Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet egy babát (28 db)

Mikortól lehet egy babát kicsit pacsiztatni a strandon?

mi majdnem 4honaposak vagyunk,az korai lenne???

Legjobb válasz: Hát figyelj... vannak olyan uszodák, ahol nagy divat az újszülött-úsztatás, mert az úszómesterek szerint az újszülöttek ösztönösen tudnak úszni és magabiztosan mozognak a vízben. Fõleg ha Vele vagy és vigyázol Rá, akkor sztem nagy baja nem lehet. Ami miatt esetleg felmerülhet némi aggodalom, azok a fertõzések, gombák, ilyesmik. A házunk tövében mûködött nemsokkal ezelõttig egy bölcsi, és ott már a nagyon-nagyon pici gyerekek is pancsolhattak a medencében (a húsz centis vízben :D) és nagyon élvezték :)

Hát figyelj... vannak olyan uszodák, ahol nagy divat az újszülött-úsztatás, mert az úszómesterek szerint az újszülöttek ösztönösen tudnak úszni és magabiztosan mozognak a vízben. Fõleg ha Vele vagy és vigyázol Rá, akkor sztem nagy baja nem lehet. Ami miatt esetleg felmerülhet némi aggodalom, azok a fertõzések, gombák, ilyesmik. A házunk tövében mûködött nemsokkal ezelõttig egy bölcsi, és ott már a nagyon-nagyon pici gyerekek is pancsolhattak a medencében (a húsz centis vízben :D) és nagyon élvezték :)
Szia! Igazából ne strandon akard pancsiztatni, mert ott nagyon nagy a fertõzés veszélye egy ilyen pici babácskának hanem inkább menjetek, Balaton, Velencei-tóra ott sokkal nagyobb biztonsággal lehet fürdõzni. Bár szerintem még nagyon apróka a babikéd, én inkább várnék vele legalább 6 hós koráig. Nekünk a vesegyógyász mondta h ha tudna minden anyukkával beszélni akkor strandot csak 3 éves kor után javasolná, nem a gyermekekkel van a gond hanem avval h a felnõttek is bemennek mindennemû problémájukkal a medencébe. Persze a döntés a te kezedben. üdv. 14 hós baba anyukája
Mi strandra nem megyünk csak természetes víz Velencei tó Balaton igaz csak 1* mártózót meg, ne nagyon jött be neki ezért gumi csónakba vittük és utána megtöltöttük vízzel és kint pancsizott a parton!
Az én kisfiam most 15hós és itthon a medencében szeret lubickolni.Tavaly éppenhogy 4hónapos volt már pancsolt velünk a medencében strandra én sem vinném.
Strandra vinném a babám ilyen idõsen, de a vízbe biztos nem vinném be! Bababúszásra viszont fogunk járni, 3 hósan próba, majd rendszeresen 4 hós korától, ha tetszik neki! 6 hós korukig érdemes elkezdeni, mert addig van búvárreflexük! És azokat a medencéket, ahol a babaúszást tartják, sokkal jobban rendben tartják!
A kérdező hozzászólása: kôszônôm mindenki válaszát!sokat segítettetek!

Mikortol lehet egy babat jatszohazba vinni?

Mindenfele korosztaly van ott? Lehet 9 honaposan is vinni? Tud ott valamivel jatszani ennyi idosen vagy csak akkor erdemes ilyen helyre vinni ha mar jar, szaladgal?

Legjobb válasz: Igen, én már vittem, pont 9 hónapos volt. A játszóházakban általában van egy elkerített rész kicsiknek, ahol nekik kialakított környezet és babajátékok vannak. Ahova én megyek néha, ott egy éves kor alatt ingyenes. A legtöbb játszóháznak van honlapja, ott leírást és képeket is találsz.

