Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet egy babát az (4 db)

Mikortól lehet leszoktatni egy babát az éjszakaki evésről?

Kisfiam 25-én lesz 8hónapos..6hónapos kora ota tápszert eszik.mikortol lehet ezt éjszakára abba hagyni és felcserélni más fogyadékra?

Legjobb válasz: Hát már elkezdheted leszoktatni az éjszakai evésrõl.Elvileg ha napi 5-ször étkezik,és 4-5 hónapos akkor fokozatosan át kell térni éjjel a teára,vagy vízre evés helyett.Este próbálj neki laktatóbb ételt adni(tejbegríz,fõzelék,stb)és éjjel ha felébred már csak inni kapjon.Kell pár hét mire átál,lehet lesz sírás,de ne add fel:-).

Hát már elkezdheted leszoktatni az éjszakai evésrõl.Elvileg ha napi 5-ször étkezik, és 4-5 hónapos akkor fokozatosan át kell térni éjjel a teára, vagy vízre evés helyett.Este próbálj neki laktatóbb ételt adni(tejbegríz, fõzelék, stb)és éjjel ha felébred már csak inni kapjon.Kell pár hét mire átál, lehet lesz sírás, de ne add fel:-).
Ezt a baba érzi, de probáld meg laktatóbb kaját adni, éjszaka már csak teát adj neki..Nekem 3 hónapos a kisfiam és már most sem kel fel csak reggel 6-7 között.

Egy honapos a kislányom. Mikortol és hogyan lehet leszoktatni a babát az éjjeli evésről?

Legjobb válasz: Ez elég változó. Nekem pl. a fiam másfél hónaposan fogta magát és nem ébredt fel többet éjszaka. Ha már elérte az öt kilót (vagy négyet? nem tudom már, a védõnõ tudni fogja), akkor nincs igazán szüksége az éjszakai evésre, csak persze jólesik neki. Nekem a védõnõ amúgy is azt tanácsolta, hogy éjszaka az egyik ébredésekor csak teát kapjon, hogy legyen ideje megemészteni az egész napi tejadagot. Próbáld meg azt elérni, hogy éjszaka csak egyszer ébredjen fel, mindig teát kapjon ilyenkor, egy idõ után már rájön, hogy a teáért nem érdemes felkelni. De vannak olyan babák, akik még egy évesen is felébrednek éjszaka, ilyenkor bizony csak azt lehet tenni, hogy hagyják õket sírni éjjel, egy-két ilyen eset után már õk sem ébrednek fel. Ez sokszor nem könnyû a családnak, de hosszú távon ez a gyerek érdeke is.

