Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet hallani (6 db)

22 hetes kismami vagyok. Mikortol lehet hallani a baba szivvereset sztetoszkoppal?

Legjobb válasz: Sztetoszkóppal? Szerintem nem azzal nézik, de már lehet a 20. héttõl. Nekem a védõnõ nézte meg.

Sztetoszkóppal? Szerintem nem azzal nézik, de már lehet a 20. héttõl. Nekem a védõnõ nézte meg.
Szia! 21 hetes vagyok, és két hete próbálkozom "meghalgatni" õt, de sajnos a bélhangjaimon kívül semmit sem hallok. Van egy várandós könyvem, abban azt írták, hogy a 18. héttõl már lehet hallani. A kollégák azt mondták, hogy a tölcséres fonendoszkóppal könnyebb, de nekem azzal sem sikerült. Azért én nem adom fel, remek esti elfoglaltság:-)
A kérdező hozzászólása: Nekem csak sztetoszkopom van. Azzal is lehet nezni bar mart tenyleg a korszerubb valtozattal a fonendoszkoppal nezik. Hat nekem sem megy , en is csak a beleimet hallom :( De en sem adom fel :D
hát, a "nagy könyv" szerint a 26. héttõl már ha a füledet a hasadra tudnád tapasztani hallhatod a baba szívverését. gondolom egy sztetoszkóp erre már jó lehet :)
Nekem is van sztetoszkópom de nekem a férjem hallgatja a 18.hétõl ugyanis én a saját szívemet hallom a babáét nem.Kérd meg a párodat õ tutti hallani fogja mert neked mondjuk ugy a tested zaja normális viszont õ ki tudja szûrni.Csak nagyon kell figyelnie.üdv 34hetes kismami
Szia! Védõnõ vagyok! Sztetoszkóppal nem szoktuk hallgatni a baba szívverését. Elvileg már most is hallható, kérd meg a saját védõnõdet, hogy nézze meg neked. Egyébként a hivatalos protokoll szerint a 28 héttõl hetente nézzük a baba szívverését.
A kérdező hozzászólása: Kulfoldon elek igy nincs vedonom csak a dokit latom egy honapban egyszer. Persze o is mindig leelenorzi , de egy honap sok ido.

Mikortól lehet hallani a szívhangfigyelővel a baba szívét?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy milyen készülék. 12. hét elõtt semmiféleképpen, csak akkor hallható, ha már a szeméremcsont fölött van a méh, addig viszont még mögötte van. Az én készülékemmel is hivatalosan a 12. héttõl hallható, gyakorlatilag a 14. héttõl találtuk meg egyértelmûen. A védõnõk is csak 12. hét után hallgatnának, ha hallgatnának, de késõbb kezdik õk is. Én 16 vagy 18 hetes voltam, amikor elõször megnézte a védõnõm a szívhangot. Azt mondta, hogy korábban azért nem szokták, mert nem akarnak felesleges izgalmat kelteni, ugyanis korábban nagy esély van rá, hogy nem találják még és ekkor a kismama ok nélkül bepánikolna.

Attól függ, hogy milyen készülék. 12. hét elõtt semmiféleképpen, csak akkor hallható, ha már a szeméremcsont fölött van a méh, addig viszont még mögötte van. Az én készülékemmel is hivatalosan a 12. héttõl hallható, gyakorlatilag a 14. héttõl találtuk meg egyértelmûen. A védõnõk is csak 12. hét után hallgatnának, ha hallgatnának, de késõbb kezdik õk is. Én 16 vagy 18 hetes voltam, amikor elõször megnézte a védõnõm a szívhangot. Azt mondta, hogy korábban azért nem szokták, mert nem akarnak felesleges izgalmat kelteni, ugyanis korábban nagy esély van rá, hogy nem találják még és ekkor a kismama ok nélkül bepánikolna.
Szia! Ugy a 20 hét környékén szoktak elõször próbálkozni vele. De akkor még nem biztos, hogy sikerül.
Én úgy olvastam, hogy a 24. héttõl már úgy is lehet hallani, ha az apuka a fejét a pocakra hajtja. Mi legalábbis szoktunk hallgatózni, és már halljuk egy ideje. 26 hetesek vagyunk
Szia! Az én gépemmel 12.héttõl lehet hallani. Nekem a védõnõ még soha nem hallgatta, csak az orvos. Boldog babavárást: 31 hetes kismama
Fontos tenyleg hogy mivel akarod hallgatni. Es nagyon fontos hogy hogy fekszik a baba. Nekem Bebesound-om van es nagyon jol lehetett mar hallani a 18. heten is ha a hata a hasfalamhoz kozel volt. De most 37 hetesen is van olyan hogy nem talallom, vagy csak nagyon halkan ha a hatamnak fekteti a hatat. vagyis a labai es a kezei vanak elore a pocak fele.