Igen, én már vittem, pont 9 hónapos volt. A játszóházakban általában van egy elkerített rész kicsiknek, ahol nekik kialakított környezet és babajátékok vannak. Ahova én megyek néha, ott egy éves kor alatt ingyenes. A legtöbb játszóháznak van honlapja, ott leírást és képeket is találsz.

Mikortól lehet a babát egyedül, bekötve a hátsó ülésen hagyni menetközben?

5 hónapos a babám.Én ülök vele hátul,az érdekelne mikor lehet egyedül hagyni?

Legjobb válasz: Nem ez volt a kérdés... Na, szerintem erre nincs szabály, lehet kapni tükröt, amit hátra kell felszerelni, és láthatod benne a hátul ülõ babát. Én 8 hetes korában már elvittem egyedül egy 100 km-es útra, hátul ült hordozóban egyedül. -Biztosítani kell számára az árnyékot minden oldalról, kellõen legyen betakarva derékig, és legyen egy kedvenc plüss, amivel beszélget:) A szerncsésebb eset, ha a babád alszik rendszerint menet közben, akkor oldalra kell fordítani a kis fejét. Ezt kérdezted, nem?

Nem ez volt a kérdés... Na, szerintem erre nincs szabály, lehet kapni tükröt, amit hátra kell felszerelni, és láthatod benne a hátul ülõ babát. Én 8 hetes korában már elvittem egyedül egy 100 km-es útra, hátul ült hordozóban egyedül. -Biztosítani kell számára az árnyékot minden oldalról, kellõen legyen betakarva derékig, és legyen egy kedvenc plüss, amivel beszélget:) A szerncsésebb eset, ha a babád alszik rendszerint menet közben, akkor oldalra kell fordítani a kis fejét. Ezt kérdezted, nem?
Szia! Én 2 hetes korától utaztattam hátul egyedül, ugyanis addig volt itthon velünk apuka, utána már kettesben jártunk el itthonról.A légzsák miatt nem raktam elõre.Persze biztonságosan be kell kötni, én rögzítettem játékot a hordozóra, sötétítettek az ablakaink, de van rajt roló is, a légkondit pedig úgy állítom, hogy 22-23 fok legyen a kocsiba.Én is tükörbõl nézegetem utazás közben, de nagyon szeret aludni is a kocsiba, meg nézelõdni is. Ha a tiéd is szeret utazni, szerintem nyugodtan ülhet egyedül hátul. Üdv
Egyedül hagyhatod, ha úgy érzed el lesz egyedül:) Arra ügyelj, hogy szabályosan helyezd el a babát hátul! Elsó válaszoló vagyok:)
Valamennyi gépkocsi elsõ ülésén: - 3 év alatt: Légzsák nélkül vagy kikapcsolt légzsák, a menetiránynak háttal szállítható gyermekbiztonsági rendszerben. - 3 év felett 135 cm alatti gyermek: Nem szállítható - Legalább 135 cm, 150 cm alatti gyermek: Nem szállítható - Legalább 150cm magasságú gyermek: Becsatolt biztonsági övvel szállítható Valamennyi gépkocsi hátsó ülésén: - 3 év alatt: Csak gyermekbiztonsági rendszerben szállítható - 3 év felett 135 cm alatti gyermek: Csak gyermekbiztonsági rendszerben szállítható - Legalább 135 cm, 150 cm alatti gyermek: Csak gyermekbiztonsági rendszerbe vagy testméretéhez igazítható biztonsági övvel szállítható - Legalább 150 cm maggasságú gyermek: Becsatolt biztonsági övvel szállítható
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Utolsó válaszolónak:igen, erre gondoltam és nagyon köszi a válaszodat.Babám imád a kocsiban lenni, egyideig nézelõdik, aztán elalszik, nincs vele gond.Ezért is gondoltam, hogy talán már lehetne egyedül hagyni.
Milyen hordozótok van? Nekem az a gondom, hogy jól el lenne egyedül, de mivel az ülés elég meredek, így nem tartja túl jól a hátát és a kiscsaj elõre dõl benne, és õ maga tartja a fejét. He mellette ülök kitámasztom, de ha egyedül van hátul, akkor eléggé csuklik-nyeklik az ülésben. Én ezért nem tudok még egyedül autózni vele.
Az elõzõ válaszoló vagyok: 5 és fél hónapos a kislányom
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak:nekünk régi fajta hordozónk van, úgy kaptuk kölcsön, tehát nem mai darab, 4-5 éves.És szerencsére jól le tudjuk rögzíteni a kocsiban a biztonsági övekkel.Viszont a hordozót kibéleltk kispárnával és pléddel, mert amikor anélkül raktuk bele, olyan mély, hogy szinte eltünt benne a kiscsajszink.De így sikerült megoldani, és a gerincének se árt, jól fekszik.