Ez elég változó. Nekem pl. a fiam másfél hónaposan fogta magát és nem ébredt fel többet éjszaka. Ha már elérte az öt kilót (vagy négyet? nem tudom már, a védõnõ tudni fogja), akkor nincs igazán szüksége az éjszakai evésre, csak persze jólesik neki. Nekem a védõnõ amúgy is azt tanácsolta, hogy éjszaka az egyik ébredésekor csak teát kapjon, hogy legyen ideje megemészteni az egész napi tejadagot. Próbáld meg azt elérni, hogy éjszaka csak egyszer ébredjen fel, mindig teát kapjon ilyenkor, egy idõ után már rájön, hogy a teáért nem érdemes felkelni. De vannak olyan babák, akik még egy évesen is felébrednek éjszaka, ilyenkor bizony csak azt lehet tenni, hogy hagyják õket sírni éjjel, egy-két ilyen eset után már õk sem ébrednek fel. Ez sokszor nem könnyû a családnak, de hosszú távon ez a gyerek érdeke is.
A lányom 2 hónapos volt, mikor már nem kelt fel, addig is csak egyszer. A fiam nehezebb eset volt. Kb.2, 5 hónapos volt amikor éjszaka késõbb kelt fel, így reggel nem akart enni, ezt eljátszotta 2×. Akkor mondtam a férjemnek, hogy mostantól nincs éjszaka evés. És mondjuk felébredt, de odaadtuk neki a cumit (merthogy cumizik) és aludt tovább. Azóta sincs semmi gond. Mondjuk én nem nagyon bírnám hogy hónapokig (1évig)éjaszakázzak. Szerencsénk volt velük.
Ha igény szerint szoptatod a babádat (ahogy neki az ösztönei diktálják, neki még jók az ösztönei, érdemes rájuk hallgatni, mert az a legjobb neki), akkor sosem kell errõl leszokatatni. Persze nyilván szeretnél éjjel aludni, de ez a Te kényelmed, nem az õ szükséglete. Lehet követni a régi (túlmodernizált) iskolát is, ami szerint bizonyos súlyt elérve nem kell neki aaz éjszakai szopi, de ma már tudjuk, hogy a babák nem a tankönyvek szerint élnek és fejlõdnek, ezért jobb nekik, ha figyelembe vesszük az igényeiket. Neked kell tudnod, mi alapján neveled a babádat, de szerintem a természetes a legjobb. Én nem szoktattam le soha a fiamat az éjszakai szopikról és büszke vagyok rá, hogy 16 hónaposan is szopizik. Néha bizony még mindig kéri éjjel is. Kibírom, ezért vagyok az anyukája. :) )
:DD Vicces vagy elsõ hozzászoló :DD Ezek a mai bolti tejek tudod mikor láttak bocit?? :) SOHA!!!
Nekünk a védõnõ azt mondta 10 és fél hónaposan, hogyha kap tejterméket, és nem jelentkezett allergiás tünet, akkor adhatok neki tejet. (Addigra elfogyott az anyatej, a tápszert pedig nem is itta.) De fontos, hogy forrald fel a dobozost is. Amúgy általában 1 éves kortól javasolják, és nem kell vizezni ennyi idõsen.
A kerdezo az otthoni lefejt tehentejre gondolt! 1 eves kor utan lehet adni nekik tejet. Mar sokkal rosszabb minoseguek a tejek, mint regen voltak, meg ha felis vizezed, akkor az mar tul vizes lesz neki. 1 eves kora utan adjal neki, reggel kakao, este tejci. Szeretik nagyon. Mar ezt a par hetet huzd ki vele, inkabb ne adjal neki 1 ev alatt, annyira tiltjak! Jo babazast, szia
nem értem a kérdésedet. a sima, mezei dobozos tej is tehéntej... 1 - 1, 5 éves kor után szabad nekik tejcsit adni
3.válaszoló! 2.válaszoló vagyok. Te nem látod a kérdésben hogy írja is, hogy nem tehéntejre gondol!!!!!!


Lehet hogy béna kérdés, de babám 2 hónapos, és azon filózok hogy mikortól adjak rá rendes ruhácsát? Eddig mindig rugdalózóban volt, meleg időben pedig egy kis body zoknival. Ezek kényelmesek, meg könnyű pelenkázni. Vélemény?

Legjobb válasz: Az teljesen jó ilyenkor,a body ilyen melegben a legkényelmesebb nekik.Nem tudom,mit értesz rendes ruhán,de nacit meg pólót az még nekik nem praktikus.