Vettem szivhang hallgatot, hogy hallhassuk a babat a pocakban. Most 9 hetes es 4 napos. Meg nem hallani. Miert? Es mikortol lehet? Mar nagyon varjuk hogy hallhassuk!

Az uh mar volt szivhang.

Legjobb válasz: A szívhangfigyelõ leírásában mit írnak? Hányadik héttõl hallható vele? Mert benne kell lennie. Egyébként meg azért nem hallod még, mert 12. hétig a méhed a szeméremcsont mögött van, azután éri el a növekedése, illetve haladja megy a csont magasságát. Amíg a csont az "útban" van, addig biztos, hogy szívhangfigyelõvel nem fogjátok hallani. Nekem egy elég jó minõségû, érzékeny készülékem van és azzal is csak a 12. hét után volt hallható a szívhang. De még arra sem kell mérget venni, ha nem találjátok vele ne ess kétségbe. Egyébként meg van olyan készülék is, amivel például csak a 6-7. hónaptól lehet megtalálni.

A szívhangfigyelõ leírásában mit írnak? Hányadik héttõl hallható vele? Mert benne kell lennie. Egyébként meg azért nem hallod még, mert 12. hétig a méhed a szeméremcsont mögött van, azután éri el a növekedése, illetve haladja megy a csont magasságát. Amíg a csont az "útban" van, addig biztos, hogy szívhangfigyelõvel nem fogjátok hallani. Nekem egy elég jó minõségû, érzékeny készülékem van és azzal is csak a 12. hét után volt hallható a szívhang. De még arra sem kell mérget venni, ha nem találjátok vele ne ess kétségbe. Egyébként meg van olyan készülék is, amivel például csak a 6-7. hónaptól lehet megtalálni.
kb. a 20. héttõl hallható a szívhang figyelõvel a kicsi szíve! addig kitartást! :)
Ohh, egy kilenc hetes négy napos magzat teljes mérete max 4-5 centiméter, a szíve ebbõl mennyi lehet?! Az ultrahangon ha jól sejtem, nem HALLOTTAD a szívhangot, hanem max LÁTTAD a szív pulzációját. Türelem, szerintem is vagy a 18-20-ik hétig legalább.
A második válaszoló vagyok. Ha azt írják, hogy a 12. héttõl hallható vele, akkor nyugi, ne aggódj, rakd el három hétre szépen a készüléket. Hidd el, ha már korábban is hallható lenne, akkor azt írták volna a tájékoztatóban, hiszen az a készülék minõségét és marketingjét emelné még inkább. Ha esetleg a 12. hét után sem találod, akkor se ess pánikba, én is csak nagyon-nagyon nehezen találtam meg még akkor, sokszor már rémeket képzeltem és görcsösen kerestem, piszkáltam a pocimat vele, mert azt hittem, hogy azért nem hallom, mert baj van, közben meg csak azért nem hallottam, mert nagyon-nagyon pici volt a babó. Egy-egy ilyen eszeveszett keresgélés után néha én idegbõl raktam le és csak napokkal késõbb próbálkoztam ismét, mert úgy gondoltam, többet ártok a pocakom zaklatásával és az idegeskedéssel. A 14. héttõl viszont már mindenféle szenvedés nélkül könnyen megtaláltam.
Koszi a valaszt! En is kulfoldon vagyok, de en meg csak 6 hetes vagyok.
Még korai. Olyan 12. hét körül nézettem meg a védõnõvel, de õs is alig találta meg. A közepe, vége felé lesz ez hasznos.
A Mini Manó bababoltban van, a XIV. Nagy Lajos kir.útján van a bolt, de a pontos címért nézd meg a honlapjukat.5.5hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Elvileg 12 het volt a papirjan.En kulfoldon vagyok es neten rendeltuk 5000 forint korul.Koszi a valaszokat!Akkor meg varok!
Hol lehet ilyet venni és mennyibe kerül?
Én olyat vettem, ami a 20. héttõl írja, hogy hallható vele Babókánk szívhangja. Most léptem a 19.-be, és én is probálkoztam már vele rendesen, de mindenki megnyugtatott hogy egyrészt ha rá van írva hogy a 20. héttõl, akkor mit várok egyáltalán elõtte, másrészt meg még akkor sem biztos hogy mindíg hallgató lesz ( nagyban függ a babák poziciójától is, hogy hogyan fekszenek ) Szóval nyugi, bár én is úgy várom már hogy halljam a szivecskéjét :)


Szívhangfigyelőről vélemények? Mikortól lehet legkorábban hallani? A zselét lehet helyettesíteni valamivel? Hol keressem a babát 15 hetes terhes vagyok.