Használjátok még a téli sapit? Mikortól lehet eggyel vékonyabb sapit adni a babákra?

Olyanra gondolok ami még picit bolyhos belül.

Legjobb válasz: Nekünk kötött zsenilia anyagú sapink van, kb 3 hete vettem a kötött kívül belül polár helyett. Nagyon izzadt benne a buksija. Ez most jónak tûnik, meleg a buksija mikor leveszem róla. Mondjuk ha nagyon fúj a szél ráhúzom a kapucnit is.

Nekünk kötött zsenilia anyagú sapink van, kb 3 hete vettem a kötött kívül belül polár helyett. Nagyon izzadt benne a buksija. Ez most jónak tûnik, meleg a buksija mikor leveszem róla. Mondjuk ha nagyon fúj a szél ráhúzom a kapucnit is.
A mi babánk 7 hónapos és még mindig a téli sapiját használja. Azt, hogy mikor adom rá a vékonyabb sapiját még nem tudom.
Eddig dupla sapiban menõzött , most egy plüssben, ami a fülét védi, na meg a kapucni. Még a pamutsapit vékonynak találom. Ha nem izzad a fene a sapi alatt, akkor még kell a téli.

Mikortól lehet ültetni egy babát? A kisfiam 3 hónapos és folyton húzza magát fölfele, mint ha ülni szeretne. Lehet már ilyen korban egyszer-egyszer felültetni, vagy nagyon árt a gerincének?

Legjobb válasz: Ha õ húzza fel magát akkor hagyd had üldögéljen, valószínû azért tudja magát felhúzni mert elég erõs az izomzata ahhoz, hogy ne ártson neki az ülés, és a gerinc mellett futó izmok is úgy erõsödnek meg ha használja õket a baba. Direkt ültetni nem szabad a babákat, amennyiben õ maga akarja ezt tenni akkor pedig ne korlátozd a mozgásában. És egy évesen valóban már a járást próbálgatják, fél évesen ülnek egyedül is stabilan átlagosan a babák.

