Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet ha (123 db)

Én is ugyanúgy festettem a hajam mint elõtte, ráadásul szõkére.megkérdeztem a védõnõt, dokit.
A 12. hét után festettem a hajam. Az a lényeg, hogy jól szellõzõ helységben csináld, hogy a szagát ne nagyon lélegezd be. Kozmetikumokból is ugyanazt használtam, amit elõtte is.
Én mindenbõl ugyan azt használtam, mint terhesség elött. Hajamat is festettem, minden második hónapban
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, pedig annyira el tudják rémiszteni az embert....

Most kezdtünk el babát tervezni. Ha összejön mikortól mehetek táppénzre? Mennyi lesz ennek az összege? A tgyást mikortól lehet igényelni? Ha a munkahelyem nem fizeti utánam a járulékokat akkor ezek nem járnek? Ekkor mit tehetek?

Legjobb válasz: Mikortól van orvosi papírod a terhességrõl, onnantól akár már táppénzre mehetsz. De vigyázz, mert annyi ideig jár a táppénz csak, amennyit dolgoztál elõtte. A tgyást a szülés várható idõpontjánál 4 héttel korábban már megigényelheted. Ha a munkahelyed nem fizeti a járulékokat utánad, ergó nem bejelentve dolgozol, akkor nem vagy biztosított, tehát a szülésért és minden vizsgálatért fizetned kell (ez önmagában több százezer forint) és csak gyest kapsz a szülés után és családi pótlékot. Ezek együttesen kb. 38000 Ft-ot tesznek ki havonta.

Mikortól van orvosi papírod a terhességrõl, onnantól akár már táppénzre mehetsz. De vigyázz, mert annyi ideig jár a táppénz csak, amennyit dolgoztál elõtte. A tgyást a szülés várható idõpontjánál 4 héttel korábban már megigényelheted. Ha a munkahelyed nem fizeti a járulékokat utánad, ergó nem bejelentve dolgozol, akkor nem vagy biztosított, tehát a szülésért és minden vizsgálatért fizetned kell (ez önmagában több százezer forint) és csak gyest kapsz a szülés után és családi pótlékot. Ezek együttesen kb. 38000 Ft-ot tesznek ki havonta.
A kérdező hozzászólása: Ha már megjelent ilyen újság, mi a neve és mennyi ? :)
Semmilyen tv újságot nem kell venni. Csak pénzkidobás. Azokban sincs hamarabb bent a mûsor, mint itt. http://port.hu/pls/tv/tv.prog


Ha úgy vetéltem el 4 hetesen, hogy egészen egyszerűen elkezdtem mensturálni, mikortól lehet újra próbálkozni? Mikortól lehetek újra terhes?

Legjobb válasz: Szia! Én így jártam, 2 napig élveztem a terhességet... Mivel nem volt mûszeres befejezés, szépen "kiürültem" (de csúnya szó!!!)ezért nem kellett várni, lehetett probálkozni. Ez oktoberben volt, most úgy érzem, lehet, baba van, holnap kiderül remélem. Nagyon drukkolok neked, ha a dokid nem mondott mást, akkor mindent bele, nem kell várni! Bár korai terhesség volt, én lelkileg nagyon megszenvedtem, mert egy év után jött össze, és szinte azonnal elvesztettem....borzalmas volt. Kicsit ápolgasd a lelked, hidd el, minden rendben lesz!