Legjobb válasz: Szia! Nekem Angersounds-om van. A 9. héttõl hallottuk a babát. Egészen a szeméremcsont mögött/alatt kell keresni. Nem lehet összekeverni a tiéddel, mert sokkal gyorsabb (2x gyorsabb) Én a csuklómon ellenõriztem, hogy mit is hallok. Testápolóval helyettesíthetõ a zselé (én ki sem bontottam a zselét) és Dove-t használtam. Sok sikert! :)

Szia! Nekem Angersounds-om van. A 9. héttõl hallottuk a babát. Egészen a szeméremcsont mögött/alatt kell keresni. Nem lehet összekeverni a tiéddel, mert sokkal gyorsabb (2x gyorsabb) Én a csuklómon ellenõriztem, hogy mit is hallok. Testápolóval helyettesíthetõ a zselé (én ki sem bontottam a zselét) és Dove-t használtam. Sok sikert! :)
Na, pont ezért nem vettem. Soha nem tudtam volna, hogy hol keressem...és csak paráztattam volna magam ha nem találom. Nemsokára meg fog mozdulni, és akkor úgyis be fog jelentkezni. Az ismerõsöm védõnõjének van, õk is rendesen keresgetik a szívhangot.
Én 15 hetesen vettem meg. Mindig megtaláltam vele a szívhangot, ha nem is elsõre. Az a lényeg, hogy nem szabad pánikba esni, ha nem hallod rögtön. sokszor az segít ha az érzékelõfejet "billegteted" Ez úgy értem, hogy nem ide-oda húzogatod, hanem a dõlésszögén változtatsz azzal, hogy kicsit ferdén nyomod rá a hasadra. A zselérõl annyit, hogy a gyógyszertárakban lehet kapni kb. 300 Ft-ért 2, 5 dl-es uh zselét. Nagyon megéri.
A babaolaj a legjobb. Nekem a zselé sistergett, míg az olaj prímán vitte a hangot. 14. héttõl használtam.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm minden válaszolónak. Igazából nem paráztam, mert sejtettem, hogy lehet rossz helyen keresem. Késõbb rákerestem neten, és ott láttam, hogy hol kell keresni, így egybõl meglett. Tényleg nagyon megnyugtatott. Szerintem nagyon jó találmány. Még egyszer köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Van aki csak 3 évesen kezd el beszélni... Tök változó...
Hivatalosan 3 éves kor után tartjuk kórosnak, ha egyáltalán nem beszél. De ez gyermekfüggõ, mint szinte minden. Ismerek olyat, aki 3 éves koráig szinte semmit se mondott, utána pedig hirtelen beindult. Sokat beszélgess vele, mesélj neki, mondókázz, énekelj, nevezd meg az õt körülvevõ tárgyakat, dolgokat! Most ez segít a legtöbbet. De fõként ne aggódj, nincs elkésve!!!!
1 évesen még nagyon korai, szerintem ritka az a baba, aki beszél. Néha becsúszik egy-egy értelmesnek hangzó szótag, de sok esetben a szülõ hallja bele. Ilyenkor még utánoznak, a saját nyelvükön mondják el, amit szeretnének. Az egyszerûbb szótagokat, szavakat utánunk mondják, ha!!! van kedvük. Nincs semmivel sem lemaradva a babád, ne aggódj 9 hós kislány anyukája, magyar tanár

Mikortól lehet fonendoszkóppal hallani a szívverést?

Legjobb válasz: Szia! A hétvégén nagyon figyeltem,csend volt körülöttem és halk szivverést már hallottam. Bár a saját szivemet sem hallottam hangosabban. A baba fekvésétõl is függ. Minden este hallgatózom. Próbáld Te is, hátha... Üdv. -21 hetes kismama-

Szia! A hétvégén nagyon figyeltem, csend volt körülöttem és halk szivverést már hallottam. Bár a saját szivemet sem hallottam hangosabban. A baba fekvésétõl is függ. Minden este hallgatózom. Próbáld Te is, hátha... Üdv. -21 hetes kismama-


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!