Ha õ húzza fel magát akkor hagyd had üldögéljen, valószínû azért tudja magát felhúzni mert elég erõs az izomzata ahhoz, hogy ne ártson neki az ülés, és a gerinc mellett futó izmok is úgy erõsödnek meg ha használja õket a baba. Direkt ültetni nem szabad a babákat, amennyiben õ maga akarja ezt tenni akkor pedig ne korlátozd a mozgásában. És egy évesen valóban már a járást próbálgatják, fél évesen ülnek egyedül is stabilan átlagosan a babák.
Az elsõ hozzászóló vagyok. Rosszul emlékeztem, a jó válasz valóban 5-6 hónap. Igazatok van.
Szia! Ha babád szeretne ülni akkor egy kicsit lehet ültetni szerintem. Az én kisebb lányom 8 hónapos és õ is szeretett volna elõbb ülni és segítettünk neki néha egy picit. Most már egyedül fölül. üdv. Csilla
MI van???Milyen 1 éves koráig.Hisz akkor már járnak a babák nem h ülnek!!!!!!
Szia! Az én lányom is 3 hónapos, õ is húzza fel magát ülõ helyzetbe, nem korlátozom. Olyannyira jól megy neki, hogy rövid ideig már segítség nélkül is ül, ha pici segítséget kap, akkor bármeddig. Már a babakocsiban is csak addig fektethetem, amíg alszik, különben balhé van. Én azt gondolom, tudja a baba, mennyit bír. Erõltetni semmit nem szabad, de ami magától megy, amit szívesen próbálgat, az nem árthat, hadd csinálja.
1 éves koráig nem kéne, szerintem.
A kérdező hozzászólása: Az 1 év az tényleg túlzás :) , amikor 5-6 hósan már egyedûl is ülnek. Mi azt szoktuk csinálni, hogy játszás közben, amikor megfogja a két kezem elkezdi húzni magát, ilyenkor elhúzom, hagyom ülni 10-20 mpig azután visszafektetem, ezt max 4x 5x naponta eljátszuk, nagyon élvezi, vigyorog közben és bámészkodik. Remélem ez nem rossz amit csinálok.
Én tegnap etettem a 10 hetes babámat cumisüvegbõl, félig fekve a kezemben, egyszer csak felült magától, de biztos véletlen volt. 2 hete csinálja azt, hogy megfogja az ujjunkat és emeli magát felfelé. A babakocsiban sem szeret feküdni meg kell emelni picit. A keresztfiam 5 hónaposan már magától ül, úgy, hogy nem dõl el és nem támaszkodik semminek sem.
Amikor már magától tudott ülni!
4 hónaposan félig ülõben volt, 6 hónapos korától teljesen ülõben (rá 2 hétre ült fel magától). Nekünk nem mózeses babakocsink volt, hanem 3 fokozatban dönthetõ.
6 hónapos korában mászásból kiült. akkor tértünk át a hordozóra, majd 7 hónapos korában ültettem a sport részbe de csak félig megemelve mert ha teljesen felemeltem akkor lecsúszott és görnyedt a kocsiban
kb. 8 hós korától. Hat hósan félig feküdt.
7 hós a babám, nem ül még magától, de a kocsiban néha igényli, hogy egy fokozatot emeljek neki, hogy kiláthasson.(amint bealszik lefektetem)
Csak akkor szabad felültetni, ha már magától ül! De egy kicsit meg lehet emelni.
Még nem ül a fiam magától, de 7 hós kora óta félig ülõbe tettük neki a kocsit. A védõnõ mondta, hogy így nyugodtan ülhet.
Pontosan már nem emlékszem, de szerintem 4 hós lehetett, mikor emeltem a háttámlán. Állandóan a fejét emelgette, úgy gondolom, az sem túl jó. Attól kezdve nem is volt semmi baja!

Mikortól lehet aludnia egy babának rendes kiságyban?

Legjobb válasz: úgy értem mikortól szokták átrakni õket?

A kérdező hozzászólása: úgy értem mikortól szokták átrakni õket?
Rendes rácsos kiságyra gondolsz? Mert abban születésétõl kezdve. Vagy nem értem a kérdést... Ha arra gondolsz, hogy a szülõk ágyában altatják elõször a babákat - ez szokás kérdése. A mi babánk elsõ naptól a saját kiságyában aludt.
Hát ez nagyon változó, de szerintem az átlag kb 2, 5-3 éves kor körül altatja rendes ágyban a gyerekét.
Másfél éves kisfiamnak most fogunk venni gyerekágyat!
A kérdező hozzászólása: igen rendes gyerekágyra gondoltam:) köszönöm

A tejpépet mikortol lehet adni és hányszor egy nap (van ami nem tejalapu? )? Milyen rizst lehet adni a babáknak, és hogy kell rizspépet csinálni?