Az teljesen jó ilyenkor, a body ilyen melegben a legkényelmesebb nekik.Nem tudom, mit értesz rendes ruhán, de nacit meg pólót az még nekik nem praktikus.
Elõzõ, ki vitázik itt?Senki nem volt vérremeõ, nem tudom mirõl beszélsz.Itt mindenki csak a személyes véleményét mondja el.Ennyi! Ki így szereti, ki úgy.Mindenki azt ad a babájára amit szeretne, nincsenek szabályok, ha olyan kényelmetlenek lennének az utcai rucik, akkor nem gyártanák õket.Senki nem szeretné, ha a babája rosszul érezné magát a ruhácskájában.:)
09:16-os vagyok Az összes ruhát kaptam (Olaszországból), aminek nagyon örültem, mert nem kellet venni semmit és ezek között nem csak rugdalódzók és bodyk vannak, hanem aranyos nadrágok, pulóverek, ruhák, sõt 60, 62-as kapucnis szabadidõruhák is. Itthon rugiban, vagy bodyban van, de ha elmegyünk vhova feladok rá mást is.
Hát én pont ezen gondolkoztam h ha a világban nem számítana h ki miben van , én is bodyban lennék meg kezeslábasban. szerintem egy picinek abszolút nem kényelmesek, Ezek az amúgy cuki rucik. A fiam 3 éves de szívesen adok rá bodyt hay hideg van és a lányomnál aki fél éves a hagyományos kényelmes cuccokat favorizálom. 2 hónaposra biztos nem adnék "rendes" ruhát.
É adok rá, max. a pulóver alá kap egy ujjatlan bodyt.
Lehet lehurrogtok, de kislányom 16 hónapos és még mindig bodyt adok rá, mert nem szeretem, ha kilóg a dereka. Body meg póló az sok, úgyhogy marad ez. Pólót csak tényleg nagyon nagy melegben adok rá. Persze rendes gatyával:)
Amikortól te neked jól esik, hisz már 56-62 esben is lehet kapni rendes nagyfiús nagylányos divatos rucikat.Az megint más kérdés, hogy ha utcára mentek, vagy valahová, akkor adsz rá ilyen ruhákat, de én itthon nem aadnék rá kényelmetlen elmenõs ruhákat, én lányom 15 hónapos, de itthon kényelmes kis bodykat, napozókat, meg pamut jó rugalmas cuccokat adok rá, hogy kényelmesen érezze magát benne.De mért is nem adhatnál te a gyermekedre rendes rucit?Nehogymár mindig csak rugiban menjetek valahova...Szóval nyugodtan adj rá bármit, csak ne legyen túl szoros, és kényelmetlen.Lehet kapni jó minõségû tiszta pamut gyönyörû kisruhákat.:) ))
Elsõ vagyok.Az a fontos hogy NEKI kényelmes legyen.Bocsánat senkit se szeretnék megbántani, de vajon mennyire kényelmes egy kéthós gyereknek a farmer? Nyilván egy pmut póló rövidnaci más bár én bodyt adnék alá, mert az elsõ felemelésnél a nyakában lesz a póló. Egyébként ha rám hallgatsz, azt csinálsz, amit akarsz :)
2-3 hónaposan én már farmerban, ingben, mellényben baseball sapiban vittem a dokihoz. Annyi pozitív visszajelzést kaptam, mint még soha, mindenki az én babámat csodálta. Itthon persze rugdalózó, body....
Azért, hogy valaki rendes ruhát ad a babájára, az nem zárja ki azt, hogy kényelmes legyen!Bocsika!
Egy 2 hónapos babának még nem nagyon kényelmetlen semmi.. Hisz honnan tudod, hogy ahogy éppen lerakod, az neki jó? Megszokás kérdése... Én is rendes ruhában hordtam ki a fiamat születésétõl, nagyrészt itthon is nadrágban és pólóban volt, nekem sokkal egyszerûbb egy nacit, harisnyát lehúzni, mint végig patentolni a rugit, alatta a bodyt, majd vissza... Sosem láttam rajta, hogy kényelmetlen lenne neki.. Ettõl még nem érzem magam rossz anyának.. Én sem érezném jól magam odakint pizsamában...
"68-as, 62-es" elõzõ
JJJJJÉÉÉÉZZZUUUUSSSS, senki nem beszél itt arról, hogy rossz anya az, aki pólót ad a babára, csupán a praktikumról és a kényelemrõl beszéltünk.Ne legyen már ez vérre menõ... elsõ voltam...meg nemtomhányadik.
A kérdező hozzászólása: A rendes ruhácskán pólót, nadrágot értek. Mikortól adhatok rá ilyeneket?
Elöttem levõnek: Azért írtam, mert valaki elõttem azt írta, õ nem lesz rossz anya attól, hogy mást ad a gyermekére.Ezért írtam...mert ez nem jó vagy rossz anyaság kérdése.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!