Szia! Én így jártam, 2 napig élveztem a terhességet... Mivel nem volt mûszeres befejezés, szépen "kiürültem" (de csúnya szó!!!)ezért nem kellett várni, lehetett probálkozni. Ez oktoberben volt, most úgy érzem, lehet, baba van, holnap kiderül remélem. Nagyon drukkolok neked, ha a dokid nem mondott mást, akkor mindent bele, nem kell várni! Bár korai terhesség volt, én lelkileg nagyon megszenvedtem, mert egy év után jött össze, és szinte azonnal elvesztettem....borzalmas volt. Kicsit ápolgasd a lelked, hidd el, minden rendben lesz!
nekem is igy volt lehet probálkozni nemkell várni semmit.
Ilyen esetben valóban nem kell várni. Nekünk ezt követõen a 2. hónapra sikerült újra.
Szia! Ilyenkor tényleg nem kell várni, nekem 6 hetesen volt vetélésem, de én nem "ürültem" ki teljesen így mûtét lett a vége. Nekem ez már 6 hónapja volt, 3 hónapot mondott a doki, már próbálkozunk de egyenlõre semmi. Bár azt mondják hogy az sem mindegy lelkileg mennyire vagy rendben, nekem kellet ez a 6 hónap hogy teljesen rendbe jöjjek. bocs kicsit hosszúra nyúltam, drukkolok hogy mielõbb sikerüljön!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm , hogy válaszoltatok!

Már lehet venni a Győri ETO - Bayern München meccsre jegyeket? Ha lehet, akkor hol lehet venni? Ha nem lehet, akkor mikortól lehet?

Elnézést a kicsit ostoba kérdésért, de eddig nem jártam foci meccsekre és nem tudom, hogy ez hogyan zajlik.

Legjobb válasz: Most komolyan lesz egay Gyõri ETO-Bayern München meccs?? Én azt hittem, hogy csak egy kitalált h.ülyeség.... Bocsi az Offért :)

Most komolyan lesz egay Gyõri ETO-Bayern München meccs?? Én azt hittem, hogy csak egy kitalált h.ülyeség.... Bocsi az Offért :)
Persze hogy lesz egy barátságos hülyeség, de alsóhangon 10 rugó a jegy :D
ezen a héten még csak a bérletesek vehettek jegyet, jövõ hétfõtõl vásálrolhat bárki (árusító helyek: ETO Shop, gyõri belvárosi látogatóközpont vagy neten) http://www.eto.hu/index.php?lan=hu&m=120

Létezik kifejezett szülés utáni torna amivel fogyni lehet? Mikortól lehet mozogni a felesleg ellen? 6hét ha letelt? Szoptatni nem tok sajna nincs tej.

Legjobb válasz: Szia, ha 6 hét letelt és nincs panaszod, akkor szépen lassan fokozatosan el lehet kezdeni mozogni. Hogy milyen tornát végezhetsz, az attól is függ, elõtte mennyit sportoltál. Én szoptattam, és a Rubint Réka kismama tornájával kezdtem, majd áttértem nehezebb dvd-re is. Ne akard gyorsan leadni, hanem fokozatosan. Ami a mozgásnál is többet ér az az, hogy odafigyelsz a táplálkozásra és egészségesen étkezel. http://www.google.hu/search?client=opera&rls=hu&q=sz%C3%BCl%..

Szia, ha 6 hét letelt és nincs panaszod, akkor szépen lassan fokozatosan el lehet kezdeni mozogni. Hogy milyen tornát végezhetsz, az attól is függ, elõtte mennyit sportoltál. Én szoptattam, és a Rubint Réka kismama tornájával kezdtem, majd áttértem nehezebb dvd-re is. Ne akard gyorsan leadni, hanem fokozatosan. Ami a mozgásnál is többet ér az az, hogy odafigyelsz a táplálkozásra és egészségesen étkezel. http://www.google.hu/search?client=opera&rls=hu&q=sz%C3%BCl%..

Mikortól lehet a babát rászoktatni az éjszakai alvásra? És hogyan lehet? A kislányom (1 hónapos) napközben sokat alszik (4-5 órát), éjszaka, viszont felébred 2-3óránként. Jó lenne, ha ez felcserélődne.

Tudom, hogy még nagyon kicsi, van id?nk átszokni.

Legjobb válasz: Lehet, hogy egy picit felcserélte az éjszakát és a nappalokat. Próbáld meg napközben 3 óránként felébreszteni megetetni, és etetés után ,ha többet nem is tudod, de legalább 5-10 percet ébren tartani. Éjszaka pedig ne tedd tisztába, csak,ha muszáj, és teljes hang-, vizuális inger kizárása mellett próbáld etetni, aztán rögtön irány az ágy! Jó babázást.