Legjobb válasz: A sinlac tej, és szójafehérje mentes, ill. a Milupa készíti babatejjel. Én napi 1x adok neki, kicsi zöldséggel keverve, mert csak így eszi meg a fõzeléket. Rizsbõl én a Holle bio rizspépet használom, nagyon egyszerû, csak vizet kell keverni hozzé és kész a rizspép. Ezt a gyümölcsökhöz keverve adom, hogy kicsit tartalmasabb legyen pl. 10 óraira. Rizspépet egyébként Te is készíthetsz, simán megfõzöd a rizst és leturmixolod. Csak az macera. Én tejpépet 5 hónapos korában adtam elõször, de csak 1-2 kanállal mert nyaralni voltunk és volt a szállodában a babáknak külön bababüfé. Egyébként attól függ mikor kezdted a hozzátáplálást. 6 hónapos kortól biztosan adható.

A sinlac tej, és szójafehérje mentes, ill. a Milupa készíti babatejjel. Én napi 1x adok neki, kicsi zöldséggel keverve, mert csak így eszi meg a fõzeléket. Rizsbõl én a Holle bio rizspépet használom, nagyon egyszerû, csak vizet kell keverni hozzé és kész a rizspép. Ezt a gyümölcsökhöz keverve adom, hogy kicsit tartalmasabb legyen pl. 10 óraira. Rizspépet egyébként Te is készíthetsz, simán megfõzöd a rizst és leturmixolod. Csak az macera. Én tejpépet 5 hónapos korában adtam elõször, de csak 1-2 kanállal mert nyaralni voltunk és volt a szállodában a babáknak külön bababüfé. Egyébként attól függ mikor kezdted a hozzátáplálást. 6 hónapos kortól biztosan adható.
fõzd meg simán lemosás utána rizst sima vizbe és turmixold össze én is ezt csinálom max kicsi anyatejet vagy tápszert teszek hozzá vagy gyümit

Mikortól lehet bébikompot használni, és mennyi ideig ajánlott benne hagyni a babát egy nap?

Legjobb válasz: Pont a héten voltunk a kislányommal mozgástrapeutánál, mert nem akar forogni és az elsõ kérdése az volt, h van e kompunk. Egyébként nincs és nem is látom hiányát. Erre õ annyit mondott,h jó, mert ha lenne akkor azt tanácsolná h szabaduljunk meg tõle. úgy gondolom ez elárulja , h a szakembereknek mi a véleményük a kompról. Nem fejleszt a gyereknél semmit. Inkább hagyd a babát mászni, forogni azzal fejlõdik.

