvettem, ha igényelte, ringattam, mászkáltam vele, vagy csak feküdtem mellette és nagyon finoman simogattam, de szinte semmit nem beszélgettem hozzá. Azt a keveset, amit mégis, azt is csak nagyon halkan. Azt hiszem, ez mindkét gyerekemnek (és persze nekem is! :o) sokat segített, hogy megtanulják a nappal és az éjszaka közötti különbséget. Az elsõ 4-6 hét szinte mindenkinek nehéz, de nekünk 4 hét után semmi gondunk nem volt az éjszakákkal. Sok szerencsét és boldog babázást kívánok! :o)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!