Lehet, hogy egy picit felcserélte az éjszakát és a nappalokat. Próbáld meg napközben 3 óránként felébreszteni megetetni, és etetés után , ha többet nem is tudod, de legalább 5-10 percet ébren tartani. Éjszaka pedig ne tedd tisztába, csak, ha muszáj, és teljes hang-, vizuális inger kizárása mellett próbáld etetni, aztán rögtön irány az ágy! Jó babázást.
nekem azóta alszik éjszaka a babóm, amióta kialakítottuk az esti rutint. Fürdés, öltözés, krémezés, hintõporozás, evés, egy estimese (egészen pici kortól), aztán babazene és éjszakai fény be, villany le és alvás. Éjszaka még felébred enni 1x, de alszik is vissza rögtön, én kimegyek inni valamit, mire visszamegyek a szobába már alszik is.
Szia! Az én fiam 1 hós kora óta vigigalussza az éjszakákat, azóta alszi hason.
Meg tenyleg nagyon pici a babad, meg nem kell neki ataludnia az ejszakat. A babak attol nonek es fejlodnek, hogy esznek es alszanak, az elso hetekben nem is kell, hogy mas dolguk legyen. A fiam het hetes lesz es most jutottunk el odaig, hogy napkozben tobbmeta van ebren, oramu pontossaggal 3 orankent enni ker, ejszaka is eszik, de mar negy orankent. Szoval tudom, hogy faraszto az ejszakazas, de oruljunk annak, hogy ket etetes kozott ejjel alszanak es nem ringatni kell oket, mert olyan is lesz. Szerintem en megvarom, amig a baba magatol eljut odaig, hogy ejszaka nem ker enni, hanem aludni szeretne. Legalabbis nehany honapig meg turelmes leszek es kitarto. Egyebkent egy baratnom egy hetes babajat sikeresen raszoktatta arra, hogy vegig aludja az ejszakat. O cukros teat itatott vele nehany napig ejjel, ha a baba enni kert. A kolyok hamar rajott szerintem, hogy feleslegesen ker enni es egy ido utan inkabb aludt. Egyebkent tapszeres baba es nem ertettem egyett ezzel a modszerrel (a gyermekorvosa sem), ugyanis kis sullyal szuletett (2200 gramm), szoval lett volna mit fejlodnie es nem is nagyon hozott be azota sem semmit ebbol a lemaradasbol. Mar fel eves es most akkora a baba, mint az en fiam. Hosszu, de vekony. Nem hiszem, hogy genetika, mert a szulok is eleg nagyok. A doki szerint koze van ennek ahhoz, hogy a nap feleben nem kap enni. Hat igen, a gyermekgondozasban nem nagyon ertunk egyet. Szoval turelmet es szep egeszseges fejlett babat kivanok!

Első hónapban a kisbabával ha nem alszik mit lehet csinálni? Vagy kell hagyni nézelődjön a kiságyban, és szokja az egyedül elalvást, egyedül eltölteni az időt? Mikortól lehet/igéynel komolyabb foglalkozást és mit lehet?

Legjobb válasz: Én kezdetektõl foglalkoztam vele ha fent volt. Nem raktam a kiságyba nézgelõdni!! Úgy fejlõdik és tanul meg mindent ha te, a szülõk hozzásegítik és foglalkoznak vele!!! Mindig beszélek hozzá és õ is visszagagyog. Már 1 naposan is beszéltem hozzá mindig. A te segítségeddel fog megtanulni mindent!Ha bedugod a kiságyba nem fejlõdik.