Pont a héten voltunk a kislányommal mozgástrapeutánál, mert nem akar forogni és az elsõ kérdése az volt, h van e kompunk. Egyébként nincs és nem is látom hiányát. Erre õ annyit mondott, h jó, mert ha lenne akkor azt tanácsolná h szabaduljunk meg tõle. úgy gondolom ez elárulja , h a szakembereknek mi a véleményük a kompról. Nem fejleszt a gyereknél semmit. Inkább hagyd a babát mászni, forogni azzal fejlõdik.
Szia! 9 hónaposan tettem bele elõször. Egy nap max. fél órát tölt a kompban, és nem is minden nap. Ennél korábban nem tenném bele, mert amíg nem elég erõs a gerince, megterheli.
Szerintem nagyon sokan ideje korán teszik kompba a babût. Nekem a védõnõ azt monda, hogy ha már tudogat kapaszkodva járni, és a te derekad leszakadna a sétáltatásától, akkor praktikus kompa tenni, mert akkor már megvannak a megfelelõ mozdulatok. Én azelõtt semmi képpen nem tenném kompba, amíg stabilan nem ül, ill. nem ül fel magától. Rossz nézni a kiflibe hajtolódott babaát, aki csak húzza a spicces lábfejével magát...
én pont a héten próbáltam ki, nekem 6, 5 hónapos a babám. fel tud ülni önállóan oldalra fordulásból, és stabilan megül. hátrafelé mászik, elõre még csak 1-2x udja a kezét elõre tenni. a kompban meg egy szerencsétlen ki békának tûnt. én várok vele még legalább 2 hónapot (vagy amíg nem tud önállóan felkapaszkodni állásba és kezdene lépegetni) mire újra megpróbáljuk, mert a kompban a szeméremcsontra megy az összes terhelés, ami elég ártalmas nekik. egyszerre én max negyed vagy fél órára tenném majd bele, illetve, ha ennél kevesebb ideig van kedve benne lenni, akkor nyílván kevesebb. fél óránál egyszerre többre nem tenném bele. és mondjuk napi kétszer.
Én is csak akkor tettem bele, amikor már kapaszkodva felállt és stabilan ült, ami nem 6 hónapos korában volt, hanem kb 9-10 hónapos korában. Minden nap kb negyed órát volt benne, de utána ki is kéredzkedett, megunta, de volt hogy egy nap többször bele akart menni ilyen rövid idõkre. Szerintem tévednek akik egyenesen rávágják hogy a bébikomp ártalmas. Igen, akkor tényleg ártalmas amikor még nem érett meg rá a baba, de ebben a korban mint amikor mi használtuk, és mértékkel egyáltalán nem ártalmas. Nekem nagy segítség volt, mert azalatt az idõ alatt tudtam csinálni némi házimunkát, jött utánam, vagy ingázott jobbra-balra, elvolt magában.
Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy az leguljabb felmérések szerint. Nem ajánlott a kicsiket kompba rakni. Úgyan is szülök töbsége túl korán rakja bele a kicsiket és ezzel korlátozák õket a mozgásban. Már mint nincs meg a folyamat a mászás menés között. Nekünk nem volt. Nem bántam mert a küszöbök miatt nem is tudott volna menni a kicsink. :-)
Nekem a gyerekorvos már a születése után mondta, hogy felejtsük el, mielõtt pénzt adnánk érte! Nem is akartam venni, mert nálunk elég szûk mindenhol a hely....szóval én nem tenném bele..

Kókusztejet, hajdinát és nádcukrot mikortól lehet adni egy babának?

Legjobb válasz: 1 év után adhatók: Kakaó, tojás, méz, malátakávé, gyógyteák, gyümölcsteák, tehéntej Zöldségfélék: nyers, lereszelt zöldségek (uborka, paprika, retek), feles borsó, bab, csicseriborsó, káposzta, csemegekukorica, gomba, Szójafélék: tofu, szójabab, szójatej Gabonafélék: teljes kiõrlésû gabonafélék, köles, hajdina Olajos magvak (darálva): dió, mogyoró, mandula, tökmag, napraforgómag Tejtermékek: juhtúró, juhsajt, kecskesajt

1 év után adhatók: Kakaó, tojás, méz, malátakávé, gyógyteák, gyümölcsteák, tehéntej Zöldségfélék: nyers, lereszelt zöldségek (uborka, paprika, retek), feles borsó, bab, csicseriborsó, káposzta, csemegekukorica, gomba, Szójafélék: tofu, szójabab, szójatej Gabonafélék: teljes kiõrlésû gabonafélék, köles, hajdina Olajos magvak (darálva): dió, mogyoró, mandula, tökmag, napraforgómag Tejtermékek: juhtúró, juhsajt, kecskesajt
A nádcukrot, ugyanúgy, mint a sima cukrot (barnát is) szintén 1 éves kor után, de csak kis mennyiségben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, akkor ezzel még várni kell 4 hónapot. Kókusztejrõl tud valaki valamit?
A kérdező hozzászólása: Húúha, itt 6 éves kort írt...pedig én olvastam egy babareceptet, ahol írták hozzávalónak a kókusztejet, csak azt nem írták, hogy hány hónapos kortól adható az a babaétel! :O :S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!