Én kezdetektõl foglalkoztam vele ha fent volt. Nem raktam a kiságyba nézgelõdni!! Úgy fejlõdik és tanul meg mindent ha te, a szülõk hozzásegítik és foglalkoznak vele!!! Mindig beszélek hozzá és õ is visszagagyog. Már 1 naposan is beszéltem hozzá mindig. A te segítségeddel fog megtanulni mindent!Ha bedugod a kiságyba nem fejlõdik.
Szia! A mi babánk most lesz egy hónapos. Mi szoktunk hozzá beszélni mikor ébren van és épp nem sír, hogy szokja a jelenlétünket, hangunkat, hogy megtanulja ki a családja...nem lehet elég korán kezdeni. Idõnként egyedül is hagyom, olyankor nézelõdik vagy sírni kezd. Pár hónap múlva, mikor már látod hogy jobban igényli hogy játssz vele, akkor szórakoztatóbb lesz a dolog...szerintem rájössz magadtól, milyen játékokat lehet vele játszani.(dögönyözés, csikizés, kukucskálós, csörgõs...) Jó babázást!!
Egy babának soha nem kell és nem is jó egyedül lennie. Egy egy cicilizációs tévhit. Amúgy, ha magadra, az ösztöneidre hallgatsz az a legjobb. Sírni meg pláne ne hagyd... Sok sikert!:)
Szia! Én különbséget tettem a nappali és az éjszakai nem-alvás között. Nappal mindig foglalkoztam vele, hordtam ide-oda, beszélgettem vele és mindent csináltunk együtt, de éjszaka nem! Éjszaka is felvettem, ha igényelte, ringattam, mászkáltam vele, vagy csak feküdtem mellette és nagyon finoman simogattam, de szinte semmit nem beszélgettem hozzá. Azt a keveset, amit mégis, azt is csak nagyon halkan. Azt hiszem, ez mindkét gyerekemnek (és persze nekem is! :o) sokat segített, hogy megtanulják a nappal és az éjszaka közötti különbséget. Az elsõ 4-6 hét szinte mindenkinek nehéz, de nekünk 4 hét után semmi gondunk nem volt az éjszakákkal. Sok szerencsét és boldog babázást kívánok! :o)

Ha délutáni szopit felváltjuk gyümivel 6 hósan, akkor a délelőtti szopit mikortól lehet, kell kiváltani? Ki hogy csinálta és mit eszik a bébi?

Legjobb válasz: pont forditva... a védõnõm mondta hogy ha új ételt kap inkább délelött kapja mert ha fáj töle a hasa nem üvölti át az éjjelt hanem nappal még lehet dédelgetni és csillapitani. ha délelött nem volt baja töle akkor adtam délután is. csak egy tipp. egyébként 1 hónappal késõbb hét hósan már kapott fõzeléket is és tizóraira a gyümiket. tejpépet csak nagyon ritkán

pont forditva... a védõnõm mondta hogy ha új ételt kap inkább délelött kapja mert ha fáj töle a hasa nem üvölti át az éjjelt hanem nappal még lehet dédelgetni és csillapitani. ha délelött nem volt baja töle akkor adtam délután is. csak egy tipp. egyébként 1 hónappal késõbb hét hósan már kapott fõzeléket is és tizóraira a gyümiket. tejpépet csak nagyon ritkán
elsõzör a délelõttit érdemes, mert ha fáj a kajától a babád hasa, az nem éjjel fog kijönni rajta, hanem délután. elõször 1-2 kanálka gyümölcslé, aztán másnap 5-6 kanálka péppel keverve, harmadnap amennyit megeszik belõle. én úgy 4-5-6 naponta vezettem be új ízt. elsõk voltak: alma, õszibarack, krumpli, répa, sütõtök. elõször szoptattam, majd egy fél óra múlva adtam neki a kaját, hogy ez se okozzon hasfájást. amikor már értelmes mennyiséget megevett, tehát nem csak szórakozott vele, akkor felcseréltem a sorrendet: elõször kaja, utána cici. így 2 hét alatt váltottunk ki egy étkezést, ekkor már nem kellett neki a cici evés után. 2 hét elteltével kezdtem el neki délután is kaját adni cici után, már felcseréltük a sorrendet is, de még nem váltottuk ki, még kéri a cicit is evés után. tehát ahogy nézem, 4-5 hét lesz a két étkezés kiváltása között. legutoljára a reggeli és az esti étkezést kell kiváltani.
folyami hal(édesvizi) 6 hótól Tengeri(sós vizi) 12 hótól adható
Kosz, hogy leirtad akkor azert irja egyikhelyen igy a masikon ugy mert en is csodalkoztam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!